Egyeztetést kezdeményez az új családpolitikáért felelős államtitkár annak a nyugdíjjavaslatnak több eleméről, amely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül. A Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervének vannak olyan elemei, amelyek találkoznak a kormány elképzeléseivel, amelyekről egyeztetést kezdeményezett – nyilatkozta Novák Katalin a Magyar Nemzetnek.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
scandináv
"A Népesedési Kerekasztal azt javasolta, hogy az kapjon nyugdíjat a jövőben, aki elegendő gyereket szül"...akkor dolgozni nem is kell?
1magyar
Ez curva nehéz ügy. Akkor ne is fizessen az nyugdíjjárulékot akinek nincs gyereke?
Ez így sehogy sem jó!
Munka nélkül nyugdíj? Az se jó. Mert akkor szülőgyárakká" alakulnak egyes népcsoportok,akiknek már amúgy sem kéne!
Grafix69
Ha 4 fivér van és leányzó egy sem ,öreg korukra elég nehézkesen megy a szülés, Béláim gondolkodtatok?
1magyar
Na meg aki munkahely mellett szül, annak nem lesz meg a 40 éve sem. Talán a nyugdíj összegéhez x százalékot tenni annak akinek gyereke van és munkája is volt.
Grafix69
Elvileg három éven múlva bebukik a nyugdíj kassza , már megy az ötletelés kiktől kéne elvenni a pénzt.
senkifia68
Nem kellene ezeket már nyugdíjazni?
Nem lenne egyszerűbb azt a kurva állami nyugdíj egyéniszámlát végre megalkotni és bevezetni?
A cikkben említett idióták következő megnyilatkozása majd az lesz, hogy annyi nyugdíjat kapjon, amennyit a gyerekei befizetnek nyugdíjként. Na már mostan! Ha nekem van egy gyerekem, aki havonta fél millát keres, és a szomszédnak négy akikből három feketézik a negyedik közmunkás, akkor apuka anyuka az én gyerekem által befizetett nyugdíjjárulékból kap háromszor annyit, mint én, mert ő három gyereket felnevelt???
kamazuka
Bárkinek biztosítok tisztességes nyugdíjat!Akár gyerekes,akár gyermektelen.Olyan nyugdíjat melyet sem törvény sem kormány el nem vehet.
joopapa
Ó hogy az anyád szült volna tarajos sünt helyetted, te szervilis seg...ló! Én tehetek róla hogy az asszony nem tud gyereket szülni mert baj van nála! Akkor én nekem miért kell nyugdíj járulékot fizetnem? És tehetek én róla hogy egy férfi nem tud gyereket szülni! Vagy ejtsek teherbe minden szembejövő nőt és kérjek igazolást hogy az én gyerekemet szülte meg!!!
postamester
@joopapa: Utóbbi mondatodhoz rengeteg energia kell ...
( csak vicceltem )
Mellesleg nagyon teccccik az 5let !!!
dzurinda
Csak néhány kérdés:
Mi lesz a meddőkkel?
Mi lesz a homoszexuálisokkal?
Mi lesz azokkal, akik nem szeretnének soha gyereket vállalni?

Ez a javaslat úgy hülyeség, ahogy van.
1magyar
Az igazságos lenne,hogy aki egy-két gyereket szül, kiesik a munkából ,járjon neki valami plusz a nyugdíjnál, attól függően,hogy hány gyereket szült.
Grafix69
Régen a Nemzeti Szocialista Németországban ezt úgy oldották meg ,ha probléma volt akkor sorba kell állítani mindenkit aztán minden hetediket kiválasztani ,a többit a gondolatotokra bízom.
nyanya001
A dicsőséges Ratkó korszakot hozzák vissza
" lánynak dicsőség asszonynak kötelesség szülni "
joopapa
@postamester:Ez a hír egy roppant rosszindulatú, gonosz és átgondolatlan történet! Engem és a páromat azért büntetnek mert nem lehet gyermekünk, pedig nagyon szerettünk volna:-((((((((((((( És hányan jártak így! És abba nem gondolnak bele ezek a dilettáns, embernek se nevezhető lények hogy azt a gyermeket fel kell nevelni valamiből, mi felneveltük volna szeretettel! Eddig is utáltam a fityesz-nemkerezstény bandát de most GYŰLÖLÖM őket!
kukac50
Akitől levonják a nyugdíjjárulékot annak mindenkinek jár nyugdíj!
