Nincs helye Faludy György személyes ereklyéinek sem – írja a Blikk.

A költő özvegye, Faludy Fanny 12 millió forintot költött az emlékeket őrző kis múzeumra, amely már 5 éve nem nyithatott meg.

A lap azt írja, ennek ellenére mégis, mintegy 10 millióval tartozik a Ferencvárosi Önkormányzatnak. Faludy Fanni elmondta, hogy egyrészt szégyen, hogy az állam helyett neki kell gondoskodnia az emlékhelyről, a másik pedig, hogy külföldön teret neveznek el Faludyról, itthon pedig utcára teszik az ereklyéket.

Eddig egy 9. kerületi romos helyiségben tárolta a dolgokat, ahol a rezsit és egyéb dolgokat már nem tudta fizetni, így 9,5 milliós tartozást halmozott fel, most pedig abba a 40 négyzetméteres lakásba menekítette őket, ahol jelenleg él, de rengeteg relikviát nem tud elhelyezni. A lapnak elcsukló hangon mondta, hogy teljesen tönkrement anyagilag.

140 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Szégyen...! Kossuth fíjas költőnket magas ívben... De a a fűzfapoétának is pocsék, dagadt élősködőnket a qrmány a mennyekbe emeli!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Szégyen...! Kossuth fíjas költőnket magas ívben... De a a fűzfapoétának is pocsék, dagadt élősködőnket a qrmány a mennyekbe emeli!
verum
Múzeumnegyedre van pénz, de ilyenre nincs. :-(
Freewolf
Picit azért megvakargatnám Fanny asszony felelősségét is!
verum
@Freewolf: - ja, miért nincs több pénze!
Freewolf
@verum: Nem erre gondoltam! Mit tett eddig? Hogyan képviselte a Faludy hagyatékot?
verum
@Freewolf: - de legfőképpen azért felelős, mert itthon maradt és itthon akart múzeumot fenntartani.
Gondolom, az épület másnak kell, Fanny asszony meg miért nem takarodik külföldre, igaz?
Vagy legalábbis áll félre és csöndben megy tönkre, nem provokálva ezzel a dübörgő magyar gazdaságot, igaz?
verum
@Freewolf: - létrehozta és fenntartotta. Amit nem lehetett megnyitni látogatóknak az önkormányzat miatt.
Jól is néznénk ki, ha minden elhunyt hírességnek a hozzátartozójának kellene fenntartani a hagyatékot!
Az állam vezetői meg stadionokat építenek, meg Várban akarnak flangálni!
Freewolf
@verum:
Elég gyengén képviselte a hagyatékot akkor!
verum
@Freewolf: mit kellett volna még tennie?
Freewolf
@verum: Ha és amennyiben tényleg a hagyatékot szeretné megőrizni, nem csak a Fidesz létezik a világon. A DK, MSZP, meg a többi gittegylet kapva kapott volna a híren és már csak presztizsből is segítettek volna! Ennyi!
verum
@Freewolf: hát igen. A kormány nem tart igényt az ellenzék véleményére, de a pénzére igen.
A felelősség a mindenkori hatalomé ám! Nem csak páváskodni kell benne, hanem felelősséggel dönteni!
Freewolf
@verum: Bocsi, de nem az volt a téma, hogy a mindenkori hatalom miképp viszonyul a művészethez, hanem az, Fanny asszony mit tett illetve nem tett a hagyaték fennmaradásáért! Azért is írtam, hogy az ő felelőssége is felmerül!
nemjoezigy
@Freewolf: veled nem lehet ész érvekkel vitatkozni! Mi lehet a fejedben?
@verum: Ne folytasd a párbeszédet, eddig is korrekt és türelmes voltál! Kíváncsi lennék Kabir Bedi véleményére:-), ő mégse ennyire vonalas.
Freewolf
@nemjoezigy: Az, hogy a logikára és az érvekre süket vagy, nem az én saram!
Freewolf
@silber13: Ez eddig is világos volt! Tudomásul vettem, hogy a jelenlegi hatalom nem értékeli Faludy Gyuri bácsit, aki szerintem is nagy költő volt! Ha ezt én, mint az özvegye tudom, igyekszem mindent megtenni, amit ő elmulasztott.
verum
@Freewolf: - neki nincs semmiféle felelőssége, mert jogilag senki és semmi nem kötelezi a hagyaték fenntartására. Viszont az államnak van felelőssége!
keresztapa
@verum: Az állam tagjának van felelőssége, ami felett te simán átsiklasz figyeld a dátumokat kik is követnek el mulasztást, akkor és most is? Holokauszt mindenek felett, így Faludy felett is.
www.hir24.hu/belfold/2015/05/22/szegyen-ami-faludy-hagyatekaval-tortenik/
verum
@keresztapa: - figyelem a dátumokat és nem értem mire utalsz. Nem értem, hogy jön ide a holokauszt?
Hellcat
@Freewolf: Hülye vagy és kész...Érdekes verum 8:59 es hozzászólása egy az egyben keresztbe tett neked. Te hoztad fel a pártok felelősségét és amikor a te imádott fideszed került volna felelősségvonásra akkor gyorsan visszaterelted a szót Fanny asszony "mit tett" felelősségére. Szánalmas vitaképtelen kétbites fidesznyik vagy. Erősen hasonlít a terelési módszered a csizmáséhoz.
Freewolf
@Hellcat: Beoltottak gondolkodás ellen? Én azt írtam meg, mit tettem volna Fanny asszony helyében! Biztos nehéz megérteni, de fuss neki ismét!
Hellcat
@Freewolf: "Bocsi, de nem az volt a téma, hogy a mindenkori hatalom miképp viszonyul a művészethez, hanem az, Fanny asszony mit tett illetve nem tett a hagyaték fennmaradásáért! Azért is írtam, hogy az ő felelőssége is felmerül!"
Ebben hol is van benne, hogy mit tettél volna a helyében? :D Ne terelj komám...én a verummal folytatott beszélgetésedet említettem. Leülhetsz 1es.
Freewolf
@Hellcat: Én is tudnék osztályzatot adni neked, de félek sírva fakadsz!
Hellcat
@Freewolf: Semmi gond...biztos szar lehet egy hanyatló maffiapárt támogatójának lenni ebben a számotokra nehéz időszakban. Megértem ha feldúlt vagy és ezmiatt össze vissza beszélsz. Még van 3 évetek viszont kitalálni valami jó kis választási csalást mint legutóbb, csak most majd gondoljatok arra, hogy kb 1 millió szavazatból kell a kétharmadot kitrükközni. Nehéz feladat lesz én a helyedben már most nekiállnék és hanyagolnám az ide kommentelést. Az uszító fideszes propagandára itt nincs szükség. köszi.
Csizmás Kond
Nem is tudom...ha minden elhunyt író költő rajzoló meg mittudommit az állam kell tovább éltessen akkor jobb ha bevezetik a művészeltartó adót...
szaboria1
Van valami gyanús ha az államra hagyta a hagyatékát akkor mit keres még Fannykánál?
keresztapa
@verum: Sajnálom, a következtetés a feledésre vonatkoztatva, miről nincs elfeledkezve évenként csak tizenkétszer havonta, és a zsinagógák megmentésére, felújítására adott hozzájárulásra van akarat, de Faludy ilyen elismerésére nem vált érdemessé miért is? Na ez az ami érthetetlen, vagy ez már nem tartozik a haladó nemzeti hagyományunk megőrzéséhez!
verum
@keresztapa: - ha a memóriám nem csal, a történelmi keresztény egyházak is jócskán markolnak milliárdokat az államtól. A "haladó nemzeti hagyományunk" ilyen téren igencsak meg van őrizve.
