A hvg.hu információi szerint a honvédség helikopterei egyetlen repülést sem hajtottak végre pénteken, amikor a legkritikusabb volta hóhelyzet az országban. Ez azért is érdekes, mert a szél ellenére a légimentők, és a rendőrség gépei felszálltak, pedig a nehéz MI-8-asok sokkal jobban bírják a szélsőséges időjárást, és sokat segíthettek volna a megközelíthetetlen területeken rekedteknek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nem volt szükség a légierő bevetésére mert szárazföldi erőink földharcban semmisítették meg a zellenséget sőt visszavonulásra kényszerítették a benyomuló labanc hókotrókat is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laslow
A maga módján,minden kommentelőnek igazat kell,hogy adjak!DE!A jelenlegi vezetés,szerintem,mindent megtett azért,hogy a kritikus helyzetet megoldják,mégha nem is azonnal reagáltak,lehetett volna rosszabb is!Félreértés ne essék,nem akarom védeni őket,csak annyiban,hogy az ellenzék(mszp), a Hit Gyülekezete stílusában tartott naggyűlésén, Mesterházytól egyetlen értelmes mondatot hallottam:"felcsúti Maradona"!A híradásokat nézve(jobb dolgom nem lévén),egyetlen ellenzékit sem láttam,aki a bajbajutottakon segített volna(pedig,több TV csatornát,váltogatva néztem a hírekeket)!Nem!Gyurcsánytól kezdve,mindenki azt akarta az emberekbe súlykolni,mintha a kormány lenne felelős a havazásért,a hóátfúvásokért!Magam részéről,azokat hibáztatom,akik az előrejelzések ellenére indultak útnak!Napok óta pofázta a Meteorológiai Intézet,mi jön,ennek ellenére,sokan úgy indultak útnak,hogy se elég üzemanyag,se enni-innivaló(Se melegítésre alkalmas ruhadarab),nélkül!Nem vagyok kormánypárti,sőt,amit tettek,legjobb tudásuk szerint tették,ha nem is a legjobban!Köszönet az osztrákoknak is, akik kéretlenül,de segítettek az M-1 felszabadításában!
Dr plágium
@laslow: ",amit tettek,legjobb tudásuk szerint tették" Látod itt a probléma. Ha csak ennyi telik tőlük akkor le kellene mondaniuk.
Az osztrákok valóban segítettek és mit is mondott sintér? Más országokban 2,5-3nap alatt tudták normalizálni a helyzetet, pedig a sógorok nélkül még mindig ott állna a kocsisor.
Bórembuk
@gazdag dezső: Hazugságot, csak felkészületlen, buta, kapzsi, pillanatnyi önös érdekeit érzelmi alapon képviselő ember nyal be, mint kacsa a nokedlit, mert ez az érdeke. Aztán sír, mint a fűrdős, hogy becsapták. A mindig valaki más a híbás megjegyzésed nem értem, mert nem ide tartozik. Ez a saját felelőségüket vállalni nem merő emberek "mentsvára"!
percsi
@laslow: Nem értek veled egyet. Magyarországon nem megszokott hóviharral találkoztunk, ezért történt meg, hogy sokan elindultak a hosszú hétvégi programjuk miatt. Sokszor előfordult már, hogy beharangoztak egy vihart, ami nem történt meg. Az emberek sem voltak kellő képen tájékoztatva, többször és nyomosan kellett volna a tudtukra adni, hogy mekkora vihar várható. A katasztrófavédelem elvileg ilyen esetre is ki van képezve. Nekik kellett volna idő előtt intézkedni, hiszen ez a munkájuk, nem pedig megvárni a tragédiát, sőt még aludni rá egyet. Ha az illetékesek nem vették komolyan a felhívást, akkor mit várunk a néptől? Vagy az illetékesek sem voltak kellő képen tájékoztatva?
A Pintér sms-nek csütörtök délelőtt kellett volna elmennie, hogy ne induljanak el, mert nagyon nagy hóvihar várható, ezért du. 13 órától az autópályákat, főutakat lezárjuk. Az emberek pöfögtek volna, de a vihar láttán, örültek volna, és az elismerést is megkapták volna az illetékesek. A pöfögésre vissza térve, eddig sem érdekelte az Orbánt.
Ha csütörtökön a pályát nem zárják le, akkor legalább a kamionokat ne engedték volna fel a pályára, mert a legtöbb helyen ők okozták az útelzárásokat.
Csütörtökön kora délután megtörtént a katasztrófa, az osztrákokon kívül senki nem emelte meg a fenekét. Akiket természetesen visszautasítottunk.

Pintér péntek du. intézkedett, 24 órája túl voltunk a baleseteken, 24 órája étlen, szomjan a hidegben éjszakázott több ezer ember. Estefelé küldött egy értelmes sms-t, amit még az Afrikában nyaraló is megkapott. Elég lett volna azoknak elküldeni, akik a kritikus helyen vannak.
Az M1-n elkezdték a mentést, de csak Budapest felől, Sopron felől nem kellett volna? Szakembereknek nem jutott eszébe, szégyen. Majd belátták, hogy mégis csak kell az osztrák segítség.

Az adófizetők pénzéből kevesebb összeget kellett volna elvenni, ha eltorlaszolják és rendőröket állítanak az autópályák felhajtójára. Aki a lezárt pályára, útra felhajt, azt keményen megbüntetni.

Az, hogy...
percsi
@laslow: Az, hogy lehetett volna rosszabb is, arra azt tudom mondani, hogy lehetett volna jobb is, ha pl. öt ember nem hal meg, több mint tízezer ember nem alszik egy-két éjszakát a sztrádán. Az illetékeseknek csak oda kellett volna figyelniük az vészjelzésre és gyorsan intézkedni! Ja, és még egy fontos, szakembereket állítani a kormány élére! Azzal nem lehet lezárni ezt a tragédiát, hogy az emberek voltak a hibásak, miért indultak el. A felelősek álljanak ki és mondják, hogy elqrtuk, de nagyon!
kukac50
Azért mert mind rossz! meg kellene javítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.