Ezek a törvény hozók barmok!
Senara
Legyen sok gyerek ... szüljetek asszonyok , munkahely lesz az EU ba ahol majd a járulékot is fizetik .Itthon zsellér , kapás , uradalmi cseléd munkakörből választhatnak a munka vállalók . Tovább megyek mikor erre rájönnek , rendeletet hoznak megvonják a szabad költözködés jogát .
micfild
@Grafix69: EZ már megoldott. Magyar egészségügynek hivják szép nevén.
A többit én is fantáziára bizom.
Senara
Legyen sok gyerek ... szüljetek asszonyok , munkahely lesz az EU ba ahol majd a járulékot is fizetik .Itthon zsellér , kapás , uradalmi cseléd munkakörből választhatnak a munka vállalók . Tovább megyek mikor erre rájönnek , rendeletet hoznak megvonják a szabad költözködés jogát .
Dr. Felipe
"az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül."

Egy zsomporral elég lesz?
Grafix69
@kukac50: Most ebben tévedsz mert az Új Alaptörvényben azt a részt ami ezzel foglalkozik (régi Alkotmány) teljes egészében kivették. A nyugdíj nem járandóság hanem adomány , így nem jár, bármikor elvehető stb.
nemkati
Egy ilyen igazságtalan törvény bizos nem fog átmenni. Akitől ugyanis nyugdíjjárulékot vonnak, annak jár a nyugdíj. A gyerektelen nyugdíjaskorúnak egyébként sincs semmi támasza idős korában, ha nyugdíja sem lenne, akár fel is köthetné magát. Ahhoz meg igencsak sokat kell keresni valakinek, akinek a jövedelméből adókat, nyugdíjjárulékot, egyebeket levonnak, hogy még annyi pénzt emellett félre is tudjon tenni, hogy x évig megéljen nyugdíjas korában.
pbalage
a Magyar Nemzeti Kotongyártó vállalat ezzel a hírrel próbálja meg elfedni a bakit, hogy a héten 3 szériára való lyukas gumit gyártott le.
joopapa
@1magyar: Ha jól tudom, de lehet hogy nem! A gyermek szülést eddig is beleszámolták, legalábbis édesanyámnál annak idején igen! De ha most nem így van,elnézést kérek! De azzal egyet értek hogy aki gyermeket vállal és nevel kapjon többet, de aki önhibájából nem tud szülni az ne kapjon nyugdíjat na az undorító! Én még azt se ítélem el aki ebben az országban nem akar gyermeket vállalni! Mire szüljön a létbizonytalanságra!!!
1magyar
@joopapa: Régen beszámolták az évekbe, de most azt hiszen nem. De én efelett gondoltam még x százalékot, az igazságos. Mert gyermek mellett még dolgozni,családot ellátni,mosni,főzni,takarítani egy nőnek nem egyszerű!Ezt senki nem értékeli.Még sok esetben a saját család sem.
postamester
@joopapa: nekem a 13 évi házasság alatt nem lett gyerekem, voltunk dokinál mindketten,annyit mondtak, hogy próbálkozzunk...Nos a 13 év alatt kb 20 évre való szexuális életünk volt, és mégsem lett kisbaba...Agyament rablóbanda, már az embertelenség határát súrolja ez az észnélküli rablás...De remélem, eljön az ideje, amikor ezeket elzavarják a büdös p...-ba
micfild
@Grafix69: Sajnos egész pontosan igy van . .-(
micfild
@Senara: már megvonták... .-( A röghöz kötési szerződéssel!
lesz még további ötletük.
Meine Ehre heisst Treue
Ezzel is csak a felszínt karcolják, mint az antiszemitizmussal. Ebben az esetben is az alapproblémát kell megoldani: munkahely, tisztességes megélhetést nyújtó jövedelemmel, lakáshoz jutás lehetősége vagyis jövőkép; tervezhető jövő, élhető ország kell.
