A kormány végképp felszámolja a gyermekszegénységet, a térítéses ellátások száma csökken, az ingyeneseké nő – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Az azonnali kérdések és válaszok órájában egy földpályázat ügyében és az oktatás átalakításáról is kérdezte az ellenzék a kormányfőt.

A gyermekszegénységről, a szegény gyermekek esélyeiről a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tett fel kérdést a miniszterelnöknek.

Orbán Viktor válaszában tényként beszélt arról, hogy a munkából élők száma nő, míg egyre kevesebben élnek segélyből.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy amíg egy olyan ember is van, aki önhibáján kívül van nehéz helyzetben, addig az állapotok nem fogadhatók el. A helyzet megoldása érdekében tett kormányzati intézkedések között említette a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, jelezve, hogy ott napi háromszori étkezést biztosítanak a gyermekeknek.

A pedagógusbér-emelést is a gyermekek miatt rendelték el, jövőre jelentősen több pénz jut a közoktatásra, a harmadik osztályosoknak is ingyen jár a tankönyv, az önkormányzatok pedig egymilliárd forintot fordíthatnak négyezer új óvodai férőhely létrehozására – sorolta a kormányfő. Hozzátette: folytatják tornatermek, uszodák építését, fejlesztését is. "Ma ennyire futja, nem kevés" – fogalmazott.

Orbán Viktor szólt arról is: "olcsó lenne" felsorolni, hogy a korábbi szocialista kormány mivel idézte elő a szegénység radikális növekedését, "dacára annak, hogy egyébként elvileg egy baloldali párt lennének". A szegénység növekedésének okai között beszélt arról, hogy az MSZP kormányzása alatt nyugdíjakat, fizetéseket vettek el, és megvágták a költségvetés szociális kiadásait.

A jobbikos Dúró Dóra az oktatási átalakítása ügyében tett fel kérdést a kormányfőnek. Az ellenzéki politikus azt emelte ki, hogy a Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégia szerint az ágazat közvetlen állami támogatása jelentős mértékben nem növelhető. Azt kérte Orbán Viktortól, tisztázza kormánya oktatási céljait.

A miniszterelnök válaszában azt mondta: alig volt olyan ágazat, amely az uniós források esetében olyan kivételezett helyzetben lett volna az elmúlt években, mint a felsőoktatás, amely 300-400 milliárd forintot kapott fejlesztésre.

Orbán Viktor kijelentette: kormánya nem fogadja el azt a megközelítést, hogy a felsőoktatás, a gimnázium és a szakmai képzés szembeállítható lenne egymással. Ezért a kabinet csak olyan szakképzést támogat – magyarázta –, hogy a hároméves szakiskola után lehetőség legyen kétéves "rátanulással" érettségit szerezni, és akik ezután tovább akarnak és tudnak tanulni a felsőoktatásban, azoknak is legyen meg rá a lehetőségük.

A kormányfő szerint nem kell egy teljesen új dolgot kitalálniuk, mert "Magyarországon egyszer már volt olyan, hogy valaki elment szakiskolába, néhány évet dolgozott, felnőtt fejjel leérettségizett, aztán még elmehetett egyébként akár főiskolára is". "Modern körülmények között, nem kommunista alapon", hanem európai, polgári alapon újra kell szervezni ezt az 1990 előtti rendszert – mondta.

Az MSZP-s Harangozó Gábor a földpályázatokról kérdezte a miniszterelnököt, azon belül is arról érdeklődött, hogy ismeri-e a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázata ügyében elrendelt, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által lefolytatott vizsgálat megállapításait.

Reagálásában Orbán Viktor azt mondta, a szocialisták "kliensei" mindig is a nagybirtokosok voltak, nekik adták olcsón az állami földeket, a mostani kormány azonban megtörte ezt a rendszert.

A kabinet célja, hogy az állami termőföldeken minél több gazda jusson gazdálkodási lehetőséghez – jelentette ki az alapelvet, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a pályázati szabályokat mindenkinek be kell tartania.

