Jó napot kívánok! – rontott rá kurucosan Vida Ildikó a követségről kilépő André Goodfriendre hétfőn kamerák előtt, hogy számon kérje az amerikai ügyvivőn a kitiltási botrány vádjait. A váratlan látogatásba azonban hiba csúszott, amikor kiderült: Goodfriend nem magyar. "Nem tudom, hogy mit mond, tolmácsot szeretnék" – motyogta a nyelvek sokféleségétől láthatóan meglepett NAV-elnök. (A videón 2:04-től.)

148 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Arról nem beszélve, hogy Vida Ildikó bejelentkezés nélkül ötletszerűen odament a nagykövetségre. Azt hitte, majd sorfalat állnak neki. Még szerencse, hogy a stábból beszéltek angolul. Hülye picsa, ha el akar intézni valamit, akkor azt csinálja előírás szerint. És beszéljen angolul.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Legfőbb állami szervezet elnöke, és nem tud a világ (a diplomácia, az üzlet) nyelvén megszólalni :)))

Rendben, köszönöm, leülhet.
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
Ez most ismét olyan minta netadó...mindenkinek pucér a segge és hallgat de az internetért az utzára lehetett csalni...itt is egy hónappal azelőtt kitiltották amerikából mielőtt beadta volna a kérelmét...de a lényeg hogy nem tud angolul...
soljanka
Mi ebben a furcsa:
Vida az a korosztály, amelyiknek még az orosz volt a kötelező. A gimiben volt második nyelv is, de lehet, hogy ő nem az angolt választotta.
1989-ben még nem volt nyelvvizsgához kötve a diploma.
Simicskának ügyvédkedett 1998-ig, ahhoz megint nem kellett angolul tudnia.
Utána meg elnökhelyettes az APEH-nél, majd a MAHÍR, majd NAV elnök - ezeknél Orbán és Simicska voltak a főnökei: náluk meg megint csak más nyelvtudásra van szükség. :)
soljanka
@Horizont: Nem az ő baja, hanem azé, aki kinevezte. Tényleg szégyen.
Jankó123
Kapott ő egy levelet, de mivel azt ángilusul írták ugye, szegénykém nem értette, ezért fogta és kidobta mint egy szórólapot!
Most pedig azért fötör, hogy kérjen egy másolatot, csak nem tudja elmondani angolul.
:-)))
Főlökött
Bocsika, a belevauért :) de egy diplomához, nem kellene egy nyelvvizsga ? - alapkövetelmény tán:) Ha dr.-ink van, akkor angol speciális szakvizsga is szükséges :)-tapasztalat, hogy igen :)
Akkor felvetődik a kérdés, hogy van-e akkor...mármint :

-Ténylegesen diplománk...
- Tapasztatat - egyáltalán érettségi van-e ?
- Ténylegesen végzettségünk...
- Ténylegesen szakdolgozatunk...
- tényleges nyelvvizsgával rendelkezünk-e...
avagy az ecserin vettük, mint egyesek...( fél disznóért, vagy égészért..:) )

Nem lenne új a nap alatt ezen ténykedés, utóbb Kovácsné - piaci-kofa követte el-nem oly rég, Zöldhatóság vezetőjeként végezte is - Fidesz által delegált miniszter hathatós közreműködésével! Nyelvvizsga tévedés volt !, diploma dettó !, dr.-it pedig egy pékség címén adták ki!
Szerintem az Ecserin kivitelezve kapta ezen közokiratokat, mondván, hogy hiteles, és mindenki elhiszi majd...Mindezek után Kocsácsné, jó kis végkielégítéssel távozott a Fideszből, a hatóság éléről, hogy ne legyenek illúzióink... Ez a mai valóság és a tények...
Vicc az egész csipet-csapat. Még csodálkozunk a kitiltásokon ? Nem kellene...jogos.

Legalább tanultak volna egyesek az eddig történtekből, de még arra sem képesek...Na ez a szomorú.
Jankó123
@Főlökött: Szerény véleményem szerint a politikai "elit"-ből:
Igen sokan tarthatják az osztálytalálkozójukat az Ecserin!
:-)))
KERKA
Arról nem beszélve, hogy Vida Ildikó bejelentkezés nélkül ötletszerűen odament a nagykövetségre. Azt hitte, majd sorfalat állnak neki. Még szerencse, hogy a stábból beszéltek angolul. Hülye picsa, ha el akar intézni valamit, akkor azt csinálja előírás szerint. És beszéljen angolul.
KERKA
@Horizont: hát ez az! még a polgármesterhez is időpontot kell kérni, nem hogy egy követségre:)) Kijött egy manus oszt szépen elment mellette:)))))))))) hú de röhejes volt az imént ATV-ben!!!
Csizmás Kond
@KERKA: És még az is felháborító, hogy meg merte kérdezni miért is tiltották ki, vagy miből gondolták, hogy esetleg oda akar utazni ...?
soljanka
És véletlenül arra járt a HÍRtévé stábja...
Fradigege
Hát ez annyira jó! Tulajdonképpen most hülyére alázta saját magát. Ilyenkor kell meghúznia magát az embernek. Ez meg tokostul ront be és ronggyá ég ország-világ előtt. Szép csendben végkielégítéssel időben lefarolni, mert mgtehetné, oszt kussolni. Minden csoda 3 napig tart. Zsíros a fizetés, lejjebb nem adná.
Jankó123
A bent töltött nyolcvan percet a "most mutasd meg" című játékkal töltötték jó hangulatban.
André Goodfriend a játékot úgy kezdte, hogy "Amerikából jöttem, mesterségem címere" ügyvivő!
:-)))
nusika
Egy kerületi képviselőhőz is be kell jelentkezni, időpontot kérni! Ezek után még választ is vár ... szegény nagyon bunkó... Ő hozzá csak úgy, akár milyen pillanatba be lehet jutni a NAV-nál? Nem hinném, hogy ilyen "vendégfogadó" lenne!!
alterego56
Ha jól emlékszem a NAV székházban Szél Bernadettet elhajtották meg időpont kérésre kapacitálták. Én az amerikai helyébe mondtam volna neki hogy tépjen sorszámot.
nemkati
Diploma, nyelvtudás nélkül - oké, ez lehet, hogy 20-30 éve még nem volt kötelező. De Vida Ildikót 2002-ben az APEH elnökhelyettesévé, 2010-ben a NAV elnökévé nevezték ki. Ezekhez a kinevezésekhez nem kellett volna némi nyelvtudás? Vagy csak a friss diplomásoknak kell a nyelvvizsga? Minden külföldiekkel kapcsolatos tárgyaláshoz siránkozott, mint most, hogy "tolmácsot kérek"? Goodfriend vajon válaszolt-volna-e neki németül, ha netán Vida németül szólal meg?

És osztom azt felháborodott sokak véleményét: micsoda eljárás ez, hogy előzetes időpont-egyeztetés nélkül, hivatalos meghallgatás kérés nélkül, tolmács nélkül (ha már nem tud angolul) egyszerűen beállít Goodfriendhez, hátha ott találja? Hátha ott találja, és akkor segítségnek azért ha mást nem is, de a HírTv-t odahívja? Hát mit csinál még ez a nő, meg a többi kormánytag, amitől majd égnek állhat a hajunk? Az egész országvezetés hülye kontárokból, elvhű de semmihez nem értő kedvencekből, pökhendi, kivagyi újgazdaggá tett senkikből áll. Szégyen ez a kormány, szégyen ez az ország!
nemkati
@alterego56: **********
Tépjen sorszámot: igen, ezt kellett volna mondani neki. :))
Főlökött
@Horizont: Diplomához nem kellett 89-előtt - de a DR.-ihoz igen :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Én is szenvedtem / nem felvágásból írom, félreértés ne essék !/ angol speciális nyelvvizsga letétele, nem oly egyszerű! Oroszé sem :) Az a drága repülőgépanyahajó a pravdában, szabad fordításban :))))) Nagy élmény...

