Alföldi Róbert nyitóbeszédével kezdődött el a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségek huszadik alkalommal megrendezett programsorozata, a Pride – írja a hvg.hu.

Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok, és nem szégyellem, ez számomra normális és természetes állapot, ahogyan az is, ha valaki heteroszexuális, és olyan normális, mint minden fajta szerelem – kezdte beszédét a színész-rendező.

A Biblia sem szól másról, mint a szeretetről, mégpedig arról a szeretetről, amely nehéz.

Az a szeretet, amely két ember egymásnak szóló elkötelezettségéről szól, számomra normális – mondta. Ez nem magától értetődő egy olyan országban, amely sokszor deklarálta magáról, hogy keresztény ország. Én a szeretetet veszem észre a világból és nem azt, hogy kik és hogyan szeretik egymást.

Alföldi: Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok, és nem szégyellem

Alföldi nem érti, hogy hogyan veszik egyesek a bátorságot, hogy liberális hóbortnak bélyegezzenek meleg szerelmeket, és Budapest vezetője nem nevezhet nem természetesnek meleg rendezvényeket, egy főpolgármester ilyen magánvéleményként nem mondhat ilyet.

Azt megérti, hogy Tarlós István zavarba jön két meleg férfitól, de akkor vagy nem kell egy világvárost vezetnie, vagy nyisson, és próbálja megérteni, hogy miért retteg ettől a dologtól.

Tarlósnak azon kellene nagyon keményen dolgoznia, hogy ne egy olyan városban éljünk, ahol a legsúlyosabb szitokszó minden személyes, és autós konfliktusban az, hogy "buzi". A hatalom elmúlik, nem tudja az emberek gondolkodását megváltoztatni, az erő viszont hosszú távon meg tudja változtatni a világot, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt állunk és én is itt merek állni – fogalmazott Alföldi.

Éljen a szabadság a fájdalomra, a szabadság a szerelemre, éljen a szabadság – zárta beszédét Alföldi, aki ezzel megnyitotta a huszadik Pride-ot.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ejnye Robi! Akkorminek mész oda?! Eddig tiszteltelek, mert nem reklámoztad másságodat. Az diszkrét dolog... Nem tartozik mindenkire. Csak a buta politikusok színezik át profilképüket közösségi oldalakon,, mert így több szavazatot remélnek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szandokan
"Éljen a szabadság a fájdalomra, a szabadság a szerelemre, éljen a szabadság" Na és éljen a liberalizmus, ami miatt vonulgathattok mások szeme láttára a nyílt utcán...
TASzSz
Ejnye Robi! Akkorminek mész oda?! Eddig tiszteltelek, mert nem reklámoztad másságodat. Az diszkrét dolog... Nem tartozik mindenkire. Csak a buta politikusok színezik át profilképüket közösségi oldalakon,, mert így több szavazatot remélnek...
christike
Gondolom azért, mert felvállalta eddig is nyiltan . Nem színezgeti a profilképét , Alföldi nagy kedvencem . Sok sikert kívánok neki továbbiakban is!
TASzSz
@christike: Eddig TABU volt a téma, ha rákérdeztek!!!
christike
@TASzSz: én nem így tudom, de lehet neked van igazad) Nagy kvalitású színész-rendezőnek és rendkivül jó embernek tartom. A nemi identitása pedig engem nem érdekelt eddig sem.
Manhattan
@TASzSz: Bebizonyítottad, hogy képtelen vagy együtt haladni a világgal, és nem értesz semmit... Nem a másságtól, bőrszíntől, politikai, vallási hovatartozástól függ, hogy valaki EMBER tud maradni!
human
@szandokan: Kossuth térből is lehetett nyilvános vécét csinálni, a CÖF is vonulgathatott. Az egy dolog, hogy én sem értek egyet azzal ha prostinak öltöznek vagy papnak (bármennyire is legyen aktualitása), de amíg Magyarország nyomokban még demokráciát tartalmaz miért ne tehetnék.
JAJMÁR
Nagyon jó beszéd volt, megfogalmazta a lényegét. Aki így sem érti, ott a hiba az ő "saját készülékében" van.
Én szabadság párti vagyok és erre büszke is :)
vizinyuszi
A defektjére ne is legyen büszke! Nem polgárpukkasztó magamutogatással kellene hergelni az embereket, hanem törekedni arra és megelégedni azzal, hogy az egyéni családi és baráti körön belül legyen elfogadott a hajlama. Felejtsék el a széles társadalmi toleranciát, mivel Magyarországon a férfi-nő kapcsolat a társadalmilag elfogadott családmodell.
lampa laz
Nagyszerü ember és tehetséges művész vagy Robi, a lényeg ez. Minden más magánügy.
Commneter
Attól, hogy valaki "más", még nem kell kiállítást "rendeznie"!:P
JAJMÁR
@vizinyuszi: 08:36 Csak az utóbbi 50 évben mennyit változott ez a klasszikus férfi-nő kapcsolat? (..de nem az előnyére)

Azt elfogadja a társadalom, ha egy család a gyerekek/ek felnövekedése alatt 3x, 5x hullik szét? Megnézném a statisztikát és kimutatást arról, hányan nevelik klasszikus családmodellben - és eredeti - szülők a gyerekeiket.
Hagyjuk ezt, álszent duma hivatkozni a heterók tökéletességére, a homofóbok defektjére.
vizinyuszi
@JAJMÁR: Nem engem kell meggyőzni a hagyományos értékekről, hanem a felvonuláson, a szivárványos seggüket rázó és ezt a deformitást elfogadó, szintén fejlövéses elemeket.
JAJMÁR
@vizinyuszi: Nem tudom milyen nemű vagy, a nick névből sejtem, hogy nő!
De biztos vagyok benne, hogy nem te választottad, és volt idő - és ha így megy tovább lehet is még -, amikor a nőket adták vették, és használták, mint egy értéktárgyat. Vannak még ma is "fejlövéses" emberek, akik ezt ott maradtak a "sötét" korban, és úgy hiszik, hogy az ember nemisége rang, és nem az ember milyensége az.
Én nem tartozom ezek közé.
Az meg, hogy hova tartozol, a te dolgod.
De szerencsére még minden embernek joga van felvonulni, demonstrálni, fesztiválokat és közös rendezvényeket tartani.
nemkati
@vizinyuszi: Ezt a deformitást pedig el kell fogadni, ugyanis nem saját elhatározásból történik. És amíg ilyenek vannak, mint te, addig a melegek ki is fognak menni az utcára és követelni fogják az elfogadásukat. Törődj bele, vagy ne foglalkozz vele.
vizinyuszi
@nemkati: Nálam (sem) az elfogadás a probléma. Ők ilyenek, ezen nem lehet és nem is kell változtatni.
A baj a magamutogatás, az önreklámozás, az hogy erőltetik a széles társadalmi elfogadtatásukat, mint éhes ember a sz@rást.
vizinyuszi
@JAJMÁR: Jól írod. A varázsszó a még.
JAJMÁR
@vizinyuszi: 09:30 Teréz anya képe mellett ostobákat írni, jóval megbotránkoztatóbb, mint egy melegfelvonulás.
vizinyuszi
@JAJMÁR: Szó sincs ostobaságról, legfeljebb arról, hogy neked nem tetszik a mondandóm.
magyarbakancs
Művészetét kell meg ítélni az meg nagyon jó.
Hogy milyen a szexuális beállitotsága azt meg örizze meg magának.
simmering73
"A Biblia sem szól másról, mint a szeretetről, mégpedig arról a szeretetről, amely nehéz."