Szóval az államhatalom az, aki szétoszt és megtagad.
bundi
@Csizmás Kond: gondolom hallottál a kultúrális örökségvédelemről...ja azt is épp a fidesz szüntette meg...bocsika nem szóltam...
index.hu/belfold/2012/09/06/megszunik_a_kulturalis_oroksegvedelmi_hivatal/
a mókás hogy amit helyette kitaláltak annak még arra sem volt késztetése, hogy az emilcímét megváltoztassa...
www.koh.hu/
silber13
@Csizmás Kond: Faludy György mellesleg nem volt akárki,nem összehasonlítható, holmi L, Simonokkal és Ákos- félékkel .Ha pedig a hagyatéka z áéllamra maradt, azt kutya kötelessége gondozni! Bár ezek ugatjátk a kuktúrát.
bundi
@keresztapa: hupszika még törvény is van rá...@Csizmás Kond: és ez neked is szól cicamica...
5. § (1)8 A kulturális örökség védelme közérdek, megvalósítása közreműködési jogosultságot és együttműködési kötelezettséget jelent az állami és önkormányzati szervek, a nemzetiségi szervezetek, az egyházi jogi személyek, a civil és gazdálkodó szervezetek, valamint az állampolgárok számára.
(2) A nemzetközi együttműködésben a nemzetközi szerződésekkel összhangban érvényesíteni kell a határokon túli magyar vonatkozású kulturális örökség, és a más nemzetek hazánkban található kulturális örökségének védelmét.
forrás...
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100064.TV
és vajon ki is agyalta ki ezt a "2001. évi LXIV. törvényt a kulturális örökség védelméről"...
csak nem tán az, aki mostanság tesz az egészre magasról?...
bundi
@Csizmás Kond: @keresztapa: de belegondolok hogy pénz az van dögivel az országban...a kultúrális örökség ápolására...pl havi 250 ezer csak erre...
www.borsonline.hu/20150522_havi_250_ezerbe_berul_a_miniszter_facebookja
és ugye ki is faludy, hogy fazekashoz merem hasonlítani...
hu.wikipedia.org/wiki/Faludy_Gy%C3%B6rgy
vajon kik is lehetnek a magyar kultúra barbárjai?...és minek is lehet azokat nevezni akik ezeket éltetik, és tapsikolnak hozzá...
keresztapa
@silber13: Minden általad leírtakban igazad van, a kommentelők átgondolás ismeretek nélkülisége az ami sértő magára Faludyra és a nemzet hagyomány megőrzésére a magyar hagyomány meg nem becsülése. Faludyt nem lehet megérteni származása , vagyis zsidósága nélkül. A "bolygó zsidó" egyik archetipusa volt- anélkül, hogy az lett volna művészetének központi témája. A reformátusnak kikeresztelkedett, Leindörferről nevet magyarosító, asszimilálódott költő alig néhány - de annál jobb- versében ír zsidó őseiről.
Faludy ugyanis a hagyomány egésze örökösének tartja magát. Hagyatékának államra hagyásával ékes bizonyosságát adta hagyomány őrző akaratának.
bundi
@keresztapa: elnézést megkövetlek...az utolsó írásoddal teljes mértékben egyetértek...csak ezzel a zsidózással felhagyhatnál már...nem vagy te is az véletlenül?
keresztapa
@bundi: Nos nálatok elég szegényes fennhangon jelenik meg az ami nyilván való. Nálad tabu van, nem lehet csak liberális gondolatokat közölni, a való élettől elzárkózás nem azt jelenti, hogy az nincs, az élet gyakorlata az nem elméleti kategória. ( "IDEOLÓGIA" ) A mindennapi élet tapasztalati ami a Világ eseményekből való mindennapi megtapasztalása a hírekből is. Arab világ eseményei, miét is van terror veszély, Gyarmatok Észak Afrika menekültjei? A miértek sokasága amire a valóság ábrázolása tabu az unióban is!
bundi
@keresztapa: szerinted itt angliában nem lehet csak liberális hangokat hallani? ha kilépsz az ajtón csak az élettől való elzárkózás van? pl..feleségemnek most kb 3-5 diákja van csak nigériából, szudánból...és a környékükről...és mondják mi elől menekültek...és mit tettek velük...én inkább úgy érzem ti vagytok otthon egy elefántcsont toronyban és gyártotok elméleteket mindenre, amit csak a hírekből hallotok...vagy az előbbivel mire akartál célozni?
rugacs
@Freewolf: Csak hogy az özvegye is nagy költő!! Pénzköltő!! :-)
Faludy életében eltartatta magát, a munka azóta is távol áll tőle. Gondolta, a hagyatékból szépen eléldegélhet, főleg ha a kormány is felkarolja. Tévedett. Így járt.
Ám!
@többiek: Olvasom mennyi követője van itt Faludy-nak és hagyatékának.
Hát kedves elv társak, segítsetek az özvegynek, Faludy hagyatékának, dobjátok össze a hagyományőrzéshez szükséges milliókat és kész. Utána döngethetitek a melleteket, hogy milyen nagyszerű emberek vagytok. Csak áldozni kell rá.
Én nem rajongtam Faludyért sem a költészetéért, így a hagyatékáért egy fillért sem fogok beáldozni. De nektek lehetőségetek van rá és mint olvasom igényetek is. Hát itt a nagy lehetőség, mentsétek meg az özvegyet az elkárhoztatástól!
Legalább egyszer valami jót is cselekednétek, a mocskolódáson, a zrikáláson, a mások kifigurázáson kívül!!!
Hellcat
@Horizont: Én sem szeretem pl a focit mégis a befizetett adóforintjaimból csinálnak veszteséget termelő stadionokat...fidióta gondolkádmós kiütött megint.
Hellcat
@Horizont: Nem csoda...nézd csak meg micsoda idióták védik a fideszt...főleg a nyuggerek istenem...savas bácsi vagy a hasfelmetsző néni...és akkor az ellenzék az egresszív mi? :D
silber13
@Horizont: Mit is vársz egy ilyen műveletlen primitívtől? Ő csak Orbán könyveket lapozgat, de azokat rojtosra ám! :-))))
wagabund
nagyon sok művészünk tengődik, várják a segítséget valakitől... előbb stadion, aztán..
keresztapa
@bundi: Azt nem értelmezed amire vetítettem a sok miért -ett, Anglia gyarmatosító műveleteit nem ismered! ? ez is a kérdés ok a menekülés a gyarmatokról!
