A közvetlenül a Fidesz pártkasszájából finanszírozott PestiSrácok.hu kioknyomozta: Soros György "magyar származású amerikai üzletember" által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt demonstrációt szervező "körök" mögött.

A PestiSrácok.hu keddi cikkében azt írta: a magyar oktatás állapota miatt éppen azok a szervezetek tiltakoznak és azok a civilek "kerítették a hálóikba" az egyébként jó ügyért kiálló pedagógusokat, akik liberálisként, "a bukott SZDSZ holdudvarából menekítették át magukat a jelenlegi közéletbe".

Kiemelték: a hétvégén több mint száz ember részvételével megtartott Országos Tantestületi Értekezletet mások mellett "Soros civiljei", a Humán Platform és a Hívatlanul Hálózat hirdette meg. Hozzátették: a szervezők azt is vállalták, hogy kifizetik a tantestületi értekezletre érkező vidékiek utazási költségeit.

A Humán Platform mögött "Soros György képe is felsejlik", miután a szervezet arca, Gulyás Márton annak a Krétakörnek volt tagja, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól – írta a honlap.

A PestiSrácok cikkében az áll: a csalódott pedagógusokat felkaroló Humán Platformnak az az Oktatói Hálózat is tagszervezete, amelynek tagja Heller Ágnes és "Gyurcsány Ferenc kedvenc szociológusa", Ferge Zsuzsa, de a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Tóth Csaba is "feltűnik a szervezetben", aki 2004-ben és 2006-ban részt vett az SZDSZ kampányainak irányításában.

Hozzáfűzték, hogy a Humán Platform tagszervezete a többi között a korábbi oktatási miniszter, Magyar Bálint által alapított Hálózat a Tanszabadságért nevű civil szervezet is, amely 2012-ben oktatáspolitikai együttműködési megállapodást írt alá a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 választói mozgalommal.

A PestiSrácok megkereste az érintetteket; Komjáthy Anna, a PDSZ budapesti választmányának ügyvivője a portálnak úgy nyilatkozott: "csak mosolygok azon, ha valaki azt mondja, Soros-féle civilek kevernek az oktatásban". Komjáthy Anna hozzátette: "Akcióink mögött nincs politikai szándék, nem akarunk kormányt buktatni, nem szeretnénk, hogy a demonstrációkra rátelepedne a pártpolitika".

Mendrey László, a PDSZ elnöke a felvetésekre úgy reagált, nem tiszte megállapítani, hogy ki honnan kap támogatást, pénzt.

"Nem gondolom, hogy bárki besározná a kezdeményezéseket, a szerveződések és az akciók függetlenek a politikától, a politikusoktól" – mondta.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Én naiv meg azt hittem, hogy a Gyurcsány :)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
De jó,hogy van ez az ember. Nagy bajban lennének,ha gondolkozni kéne azon,mi váltotta ki az
elégedetlenséget.
KERKA
Hmm.Sok mindenhez ért ez a Soros.:))
Nem rég még azt fejtegette valaki, hogy ő pénzeli a migránsokat . Most ő van a pedagógustüntetés hátterében. Kilóg a lóláb uraim, a lejáratás már javában zajlik
JAJMÁR
"Nem gondolom, hogy bárki besározná a kezdeményezéseket, a szerveződések és az akciók függetlenek a politikától, a politikusoktól" – mondta." -

de miért lenne az besározás, ha az ellenzék melléjük állna? Mert a fityisz azt mondja?
Ugyan már, hát éppen az már maga a besározás és politika! Nem lehet itt már semmi sem független a politikától, mert még a hálószobába is belesnek lassan.
zöldszem
Nincs az a szar mennyiség, amit ne tudnának másra kenni!

A makacsság a szokásos, és a tévedések belátása nem rezsim kompatibilis...
human
Annak idején meg a diáktüntetőket nevezték Bajnai-gárdának. Ezek az anyjukat is árulónak neveznék, ha a felcsúti maradóna arra utasítja őket.
nyanya001
Én naiv meg azt hittem, hogy a Gyurcsány :)))))
nemkati
Csak azt nem értem, hogy a pedagógus tüntetések felbujtói közé miért nem sorolják be 0rbánt? Ő is egyik tagja volt egy olyan csoportnak, amelyik Soros Györgytől támogatást kapott Oxfordi tanulmányaihoz, ez nekem naggyon gyanús!
papa.49
Szegény hülyék, emeljétek ki fejetek a hazugovics valagából, és nézzetek szét a nagyvilágban, ott nincs olyan nagy sötétség mint a pacák alfelében)))))))))))))
Edy Andre
Szánalmas már ez síkbuta, a Rákosi-időket idéző ócska propaganda. Csak körberöhögni érdemes :DDD
RonaGyuri
@nemkati: Légyszi ne terjessz valótlanságokat! Nem volt semmiféle oxfrodi tanulmánya Őfeneségének. Rész vett - pontosabban csak néhány hetet töltött ott, az idő zömét onnan is ellógta - a Soros cége által szervezett tanfolyamon! =))
nevemnick
Hehe, Gyurcsány után Soros a soros. Ezek a bunkók ennek a két embernek a nevével ébred és fekszik. Jó éjszakát, szép álmokat agyhalottak.
Villon
Most derült ki, egy nagyon tudományos forrásból, hogy a tatárjárást is Soros finanszírozta, nem csak Orbán tanulmányait.
zöldszem
@RonaGyuri: kepkezelo.com/images/ixmoorvs1gzsih6fftw4.jpg