Kedves Robi. A Biblia nem ismerése még nem mentesít a törvénye alól. Márpedig jelenleg a törvény ez:

És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok. (3Móz 20,13)
verum
@simmering73: - és milyen halálmódot gondolsz nekik?
Manhattan
„Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad;..."
verum
@simmering73: - meg még nekik is milyen halálmódot javasolsz:

"Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő. " (3Móz.20,10)

"És ha valaki havi bajos asszonynyal hál, és felfedi annak szemérmét, és forrását feltakarja, és az asszony is felfedi az ő vérének forrását: mindketten irtassanak ki az ő népökből. " (3Móz.20,18)
verum
@simmering73: - esetleg még a horoszkóp kedvelőinek is kellene valami halálmód:

" És akár férfi, akár asszony, hogyha ígéző vagy jövendőmondó lesz közöttök, halállal lakoljanak; kővel kövezzétek azokat agyon; vérök rajtok." (3Móz,20.27)
verum
@simmering73: - csakhogy a Biblia nem ismerete ne adjon felmentést senkinek...
simmering73
@verum: Kár belelovalnod magad ebbe. Nekem személy szerint semmi kifogásom az ellen, hogy kinek mi a nemi identitása. Viszont ha valaki a Bibliát hozza fel, azt joggal gondolom, hogy azért idézi, mert aszerint él és cselekszik. Márpedig a Biblia szerint a törvény az, amit fentebb bemásoltam.
hetöndöe
@verum: Hú vazze,ha minden intelmet betartanánk a bibliából,már rég kihalt volna az emberiség.:-)))
Macskaszem
A biblia sem örök érvényű igazságokból áll, a fentiekből is látszik, eljárt felette az idő.
verum
@simmering73: - az is a Biblia szerint van, amit én bemásoltam.
Minden ember vétkezik és bűnös a Biblia szerint. Szerintem Alföldi pont arra utalt, hogy:
"ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok." (1Kor.13,2)
"A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ." (Jn.8,7)
Ha már te is idéztél belőle, rólad is joggal feltételezhető egy és más, de legalább a Biblia ismerete.
És bizony belelovalom magam ebbe, ha valaki arra használja a Bibliát, hogy más fejét ütögesse vele.

Még valami. A fogalmakat nem jó keverni. A nemi identitás arról szól, hogy nem annak képzeli magát, akinek született. Férfi létére nőként akar élni, vagy fordítva.
Akinek a nemi orientációja más, az vonatkozik a homoszexuálisokra.
verum
@Macskaszem: - elhamarkodottan mondasz véleményt. Ha a teljes Bibliát olvasod és hittel, más konzekvenciára jutsz. De ezt itt és most nem fogom bővebben.
mariaberta
Hát, istenem. Két fütyi egy pár. Mi ebben a szokatlan, vagy meglepő? És még családot is alkotnak? Remek.
verum
@simmering73: - bocsánat, már én is tévesztek - szóval a szexuális orientációja más, az a homoszexuális.
Tehát más a nemi identitás és megint más a szexuális orientáció.
A szavak a legfontosabb kommunikációs eszköz, pláne egy virtuális fórumon - használjuk helyesen!
bretagne
Nem kell cikizni a melegeket. Ez éppen olyan, hogy az egyik ember szőke, a másik meg fekete. El kell fogadni. Nem olyan dolog ez, hogy most sikkből vállalja valaki. Hány van a politikusok között is, de nem vállalják fel.
36
@simmering73: Igen. És itt van az egyre nagyobb számban Európában jelenlévő iszlám-mohamedán vallású ember, ami/aki az általad idézett, egyébként a keresztényeknek írott bibliában lefektetett morális törvényeket, pont a kereszténység helyett érvényesíti napjainkban. Mégpedig, halállal. Ez a meleg ügy is csak a szembenállást erősíti a kétségbeesett, sokszor hitét vesztett Európai és a bevándorló, de hithű muszlimok között.
verum
@36: - gondolod, téged nem végeznének ki a "hithű muszlimok" valamilyen bibliai vétséged miatt?
Ne legyenek illúzióid, hogy nem!
bretagne
@TASzSz: Nem most vállalta fel!!! Inkább tisztelni kell ezért. A Bibliához pedig semmi köze a másságnak!
verum
@36: - mert az általad "hithűnek" tartott muszlimnak minden keresztény bűnös, csak mert keresztény. És nem azért végezne ki, mert ezt, vagy azt vétkeztél!
36
@verum: Persze. Repülne a fejem. Ezzel tisztában vagyok. A tiéd is. Csak az azért gáz, hogy minderre pont a muszlimok mutatnak rá az elvilágiasodott Európában.
verum
@36: - a Biblia nem ezt mondja, amit a szélsőséges muszlimok tesznek, az az Antikrisztus vezetése alatt teszik.
A hit valóban megfogyatkozott a világban, de ennek nem a lefejezés, a népirtás az orvossága.
Jó lenne egy minimális Bibliaismeret annak, aki bármilyen formában hivatkozik rá.
JAJMÁR
@simmering73: 13:54 Tévedsz. A Biblia értelmezésében tévedsz. Ahhoz, hogy helyesen értsd, először is abba a korba kellene visszamenned, amikor a Biblia íródott. A homoszexualitás, mint irányultság, nem volt a köztudatban, maga a szó sem létezett, ezt csak jóval később azonosították, mint nemi identitást. Tehát nem a homoszexualitásról szól a Biblia, hanem arról az életmódról, amit akkoriban a gazdag urak, főpapok éltek.
A Biblia nem az igaz szerelem ellen szól, - és van valahol egy részlet, de most nem találom - ahol ez nincs férfi és női nemhez kötve.
. Abban az időben szokás volt, hogy a gazdag urak úgy mulatták az időt, hogy a vendégsereg kénye-kedvének eleget téve, vacsora utánra egy sereg fiatal lányt és fiút is rendeltek, gyerekeket, de kiszolgáltatott, rabszolgákat is, és szó szerint megrontották, megerőszakolták azokat. Ezt senki el nem ítélte akkoriban, ez az urak joga volt, és a Biblia ez ellen emel szót! Az ilyesmi pedig a mai nap is súlyos bűncselekmény.
Ahogy bűncselekmény egyébként a házasságtörés is, de afölött már mindenki elsiklik, és valóban nem is ugyanaz,mint az erőszak!
verum
@JAJMÁR: - nem akarok ebben vitázni, de szerintem aki nem hiszi, hogy Isten üzen a Bibliában, az inkább ne magyarázza.
Legjobb talán annyi konzekvenciát levonni, annak, aki valamilyen szinten hiszi Istent, hogy mind bűnösök vagyunk valahol valamiben és Isten kegyelmére szorulunk.
Aki meg nem hisz, annak teljesen mindegy, hogy a Biblia kinek mit üzen.
Zsoltika Pék
@Manhattan: Látom megértetted a lényeget!!! :-)
JAJMÁR
@verum: 14:38 Igaz, de ettől még sokan félremagyarázhatják, és csak szíthatják a már amúgy is parázsló gyűlöletet.
A Bibliát az idők folyamán sokszor lefordították, és azokat a szavakat használják a fordításban, amit mi is, ezért nem mindig egyezik azzal, amit eredetileg leírtak.
Nem tartom helyénvalónak, ha most egy tucatszor lefordított szöveget félreértelmezve felhoznak, egy kisebbség ellen kijátszva!
Ezt én nem tudom annyiban hagyni és szólnom kell :)
Gedeon74
Elöljáróban leszögezném, hogy Alföldi Róbertet kedvelem, és tehetséges embernek tartom. (Bár munkáját nem tudnám megfelelően megítélni, de azt látom, hogy ezt semleges hozzáértők is elismerik.) Egy demokráciában minden embernek joga eldönteni, hogyan él, nyilván amíg ez a társadalomnak és tagjai egyéni szabadságának a rovására nem megy. Alföldinek jogában áll melegnek lennie, másoknak viszont jogukban áll kifejezni az akár vallási, akár más erkölcsi meggyőződés alapján álló nemtetszésüket.

