A legutóbb bejelentett kormányzati megszorítások 25%-kal csökkentenék az alapítványi és magániskolák állami támogatását. Ezekbe az intézményekbe nem főként a gazdagok csemetéi járnak, hanem olyan hátrányos helyzetű, vagy problémás diákok, akik az Orbán-kormány által az '50-es évekbe visszalökött állami oktatási rendszerből kiszorulnak. Róluk, az ellehetetlenülésükről szólt javarészt az idei Van Másik Iskola elnevezésű iskola-börze, ahol a Blog Televízió forgatott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Orbán rendszerében iskola sem kell.
lopni, hazudni, csalni és bólogatni megtanulhat otthon is a büdös kölyke.
coni
Az egészségügyre fordított költségvetési kiadás alapján a nyugdíj kérdést és a tömegközlekedés zsúfoltságát is hamarosan megoldják. A túlélőknek meg ott van a közmunka amihez elég ha napocskát és felhőcskét tudnak rajzolni egy hónapos továbbképzés után.
Szimba
Orbán rendszerében semmilyen iskola nem kívántos. Maradj tudatlan, munkanélküli, akit krumpliért, pár ezer forintért megvehetnek a szavazáskor.
Iskola csak a fidesz elitnek, külföldön. Nem keleten, hanem a hanyatló nyugaton sok milláért a mi, magyar emberek pénzéből.
Nil
a gazdagék magániskolája meg fog maradni hiszen ott annyi a tandíj hogy röhögve túlélik a törvényt.
Itt valójában "csak" a segítségre szoruló gyerekeken ütnek.
Ezért (is) szavaztatok a fideszre?
Törölt felhasználó
Csak a Döbrögi képzőbe lehet majd járni, de jó a gyerek fociból, akkor traktor vezetésből vizsga nélkül beírják az 5-öst.
szandokan
@volvós: @soljanka: @coni: @Szimba: @Nil: @ziziplanet: A hír nem igaz. Lehet tovább mocskolódni.
Macskaszem
Most olvastam, hogy már ezt is visszavonták. Biztos, hogy terelésül nyomatják az ilyen gumicsontokat, hogy ne a vida ildikó és társai korrupciós-kitiltós botránya legyen a porondon.
levi
Attól, hogy ők se jártak iskolába más még akarna...
volvós
@szandokan: 17:57 tucatnyian tévedtünk, Te mindenttudó !!!
Persze ha MSzP hír lenne, hangosan mocskolódnál, nem ???
szandokan
@volvós: Nem. Megvárnám a valódi, bejelentett hírt, majd azt, hogy törvénybe iktatták.
soljanka
@szandokan: A hír igaz. Vagy nem igaz tervezetet vonnak vissza?
"Visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának 25 százalékos csökkentésére vonatkozó tervét"
Szimba
@szandokan: "A legutóbb bejelentett kormányzati megszorítások 25%-kal csökkentenék az alapítványi és magániskolák állami támogatását. Ez a hír igaz volt.
"Aztán :"Visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának csökkentését - jelentette be közleményében az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete..." Talán ez is igaz.
A mocsok ott van, ahol nap mint nap változtatják a nyilatkozatukat különféle fideszes senkik. Hazudnak reggel, délben, este és éjszaka.
m.macskosz
@szandokan: MTI hír:
Oktatás-közoktatás
Költségvetés - Alapítványi iskolák: visszavonja a kormány a támogatáscsökkentési tervét

Budapest, 2014. november 8., szombat (MTI) - Visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának 25 százalékos csökkentésére vonatkozó tervét - közölte az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete szombaton az MTI-vel, hivatkozva Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének tájékoztatására.

Közleményük szerint a tárcavezető pénteken közölte a hírt Horn Györggyel, az egyesület elnökével.
Azt is írták, hogy megállapodtak: a jövő héten a köznevelési államtitkárság tárgyalásokat kezdeményez az egyesülettel az alapítványi iskolák szerepéről, az intézmények és az állam viszonyának jövőbeni stratégiájáról, lehetőségeiről.
Az alapítványi iskolák támogatásának tervezett csökkentése ellen több ellenzéki párt is tiltakozott.
Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a költségvetési források csökkentése nagyon sok intézmény esetében végleges ellehetetlenülést okozna.
MTI 2014. november 8., szombat 16:19
Szimba
@Szimba: És csűrik, csavarjék, éppen ahogy érdekük, hatalmuk megőrzése úgy kívánja
mariaberta
Mert ő nem a magán iskolákat, hanem a külföldieket szereti, ízelítőt kapott anno belőle és most leánykájának is a külföldi felel meg.
Érthető a véleménye nem?
Tekla
Miután volt olyan település aki egyháznak nevezett biznisz szektával akarta taníttatni a gyerekeket egy buta önkormányzat. Tisztességes dolognak tartom, hogy az oktatás a mutyiból kimaradjon maradjon.
Legyen egy egységes tudás szint ,mert ezzel a sokféle módszerrel , tankönyvvel úgy leromlott, hogy mi többet tanultunk 4 év alatt mint a mai gyerekek 12 alatt.
spu00
Meséljék már el, hogy mitől alapítványi, vagy magán, ha 100%-s állami támogatású valami??? Az alapítványi és magán támogatást zsebre teszik? Valami nem stimmel ebben a témában, ez megint arra jó, hogy kikezdjék a kormányt, s hangulatot teremtsenek, s Önök ugranak is a témára. Mire jó ez???
Desischado
@Szimba: Pontosan erről van szó. A mi kutyánk kölyke tanulhat, a többi meg jó lesz bólogató baromnak, éhbérért robotoló rabszolgának! Istenkém, de fején találtad a szöget!
szandokan
@Desischado: Mi kutyánk kölyke...:-((((((
Gyuri Géderről
Igaza van.
Ha uralkodni akar, be kell rendezkedni az agy mosott "hülye" gyerekek képzésére. Hiszen majd ezeket lehet gond nélkül irányítani és kihasználni, mint a rabszolgákat.
Nem véletlen, hogy az egyházi iskoláktól nem vonják meg a támogatást, sőt egyre többet kapnak.
A régmúlt időkben is, az egyház feladata volt az uralkodó osztály igája alá hajtani az elbutított zembereket.
nezelodo
Szimba!
november 8., 18:48

A mocsok abban van hogy csak kóstolgatják, milyen a közhangult. Korábban azért, hogy ne egyszerre tolják le a torkunkon, most meg a tüntetések és a külpolitikai fejlemények miatt óvatoskodnak, mert tele a gatya. Legyen is tele, ne csak mi aggódjunk a saját és gyerekeink holnapjáért, ők is izguljanak, úgyis sokmindent elkövettek, hogy "jobb legyen a zembereknek"!
csa-csa
a miénkben sem, mert nem tudjuk fizetni
kukac50
Orbánnak csak az az egy millió ember számít, akiknek oda adja a szegényektől elvont pénzeket!
Az a legnagyobb baj,hogy a Fideszben nincsen egy épeszű ember aki mondaná Orbánnak,hogy rosszul gondolkodik, rosszul vezeti az országot.
Ne várjon az uniótól pénzt Orbán, várja Azerbajzsántól

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.