Mivel értetlen volt Vida, nem véletlenül vetettem fel kérdéseimet, ami kétséges témakört érintenek !

Tetszik tudni, van aki tanulja, vizsgázik, tudja és érti is.
Van aki megveszi kilóra és játsza a nemlétező eszét, a nagy semmire.
Valahogy 5 diplomával ezen személyektől próbálok elhatárolódni! Egy támaszom van, Én nem az ecserin vettem, ténylegesen megszenvedtem érte :))
Illetve valami ragadt rám a suliban, a koszon kívül is!

Amúgy mindig is azt vallottam, amit okító és tanító mesterem is mondott " az embernek egy becsülete van, ha azt elveszíti, visszaszerezni nagyon nehéz, szinte lehetetlen." Úgyhogy jól meg kell gondolni, azt a becsület dolgot...Mikor, hol, kinél, mi célból, megéri-e?...
nemkati
@Főlökött: Ez az utolsó bekezdésed, ez a legütősebb! Az egyszerű kisembernek is, van, akinek ez az egyetlen vagyona, tulajdona: a becsülete. És ez a legértékesebb. Hát még az olyanoké, akik felelőssséggel tartoznak emberekért, és/vagy az ország vagyonáért, kincseiért.
spu00
Ugyan olyan égés az Ügyvivőnek, hogy nem tud magyarul, pedig itt dolgozik, Ettől még 12 nyelven beszélhet Vida, s nem kötelező , hogy az angol közte legyen. Remélem a Tanítója mondását magára nézve is kötelezőnek veszi.Ha valakiről nem tud valamit, nem muszáj kitalálni, hogy okosnak tűnjön, mert ezek szerint nem az.Öt diplomával csordában üvölteni ...???
Almacsuma
A "lovári" nyelvből is lehet nyelvvizsgázni. Egyeseknél
hattorihanna
@spu00: Életem,bárcsak annyira beszélne az Ildikó angolul mint Goodfriend magyarul!

M. André Goodfriend Kaliforniában született és Arizonában nevelkedett. Miután főiskolai diplomát szerzett az Arizonai egyetemen filozófia, klasszikus görög nyelv, francia nyelv és rádió-televízió tárgyakból, mesterfokozatot szerzett kommunikáció szakon a jeruzsálemi Héber Egyetemen. Ezt követően doktori kutatásokat folytatott Londonban az új média kormányzati használatának témakörében.

Goodfriend úr tanult magyarul, héberül, franciául, görögül (klasszikus és modern), spanyolul, hindiül, arabul és jiddisül.
nemkati
@hattorihanna: Ez mind semmi! Mé, mi van, ha Vida Ildikó meg perfektül tud pirézül? Azé az kenterbe verné Goodfriend minden tudományát! :)
hattorihanna
Egyébként az eszébe jutott-e már valakinek,hogy ha én rohadtul nem beszélek
angolul,de éppen arra készülök hogy az amerikai nagykövetségen kérjek információkat,akkor viszek magammal tolmácsot?
Ez a nyomorék biztosra vette hogy nem fogják fogadni,csak megszívta mert a Goodfriend pont kijött az épületből,és még be is invitálta ezt a csodás kampániát... :-D
Égünk mint a Reichstag,ez már übergáz...
nemkati
@hattorihanna: Az nekem eszembe jutott, hogy honnan a bánatból gondolta, hogy majd jól eldiskurál Goodfrienddel magyarul, de az nem, hogy azért nyomult oda, mert azt hitte, majd jól kihajítják az Amerikai nagykövetségről, mint az ő rezidenciájából Szél Bernadettet. Ezt nem tételeztem fel. De hogy odahívta a HírTv-t, az jelent valamit, talán meg akarta örökíteni, hogy kidobják? Hát ez nem sikerült. Az már inkább, hogy égett, mint a rongy, de talán észre se vette, mekkora barmot csinált magából - már ha ezt még lehetett fokozni
F_Viktor
@spu00: Írod:
"Ettől még 12 nyelven beszélhet Vida, s nem kötelező , hogy az angol közte legyen."

O'szt mennyivel próbálkozott megértetni magát abból az általa ismert 12 nyelvből? :-)
F_Viktor
Vida még nem tudja, hogy a munkaerőpiacon mekkora hátrányból indul indegen nyelv tudás nélkül...
Tanácsolom Vidának, a fogházban tanuljon angolul, mert büntetése letöltése után sehol nem fog tudni elhelyezkedni.
bundi
@Csizmás Kond: cicamica ne kamuzz okt 6 előtt értesítették erről hivatalosan és arról is miért és ha nem ért vele egyet hol fellebbezhet...ja és ha mégis megáll a vád ellene milyen következményei lehetnek...délután küldtem el a törvényi szabályozás pdf linkjêt erről a szandokannak...
bundi
@spu00: á spú szaktárs...az amcsi önéletrajza elérhető...de dobnál egy linket errőlba termetes nőszemélyről amiből kiderülhetne mi a végzettsége milyen szakmai előélete volt beszélt nyelveket...stb tudod a cv jét...
Desischado
@Főlökött: @nemkati: Hű, de jól mondtátok!
Egyébként ilyen beosztásban nem kéne az angol? Ezt a szégyent, fideszéknél alapelv, a bunkó viselkedés? Így nem lehet viselkedni, lejáratja az országot! képzelem, mit gondolt az amerikai külügyes! Ennek a némbernek annyi esze sincs, hogy ne járatta volna le magát ezzel a viselkedéssel! A kultúrált, és diplomáciai viselkedés, rá főleg kötelező!
Kisülne a szemem a szégyentől, ha így viselkednék!
vorbika
@spu00: Lehet hogy nem tűnt fel, de az angol egy világnyelv, és Andrét nem mi fizetjük hanem az USA, szóval jöhetsz itt ilyenekkel hogy neki égés vagy sem, ez nem a mi ügyünk. Egyébként meg André 1 éve van Magyarországon, elsősorban mint diplomata, nem pedig mint nyelvtanár. Nemzetközi kommunikációban pedig nem tudom melyik a fontosabb nyelv, bár szerinted biztos a magyar.
Desischado
@hattorihanna: Hát persze Hanna! Rátapintottál a lényegre! Azért vitte a hr tv-ést magával! Meg az ügyvédet! Írtam már, hogy színjáték volt az egész! De jó, hogy ezek szerint nem vagyok hülye, mert ez nekem is rögtön gyanús volt! És sajnos abban is igazad van, hogy a Reichstag égése lassan semmiség lesz ahhoz képest, ahogy ezek a szemetek mindenütt lejáratnak minket! Amúgy meg ezek szerint én is jobban tudtam volna beszélni Goodfriend-el, mert kicsit tudok angolul, és fordítani is szoktam, (egyik kedvenc hobbim) ez a nyomorék némber meg nem, pedig neki kötelező lenne tudnia ilyen beosztás mellett!
human
@spu00: 12 nyelven? Jó lesz az egynek is. Tudod, a lovári. :D
human
Erről a Vidáról eszembe jut egy vicc.
Két munkás ül a padkán és épen jól megérdemelt ebédjüket majszolják mikor egy autó hajt melléjük és angolul kérdez valamit a sofőr. A két munkás csak értetlenül néz. De az idegen nem adja fel és németül is próbálkozik, majd franciául, de eredménytelenül és tovább is hajt.
- Te, Józsi! Nem kellene nekünk is nyelvet tanulni?
- Minek? Ez is hány nyelven tudott oszt mégsem tudta megértetni magát :D
Sziszifusz
Ezek után csoda, hogy nem derült ki számára, a kitiltás oka ?
Azt lehet hogy közölték vele, de ő nyelvismeret hiányában nem érthette meg.
A sajtó előtt pedig előadja a produkciót a galád, alaptalan amerikaiakról.
Nil
volt egy korszak amikor gyárak élére neveztek ki munkásokat igazgatónak iskolai végzettség nélkül csak mert jó elvtárs volt

