Az Európai Unió melletti új – roma és társadalmi felzárkózási ügyekért felelős – szakdiplomata-álláshely létesítéséről hozott határozatot a kormány – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a roma és társadalmi felzárkózási ügyekkel kapcsolatos diplomáciai feladatok színvonalas ellátása, valamint az Európai Unió intézményeivel való kapcsolattartás és eredményes érdekérvényesítés érdekében

Magyarország szakdiplomatát nevezzen ki március elsejei hatállyal Brüsszelbe.

Az intézkedés végrehajtásáért a Miniszterelnökséget vezető miniszter a felelős.

Egyben a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a nemzetgazdasági miniszter figyelmét a szakdiplomata kihelyezésével kapcsolatos költségek fedezésére. Eszerint 2016-ban a személyi juttatásokra és járulékaikra 30,9 millió, 2017-ben pedig 40,4 millió forint jut. A dologi kiadások fedezésére 2016-ban 9 millió 420 ezer forintot, 2017-ben pedig 10,4 millió forintot használhat fel a Miniszterelnökség.

A kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnöki látta el kézjegyével.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
glorianna
Csak nem Farkasék Flórikáját akarják biztonságba helyezni? :O
pbalage
Előtte lehet le kéne cserélni Brüsszelben a rézkilincseket.
Toby
A kondánál megszokott módon szerzett "diploma" ócsóbb lett ? Lehetőleg tehenészeti szakon végzett "szakdiplomata" legyen, nehogy véletlenül értsen is ahhoz, amit csinál !
Nem miuszáj, hogy roma legyen, lehet eddig háttérben, milláért sunyító peremvidéki akoltag is !

Csak kérdezem: az EP-ben elüldögélő fidesznyikek nem tartották kötelességüknek a romakérdésekben való tájékozottságot és a hatékony képviseletet ?
Vagy az akol megalázónak vélné ?
varirmag
Lassan már minden második roma állami alkalmazott.
Van roma kisebbségi önkormányzati vezető ,helyettesek és azok helyetteseinek helyettesei.
Van 1001 roma ilyen -olyan alapítvány és ott ua.mint az előbbieknél.
Aztán vannak a jog?védőik,politikusaik és azok "munka"társai.
Mi a francot találnak még ki ???
Nincs mégegy olyan ország ahol ennyi semmittevők kell eltartani .
"Eszerint 2016-ban a személyi juttatásokra és járulékaikra 30,9 millió, 2017-ben pedig 40,4 millió forint jut. A dologi kiadások fedezésére 2016-ban 9 millió 420 ezer forintot, 2017-ben pedig 10,4 millió forintot használhat fel a Miniszterelnökség."

Csesszék meg ezt nekünk kell megkeresni !!! Ezt IS ! tőlünk,a mi bérünkből , adónkból fizetik !!
varirmag
Ennyi pénzért mit kell tudni egy "szakdiplomatának" ???
nevemnick
@varirmag: semmi különöset, csak követni a nagyvezírt: nem azt kell figyelni amit mond, hanem amit tesz...zsebre.
varirmag
Most miért kussol az összes ellenzéki politikus ???
Miért nem követelik az ilyen pénzszórás helyett az orvosok fizetésének emelését,a eü rendbetételét..
Hol van már egy igazi államférfi/nő ??? Aki valóban tenni akar értünk ???
zöldszem
@varirmag: "Lassan már minden második roma állami alkalmazott."
Milyen második? Na és az első?
Magyarország első emberét? kihagytad!

kepkezelo.com/images/sjwkcrtvgvzv1pn5irtx.jpg
human
Orbániában a tolvaj fideszesek nem elítélik, hanem leváltják és csinálnak neki egy bársonyszéket eldugva valahol az országban.
Amúgy nem hinném, hogy Farkas Flóri kapná meg ezt a posztot. Az azért durva lenne.
Szókrakész
Mit tudhat ez a Farkas, hogy börtönviselt létére újabb büntetőeljárás során kegyelmet kapott és az aktáit 30 évre titkosították?
És most sem a sittről jár bíróságra.
Cicamama55
F Flórián olyan jól el tudta rejtegetni a roma pénzeket, hogy erre a posztra kiválóan alkalmas lesz!!!Rejtett erőforrás volt eddig is...Rangja volt, költőpénze volt, dolgozni nem kellett. De a választásokra tud mozgósítani, arról már bizonyságot tett. Ezért rejtett tartalék ő! Négyévente szolgáltatást nyújt...
eugen4402
Néhány nemzeti romára itthon is szükség lesz nemsokára. Olyanok jelentkezését várják, akik bármit el tudnak húzni, de nem baj, ha nem tudnak bazseválni, mert a csúti kisvasúthoz kellenek... Állítólag a kismozdony gyakran elromlik. :-)
Mobil123
Új összegek a cigány akárkiknek. Lehet folytatni a lopást.
Mobil123
@Mirabilis: hogy hogy hol oktatják? Hát a matolcsy iskolában.
Dr plágium
Na megvan Flóri új állása. Felfelé buktatják...
kamazuka
Új állást?
Azonnal hangszerelték,és kiénekelték.