A demográfiai kérdést kényszerrel nem lehet megoldani, de majd rájönnek az illetékesek...
postamester
@Grafix69: ma 18:56
" bármikor elvehetö "...na az lesz az utolsó " élö" nap a kormány életében !!!
Mert az a sok nyugdijas elkaszálja Öket, megnö a nyugdijas bünözés,
lesz nyugdijas békemenet, csak nem az utcán, hanem a multik raktáraiban !!!
joopapa
@1magyar: Én is így értettem, hogy aki gyermeket vállal annak adjanak többet engem nem zavar, legyen az enyém duplája nem vagyok irigy! Csak minket ne büntessenek a nyomorunk miatt!
nezelodo
Na ebbe az egyház beleszól mert mi lesz az apácáikkal, Vagy nyugdíjas korukra nyilvánosságra hozzák a családi szaporulatot?
Grafix69
@postamester: Szerintem nem tudják végig vinni a négy évet.
perfekt
@Meine Ehre heisst Treue: Merjünk álmodni nagyot!Van egy népréteg, ahol ezt kapásból megoldják.Úgy kapnak nyugdíjat majd ,és mellesleg addig mindent,hogy soha egy keresztbe szalmát nem tettek.Nagyfatert ráveszem szálljon be..és lesz két nyugdíja:-)) még ha oly komolytalan is, a rémálom!
m.macskosz
@joopapa: @1magyar: 2008.december 31-ével megszűnt az a kedvezmény, hogy pl.2 gyermek után 1,5 év szolgálati idő járt. Nem biztos, hogy annyi volt, de a lényeg az, hogy azóta nincs!
bencemacska
@1magyar: Az nem elég, hogy a GYED meg a GYES munkaidőnek minősül és be számít a nyugdíj számítás alapjába?
bencemacska
És mit mondott az angol misszionárius a kóbor apácáknak?
Na én is azt mondom!!!
perfekt
@Grafix69: Ne utópisztikus a megjegyzés.Eszméletlen-ami Országunkban -most van.Úgy látom --én is--és pártos barátaim is egyre sűrűbben foglalják imába--a kormányon lévőket.DE belegondolok,ebbe a lehetőségbe--ki a bús bánat irányítja majd az országot.Akárki -bárki-?-oly mindegy.
m.macskosz
@bencemacska: Nem vagyok biztos benne, hogy ez most is így van...
nemkati
@Meine Ehre heisst Treue: Ez minden tüneti kezelésre igaz. Ha nem az alapproblémát oldjuk meg, akkor az csak elodázódik.
JAJMÁR
@kamazuka: 18:20 Ez a beszéd ! Nem érdekel, hogy csinálod és miből, én szavazok rád! :XD
lópicigáspár
@nyanya001: Nagyon átgondolt dolog ez, pont ezért, mert a Ratkó korszak szülöttei a jövő 1-4 évben érik el a nyugdíjkorhatárt és bizony arra már kevés lesz a putyini "kölcsön"! :-(
JAJMÁR
@1magyar: Régen mindenki dolgozott, tehát a gyes alatt is munkaviszonyban állt. Ma is beszámolják annak, aki a gyes alatt munkaviszonyban áll.

Akinek nincs munkahelye, annak nem jár a gyet és a gyed sem, és aki dolgozik, annak is igazolni kell 365 mv.napot a szülés előtti 2 évben .
Ha ez nincs meg, ha csak 360 nap van, már csak 28.500 Ft gyest kap. Na ez így nem a kívánt születésszabályozást fogja támogatni.. hiszen ki fog azért szülni, munkahely nélkül, hogy majd legyen nyugdíja - ez ehhez csak az egyik feltétel -, gondolom dolgozni is kellene.
Na, majd az RTL kibogarássza, aztán jönnek a módosítások, ha egyáltalán lesz ebből valami.
lajospapa
Először is mondanám, hogy nem kell aggódni, Selmeczi Gabriella őrzi a nyugdíjakat: kicsit már fogyott belőle , tizedrésze még ma meg volt.