illene tudni hogy ez nem volt túl jó lépés
silber13
@spu00: Ismét hoztad kedves spu00 a szokásos formádat. Kár volt megnyikkanni! Ennek a nőszemélynek a taplósága és tudatlansága eget rázó. Feltételeztem, hogy nem fogod ilyen vehemensen pártolni a pártolhatatlant, de tévedtem! És a zagyva szöveged jelez valamit!:-)))
Senara
Az ügyvivőt biztos értesítették munkatársai , itt a NAV elnök és a hírtévé . Elejét vegye a be sem engedtek , szóba sem álltak velem színjátéknak , kiment sétálni :-))) Épp van egy kis időm 1/5 órát" beszélgettek " miről arról csak Vida Ildikó és talán Futó Barnabás tudja . Futó Barnabás ügyvéd gondolom tudja mit jelent az Elnöki Proklamáció 7750 amire hivatkoznak . A színjátékhoz kellett ügyvéd is ?
Clavigo
:) :) :) :) Aszongya ez az izé,,"Jó napot kívánok" :) :) :) ,az ami.ügyvívőnek.:) :) :) Legalább néha jókat röhögni ebben a szomorú országban..:) :) :) Szegény Hofi Géza,,ha élne..:) :) :) :) :)
szöszmösz
@Senara: Én is azt gondolom így történhetett.
Nagyon "büszke" vagyok, hogy ilyen bunkók emberek felső vezetők lehetnek szeretet hazámban. Ez a mentalitás évtizedes hagyományokra épül. A nagyságának fogalma sincs arról, hogyha egy Követségtől szeretnék valamit akkor be kell jelentkezni. A konkrét esetben még magyarul beszélő munkatárs is jelen van.
/Csak emlékeztetném , hogy egy országgyűlési képviselő órákig próbálkozott a bejutással a nagysága hivatala előtt, /A megrendezett színjáték nem jött be, kulturáltan próbálták jobb helyzetbe hozni, de azzal sem tudott élni. Égő volt az egész, még mindig pirulok, ha rá gondolok. Mindezek után az amnéziás tóni megkérdőjelezi az Ügyvivő hozzáértését. Ez a magyar hungarikum fidesses módra.
dr. prédikátor
Na most mit vagytok úgy oda hogy a zildikó nem tud ánglisul???A lovári nyelvet kitünően beszéli és a főnökével megértik egymást! Na meg a nyalóka nyelvet is ismeri!!!Abból is diplomázott!!!
whatthefuck
Ilyen egy fidesz-seggnyaló. Tudnia nem kell sokat. Van ennek diplomája? Milyen nyelvvizsgával rendelkezik, lovárival? Mert azt így ránézésre meg hangfekvés alapján otthonról hozhatta.
hoffmann_geza
Lovári, beás, illetve nyenyeri tolmácsot köteles biztosítani, mert ezt ENSZ határozat mondja ki!!!

:-)
csetere
@hattorihanna: Egy értelmes, intelligens ÚR! aki megmutatta, hogy kell viselkedni.
Clavigo
Van ennél még lejjebb??? Habár az Orbán-konda ezidáig mindig tudta magát "überelni"..:) :) Biztos vannak még rejtett értékek,csiszolatlan "ékkövek" ebben csürhében...Szívesen letagadnám,hogy magyar vagyok..
silber13
@Csizmás Kond: 21:44-re : Tündérszép és felettébb okos Ildikó bizonyára lenyűgözte azt a yenki izét, mikor ékes angol tudásával érdeklődött a kitilitása miértjéről! :-)))
nezelodo
Istenem, egy ország lelkesedett egykor a fidesz-ért. Fiatal lelkes, a romlottságot eltakarító őszinte demokrataként indultak, és most nézzünk rájuk, és a sleppre, a demokrataságukra, a tisztaságukra a lelkesedésükre az "őszinteségükre". Hazugság volt minden amit álságosan állítottak magukról. Mára már a korruptság meg a taplóság maradt.
Clavigo
Gondolom ,hogy a mi NAV-verérünkmeg volt arról győzödve,,hogy az amerikai ügyvivő is csak magyarul beszél..:) :) :) :) Így kénytelen volt szembesülni azzal,hogy az USA-ban nem magyarul,de még csak nem is amerikaiul,,,:) :), hanem angolul beszélnek.:) :) Szegény ügyvívőnek azért volt türelme ehhez a nőre hasonlító "izéhez"..:) :) :)
JAJMÁR
Hányszor kell még beégnie ennek a nőnek, amíg lemond?
Biztos nem engedik, nem mondhat le, de hát ki tette oda, arra a posztra? Nyilván nem a szaktudás döntött, hiszen még angolul sem ért . (Jaj már, a végén még sajnálom)
(Ezt azért a Goodfriend nyilván tudta, hogy nem ért angolul, és azt is, hogy a tévé veszi a cécót, no meg azt is, hogy ezek nem akarnak annyira bemenni, hát kiment hozzájuk, engedte magát utolérni, és jól behívta őket :-D )

