Az április 6-i parlamenti választáson még négy évet kérünk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén, Budapesten, a Hősök terén.

"Véget ért a kormányzásunk első négy éve. Úgy reméljük, az első négy éve ért véget" – fogalmazott a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt.

Orbán: még négy évet kérünk

A kormány átalakította, korszerűsítette Magyarországot, "egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk" – mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, "újra méltó régi nagy híréhez", és nagyszerű jövő előtt áll.

Orbán már a történelemkönyvekben látja magát

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet.

A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év "példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is.

Le fogják írni – folytatta –, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a "pénzvilág Góliátjaival", a birodalmi bürokraták hadseregével, és a dunai árhullámmal is – sorolta, majd kitért arra, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket és azok százezreit teremtették.

Farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Orbán: még négy évet kérünk

Megmutattuk, hogy lehet összefogással és nem csak erőszakkal, vérrel és fegyverrel történelmet írni – jelentette ki, majd hozzátette: most következhet "e nagyszerű történet" második fejezete.

Magasba a zászlókat, fel győzelemre!

Az április 6-i választásról azt mondta: bár a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell. Az esélyt be is kell váltani, mert nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont. "Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz!" – buzdított a pártelnök-miniszterelnök. "Magasba a zászlókat, fel győzelemre! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" – zárta mintegy húszperces beszédét.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Erre szokták mondani:ne kéregess,menj el végre dolgozni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Én ki is egyeznék az újabb 4 évben ha utána börtönben végzik.
hetöndöe
Erre szokták mondani:ne kéregess,menj el végre dolgozni!
leszúrt rittberger
Bolond ez, el sem tudja képzelni már a világot háborúskodás nélkül. Magasba a zászlókat, azt, győzelemre fel, azt...

