Dr. Varga Zoltán pszichológus adott interjút a Vasárnapi Híreknek arról, hogy miért lettek olyanok a magyar vezetők, amilyenek. Különös tekintettel a jelenlegi miniszterelnökre, Orbán Viktorra.

A szakember szerint tévesen gondolják Orbánt kiemelkedően tehetséges politikusnak. Hiszen politikusként semmi sem sikerült neki.

Miközben harsog felénk, hogy a reformok működnek, nem léteznek reformok, miközben valamiféle rendről beszélnek, a történelem során ritkán tapasztalható kétségbeejtő rendetlenség vesz körül bennünket. Szinte minden társadalmi réteggel összeütközött. A nemzetközi fórumokon végzetesen nevetségessé tette magát, lejáratta az országot.

 A pszichológus aggasztónak találja, hogy a miniszterelnök nyilvános beszédeinek színvonala leromlott. A március 15-ei már szinte kimeríti a zagyvaság fogalmát. 

Döbbenetes és árulkodó, ahogy nevetve mesélte egy '89 körüli felvételen, hogy mennyire utálta az édesapját. 

ez a megnyerő, kedves fiatalember arról beszél, hogy az apja verte, sőt rúgta is őt. Tudja, a szülők nagyon ritkán rúgják a gyerekeiket.

A nehezen síró ember leplezi könnyeit ezzel az idétlen viselkedéssel – fogalmaz a szakember.

Pszichológus: Orbánt rugdosta az apja gyerekkorában, ma is rettegésben él

Nagyon fél

Varga szerint ahogy minden zsarnok, Orbán is rettegésben él. 

Egyre nő a hatalomtól, miközben egyre többen tudják, hogy ez színjáték. A világ valóban professzionális, valódi hatalommal rendelkező emberei összesúgnak mögötte, ha meglátják. Emberünk ezt mélyen elrejtve maga is sejti. Sokszor a viselkedésén is látható ez. A zakóját gombolja, a nyakkendőjét igazgatja. Körbepillantgat. Különféle helyzethez illőnek, alkalmasnak gondolt arcokat vág. 

