Bár nincsenek rendben egyes foci klubok pénzügyei és az MLSZ sem tud nekik licencet adni a következő szezonra, úgy tűnik, ez nem akadályozza meg az államot abban, hogy százmilliókkal támogassa őket a Nemzeti Stadionfejlesztési Programon keresztül – írta az Origo.

Például a licenc nélkül maradt Győrnek, Kecskemétnek és Pápának 240-240 milliót, míg a Pécsnek és a Nyíregyházának 500-500 milliót szán az idei költségvetés. A lap hiába kérdezte meg, hogy a licenc hiánya befolyásolja-e ezt a tervezetet, több napja nem kaptak választ a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A költségvetési törvények szerint a székesfehérvári stadionra 13,26 milliárd, a szombathelyi stadionra 9,6 milliárd, a diósgyőri stadionra 7,15 milliárd, míg a budapesti Bozsik Stadionra 2,94 milliárd forintot akar költeni a kormány. Igaz, a szerdai Magyar Közlöny szerint a 2014-es költségvetési maradványok átcsoportosítása során 2,56 milliárd forintot vontak el öt csapat (a Honvéd, a Győr, a Pécs, a Vasas és a Gyirmót) sportlétesítmény-fejlesztésétől, de a Mezőkövesd kapott további 200 millió forintot.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programból a Győri Eto FC is kapott pénzt, holott az nem állami, hanem magántulajdonban volt. Hogy miért juthatott rá mégis állami forrás, arra az Origo nem kapott választ a minisztériumtól.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
A sokak számára még mindíg hasznos felcsuti maradona szivatáskultúrját folytatja,CSAKKK!!!
nemjoezigy
Mikor olvasunk, hallunk olyanokat, hogy "Súlyos állami százmilliók" az éhezőknek, az egészségügynek, a közlekedésnek, a közbiztonságnak, a lakhatásnak?
Erre inkább szükség lenne mint a "Súlyos állami százmilliók a megbukott focicsapatoknak" hírekre!
papa.49
Polt Pot legfőbb szÜgyész úr ez nem meríti az állami vagyon hűtlen kezelése fogalmát???
Január
Mi ez a pár százmilla a miiliárdokhoz képest? Szépségflastrom...
Más kérdés, hogy minden pénznek lenne helye ott, ahonnan évekig csak elvonták a pénzeket. Ezek az "improduktív" kiadások - stadionépítés stb. legfeljebb néhány száz ember közérzetét javítják, ugyanakkor az egész ország adóját költik el, mert tehetik.
papa.49
@Január: Hát igen ez a évszázad eddigi legpiszkosabb csalás sorozata, az államot illető adók egy részét átirányítják egy ellenőrizhetetlen gréniumhoz amelyik szétosztja kénye,kedve szerint, és abból kap egy magán területen álló magán beruházásban épülő stadion 3.5-4.5 milliárdot, ez az én értelmezésemben bűncselekmény, az állami vagyon ellopása!!!
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
aremy
@Gonoszgólya: hát ők a gőzbe vannak.
Toby
@papa.49: A győri osztogatás vegytiszta hűtlen kezelés, annak az egyetemi példája !

Tessék feljelentést tenni - tisztelt "ellenzék" ! De rögtön !
verum
Ha kaptak volna mind plusz stadionokat is, mert az is kellett volna!
papa.49
@Toby: Az a baj hogy akit megszólítottál az tulajdonképp NINCS IS, itt csak egymással torzsalkodó, egymásnak betartó pártocskák vannak, amelyikek között szépen megbújnak a hazugovics által kreált sejtek is...Nincs hiteles ellenzék, éppen ezért tudja a hazugovics a kisded játékait játszani...
justhpeter
A baj az, hogy akármennyit is adnak ma a stadionoknak ezzel nincs vége, mert jövőre sem tudja majd senki gazdaságosan üzemeltetni ezeket. Tehát garantáltan fejni fogják az államot míg csak működni fognak.
gulyasgyula
@papa.49: Hol vannak a tüntetők ?? A net adó óta nem volt egy tiszteséges tüntetés ..Ilyen birka nép azt kapja amit érdemel ...