Ijesztő, hiszen esélyes, hogy így van ez minden magas poszton? A szakértelem száműzve lett? Ja, hát akkor mi vagyunk az egér... és ezen nem kell csodálkozni.
Meine Ehre heisst Treue
Jobb helyeken már régen elzavarták volna a picsába, itt meg semmi nem történik.
whatthefuck
Vidadogó jelentkezz a fidesz diplomamentőjébe, ha van egyáltalán mit menteni.
bundi
@spu00: tudod az önéletrajz, a képpzések és egyebek...de nagyon eltüntél ismét...
az amcsié...
www.linkedin.com/pub/andre-goodfriend/b/756/214
és most jössz te a macádéval...
Hellcat
Nem elég az áfacsaló lotyónak, hogy lebukott, mikor próbálná kicsit mosni magáról a szart még le is égeti magát...és ez kérem a NAV elnöke...
Hellcat
Egyébként szépen beszél a faszi és tök érthetően :D
Csizmás Kond
@bundi: nem kamuzok...amúgy te is ugyanannyit tudsz az ügyről mint én tehát te is kamuzol...én a cikkben leírt dolgokat vitatom, és ott azt írja, hogy be kell adja a vízumkérelmét, hogy lássa engedik vagy nem...na akkor mi szerint tiltottákk ha még nem is volt beutazási vízumja ?
bundi
@Csizmás Kond: igen én is annyit...
blog.atlatszo.hu/2014/10/a-rejtelyes-7750-diszkret-es-drasztikus/
és hogy be kell adnia?
szerintem nem közölték önagyságával a vezérék, hogy ha bele megy ebbe az amerikaiakkal szemben, ők már nem tudják megvédeni...
egyébként a jogi hátteréről...
www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/guide.pdf
és szerintem ha belemegy ebbe a kinti vizsgálat sokkal átfogóbb lesz mint a kehi civil vegzálása...mert ugye védeni fogják a mundér becsületét...és gondolom abba bele sem gondoltál, hogy mi van akkor, ha tényleg bizonyítékok vannak az amcsiknál...
egyébként nem ciki nektek hogy a vezetőitek ennyire 'egyszerűek"?
Senara
Gondolom szóltak az ügyvivőnek , kijön oda köszön és serényen elindul a tér másik irányába :-))) Vida ügyvédestől elindulnak utána :-))) hamar gyerünk érjük útól mert meglép .:-))) Hír tv végre megállította beszélgetnek és vissza indul köszönnek ... tolmácsot kérek mondja a tér közepén . :-)) Bocs de hülyére vette őket .
tivoli
Ez a jó gudfrind úgy teszi-veszi magát, gesztikulál, mint egy sokadrangú ripacs a cirkuszban. csak a piros orra hiányzik. Micsoda előadást!
Egyébként, nem mindegy, hogy hol találkoztak, Amerikában vagy a pesti utcán? Nagy dolog, hogy a gudfrind úr tud angolul! Tolmács kéne neki, hogy eligazodjon.
Vida viszont tud magyarul.
Csizmás Kond
@silber13: ...lényegében nem csúnya, és biztos van akinek kimondottan tetszik is...
Csizmás Kond
@bundi: Mibe megy bele ?...beadja a kérelmét és ők megmondják bemehet vagy nem, ha nem akor megindokolják miért nem...ennyi.
silber13
@tivoli: A parasztmenyecske először tanuljon illemet, hogy mit lehet és mit nem Szépreményű -Ildikó, ha úgy tetszik nem más, mint egy hivatlanul odapofátlankodó " Intruder", akit ki kellett volna dobni!
Mellesleg szeretnél te tizedannyira olyan ripacs lenni, mint az USA szóvivú
silber13
@Csizmás Kond: Látom, te is rajongsz érte:-))))
Csizmás Kond
@silber13: Nálam a rajongáshoz valamivel több kell ennél...ez csak egy őszinte vélemény volt.
Borda
@JAJMÁR: Ó,nehogy azt hidd,hogy ezzel leégette magát! Egy cigánynak hol van szégyenérzete bármikor is? Az ilyenek nem fognak időpontot kérni sehova,csak megy,mert a vérében van. A betöltött magas pozíciókat is CSAK ORBÁNC idején töltötte be. Nem tudom mennyire valós a végzettsége,de bármilyen közhivatali állásban el szokták küldeni az embereket továbbképzésre,a kreditek növelése érdekében. Ez a nő nem önmagát égette le,hanem egész Magyarországot ezzel a megnyilvánulásával,hogy protokollt+nyelvet nem ismerve megy a célszemélyhez,aki ezek után elkönyvelte önmagában: Milyen műveletlen embereket alkalmaznak Magyarországon komoly beosztásban?
silber13
@Csizmás Kond: Nem a szépségét hoztaam szóba, hanem Ildikó veretes, szinte shakespearei angol nyelvezetét, ami sajna de nem található!
tivoli
@silber13: ma, 16:11
Te is tanulhattál volna illemet, s akkor nem itt fröcsögnél szervilis amerika seggnyalóként. Mert ugye ami onnan jön csak jó lehet, ami magyar az csak szar. Egy magyar ember először is a nemzetét védi, még ha nem is ért egyet a vezetésével, mint idegenek talpnyalójaként még egy szarházi megbízottat is polcra emel.
Mert kormányok jönnek, mennek, de az országunk Magyar Ország. S ahogy a szívmagyar költőnk is írta, itt élned, halnod kell!
Csizmás Kond
@silber13: Nem tudom kötelezően kéne-e tudjon angolul, szerintem itt az adóbevallás meg ami a hatáskörébe tartozik az magyar nyelven van...még.
silber13
@tivoli: Más egyéb ilyen zsibbasztó hülyeség? Parancsolj, mondjad!:-)))
tivoli
@silber13: ma, 16:36
Nincs mit mondanom, egy románnak ezt hiába is mondanám.
Borda
Ez a p.csa érdekes módon csakis Orbánc idején volt magas beosztásokban. Bizonyára annak idején az egyetemen jól összemelegedtek Orbánccal,lehet csemete is született és valamivel kárpótolnia kell az ágyasát.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:33 Ezek után - az igen kellemetlen helyzet után -
kétségbe vonod, hogy kellene tudnia angolul a NAV, vagy bármely magas rangú pozíciót betöltő embernek?
Nem hiszem, hogy ő az adóbevallásokat vizsgálgatná, inkább szervezési feladatai vannak. Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy szükséges az angol ismerete, mert tárgyalnia kell, és a tolmácsra van hagyatkozva. Ilyen a világon nincs... egyébként a külföldi vállalatok vajon milyen nyelven nyújtják be az adóbevallásukat, vagy egyéb kérelmeiket?
Igen, ez egy alapvető kompetencia ma már, a meglévő szaktudás mellé, a legtöbb vezetői munkakörben kikötés.
F_Viktor
Akkor ide is beírom, hogy egyesek tisztá(bba)n lássanak:

Vida és a kormány tovább folytatja a sz*r tapicskolását?
Jól tudják, hogy több amerikai törvény is szigorú titoktartási kötelezettséget ró a vízumokra vonatkozó döntésekkel kapcsolatban. Tisztában vannak vele, hogy a vízumkérelem elutasításra kerül, de okát az amerikai nagykövetség nem hozhatja nyilvánosságra.
Vidának és a kormánynak azzal is tisztában kell lenniük, hogy sem a kiutasítás ellen, sem a vízumtilalom ellen fellebbezni nem lehet.

Goodfriend eddig háromszor nyilatkozta, "a magyar kormány kapott olyan információt, amelynek alapján el tudott volna járni, ha akart volna."
Erre mondta az amerikai ügyvivő, hogy innentől a kormány térfelén pattog a labda.

Észre kellene vennetek, hogy az USA külügyminiszterének döntése nem magyar belügy, hanem saját jogrendszerűket alkalmazták magyar állampolgárokkal szemben.
Vagyis az Egyesült Államok saját, érvényes jogszabályainak megfelelően megtagadta a beutazást általuk korrupció gyanújában érintett magyar állampolgároktól.

Erről a döntéséről az adott személyeket haladéktalanul tájékoztatta, akiknek vízumát felfüggesztette, s tájékoztatta a magyar kormányt is. Goodfriend nyilatkozata alapján elégséges tájékoztatást adtak, hogy a magyar hatóságok a nyomozást megkezdhessék.

A USA részéről saját törvényei ennyit engednek meg, innentől már magyar belügy a story.
Ehelyett azonban nevek és bizonyítékok átadásának követelése van a kormány részéről, meg hisztériakeltés, holott előbbire jogilag nincs mód, utóbbit pedig amerikai oldalon nem állította senki, hiszen a követség minden megszólalásában "hiteles információkról" és nem bizonyítékokról beszél.

De ezt a kormány és trolljai nem akarja figyelembe venni, mert ez a szekértábor felfogásba sehogy sem illik bele. Ma hazánkat vagy idegenek támadják, vagy feddhetetlen érdekekkel rendelkező külföldi demokraták menthetik meg.
JAJMÁR
@Borda: 16:20 Igaz, ő nem biztos, hogy észrevette az égést, vagy nem érti. Nincs egyedül ezzel, ahogy itt ezen a blogon is vannak, akik nem akarnak szembesülni a valósággal .
Mobil123
@silber13: 16:11 hsz Jól mondod!!! Nem hinném hogy ő nagyságához belehet menni csak úgy bejelentkezés nélkül. (bár ezek után gondolom csak a hozzászólásodat gallyazók mennek a nacsasszonyhoz !)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Mindegy, hogy én mit vonok kétségbe, de ha abba a pozícióba tették angol nyelvismeret nélkül akkor meg kellett feleljen.
...és hogy időzzünk még egy keveset a kétségbevonásnál, én azt kezdtem kétségbe vonni, hogy egyáltalán van-e fogalmad az adóbevallási ügyek magyarországi nyelvezetéről...vagy nevezz meg bármely országot ahol nem az ország hivatalos nyelvén történnek az ilyen ügyek hanem ugymond angolul...
hm...tényleg kétségeim lettek...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 17:36

Az eu. tagországában, a 21. században, elvárható, hogy a vezető politikusaink, és magas rangú vezető személyiségek beszéljenek és értsenek legalább angol nyelven, elvárható, hogy ne legyenek korruptak és zsarolhatók, és ha ilyen vád érné őket, lépjenek hátra, vállalva a külső vizsgálatot. A kormánytól pedig elvárható, hogy a gyanús vezetőket azonnal függessze fel az eljárás idejére, hogy az állam tisztaságához kétség se férjen.
Ennek nem vállalása, egyenlő a beismeréssel.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Az EU tagországainak az volna az illő, ha ismernék egymás nyelvét és ne egy mindenkinek idegen nyelven értekezzenek egymással.
A korrupció, a zsarolás meg nem vád kérdése hanem a bizonyításé. Vádolni bárki tud, bizonyítani már kevesebben, éppen ezért a bizonyítás nélküli vádaskodót kéne előre felakasztani...illetve felfüggeszeni, hogy a kétsége ne érje a földet...
nyanya001
Ma már érettségizni sem lehet valamely idegennyelvtudása nélkül !
De, hogy még a Futó sem tudott kommunikálni, hát akkor minek is ment oda ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Erre már csak egy szó a válasz: Ökotárs ...?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...ha abba a pozícióba tették angol nyelvismeret nélkül akkor meg kellett feleljen."