Az sem véletlen, hogy Juncker pont őt vágta "barátságosan" pofon. Putyinnal vagy Merkellel sosem merné ezt megtenni. Orbán idővel meg fog roppanni, mert a képességeihez képest túl nagy terhet cipel – magyarázza a pszichológus.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Úgy legyen!!! Zárt osztályon lenne a helye!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Úgy legyen!!! Zárt osztályon lenne a helye!!!
Szókrakész
A baj az, hogy azt hiszi magáról, hogy ezzel a teherrel meg tud birkózni.
Nem képes felmérni a súlyát.
Az egója mega-giga képességekre kalibrálja.
És a gáz az mikor az ego átveszi az uralmat a józan ész, önkontroll, önkritika, ... felett.
Sajna a háttérből(killuminati) a bizonyítási vágy és a megfelelési kényszer mellé még hatalmas hamis egyéniségképpel oltották be. Szimplán agymosták.
justhpeter
Mi az, hogy idővel meg fog roppanni ? Már most sem komplett.
micfild
@justhpeter: idővel még ennél is rosszabb lesz. és azt is lenyeljük
zöldszem
Az a gyermek akit az apja a földön fekve rugdos, és rendszeresen ver, képtelen egészséges felnőtté válni.Az utóbbi években teljesen eltorzult az arca, nyalja a száját... ijjesztő!
És ez az ember Magyarország minisztere! Szégyen!
simmering73
Grazban már friss ágyneműt húztak a gumiszobában.
kukac50
Orbánt akkor az apja már hűjére verte?
Mindegyik politikus így járt? Egy sem tud gondolkozni,csak gombot nyomni!
christike
Elvonatkoztatva attól,hogy kiről irta ez a Dr.pszichológus ! Ezt így egy sémára ráhúzni ,max. úgy lehet ,hogy az a gyermek,akit vertek , az nagyobb gyakorisággal válhat! / feltételes mód/ agresszív felnőtté/ , ám ez nem minden esetben van így, egy biztos ,hogy ezek olyan lelkisérülések , melyek végigkísérik az életét, viszont gyakori ,hogy igen jó szülőkké válnak.Pontosan azért, mert Ő nem igy akarja a gyermekét-gyerekét "nevelni ". A többivel nem vitatkozom, Grazban nemcsak Ő fordult meg a "hírek" szerint , de a pletyka az pletyka marad. A lényeg ,hogy a viselkedése határozza meg ki milyen felnőtté vált -válik.
nezelodo
Ajaj Dr Varga! Nem emlékezik tanult kollégája Veér András kanosszájára? Ő is nyilvánosságra hozta a vélt diagnózist bölcs vezérünk, és antikommunista Kövér barátjáról? Agyagba döngölte az ügyeletes hű ember, mint Orbán a Nagy Imre temetésén a kommunistákat, kivéve a faterját, a jogtalanul nyilvánosságra hozott diagnózisért. Miért nem okul belőle? Nem a diagnózissal van baj, egy ország gyanítja, de közzé tenni? Nem lesz ebből baj, vagy amúgy is feladta?
Szókrakész
@zöldszem: Mi ebben az új.
Csak nézd meg Gyurcsány pedigréjét.
Apuka ivott, sittes volt "állítólag".
Hellcat
Én meg azt mondom, hogy nem rugdosta eleget...egy egész ország issza a levét ennek az egésznek.
Szókrakész
A gond az, hogy most egy "neves" agykurkásszal fémjelzik azt , amit már anno tudtak, csak hagyták az emberkét "kifejlődni" a céljaik eléréséhez.
És most előáll valaki, akinek ezt 20-30 évvel ezelőtt kellett volna nyilatkoznia.
Tehát itt semmi másról nincs szó, mint a bolsevista politikai "frakciók" egymás közötti harcáról.
De a főnökök a háttérben kussolnak, és csendben irányítanak.
A nép meg cumizhat.
Nekik így is, úgy is rabszolgák vagyunk, csak az elnyomás maximális, ellenállásba nem ütköző eléréséhez kénytelenek eljátszani és eljátszatni velünk ezt a színjátékot.

Van a Stage és a Backstage.
Mi a Stage-en azt játsszuk el, amit ők a backstage-en előírnak. Az Orbán féléknek van bejárásuk a backstage-hez, de csak mint kisorsolt, extra jegyet nyert figurák.
Közük nincs az ott történt döntésekbe való beleszólásba, forgatókönyv írogatáshoz.