Az Alaptörvény rendezte a dolgot, már úgy van hogy nemcsak nem jut, hanem nem is jár. Persze, ha valamit elszednek valamire, valami járna is érte.
A szülés, gyermeknevelés és az élet méltó befejezése azonban így nem kapcsolható össze. A társadalomnak van ugyan közös kötelessége ezekben, de sem az nem várható el, hogy valaki más gyermekét tartsa, illetve valaki más szüleinek tartását viselje, erején felül.A nyugdíjrendszerbe belenyúlni óriási rizikó, de valamit tenni kell, mert úgy rossz ahogy van. Mellette az egészségbiztosítás, oktatás is ilyen.
A magánpénztárak felállítása fokozatos változást hozott volna, de ezt nem vártuk ki, hanem belenyúltunk. Nem a rendszerbe, a KASSZÁBA! Egészségünkre!
evacica
Na lassan itt lesz az új orbáni Radkó korszak!Hajrá Magyarország arccal visszafelé!Mi nem előre, ha nem vissza felé haladunk, hála dicső kormányunknak!
Tekla
@postamester: Akinek a gyerekeit féléves koruktól felnevelte az állam , lakást vett nekik berendezte , anyuka kap nyugdíjat. Aki egyedül felnevelt egy gyereket, egész életét végig gürizte annak a gyereke , a semmiről indul a szülő meg még nyugdíjat sem kap , ez klasz!
1magyar
@Tekla: Az állami gondozottak után nehogy már nyugdíj járjon!!!
kamazuka
@JAJMÁR: A megoldás már megvan,némi vacillálás még akad,de ha minden a lapjárás szerint alakúl, ezév végére új termék jelenik meg a piacon.
JAJMÁR
@kamazuka: 21:16 Köze van az anyákhoz, nagymamákhoz? Ja, és a nyugdíjhoz? Húúúúú, de kíváncsi lettem :)
kkalman
Egyáltalán ki, vagy mi határozza meg, hogy mennyi az elegendő gyerek.
Ez egy nesze semmi, fogd meg jól meghatározás. A fél hülyék megint ötletelnek. Ebben az a rossz, hogy azt hiszik magukról, hogy baromi okosak. rosszabbak a teljesen hülyéknél, mert azok nem hiszik magukról, hogy okosak.
nezelodo
"1magyar
@Tekla: Az állami gondozottak után nehogy már nyugdíj járjon!!!"

Az esetek túlnyomóhányadában nem megcsinálni nehéz azt a nyugdíjgyereket, hanem fölnevelni! Aki teleszüli az árvaházat nehogy még az én kontómra kapjon juttattatást! Persze ez az egész ötlet, egy beteges, nem e világon élő grémium lázálma. Olyan mint az aki pornót néz, meg elvált, és nincs gyereke, nem taníthat erkölcstant! Vajon hol nevelődött ez a sok kretén, aki most hirtelen helyettünk dönt és hirdeti az igét? Persze sejtem, ismerek ilyen híressé vált senkiket, akik saját életüket nem tudják eligazítani, de másét aztán hibátlanul!
Desischado
@kamazuka: Akkor ezt megbeszéltük!

Azért kiváncsi lennék, hogy ezt hogy képzelik?! Ha nincs gyerekem, forduljak fel?! Szerintem ez az ötlet, össznépi felháborodást fog kelteni. És az is biztos, hogy a nyugdíjrendszerrel nagy baj van!
micfild
@Desischado: Szerintem is.
Az 50 alatti korosztálynak egyszerűen nem lesz nyugdija.
Ősztől pedig jön a nyugdijak megadóztatása. Az önkormi választások után. Még lehet járulékot is kell fizetniük az időseknek. Sőt.. azt is el tudom képzelni, hogy a gyerekek után is kell valami eü-biztositást fizetni. Majd kitalálnak rá valami hangzatos nevet, elébiggyesztik, hogy Nemzeti és máris le lehet nyomni a nép torkán.
Nyugdij akkor sem lesz...