Majd valami pszichológus megmondhatná, hogy mi ennek a kórnak a neve, túl sokszor nézte meg kiskorában az Egri csillagokat, vagy mindig lerombolták Felcsúton a homokvárát, vagy miből fakad ez a hadvezéres bekattanása?
hetöndöe
@dömdödöm: Inkább Sopronkőhidán látnám őket szívesen.:-)))
Halszem
@Dr. Felipe: NEM!
" ... az újabb 4 évben MÁR börtönben végzik." !!!
Halszem
@dömdödöm: @hetöndöe: Ezért van neki azerbajdzsáni érvényes útlevele és repülőjegye!
Senara
Orbán: még négy évet kérünk " Miért , miért , miért , miért , miért...miért , miért , miért miért...pont négy évet ? Emlékszem a nemzet orvosa Mikola István valamikor azt mondta hogyha a határon túli magyarok is voksolhatnak, akkor a Fidesz 20 évre bebetonozza magát , már akkor tervezgették ezt az aljasságot . Kibulizták határon kívüliek szavaznak az ország adófizetőinek sorsáról !!! Tehát miért a négy év ?
miazavalami
@Senara: mert hatalommániás! Ez egy betegség... Volt már ilyen a történelemben.
Sziszifusz
@Senara: Azért négy év mert annyi idő alatt bűneik elévülnek.
Senara
@Sziszifusz: Tied a piros hangszóró . Bizony kell idő és mert szájzárat kell tenni mindenkire aki nem kerül be a parlamentbe . Ők a titkok tudói , trafik, föld , nem mindenkinek jutott . Polgármesteri beosztás necces mert nyerni kell Eu parlamenti hely kevés , Ott vannak még a rokonok , barátok , testvérek , Ami a legfontosabb ott vannak még a királycsinálók akik sokat fektettek be a hatalomra jutásukért .
Tulipánfa
Ez az ember folyamatosan hazudik, hamis képet fest a közpénzen összegyűjtött, illetve megvezetett híveinek.
Ezt igazolja, hogy csak kinyilatkoztatni képes, illetve a sameszok által írt szövegeket olvassa fel. Nem mer kritikus vitapartnerekkel közvetlen beszélgetésen részt venni.
Közérdek a kormányváltás, de sajnos nagyon sok a félrevezetett, vagy közpénzen megvásárolt ember.
Nil
Ez a négy év felért negyvennel-elég is volt.
És igaz-OV benne lesz a törikönyvekben Hitler, Musszolini és Sztálin mellett említve mint népnyúzó, országkifosztó. Az unokái majd olvashatják és tanulhatják hogy a nagypapi milyen emberiségellenes bűnöket követett el.
songoku
4 év? 4 másodpercet sem!
2014-ben Európa közepén ezt a szart előállítani? Erre csak egy önző diktátorhajlamú nemzetgyilkos képes!
Maffia? Azoknál több norma, több törvény, több tisztelet van, mint nálad, kocsog ov!
Halszem
@Nil: Nincs igazad!
Nem mellett, hanem jóval utána kisbetűvel a lábjegyzetnél, mint egy kis utánzó patkánynak illik!
csip-csop
@dömdödöm: talàn kevès lsz neki 4 èv Baracskàn, talàn 40 èvet kellen e adni
Meine Ehre heisst Treue
@hetöndöe: Én Szibériában és akkor már nemcsak a 4 év ámokfutás érne véget...
excep
ezert az aljassagert amit itt muveltek keves a 4ev!!
Manhattan
Szédületes.
Szerintem ilyen szintű szellemi önfeladást, és a Vezérben történő boldog elmerülést utoljára Hitler idején láthatott Európa.
A sötétség, az érvnélküliség, a gondolattalanság totális infernója árad azokból a megszólalásokból.
Idáig juttatta országunk népének tekintélyes hányadát egy megelevenedett Cipolla...
nemzeti_nyugdíjas
Ilyen egoista komát nem igazán lehet látni. Én is adnék neki annyi évet amíg él, hogy ne okozzon több kárt.
rokker33
"A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben /elvégeztek/ elloptak mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet."
Így szerintem helyesebb ez a mondat!Amúgy 4 év az kevés!Legyen 40 a csillagba vagy Vácon a testvérei között!
trenszmen
Amennyiben rajtam múlna kapnál 6×4 évet! Az pont 24 év!
Ennyi idő alatt tettétek tönkre az országot!
Szégyellje magát az összes agyhalott fidesz hívő!
lenhardtibolya
Kitől kéri a "még négy évet"? Csak nem a szavazóktól? Ha arra gondol, hogy újra 2/3-os győzelmet arat, hát akkor - remélem - téved. Szerintem egyetlen kormánynak sem tesz jót a 2/3-os támogatottság, mert akkor bármit megtesznek, ami eszükbe jut, és minden ellenvéleményt lesöpörnek az asztalról.
human
@lenhardtibolya: Horn Gyulának is volt 2/3-a, de bevonta az ellenzéket a törvényalkotásba.
dr. prédikátor
Nem négy évet adnék neki! Hanem negyvenet!!! Szegeden a Csillagbörtönben.!!!
pesti
Tudomásul kell venni minden józanul gondolkodó magyar állampolgárnak,hogy további
4 év katasztrófát jelent Magyarországnak,és el megy szavazni a leváltásért.Ha nem,akkor nincs siránkozásra joguk!Friss példa lehet Fico Szlovákiaai elnök jelölt hatalmas bukása!
Magyar polgároknak is sikerülhet ha nem nézik a külömbségeket,de az egységet a leváltásra,még akkor is ha FIDESS-nek kedveznek a körülmények.
lenhardtibolya
@human: Ahol Horn Gyula számít etalonnak, ott nincs mit mondanom.
Halszem
@dr. prédikátor: Még mit nem!
A Csillagban egy személyes, tévés, fürdőszobás cellában? Nem!
Inkább Márianosztrán, ahol a 8 személyes cellában tizenketten vannak!
Tuti, hogy ő lenne a köcsög! :-)
geo
Mindenhol hülyékkel vagyok körbevéve. Valószínűleg én is hülye vagyok. Nem érzem hogy Orbánék jobbak lennének. Ugyanolyan élvhajhász, képmutató, gyűjtögető, kicsinyes, pénzsóvár, nagyzoló, kivagyi, kettős mércés gazemberek mint én, meg aki még magára ismer. Szavazzak olyan gonosztevőkre mint én? Annyira azért nem vagyok hülye.
folo
Jövő vasárnap harangok vagy poharak fognak csendülni, meglátjuk, a hozzászólások alapján / sok forrásból / az utóbbi...
A Tündik bündije
@leszúrt rittberger: Én is erre gondoltam. Túl sokszor elverték ovit az oviban, vagy nem kapott anno játéktankot karácsonyra?