Mivel Alföldi a Bibliára és a bibliai szeretetre hivatkozott (kicsit a szirupos "szeressük egymást, gyerekek" fílingjével), gondolom épp azért, mert a legnagyobb ellenállás a keresztény értékrendet vallók táborában van a homoszexualitás irányában, csakis ezért én is lepötyögöm a magam mondandóját, mert az övé nagyon elviszi a szeretetet egy hamis irányba.

Igen, a Biblia a szeretetről szól. Arról a szeretetről, ahogy Isten szereti a világot. Mégpedig annyira szereti, hogy miután az ember a bűn miatt elbukott, aminek következménye az Istentől való elszakadás és a halál lett, elküldte a fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon helyettünk és ne nekünk kelljen meghalni és pokolba kerülni a bűneink miatt. De ennek részünkről is van ára, ez nem automatikus. Nekünk egyrészt el kell fogadni, el kell hinni, hogy Jézus értünk, helyettünk halt meg, másrészt abba kell hagyni azokat a dolgainkat, amiket Isten bűnnek nevez. Sok ilyen van, ezek egyike a homoszexualitás. Ha Isten akarata az lenne, hogy az ember azokat a dolgokat csinálja, amiket ő bűnnek mond és utál, akkor nem kellett volna Jézusnak meghalnia, hiszen az emberek nagy része addig is, meg azután is azt tette. De ha Istennek nem akarata, hogy ezeket tegyük, akkor nyilvánvaló, hogy nem azért fizettette ki Jézussal az árat, hogy mi teljes felmentéssel tovább folytassuk a bűnös életet, hanem az az akarata, hogy úgy éljünk, ahogy neki tetszik. Az pedig a Bibliából világosan kiderül, hogy a homoszexualitás nem tetszik neki. Ha a Bibliának...
Gedeon74
folyt.
...Ha a Bibliának igaza van, akkor ebben esetben azt mondanom, hogy a homoszexualitást el kell fogadni, az nem bibliai szeretet, mert akkor megfosztok egy meleg embert annak a lehetőségétől, hogy felülbírálja a saját erkölcsi álláspontját, és visszatérjen Istenhez, elfogadja Jézus Krisztust megváltójának, megmeneküljön a pokoltól és a kárhozattól. Ez nem hogy szeretet nem lenne, hanem igazi gonoszság, mert hamis igazságba ringatva magát veszne el, anélkül, hogy döntési helyzetbe került volna. A bibliai szeretet az, hogy elmondom, hogy az, amit csinál, az nem jó dolog, mert pokolba fog kerülni miatta, de van egy jó hír, hogyha befogadja Jézust, megbocsát neki és új természetet kap, így abba tudja hagyni az Istennek nem tetsző cselekedeteket, meg tud változni, és örök életet kap.

Egy más világnézetű ember lehet, hogy ezt nem hiszi, nem fogadja el, butaság neki, de egy bibliai világképpel rendelkező embernek a Bibliával magyarázni, hogy miért kellene elfogadnia a másságot, az szintén csacskaság.

Na ennyit röviden a bibliai szeretetről.
hemami
@lampa laz: Pontosan erről van szó:. magánügy, tehát nem tartozik a nyilvánosságra, hanem az initimszférába, amit nem szokás mutogatni. A magamutogatás kontraproduktív, nem segíti elő az elfogadást.
verum
@Gedeon74: - a melegek nem azért lobbiznak, hogy szeressék őket, hanem hogy ne diszkriminálják.
Hetero is követ el bűn, mégsincs olyan törvény pl. hogy aki megcsalta a feleségét, többet nem házasodhat és nem lehet gyereke. Mert ugye a paráznaság is bűn. Sőt. a Bibliában Isten azt is üzeni, hogy aki elvált, az nem házasodhat újra.
Tehát lehet nem szeretni a melegeket, lehet kerülni, lehet elítélni a bűneik miatt, de ettől még ugyanolyan joguk kell hogy legyen a világban, mint minden más bűnös embernek.
Ha intjük egymást, figyelmeztetjük egymást dolgokra, az rendjén van. De hogy az egyik ember kiközösítse a másikat és azt hiszi ,ettől jobbá válik, az bizony olyanná válik, mint az az ember a bibliai példában, aki kikönyörögte a tartozása elengedését, de irgalmatlanul be akarta hajtani mástól a tartozását. Hogy hogy járt, az olvasható a Bibliában, aki ismeri. ;-)
verum
@hemami: - azonban az, hogy törvény diszkriminálja a melegeket és hogy lehet büntetlenül alázni, verni, az éppen nem azt bizonyítja, hogy megmarad az intim szférában a szexuális orientáció!
És ezt a heterók lépik át durván. Erről szól az egész.
nola
@Commneter: nem "kell", de JOGA van hozzá. :) ez a lényeg. hogy pontosan ugyanolyan jogok illetik meg az LMBTQ embereket, mint a hetero és ciszneműeket.
Gedeon74
@verum: A melegeket nem is utálom, de az életmódjukat sohasem fogom elfogadni, mert az én értékrendemnek (amit igyekszek a bibliai értékrendhez igazítani) ellentmond. Ha ezt adott esetben szóvá teszem, akkor az szerintem nem diszkrimináció, hanem véleményszabadság. Ugyanúgy, ahogy engem is hívhatnak emiatt bigottnak, maradinak, vaskalaposnak, homofóbnak.

És igen, a paráznaság is bűn, és a paráznáknak is ugyanazt lehet mondani, mint a homoszexuálisoknak, vissza kell térni Istenhez, különben menthetetlenül elvesznek. Ahogy írtam is, sok dolgot ítél Isten bűnnek, de mivel ez a cikk a homoszexuálisok programsorozatáról szól és Alföldi a Bibliára hivatkozott, bátorkodtam ezekre reagálni.