Hellcat
@Horizont: Tökéletes írás :) Nagyon igazad van...ha ezt amit a fidesz leművelt 5 év alatt a szocik csinálták volna meg már rég lángolna budapest és az összes lámpavason lógna hála a fidesz által indított felkeléseknek. most meg inkább oda se néznek a fidióták...a qrbáni rossz nem illik bele a kis világképükbe.
bundi
@rugacs: látod most egyetértek veled...a sok hülye adófizető minek károg itt...dobja össze az összeget...és hagyja békén a kormányhivatalokat akiknek az lenne a feladata hogy ezzel foglalkozzanak, szép állami fizetésért...végre fel kell hagyni a nyafogással...tegyenek valamit ha jobbá akarják tenni a saját és a környezetük életét...a politikusokat meg hagyják már végre nyugton, hogy arra költsék az adóbevételeket amikre akarják...kisvasút a kert alá...fociaréna a kert végébe...minek olyan piszlicsáré ügyekkel idegesíteni a vezetőket, hogy irodalmi hagyaték, oktatás, egészségügy...amikor van fontosabb is...pl a foci...
látod most kezdem megérteni a lappangó zsenialitásod...
bundi
@keresztapa: "Azt nem értelmezed amire vetítettem a sok miért -ett, Anglia gyarmatosító műveleteit nem ismered! ? ez is a kérdés ok a menekülés a gyarmatokról!" na puff most erre varrjak gombot...
"Nos nálatok elég szegényes fennhangon jelenik meg az ami nyilván való. Nálad tabu van, nem lehet csak liberális gondolatokat közölni, a való élettől elzárkózás nem azt jelenti, hogy az nincs, az élet gyakorlata az nem elméleti kategória. ( "IDEOLÓGIA" ) A mindennapi élet tapasztalati ami a Világ eseményekből való mindennapi megtapasztalása a hírekből is. Arab világ eseményei, miét is van terror veszély, Gyarmatok Észak Afrika menekültjei? A miértek sokasága amire a valóság ábrázolása tabu az unióban is!"
esetleg adhatnál valamiféle támpontot a mondanivalód helyes értelmezéséhez...mert enélkül elég ködös és zagyva ...esetleg nagyon terelésszagú...
dr. prédikátor
Mégis milyen "kultúrát"vártok a fütyesznyikektől??? meg a könyvégető náciktól???Ezek mindent kiirtanának ami nem róluk szól!!!
rugacs
@Horizont: Azon kívül, hogy folyamatosan kötekedsz, zrikálsz másokat, mi a jó büdös fenét tettél te az özvegyért? Vagy bárki másért?
Igen, én nem vállalom fel, hogy az ország összes ingyenélőjét a nevemre veszem és eltartom. Talán időben tájékoztatni kellett volna a fekete özvegyet, hogy hagyomány őrzésből nem lehet megélni, még Amerikában sem, nem hogy itt!! Ott az őslakosok csak ünnepnapokon, meg a szabadidejükben foglalkoznak hagyomány őrzéssel, a hétköznapokon ugyan úgy dolgoznak, mint bárki más. Neked esetleg valami más erről a véleményed? Vagy másként tudod?
Akkor vedd te a nevedre, főleg mert szereted Faludy költészetét és áldoznál a hagyatéka megőrzéséért.
De ez magánügy, a saját döntésed. Én már meghoztam a magamét. És teszek arra, te mit gondolsz erről.
De amíg csak itt irogatsz és mást nem teszel, semmivel sem vagy különb nálam. Sőt! Hiszen te még rokonszenvezel is vele, de még sem teszel érte semmit.
Egy nagy álszent NULLA vagy!
keresztapa
@Horizont: Nagyon gyakorlatiasan mutattál rá a lényegre, ezt már nem tudják lecsapni mint a taxi órát. Mondhatom ennyire szájba rágott mondatokat már a bölcsődés is feltud fogni,mert érződik a tagadhatatlansága.
sentinel216
Olyan országban, ahol a miniszterelnök házában a polcokon könyvek helyett futballcsukák sorakoznak, ahol a suttyó diktátor pofátlanul önmagának sajátítja ki Puskás Ferenc világhírnevét és libasz@ros falujában építtet templomokat megszégyenítő foci pagodát, a legendás futballista mezét ereklyeként kiállítva, miért kéritek számon a seggnyalóktól egy költő óriás hagyatékának elhanyagolását?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 10:11 Igen, az államnak a dolga, mert ettől vagyunk azok, amik: a nemzet!
A nemzeti értékeink határoznak meg, és az, hogyan bánunk velük. Pl. a múzeumainkkal, a műemlékeinkkel, a nemzeti parkjainkkal, az arborétumokkal, a történészeinkkel, az irodalmárainkkal, a művészeinkkel, a kutatóinkkal.. .. stb.
Akik ezeket elpotyázzák, tönkreteszik, milyen alapon használják a nemzet szót?
Csizmás Kond
@silber13: Serintem a gondozás nem azt jelenti hogy azáltal Fannika jól éljen...ha érted mire gondolok.
...mert ez az egész nem egy halott költő hagyatékának gondozásáról szól hanem egy élőéről...
Csizmás Kond
@bundi: A kulturális örökség nem azt jelenti, hogy milliós kiadással folytonos kiállítást kell fenntartani.
silber13
@Csizmás Kond: Ki beszél ittFanni életminőségéről? Itt maásról szól a nóta! Az illetékesek nemtörődömségéről!
rugacs
Ja, meg a többi károgó is. Még hogy az állam kötelessége...Magyarország igen termékeny a kisebb és nagyobb értékű írókban, költőkben s egyéb "művészek"ben. Faludy életében megkapta az elismerést. Pont. Ha özvegye azt akarja, hogy halála után is ismert maradjon, tegyen érte, ez magánügy. Ha erre nincs vagyona, dolgozzon. Aztán hétvégén beülhet a privát kis mauzóleumába jegyeket szedni. Kíváncsi lennék, hányan kíváncsiak az élők közül a hagyatékra?!
Közületek (mint rokonlelkek) az elmúlt években hányan nézték meg???
Országszerte rengeteg - egyébként sokkal értékesebb - hagyományt őriznek. Van közülük olyan, amire az állam is áldozik, de többségükre az adott környék, vidék lakossága. És többnyire általuk összegyűjtött és nem az államtól kikunyerált pénzből.
Pont.
Csizmás Kond
@Horizont: Ndm védek én senkit csak próbálok világosságot teremteni a sötétségben...
A kormány nem elherdálta a költő hagyatékát hanem nincs értelme egy olyan kiállítóizét fenntartani amit annyiansem látogatnak, hogy érdemes lenne a lábtörlőt kirázni...
grobert880
netán dolgozni is el lehetne menni, ha nincs pézt a hírnévből való élősködésre
JAJMÁR
Nagyon érdekes ember volt, emberileg is, és a költészete is. Nekem ez a kedvenc versem tőle, és a kedvenc részlet:
Az ambivalencia balladája - amit Freud szülinapjára írt, és ami annyira igaz, mert az emberben van jó is, meg rossz is, és az ellentétes érzelmek fölött tudatos döntések sorozata az élet.

"Emlékszel a byzánci császárlányra,
kit bíborban s aranypánttal fején
vittek keletnek, hol sátorban várta
az őrjöngő, a barbár vőlegény?
Nézel, s szemed ma kettőt látva táncol,
s hogy egyet lásson, nem maradt remény,
bizony te vagy a császárlány Byzáncból,
s bizony te vagy a barbár vőlegény.
Te vagy, s a híd, hol állsz, inog. Ne reszkess.
A vizek titkát még nem ismered,
de, hogy a mélységet megérthesd, keskeny
pallón kell járnod az örvény felett.