Kéri László, aki tanította őt az egyetemen, a következőt mondta, idézem: "Orbán szemmel láthatóan elkeseredett, amikor valamelyik előadáson elmondtam, hogy csak amerikai állampolgár lehet az USA elnöke. Mert látott maga előtt egy akadályt, ami ellen tehetetlen. De ez nem tartott nála sokáig. Másnap már pont úgy nézett ki, mint aki az éjjel kitalálta, hogy lehetne az Egyesült Államokat Felcsúthoz csatolni."
Yoda69
Eddig azt hittem naszad vagyunk, most mar meresz versenyauto. Gondolom a kovetkezo jarmu egy szuperszonikus jet lesz, aztan meg egy urraketa.
Az igazsag kozben meg az hogy:
1/ Magyarorszag leszakadt a Visegradi orszagoktol, es sereghajtova valt az Unioban.
2/ A forint 20 %-ot zuhat az Eurohoz kepest, miota bajnaitol atvettek.
3/ Az emberek nyugdijmegtakaritasat elloptak, igy 3 millio ember jovoje valt bizonytalanna.
4/ 4 millio koldus orszagava tette orban Magyarorszagot
5/ 200 ezer devizahiteles keptelen torleszteni a magas svajci frank arfolyam miatt.
es meg hosszan lehet sorolni.

Sajnos a tenyek makacsdolgok orbanviktor, gondolom ez az oka amiert nem mer kiallni vitazni kihivoival, mert a tenyeket meg kellene magyarazni, nem pedig csak kodositeni, es terelni.

Persze a pontagyu fidesznyikeknek nem kell magyarazat, de lakik meg 8 millio ember ebben az orszagban, akik szeretnek tudni a ME velemenyet.
qxy
Négy év? ? Adok én magának tízet is ! ! ! szigorított jó lesz! ! ! Elég? ? vagy, lehet több is.
Fradigege
Én meg még kérnék 4 sört, 3 hamburgert, 3 sült krumlival, desszertnek pedig somlóit. Na húzzá' a k'rva anyádba H'lye gyerek! Akkor nyalogassa a száját rángatva, ha a minimálbérünk eléri az 1000 eurót!
bence
Nektek 4-évet ?! Még egy percet sem ! Nem engedjük,hogy elévüljenek a bűneitek !
Csak azért kellene nektek a négy év,hogy utána már ne lehessen benneteket számonkérni ! Ebben az országban már nincs olyan amit el ne vettetek volna !
Számoljatok el a négy évvel,hogy mi kié lett ,vagyongyarapodásotok miből lett ?!
Feleljetek azért, amit tettetek ! Előttünk a nép előtt !
Halszem
@Fradigege: "Akkor nyalogassa a száját rángatva..."
Nem kéne orvosi felügyelet alá helyeztetni?