A Hortobágyi Nemzeti Park ügyéről a miniszterelnök úgy tájékoztatott, hogy mivel jelenleg is vita van a nemzeti park és az ellenőrző, a Kehi között, a kormány még nem kapott zárójelentést az ügyben, az legkésőbb január 31-ig készül el.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Mellesleg itt a magaslabda a fidesz-fanoknak: a fidesz szerint kevesebb a gyerek , a felmérések szerint viszont nőtt a gyermek-szegénység...Na most ez csak úgy nőhetett, ha több a szegény az országban hiszen a gyerekek létszáma csökkent!
Ha ezt valamelyik fidesz-jóska meg tudja cáfolni annak jár egy pacsi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levi
Ha ez is fidesz-féle "felszámolás" lesz akkor a szegény sorban élő gyerekek be lesznek söpörve a szőnyeg alá, azaz a média nem fog róluk többet írni...amiről nem hallunk nem létezik, ahogy felszámolták a bűnözést is 2 hét alatt.
Senara
A kormány végképp felszámolja a gyermekszegénységet,... látjuk 70 millás ház tizenéves politikus gyereknek .
dömdödöm
Megvágták a költségvetés szociális kiadásait a 2010 előtt kormányzók .
Miről beszél ? Ők nullázták le szinte majdnem teljesen :-(((((((((((((((
coyote3
De hisz miattad "jött létre"... Isten mentse meg a gyerekeket tőled !
qxy
Ez csak hazugság" ' Hazudik nem szabad hini neki. Mert ha valóba akarná, akkor nem most jutott volna eszébe. Már akkor is éheztek amikor nem ő volt. Ha ezzel kezdte volna, és nem a zsebével, akkor lehet hogy ma sem kellene hazudni hogy meg van a két harmad. De ehhez ész is kellene.
De hát,, ' Na már csak az kellene még csak.
levi
Mellesleg itt a magaslabda a fidesz-fanoknak: a fidesz szerint kevesebb a gyerek , a felmérések szerint viszont nőtt a gyermek-szegénység...Na most ez csak úgy nőhetett, ha több a szegény az országban hiszen a gyerekek létszáma csökkent!
Ha ezt valamelyik fidesz-jóska meg tudja cáfolni annak jár egy pacsi.
mekkelek
"míg egyre kevesebben élnek segélyből" - mert a segélyt átneveztétek közmunkának
alterego56
"kevesebben élnek segélyből"
A "munkaszolgálatosoknak" nyolc órai munkáért adott havi 50 000 Ft-ot finoman szólva is pofátlanság bérnek nevezni. Nem kívánok feltétlenül a "rothadó nyugat"-tal példálózni de érdemes megemlíteni egy példát "Hollandiában a munkanélküli segély a napi(!) 168 eurót, azaz ötvenezer forintot is elérheti" vagy esetleg Svájcban a korábbi fizetés 70-80 százaléka jár a munkanélkülieknek, és 400-tól 520 napig kaphatnak belőle. www.origo.hu/gazdasag/valsag/20090404-hol-a-legjobb-a-munkanelkuli-segely-dania-hollandia-norvegia-svajc.html
miazavalami
Azt hámoztam ki - e zagyvából, hogy a gyermekéhezés felszámoláshoz szükséges a pedagógusok béremelése,( nem értem mennyivel lesz több a gyerekek asztalán ha a pedagógusok bérét emelik? ) Kötelező óvodáztatásra, ahol egy nap háromszor eszik a gyerek, ( monnyuk van hétvége is, + este+ reggel, de az nem baj, addig bírja ki.) , A harmadik osztályosoknak is ingyen jár a tankönyv, ( negyediktől felfelé ne egyenek. ) Az önkormányzatok egymilliárd forintot kapnak óvodai férőhelyek létrehozására. ( A gyerek fogalma valahol megakadt óvodás korban Orbán Viktor gondolkodásában. ) , Ezek mellett folytatják a tornatermek , stadionok építését. ( ezt már többször olvastam de még mindig nem fogom fel, ezzel hogy segítik az éhező gyerekeket.)
Egy szöveg, vagy egy könyv nekem olyan mint egy szépen becsomagolt csomag. Ajándék, sok - sok réteg színes papírral becsomagolva. Ahogy olvasom a sorokat, lapokat, úgy bontogatom ki a csomagot, melynek minden egyes réteg csomagolópapírja értelmes szöveget rejt, aztán ha elolvastam, kiolvastam akkor érek el az olvasás lényegéhez. Egybe kereken látom amit az író, beszélő mondani akart. De itt nem értem. A csomagolópapír, penészes, a csomag pedig büdös.