"Sétabotra támaszkodva
Az utcán állok egymagamban
Látom semmihez sincs kedvem
1/2 9-kor hazamentem.,,
Dr plágium
@human: tegnap, 22:18 A mi kormányunk szembe megy minden erkölccsel...mivel ezt a mi forintjainkból fedezik megtehetik és szerintem meg is teszik.
bakegya
@Szókrakész: ismeri a román cigojnák "defincsi kódját"!!!- és még egy "szardiplomata" kihordására van ideje a zorbánnak.
dr. prédikátor
Megelőztetek! ugyanerre gondoltam én is ! Igy akarják eltüntetni a diszcigányt hogy még többet lophasson!!! Az elsíbolt milliárdokat meg szépen elfelejtik neki!!!Rohadt geci banda!!!Diplomát meg majd hazudnak neki!!!
1magyar
A cigányok felzárkóztatására nem cigányt kellene vezetőnek alkalmazni. Mivel ők nem sejtik, hogyan kell felzárkózni, mi az elvárása a társadalomnak a normális élethez.
levarosbukta
Semmi kétségem afelől hogy a pénz amit ez a diszcigány elsikkasztott hova került. Csak rá kell nézni erre a képre. Nem véletlen nincs még börtönben, és nem is lesz.
papa.49
A pacák elsíkított 1.2 milliárdot, akkor most adnak neki még hátha azzal is ugyanaz történik, de ezt a fődádé írta alá, ez ráverhető lesz!!!
human
@Mobil123: Én is gyanítom, hogy csak az embert váltják le, de a módszer marad.
eszegfu
Engem egyáltalán nem érdekel senkinek sem a származása, csupán az: becsületes, vagy sem? Felháboritónak tartom, hogy Farkas Flórián először 2010-ben mint "romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos" nem tudott fél év alatt elszámolni a gondjaira bizott pénzzel, sőt a számviteli fegyelem megsértése miatt "itélték el", majd Göncz Árpád felmentette. 2014-ben már "miniszterelnöki biztosként" szintén zür van a "hid a munka világába" programra elköltött pénzekkel! Az ügyészség "saját hatáskörben" járjon el, foglalják le a szervezet és a személyes vagyonát, emeljenek vádat ellene és természetesen "mentsék fel" minden tisztsége alól! Nehogy már csak ugy "félreállitsák", hogy Brüsszelben legyen "szakdiplomata"!! Ilyen csak a mesében van...na meg nálunk!!:(((
szép új világ
"Magyarország szakdiplomatát nevezzen ki március elsejei hatállyal Brüsszelbe" Beszarnék, ha Farkas Flóriánt neveznék ki.
human
@szép új világ: @eszegfu: Pedig Orbántól logikus lépés lenne, hogy a sikkasztással vádolt emberét még nagyobb pozícióba helyezze. Gondoljatok csak a kisvasútos kijelentésére. Ha támadják, akkor még hosszabb lesz. És "na ugye". Ezze Orbán célja az, hogy éreztesse az emberekkel, hogy ha ellenállnak, csak rosszabb lesz.
eszegfu
@szép új világ: Azt hiszem máris beszerezhetjük a "liberót"... szükségünk lesz rá, mert szerintem is ez következik: Flóri Brüsszelbe, mi meg a liberóba!:))
szaboria1
@eszegfu: Nálam is ez ugrott be Flórikának kell valami új helyett biztosítani. Úgy mint a ki a f..om Tompika is így lett EU képviselő.
eszegfu
@human: Igen, ez az "erőből" kormányzás!!
human
Emlékeztek még a paralimpikonok elnökére? Ő vele mi van? A paralimpikonok pénzéből fizette ki a devizahitelét. Ott is az volt a taktika, hogy megvédték, majd leváltották és szépen elrakták, hogy majd elfelejtik az emberek és így mindenki megússza. Ez van flóri esetében is és még ki tudja hányan úszták meg így, csak már nem emlékszünk rájuk pont azért, mert működik ez a taktika.
eszegfu
@szaboria1: Nem az én ötletem, hanem @szép új világ: vetette fel! Nem is akar mást csinálni, csak félreállitani... valóban Deutsch, de még Szanyit is idesorolom a baloldalról.
eszegfu
@human: Persze, hogy emlékszem én is Gömörire. 2016.febr.13-i számában a Népszabadság irta, hogy a rendőrség már nem hütlen kezeléssel és csalással, hanem sikkasztással vádolja.
csetere
@eszegfu: Nem az volt az első esete Flórikának. Az első O.V. kormány alatt annyi kiküldetést vett fel, hogy azzal körbe utazhatta volna a földet. Én még emlékszem rá. Akkor sem volt semmi büntetés vonzata, hogy nem tudta megmagyarázni. Maradt minden a régiben.