Azt azért zárójelben csak neked megjegyezném, hogy az általad felhozott példában viszont az illető, akitől megtagadták a megbocsátást, az alázatosan könyörgött a megbocsátásért, nem pedig hivalkodóan kérkedett az adósságával. És valami rémlik az alázat és a kegyelem kapcsolatáról is.
Commneter
@nola: Világos! Nem "kell" ... nem zárja ki, hogy, de lehet.
Ami, a "jogot" illeti, abban (is) igazad van, mert nyilvánvaló!
Ez kétségbe sem vonható, nem is akarnám!:O
Viszont, a joga!- bárkinek is csak és kizárólag addig terjedhet, amíg más jogát és jogos érdekét nem sérti.
nola
@Commneter: akkor egyetértünk. :) és mivel sem a fesztivál, sem a felvonulás nem sérti mások jogait vagy érdekeit, nincs is miről vitatkozni. :)
jancsipapa
@bretagne: Így van .El kell fogadni és kész .De mitől lenne kisebbség ? Egyszerű szexuális irányultság,semmi több . Ilyen alapon kisebbség lehetne pl. a vörös hajúak , a két méternél magasabbak ,bárki ...
hetöndöe
Akinek nem tetszik,vajh miért megy megnézni?Ennyi mazohista kretén van ebben az országban?
Felvonulhatnak a heterók is,miért nem teszik?Vagy az unalmas?Vonulhatnának akár a szőkék,kutyatartók,macskatartók,zöldszemüek stb...
Én sem nézem,mert nem érdekel de egyesek imádnak borzongani és nyálat fröcsögtetve,ordítozva gyűlölködni.Szánalmas,agyaroggyant emberek.
JAJMÁR
@Gedeon74: @verum: Mindig visszatérő ez a bibliai idézet a melegfelvonulással kapcsolatban, illetve, ha róluk van szó. Ezért utánakérdeztem, és meg is kerestem erre vonatkozó értelmezéseket, amelyeket én hitelesnek és az igazsághoz legközelebb esőnek érzek.

Gedeon, Isten nem ítéli bűnnek a homoszexualitást, ez sehol nincs leírva a Bibliában. A pornográfiát, és a paráznaságot, a házasságon kívüli nemi életet, a tivornyát, az erőszakot ítéli bűnnek, amelyeket nagyon sokan elkövetnek. Mivel a melegek házasságot nem köthetnek, így tehát pontosan olyan bűnben élnek, - ha élnek szexuális életet - mint a templomi házasságot nem kötő heterók. Nem nagyobb, és nem kisebb az ő bűnük. Ha viszont önmegtartoztató életet választanak, még ezt sem követik el.

Igaz, Jézus meghalt és feltámadt, - és ez a lényeg, hogy feltámadt - az emberért, de ezzel nem törölte el az emberek bűneit, Az embernek van választása, mivel a keresztséggel - a keresztény hit szerint - törlődik el az ősbűn, az egyén pedig megítéltetik az utolsó napon, ahogy élt. Minden ember saját magáért és a saját döntéseiért felel, ezért nem kell foglalkozni mások nemi életével. Csak a magadéval. A keresztény hit szerint is, és egyébként a törvényeink szerint is!

Mert van nekünk törvényünk, amelyik kimondja, hogy ebben az országban nemi és nemzeti hovatartozásra, vallásra tekintet nélkül minden ember egyenlő jogokkal bír. Ezért, a kisebbséghez tartozó emberek ilyen okból való leszólása, megbélyegzése nem egyszerűen egy vélemény.
@verum: 16:36 Nagyon jó hozzászólás :)
verum
@Gedeon74: - utálhatsz bárkit kedvedre, semmit nem kell elfogadnod más életmódjával kapcsolatban, azonban más bűnösnek is pont ugyanannyi törvény adta joga kell hogy legyen, mint neked, aki szintén bűnös vagy.
Alázatosság Isten felé rendben, de ember felé nem. Vagy ha igen, neked ugyanannyi alázatosságot kell mutatni mások felé a magad bűnei miatt!
Ismét leírom, hátha egyszer elmegy. Aki parázna, aki megcsalta már párját, házastársát, az is bűnös, mégis házasodhat, mégis lehet tanár, mégis lehet gyereke.
Gondolkozz picit! Én is a Bibliára hivatkozva írom, amit írok.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Helyesbítés: "A pornográfiát, és a paráznaságot, a házasságon kívüli nemi életet, a tivornyát, az erőszakot ítéli bűnnek, amelyeket nagyon sokan elkövetnek" - bocs, csak a házasságon kívüli szex az, amit nagyon sokan elkövetnek.
verum
@JAJMÁR: - tedd hozzá, hogy az újraházasodás is tilos a Biblia szerint. Tehát mindenki, aki egyszer elvált és újra házasodott, bűnben él!
bretagne
@TASzSz: Nem tudok angolul. A tabu szót megértem.
JAJMÁR
@verum: 17:50 Igen, hozzáteszem, így van a keresztény hit szerint. De nem minden bűn egyforma, azt azért nem mondhatjuk, hogy mindenki egyformán bűnös, mert akkor ezen az alapon felmentést adhatnánk a köztörvényes bűnözőknek is, de az meg anarchiához vezetne.

Ebben az esetben ezért inkább hivatkozzunk a polgári törvényekre, és nem a Bibliára, még akkor sem, ha Alföldi ezt mondta a "szeretet" jegyében. Az nem kétséges, hogy semmi polgári bűnt nem követnek el azzal, ha azonos nemű párt választanak.
verum
@JAJMÁR: - én inkább úgy fogalmaznék, hogy válasszuk szét a világi törvényeket és a hitbelieket.
A világi törvényhez mindenkinek igazodnia kell. Persze, ha a hitével ellenkezik, megszegheti a világi törvényt, de vállalnia kell a következményeket.
A hitbeli törvény megtartása az egyénre vonatkozik.
Ezért tartom én álságosnak pl. a házasság tiltását a melegeknek, mert Bibliára hivatkoznak.
Ilyen alapon mindenkinél, aki elvált és újra házasodott, törvénytelenné kellene tenni a második, vagy sokadik házasságát és mindazok a szankciók járnának érte, ami most a melegekre van kiszabva a világi törvények szerint. (Nem lehet gyereke, nem lehet pl. tanár, stb.)
A szeretetre, meg szerintem azért hivatkozott, mert a keresztény hit nevében aláznak, diszkriminálnak, vernek, azaz szeretetlenek.
Nehéz dolgok ezek. Nem akarok én senkit semmiről meggyőzni, pusztán a mérhetetlen sok ellentmondásra és igaztalanságra mutatnék rá, ami ebben a témában felmerül.
Mindenkinek joga van a maga igazához, de azt legalább következetesen tegye.
Commneter
@hemami Kedves!

"Pontosan erről van szó lampa laz: :. magánügy, tehát nem tartozik a nyilvánosságra, hanem az initimszférába, amit nem szokás mutogatni. A magamutogatás kontraproduktív, nem segíti elő az elfogadást."

Akkor essünk neki, egy kvázi deduktív bizonyításnak …

Induljunk ki abból, hogy egy olyan „országban” élünk éppen, ahol a homoszexualitás általánosan elfogadott. Ahol ők a „többségi” formula, ahol mindenki ezt tartja természetesnek, mind etikai-,mind vallási alapon állva.

Majd egyszer csak, nini, megjelennek itt-ott, a heteroszexuális párok!:o_O

Mi fog történni? Próbáld meg, csak modellezni.

Nyilván, mivel kisebbségben vannak, kevesek és erőtlenek ahhoz, hogy nyíltan meg merjék mutatni magukat, oldalukon egy-egy „ninicsak” nővel!:D

Mi lehet a megoldás, hogy nyissanak a „többség” felé?

