A boszniai főmufti, Husein Kavazovic reakcióra érdemesnek találta Orbán Viktor azon nyilatkozatát, mely szerint az iszlám "nem volt Európa része, hanem bejött ide". A magyar miniszterelnök egyúttal másmilyen életformának is nevezte az iszlám vallást.

A tanult emberek tudják, hogy az iszlám éppúgy jött be Európába, mint a kereszténység és a judaizmus

- fejtette ki Kavazovic, kiemelve, hogy a tudatlanság káros, különösen akkor, ha vezetők véleményében jelenik meg, s az a vélemény másokat is befolyásol.

A Boszniából érkező pofon szemtanúja a 24.hu volt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aaaa, ez sem fog eljutni a tudataig, majd a szijjaspetya behivatja a fomuftit, es elmondja neki, hogy csunya dolog a mi ME-rol azt allitani, hogy tudatlan, mert azt o nem is ugy ertette am, a fomufti ertette rosszul, es kulonben is, Jezus Belapatfalvan szuletett, nem Bethlehemben. Vagy valamilyen mas baromsagot fog mondani, mert a vezirt vedeni kell piszkosul...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Aaaa, ez sem fog eljutni a tudataig, majd a szijjaspetya behivatja a fomuftit, es elmondja neki, hogy csunya dolog a mi ME-rol azt allitani, hogy tudatlan, mert azt o nem is ugy ertette am, a fomufti ertette rosszul, es kulonben is, Jezus Belapatfalvan szuletett, nem Bethlehemben. Vagy valamilyen mas baromsagot fog mondani, mert a vezirt vedeni kell piszkosul...:o(((
Eriksson
Ha Bosznia európai muszlim ország, ha a bosnyákok muzulmánok, akkor teljesen igaza van a főmuftinak. De honnan ered a vallásuk? Csak nem keletről, kedves tudós főmufti effendi?
Freewolf
Először is, itt semmiféle pofonról nincs szó! Másodszor, a kereszténység európai gyökerű és sem muszlim, sem judaista vonásai nincsenek! Épp Izraelben az ortodox zsidók tagadják a legerőteljesebben a kereszténység lényegét!
pistapapa
Na nehogy már úgy legyen! Hát Soros György tanította Oxfordban sokak mellett Őt is arra,hogyan kell kifosztani Magyarországot és a magyar embereket.
karma1
@Freewolf: Te nagyon okos! A zsidok MINDIG is megtagadtak a keresztenyseget, ami feleannyi idos sincs, mint a zsido hit... (A zsidok mar az 5700 valahanyadik evuket elik, mi meg me'g csak a 2015-ot...) mivel ok ZSIDOK! (Csak az Oszovetseget ismerik el, az Ujszovetseget nem.)
karma1
@Eriksson: Me'r, szerinted mi honnan jottunk? Amerikabol? Nem kene ennyire kimutatni a tudatlansagodat,... A moszlim hit tobb evszazada Europaban van, tobbek kozott igen, Boszniaban is, (csinaltak is koztuk nepirtast rendesen a szerb haboruban)
Mi felazsiaiak vagyunk, megmondta a vezir is nagy okosan, csak nem ketelekedsz az o feneketlen nagy eszeben?
Freewolf
@karma1: Én nem akartam versenyt hirdetni, hogy melyik vallás mennyi idős! Amúgy a zsidók és a románok mintájára mi is áshatnánk el dolgokat, hogy aztán később megtaláljuk, mint bizonyítékot, hogy mennyire ősiek vagyunk!
A lényeg az, hogy a muszlim és zsidó gyökerek csak hazugság Európával kapcsolatban!
karma1
@Freewolf: Egy szoval nem beszeltem zsido gyokerekrol... II. Szulejmant es a 150 eves magyarorszagi uralmat viszont nem teheted meg nem tortentte. Mondom: a judaizmus az judaizmus, a keresztenyseg meg tobbfele: kopt, gorog-keleti, romai katolikus, evangelikus, baptista, szombatista, jehovista, mittudomen meg mi-ista, mert annyi valtozata van, ahanyan hivo van,...
Freewolf
@karma1: A török hódoltság időszakát nem mint gyökeret említeném, hanem azt mondom megszállás. Érzed a különbséget a két kijelentés között!
nezelodo
@Freewolf: Látod, semmi sem tart örökké, (és a riogatás ellenére), százötven év alatt sem váltunk törökké...
coni
Az nem lenne gond, hogy egy államfő tudatlan, csak ha van mellette 8Millió tudatlan alattvaló akiknek mindegy hogy "csuhások térdre" vagy "csuhások keblemre" a design, egyformán tapsikolnak.
Hellcat
@Freewolf: A kereszténység európai eredetű? Miért is?
Freewolf
@Hellcat: Európai mivel itt dívik több, mint ezer éve!
Hellcat
@Freewolf: Attól, hogy itt terjedt el attól még az eredete nem európai.
JAJMÁR
Egyik világvallás sem európai eredetű! Egyik se! A Közel-Kelet a szülőhazája, no meg India!
bundi
@Freewolf: basszus...olvass már...
hu.wikipedia.org/wiki/Iszl%C3%A1m
legalább tudd meg hogy miről is beszélsz...
judaizmus:kb ie 1300
kereszténység kb 1. század
iszlám: kb 5-6. század
és az alapja mindegyiknek közös...
az iszlám a 7. századtól igen jelentős a mostani spanyolország területén...
és nálatok most a sámánizmus a divat...minek vered magad a kereszténységre...
Freewolf
@bundi: Azt, hogy milyen indíttatásom van, nem a legyek dolga!
karma1
@Freewolf: Menjel fol az egri minaretbe, vagy Pecsett setalj be a csodaszep Jakovali Dzsamiba, latogass el a szebbnel szebb furdohelyekre, - mert a furdokulturat IS a torokok hoztak be Ma.o.-ra, mi csak a thermalvizet adtuk hozza -, oszt meglatod, hogy azok a "megszallok" mennyire csak a nepirtassal voltak elfoglalva, ugye, ok nem csinaltak nekunk semmi jot se, ugye?
A Tündik bündije
Megint megvillant az ész. Igyál inkább Viki, az legalább látszik rajtad.
namihami
@karma1: Ne vitatkozz wolfival, fölösleges.
Inkább erősen ajánlatos lenne neki némi áthallással a Brian élete c. filmből tanulmányozni, hogy mit adtak a rómaiak.
És akkor kiderülne (talán) a számára is, hogy az összes vallás valahol egymásba-egymásból kapcsolódik.
wagabund
khm...