Meg is felelt, mindent megtett Orbán korrupciós érdekében! Ezért tették a NAV élére.
lajospapa
Azért, hogy nem tud angolul, még jól használhatja a nyelvét.
sasi1115
@tivoli: Figyelj csak, valóban van itt egy román, de nem az akit Te annak neveztél. Annak annyira szőrös a talpa, hogy kénytelen csizmában járni.
De amúgy a "nem fideszes" seggnyalókból is egyre több van itt, és azok között kellene a románokat keresgélni.
Mellesleg tényleg bohóc gyanús a "jóbarát", de tudod mit, igazad van, legyen ripacs. Ettől még akkor is szénné égett a néni.
Persze pár szolgalelkű most is próbálja mosni a szennyest, védeni a gennyest, de ezzel csak magukat járatják le. De mivel te ilyet sose tennél (és soha nem is tettél, :), ahogy ezt már korábban is írtad), így te nem vagy olyan gennyes.
Ez így helyes, folytasd e szellemben...
hoffmann_geza
- Te haver, vagy Ildikó!
- ???
- Tudod minek a rövidítése a NAV?
- ???
- Nincs Amerikai Vízumod!
rugacs
Érdekesek a vélemények!
Csak egy valamit felejt el szinte mindenki: a magyar nagykövetek beszélik azt a nyelvet, amely országban szolgálnak!!
Az amcsi nagykövetnek meg lövése sincs a magyar nyelvhez!!!
Az rendben van, hogy mindenhol elvárják, hogy aki oda megy dolgozni, az tanulja meg a nyelvüket.
De ez nálunk is így kéne, hogy legyen!! Milyen nagykövet az, aki nem ért magyarul?!!!
Ez ne a Vida Ildikónak égés, hanem az amcsi nagykövetnek!!!
rugacs
@nyanya001: És szerinted ezek mostanában érettségiztek? Számításaim szerint a most 40 évesek is simán kaptak érettségit sőt diplomát is idegen nyelv ismerete nélkül. Azért én ismerek jónéhány kiváló szakembert, aki nem beszél idegen nyelveket, de nincs is rá szüksége. Meg olyat is, aki itt él több tíz éve, és egy kukkot sem tud magyarul. Sőt a magyar indiánok jó része, akik évszázadok óta élnek itt (jó ők nem töltenek be ugyan állami tisztségeket) is csak törik a magyar nyelvet.
rugacs
@KERKA: Helyes.
Ezt be kéne vezettetni a külhoni követségeken is: ha a külhoni magyar nagykövetségre megy egy ottani állami alkalmazott, az tanuljon meg előbb magyarul, különben nem állnak vele szóba!!!
Mert ellenkező esetben ezt diszkriminációnak neveznék!!!
tivoli
@sasi1115: ma, 20:07
Akárhogy is égetné magát a néni, nincs más választása..Ő csak a balhét viszi el.
Én csak mint embert pártolom egy pökhendi jöttment alakkal szemben. Ha most valaki a háta mögé lépne és megküldené egy cipőtalppal, mi történne?
Küldené Amerika a nehézbombázókat?
nyanya001
@rugacs: Családomban a 47 éves tanár, bár nem tanít idegennyelvet,
angol, francia és orosz nyelven beszél társalgási szinten.
Pusztán igénye volt rá, a munkája miatt nem lenne rá szükség.
sasi1115
Majd a Budai... Ő két nyelven is beszél, angolul és oroszul, igaz csak alapfokon (az a szint manapság már a takarítóknak is lassan kötelező lesz kis hazánkban). De ő elvégre csak külügyminisztériumi biztos.
De lehet hogy holt nyelveken is beszél, mert korábban, ügyvéd korában halottakkal is kötött szerződést.
rugacs
@Horizont: A NAV elnökének miért kellene a saját hazájában angolul tudnia? Vajon hány angol nyelvű ügyfele van? És ha közülünk valaki külföldön adózik, akkor az ottani adóhatóság feje is a mi anyanyelvünkön fog diskurálni velünk?
Ez úgy marhaság, ahogy van!
Tipikus: van rajta sapka, az a baj, nincs rajta sapka, az a baj...
Soljankának tökéletesen igaza van.
Ha ez lenne a legfőbb probléma a NAV-nál, tuti, hogy nem leveleznék velük évek óta...!! :-))
sasi1115
@tivoli: Sajnállak ha pártolod, mert ő is pökhendi és jöttment.
Van választási lehetősége: 1. marad a helyén és tovább hazudozik, amíg nyakig nem ér a szar 2. azonnal lemond és eltűnik (vélhetően nem közmunkás lenne belőle) 3. addig félrevonul és kussol amíg valamilyen vizsgálat le nem zajlik és tisztázza (ami persze nem azt jelenti hogy nem sáros, csak éppen egyenes gerinccel játszhatja tovább a nagyasszonyt.
Mellesleg a a Goodfriend bácsi is csak a balhét viszi el, nem ő tiltotta ki, ő is csak csesztetve van ezzel, meg azzal hogy mit tüntetget, mikor múltkor a Békemeneten volt...
Amúgy meg próbáld ki, lépj mögé és csapd meg egy cipőtalppal aztán várd meg mi történik. Szerintem nem jönnek a nehézbombázók, maximum Ildikó fog nehéz bombázóként a nyakadba ugrani.
De lehet hogy kirúgják a takonypóc Loppert Dánielt a NIF-től, hisz új hős fog születni, mely az ő hőstettét elhomályosítja majd...
hoffmann_geza
@rugacs: Vajon miből van nyelvvizsgája??? Mert anélkül diplmát nem kapott!
tivoli
@sasi1115: ma, 21:33
Nem kell sajnálnod, semmilyen tekintetben nem vagyok érintett az ügyben.
sasi1115
@tivoli: Én nem írtam azt, hogy mint embert pártolom a Goodfriend bácsit.
De az alapján, amit leírtál a néniről, az áll a másikra is. Ő is magyarázkodni kényszerül más döntése miatt. Így mint embert, akkor őt is pártolhatnád.
Ellenben egyből elkezdted gyalázni, mint embert:
"Ez a jó gudfrind úgy teszi-veszi magát, gesztikulál, mint egy sokadrangú ripacs a cirkuszban. csak a piros orra hiányzik. Micsoda előadást!
Egyébként, nem mindegy, hogy hol találkoztak, Amerikában vagy a pesti utcán? Nagy dolog, hogy a gudfrind úr tud angolul! Tolmács kéne neki, hogy eligazodjon.
Vida viszont tud magyarul."
Holott elvileg azért kellene csak utálnod, amit a kormánya tett. Ezért sajnálom, hogy őt nem pártolod, mint embert.