Soros! taníttatta fizette a tanulmányait, aztán harminc év múlva szembeköpi! Gerinces?
nemkati
@RonaGyuri: Oké, nem terjesztem. Bár, a híradások szerint 1 évig tanult ott.
Hanem valamit csak elkövethetett, hogy törölték a híres emberek listájáról. Ugyan mi lehetett az???
index.hu/belfold/2014/08/04/kinos_lett_orban_az_oxfordi_egyetemnek/
prime777
Én azt nem értem miért nem pereli be őket Soros?
Valami hihetetlen összegre.
Bár azt is "mi" fizetnénk.:/
És ha Soros áll a tanárok mögött?
Legalább valaki odaállt ha a kormány nem hajlandó segíteni nekik.
Valaki fentebb jól írta.
A fideszesek nagy többségének fogalma sincsen milyen állapotban van a gazdaság az oktatás és az egészségügy.
Csak veszik fel a suskákat és élik az életüket.
Fingjuk sincsen dolgokról.
Mangu
Miért kell a "PestiSrácok"-kal foglalkozni, kiket érdekel?
papa.49
@zöldszem: ,,Gerinces,, ilyet nem szabad feltételezni róla...
papa.49
@nemkati: A történtek ismeretében egyáltalán nem lehet a törlésen csodálkozni...
nemkati
@papa.49: Én se csodálkozom. Legfeljebb azon, hogy a híres emberek listája mellett miért nem csinálnak egy szégyenlistát, ahová csak át kellett volna tenni.
papa.49
@nemkati: Azon az egyetemen ÚRIEMBEREK foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, nem megszégyeníteni akarták, csupán mint arra érdemtelent kizárták maguk közül, ezért...
nezelodo
Hát ez a Soros a van kalapja, nincs kalapja ember lehet, ha kell a kínai tőzsdét alázza, ha kell a mi méltóságos minielnökünket szívatja. Nálam is kihúzta a gyufát azzal, hogy felkarolta egykor azt a KiSZ titkárt.
namihami
@nemkati: Ordító gólhelyzetben mellélőtt és ezzel az egyetem csapata kiesett az ottani XIII.-dik osztályból. És azóta se tudott visszakerülni.
Neked ez nem elég, hogy örökre csupa kisbetűvel írják a nevét? A törlés még inkább dicséretnek számít.
Kumokiri
Egyre szimpatikusabb nekem ez a Soros György :)
RonaGyuri
@nemkati: Ezt ő híresztelte magáról, de ebben is hazudik. Eredetileg a tanfolyam is csak félév volt, de ő sokáig úgy írta, hogy kettőnek látszon, de ő alig töltött ott egy bő hónapot! =))
Toby
" Na ugye " hogy az idiótizmus mennyire határtalan ! Ez a "Pesti srácok" féle röpcédula, kinek a pénzéből ennyire marha ?
papa.49
@Toby: Nem kell találgatni takonyárpi)))))))))))))
Hari
Na meg a Gyurcsány, Ne legyünk már pontatlanok !!!
nezelodo
Lehet, hogy tegnap a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervereit is a Soros bénította meg, és tízezrek b...ták el a napjukat az előre be nem jelentett leállás miatt, hiába várva a műszaki vizsgaállomásokon az előre lekötött időpontokban. Milyen rosszul működne vajon akkor, ha nem Nemzeti lenne az a hatóság?
vukkocska
"Soros György képe is felsejlik". Tehetnek Soros Györgynek egy szívességet. Mindig kell egy ellenségkép ahelyett, hogy magukba néznének, ne hozzák ilyen helyzetbe az oktatást.
KERKA
A pesti srácokról lehull a lepel. Ők a fidesz fizetett tollnokai. Ők a trollok, a bomlasztók.
Az oktatás rendszeréhez nem értenek, de azt hiszik, hogy értik miről van szó.
Hellcat
Hihetetlen...Ezeknek van egy ilyen gömbrács mint amiből a lottótszámokat húzták régen, aztán bele van szórva a soros a gyurcsány a bajna meg az Eu és akkor akit kihúznak arra kenik a szart..
KERKA
A pesti nyálak felsorolták a a teljes baloldalt. Vagyis az ellenzéket. Mi a gond vele? az, hogy működik:))
varrólány
Ezek is olyan paranoiásak mint azok akik mindenhol Orbánt látnak !
Macskaszem
Ha nem írnák meg más oldalakon, a kutya se tudná, hogy létezik egyáltalán ez az ótvar lap.
cs.n.
A Pesti Srácoknál kormánybuzibb portál nem sok van. Előszeretettel hozzák is a híreiket a közmédiában. Nem egyszer hallottam már a közrádión, hogy "írja a Pesti Srácok"
Olyat, hogy nem a seggnyalók körébe tartozó oldalak cikkéből idéznek, na olyat nem sűrűn hallani.
eugen4402
Nem láttam tisztán az esernyőtől, de mintha ott a leghátsó sor mögött valaki a nyelvét öltögette volna, és az a jobb karjával félreérthetetlen lengő mozdulatokat végzett, és a bal karját keresztbe tette ritmikusan lengetett jobbja előtt. Úgy néztem, ő lehetett a Soros. Személyesen...!
rugacs
"az akciók függetlenek a politikától, a politikusoktól"
Szerinted!
Dr. Felipe
A pestisrácok mögött meg a g..i áll jól kitömött közpénzes zsákokkal.

Ennyike.
Pálinkafőző Rézüst
@Dr. Felipe: ezek nem pesti srácok, hanem csúti talp(és segg)nyalók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.