O V szerint a szocialisták idézték elő ezt az áldatlan állapotot , hogy létezik gyermekéhezés az országban. Meg is indokolja. Bevallom nem értelmeztem , mert nem tudtam.
De!
A szocialisták idején a közmunkások minimál bért ( nem közmunkás minimál bért ami jóval alacsonyabb a minimál bérnél ) kaptak.
Egy családból , ha sok gyerek volt mehetett az apuka és az anyuka is közmunkára. (Most ezzel szemben egy családból csak egy szülőt helyeznek ki. A másik addig még segélyre se jogosult. ) Az önkormányzatnál úgy csinálták hogy míg az egyik szülő dolgozott a másik segélyt kapott. Most nem kap semmit. Ki lehet számolni akkor mennyi volt egy közmunkából élő család bevétele, és mennyi most. De ne felejtsük el a rendes minimál bérből élőket, vagy segélyből élőket sem.
miazavalami
Folyt. :
Ők most jóval többen vannak, mint a szocialisták idején, köszönhetően annak hogy az Orbán kormány az iskolákat óvodákat átvette az önkormányzatoktól. De a technikai dolgozókat nem. Őket helyik kft alkalmazták tovább, jóval kevesebb fizetésért mint közalkalmazottként kaptak. Monnyuk az se volt sok.
A lényeg! valaki magyarázza már el nekem ezek az intézkedések mennyiben javítják az éhező gyerekek sorsát!
Bexarás!
joopapa
Lédisz and dzsentleman, orbán piktorio újabb hazugságait hallottuk :-))) Bocsi a kezdetleges angoltudásomért, mentségemre csak annyit a vida ilditől tanulok angolul :-)))
verőce21
Sajnos fényévnyi távolságba került az ország a szegénység felszámolásától. A gyerekszegénység felszámolása pedig csak azután jöhet még.
Dr. Felipe
Felszámoljuk a gyermekszegénységet, minden 10 éves gyereknek veszünk 70 millás villát.
nyanya001
A közmunkabér nem alkalmas a gyermekszegénység felszámolására !
Ennyit tudnod kellene miniszterelnök létedre !
verőce21
@joopapa: (18:28) Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
Clavigo
@joopapa: :) :) Ez még nagyon " döcögős " :) :) :) :)
Cicamama55
Én úgy gondolom, hogy csak a szája jár miniszterelnökünknek, mert ha tenni akart volna érte, nem a miniszterek , államtitkárok, helyettes államtitkárok kinevezéseit tartotta volna elsődleges feladatának, akik abban a marha nagy munkájukban annyit keresnek már, hogy csak úgy röpködnek a milliók, milliárdok a köreikben! Ki lehet jelenteni , Ön hazudik!
Clavigo
Miniszterelnök elvtárs,,bátyámuram,,Halljakend,kegyes Urunk,,stb...Amihez hozzányúltatok eddig,az ccarrá vált,,vagy eltűnt..Már a birkamenetes haverok is okádnak Tőletek. Ehhez nincs mit hozzá tenni. Húzzatok el a redvába,,takarodjatok. Egyet megtehetnél,,ezért az általad tönkrevágott országért...Temesd el magadat a privát stadionod kezdőkörébe...oszt jó napot.
wagabund
a gyermekszegénységet nem tudják, de az éhezést igen...
ha az év minden napján kapnának az éhező gyerekek állami segítségből legalább napi kétszeri ételt, az már komoly tett lenne.
...nos erre, de még a gondolatra sincs esély. pénz lenne rá, de annak máshol a helye.
tivoli
@wagabund: Most is ingyen kapnak. Mi kell még?
Toby
Volt rá 4 évetek - te patkány !
A "jövőben" és a "majd"-okat már kiismertük nálatok !
Vasárnapiiskolás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kamazuka
Nekem nagy gyereknek a gyermek szegénység felszámolása a következőt jelenti.
Anyunak,és apunak van munkája,és tisztességes emberhez méltó fizetése havonta.
A politika nem játsza ki egymás ellen érdektől vezérelve az egyes népcsoportokat,és nációkat.
A politikusok azon foglalatoskodnak egymás sározása helyett,ami boldogabbá teheti választópolgáraik és a bennük hinni nem képes,de mégis szeretetre biztonságra vágyó polgártársainak életét.