Desischado
Ahelyett, hogy az éhező gyerekere, a szegényekre, a kiskeresetűekre/nyugdíjasokra, egészségügyre, és az oktatásra költenék, falábúak gyülekezetét támogatják! Eldobom az agyam menten!!! Rohadékok!
mate03
@Gonoszgólya: Ilyen hírnél,ne keresd őket! Még a pártközpontból,nem érkezett meg a szabvány szöveg!
papa.49
@mate03: Gondolom a Lendvay utcában örült módon keresik a választ a golyó fejű diktátor emékirataiban...
papa.49
Még az előzőhöz akkor is volt stadion építés, meg kivételezett csapat, Honvéd) de azért nem ekkora mértékben, az is igaz akkor meg azt is megszabták melyik játékosnak hol kell játszania...
mate03
@papa.49: De akkor volt futball,volt miért meccsre járni!Nem volt beléptető rendszer,nem kellett kártya!Ma remek stadionok,konganak az ürességtől!
papa.49
@mate03: Így igaz ahogy írod, stadionok vannak hogy mennyire remekek nem tudom csak a hírekből, hogy némelyik esőben vízilabda meccsre lesz alkalmas...
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@mate03: @papa.49: Sajnos a mai magyar labdarúgás valóban nagyon alacsony szinten van, eltekintve néhány válogatott mérkőzéstől, persze ott is az idegenlégiósok viszik a prímet. Lassan én is azt mondom, kicsit le kellene állítani a stadion építéseket, mert 2018 - ban még bajok is lehetnek a Fidesz háza táján. Az egészségügybe és az oktatásba kellene a legtöbb pénzt tenni, mert ott van rá a legnagyobb szükség.
human
A király a kedvteléseire annyit költ amennyit akar. Majd megszokjuk.
bundi
@szandokan: emlékszel még arra mikor 2012 körül a felcsúti csodafoci csodapályát magyaráztad?...hogy szimplán piaci alapon is életképes...na akkor kellett volna megállítani ezeket a beruházásokat...most már késő...ezeknek amiket felhúztak csak az örzése és karbantartása is milliókba kerül havonta...és esély sincs arra hogy piaci alapon működjenek állami támogatás nélkül...emlékszel még mi lett a szomszéd király stadionjaiból?
index.hu/sport/futball/2013/09/28/ennyi_maradt_ceausescu_futballkalandja_utan/
csak emlékeztetőül...
ultrasliberi.hu/ennyi-maradt-mara-ceausescu-futballkalandjabol-a-roman-felcsutbol/
vagy itt...de példának itt a másik kisgömböc is...
ultrasliberi.hu/eszak-korea-felturbozta-a-vilag-legnagyobb-futballstadionjat/
szandokan
@bundi: Egy idő után az ember belátja, ha valamiben téved, csak bevallani nem egyszerű.
bundi
@szandokan: megértelek...csak sajna innentől már nincs visszaút...
Dr. Felipe
@bundi: 15-20 év múlva a csuti pancsoló is ott fog tartani ahol most az akasztói Stadler stadion. Tervezem is hogy 15 év múlva tiszteletemet teszem Felcsúton (a kisvasúttal) és körül nézek hogy mi maradt meg a porfészekből.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
papa.49
@Dr. Felipe: Pont annyi marad belőle mint a Csau szülőfalujában épített stadionból ahol egy negyedosztályú csapat játszik, na pont ez lesz Felcsúton is!!!
gulyasgyula
@papa.49: Eggyet nem értek , már Gyurcsányék uralkodása alatt Orbán ellenzéki idejében kezdték épiteni a felcsuti stadion és senki nem kérdezte meg se akkor se azóta hogy honnan volt rá pénz ???Akkor még Gyurcsány -Bajnai megkérdezhette volna akár hivatalból is ..Ezeknek még ehez se volt eszük ???
szandokan
@Dr. Felipe: Ennyire mersz előre tervezni? :-)
szandokan
@Gonoszgólya: Te viszont már úgy is születtél, és sajnos nem javult az állapotod azóta sem...:-)
kkalman
No problem! Ha foci nem is, de legalább stadion az lesz.
human
@kkalman: Akkor el kell kezdeni gondolkozni az laternatív felhasználásukon. Mondjuk menekülteket lehet beterelni, hogy az azonnal ítélő bizottság eldöntse ki marad és ki lesz kiutasítva.
papa.49
@gulyasgyula: Az vitathatatlan hogy ez az 5.5 éves ,,ámokfutás,, köszönhető a Gyurcsány, meg a Bajnai tesze,toszaságának, bár szerintem a legrosszabb álmukba se gondolták azt amit a hazugovics végrehajtott ez alatt az idő alatt!!!
bakegya
Megélhetési nagy- beruházunk! QUAESEORBÁNIA jól teljesít!