ahogy a kereszténység is döcögve él az arab világban, úgy az ő vallásuk sem ide való.. mindent, mindenkit a maga helyén...
...és máris béke van..
Strong
Ajjajjaj..

Mufti-mufti,
Európába Pál Apostol hozta be, és kb 1000 év volt közöttük...(béke, megbékélés, és az evangélium üzenetével)
- az iszlám fegyverrel, és halálosztással jött be mindig is európába. (bizánc, vagy a török idők??? - melyik a szimpibb?)
coni
@wagabund: a barbár magyar honfoglalókat sem fogadták tárt karokkal, mégse mentek vissza az Óhazába a "helyükre". Az elkövetkező évtizedekben 500 Millióval nő Afrika lakossága és ha akarjuk, ha nem jönni fognak mert élni akarnak..
Csizmás Kond
Hát persze, az ilyen főmuftiktól lett okosabb a világ...
Amikor Európában meghonosult a kereszténység az iszlám méh születendőbe sem volt.
wagabund
@coni: nem vitatom, van benne valami...

...csakhát a három sorodban több mint kétezer év rejtőzik...és az nagy idő...
800-900 körül a bevándorló eleink valóban a helyüket keresték, talán a jobb körülményekben rejlő kényelmesebb élet reményében...aztán történt ami...
napjainkban mások keresik a jobb, kényemesebb, biztonságban, nyugalomban leélhető élet lehetőségét...hogy most mások trappolnak át rajtunk? hát istenem...ezt dobta a gép..

a kétezer év alatt csiszolódott civilizációnk (ha van ilyen) most lázadozik...a tőlünk csiszoltabbak még nemigazán kaptak észbe, de a lángoló városaik már mutatják az irányt, merről is jön a nemszeretemveszedelem...

