Túlzottan általánosnak tartja Szabó Máté a belügyminiszter válaszát a szabálysértési törvény módosításáról, az ombudsman ugyanis olyan változtatást javasolt, amely alapján minden 18 év alatti fiatal gyermeknek minősülne, így szabálysértés miatt sem őrizetbe venni, sem elzárni nem lehetne őket, a miniszter azonban csak az őrizetbe vétel szabályainak átgondolását ígérte - derül ki az Országgyűlési Biztos Hivatalának vasárnapi közleményéből.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsbela
@luigilongo60: Régebben téma volt a büntethetőségi korhatár leszállítása, mostanában nagyon hallgatnak róla. Akkoriban már leírtam, hogy én drasztikusan leszállítanám, ha kell akkor a 8.-10. életévre. Persze úgy, hogy a 14. életévig (visszaállítva Aszódot), nevelőintézetbe vinni, afölött pedig maradna a jelenlegi rendszer.
vukkocska
Az obudsman nincs tisztában a korcsoportokkal. 14 év alatti az gyermek, nem büntethető, 14-18 év közötti: fiatalkorú, rájuk a büntető törvénykönyv külön fejezetei vonatkoznak, 18-21 év közötti a fiatal felnőtt. Ez utóbbinak már nem igen van létjogosultsága, ez akkor volt, amikor még volt halálbüntetés, mert fiatal felnőttet nem lehetett halálbüntetéssel sújtani. A büntethetőség idejét inkább lejjebb kellene engedni 12 éves korra, nem felmelni. Amerikában, ahol demokrácia van, ott már a gyermekeknek is börtön jár.
csutak
@vukkocska: Ha a vétőképes kort levinnék 12 évre, hogy javasoltad akkor nagy lenne a gond a kevés javítóintézeti hely miatt!
És akkor miből élnének a romák?
flexsnake.blog.hu/2010/08/14/ado_para_dicsom
vukkocska
@csutak: már Aszód sem a régi. A végén ezzel a 6 gyermekes családdal elveszítettem a fonalat! Lehet, hogy fáradt vagyok? :)
kiscserkész
Legyen, úgy hogy minden 18 év alatti helyett Szabó Mátét, és a fajvédő társait vágják előzetesbe.
csikknorisz
A kovetkezorol van szo: a zombucman kizarolag/!/ a bizsulopo kislanyok traumajara hivatkozik. Semmi masra. Tavaly is erre hivatkozott. ÉS A TÖBBIVEL MI A HELYZET? A ciganybunozopalantakkal, peldaul? Ja, hogy ok le se szarjak az orizetet, rohogve mennek tovabb lopni utana? Ombucman ur, vizsgaltassa meg oket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.