– S mindegy, hogy vallod, vádlod, véded,
hogy gyűlölöd, vagy szereted,
szívedbe zárod, vagy kitéped,
hogy átkozod, vagy neveted, –
ha kételkedsz, ha térdre hullasz,
ha akarod, ha nem akarsz,

12
ha tagadod, ha beleőrülsz,
ha belepusztulsz, belehalsz:
te vagy az egy s te vagy a kettő,
te vagy a föld, te vagy az ég,
te vagy a Júdás és a Krisztus,
te vagy a kezdet és a vég.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...egy múzeum azért mégsem egy emberről szól...ugye te is így gondolod ?
...vagy ha igen akkor arra legyen annyi örökség hogy fedezze a kiadásokat mert különben te meg én kell kifizessük.
Csizmás Kond
@silber13: persze fenn kell tartani sőt de akinek érdeke az fizesse...vagy nem így gondolod ?
Csizmás Kond
...és még egy érdekesség...
most Fannikát imádjátok de szerintem csak azért mert nem tudtok arról, hogy Tőkéssel is katymatolt...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 13:46 Mindent mi fizetünk, az állam működését, - és azok fizetését is, akikre rábíztuk ezt a feladatot -. Sajnos én nem hagyok hátra az utókornak időtálló műveket, - de talán majd valamelyik utódom - de legalább meg kellene védeni azokat a műveket, amiket mások alkottak. Persze, hogy én egyedül nem tudom, és az is igaz, hogy nem látogattam a múzeumot, de ha tudom, hogy van... be kell vinni ezekre a helyekre a gyerekeket. :)
Egyébként tetszik a vers?
rugacs
Azért lenne egy fogadásom arra, hogy a stadionokat (ha már így felhozták egyesek) lényegesen többen látogatják, mint a nagy költő hagyatékát! Persze ez még változhat - általatok! Főleg ha bundi legközelebbi hazalátogatásakor megvendégeli néhányezer új és jómódú angol ismerősét és a vasárnapi ebéd után felkerekednek és együtt megnézik a hagyatékot.
Azért csak óvatosan bundi, mint köztudott, az angolok igencsak szeretik a focit, nehogy a hagyaték látogatásból stadion látogatás legyen!! :-)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Persze hogy mi de azért elvárjuk hogy legalább valami formába működjön az amit fizetünk.
...és időtálló...hát hogy az lesz- arról még ilyen melegében korai beszélni. ...millió költő maradt nyom nélkül tehát még várjunk ezzel.
silber13
@Csizmás Kond: Ne kérdezz vissza! Hülye szokás! De hogy feleljek, , bizony ezé a szerencsétlen államé minden felelősség, de ezek kivakarják a nyakukból.
Csizmás Kond
@silber13: Akkor kérdezés nélkül, fizesse az a fenntartást akit érdekel...így jobb ?
Ma minden huszadik ember ír valamit...még a hírhedt viszkis is...szerintem az idő majd eldönti hogy ki az akire érdemes lesz visszaemlékezni.
bundi
@Csizmás Kond: "Nem is tudom...ha minden elhunyt író költő rajzoló meg mittudommit az állam kell tovább éltessen akkor jobb ha bevezetik a művészeltartó adót..."
egy...államilag támogatják, tehát az adók egy része erre megy...kettő csak önkormányzatok pályázhatnak...
www.kormany.hu/download/e/5c/40000/P%C3%A1ly%C3%A1zat_70_milli%C3%B3.pdf
és mint a cikkben is van elég lenne akár egy helység is valamelyik meglévő múzeumban ahol kiállíthatnák ezeket...
és a másik...
"A kulturális örökség nem azt jelenti, hogy milliós kiadással folytonos kiállítást kell fenntartani."
akkor a múzeumok mehetnek a levesbe?...legalább is tanult barátunk szerint?
vagy ezt hogy értelmezzem...
ja és a tavalyi költségvetés...
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300230.TV
keress rá a kultúrális kiadáasokra...
pl a sámándob, amivel a szőcs hülyét csinált az országból...külön mókás tétel 5,5 milliárdért...
hvg.hu/nagyitas/20150521_vilagkiallitas_milano_nagyitas
itt a magyar...nesze neked európa...meg kultúra...img8.hvg.hu/image.aspx?id=98461d84-3843-48bf-9671-3e378b6b0fdf&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
silber13
@rugacs: Te tényleg ennyire lökött vagy? Ami egy velejéig rosszindulatú útálkozással párosul! Szánalmas vagy! Persze, ti a szemináriumokon nem is hallottatok Faludyról ugye?:-))))
Csizmás Kond
@bundi: ne kutyuld össze...
Egy örökség nem azt jelenti, hogy azt minen percben mindenki láthassa...
A múzeum az értékálló dolgok láthatóságának ad otthont...na ez majd ezután lesz esetleg értékálló ha tényleg többször kel majd kirázni a lábtörlőt
A kulturális kiadás csak segít az önfenntartáson, amelyik arra képtelen az mehet a levesbe
...és a magyar kultúra azért még nem A Faludy hagyatékán bukik...
silber13
@Csizmás Kond: Eddigi megnyilvánulásod alapján téged abszolute nem érdekel, ergo te ne is fizess semmit! Megmaradhatsz Tereskova neoprimitiv Orbán ábrázolásainál. Igaz, azt sem festette, de kicsire nem adunk!
bundi
@Csizmás Kond: "Ndm védek én senkit csak próbálok világosságot teremteni a sötétségben...
A kormány nem elherdálta a költő hagyatékát hanem nincs értelme egy olyan kiállítóizét fenntartani amit annyiansem látogatnak, hogy érdemes lenne a lábtörlőt kirázni..."
hajrá cica add meg a sok multikultinak...magyar kultúra? lófarok...minek ide költő író...amikor van élő legenda is (természetesen az egy vezéren kívül és után)...nekik is kell az állami pénzecske...sámándobocska...meg minden egyéb csillogó kütyü...
picsába józsef attillával, adyval, arannyal...minek ide sok kiállítóizé...
egyébként figyelmedbe ajánlanám szeretettel...
www.mire.hu/hu/museums?page=1
tudod 18 oldal van...olvasgass a kiállítóizékről...
Csizmás Kond
@silber13: ..csodállak...sokmindent nem állhatsz, pl hogy visszakérdezek vagy ilyesmi de te mindig megmondod mit kell vagy szabad én szeressek...nem tudnád megállani, hogy én döntsek mit akarok szeretni vagy pártolni ?
Csizmás Kond
@bundi: ..ne itt siránkozz hanem adakozz...Fannikának..és meg van oldva.
rugacs
Úgy van, ahogy gondoltam: itt minden pártoló csak szóban pártol, tenni érte nem hajlandó, s csak az államtól várja a megoldást.
A Csizmás jól mondta: tartsa fenn és kezelje a hagyatékot az, akit érdekel. Én nem csak az adóm 1 %-át áldozom arra, amit tisztelek és szeretek!
S hogy az állam az általam beszedett további adót mire költi, nem foglalkoztat, mert a mindenkori kormányok mindig is arra költötték, amire akarták. Azt akkor is be kell fizetnem, ha tetszik, meg akkor is, ha nem. Annak is akit pártolok, meg annak is, akit nem. Ez van.
De mint emberként lehetőségetek van összeállni és csinálhattok egy alapítványt a hagyaték fennmaradására. Pénzetek, vagyonotok van hozzá (angol, német és újzélandi támogatást is kaptok), a pofátok is elég nagy, hajrá! Csináljátok.