Lényeg a lényeg, szomorú ha te ezt az ügyet így szeretnéd intézni
rugacs
@nyanya001: Az egyik barátom 6 idegen nyelven beszél: kínai, orosz, japán, arab, francia és zulu nyelvet. Élelmiszerboltban eladó. Sosem kellett külföldit kiszolgálnia. Néha tolmácsol itt-ott. Itthon. Egyik országban sem járt, aminek tudja a nyelvét. Angolul nem tud, mert amit mindenki más tud, az őt nem érdekli.
Akkor ő most műveletlen?
Vida Ildikóból nem nézem ki, de tegyük fel, ő is beszél néhány keleti vagy más nyelven, de angolul nem. Mondjuk, lehet, hogy soha nem is volt rá szüksége.
Én nem tudhatom, de szerintem te sem.
Ha így lenne, nem mondanám, hogy műveletlen.
De te már pálcát törtél felette.
Feraj49
@rugacs: ma 20 ,59-re Teljesen egyetértünk.Barátom Olaszországban volt nyaralni. Ő is jól beszél angolul. Nem ment vele túlsokra. Ott még az olasz polgárok is azt azt mondták,még angolul sem hajlandóak beszélni vele.
Ő jött az országukba,tanulja meg a nyelvüket .Csak a magyar ilyen elnéző.
Megnézhetjük a Hollandokat.Beszélnek a saját nyelvükön kívül angolul,és németül is.Még sem szeretnek németül beszélni./na jó tudom a II.VH /
Vannak nálunk is idegen nagykövetek,akik megtanultak magyarul,mondván ennyivel "tartoznak" a fogadó ország felé.
nyanya001
@rugacs: Bíráltam, igen !
Ennyi idősen vehette volna azt a fáradtságot, hogy egy világnyelvet
- megtanuljon !
Ez az ő köreiben ma már nem luxus, hanem természetes igénynek kellene lennie !
tivoli
@sasi1115: ma, 22:12
Mondanám, hogy nézd meg még egyszer a videót, hogy hogy teszi-veszi magát az amcsi bácsi, ahogy utánozhatatlan eleganciával képezi a szavakat és riszálja magát. Egészen eredeti performansz.
sasi1115
@tivoli: Ez egy ilyen performanusz. Ettől még akkor is ég a Vida.
rugacs
@hoffmann_geza: Kérdezd meg tőle. De tegyük fel, oroszból. Vagy németből. Vagy mindkettőből. Még sem fog társalogni az amcsival angolul.
A tisztességes akkor is az lenne, ha az amcsi tanulta volna meg azt a nyelvet (a magyart), ahol él és dolgozik!!!
Mert a mi diplomatáink így teszik!!!
rugacs
@nyanya001: Tegyük fel, tud németül. Világnyelv. Még sem fog az amcsival dumcsizni angolul.
Szerintem nem bűn angolul nem tudni. Még csak nem is szégyen.
Bűn, ha valaki a saját anyanyelvét nem tudja.
A szégyen meg, ha azelőtt ítélkezik valaki, mielőtt ismerné a tényeket!!
Vagy fordítva...
hoffmann_geza
@rugacs: IGEN! Mert mi világhatalom vagyunk!
Senara
Hatalmas a kapkodás kitiltás ügyben . Követség látogatás is erre utal , tv stáb , forgatókönyv ..., szóba sem állnak velem , elmondom a sérelmeimet , háttér a nagykövetség .Az ügyvivő keresztül húzta mindezt .Egészet a "kétharmadnak" rendezték , nem jött össze ! Még mindig ott a kérdés , miért vallotta be és miért pont ő ?.
rugacs
@hoffmann_geza: Nem, mi KORREKTEK vagyunk és nem vagyunk elszállva magunktól!!
És vannak itt olyan konzulok is, akik vették a fáradságot és megtanulták a nyelvünket!!
Ez a tisztelet a másik iránt!!
Az, hogy az amcsinak nem derogál megtanulni magyarul, mert ő AMERIKAI, az megalázó viselkedés Magyarországgal szemben!!
Miért kellene valakinek itthon, a saját hazájában eltűrni egy ilyen amcsi megalázó viselkedését? Miért kellene itt bárkinek hitelt adni egy ilyen amcsi vádnak, amikor még erre sem képesek. Én lenézem az ilyen felsőbbrendűséget, akárhonnan jött!
Tanuljon meg viselkedni. Annyit várjon el a másiktól, amennyit a saját hazájában is elvárnak! Mert Amerikában sem fognak a magyar diplomatával magyarul beszélni és Amerikában sem fognak senki bebörtönözni olyan vád alapján, amit bizonyítékkal nem támogatnak!!
Ezek nem világhatalmi kérdések! Ez korrektség meg tisztelet kérdése!
Milyen demokrata az, aki lenézi a másikat csak azért, mert nem amerikai?!
És te milyen hazafi, milyen magyar vagy, ha a lekezelő amcsik pártját fogod a saját honfitársaddal szemben?
Nekem senkim a Vida Ildikó, de MAGYAR. És az, ami vele megtörtént, megtörténhet bármikor bárkivel. Lehet, hogy pár év múlva, majd egy másik magyar kormány másik tisztviselőjével csinálják ugyanezt, mert azt hiszik, ők bármit megtehetnek.
Lehet, hogy holnap téged kiáltanak terroristának, mert valakinek szálka vagy a szemében. Akkor neked sem fog tetszeni, főleg ha a saját honfitársaid is a torkodnak ugranak - bizonyíték nélkül.
rugacs
@Senara: Én pontosan azt nem értem, hogy eddig az volt a téma, hogy már hetekkel ezelőtt kipattant a dolog és nem volt rá válasz. Most odamennek (stábbal, bár feltételezem, nem a Vida intézte, hanem a sajtó minden lépését figyeli, mert ilyen diszkréten szokták azok csinálni!), kérdezősködnek és itt rögtön az jön le, hogy: "Hatalmas a kapkodás.."
Szóval ez olyan hatásvadász ténykiforgató vélemény. :-)
rugacs
@hoffmann_geza: Még egy gondolatot, ha nem veszed zokon:
Attól, hogy nem vagyunk világhatalom, még nem vagyunk alsóbb rendűek senkinél sem! A nyelvünk sokkal kifinomultabb, mint az angol, szinte minden jelentősebb találmánynál, felfedezésben jelen van magyar, a magyar szakmunkások bárkivel simán felveszik a versenyt, akár csak a sportolóink (bár a foci éppen holtponton van). Nálunk is rengeteg lángelme volt, van.
Milyen alapon becsüli alá a magyar népet, a magyar embereket, a Magyarországot bárki, világhatalomra hivatkozva???!!
Senara
@rugacs: ,... nem a Vida intézte, hanem a sajtó minden lépését figyeli...pont a hírtévé ?
tivoli
Egyetértek @rugacs: minden mondatával. Idehaza mi vagyunk a világhatalom, a világ közepe. És idehaza minden ideutazótól elvárjuk a kellő tiszteletet, mint ahogy tőlünk is elvárhatják, ha mi megyünk vendégként más nemzet hazájába.
Ez evidencia.
JAJMÁR
@tivoli: 11:03 A nagykövetségek egy másik országot képviselnek, azon belül képletesen, egy másik ország területére lép az ember... ott ők a világ közepe, hogy a szavaiddal éljek. A vendég pedig ebben az esetben... ugye érted?
JAJMÁR
@rugacs: 10:36 Senki sem becsüli alá a magyar népet, ha te így érzed, akkor te magad becsülöd alá! Neked ahhoz, hogy értékeld, az kell, hogy a másikat folyamatosan bíráld, és ezt a népet fölé emeld:

" A nyelvünk sokkal kifinomultabb, mint az angol, szinte minden jelentősebb találmánynál, felfedezésben jelen van magyar, a magyar szakmunkások bárkivel simán felveszik a versenyt, akár csak a sportolóink (bár a foci éppen holtponton van). Nálunk is rengeteg lángelme volt"... stb.