Milyen jól hangzana: Magyarország gondnokolt miniszterelnöke! :-(
nemjoezigy
Így könnyű diktátorkodni:ov:"Véget ért a kormányzásunk első négy éve. Úgy reméljük, az első négy éve ért véget" - akkor a 1998-2002 közt ki volt kormányon? Ilyen felejtős volt az a produkció? Akkor ez a mostani 4 év még felejtősebb. De remélem ez már elszámoltatós lesz, persze ne a volt szocikra-mostani kormányváltókra gondoljunk, mert, ha ők nyernének, akkor megint nem lesz elszámoltatás, se a múlt négy évről, se a múlt 24 évről. Pedig nagyon kellene a magyar népnek, hogy minimum először erkölcsileg, aztán anyagilag is megtörténjen a Magyarország megkárosítóinak felelősségre vonása.
A legutolsó segédmunkást is felelősségre vonják, ha rosszul csinál valamit, legyen az hozzá nem értés, vagy előre megfontolt szándékú!
Így kellene a volt politikusainkkal is! Sőt még szigorúbban, mert ezek felesküdtek!
Másik: ov:"magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést,..." ezt megint nem értem. Én azt tapasztalom, hogy példátlan megosztást sikerült létre hozniuk. Legyen az morális, erkölcsi, gazdasági,...Gyűlölik egymást az emberek, mert más-más pártban-ideológiában hisznek. Állítólag vannak családok, ahol a pártállás miatt nem beszélnek egymással. A sok lenyúlás, sikkasztás, tisztázatlan pénzügyi manőver, gyors gazdagodás, ez utóbbival szemben a gyors és széles rétegeket érintő szegényedés, ezek mind megint nem dicsekvésre okot adó cselekedetek.
Folyt köv.
nemjoezigy
Méltányos közteherviselés? ilyen pozícióban, mint amiben ov leledzik, azért már tudni kellene, hogy mit jelent ez a kifejezés! Persze ez nem várható el, ha ilyen nyilatkozatokat tesznek: mindenki annyit ér amennyije van, meg lehet élni 47 ezer Ft-ból, a munkanélküli a hibás, hogy nem talál állást.
Miközben milliókat keresnek. És az egy kulcsos Áfát erőltetik. Pedig az ország állapota miatt a szociális piacgazdálkodást kellet volna erőltetni, nem a vadkapitalizmust. De akkor nem lehetett volna az egyenlőbbeknek (értsd funkcionáriusok) gyorsan büntetlenül meggazdagodni! A többségnek pedig elszegényedni.
És ezen nem lehet vitatkozni, mert Magyarország ezt a képet mutatja. Véleményem szerint világcsúcsot állított fel Magyarország a gyors meggazdagodásban és a gyors elszegényedésben. Többszörös milliárdosok (2002-ben a 100 leggazdagabb magyarnak 600 mrd Ft volt a vagyona, 2013-ban az első 10 leggazdagabbnak 898 mrd Ft! OTP-s Csányi: 2012-ben 15 mrd Ft, 2013-ban 160 Mrd Ft!) lettek.
Miközben az országban több mint 4 millió szegény ember lett!
BÜSZKESÉG, Magyarország jobban teljesít!
Tovább nem elemzem!
Remélem többet nem lesznek kormány pozícióban, eleget bukott az ország!
kiskutyauto
Nyugodj meg, több mint négyet kapsz tetves hazaáruló viktátor. Legalább 25 évet, SZIGORÍTOTT FEGYHÁZBAN!!! hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
rosalinda57
Isten őrizz ! El vannak tévedve. Ennyi ember még nem élt ilyen mély szegénységben, amióta teletömték a saját zsebeiket. Április 6-án bárkit, de a Fideszt nem
análisdrabális
@lenhardtibolya: "Ahol Horn Gyula számít etalonnak, ott nincs mit mondanom."
Ahol a stadionos bűnöző a miniszterelnök, ott normális embereknek lehetetlen boldogulni.
lenhardtibolya
@análisdrabális: Nézőpont kérdése, de azt hiszem, hogy a rossz vagy a rosszabb között választani valóban szomorú helyzet. A valódi megoldás bizony a Jobbik győzelme...
lajospapa
"Oh én nem így képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, ha választ
és vidul, ha toroz."
/ József Attila: Levegőt!"/ (Tudjátok! Szobra háttal a parlamentnek.)
bakegya
