Magyarország ma már jobban teljesít az egészségügy területén is, mint korábban, de még nem elég jól. Vannak egészségügyi intézmények, amelyek segítségre szorulnak a jövőben is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szekszárdon.

"Az átszervezés megtörtént, az esélyt megkaptuk, hogy egy jól működő állami egészségügyi rendszerünk legyen, de sokat kell dolgozni annak érdekében, hogy a kórházak, az orvosok, ápolónők, és elsősorban a betegek biztonságban érezzék magukat" – hangoztatta a kormányfő a Balassa János Kórház új szárnyának átadásán.

A következő kormányzati ciklusban minden területen radikálisan csökkenteni kell, ahol lehet, ott pedig meg kell szüntetni a várólistákat az egészségügyben – közölte Mesterházy Attila pénteken Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Kanizsai Dorottya Kórház épülete előtt a pártszövetség egészségügyi programjáról azt mondta, hogy az három fő szakmai területre koncentrál: a gyermekegészségügyre, valamint a rákos, illetve a szív- és érrendszerei betegségek gyógyítására és megelőzésére.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Hét stadionos pufi! Akkor hogy is van az hogy tegnap voltam a sebészeten, egy gyanús anyajegyet eltávolítása céljából, május 30-ra kaptam időpontot. SZÓVAL HOGY IS VAN EZ stadionos???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
análisdrabális
Hét stadionos pufi! Akkor hogy is van az hogy tegnap voltam a sebészeten, egy gyanús anyajegyet eltávolítása céljából, május 30-ra kaptam időpontot. SZÓVAL HOGY IS VAN EZ stadionos???
silber13
@Hellcat: Irtózik az igazmondástól! Ördög nem fél így sem szenteltvííztől , sem tömjénfüsttől!!
QQCSI
Emlőrák szűrésre 1/2 év a vizsgálat időpontja. Addig bőven áttét képződhet, oszt'jónapot!
De könnyen lehet, hogy ő ebből indult ki: index.hu/belfold/2013/07/31/allami_vezetok_luxuskorhaza_lesz_a_telki/
akkor meg igaz.
nyanya001
VIP kezelésen volt a csuti szarka ?
Ott szuper minden !
troppauerhumer
Egy az érintett kórházak,vonzáskörzete közül:
A kazincbarcikai polgármester nyílt levele a facebookról:
A mai napon megkaptam a kórházunkra vonatkozó határozatot. Borzalmas. Térségünk ellen bűnt követ el a FIDESZ. Szakmai érveket nélkülözve, pusztán agyatlan döntés született. Azt, amit a kazincbarcikai lakosok évtizedeken keresztül felépítettek és a város a Debreceni Egyetemmel fejlődő pályára állított, politikai indíttatással egy tollvonással szétrombolják.
A döntés értelmében:
- Megszüntetik a gyermekosztályt Kazincbarcikán. Gyermekeink ellátásért Miskolcra kell majd járni. Ez azt is jelenti, hogy éjjel-nappal, sürgősségi esetben is, a Gyermekegészségügyi Központba, Miskolcra kell menni.
- Megszüntetik a szülészetet Kazincbarcikán. Nem lesz több olyan személyazonosító igazolvány, amiben benne lenne, hogy „született: Kazincbarcikán”. Megszüntetik a szülészetet abban a kórházban, amely egyike annak a magyarországi 17 kórháznak, amely kiérdemelte a kitüntető Bababarát Kórház címet.
- A megszűnő osztályok helyére az Izsófalvai Pszichiátriai Kórház betegei költöznek be, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna itthon, nálunk Kazincbarcikán. De továbbmegyek, azt se kérdezték meg, hogy a kazincbarcikaiak tulajdonát több mint 40 éve képező kórházunkat odaadjuk e vagy sem. Elvették. Egy pillanat alatt.
- A politikai sandaság legjelesebb bizonyítéka, hogy megszűnik az intenzív osztály, Edelényben pedig újat nyitnak.
A térség lakossága mélységes felháborodását és „köszönetét” fejezheti ki a döntésben részt vevő, valamint a döntést támogató FIDESZ-es politikusoknak:
- Tamás Barnabás fidesz országgyűlési képviselő
- Negrutz Ágoston fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Rizner József fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Pogány István fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Bulla Gusztáv fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Kolumbán Gábor fidesz helyi önkormányzati képvielő
Az országgyűlési képviselőnknek sajnos lövése sincs arra vonatkozólag, hogy mi történik a...
troppauerhumer
Az országgyűlési képviselőnknek sajnos lövése sincs arra vonatkozólag, hogy mi történik a kórházunkkal. Semmit nem tett eddig sem, ezután sem fog. A Putnok – Szilvásvárad vasútvonal visszaállítására biztos fontosabb pénzt költeni, minthogy gyermekek szülessenek Kazincbarcikán,
troppauerhumer
Magyar Ápolónő
...hátha eljut ez az őszinte vallomás az illetékesekhez! Köszönöm!