Vagy megint csak a szátok jártatjátok és azzal kész?!
szaboria1
@silber13: Nekem valami rémlik megpróbálok utána nézni Fannyka (Fatime) nagy asszonynak. Vajon az alapítványt is netán csődbe vitte?
silber13
@rugacs: szép, stíluspos megnyilvánulás! Erre bizonnyal csak egy válasz lehet, kb. hasonló stilben: " Maul halten! "
silber13
@szaboria1: Kiváncsian várom az eredményt!
bundi
@rugacs: "Azért lenne egy fogadásom arra, hogy a stadionokat (ha már így felhozták egyesek) lényegesen többen látogatják, mint a nagy költő hagyatékát! Persze ez még változhat - általatok! Főleg ha bundi legközelebbi hazalátogatásakor megvendégeli néhányezer új és jómódú angol ismerősét és a vasárnapi ebéd után felkerekednek és együtt megnézik a hagyatékot. "
látod most jól megmondtad...
csak így tovább...add meg nekem...alázz...
aprópó...mennyit is költöttek focira eddig? csak az elmúlt 5 évben?...hány száz milliárdot?
és mennyi ment az adófizetők pénzéből a faudy múzeumra?
bundi
@Csizmás Kond: minek adakozzak...adakoztok ti rendesen...igaz sámándobot meg egyéb marhaságot építenek belőle a múzeumok meg csak tengődnek...de igazad van...
"a magyar kultúra azért még nem A Faludy hagyatékán bukik..."...
és nem is adyén..meg a weöres is mellőzhető...de ha így egyessével szép lassan mindegyik elkopik...akkor marad a sámándob győrben...meg még mi?
Csizmás Kond
@bundi: dehogy bukik...mindig lesz aki valakit életre kelt...és ez az ami már nem az értékek életben tartásán múlik hanem a politikai szeleken.
...és hogy én kinek adakozok azért te még nem kéne átlépj a modortalanságba...
rugacs
@bundi: Az érdeklődési arányokat tekintve a Faludy veszítene. Fannitól eltekintve a kutya sem látogatta a hagyatékot. És szerintem angol cimboráid sem rá szavaznának.
Ez van.
rugacs
Mindentől függetlenül Faludy nem attól nagy vagy kicsi, hogy ki látogatja a hagyatékát. Aki szerette, olvashatja, emlékezhet rá bármikor.
Az ember akkor hal meg igazán, ha elfelejtik.
Ez a veszély a költőt nem fenyegeti!
silber13
@Csizmás Kond:15:16-ra: A komment első két sorával maxima egyet kell értenem. A többi viszont magánügy!
szaboria1
@silber13: Már 2 adószámon is kerestem de a cégbíróságnál már nem élő adószám.
vukkocska
Azért 9,5 millió forint tartozást összehozni felelőtlenség. Már menet közben rájöhetett volna, hogy valami nem stimmel. És ehhez semmi köze Faludy Györgyhöz és emlékéhez.
Mobil123
@Horizont: Tanuld meg hogy akkor sem lehet igazunk ha fene fenét eszik, mert nincs jobb nekik annál ha kiforgathatják a szavainkat, mondatainkat. Ők az ész az éjszakában :-))
Mobil123
@Horizont: Ezt kapták a "diplomájukkal " . Ha megnézed a szélső baloldal sem jobb náluk.
A napi gondokat , a hétköznapi dolgokat nem ismerik csak sorolják amit olvasnak .
rugacs
@Horizont: Te nagyon sötét, mindig te kezded a kötekedést, a taplózást. Én mikor elkezdtem ide irogatni, senkit sem zrikáltam, senkit sem szidtam, de te és cimboráid csak ilyen vulgáris kifejezésekkel illettetek és illettek azóta is olyanokat, akiknek más a véleményük. Nézz tükörbe, amikkel engem vádolsz, az te magad vagy.
Tolerancia? Ismered egyáltalán a jelentését? Egyetlen hozzászólásodban sem alkalmaztad soha. Én csak az idő múlásával kezdtem átvenni valamit a stílusotokból, ami nektek kapásból nem tetszett. Ti csak adni szerettek szitkokat, ha viszont kapjátok, fel vagytok háborodva.
Te különösen szemellenzős vagy, ráadásul még értelmezési gondjaid is vannak, de nem nélkülözöd a skatulyázást sem. Úgy személyeskedsz, mintha ismernéd a vulgaritásod tárgyát, pedig fogalmad sincs senkiről.
Egy nagyképű, ostoba, @r alak vagy. Hanyagolj a jövőben.
KERKA
Kövezzetek meg, semmit sem olvastam Faludy Györgytől. Egyetlen információm van róla, hogy még a 90-es évek elején Göncz Árpád akkori köztársasági elnök aki jó barátja volt, megigérte neki, hogy azt a lakást amiben lakik ajándékba megkapja az államtól. Mivel ez szóban hangzott el, nem lett róla írás, így a lakás ajándékozásból nem lett semmi.
Kodály Zoltán öreg napjaiban feleségül vette Péczeli Saroltát, aki majdhogy nem unokája lehetett volna, tette ezt azért, hogy a halála után a felesége ápolja az ő munkásságát, vigye tovább a kodályi zenei örökséget. Péczely Sarolta ennek maradéktalanul eleget tett, soha nem szorult alamizsnára, jelen volt minden zenei rendezvényen és irányított mindent ami a művész nevét fémjelezte.
Megjegyzem , a Kodály házaspárról soha nem készült meztelen szexfotó, mint a Faludy (91 évesen) házaspárról és különösen Fannyról.
Jöhet a kőzápor!
szaboria1
@silber13: Ez sem szerepel már a cégbíróságnál.
EGO
Uraim! Ha valakinek mása véleménye attól még nem ZSIDESZES, MASZOPOS, SZADESZES, stb.
Nehéz elképzelni, hogy néhány cikk politikamentes?!
verum
Azért csöndben megjegyzem, hol vannak ilyenkor a nagy hős magyar jobbikosok, akiknek szent feladatuk a magyar kultúra megőrzése?
Bár azt hiszem, inkább tanulniuk kellene, csak hogy tudják mi is az, aztán őrizgethetik lóhátról, nyíllal a kezükben és turullal a vállukon. :-/
rugacs
@KERKA: :-) :-) :-)
Csak hogy még jobban megbotránkozzál:
"Faludy György 1966-ban Máltán ismerkedett meg a nála 28 évvel fiatalabb amerikai fiatalemberrel, Eric Johnsonnal, akivel ezután 36 éven keresztül éltek élettársi kapcsolatban.[6] Bár soha nem titkolta biszexualitását,[7] egy 2002-es tévés interjú, melyben erről vall, mégis csak halála után, 2006-ban került adásba.[8]"
rugacs
@verum: A magyar kultúra megőrzése nem kizárólag a "nagy hős magyar jobbikosok" feladata, hanem a magyar nemzeté. És a magyar nemzet nem egyenlő a magyar kormánnyal. Ezt még te is tudhatnád, még ha nem is vagy magyar, csak a kezedbe akadt egy magyar telefon, amibe mindig beleszólsz.
verum
@rugacs: - igen, de a jobbikosok zászlajukra tűzték és a gárda meglétét is ezzel igazolják. A nemzet nem tudja fenntartani az örökségeket, mert a pénzt a kormány kezeli. A jobbik meg a második legerősebb párt.
