Orvostanhallgatóként érkezett Magyarországra Szudánból még 45 évvel ezelőtt egy ma már köztiszteletben álló budaörsi sebész-főorvos. A férfi elmondta, csalódott a kormány készülő óriásplakátjai miatt, melyen az fog szerepelni: "ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját".

Az orvos az RTL Klub híradójának azt is elmesélte: őt és családját a 90-es években több – még fizikai – atrocitás is érte, de úgy érezte, azért azóta elismerte őt a társadalom. Most viszont, ha kimegy az utcára, az emberek akár menekültnek is nézhetik. Ezért a doktor úgy érzi: ha így mennek tovább a dolgok, el kell hagynia az országot.

A riport itt nézhető meg 29 perc 51 másodperctől.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagyon sajnálnám ha ez megtörténne, a kormány kellően át nem gondolt
baromsága miatt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Nagyon sajnálnám ha ez megtörténne, a kormány kellően át nem gondolt
baromsága miatt !
Anna Mária
@nyanya001: A kormány éppenhogy nagyon is átgondolta, hogy mit tesz.
A következmények persze nem érdeklik: újabb orvosok hagyják el az országot - nem a cikkben említett doktor az egyetlen, aki menni készül! -, emberi tragédiák következnek, az ország pedig még mélyebb erkölcsi szintre süllyed.
A célt elérték, az uszítás folyik.
justhpeter
Köpjön az egészre Doktor Úr, nyugodtan dolgozzon, ahogy eddig. A plakát csak primitív megjelenési formája egy elborult elmének. Le fog ez is csengeni, ahogy a többi baromság is.
ipan54
@nyanya001: köszi ) én Be...e apukájára gondoltam , de Ő Etiópiából érkezett ... )
Anna Mária
@justhpeter: Nem fog ez lecsengeni, hanem egyre rosszabb lesz. A rasszizmusnak szabad utat engedett a kormány: kiengedte a szellemet a palackból. Ilyen miliőben rettenetes ám színesbőrűként élni!
simmering73
Nem csak magának doki, nekünk, benszülötteknek is.
justhpeter
@Anna Mária: A világon semmi nem tartott örökké, orbanisztán se fog. Tehát mindenki, aki normálisan él és dolgozik nyugodtan maradhat ha fekete a bőre, ha fehér, ha sárga. A most szélsőségeseknek később semmi nem fog teremni.
Anna Mária
@justhpeter: Én egészen biztosan nem mondanám felelősséggel egyetlen Magyarországon élő színesbőrűnek sem, hogy maradjon nyugodtan. Ilyesmit manapság ugyanis felelősséggel nem lehet mondani.
Fogalmunk sincs ugyanis, hogy a szélsőjobb mit fog velük művelni. A fidesz most éppen plakátot ragaszt. És aztán?
Anna Mária
@justhpeter: Züllött és kiszámíthatatlan az ország, nem biztonságos.
picike
@Anna Mária: csak magadra mond te lehet az vagy ,ne ird az egész országra !
Anna Mária
@picike: Persze, picike, csak én nem vagyok ország. :)
köhögő bolha
Ne egy vándorcigány mondja meg,hogy ki a bevándorló!
papa.49
@köhögő bolha: Ez ,,ütős volt,, kösz...
Jozefina
Orvosnak, betegnek egyaránt menekülnie kell ebből az országból!!! Vajon miért??? Egyetlen "ember" miatt??? Talán inkább őt kellene szibériáig kergetni és soha nem visszaengedni!!!
eszegfu
@Anna Mária: 20:10 Olvastam Tóta W. cikkét, amiben O.V. menekültügyi véleményével kapcsolatban irja: "..nem sajnálkozva tárja szét a kezét, hanem ütésre emeli.."
szaboria1
Már a kormány oldala is és a minisztériumok oldalai a hirdetéssel nyit.
Anna Mária
@eszegfu: Köszi, fel is raktam a cikket.
szandokan
Ez most valóban egy undorító plakát, amin egy olyan szöveg áll, amely minden magyar embert fel kell hogy háborítson. A bevándorlás szabályait valóban szigorítani kell, de nem uszítani az itt dolgozó elismert emberek ellen. Nekem az egyik orvosom pl. arab, nem is mennék azon a téren másikhoz. Itt a propin sokan félreértették a bevándorlással és a romákkal kapcsolatos véleményemet, de hangsúlyozni szeretném: Nekem a bűnözőkkel, a megélhetésiekkel van bajom, és senki mással.
eszegfu
@szandokan: 10:01 Helyes a "bőgés" oroszlán!
Hellcat
Olyan cifrákat tudnék káromkodni ezektől a szemét aljas fideszes agymenésektől már, hogy az valami kegyetlen.