Az a helyzet,ha nem nagypártra szavaz a többség,akkor a nyakunkra ül újra ez a szemét saját vagyon gyűjtögető orbánsztahanovista maffia.
Sííva
@nemjoezigy: Nálunk mindenki beszél egymással, viszont én diktálok! Van ilyen szerencsém!
Sííva
@nemjoezigy: Sajnálom, de csak egyszer engedi a rendszer kifejezni, hogy nagyon tetszett a hozzászólásod! Így itt még külön tudatom veled!
nemjoezigy
@Sííva: Köszönöm!
Sok "munkám" van abban, hogy amit leírok annak utána nézzek. Sajnos így is becsúszott egy hiba az otp-s Csányinál. Pontosan: 2002-ben 15 mrd Ft, 2006-ban 90 mrd, 2010-ben 210 mrd, 2013-ban 160 Mrd Ft! (lehet a forrásokban is eltérés)
A "kutató munka" mellett a lelki tényező sem mellékes. Sajnos (vagy talán nem sajnos) a tapasztalataim azt adják, feltételezem, hogy ezek a nagy pénzek valakik kárára, valakik kizsákmányolásával gyűltek össze! A sok kis és nagy vállalkozó közül akikről tudok egy kicsi és egy nagy az akiről azt tudom az alkalmazottaitól, hogy emberszámba veszi őket. Tudom, vagy inkább bízok abban, hogy ennél több, az a vállalkozó, aki úgymond emberbarát, tehát nem kizsákmányoló (vadkapitalista) módon bánik az alkalmazottaival.
Azért azt is tudom, hogy ezek a vagyonok nem csak kp-ben vannak, hanem ingó és ingatlan, termelő és luxus "hardverekben" vannak. De biztos rengeteg olyan pénz van ebben, ami csak van, és ha nem lenne, akkor sem hiányozna senkinek, mert annyira sok,hogy a tulaj többedik leszármazottjának sem kellene dolgoznia csak azt felélni és még akkor is maradna. Viszont sok olyan hely lenne, ahol a nélkülözésen sokat enyhítene, sokat segítene.
Ennek a filozófiája amit Ferenc pápa is hirdet és több ország, ahol rájöttek, hogy a jövedelmi különbségeket kell csökkenteni a polgárok jobb közérzetének és egészségének javításához. Ezzel szembe megy a magyar helyzet, ahol a pénz szent, a gazdagság, a minél nagyobb gazdagság a követendő, erről szól az összes média hirdetése. Bizonyított tény, hogy a rosszabb anyagi körülmények közt élők rövidebb ideig élnek a gazdagoknál! stb, stb.
Desischado
@nemjoezigy: Mégis elkaszálták az Alapjövedelmet, bár sokan nem tudtak róla!
Desischado
Négy évet? Mi a baj, nem raboltak még eleget?! És versenyképes autó, meg egyenlőség?! Akkor miért nincs munkám, és miért 22 000 a segélyem? Hol a többi?! Tízszer 4-et, de például Grazban, te országrabló, embernyomorító mocsok! NEM!!!
nyanya001
Remélhetőleg április 6. után otthon fogjátok kialudni magatokat
nem a Parlamentben még 4 évig !
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/l/t1.0-9/10155808_766096550090564_2141298291_n.jpg
evacica
Orbán még 4 évet kér ahhoz, hogy az országot teljesen tönkre tegye, és még több szegény megalázott ember legyen. Még több fiatal hagyja el az országot a megélhetés miatt, miközben ő és talpnyalói szépen tollasodnak. Na erre kéri a következő 4 évet, aki erre szavaz a nyomorra és az ország romlására szavaz!
kukac50
Nem adunk még 4 évet,mert addigra az egész ország a Fideszes banda kezében lenne!
Még 4 évet a szegény réteg nem fog bírni,ugyanis Orbán a fogyasztási adóra hajt mert azt mindenki kénytelen fizetni ha a boltban vásárol. Azt fizetik még a 22500 forintos munkanélküli segélyből is.
pityuka
Ezért a négyért is nagy árat fizetett az ország. Börtönbe veletek maffiózók.
pityuka
@lenhardtibolya: Adjon az Isten... több eszet magának is.
nezelodo
Hát... Én sokkal bőkezűbben mérném...
lenhardtibolya
@pityuka: Nem ártana, ha megtanulná tisztelni mások véleményét. Nem hinném, hogy attól lesz valakinek "több esze" hogy éppen magával fúj egy követ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.