Akkor ki is sáros, ha tönkremennek az örökségeink...?
rugacs
@EGO: Sajnos a sértett ellenzék mindenből politikát csinál...és aki nem ért egyet velük, azt "toleránsan" megkövezik obszcén szavakkal...
verum
@rugacs: - ugye, elvben a hatalomhoz nem csak jog, de kötelesség is jár. A hazáért munkálkodni, az ígéreteket betartani.
Sok kormányt menesztettünk már, mert nem ilyenek - de a mostaniak is megérettek rá, mert még annyira nem ilyenebbek!
rugacs
@verum: Talán...
Mondj egy olyan országot a világban, ahol a lakosság teljes egészében támogatja és elégedett a kormányával?!
Másrészt: Ha egyik (a sok-ból) kormány sem felelt meg nektek, nem lehet, hogy bennetek van a hiba, mert telhetetlenek vagytok?
Harmadszor: egy kormány, ha kizárólag a saját érdekeit nézi, akkor legjobban teszi, ha az eu-val sodródik. A kormánytagok így járnak a legjobban anyagilag. Ez teljesen nyilvánvaló. Na most felmerül (bennem) a gondolat, ha nem ezt teszi, akkor miért nem? Mert az önös érdek kizárva. Mert olyan nincs, hogy valaki önös érdekből a nehezebb utat választja. Tehát marad az, hogy az ország érdeke ezt kívánja. Még akkor is, ha egyes személyek az önös érdekük miatt ezt nem ismeri el, és követeli tőlük az eu-val való teljes és feltétlen együttműködést.
Már többször feltettem itt a kérdést, hogy mondja már el valaki, ha így tenne a kormány, attól miért lenne jobb a mélyszegénységben élőknek?!
Még soha senki nem válaszolt a kérdésemre...
verum
@rugacs: - nincs tökéletes ember és nincs tökéletes kormány. De ha senki nem mutat rá a hibákra, az a legnagyobb baj. És az, hogy a hibákra való mutatást ellenségességnek veszi, aki kritizál az ellenség.
Pedig az összefogás szerintem azt jelentené, hogy megvitatni a dolgokat, kiválasztani a legjobbat és azt tenni. Mert ellenzék és kormány egyaránt tudhat és akarhat jót, mint ahogy tévedhet és szándékosan árthat.
verum
@rugacs: - nem igaz, hogy a kormánynak érdeke az Eu-val sodródni. Mert aki egyeduralmat akar, az bizony a keleti diktátorokkal bratyizik.
Nem akarok én sem az Eu-nak sem keletnek gyarmata lenni. Azonban amíg az Eu-ban a piacgazdaság törvényei diktálnak, addig keleten az egyeduralkodó diktátor.
A mélyszegénységben élőknek azért lenne jobb, mert az Eu-tól kapott pénzt, amit munkahelyteremtésre kaptunk, meg amit a felzárkóztatásra, fellendíthetné a sorsukat. Hiszen munkahely teremtése szükséges. Igaz, nem csak az állam dolga, de a milliárdosok és a földbirtokosok inkább közmunkában dolgoztatnak, semmint tisztességes munkát adnának tisztességes bérért.
Dereng már?
verum
@rugacs: - még valami. Az elejn, kezdetben Orbánnak is az lehetett a célja, hogy azért futtat gazdagokat, hogy azok majd felhúzzák a gazdaságot. Csak aztán menet közben fejükbe szállt a vagyon és a hatalom és tojnak a mélyszegénységben élőkre!
KERKA
@verum: 18.18 Jaaaaaaj! téged aztán ki lehetne elemezni, de fogalmam sincs, hogy mi mellett foglalsz állást, vagy mi ellen tiltakozol.
verum
@KERKA: - pedig mindig egyértelműen leírom. Nem tartozom párthoz, nem tartozom semmilyen izmushoz - véleményem van, ami nem skatulyázható. És nem engem kellene elemezni, hanem amit írok, azt felfogni!
Nem azért vagyok kormányellenes, mert nem kedvenc csapatom, hanem mert túl sok a hiba és a baj.
De ha más van hatalmon, ugyanolyan mércével mérek.
Ez neked tényleg fura?
KERKA
@verum: nekem a megnyilvánulásod volt a fura, abból nem derült ki egyértelműen, hogy mi a véleményed.:))
verum
@KERKA: - konkrétan mire, melyik hozzászólásomra gondolsz?
rugacs
@verum: "De ha senki nem mutat rá a hibákra, az a legnagyobb baj. És az, hogy a hibákra való mutatást ellenségességnek veszi, aki kritizál az ellenség."
Lásd O.V. letámadása az EP-ben! Ő pont azt tette, amire itt utaltál, még ha nem is rá gondoltál. :-)
"az Eu-ban a piacgazdaság törvényei diktálnak, addig keleten az egyeduralkodó diktátor."
a piacgazdaság (multik) tönkrevágják a hazai megélhetést biztosító cégeket, míg a diktátor a hazai megélhetést támogatja. Az első egyéneket (gazdagokat), a másik a lakosságot segíti.
"A mélyszegénységben élőknek azért lenne jobb, mert az Eu-tól kapott pénzt, amit munkahelyteremtésre kaptunk, meg amit a felzárkóztatásra, fellendíthetné a sorsukat."
Az eu semmi olyan munkahely teremtésre nem ad, nem adott pénzt, ahol tömegeket lehetne alkalmazni. Sőt, leginkább a fejlődés szintje gátolja a tömeges elhelyezkedést.
Én műszaki végzettségűként azt látom, hogy a nyugati technológia már szinte kizárólag az automatizálásra épül. Amit 10-20 évvel ezelőtt 20-40 ember végzett, arra ma elég 1 ember, hogy kezelje, irányítsa, ellenőrizze a gépeket. Ez nyugaton nem akkora probléma (még!), mert ott a lakosságnak óriási anyagi tartalékai vannak, amit mi egyáltalán nem mondhatunk el. Ráadásul a hazánkban működő multiknak és külföldi befektetőknek egyáltalán nem érdeke a munkanélküliség felszámolása, hiszen csak addig tudnak minimális bért adni még a szakmunkákra is, ameddig 1-1 állásra 10-20 vagy több jelentkezőt is találnak. A mélyszegénységben élőkön az eu sem segít, ráadásul minden nyugati országban vannak hasonlóan rossz helyzetben élők, akikről a saját kormányuk sem vesz tudomást, mintha nem is léteznének.
Éppen pár napja (tegnap?) vetettem fel valamelyik cikk esetében, hogy ha az eu valóban segíteni akar, kezdje azzal, hogy iktassa törvénybe, hogy a cégek (munkáltatók) az egész Unióban ugyanazért a munkáért - tagországtól függetlenül - ugyanazt a bért fizessék ki!!
Nálunk is ugyanannyit keressen egy szakmunkás, egy betanított munkás, mint...
rugacs
@verum: A kapitalizmusban nem ismeretes a "tisztességes" bér fogalma. Ott a munkáltató egyetlen ismérve a haszon. Minél kisebb előállítási költség, minél magasabb eladói ár.
Azt meg gyorsan felejtsd el, hogy majd egyszer lesz mindenkinek állása, munkája. Nem ez a jövő. Az eu a fejlett kapitalizmus fellegvára, a pénz uralja, a haszon. Ha az úniót élteted, jobb ha ezzel megbarátkozol. Ezt persze könnyű addig elfelejteni, amíg van állásod, megélhetésed. Aztán ha elveszted, majd rájössz!