Tudom,hogy a szar attól még szar marad,hogy ráírjuk a táblára,vaníliafagyi,de nem nyalunk soha annak akinek szájából dől a fekália!
papa.49
A szokásos zagyvaságát lökte megint, értelmes elképzelést nem lehet belőle kihámozni, csak RIZSA!!!
Desischado
@BANDITA1: Minden sorod igaz! Pussz! Hogy rohadna meg az egész hazug aljas bagázs!
Micsoda aljas mellébeszélés! Nem a szocik vették radikálisan le a segélyt, amit most el akarnak venni! És alattuk ugyanolyan munkabért és jogokat kaptam, mint akármelyik munkavállaló, akkor is, ha közmunkán voltam! Erre büszke ez a mocsok?! A gyerekek szájából az utolsó falatot is kihúzza, miféle mocskok ezek?! Hogy nem szakad rájuk az ég?! Hol van ilyenkor az isten?!
Clavigo
""Felszámoljuk a gyerekszegénységet "...Hülye vagy Te ehhez kegyes Urunk,,messze laksz a Várostól,,nem fejlődött ki az agyad hozzá.,,--Idézet a Csapd le csacsi című filmből.Apropó,,mennyit adakoztál erős felindulásból,a baptisták segélygyüjtésére?? Amit a Nagysssagos nemzetes Ténsasszony reklámozott pár nappal ez előtt ??? Nem hallani semmit róla...
Clavigo
Mind kevesebben élnek segélyből...Te barom,,ha megszünteted a segélyezést,,még kevesebben fognak élni...belőle.De a statisztika ki fog virágozni...
JAJMÁR
Felszámolni a szegénységet ? (A gyermek azért szegény, mert a szülő szegény. Még ha van is egy-két kivétel..)
Annak hangoztatása, hogy a gyereket az állami intézményben 3x megetetik, - a múltkor levezettem, hogy a gazdag gyerek még a mindennapi neveléséhez is többet kap az államtól, mint a minimálbéres munkás gyereke - nem a jó megoldás megtalálását jelenti.
JAJMÁR
Akkor lesz itt jó világ, ha az államnak nem, vagy csak kevéssé kell beavatkozni a család életébe, és a gyerekek nevelésébe. Ahhoz a kisvállalkozások létrejöttét és létét kellene segíteni, kisgazdáknak kellene nyerni a földpályázatokon, meghirdetni pl. a sertéshízlalást, aminek átvétele garantált - és nem a gázszerelő udvarába ölni a milliárdokat -. az adórendszert úgy alakítani, hogy jöjjenek a befektetők, a Munka Törvénykönyvét visszaállítani, hogy a munkást ne zsigereljék ki, fizessék meg, eltörölni az igazságtalan és a szegényeket sújtó egykulcsos adórendszert, kitalálni egy szociális hálót, - mert azt szétszaggatták -, és azonnali hatállyal beszüntetni a korrupciót.
pbalage
Akkor ezután nagyon szegény gyerekeknek küldenek egy marék kukoricát, hogy legyen mire térdelniük a sarokban?
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Vasárnapiiskolás
@narancsbirka: legyen, bár most beteg a lovam?)
lajospapa
Az ügyvivő úr nagyon hosszú választ adott. Ha azt írja, hogy kapd be, mindent lerendez. Bizonyítja azt is hogy férfi.
human
"A kormány végképp felszámolja a gyermekszegénységet, a térítéses ellátások száma csökken, az ingyeneseké nő – jelentette ki Orbán Viktor "
Mert egyre több gyerek szegénységben él te szerencsétlen.
soljanka
@miazavalami: Ezt szépen összeszedted. :)
tivoli
Ez a szerencsétlen szófordulat elég szerencsétlen.
nezelodo
Olyan volt ez az Orbán kinyilatkoztatás, mint amikor Khon elmegy a rabbihoz megkérdezni, mit tegyen, mert hiányzik száz dollár a kasszából. Tedd vissza fiam...
Desischado
Ez az álszent féreg az oka, meg a harácsoló bandája, hogy egyre több gyerek éhezik! Hogy nem suvad le az azbeszt vastagságú bőr a képéről! El kell őket zavarni!!!
prielle
Arra lennék nagyon-nagyon kíváncsi, hogy Orbán Viktor elhiszi-e azt, amit mond! Ha nem hiszi el, akkor kivételesen egyetértek vele.