csetere
@nyanya001: Nem újabb! Szerintem ez folytatólagos...
human
@eszegfu: A vége az lesz, hogy "nem fogta át a tudata" és már le is van rendezve az ügy.
eszegfu
@csetere: Erre nem emlékszem... De igy akkor eggyel több ok van a menesztésére, nem pedig a további pátyolgatására!! Ekkora pofátlanságot! Egyszerüen nem találok kulturáltan leirható szavakat ennyi mocskossághoz!!
eszegfu
@human: Nagyon jó!!! ..."nem fogta át a tudata"...
human
@eszegfu: Matolcsyt is ezzel védte az ügyészség (vagy a NAV?), mikor megfeledkezett egyik milliós jövedelméről.
eszegfu
@human: Annyi hülyeség van, hogy nekem már "kiesnek" a fejemből ezek... de lehet, hogy ez a korral jár!?:))
preparátor
Hát én pártolom Orbánt, de ennek nem sok értelme van.
colibri
Úgy látszik, nem loptak még eleget. Mellé még balhéznak is! -na nem a pedagógusok, hanem a cigány önkormányzatisok. ...és folyamatosan dobják hozzájuk az újabb milliókat, ahelyett, hogy eltakarítanák őket a politikából!
human
@eszegfu: Én is felejtek, ne aggódj. Azért az ilyen "nem fogata át a tudata" mentegetések ráadásul az ilyen esetekben általában vádlóként fellépő hatóságtól, hát elég sajátságos. Olyan ez mint a műkincs kölcsönzés. Van akinek lehet, van akinek nem. A NAV engem 5 évig visszamenőleg átvizsgálna, ha kihagynék valamit a bevallásomból.
eszegfu
@human: Kösz. "vigasztaló" soraidat! Ugy tünik a lényeg az, hogy nem vagyunk egyenlőek sem a törvény, sem a hatóságok előtt!:(((
Mobil123
@human: Tutkó ! (csak most törvénybe foglalják mennyi lehet az annyi !!) Így nem érheti vád a fajt a költekezés miatt. (azért szép lóvé van ott éves szinten személy és dologi kiadásokra )
human
@Mobil123: Ha valódi munkát végeznének sokszorosan vissza jönne az a pénz. De valójában mindenhol a nagy semmittevés megy, mert csak arra figyelnek, hogy minél többet minél túlárazottabban tudjanak költeni. Egyedül a sportcsarnokoknál zajlik építő munka, ami most hizlalja a GDP-t és 2020 után leszívja az államkasszát.
Mobil123
@human: Szívja az már most is. Láttál Te már ezektől érdemi munkát ami hasznot hozz??
Lepényleső
Köszönöm,hogy világossá tétetett mindenki számára,hogy milyen nemzet,a nemzeti. Azt pedig
különösen,hogy ennek 2/3 a támogatottsága,sőt ha a maradék 1/3 kivándorol,itt a kánaán. A
Magyarok meg az apostolok lován,-bolyonganak át Európán,talán.
human
@Mobil123: Hatékony munka nem volt az mszp alatt sem. A fidesz annyiból más, hogy rohadt sokat lop még ezen felül. Alapvetően mindig az a gond, hogy ha van is egy jó ötlet amivel integrálható lenne a cigányság egy része az azonnal leáll amint elfogy a rászánt EU-s pénz. (Ismerősöm ilyen programban dolgozott.) Hosszú távú, működő programok nélkül ebben az országban soha nem fog semmi sem javulni. Ez nem csak a cigány integrációra, de mindenre igaz. Csak holnapig gondolkodnak a politikusok. Hosszú távú tervezetek nincsenek, mert ahhoz komoly szakmai előkészítő munka kellene.
nezelodo
Jó ez a triumvirátus a fotón, alá lehetne írni, "Elvbarátok egymás között". Csak nehogy kezet fogjanak egymással, mert nehéz lesz szétválasztani őket, pedig nem asztalosok...
human
@nezelodo: Nekem a drukker rigmus jutott eszembe: Há-rom hülye, Há-rom hülye, Há-rom hülye
justhpeter
Farkas Flórián igenis szakdiplomata. Tudjuk milyen szakon, vagyis megilleti a diplomáciai védettség. Mert hát, ha máshova kerülne még megkérdeznék a tesvírek, hogy hol a lé.
papa.49
@profon: Akkor én meg néger vagyok))))))))))
human
@justhpeter: Biztos sok barátra szert tenne a börtönben. Nem győzné fizetni a védelmi pénzt.
Mobil123
@human: Egy kormány alatt sem volt és nem is lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.