Ahhoz, hogy mindenkinek munkát adjon a kormány, kicsit vissza felé kell menni, a fejlődést vissza kell fordítani. Olyan termékeket kell gyártani, ami igényli a kézi munkát és nem lehet gépesíteni. És persze igény és kereslet van rá.
A többi csak bla, bla..
verum
@rugacs: - Orbánnál nem is az a baj, hogy az Eu-ban kritizál és megbeszélni akar, hanem az, hogy ő nem fogad el semmilyen kritikát és tárgyalni sem hajlandó az ellenzékkel és ellehetetleníti a népszavazást is.
Bizony kaptunk pénzt felzárkóztatásra, bizony kaptunk pénzt bevándorlók eltartására, ezt kár tagadni, legfeljebb nem tudsz róla.
A piacgazdaság nem jótékony intézmény. Szakember kell és üzleti érzék. Nálunk meg csak a korrupciót ismerik és ha balul üt ki egy üzlet a magyar fél bénasága miatt, akkor nyugatot szidjuk.
Nyugatnak van ezer és egy baja, de tény, hogy ott az emberek relatíve jobban és szabadabban élnek. Sok ezer oda menekült ember a bizonyíték rá. Ugye a lakosság anyagi tartalékát valahonnan szerezte.
Nem úgy, mint itt a jövedelmekből még a nyugdíjra sem tudnak félretenni, vagy betegség esetére.
Tehát egyelőre onnan kellene tanulnunk és nem a mellünket verve kioktatni azt, aki nálunk gazdagabb, jobban gazdálkodik és aki nekünk rahedli pénzt ad. Van mit tanulni, nem a rosszat, de azt, amitől fellendül a gazdaság. A volt szoci országok körülöttünk is fellendülnek, csak ami minidiktátorunk országa nem. Ő viszont pénzt és hatalmat dugig behabzsol saját magának .Nem irigylem tőle, fürödjön minden nap aranyban és egyen aranyat - de az embereknek is legyen lehetőségük normálisan élni.
A mélyszegényeinken nem is az Eu-nak kellene segíteni, hanem a vezetőinknek, akik felmarkolják a rahedli eurót! Miközben elveszik a földet attól, aki műveli, hogy zsebre vágja az eu hozzájáráulást az, akinek csak a pénz kell.
Nem kell imádni a nyugatot, de hogy az ország a mi honatyáink rossz gazdálkodása miatt szegény, azt kár tagadni!
verum
@rugacs: - irhatsz amit akarsz, sok ezer magyar emigrált cáfol meg saját életével, példájával!
Ezt nem tudod kibeszélni!
rugacs
@verum 18:18-ra: Ha egy kormány hatalomra került, akkor van sütnivalója. Ha 2/3-os többséggel, akkor főleg. Tehát az az állítás, hogy egyeduralmat akar és ezért megy szembe az unióval, erősen sántít.
Mitől lenne jobb egy kormánynak - aki minél tovább akar uralmon lenni! - az egyeduralom, vagy egy olyan ország, ahol egyre többen kívánják vérüket?
Az, aki csak a saját érdekeit nézi és hosszan akar a trónon ülni, az elfogadja a támogatást és befogja a pofáját. Ez az egyszerű út. A könnyebb.
Aki látja a problémákat és megpróbál minél nagyobb létszámon segíteni, biztos nem ezt választja. Akkor is lesznek ellenzői, nyilván egyre több, hiszen olyan még sosem volt, hogy mindenkinek jó lett volna. Ráadásul sokan még csak nem is értik, hogy amire vágynak, az elérhetetlen a számukra és ezért a kormányt okolják. Grátisz azok, akik addig nem is látják a szakadékot, míg bele nem zuhannak..., és a kormány fogja a kezüket és húzza vissza őket, de hiába, mert ezek vakok, nem látják a sötét véget és a kormányt hibáztatják...
Mindegy... én pont ezért nem politizálnék soha a b...s életben sem. Mindenki csinálja azt, amit akar, mindenki saját életének az irányítója. Aztán ha balul sül el a döntése, úgy is a kormányt fogja okolni érte, lásd bukott devizahitelesek!
Csak mielőtt káromolnál érte, nekem is van (volt) kettő devizahitelem, szívok is az egyikkel, de eszemben sincs ezért a kormányt hibázni, mert az én döntésem volt!!!
JAJMÁR
@rugacs: 19:18 Az a hiba az okfejtésedben, hogy logikát keresel a kormány intézkedéseiben. Felállítod, a magadét, és próbálod ráhúzni, hogy lásd, beleillik a hibáival együtt, amit a kormány csinál.
De ne keresd a logikát, mert nem az hajtja őket, az nincs.
Ja, elveket se nagyon keress.
JAJMÁR
"Emlékeztetőül, Faludy György az alábbi kitüntetéseket kapta meg:

A Magyar Köztársaság rubinokkal ékesített Zászlórendje (1991)
A Soros Alapítvány Életműdíja (1993)
Nagy Imre-emlékplakett (1993)
Kossuth-díj (1994)
Budapest díszpolgára (1996)
A MÚOSZ örökös tagja (1997)
Joseph Pulitzer-emlékdíj (1998)
Aranytoll (2000)
Don Quijote-díj (2001)
Obersovszky-emlékplakett (2002)
Gundel művészeti díj (2002)
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2002)
A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje (2006)"
rugacs
@verum: "Ugye a lakosság anyagi tartalékát valahonnan szerezte." Valóban. Sajnos mi 44 év lemaradásban vagyunk a többitől. Mert ugye azt te sem hiszed, hogy ha nyugaton is lett volna kommunizmus, ahova "önkéntesen" be kellett adni minden javunkat, akkor ők is ott tartanának, ahol most! Aztán '89-ben történt egy újra felosztás a nulláról és akkor lettek akik nagyon hirtelen nagyon gazdagok lettek, míg másoknak a semmi jutott. Erre rátett egy baromi nagy lapáttal még a privatizáció és grátisz a válság, aminek hatására a középosztály is belesüllyedt a szegényosztályba, akiknek tartalékuk 0, egyik napról a másikra élnek.
rugacs
@verum: "Ugye a lakosság anyagi tartalékát valahonnan szerezte." Úgy. Ugye a nyugatról beszélünk, a nyugatról, ahol a világ legnagyobb gyarmatosítói vannak. Na nézz csak utána, hogy az ominózus országok lakossága honnan szerezte a vagyonát?!
rugacs
@JAJMÁR: Szóval te mindig logikátlansággal magyarázod azt, amit nem értesz. Ez már némi haladás azok után, hogy évezredekig az ember csodával magyarázta ugyanezt, majd az egyház ezt kihasználva az orruknál fogva vezette a tudatlan híveit.
Azt már látom a politika nem erősséged, a gazdaságpolitika sem, akkor mi az a valami, amit igazán magas fokon művelsz, mondjuk a kritizáláson kívül? Pl. magas fokon vagy képes a wikipédiából kimásolni tartalmakat? Az egeret kimagasló határozottsággal kezeled?
?
JAJMÁR
@rugacs: 20:07 Dehogynem értem, pontosan tudom, mi hajtja ezt a kormányt. Te nem érted. Nem mered érteni.
Összehordasz minden sületlenséget, csak, hogy mentegesd, amit nem lehet.