Valamiből fedezni kell a pénzherdálást.
laszlobihari
A q..a ... ... ... ... ... ... anyátokat, jobb dolgotok nincs ? anya b...ó tetves banda. Ezek után kiváncsi vagyok, miért nem kap nyugdíjat az akinek egészségügyi okok miatt nincs gyereke? orális "úrnak" és bandájának le kéne szokni a lopásról!
@nezelodo: Ez az egész ötlet beteges, naná hiszen egy beteg elméből (a gráci szökevényből) pattant ki!
whatthefuck
@kukac50: "Akitől levonják a nyugdíjjárulékot annak mindenkinek jár nyugdíj!
Ezek a törvény hozók barmok!"
Csakhogy tudtommal már nem járulékot fizetünk az új alaptörvény szerint, ezzel kibulizták, hogy törvényesen nem jár semmilyen ellátás!
nezelodo
whatthefuck

Na ez a húzás, hogy a nyugdíjjárulékot átkeresztelték nyugdíjadóvá, megint csak jól megmutatja a dakota "egyenes jellemét"! A bégető nyáj magas szellemi színvonalával meg észre sem vette! És ezek döntik el a sorsunkat, amire kiesünk korunk miatt a munkából!
whatthefuck
Oké, nem kap nyugdíjat akinek nincs gyereke, de azért a nyugdíjadót levonják tőle? Vagy majd egy olyat vonnak ami másnak tűnik, pl. Nemzetszaporulati kötelesség elmulasztási adó?
Mondjuk teljesen mindegy, mert nyugdíjban már régen nem gondolkodom.
mate03
@Horizont: Könyörgöm a mai 25 -30 -évesek,nem mernek gyermeket vállalni,mert ebben a bizonytalan országban még egy napra sem lehet ,előre tervezni!
soljanka
Érdekes: már nem is éri el az ingerküszöbömet egy ilyen hír. Régen legalább káromkodtam egyet ilyenkor.
Akkor lennék meglepve, ha valami értelmes ötlettel állnának elő.
Tekla
@miazavalami: Nem . A Jobbik programja szerint az adóból juthatna szülőnek . A cél , hogy aki áldozott a gyerekére és tisztességes dolgozó embert nevelt belőle , az ebből részesüljön. Akár úgy is , hogy az 1% ot nem valami tolvaj alapnak juttatjuk , hanem a szülőnek. Így le is tudom fogadni. De amikor ,ellik egy vagon kölket, az állam nyakára ,ne kapjon érte semmit ! 50 korbácson kívül (gyerekenként).
Tekla
@miazavalami: "t gyermeknevelési nyugdíj-kiegészítést vezetünk be. A
nyugdíjrendszer fenntarthatóságához szükséges, hogy minél több gyermek szülessen. Aki gyermeket vállal és azt tisztességgel fel is neveli, az
a társadalom számára termel értéket, ugyanakkor saját munkaerő-piaci jelenlétét és ebből következően nyugdíjszerző lehetőségeit csökkenti.
A leendő Jobbik-kormány olyan rendszert vezet be, amely ezt honorálni fogja, figyelembe véve a pontozásnál a tisztességgel felnevelt és
dolgozó gyermekek számát."
Egy dologról beszélünk,kiegészítést kapjon a tisztességgel felnevelt, dolgozó gyereke után! Ez így rendben is volna ,' aki tisztességgel felnevelte ,munkára szoktatta' az részesüljön az eredményből , de az állami gondozott , meg a segélyen lézengő kölkeikért ne fizessen az állam!
miazavalami
@Tekla: :-) De itt szó sincs adóról, és egy százalékról amit az első válaszodban írtál.
bundi
@senkifia68: isten hozott a valo vilagban... Emlekszwl 2011 ben hogy magyaraztad hogy a rendszer fenntarthato...es mikor mondtuk hogy nagy esely van arra hogy ez lesz a vege hogy "leszavaztal"... Hat most itt van...erre adtatok felhatalmazast...es ez meg csak a vihar eloszele...