Most ismét beindult az ígérgetés, a mosakodás ( nem ők tehetnek a dolgokról, hanem a korábbi szocialista kormány)...Csak nem megingott a fene nagy önbizalmuk, biztonságérzetük?
Alzheimer Fauna
A "végképp felszámolni" azt jelenti, hogy megint meghívtok egy tucat éhező gyereket a Gundelbe? Megjegyzem, Magyarországon egy kifejezés kezd újra közismertté válni: "méhen belüli alultápláltság" (aminek a következményei lehetnek: magzat- vagy csecsemőhalál, visszamaradt magzati növekedés, maradandó szellemi vagy testi károsodás), javasolnám valamelyik hátrányos helyzetű térségből (a Svábhegyen kívül szinte bárhonnan) meghívni egy-két éhező kismamát is! Nyugi, az adófizetők állják a cehhet!
Addig ízlelgesd a kifejezést: méhen belüli alultápláltság, méhen belüli alultápláltság, MÉHEN BELÜLI ALULTÁPLÁLTSÁG!
Ui. : mi lett a tavalyi reklámfilmmel?
fauna.ingyenblog.hu/cvxiidxic5vm129-bejegyzes.blog
kkalman
Ezt a sok zagyvaságot egyedül találta ki, vagy súgtak neki? Amit elmondott, nem fűzhető egy értelmes egésszé. Egy zavarodott elme csapongásai.
Yoda69
Mar megint hazudik. Es belerohog az ehezo gyermekek arcaba.
laszlobihari
Jó lenne tudni a dealer nevét mert QRVA! jó az anyag, már négy és fél éve leledzik álom világban tőle! Kábszer nélkül lehetetlen ennyi baromságot össze hordani!
evacica
@prielle: Biztos, hogy nem hiszi, mint ahogy minden gondolkodó ember sem hiszi! Orbán amit kérdez az sem igaz! Ennek a mondatnak sincs semmi jelentősége, ha csak az nem hogy hazugság. Semmilyen jel nem arra mutat, hogy bár mit is tennének ennek érdekében, pl. csak az kapjon családi pótlékot akinek munkahelye van, persze munkahely az nincs! Munkahelyek csak megszűnnek helyettük új nem nagyon van! Talán evvel kéne foglalkozni Orbánnak, mert ha dolgoznak a szülők a gyereknek is lesz mit ennie!
Juhász István
Éhező gyerek... Harragh már megmondta, hogy ez bizonyos életforma...Lusták reggel enni a gyerekek, estére meg már fáradtak hozzá a sok tanulástól. Nap közben meg ott a kaja a suliban. Nincsis itt gond. Talán inkább ezen az " életformán " kellene változtatniuk...
human
@evacica: Találkoztam már olyannal sajnos, hogy valaki hazudott egy ügyben és később ezt el is hitte magának. És ez már valódi hit volt és nem további hazudozás. Furcsa dolgokra képes az agy, hogy megvédje gazdáját. Persze ehhez eléggé önző és számító embernek is kell lenni.
A nehezebb út mindig a hibánkat beismerni és bűntudatot érezni miatta, rágódni a dolgon és talán soha meg nem emészteni. De hát nem vagyunk egyformák.
prielle
@human: Így igaz, nem vagyunk egyformák! Az lenne az ideális, ha egy furcsa agyú ember, aki ráadásul önző, számító és lelkiismeretlen, ne álljon az ország élén. Ahová hazánk eljutott minden téren ezt igazolja!
bakegya
@laszlobihari: AAAAAAA-HA?!!!-már időtlen idők óta szeren van-az nem kérdés -de engem is az foglalkoztat ki vagy inkább kik lehettek olyan hülyék és tették fel oda???!!!DDD
magyarbakancs
Majd ha piros hó esik.
A szegénység felszámolása soha nem fog megtörténni így a gyermek szegénység sem.
gödörben
@JAJMÁR: Na ez nem valósul meg soha amíg lopósok és korruptak a "vezetők". Az elherdált pénzeket visszavenni visszaforgatni a gazdaságba, mindent elvenni amit elloptak eltulajdonítottak visszamenőleg is a családtagoktól is. Az Alkotmányt és a jogszabályokat visszamenőleg is rá lehet szabni a kívánt átrendeződésre így akadály nincs. Egyedüli probléma, hogy erre a posztra feddhetetlen VEZETŐ EMBER nincs!!!