A 19:55 hsz-d már - de a többit is - nagyon sokszor leírtad, nekem, személy szerint is és megvitattuk. Emlékszem, hogy akkor szinte még közeledett is az álláspontunk. Most meg megint itt van, ott állsz, ahonnan indultál. Ezeket a magyarázatokat szépen behitted magadnak, és mantrázod.
A wikit és egyéb enciklopédiákat, műveket olvasni nem szégyen, az ember mindent nem tudhat, és nem lehet mindenben magas fokú művész, elég, ha "csak" jó :)
(Állítólag azért van amit egész magas fokon művelek :) )
rugacs
@JAJMÁR: Semmi gond a wikivel, az a hülye, aki nem használja.
És ugye, hogy már ezerszer leírtam, de még mindig vannak, akik nem értik...
Ellenben hidd el (vagy ne hidd el), neked fogalmad sincs, mi hajtja a kormányt!
Tény, hogy vannak túlkapásaik, vannak barom ötleteik, vannak eszetlen felszólalóik, de minél több részből áll az egész, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy piszok is kerül a gépezetbe. Ez törvényszerű.
Én nem részegységekként, apránként nézem a ténykedésüket (mert akkor naponta kapnék frászt tőlük), hanem egészként.
Azzal is egyetértek, hogy sokszor a jó ötleteket is barom módon viszik végbe. Én biztos, hogy másként csinálnám. De nem én vagyok ott és az alapötletet támogatom, mert jónak tartom. Sőt, időnként én is szoktam nekik ötletelni, amit aztán jól elkúrnak...
Ezen egyféleképpen lehetne változtatni: diktatúrával. Nem kell parlament, képviselők, irodák, kiszolgáló személyzet, minisztériumok, sok baromság, ami csak viszi a pénzt. Egyszemélyi vezető, aki kiadja a parancsot a végrehajtó szervezetnek és kész.
Neked ez hiányzik? Nekem annyira nem.
Leginkább azért, mert az ilyen diktátorok nem érzik a határt és kezelhetetlenné válnak.
JAJMÁR
@rugacs: 21:03 Ennek a kormánynak sikerült ötvöznie az egyszemélyes vezetést és a hatalmas és drága, de kimondottan kiszolgáló apparátust.
Neked se hiányzik? Nekem már sok is. :)
verum
@rugacs: - hadova. A volt szocialista országok is elhúztak tőlünk, mert az ő vezetőik kevésbé harácsoltak, mint idehaza.
Ez a fő baja mindennek.
rugacs
@JAJMÁR: Ez kétharmad, de nem diktatúra. Szerencsénkre.
gulyasgyula
@JAJMÁR: Hé urak hogy jön a Faludy özvegye Orbán V -hoz meg a jelenlegi kormányhoz ..1991-2006-ig 4-5 komány is kitüntette ..Igaz szerintem ennyi kitüntetést nem érdemelt ,mint ahogy az özvegye se érdemel semiféle gondoskodást az adófizetők pénzéből ..
silber13
@gulyasgyula: Azért a Villon fordításai megértek egy Kossuth-díjat!...
Dr plágium
Nem akartam hozzászólni, de nem is értem miért vitáztok feleslegesen.
Anno a nagysasszony hozzáment Faludyhoz, mert azt hitte megfogta az Isten lábát, hamar kipurcan az öreg és majd milliókat örököl.
Hát nem jött be neki. Ha még emlékeztek a lakást is kapta (élete végéig), de még a rezsit sem fizették, mert nekik minden ingyen járt (szerintük). Mikor Faludy meghalt a nagysasszony ki volt akadva, mert ki kellett neki költöznie a lakásból. Játssza itt a mártírt pedig csak pénzt akar (magának). Az egész házasságuk hazugság volt, hiszen nyílt titok, hogy leszbikus, Faludy pedig meleg volt.
Lehet kedvelni egy idős embert persze, de nem hiszem el a büdös életben, hogy ebben a házasságban az anyagiakon kívül más is szerepet játszott.
Nem vitatom Faludy művészi nagyságát, bár számomra csak a Villon fordítás jelent valamit,. Az önéletrajzi írásaitól bizony felfordult a gyomrom.
Gondolom majd száz év múlva fogja az állam a még fellelhető hagyatékot kiállítani, bár valóban jobb lenne napjainkban a nagysasszony nélkül...
pistapapa
Rendezzenek gyűjtést a Dohány utca 1-ben.
Anna Mária
@JAJMÁR: Sajnos a fidesz és a híveinek köre kizárólag olyan emberekből áll, akiknek a kultúra és a kulturális örökségvédelem valami idegen, érthetetlen, gyanús dolog, meg vannak róla mélyen győződve, hogy csak amolyan úri passzió.
Most a nagyszájú félműveltek világát éljük és ha valamit mégis meg szeretnénk őrizni az utókornak, jobb, ha az államot teljesen kihagyjuk és a civilekre támaszkodunk. Mert ez lesz még rosszabb is.
EGO
Hol van ilyenkor az ALFAHÍM? Tőkésssss Lásssszló, most légy úriember!
Knapp75
@rugacs: Te vagy az utolsó, akinek még nem mondták el, hogy nincs már meg a kétharmad...
rugacs
@Knapp75: Kit érdekel a kétharmad? Ha olyan sokat a számítana a hiánya, te sem itt siránkoznál. :-D
Knapp75
@rugacs: Te beszélsz folyamatosan a kétharmadról, nyomi.
Neked sokat számít, így legalább valakinek érezheted magad, ha ilyen sokan vagy. :)
rugacs
@Knapp75: :-) :-) :-)
Folyamatosan? Egyszer említettem, az is a választás végeredményére szólt. Még csak nem is követem folyamatosan az eseményeket...
2018-ig nem tök mindegy? Bár szerintem utána is ...
Időpocsékolás állandóan ezen rugózni...
Knapp75
@rugacs: Hja, bocs, azt hittem, ezeket mind te írtad! :)

"Ha egy kormány hatalomra került, akkor van sütnivalója. Ha 2/3-os többséggel, akkor főleg."

"A 2/3 birtokában nincs rá kényszerítve erre, éppen ezért megtisztelő tőle."

" Ez kétharmad, de nem diktatúra"
Feraj49
Fanni ! Rajtad kívül még sokan nyomorgunk,és akik életünkben soha nem láttunk 13 millió forintot egyben.Vegyél részt az imádott közmunka programban.A sok díj mellé sok pénzt is kaptatok.Mi is " beosztással élünk".Lásd be Mo.-on a foci az első,a második és a harmadik és a továbbiak is.Igaz nem egy "Brazil focihatalom" vagyunk,de ezen erőlködik kormányunk.Nyugodjál meg,más fontosabb helyre sem ad a kormány pénzt. Lásd protézis műtétre 2020- 2022 re vannak előjegyzések,de a szürkehályog műtétek sem élveznek előnyt.
silber13
@pistapapa: 05.23: 08:16-ra: Miért is rendezzenek pont ott gyűjtést? Kíváncsivá tettél!
gulyasgyula
Még a végén valaki munkát ad neki és megtanitja hogy munkából hogy kell megélni ..
silber13
@pistapapa: Nem járok arra, eléggé messze lakom a címtől! Ergo: nem tudom! Gondoltam, majd te kisegítesz, de ha nem, hát nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.