Nyilvánvalóan, igyekeznek majd kialakítani valamiféle közösségi formákat; netán klubokat, majd „bemutatkozó” rendezvényeket szerveznek … szóval lassan már éppen ott tartasz, ami van/volt manapság Budapesten!:O

Nos, ehhez aztán mit szól majd a többségi társadalom, azaz, az a sok homeszexuális?!:P

Minek is kell, majd történni?

- Nyilván, ki kell lépniük az intinszférából.
- S el kell fogadtatniuk magukat úgy, ahogy genetikájuk diktálja. Ennek okán, pedig nem mások ők, hanem pontosan „azok”!
- S mi is a legjobb eszköz ahhoz, hogy elfogadtassák magukat?
- Nos, ez pedig nem más, mint éppen a „kontrapoduktív” hatásúnak tekintett „magamutogatás”

Ne lepődj meg, ez most, egy hipotézis volt; s mielőtt netán megkérdeznéd, nem!
Nem azért írtam, magam is heteroszexuális vagyok!
JAJMÁR
@verum: 18:12 Igen, egyetértek. Persze, tudom, hogy Alföldi miért mondta, az egész beszéde nagyon tetszik :)
(De látod, a Bibliára hivatkozás már megint mit vált ki a egynéhány emberekből.)
Gedeon74
@JAJMÁR: 3.Mózes 18:22 "Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: útálatosság az."

Róma 1:26 "...mert az õ asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén"

1 Korinthus 6:9-10: "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörõk, se PULYÁK (görög eredetiben "malakosz", amit a homoszexuális kapcsolatban a női szerepet játszó férfiakra használták), se FÉRFISZEPLŐSÍTŐK (görög eredetiben "arszenokoitész", amit a homoszexuális kapcsolatban a férfi szerepet játszó férfiakra használták), se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát."

Ha kimondom azt, amit a Isten ígéje mond, akkor azzal nem bélyegzek meg senkit, ismételni tudom csak, nem az embereket ítélem el, hanem a tettüket, de ez más bűnöknél is érvényes természetesen. De alapvetően nem is jártatnám itt a számat, ha nem Alföldi hivatkozott volna a Bibliára, ami hivatkozott formájában teljes tévút.
Gedeon74
@verum: 1. Nem utálok senkit, főleg nem a kedvemre. Ezt írtam fentebb is. Senkit nem bíztatok gyűlölködésre, és tisztelem a meleg embereket, de a tettükkel akkor sem értek egyet, mint ahogy a házasságtöréssel, paráznasággal sem. (Ismét leírtam, hátha egyszer elmegy.)

2. Igen, minden ember bűnös, és minden embernek Isten kegyelmére van szüksége, még ilyet, még nekem is. De miután megtértem Istenhez, el kell szakadnom azoktól a cselekedetektől, amit ő bűnnek mond.

3. Nem tudok róla, hogy Magyarországon törvényileg tiltanák a homoszexuális életmódot. Ha a melegek házasodására és gyermekvállalására gondolsz, akkor azt el nem tudom képzelni, hogy hogy írhatod a Bibliára hivatkozva, akárhogy gondolkozom.
verum
@Gedeon74: - törvényileg tiltják a melegek házasságát és a gyermekvállalást. És tény, hogy néhány hivatást sem tölthetnek be. És mi az, hogy a melegeknek ne legyen joga felvonulni? Miért ne?
Én a gárda létét vonom kétségbe, mégis vonulgatnak és a törvény szárnyai alatt. Most menjek oda tojást dobálni, vagy petárdát, vagy fittyfenét?
Végre már dönteni kellene, hogy vallási, vagy világi törvények legyenek.
verum
@Gedeon74: - még valamit megjegyeznék. Te egy vagy, miközben sok meleg, aki nem titkolja szexuális orientációját nap mint nap ki van téve gorombaságnak, gyűlöletnek, alázásnak és kirekesztésnek.
Mert nem te vagy egyedül az országban hetero, ugye tudod?
Gedeon74
@verum: Először is, én Alföldi beszéde miatt tértem ki a Bibliára, nem írtam semmit a felvonulásról, sem a házasságuk és gyermekvállalási jogukról. De ha már szóba hoztad...

Nem kívánom, hogy polgári törvényekben legyen kötelezővé téve Isten ígéje, az egyházakat, vallásokat szét kell választani az államtól, ez így van jól. Nem értek egyet azzal, ha valakit szexuális orientációja miatt elbocsátanak a munkahelyéről, kivéve, ha az pl. egy olyan létesítmény, ahol hitéleti elvek is irányadóak. Tehát pl. egy keresztény iskolában ha kötelező lenne alkalmazni egy meleg tanárt, azzal az iskola, az odajáró gyerekek és az ő szüleik joga csorbulna.

Szerintem a melegeknek joguk van felvonulni, de ettől még nem kell egyetértenem a felvonulásuk céljával, ráadásul ebben a formájában ízléstelen polgárpukkasztásnak tartom, mintsem értékek mentén való kiállásnak.

Nem értettem egyet a gárda vonulásaival sem, és ott már a jog kérdése is erősen kérdőjeles.

De nekem is lehet véleményem, aki éppenséggel más világnézetet vall, és igenis próbálom megvédeni az értékrendemet a társadalmon belül, amíg csak lehetőségem van rá. Azt hiszem, ezt teszik most ők is.

Ha a házassági és gyermeknevelési jogokat nézem, akkor pedig, igen, keresztényként a hitem alapján nem támogathatom ezeket a törekvéseket, mert hiszen azt hiszem a Biblia alapján, hogy ez nem fogja építeni az országot, hanem sokkal inkább rombolni, és én szeretem a nemzetem, nem akarok rosszat neki. Keresztényként felteszem a kérdést, hogy miért is olyan fontos a melegeknek a házasság, amikor ez a terület a világban romokban van, hagyományos házasságok száma csökken, egyre többen élettársi kapcsolatban akarnak élni inkább. Vajon arról van szó, hogy az emberek minden területen fel akarják rúgni a társadalmakban még megmaradt isteni alapokat? De ez világnézeti és hitvita, ebben nem hiszem, hogy egyet fogunk érteni.

folyt. köv.
Gedeon74
folyt.

De ha nem keresztényként nézem, hanem csak a természet rendje szerint, akkor sem látom, hogy ez mennyire lenne hasznos egy ország számára vagy mekkora kárt okozna. Hogy egy teológus, filozófust idézzek: "A lopást sem a Tízparancsolat miatt tiltja a jog, hanem mert természetéből fakadóan nem használ a közösségnek és az egyénnek." Az biztos, hogy a fogyatkozó magyar és európai népességnek nem használna, ami már most óriási problémát jelez előre a következő 20-30 évben is. A gyermeknevelés kérdése meg külön kényes kérdés, mert semmilyen modell nincs arra nézve, hogy mennyire sérül egy gyermek két azonos nemű "szülő" nevelése által, csak egy felnövekvő generáción lehetne lemérni, hogy mit okozna ez. Szerintem a gyerekek pont nem az a terület, ahol kísérletezni kéne. Még az egy szülő által nevelt gyermekek is kárát látják egy apa vagy egy anya hiányának. A legegészségesebbnek eddig még mindig az bizonyult, amikor egy apa és anya közös gyermeküket neveli közösen. Persze ehhez kell egy egészséges, normális szerető kapcsolat a családon belül. Még így is sok hiba becsúszhat egy házasságba és gyereknevelésbe, de az esély így a legnagyobb. Miért kellene törvényekkel egy újabb lehetőséget biztosítani arra, hogy valami félresikerülhessen egy gyereknél.