Tekla
@miazavalami: igen , mert én Vona Gábor lakossági fórumain hallottam ezekről ,anno.De nem olvastam .Végül is ezt értik alatta, hogy felnevelt , dolgozó gyerek támogathassa a szülőt. Nem az amiről a cikk címe alapján szörnyűködöm.
mariaberta
Helyes. Csak azt szeretném megérdeklődni, a férfiak hány szülés után kapnak majd nyugdíjat?
nehogymá
szomorúan látom,hogy nincs különbség a bal meg a jobb oldal között.zsidó cigány buzi...tök minegy ki kire szavazott. amig egy ilyen elmebeteg javaslatnál a cigányozás a legelsö szempont ,akkor nem is éredemel mást ez az ország. oszt milyen az a munkára nevelt gyermek?a közmunkás az ér valamit? pedig annyira egyszerü. a nyugdijat a ledolgozott évek és fizetett járulék után KELL fizetni. ennyi. lehet kedvezményeket adni,szociális nyugdijat,de ezek lényegesen nem befolyásolhatnák a nyugdijakat.ennél kell maradni.a nem jobb oldaliak megadták magukat a megosztásnak. azon kivül ,hogy fideszkurvaannyáznak nem különböznek tölük. ennyire telt az országnak,ebbe mindenki részes.ide tényleg nem kell demokrácia.
miazavalami
@Tekla: A fidesz nem csak mezt az egy "javaslatot" vette át a jobbik programjából. Ha alaposan átolvasod akkor te is ráakadsz egy két dologra.
kukac50
@whatthefuck: Akkor ha nem jár, abban az esetben ne vonjanak csak egészségügyi hozzájárulást és semmi mást.
kamazuka
@Desischado: A nyugdíj rendszerrel nincsen semmi nagy baj.Az alaptörvénnyel van a bibi.egyetlen szó,csak egyetlen szó az ami kitudja miért de kimaradt belőle.Nem akarják nem tudják,nem merik beírni az részlet kérdés.De tény megoldást jelentene nyugdíjra.
verőce21
Akkor a romákoknak sok nyugdíja lesz, egyetlen nap munkaiszony nélkül is. :)
(Sőt valószínűleg csak nekik lesz nyugdíjuk 20 év múlva!)
mariaberta
@Nil: Ratkó korszak nem volt kellemes elsősorban a nők számára, mert a férfiakat akkor sem érdekelte, hogy kedves oldalbordájuknak hány szülést kell szeretnie, de még ez a nőszemély sem vetemedett odáig, hogy a nyugdíjat a szülések számához kösse.
Mint már korábban kérdeztem, a férfiaknak hány gyereket kell szülni a nyugdíjukért? vagy azt is a nőktől várják, vagy a nemzést is strigulázni kell? És ki igazolja, hogy a férfiak megtették a gyermekszületéshez szükséges u.n. tevékenységet? Listázni kell majd? És ki igazolja? És mi lesz az impotensekkel? Azoknak aztán végleg nem lesz semmi címen nyugdíja.
Ennél eszementebb ötlet csakis a Fidesz agytrösztjeinek juthat eszébe. De ezt is majd megszavazzák, már csak azért is, mert a képviselőik majdnem 100 %-a férfi.
Remek, nekik -ha egyáltalán képesek rá- csak élvezetből lesz nyugdíjuk. Ha ebbe a nők belemennek, meg is érdemlik. Csak szavazzatok a Fideszre, érdemes lesz.
1magyar
@mariaberta: Ha gyerektartást fizetett vagy nevelte akkor - szerintem - egy gyerek után két felnőttnek jár.
Meine Ehre heisst Treue
Ha elfogadják, akkor onnantól kezdve a gyermektelenek ne fizessenek adót és járulékot.
Yoda69
Nem lesz itt semmilyen nyugdij 10-15 ev mulva. Jobb ha mindenki visszalep egy magan nyugdijpenztarba, mert az orban kurmany eltozsdezte a megtakaritasokat. Nem kepez uj munkahelyeket, nincsenek beruhazasok. Ergo nem lesz anyagi utanpotlasa a nyugdijba vonulo nemzedeknek.
Az egyetlen megoldas az ongondoskodas.
A 3.000 milliard forintot pedig vissza kell kozvetelni a fideSStol. Feleljene sajat vagyonukkal az ellopott nyugdijpenzekert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.