na ezt akarja Orbán elkerülni...legalábbis úgy néz ki...hogy a függöny mögött valójában mi folyik, az majd később vesszük észre, mi, az egyszerű nép..

csak nehogy későn...
wagabund
igazából azt szerettem volna kérdezni, hogy az a főmufti mit is csinált, tett, alkotott, amitől hanyatt kellene esnem?...horribile dictu Orbánnak is magyarázkodnia kellene?
...de már nem kérdezem...
teljesen mindegy...
varirmag
És ? Most az itt élő keresztények és zsidók bánjanak úgy az iszlám vallásuakkal ahogy az
náluk szokás a "hitetlenekkel" ???
Azt is elfelejtette a "nagyon művelt" mufti hogy nem "mi " mentünk oda,erőszakkal áttörve
legázolva határokat,lesz@rva országok törvényeit .
Lepényleső
Ő sem pontos,mert tanulni bárki képes,viszont a tudást nem mindenki képes magáénak tudni.
Desischado
A tudás orbánnak nem erőssége! De én már szégyelleném a kirakatba tenni, hogy sötét vagyok mint az éjszaka!

Az összes vallás egymásba kapcsolódik valamilyen szinten. Ami az iszlámot illeti, az is úgy került Európába, mint az összes többi. Nálunk a másfél évszázados török megszállással, és ugyanígy a többi országba is. orbánnak nem ártana előbb tájékozódni!
Az viszont érdekelne, mit szólnának ehhez az arabok, akiknek udvarol, olcsó bérekkel kínálva az itteni munkaerőt? Vajon mit szólnának? Hiszen ők is az iszlám vallást követik! orbán, ha hallgatott volna, bölcs maradt volna!
coni
"a főmufti mit is csinált, tett, alkotott, amitől hanyatt kellene esnem?.."
@wagabund: Nem az a lényeg, hogy ki hívja fel a figyelmünket a történelem/vallástörténet meghamisítására, hanem, hogy mi az igazság. Mert a jó cél sem szentesíti a történelemhamisítás eszközét.
Érthető, hogy az a 10% akinek a kezében van a világ anyagi javainak a 90%-a nem szeretné megosztani a tömeggel. De idővel elkerülhetetlen lesz...
Tényfeltáró
@coni: Pedig rengeteg üres hely van arrafelé, és talán még be is fogadnák a szittya testvéreket.
Fradigege
Kéne szólni a muzulmánoknak, hogy a mufti elég erős. Főpunci. Műezim=Műenzim
Szeparepa-
Persze hogy tanulatlan. Csak a hülye nem látja... Van egy kamudiplomája, amiért végig lett rugdosva az iskolán, nem tanult érte semmit, és nem is tudott volna ha akart volna sem, mert hülye mint a segg... az égvilágon semmihez nem értő dilettáns retardált idióta barom.. ez teljesen nyilvánvaló és mindig is az volt...
Butautáló
Orbán Viktor nem tanulatlan ember! Aki ezt gondolja, az óriásit téved! Nem csak tanult de eredendően okos ember is, sajnos. Az az ellensége, aki így áll hozzá,eleve vesztett! Hitler és Rettegett Iván is okos emberek voltak, azért tudták mindazt elérni, amit. Hogy szar alakok voltak? Naná, Orbán is az! De okos szar alak, ezért veszélyes. Egy buta politikus már régen ejtett volna olyan hibát, ami a hatalmába kerül. A csuti Putyinka még sokáig fog ülni a magyarok nyakán!
non
g orbán nem tanulatlan.
g orbán kitanulta a gazemberséget
G Orbán egy tanult paraszt.
Éééés ennyire egyszerű ez a történet!.
mekkelek
@Butautáló: "okos szar alak" - a legjobb leírás!
Omarion Nebula
szerintem a muszlim hódítás nem egyenlő Pál apostol hittérítői munkájával..
a törökök sem békével jöttek, szépen bekopogva a határon...
és a mostani muszlim csőcselék sem..
Mézike
@Omarion Nebula: Monnyuk mi se a honfoglaláskor.:-)
Vagy az nem is volt? Na jó sok éve már annak.