A természet rendje alapján a hetero pároknak akkor van gyerekük, amikor egyikőjük ivarsejtje találkozik a másikuk petesejtjével. Ha egy férfi pár két ivarsejtje találkozik és mindenféle orvosi beavatkozás nélkül gyermekük lesz, akkor majd talán elgondolkodom...
Anna Mária
@Gedeon74: Sok gyerek nő és nőtt már fel homoszexuális párok nevelésében a világ boldogabbik részein. Kutya bajuk, remek nevelést kapnak/kaptak.
Van olyan hely Nyugat-Európában, ahol kiejezetten homoszexuális párokat keres az állam a szüleiket vesztett kisgyerekek számára, mert a tapasztalat szerint nagyon megbízhatóan, hosszú távú, biztos kapcsolatban nevelnek.
verum
@Gedeon74: - ismétlem, nem te vagy egyedül heteró ebben az országban. Attól, hogy te nem akadályoznád meg, még sok minden meg van akadályozva. A felvonulást nem akarták engedni, minden évben cirkusz van, mert betiltanák. Tarlóssal az élen. A jogoknak igencsak nehéz érvényt szerezni. Ezek az emberek rendszeresen szenvednek el jogtalanságokat. Attól, hogy te nem teszel ellene, még bizony sokan tesznek fizikailag, amit eddig úgy-ahogy a rendőrség megakadályozott. Tehát mindez bizonyosság arra, hogy nincs minden rendben és jogos a tiltakozás, jogos a felszólalás, jogos a figyelemfelhívás. Nem a magánéletükre, hanem arra, hogy a magánszférájukba ne avatkozzon se az állam, se senki következmény nélkül.
Aztán meg azt is megemlíteném, hogy nem Magyarország a világ egyetlen országa. A világ bizony túlnépesedett. Hogy csökken a magyar sokkal inkább a nagy elvándorlásnak tudható be. Nem itt fognak megszületni a külföldön élő fiatalok gyerekei és erről messze nem a homoszexuálisok tehetnek. A
Aztán meg minden gyerek heteró családba születik, még a homoszexuális is. A normális család a nyugalomról, a biztonságról, a felelősségről szól. Ha egy anya egyedül neveli a gyerekét a nagymamával, az félersikerült gyerek lesz? Hány elvált szülő van? Nem becsúszik hiba, hanem általános jelenség. Az a ritka, ha két szülő évtizedekig együtt marad harmóniában. Mert önmagában az együtt maradás sem ad harmóniát és nagyon sok félresikerült gyerek van férfi és nő házasságában, túl sok!
verum
@verum: - kiegészítve - a világban bizony túlnépesedés van, a homoszexuálisok jelenléte ellenére is.
keresztapa
Büszkeségeink fel kell rájuk nézni mert ők büszkék, megmondaná valaki a büszkeség lényege náluk miben jut kifejezésre, abban, hogy szégyenérzetük a művész színész világba elolvad avagy beolvad, avagy csak azok vannak, és az teszi őket jogosulttá hogy ők a kivételezettek a normális élettől eltérítettségük révén lettek normális életvitelűek. Mert nekik ez a normális, a két egynemű személy párzása. A tyúkoknál is van némi különbség, a baromfi udvarban is nem két tyúk egy pár, hanem egy kakas és egy tyúkra mondják hogy egypár és párzik! Ők mutatnak normális életvitelt már az óvodásoknak is nemcsak nálunk.
lajospapa
Röviden: 1.) A NEMI IRÁNYULTSÁG NEM NEVELÉS, VAGY FERTŐZÉS KÉRDÉSE! Nem lehet megváltoztatni, gyógyítani, ránevelni. Erőszakkal egy ideig, de az már erőszak.
2.)SEM EGYIK, SEM MÁSIK IRÁNYULTSÁG NEM KÖTELEZŐ!
E két pontból sok minden következik.
keresztapa
Hát ez az amit nem lehet elég korán elkezdeni, ahhoz hogy büszke legyen és szégyentelen.?Az egyik svédországi óvodában az intézmény eszement vezetői, "óvónői" mintegy 120 kisgyermeket - kisfiúkat és kislányokat egyaránt - arra kényszerítettek, hogy Göteborg utcáin vonuljanak, kezükben buzizászlókkal, arcukra a szivárvány színeit pingálva, ajkukon a ferde hajlamúak szerelmének igenlésével és tiszteletével. Erre a gyalázatos esetre 2015. június 11-én, Göteborgban, az idén immár másodszor került sor. A göteborgi óvodások idei fölvonultatásáról elsőként az Expressen című svéd hírportál közölt fényképes beszámolót, amelyet aztán átvettek további svéd és más nyelvű újságok, így a németül és angolul egyaránt megjelenő radikális The Europian Guardian.
Omarion Nebula
Csináljátok csak! A liberális cimboráitok behozzák a muszlim menekülteket, pár év és a saria is jön majd velük.
Akkor ti potyogni fogtok a tetőkről...
Sorry..
Commneter
@Anna Mária:P

Győzött a melegházasság az Egyesült Államokban
2015. június 26., péntek

Az amerikai legfelső bíróság döntése értelmében az azonos neműek házassága az egész országban legális lett. Ettől még a hatályba lépése egyes államokban pár hétre elhúzódhat, függően attól, hogy az állami adminisztráció mennyire siet a törvény adoptálásával. [... egész országban, tehát mind az 50 szövetségi tagállamban.*]

A pénteki, történelmi jelentőségű döntésében a legfelső bíróság 5 a 4 arányban döntött úgy, hogy az Alkotmány az azonos neműek házassági jogát is garantálja, függetlenül attól, hogy olyan államban élnek-e, ami eddig csak a heteroszexuális pároknak engedélyezte az egybekelést. A döntés értelmében az azonos neműek alapvető joga, hogy házasodjanak.

444.hu/2015/06/26/gyozott-a-meleghazassag-az-egyesult-allamokban/
Gedeon74
@verum: Nem mondom, hogy a világ sorsa abszolút nem érdekel, de egyelőre épp elég gond itt Európa és Magyarország helyzete. A népesség már évtizedek óta csökken itthon, nem most kezdődött a külföldi munkavállalással. És azt is látni kell, hogy épp az a nyitott, modern, a zsidó-keresztény gyökerektől eltávolodó európai kultúra, amire most oly sokan büszkék, lesz kitéve a legnagyobb veszélynek, amikor a tősgyökeres európai népek helyét átveszik a x-edik generációs muszlim arabok. Akkor majd nem amiatt kell aggódni, hogy legyen felvonulás vagy sem, hanem lehet behódolni vagy küzdeni az életben maradásért.

A gyereknevelés kérdésében meg pont azt mondom én is, hogy igen, sajnos válságban van a házasság intézménye, ami igazából a társadalom egyik alappillére kellene, hogy legyen. Valóban sok a csonka család, és igen, az egy szülő által felnevelt gyerek biztos nem kapja meg érzelmileg azt, amire szüksége van, mivel más-más szerepe van az apának és az anyának is, és mindkettő szükséges egy egészséges, stabil jellem kialakulásához. Egy szülő elvesztése bármilyen ok miatt kapásból sérülést eredményez.