Egy diplomás ápoló barátnőm leveléből idézek, aki kb. 15 éve dolgozik eü-ben és aki a kisgyerekével otthon töltött évek után is az ápolást választotta. Bár senkinek sem ismeretlen ez a helyzet, de ő évekig nem dolgozott, nem látta a kialakult helyzetet; szereti a munkáját, de már az első nap óriásit csalódott! ...és talán már érti, hogy én miért választottam a külföldi munkát!!!
"...Már semmi nem a régi...Folyamatosan telt házzal megyünk, a betegek 95%-a magatehetetlen,...
Úgy képzeld el, hogy arra nem volt időm, hogy elmenjek a WC-re, 1-szer tudtunk bemenni a nővérszobába egy kávét meginni, pedig hárman voltunk tegnap. Mindent nekünk kell csinálni, a sz..os ágyneműszámolástól kezdve a részletes dokumentáción át, a speciális szakápolási feladatokig mindent, mindent...A beteg pszichéjére természetesen nem marad idő, vagy arra, hogy megkérdezzük egymástól, hogy hogy vagyunk...én arra a következtetésre jutottam, hogy én ezt már nem akarom csinálni...Nem a munka miatt, mert tegnap is ... mindent megcsináltam, így 3 év távlatából is ment minden,mint a karikacsapás, hanem, hogy ilyen kevés pénzért szívesebben ülnék inkább egy irodában, mint rohangáljak egész nap, mint egy mérgezett egér.
...Nem beszélve arról, hogy tiszta lelkiismeret furdalásom volt a gyerek miatt is, hogy 12 órán keresztül távol voltam tőle...
Meg ugye diplomával azt hiszem nekem nem a sz..t kellene mosnom. ...Most jött el az idő, mikor azt érzem, hogy elég volt ebből a pályából. És kész káosz, ami ott folyik, borzasztó. Röviden ennyi...
...Ha egyedül élnék, tutira én is kimennék, egy percig nem gondolkoznék. De mihez kezdjek, mondd meg?
Semmi más végzettségem nincs..."
Napról napra nő a csalódott, elkeseredett, pályaelhagyást fontolgató jól képzett, diplomás, okleveles ápolók száma!! Kérdem én: mi lesz veled magyar beteg, ha a legjobbak más pályát, másik országot választanak?
coyote3
Tényleg jobban teljesít!!! Ahhoz képest mindenképpen , hogy a 4 év alatt 300 milliárdot vontak ki belőle...
joopapa
@nyanya001: Ezt kikérem a szarkák nevében:) A szarka csak szereti a fényes dolgokat! A don vittorio csak a mi pénzünket szereti!!
joopapa
Remélem Grazban már tatarozzák a don vittorio szobáját! Ez már megint miről hadovál, ez is csak akkor hazudik ha jár a szája. Szerintem mindenki családjában, ismeretségi, baráti körében van olyan akinek műtétre vagy vizsgálatra kell hónapokat kell várni! Mikor ébrednek már fel az emberek de tényleg! Most egy fidess szavazó nyugdíjas mondhatja ugye hogy nincs pénz mert a szocik meg az emut nyocév meg Gyurcsány Bajnai! De akkor arra ott az érv, de mama akkor mibül telik a stadiónyra mama mibül! De arra is lenne frappáns érv biztos, de hát azt mondta a viktorka meg a drága balogh miniszter hogy kell a fiataloknak a sportolási lehetőség! Igen mama? Felcsúton 30ezres stadion? Tényleg mama, oda köll!!!
Levendula
Főleg a magánorvosi rendelőkben. Állami kórházban 2-3 hónap múlva végezték volna el a szív vizsgálatot, magánorvosnál már MÁSNAP "meg lettem vizsgálva". Igaz, közel 20 ezerbe került, de megérte!
DR Eric CARTMEN
Gyermekkorom jut eszembe. MINDEN NAPRA EGY MESE !!!
szablyafűrész
- 2012. március: - egy orvosi rutinvizsgálat, majd küldés a laborba, mert a háziorvos még soha nem találkozott a laboreredményemmel.

- 2012. március: - laboreredmény megvan, háziorvos: "pajzsmirigy gondok vannak !" irány az endokrinológia, ahol először időpontot kell kérni.

-2012. március. endo: - szükséges ultrahang - és szcintigráfiai (sci-fi) vizsgálat.

2012. április : - ultrahang és sci-fi vizsgálat megvan, jobb lebenyben igen nagy kiterjedésű göbösödés, sugárkezelés nem jöhet szóba, mert nagy kiterjedésű.

2012. május-június-július...- közben gégészet és kardiológia - egészen decemberig metathyrin szedése, napi egy, majd napi fél, közben sebész-keresés, mert műteni mindenképpen kell, továbbá 32-34 naponként labor, utána endo...