Hellcat
@szandokan: Ilyen szemét aljas uszító gerinctelen kormánynak nicns helye idehaza...nem telik el nap, hogy ne derülne ki valami turpisság. Irgalmatlanul nagy pénzek tűnnek el vagy éppen kerülnek elő fideszeseknél. A qrbánék mindig a szocikra mondták, hogy jólenne ha abbahagynák a gyűlöletpolitikát mert nem kíváncsi rá senki. Ők meg állandóan háborúznak és uszítanak...hol a balosok a rosszak, hol a liberálisok, az EU, a Jobbik stb...ezzel a bevándorlós dologgal viszont már sokkal messzebb mentek mint eddig valaha. Ha ez nem agresszív uszító gyűlöletkampány akkor mi? Hányingerem van konkrétan az egész bandától. A megélhetési hozzánemértő tolvaj parazita fideszes politikusoktól és az őket támogatóktól is. Nem téged akarlak megsérteni ezzel csak már tele a hócipőm, szóval kérlek ne vedd magadra. Ezt te is beláttad, hogy ez már sok.
Knapp75
Semmi baj, mert ha majd hazamegy a doki Szudánba, akkor Freewolf "kolléga" vagy valamelyik agysebész társa simán átveszi a helyét...
KERKA
Elgondolkodtam, mi lenne akkor, ha mondjuk Anglia kilépne az EU-ból és a több ezer magyar honfitársunknak haza kellene jönnie. Nekik tudna ez a kormány akár letelepedést, vagy munkát adni?
A szír orvos is félti a családját és az egzisztenciáját. Ha beindul a gyűlöletkampány, a több száz nálunk élő külföldi egyetemista is számíthat a szélsőséges vegzálásra. Kinek jó ez?
Freewolf
@Knapp75: Dr Freewolf már előjegyzésbe is vett! :-)
csa-csa
@KERKA: ..."Ha beindul a gyűlöletkampány,..."
már rég beindult!
KERKA
@csa-csa: Igazad van, csak én elfelejtettem a naptáramon előre hajtani a lapokat:))
csa-csa
@Jozefina: jó kérdés! Akár hogy is 45 év alatt csak letett valamit ez az ember a "magyar asztalra" nem?
Mézike
Ezeknek csak az számít aki olyan arrogáns eszement mint ők. A többi le van sz@rva.
mariaberta
Kedves ismerősöm 1957-ben egy szudáni doktor segédlete mellett szült. Akkor még tisztelték az embereket, orvosokat akik itt végeztek és itt maradtak.
Amit ez a kormány művel pofátlanság!
kukac50
Sok ilyen orvos dolgozik Magyarországon,ezek ellen szerveződik a Fidesz!
Aljasak!
Vizual
Orvosként én is sok olyan , láthatóan nem magyar embert, láttam a rendelőkben kórházakban akik orvosként dolgoztak és többségük jól, mert itt tanult nálunk, akkor amikor még volt színvonalas oktatás.
Azt mondták, hogy visszaesünk a 80-s évek szintjére az egészségügyben. De ha még a rosszul képzett román orvosok is elmennek, bizony a kőkorszakba kerülünk. Vagyunk...
Orbán mindent megtesz a rovásunkra, hogy hatalomban maradhasson. Ezt az intézkedését sem látta át. Valami van ezzel az emberrel. /?/
Csizmás Kond
Naszóval, 45 éve dolgozik orvosként és valahonnan Szudánból jött...kéremszépen, ha nem a saját érdekeit nézte volna hanem az orvosi tudását akarta volna az emberiség javára fordítani akkor ott a szülőföldjén Szudánban is lett volna épp elég munkája.
Semmi bajom vele de ha gyógyítani akar akkor folytassa, ha meg politizálni akkor inkább menjen haza és politizáljon ott.
Anna Mária
@Csizmás Kond: Szerencsére nem te mondod meg senkinek sem, a szudáni származású doktornak sem, hogy mikor mit csináljon, miről nyilvánítson véleményt és miről ne, meg hol éljen. Ő ugyanúgy Magyarországon van otthon, mint te.
Sötét alak vagy, éjsötét.
Csizmás Kond
@Anna Mária: Szerencsére...mert akkor sokakkal levetetném a napszemüveget.
Anna Mária
@Csizmás Kond: Na, micsoda különleges alkalom: megértetted, hogy nem dumálhatsz bele más életébe, még akkor sem, ha szudáni származású.
Anna Mária
@Pálinkafőző Rézüst: Az engem nem érdekel, hogy Kondom milyen származású.
Csizmás Kond
@Anna Mária: Nem beledumáltam drága Marika, hanem leírtam a véleményemet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.