Lehet, hogy nem fogalmaztam jól, de úgy értettem, hogy még azoknál a szülőknél is, akik együtt maradnak, nem válnak el, ott is sok hiba csúszhat be, ami nehezíti egy gyerek (nyilván nem testi) fejlődését, ha nincs meg a kölcsönös szeretet és tisztelet egymás irányában, hanem pl. veszekedések vannak, stb., ezért írtam, hogy ehhez kell még egy egészséges, normális szerető kapcsolat a családon belül.

Az pedig, hogy a homoszexuálisok is hetero családba születnek meg, épp a hetero család mellett teszi le a voksot, hiszen egyikőjük sem született volna meg, ha a szüleik is melegek lettek volna.
verum
@Gedeon74: azzal kezdem, hogy nagyon sok meleg férfinak van vér szerinti saját gyereke.
Aztán meg az embernek nem egyetlen célja a szaporodás. Ennél picit több az ember. Nagyon sokan, akik nem homoszexuálisak, hivatásuknak szentelik életüket és nem alapítanak családod, nem lesz gyerekük. Az ő életük kisiklott a mércéd szerint? Ha nem, akkor a melegeké vajon miért is?
Azért picit gondolkozz. Hány százalék kb. a melegek aránya a heterokhoz képest? Mindenképpen a hetero többség határozza meg, hogy mennyi gyerek lesz az országban.
Nézd csak meg a keleti országokat, ahol a férfi az úr, ahol adják-veszik a feleséget, ahol nem lehet nő szingli - mennyi szélsőséges terror cselekmény van, micsoda szélsőséges vallási háborúk dúlnak, az államot a vallási szigor irányítja.
Nem tudom, mennyire vagy tényleg keresztény és mennyire vasárnapi, addig nem mélyednék bele vallási dolgokba.
Annyit azért mégis megjegyeznék, az, hogy "mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül" meg vagyon írva. Ennek azért több és mélyebb oka van, mint amit sugallsz.
TASzSz
@bretagne: Rendben, akkor közérthetővé teszem! Bárki riportban rákérdezett a beállítottságára, ő mindig elutasította a kérdést, tehát tabu téma volt számára!
bretagne
@jancsipapa: Teljesen igazad van. Egyáltalán nem kisebbség, azért mert kevesen vannak, még nem tartom annak őket!
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
soljanka
Ilyenkor mosolyogva gondolok Kari bára. Ő igazi keresztény, hithű magyar, valóságos erkölcsi tanoszlop volt. Nem is szerettünk találkozni vele, mert mindig litániát tartott a tisztességes, becsületes életről. Felnőtt, gyerek nem úszhatta meg.
Kb. 12 éve a fia szólt neki, hogy meleg, azóta hallgat. Persze - gondolom-, azóta biztos megkérdezték már tőle páran, hogy "öreg, hogy sikerült buzit nevelned a fiadból?"
A srácot ma is úgyanúgy kedveli mindenki.
vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Commneter
@vizinyuszi Kedves!

A "ha", ahogy írod, a kommentben, egy hipotézis.:oo

Mi is, "ha" hipotézis?

Akkor az, egy előzetes feltevés - amelyet az adott elképzelésed középpontja állítasz -, hogy megtudd, mi lenne "ha"?!:o
- és a kommented megírása során, majd éppen azon munkálkodsz, hogy kiderítsd, a hipotézised igaz, vagy nem igaz. S mi is van, ha ...

A hipotézis nem kérdés!
A hipotézis egy állítás, amely nyilván lehet mese, meseszerű ... bármi ... usw.:P
coni
A "másság" igen sokféle, de az átlag magyar mindet rosszul viseli, legyen az vallás, politikai filozófia, vagy egyszerűen bőrszín. A probléma gyökere nagyon mélyen van és csak oktatással lehetne ezen javítani.
Alföldi csak ezért lépett a fényre (korábban semmit nem lehetett hallani a magánéletéről, mert magányügy volt) mert rájött hogy valamikor el kell kezdeni felvilágosítani a társadalmat arról az egyszerű igazságról, hogy a homoszexualitás nem választható hanem a természet adottsága.
Jozefina
Szerintem nyugodtan büszke is lehet rá. Főleg Magyarországon. Másutt ez nem téma, hanem természetes velejárója az életnek.
1magyar
Na így kellene felfogni mindenkinek és nem felvonulásokat szervezni!
keresztapa
@coni: Sok balga a természetadottságára kenné azt ami természetellenes, homoszexuálisok ha majd homoszexuális párban születnek, és nem hetero családban akkor lenne természetadottság. Ameddig heteró családban születik bele homoszexuális egyén, (neveltetés lelki sérült, vagy azzá tett, félelem, tudat módosító szerek igénybevétele , remegés. rettegés, környezet közre játszással) Ez kezelhető lenne úgy hívnák betegség de ez nem betegség, hanem emberi választás, különlegesség nem akar heterogén lenni. Ha meg betegség lenne, és születésnél nem szűrhető ki, nem mutatható ki, akkor ez későbbi időre, ivarérettség idejére tevődő és innen keresendő a a normálistól való eltérés! Amit a személy normálisnak képzel, és a képzetében ez így is jelenik meg, és erre büszke, hogy ő a normális
a heterogén beteg!
nola
@keresztapa: választás? még egy hetero sem tudja kiválasztani, kibe szeret bele, a szerelem nem döntés kérdése. ha nem találsz vonzónak egy adott nőt, akkor mindegy, mennyire akarod, mindegy, ha mások azt is parancsolják, hogy márpedig vonzódj hozzá, nem fog menni. vagy neked igen?
keresztapa
@nola: Nos itt nem a szerelemről szól a történés, legalább is nem arról kell szólnia, és nem szabad elvinni a szerelem a szeretkezés irányába, mert az már nem az vágygerjesztést ne keverjük, a kiváltó okra kellene mindannyiunknak koncentrálni, egészséges cselekedet az egyneműek büszkesége , de mire is büszkék, és a nem szégyen:, nem - e felfogás zavarral küzdenek akkor amikor büszkeségnek nyilvánítják a homoszexualitást, senki nem az okot keresi itt is, hetet havat összehordanak, de nem az okokat ami kiváltotta ezt az egy nemű, az egyneművel szövegelést... Hol ott az okokat ami előidézője
az állapotnak, amibe ezek a személyek élnek.
nola
@keresztapa: bocsáss meg, de szörnyen zavarosan fogalmazol. nehezen érthető.
viszont a kérdésemre nem válaszoltál.
azonos neműek esetén is pontosan ugyanolyan mértékben szól egy kapcsolat a szerelemről, mint heterók esetén.
Anna Mária
@keresztapa: Ajánlatos a csúcson abbahagyni, ezt már úgysem tudod fokozni.
Az eddigi legnagyobb marhaság, amit leírtál: "a heterogén beteg"! :DDD
Anna Mária
@Commneter: Igazán kedves tőled, de a segítséged nélkül is szoktam értesülni a világ fontos eseményeiről.
keresztapa
@nola: Te csak már tudod hisz gyakorlod? Ha meg nem, akkor honnan a tapasztalatod. A zavaros fogalmazás azért van, mert nem minden személy képes érteni azt ami egyértelmű. Rugaszkodj már el a szerelmi hülyeségektől, vágykeltési szokásoktól! Koncentrálj a kiváltó okokra, vagy az már nagyon zavaros? Kérdésedre a válasz! ,,Az orvostudomány minden kromoszóma-rendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé! A szexualitás a fajfenntartó ösztönön alapul, ergo férfi és nő között természetes. Utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell! Amúgy nem érdekel, ha vaklaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!”
Anna Mária
@keresztapa: Milyen szerencse, hogy teljesen mindegy, te mit minek tartasz.
Commneter
@Anna Mária: ... azonban gondoltam, lehetnek itt olyan olvasók is, akiknek ez nem annyira a "világ fontos eseménye"!:o
... mert például, számomra sem az!:P