nem kell folyton jobbnak, többnek, okosabbnak, szebbnek látszani másoknál, mert az a kisebbrendűség jele. Elég, ha magabiztosan tudod, hogy nem vagy kevesebb.
KERKA
@rugacs: 21.13 Poénnak veszem amit írtál. Az angol nyelv tudása azért szükséges, mert ez a legelfogadottabb idegen nyelv a világ minden táján. Ehhez alkalmazkodnak minden országban. Ha egy külföldi diplomata Magyarországra jön, ha megtanul magyarul az csak a javára válik, de lehet, hogy 4 év múlva máshová nevezik ki.
Fogadd el azt a tényt, hogy Afrikától - K-ínáig- Honoluluig- a MIndway szigetekig a hivatalos tárgyalás nyelve az angol. Ezért illik ezt tudni " magasabb körökben"
rugacs
@JAJMÁR: Azzal, hogy a saját hazádban a saját köztisztviselőddel szemben a külföldit pártolod a tények ismerete nélkül, azzal lenézed a saját népedet. Ha azzal jössz, hogy a magyar tisztviselőnek kell alkalmazkodnia saját hazájában az idegenhez, azzal az idegen hátsó fertályát nyalogatod.
És te is megtanulhatnál már végre magyarul, ha már állandóan engem zrikálsz, mert mikor azt írtam: "szinte" annak ismerhetnéd a jelentését! A "szinte" kizárja az állításodat, hogy jobbnak, többnek, okosabbnak és szebbnek tartanám magunkat!
Próbálj meg érteni is a szavakat, ne csak olvasd! Milyen magyar ajkú vagy? Nem tanultál magyar nyelvtant?
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:30
A video szerint az utcán riszálta magát levegőzés közben Mr. Goodfriend, nem a nagykövetségen.
S ha Vida ki van tiltva Amerikából, szigorúan véve a követségre se léphetne be.
rugacs
@KERKA: Én is poénnak veszem, amit írtál. Azzal, hogy a hazánkba érkező diplomata megtanulja a nyelvünket, azzal bennünket tisztel meg, ahogy a mi diplomatáink többsége is megtiszteli azokat, ahova dolgozni mennek!
A NAV-os Vida Ildikó NEM külügyi tisztviselő! A saját hazájában, a saját nyelvén, a saját honfitársaival dolgozik.
Az a külföldi diplomata, aki más országban a saját hazáját képviseli, ha nem ismeri a másik ország nyelvét, nem ismerheti annak kultúráját sem!
Már évszázadok óta elfogadott dolog, hogy idegen kultúrába olyan diplomatákat küldenek, akik ismerik az adott ország nyelvét, kultúráját.
Ehhez képest pont AMERIKA az, aki ezt elfelejti!
Úgy hogy felesleges itt védeni őket, a szégyen őket érte!

De ha valaki külföldön akar érvényesülni, valóban tanuljon meg angolul, vagy tanulja meg az adott ország nyelvét.
De itthon ezek a feltételek szánalmas erőlködések, mikor egy munkahelyen elvárják a dolgozótól a nyelvtudást olyanoktól, akik a munkájuk során soha a büdös életben nem fogják azt használni, miközben a külföldi vezetője, aki itt él évek, évtizedek óta, egy mukkot sem beszél magyarul!
Hol itt a tisztelet, az illem?
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:36
Szerintem Neked se "nem kell folyton jobbnak, többnek, okosabbnak, szebbnek látszani másoknál, mert az a kisebbrendűség jele. Elég, ha magabiztosan tudod, hogy nem vagy kevesebb."
És kifejezetten utálatos dolog, hogy mindig mindenben nyugatibb határon kívüli embereknek, politikusoknak adsz igazad, miközben a saját fajtádat (?) következetesen leszarod.
tivoli
@KERKA: ma, 12:15
Szerinted mire vannak a hivatalos tolmácsok, meg a fülre akasztható tolmácsgépek? Gondolod, hogy mindegyik uniós képviselő tárgyalási szinten bírja az angol nyelvet? (Bár én azt hiszem, hogy egy amerikai sem tud perfekt angolul, ahhoz neki is tolmács kellene)
JAJMÁR
@rugacs: 12:31 Na, már megint a szokásos: nem tudsz mást, mint vádaskodni, számonkérni, de milyen alapon? Annak a pártjára állok, ahol az igazságot sejtem, ehhez nekem jogom van. A "tények ismerete nélkül" te pártolod a magyart, mert az magyar? Nem találod kevésnek ezt az indokot, vagy szerinted minden magyar tisztességes? Vagy csak "szinte"?
Jobban szeretem annál ezt az országot, mintsem csöndben nézzen, hogy érdemtelen és kapzsi emberek martalékává váljon, nekem édeskevés az, hogy "magyar" az illető, sőt, ez nem a javára írandó !
Az a minimum, hogy a választott és kinevezett vezetőink viselkedése megfeleljen a jóérzés és illem szabályainak, ezeket pedig bármennyire is szeretnéd, de nem te állítod fel.
A legfontosabb pedig, hogy megfeleljen a törvény és az etika, erkölcs normáinak is, ebben a helyzetben ehhez hátra kellene lépni pár "magyar" embernek.
JAJMÁR
@tivoli: 12:44 Nem tudom mi az igazság ! Te tudod?
Azt szeretném, ha egy független vizsgálat kiderítené, és ebben a mi magyar és nemzeti kormányunk partner lenne, hiszen ez a magyar emberek érdeke! Ha ezt külföldi, vagy nyugati segítséggel lehet csak elérni, akkor úgy, nem az a lényeg.
A saját fajtám nem az a pár ember, akiket magasabb hivatalokba tettek, hanem az a kb. 10 millió..)

(Nem ismersz te engem, azt se tudod, hogy ki vagyok, mit tudok és mit nem, - a dicsekvés nem az én szokásom - a másokról, ügyekről leírt véleményemből próbálsz megítélni. Nem baj, így van ez jól, én is ezt teszem :) )
rugacs
@JAJMÁR: Azon az alapon, hogy zrikálsz engem. Azon az alapon, hogy kiforgatod a szavaimat, véletlenül vagy szándékosan. Azon az alapon, hogy jogaidat már ismered, de kötelességeidet nem.
Én a tények ismerete nélkül nem ítélem el a magyar honfitársamat!
De én a tények nélkül nem bántanék más nemzetiségűt sem, ha azt megvádolják bizonyíték nélkül!
Én lojális vagyok a hazámmal szemben, a honfitársaimmal szemben!
Ahogyan az amcsi törvények is azok az amerikaikkal szemben.
És talán ez az egész nem történt volna meg, ha az amcsik értenék a nyelvünket, ha ismernék a kultúránkat és a törvényeinket, mert ezek az amcsi cégek nálunk működnek, a mi szabályainkat kellene hogy ismerjék, hogy a törvényeinket betartsák!! És mivel olyan a hozzáállásuk, hogy csak vádaskodnak bizonyítás helyett, ezért feltételezhetem, hogy talán alaptalanul csinálják, kizárólag erőfitogtatás végett. A gyengébbek kedvéért megismétlem: TALÁN! Mert én sem ismerem a tényeket, de a történések miatt ezt feltételezem.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:08
Tényleg nem ismerlek, így csak akkor kaphatok képet rólad, ha olvaslak. S hogy milyet? Hát amilyet olvasok. Nemigaz? :-))
Én is ezerszer leírtam már, hogy nem vagyok fideszes és mégis mindig azt vágjátok a fejemhez. Soha sehol nem írtam le, hogy ne bántsátok Orbánt és pártját. Üssétek, vágjátok, ha megérdemli. És sokszor megérdemli. De csak azért ne mocskoljátok, mert Orbánnak hívják, vagy bárkit, mert ebben a kormányban dolgozik.
De erős a nyáj szellem, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Holott ez nem igaz, de nagyon nehéz ám gondolkozni sok ide írogatónak.
Őszintén mondom, hogy csak egy önérzetes magyar vagyok, aki nem akar más népeknek megalázkodni, más népek elvárásainak, vagy kultúrájának megfelelően élni, kizárólag a sajátja szerint.
rugacs
@JAJMÁR: Az általunk (nem teáltalad) megválasztott vezetőink a választóik felhatalmazásával, a választóiknak próbálnak megfelelni. Mivel még ezek a választók igénye is sokféle lehet, ezért biztos, hogy mindenkinek nem fognak tudni megfelelni, de biztosíthatlak, a többség nem ítéli el őket a tetteik nagy részéért.
Én pl. nem fogom őket elítélni azért, hogy elveszik a suták által ellopott, elrabolt javakat. Azért sem fogom őket elítélni, mert nem minden tisztviselőjük becsületes, mentes a politikai előítéletektől, szavahihető, tisztességes ember.
Azért sem fogom őket elítélni, mert nem követik azt a suták által megálmodott trendet, hogy ki kell nyalni a nyugatiak hátsó felét mindig, minden esetben.
És azért sem fogom őket elítélni, mert szemben mennek a gyarmatosító, szélhámos, kizsákmányoló Unióval szemben. Akik egy önkéntes tagsággal bíró tagállamot állandóan bírálnak, miközben az áll az alaptörvényben, hogy a belügyekbe nem lehet beleszólni! S akik állandóan szankciókkal fenyegetik a kormányt. Akik rendre olyan határozatokat, rendeleteket hoznak, amivel a magyar gazdaságot lehetetlen helyzetbe hozzák, a magyar vállalkozásokat szándékosan eladósítják!
Az amcsik ráadásul úgy bírálnak minket, hogy gyakorlatilag az ő hibájuk és hazájukban kitört válság hatásait "élvezzük"!!