human
@prielle: Tökéletes vezető természetesen nincs. De azért van egy szint, amit el lehet tőle várni. Például hogy ne korrumpálja az országot és ha csak 43% juttatta hatalomra, akkor ne feledkezzen meg az 57%-ról sem.
mate03
@evacica: Hogy ezt Viktor megértse,először a betegségéből kellene kigyógyítani! De szerintem már menthetetlen!
1magyar
Olyan ez mint az 1 millió munkahely ígéret?
JAJMÁR
@gödörben: 08:43 Tudom, hogy nem lehet teljesen megszüntetni a korrupciót, de ami ma van, az a másik véglet, és erről is azt hittük, hogy ilyen nem lehet.
Jól írod, az a legnagyobb baj, hogy a pénzt nem forgatják vissza a gazdaságba, "minden kell nekik", és ezt még el is adják oly módon, hogy ők visszaszerzik a multiktól a magyar ágazatokat.
Sajnos vannak, akik erre vevők, és észre sem veszik, hogy amíg a multi egy részét kivitte, egy részét visszaforgatta, addig a mi "újgazdagjaink" inkább csak felhalmoznak, azt se itthon. Ráadásul semmi nem elég, ezért a működő, eredményes ágazatokra lecsapnak, abból a pénzt kiveszik, mondván," visszaveszik." A kérdés, hogy meddig még...
A szegénység pedig lehet egy mérőszám: a szegénység mértéke megmutatja a korrupció nagyságát, minél nagyobb, annál inkább jelen van a korrupció.
A skadináv államokban a korrupció alacsony, az emberek viszonylag jól élnek.
nezelodo
Ha már "lusták enni ezek a gyerekek", legalább a szabadságunk szimbólumaként egy kis páleszes kenyeret erőltetnének beléjük, hogy szebbnek lássák ezt a keresztény-dakota országot.
Bercifiu
Na végre! Elveszik a milliárdosok lopott vagyonát, s Orsós féle szocit társadalom kezdődik-
evacica
@Juhász István: Meg az ilyen Harragh féléket kiebrudalni a parlamentből! Hogy törne le a keze azoknak akik ezt a korrupt bandát hatalmon tartották 2o14 áprilisában! De soha nincs késő arra, hogy elzavarjuk őket! Ébresztő magyarok!
dr. prédikátor
Cigánybáró!!! Hogy gondoltad??? kitiltjátok az éhező gyerekeket mint a hajléktalanokat a közterületről??? ha nem látni őket akkor már nem is léteznek!!!???
silber13
Hát hogyne! Hogy is mondták a z ókori Rómában? " Parturiunt montes, nascetur ridiculus mus " Vagyis vajudnak a hegyek, nevetséges kisegér születik... Azok anno tudtak már valamit!
nyanya001
újabb elképesztő gyermekszegénység !
Orbán ehhez mi lenne a hozzászólásod ?

Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót magánszemélytől a második lakására
Bercifiu
Minden vagyonos embertől be kell gyűjteni az elsíbolt suskát, s meg lehet szüntetni a szegénységet. 10 éves gyereknek nem kell budai lakás.
kukac50
Orbán nem mer a Nép közé menni,beszélgetni ha merne akkor tudná mi is a valóság.
Ő gazdagokkal veszi magát körül,és ezért nem látja,hogy nemcsak több a szegény és éhező gyerek,azt sem látja,hogy közmunkában dolgozók meg a kisnyugdíjasok,rokkantak is milyen szegények.
kkalman
@kukac50: Lehet, ha a nép közé menne a tökös TEK-esek se tudnák megvédeni.
gödörben
@nyanya001: Q-va anyjukat ezeknek. Már sportot üznek az emberek fricskázásából. Az egyik oldalt a betonba döngölik teljesen a másikon szemérmetlenül és nyilvánosan lopnak csalnak hazudnak hamisítanak statisztikákat. Szerintem még élbezik is a borotva élen táncolást. Hát szerintem már nem sok kell, hogy kiboruljon a bili.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.