Ahogy például, ez is százszor inkább "a világ fontos eseménye"!;)
translate.google.hu/?hl=hu&tab=mT#en/hu/Russian%20cargo%20ship%20docks%20at%20space%20station%20after%20string%20of%20failures
Anna Mária
@Commneter: Magánügyed, neked mi fontos.
nola
@keresztapa: na, akkor még egyszer, utoljára nekirugaszkodom, több időm nincs rá, ne haragudj...:) arra próbáltam célozni, csak nem akartalak megbántani, hogy képtelen vagy érthetően fogalmazni, az írásaid alapján azt mondanám, a magyar nem az anyanyelved.
én biszexuális vagyok, ha már kérdezed. de történetesen életem párját egy férfiban találtam meg, és idén 4 éve lesz, hogy boldog házasságban élek.
ennyit rólam.
a szerelemhez hozzá tartozik a nemi vágy. valóban van olyan is, hogy pusztán a szexuális vonzalom van meg két ember között, a személyisége, a lénye nem érdekel, nem vonz, de ilyen esetben maximum egyéjszakás kaland alakul ki és nem beszélhetünk kapcsolatról. a kapcsolathoz szerelem és szexuális vonzalom is kell.
a kérdésem az volt, hogy te (feltételezve, hogy férfi vagy) tudnál-e puszta racionális döntés alapján vonzódni, beleszeretni egy nőbe. vagy neked mindegy, csak nő legyen? :)
Köszönöm az idézetet Sütő Lászlótól, én is olvastam a cikket. Ez a "doktor úr" magánvéleménye, orvosi véleménye ugyanis nem lehet, mert ha ezt még az egyetem alatt állította volna, nagy valószínűséggel nem kapja meg a diplomáját.
Commneter
@keresztapa: Jól idézted Sütő László dékás urat!:P
keresztapa
@Commneter: Ha nem érti az általam írtakat akkor ott már rendetlenség uralkodik a felfogásban! Az ok keresése nem is érdekelte akkor mit kérdez ezért idéztem Sütő László DK-s urat amire ő magánvéleményre utalt és nem orvosi állításra. A z orvos nem a betegséget előzi meg hanem a betegséget gyógyítja, de ez is hosszú történés, megértéséhez bizonyos érdeklődés szükséges!
DogAdventures
Több ember kellene mint Alföldi,talán akkor kihalna ez a zűrzavaros föld.:))
Commneter
@keresztapa: Ezt benéztem, neked szólt, nem nola-nak, hiszen az érintettje a cikknek, Sütő László úr!:P
Gyurcsány kizárja a DK-ból a homofób képviselőt
index.hu/belfold/2015/07/05/gyurcsany_kizarja_a_dk-bol_a_homofob_kepviselot/
szandokan
@Anna Mária: Most éppen a "másokat"jöttél védeni...Neked teljesen mindegy, csak szembe menj a normális értékrenddel. Mi a véleményed a Tunéziában történtekről?
Anna Mária
Az idióta homofóbok elolvashatják ezt (bár gondolom, meghaladja a képeségeiket néhány oldal megértése).
Egy kedves kommentárs, nola hívta föl a figyelmet az írásra, köszönet neki.

real.mtak.hu/19825/1/A%20homoszexualit%C3%A1s_genetik%C3%A1ja.pdf
coni
Minél inkább homofób valaki annál nagyobb az esély arra, hogy látens homoszexuális. Különben nem zavarná annyira.
Aki Én
@coni: 21:26 Milyen igaz. Talán éppen egy tudatalatti dühöngés, amiért nem lehet az ami.
Aki Én
@szandokan: 00:18 Szandikám, éppen a demokrácia az, ami ezt lehetővé teszi.
Strong
Nos a Biblia azt is mondja, hogy ne legyetek buzik...mert a pokolra kerültök...

Csak, hogy tudd: Összekevered a Filoszt (emberbaráti szeretet) és az Eroszt (testi szeretet)

Ha a Bibliáról akarunk társalogni, akkor Rómaiakhoz írt levél 1. rész/ 18-32
Freewolf
Én se vagyok rá büszke! Na ebben egyetértünk! :-)))))))))))))
Lepényleső
Tudomásom szerint a biblia ezt a féle szeretetet útálatosnak bélyegzi. Egyébiránt nincs az
ízlésükkel bajom, a hivalkodásukkal azonban nem azt váltják ki,amit elérni szeretnének - ha
értem őket?
TASzSz
@Manhattan: Ja, ezzel a világgal nem is akarok együtt haladni, amely manipulatív és gyarló emberek tömegeit teszi naggyá!!!
vizinyuszi
commneter drága:

Lehet bűvészkedni a szavakkal, lényeg akkor sem változik: a mi lenne ha című lemez nem játszik. A valóság a fordítottja a te feltevésednek (szerencsére!).
vizinyuszi
Érdekes, marisnak és vera cimborájának lehet nácizni és terjeszteni a hazaáruló, ordas eszméket, de ha én nácizom le - mert állandóan ezt szajkózza és, aki ezt mondja állítja állandóan másokról, az valószínűleg az is - , akkor az már tilos?
Mi ez a kettős mérce???
szandokan
@hetöndöe: Tudod kik a szánalmas, agyaroggyant emberek? Akik pávatollal a seggükben, rózsaszín ruhákban őrjöngenek egy felvonuláson. Senki nem foglalkozna velük, ha ezt nem tennék.
szandokan
@Aki Én: Akikám, a demokráciának is vannak hibái, nem is kevés...
szandokan
@vizinyuszi: Mariskának bármit lehet itt írnia büntetlenül, mert tisztában van vele, hogy senki nem törölheti jól képen. Bezzeg szemtől szembe megnézném én azt a nácizást. Tudod, a nyúl bátran elfutott, miközben többször elcsúszott...:-))
hetöndöe
@szandokan: Még egyszer leírom de csak neked ,hogy felfogd a csekély értelmi szinteddel.A nekrofóbok nem járnak halottasházba,a zoofóbok meg állatkertbe.Normális ember nem megy oda,amitől irtózik,csupán azok,akik így élik ki állatias,alantas ösztöneiket,mivel csupán a gyűlölet élteti őket és az okoz örömet a számukra.További kellemes agytalanítást kívánok neked Qrbanisztánban.
szandokan
@hetöndöe: Vannak dolgok, amiket nem lehet kikerülni olykor. Normális embereknél visszásságot kelt egy efféle felvonulás, de a te csekély értelmi szinted ezt nem képes felfogni.
hetöndöe
@szandokan: Azért lapozgasd egy kicsit sűrűbben a logikai kislexikont!:-))))
hetöndöe
@szandokan: Én utálom a pacalt,ezért nem is eszek soha,így érthető még számodra is,vagy ez már bonyolult?:-)))
szandokan
@hetöndöe: Lapozgasd te, neked nagyobb szükséged van rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.