2012. október: - ismerősi ajánlásra mz/x főorvossal IV. típusú találkozás, kapcsolatfelvétel, vizsgálat, iratok átnézése, konklúzió: tényleg műteni kell, sőt, szűkséges...egy Csendes Don I-II kötet terjedelmű naptárban lapozgat ( dugig van írva ! ) "hm...hm...hát...hm...hm...szóval kedves barátom, nem előbb, mint 2013. január 9, látja, addig tele a naptáram !"

2013. január 8:- betegfelvétel, délután mz/x közli, hogy műtét másnap reggel, addig még egy kardiológiai vizsgálat, valamint konzultáció az anaszteziológussal személyesen.

2013. január 8.14...perc:- altató atyaúristen, egy 40-es szakállas, tipikusan hippi megjelenésű bizalomgerjesztő figura:

- betegségei ?
- a megállapítotton kívül másról nem tudok.
- kardiológus volt ?
- volt
- gyógyszert szed ?
- nem
-náthás ?
- szinte minden télen, de már rutinom van benne
- mennyire náthás ?
- 1 zsepi/nap
- igazat mondjon, mert maga ott marad, én meg börtönbe megyek !
- igazat mondtam.
- reggel találkozunk, de...lehet, hogy más altatja...
- köszönöm !

2012. január 9. 7.45: - elkészülve, felkészülve...XXXL-es kajakos betegtoló, " jól van ?" ...kösz, hazudnék, ha ezt mondanám...ággyal együtt lift...műtő...
análisdrabális
@troppauerhumer: Biztosan hazudsz! A stadionos pártja torony magasan vezet! A zembereknek ez tetszik, erre vágynak, ez kell nekik!
Kérlek fejezd be a nemzetellenes, hazudozás!
Tekla
A kórházba lassan nem a pénzt kell be tolni , hanem a beteget.
Mert pénzük az van , eszük nincs hogy mire költsék. A kaja , a mosás, a kertészet , kiszervezve . Eldobható cucc hegyek , mintha milliomosok lennénk. Ha kell hanem beléptett ér eszközök , katéterek stb..
Drága gépek , de 3 millióért egy mindent megmutató olcsó voll rendszerű gép nincs , helyette százezres vizsgálatokkal mutatják ki ugyan azt. Az épületekre vagyonokat költenek automatikára , amit utána kikötnek , mert macerás.
Beteg ápolás leépítve , egy napos sebészet után kib@szva a beteg a hóra , vidékinek horror a haza és be jutás. A beteg ápolás mint olyan szinte teljesen megszűnt , kétrét görnyedt műtöttek , rohangásznak ilyen olyan orvosokhoz, papírért , ezek egymásnak gyártják a beteget. Meg keveslik a normál bérek sokszorosát.
libelle
@troppauerhumer: Az egészségügyet ebben az országban egy szóval le lehet irni. Katasztrofa. orbán pedig egy egyszerüen strukturált aggyal rendelkezö élölény.
Az ápolónö panaszára annyit. Nem kritika csupán tény, a sok ápolónö itt nem tudja elképzelni, hogy mit muszáj az ápolóknak nyugaton teljesiteniük. ( iit arany az élet) ott is kell sza..t pucolni mosni és és és . A lista hosszú. A fizetés definitiv nem sok. Ami viszont nagyon -nagyon fontos nincs az ügynevezett "köszönetpénz" egy büdös cent sem. Miert nem megy családdal együtt el. Apoló személyzetet mindig keresnek. nem kell messze mennie csak ausztriaba
Desischado
A magánkórházakban biztosan! Hol él ez az elmebeteg?! A holdon?
joopapa
@Desischado: Sajnos nem, itt él kis hazánkban, pedig kilőhetnék a holdra vagy csak simán a világűrbe:)
1magyar
Amelyik kórházat nem szüntették meg, azokban a szocializmusban is jobb volt a helyzet.
szjupermen
@troppauerhumer: Komáromban ugyanez már megtörtént több mint egy éve.Egyszerűen leépítették a magas szinvonalon működő kórházat. Elfekvő lett belőle.
evacica
Kívánom Orbánnak családjának és haverjainak, hogy ebbe a ragyogóan teljesítő egészségügyben kezeljék őket, ugyan olyan feltételekkel mint bármelyikünket !!Majd meglátnám, hogy akkor is ez lenne a véleménye? Fényezni azt tudja magát, ez a szerencsétlen nép meg el is hiszi a sok hazugságát! Orbán az aki folyamatosan hazudik és hülyíti a népet, sajnos sokan meg is eszik ezt a sok hazugságot!
1magyar
Most a híradóban volt szó, 5 új múzeum fog épülni a Városligetben.
nezelodo
Jobban teljesít az egészségügy? Bizonyára azért állnak akkora sorok minden eü. szolgáltatás eléréséért, mint a rossz emlékű jegyrendszerben a húsbolt előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.