Dr. Felipe
@szandokan: Bizony ennyire.

Remélem nem jön velem szemben az osztrák nyugdíjas.
nyanya001
Valaki szólhatna már ennek a hibbantnak, hogy álljon le a stadionok építésével !
szandokan
@Dr. Felipe: Nagyobb az esély egy infarktusra, hacsak nem Ausztriában autókázol éppen...
Dr. Felipe
@szandokan: Írtam hogy kisvasúttal megyek. :) Ott fogok leszállni g vicctor kommunista spicli elvtárs háza előtt, csak ott ne cirkáljon az osztrák nyugdíjas.
szandokan
@Dr. Felipe: Hol lesz már ő akkor...Éppen tegnap halt meg egy jó barátom infarktusban 35 évesen két gyerekkel, az ember már csak óvatosan tervezgessen, főleg 40-50 felett.
Dr. Felipe
@szandokan: Hát én sem g vicctorra vagyok kíváncsi, hanem ami utána maradt. Majd küldök helyszíni jelentést.
szandokan
@Dr. Felipe: Én arra az osztrák nyugdíjasra gondoltam, nem Viktorra. Ő még az ország miniszterelnöke lesz 15 év múlva is...:-)
szandokan
@Dr. Felipe: Várd ki a végét. A Fidesz képes lesz összeállni a Jobbikkal is, ha érdekei úgy kívánják, a Jobbik pedig ebbe bele fog menni. Na ez az, amitől még én is tartok. Egyébként meg ne gyűlölködj annyit, mert rossz vége lehet, és nem lesz még 15 éved arra, hogy meglásd, mi történt Orbánnal, és nem lesz nyugtod soha majd...:-)
Dr. Felipe
@szandokan: Mert hol gyűlölködtem? Szerintem lesz még 2x15 évem is mert a küldetésemet teljesítenem kell.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
1magyar
Megy a pazarlás ezerrel! A nyugdíjkorhatárt meg a halálig emelik akinek van munkahelye beledöglik, akinek nincs az meg éhen.
A buszpályaudvaron egy öregasszony (én sem vagyok mai) sántikál mellettem és kérdi leülhet-e. Azt mondja táppénzen van, alig bír állni annyira fájnak a lábai.
Ledöbbentem, hogy még aktívkorú és dolgoznia kell.
Kádár még tudta, hogy egy ember 55 évesen már nem teljesít,menjen nyugdíjba, de ezek a mai agyoniskolázott,diplomázott vezetőink nem érik fel ésszel.
szandokan
@bakegya: Igazad van, gonoszgólya valóban egy f..s, de ne aggódj, teszek majd róla, hogy elrepüljön innen. Te pedig még egyszer ne merj sértegetni!!
szandokan
@Gonoszgólya: Közmunka közben lehet netezni? :-)
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
Rendben,akkor én helyt adok a dzsungelfofnak-töltse tele az oldalt.
szandokan
@Gonoszgólya: Egyébként 10 éves elmúltál már? Habár nem akarok egy értelmes 10 éves gyereket hozzád hasonlítani, vagy megsérteni:-)) Írj még, jót tesz a nevető izmaimnak...
Gonoszgólya
@szandokan: Szóval besértődtél.
Anyucinak-apucinak panaszkodtál már?
Nyafi-brühü-oáááá...
Hehehehehe...
szandokan
@Gonoszgólya: Nem sértődtem meg, nem szokásom. Van neked elég szellemi problémád saját magaddal, amivel küzdened kell nap mint nap. Az alpáriságod nem tetszik itt senkinek, ha nem vetted volna észre. Ezen a szinten még közmunkás sem lehetsz, szóval marad a segély 1 hónapra, vagy a rokkantsági agybaj miatt...:-)
Gonoszgólya
@szandokan: " Az alpáriságod nem tetszik itt senkinek, ha nem vetted volna észre. "
EGYESEKNEK nem tetszett.
28 / ! / éve, egyetlen, az első munkahelyen dolgozom.
Ezzel a stílussal.
Erre varrj gombot, agyhalott fideszes.
És megismétlem, MINDENKINEK azt adom, amit érdemel.
ÉRTED???
Ha nem, rághatod még a témát, én ráérek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.