Mézike
@Csizmás Kond: Európára , főleg a magyarokra rásózták a kereszténységet.
Mézike
@Freewolf: ha arra célzol hogy a magyar az őslakos a Kárpát medencében igaz lehet de nem bizonyított. Egyenlőre. Folynak ásatások kutatások, nyelvészek, régészek stb... keresik ennek bizonyítékait. És vannak szép számmal.
A rovás írás, a nyelv, a patics falu építkezés. Hamarabb éltek házakban / patics falu) házakban a magyarok mint sátorban...
De ezeket a bizonyítékokat éppen a magyar regnáló vezetők nem akarják elfogadni.
Csizmás Kond
@Mézike: tévedsz. ha nem lettek volna keresztények a pápa nem küld koronát.
feleselek
Nem tanulatlan! Ő egy harácsoló bunkó!!! Nagyon jól tudja, hogy mit csinál, kisajátitja az országot...!
feleselek
@Mézike: Én is már elég nehezen tudok visszaemlékezni...
Törölt felhasználó
Simicska is megmondta, hogy orbán egy gec... , nem pedig tanulatlan
Mézike
@Csizmás Kond: Mert leverték Koppányt.
Így kapott István koronát. Mellesleg az apja még vadembernek született.
Csizmás Kond
@Mézike: Azt amit a magyar képes volt létrehozni a kárpát medencében akkor egy röpke évtized alatt azt a ma vadembernek ktituláló képzeletfejlett nyugat még ma sem képes meghonosítani.
Mézike
@Csizmás Kond: Hát igen kemény lehetett az az egy évtized.
Ha erőszakkal nyomták le az emberek torkán.
Csizmás Kond
@Mézike: Szeretem a történelmet...és ha már itt tartunk mit értettél az alatt amit én írtam és mit tanultál te amit olyan keménynek ítélsz ?
Mézike
@Csizmás Kond: Akkor a magyarok zöme nem akart keresztény lenni.
De muszáj lett nekik
Na?
Csizmás Kond
@Mézike: és mi a véleményed arról, hogy a medencébejövetelük előtt mát a zöme kereszény volt ?
Mézike
@Csizmás Kond: Ez még vitatott, már azt is pedzegetik hogy a medencében nem is jöttünk, hanem itt voltunk.:-)
keresztény a fenét!
Táltos keresztény papokról még nem hallottam...
Csizmás Kond
@Mézike: Ha nem kavarnád a glacfeiféle nyálasdumát a történelemmel jobban megértenéd.
Istvánék nem a kereszténységre kellett áttérítsék az embereket hanem a nyugati katolicizmusra...még Kopány is keresztény volt...csak az ősi sámánizmust úri magtartásból tüze..
A medencébejövés meg bonyolultabb annál amit így néhány szóból meg lehetne érteni.
Mézike
@Csizmás Kond: ne cifrázz cirmi!
Úri magatartás?
ismerted?
A medencébe jövésünk, menésünk, maradásunk - at szerintem még évtizedekig ásni fogják.
tökéletlen és csodátlan
Ácsi!
Azért, mert Orbán hitetlen, és nem érti a Biblia üzenetét (túl gonosz hozzá), attól még nem lesz ój az iszlám, sőt...
Az iszlám Sátán közvetlen keze munkája, vagyis antikrisztusi, ami arra hivatott, hogy elsöpörje a kereszténységet.
A menekült hullám pont erről szól.
A menekülthullám (a résztvevők, vagyis a menekültek tudta nélkül Sátán utolsó offenzívája).
Tudjátok milyen szörnyű látni azt, ahogy a világ a darabjaira hullik, miközben feketén-fehéren (vagyis leírva) megkaptuk a figyelmeztetést?
De mi emberek őrjöngjünk, üssük, utáljuk egymást...
Ebben az a szomorú, hogy valójában pár ember, pár bukott angyal miatt állunk bukásra mindannyian :(
Lásd Orbánt. egy ember tönkre bír tenni, meg bír rontani, erkölcsileg le tud zülleszteni egy egész országot, egy egész népet...
A gonoszság micsoda foka ez!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.