Tiszteletbeli székellyé avatták Pataky Attilát. Az énekes a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről, ahol azt is mondta, az indoklásban az szerepelt: az énekes „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.

Pataky Attila tetőtől talpig borzongott a boldogságtól, amikor székellyé avatták: "Itt maradtunk a végére, a Vatikán és mi"

Pataky Attila, az Edda együttes énekese a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros – Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2023. március 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A „tiszteletbeli székely” cím viselője lett Pataky Attila. Az énekes a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről, ahol azt is mondta, az indoklásban az szerepelt: az énekes „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.

Az Edda Művek frontembere érmét és kitüntetést is kapott székellyé avatása alkalmából, amiket a Mokka szerdai adásában mutatott meg – szúrta ki a 24.hu. Pataky elmondta, szombaton a Hargita megyei Farkaslakán adományozták neki a címet.

Komolyan összerázkódtam, és tetőtől talpig borzongtam a boldogságtól

– mondta Pataky a reggeli műsorban, majd Székelyföldhöz kötődő érzéseiről és emlékeiről beszélt.

Később a riporter megkérdezte a zenészt, aki nemrég lett 72 éves, mi van még hátra.

Megmondom őszintén, azt hiszem, a kétharmada már megvolt, de ez az egyharmad is izgalmasnak ígérkezik. Az én érzésem szerint egy új világ születésének vagyunk a kezdetén. Ez most eléggé romos állapotban van. Itt maradtunk a végére, a Vatikán és mi, hogy nemet mondjunk az ártásra, mert a béke az egyetlen megoldás. Békét akarunk, mosolyt és boldogságot!

– magyarázta Pataky Attila, aki azzal zárta az interjút:

Meg vagyok erősödve. Most már lélekben székely is vagyok, nem csak magyar.

A riportot teljes egészében a TV2 oldalán lehet megnézni.

Forrás: 24.hu, Tv2/Mokka

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Majdnem annyira borzongott a gyönyörűségtöl, mint amikor szíriuszivá fogadták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Majdnem annyira borzongott a gyönyörűségtöl, mint amikor szíriuszivá fogadták.
namihami
""Minden sarkon állt már..."". és ez is csak egy a sok közül!
Aztán meg, ez is hozott egy kis pénzt!
csak úgy....
attaki patilla..,ezek a megvénült és megbolondult kurafiak a saját nimbuszukat teszik a földel egyenlövé..
ómió
Az efftársakat ilyen valahogy "nem fenyegeti"!
Havanagi
Röhejes a székelyekkel együtt.Gógyi bennük sincs.Igy csinálnak a kicsiből nagyot,aki el is hiszi,hogy ő milyen kivételes.Szánalmas magyar rikkancsok.
jesz
amíg a Föld lapos, addig a mi Attilánk nincs veszélyben...a nyugdíját vajon mely' bolygóról küldik?
kereső
Akkor mostan már nem magyar?.Merthogy a székely azt tarja magáról, hogy nem magyar.
Clavigo
Azért ez a ner. gazdagon el van látva hülyékkel...
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:13 ♣ Az "efftársak" és a besúgók a fidesz soraiban ülnek. A fidesz azért maradt ki a gengszterváltáskor ' az MDF kormányalakításánál, mert túl sok kommunista és kommunistafióka ült a soraikban.
Eladott Ország
Pataky az "ezoterikus táncdalénekes." Árnyékszékely. Tőlem el is vihetitek, a csúti gecivel együtt, honosítottuk nektek Erdélyiek. Jó. De mi a f@sznak hozzák vissza? Úgy olvastam , tiszteletbeli székletté avatták Pataky Attilát. Nem elég hogy székely de még szíriuszi is. Erre varrjatok gombot lipcsik’. A tiszteletbeli ufó jobb lett volna.
twitter.com/janos_hary/status/1671199848077438995/photo/1
Nyírfa
Akkor most az ő szavazata kettőt ér? Egy voks itthon, egy voks levélben.
Péter2
Akkor már két hazája van , egy őshaza India , meg székely , valamelyikbe elköltözhetne, miért él idegenbe ?
ómió
@Eladott Ország: Mondd csak, efftársak fajkreténje! Akkor, a tetvesbolsi bandád soraiban ülők kicsodák!? Mindazok, akik otthagyták - már régesrég - a szarkupac bolsi bandátokat, azok mind "efftársak meg besúgók"!? És, akik máig is ott "honolnak" közöttük, azok kicsodák!? Egyszerű bolsi szarkupacok!? Biztos, mert veled együtt! És hazudoznod is kár! Az MDF kormányból való kimaradásuk annak - az idővel, azért, kinőtt - téveszméjüknek volt betudható, hogy ők azidőtájt még "liberálisok" voltak!
Pálinkás Pál
hová jutottál atis...?...szerintem az őseddások pofán köpnének...
infinity
Pataki Attiláról azt kell tudni, hogy ő 63 ezer éves (vagy 64 - párezer év ide vagy oda nem számít) és az ufók nem(!) átalakító műtétet végeztek rajta...
Magyarán, ez is megbolondult vénségére!
balos
@szép új világ: Szerintem inkább szerencsés hülye!Jókor volt a seggluknál!Mielőtt a szar leesett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.