Igen a szabályokat nem én hozom, de nem is te. Viszont egyike vagyok azoknak, akik a kormányt megválasztották, akik a kormányt támogatják, s akiknek van jogalapja, hogy őket, ténykedésüket, viselkedésüket bírálják.
S bár a magyar kormány téged is képvisel, esetenként akár meg is véd másoktól, te ezért sok mindent nem tettél, csak kritizálod, zrikálod őket egyhuzamban, ráadásul nem is akármilyen stílusban. De ezt azért teheted, mert demokrácia és szólás szabadság van. Diktatúrában ilyet nem igazán tehetnél.

De ha te sokkal különbnek érzed magad, semmi akadálya, hogy kiállj magadért, a véleményedért, alakíts pártot, szerezz magadnak több támogatót, mint a Fidesz és irányítsd te az országot...
Atha
Milyen borízű, smirglis hangja van ennek az Ildikónak.
A Lehel piacnál van egy idősebb árus, neki van hasonló.
Száááázéééé a mézédes mandariiiin...szááááázéééé a mikulásvirááááág...
:-)
rugacs
@Atha: Jó, hogy írtad! Legközelebb majd a hangja miatt vádolják meg, mert nem olyan, mint a Konc Zsuzsáé... :-)
rugacs
@tivoli: Pontosan erről van szó, jól látod a dolgokat!
Én is szívesen voksoltam volna olyanra, akinek az elvei közelebb állnak az enyémhez, de nem volt ilyen.
És nem volt jobb alternatíva sem a Fidesz ellen.
Az elmúlt kormányok is megkapták az esélyt, 8 év képében (mert 4 év alatt nem lehet nagy tetteket véghezvinni), jól el is kúrták.
Azt viszont nem akartam, hogy azok visszajöjjenek ismét rombolni, meg azt sem, hogy olyan szedett-vedett népség irányítson, akinek még ötlete sincs arra nézve, hogy mit és hogyan kellene csinálni.
Én is sok mindent másként csinálnék, mint most a kormány, de ettől még nem fogom őket ezerrel szidalmazni. Legalábbis biztos, hogy nem nyilvánosan. És főleg nem magamból kivetkőzve, ordenáré stílusban. Ezt a fletóval szemben sem tettem.
tivoli
@rugacs: ma, 14:46
Egyetlen kormány se lehet mindenkinek elég jó, mert mindegyik másra helyezi a hangsúlyt.
Szerintem a most fideszre szavazók sem csak azért szavaztak a fideszre, mert annyira egyetértenek velük mindenben, inkább valamivel még annyira sem..
szandokan
@rugacs: Nagyon jól leírtad a dolgokat, gratula érte. Az ordenáré hozzászólókkal meg kár foglalkozni, a legtöbbjüknek nem volt gyerekszobája, így azt tanulták meg otthon, hogy a káromkodás meg a trágárkodás a helyes út a nem tetszés kinyilvánítására. Ezen emberek jelentős része a Lázár által is említett csoportba tartozik, és a saját tehetetlenségük miatti dühük vezérli őket.
szandokan
@tivoli: Jól mondod, olyan kormány nincs, amelyik mindenkinek jó lenne, de még olyan sem, akivel a rájuk szavazó polgár mindenben egyetértene.
bence
@nemkati: ! Látjátok ? Diplomával a kezükben ilyenek irányítják az országot !
A csaláson , lopáson kívül máshoz nem értenek ! Ehhez nincs szükség nyelvvizsgára ! orbánnak ilyen emberekre van szüksége ! Amilyen a mosdó olyan a
folytassam ???
nemkati
@bence: Az a baj, hogy a Fidesz által már 5. éve ezrével kinevezett magas beosztású emberek közül rengetegnek nemhogy a megfelelő képzettsége nincs meg a posztjához, de még nem is ért hozzá tisztességesen. Ez pedig attól van, hogy az első feltétel, ami szerint valaki szóba jöhet, az a lojalitás a Fideszhez, és csak a sokadik a rátermettség. A becsület pedig kifejezetten hátrány. Nemhiába vannak fontos betöltetlen posztok szinte minden ágazatban, elfogytak az ilyen emberek.
KERKA
@rugacs: 12.42 ne kinlódjál, olvasgassál, nézelődj, tájékozódj.pl.ezt éppen elolvashatnád

propeller.hu/itthon/3017900-ugyintezo-se-lehetne-nav-nal
JAJMÁR
Ez egy igen jó írás! Ezért már rég le kellett volna mondania Vida Ildikónak, mert ő a NAV jó híréért is felelős ! Legalábbis jobb helyeken ez így működik, hiszen bizonyára nem minimálbérért dolgozik.

propeller.hu/itthon/3018317-kis-segitseg-vida-ildikonak-futo#v1202015
spu00
@spu00: Elnézést, tegnap tudtam meg, hogy az " Ügyvivő úr " tökéletesen beszél magyarul. Ez után mindenki azt mond rá amit akar. Szerintem minden csak nem úriember.
KERKA
@tivoli: 12.48 csak az utolsó mondatodra válaszolok. Gondolom én hülye, hogy az EU Parlamentben az elfogadott és használt angol nyelv -az angol irodalmi nyelv. Ettől lényegesen eltér az amerikai nyelv, ami olyan szlenges, hogy megérteni nem lehet. De más kiejtéssel beszélnek angolul Kanadában, Ausztráliában, Új-zélandon, vagy akár Indiában. Ezért van az, hogy tolmácsgép van a fülükön, a pontosabb értés miatt.
rugacs
@KERKA: Ezen én már rég túl vagyok.
"Nagy bajban lenne Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, ha most lenne pályakezdő."
Látod azt a kétszer ismétlődő szót: lenne. Bajban lenne, meg ha most lenne.
Ha az a LENNE ott nem lenne :-D
De ott van.
KERKA
@rugacs: azt azért te is beláthatod, hogy vele foglalkozik a média, mindenhol, TV rádió, internet, még az ovodában is navos szerepjátékot jáccanak a gyerekek.
Hát csak van vele valami simli, ha ekkora feneket kerítenek neki.
Amúgy tényleg nagy feneke van.
spu00
Csodálkoznak. Az Ügyvivő úr már legalább 10 tájékoztatót tartott, ami egy Amerikai állam képviselőjétől szokatlan, tehát a mellék szálak egyértelműek, fent kell tartani az emberek figyelmét, különben a kutyát sem érdekelné. A politikai játszma szándékossága egyértelmű. Az ellenzék tapsolhat, míg sírás nem lesz belőle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.