Ők csak annyit hisznek, hogy a szexpíri "színház az egész világ" bulivúdi, Oszi díjas legnagyobb színészei.
Szókrakész
@zöldszem: Csak egy hullámhosszon rezgünk.
Toby
A legtöbb rúgás a fejét érhette...amúgy meg, az alacsony, átlag magasság alatti egyedek - kevés kivétellel - szinte mindannyian hőbörgők, állandó ellenzékiek, agresszívek, üres dumagépek a pozícióból, hogy alacsony termetüket, verbális kitörésekkel kompenzálják a köz előtt !
feleselek
Hogy is mondjam! Ma is megérdemelné és egyre jobban és nagyobbat!
bence
Nem az a baj , hogy rugdalta ! A nagyobbik baj az , hogy élve hagyta !
bence
@christike: ! Lehet , hogy jó szülőkké válnak , de nem jó férjjé ! Lásd a 2002 hírt !
micfild
@zöldszem: haha--- de szerintem gyurcsány csak egy feltünési viszketegségben szenvedő ripacs... de eszes jó üzletember és nem kifejezetten gonosz és kifejezetten nem pökhendi és kevésbé hatalomvágyó. képes volt lemondani a minelnöki székről is
ezzel szemben orbán igazi rögeszmés elmebeteg, telve gonoszsággal és örökös üldözési mániával és mellette világmegváltó örökös szabadságharcos... telve mindent felülmúló hatalomvággyal és neki a hatalomért semmi sem drága... - ha ez igy megy tovább királlyá fogjuk koronázni. és későn ébredünk fel hogy a király valójában meztelen.
panellproli
Ez egyáltalán nem mentesíti az alól, hogy ő most mért rugdossa az elesetteket és a periférián élőket.Sőt , ha normális személyiség lenne, éppen ezért fel kellene karolni mindenkit akit a sors rossz helyre sorolt.De ő inkább még lök rajtuk még egyet, hogy esélyük sem legyen a felemelkedéshez.Sajnosa valóság a kisebbségi komplexusból fakadó megalomán téveszme, és paranoiás személyiség szüleménye
1magyar
Az a szülő aki veri a gyermekét egy rohadék, de a gyermek kétféleképpen viselkedhet, vagy mélyen elítéli ha elég intelligens és homlokegyenest másként viselkedik a saját gyerekéve, vagy ha hülye, akkor ugyanúgy viszi tovább az idomítást.
zöldszem
@micfild: kepkezelo.com/images/ksb8hdtxy0a8ei66t5dv.gif KISZgyurcsány, KISZorbán, egy akol ez "eftársak". Vajon miért is nem ülnek egymás melletti zárkában, miért nem volt/nincs elszámoltatás?
micfild
@zöldszem: jó kérdés.. nem tudom.. - kb az egész politikai gárdának ott volna a helye... és nincs alóla kivétel.. egy sem...
világlátó
@zöldszem: Kedves zöldszem ! Nem tudom hány éves vagy.Én megéltem a KISZ korszakot, 1963.-tól 1974-ig , annak ilyen , olyan segítőjeként. Biztosan hallottál az ODOT.-ról az országjáró diákok országos találkozójáról, ami a maga idején majdnem olyan volt, mint a két vh. közötti országos cserkész jambory. Ötezer fiatal számára értelmes, izgalmas, életre szóló élményekkel teli rendezvénysorozatok voltak ezek.Ezt balesetmentesen megszervezni, több száz arra alkalmas fiatallal biztosítani számomra szép feladat volt. Ez is a KISZ -hez tartozik. De más is. amelyek között volt amit helyesnek, volt amit helytelennek gondoltam.A kis közösségek számára programot, értelmes és kulturált elfoglaltságot kellett találni, mert a tétován ődöngő fiatalról tudtuk, szabad prédája a csibészségnek. Nem volt minden fiatal KISZ tag. A szülői háttér, a nagyszülők " tanulságos " intelmei sokakat visszatartottak.Nyilván való volt, annak a családnak negatív tapasztalatai voltak a 2. vh. utáni évekből.Ez sok családot érintett hátrányosan. A mára már nagyszülőkké öregedett akkori szülői korosztály persze ma döbbenten látja a mai fiatalok általános helyzetét, a lecsúszott egziszteciájú családok gyerekeinek kilátástalanságát és kiszolgáltatottságát.Ezek a fiatalok - tisztelet a sokezer fiatalnak akik nere ez nem vonatkozik - se iskolába, se templomba,cserkészetbe, se normális és értelmes közösségekbe nem tartozik. De tartozni akar valahová.Hát akkor a szélsőjobb, a vér és becsület, a különböző neonáci, félfasiszta, az SS.-t majmoló a magyar kitörési kisérlet vérgőzös emlékmegőrző bandáihoz fog csatlakozni, miközben tornából felmentve, a 16. életéve okán iskolából kizárva, a Himnuszt, a Szózatot még felolvasva sem ismerve és megértve éli az üres mindennapjait isten tudja miből finanszírozva azt.A baj, hogy sok ilyen van.A KISZ volt valami, a cserkészmozgalomból nőtt ki szocialista feltöltéssel. Aztán ugyanez fordítva, de hol a cserkészet? Vagy valami más? Csak ne pártpolitikai alapon! De ilyen nincs.
Szókrakész
@világlátó: Tisztelt Világító.
Nagyon gyenge a fény amit sugároz.

Csak annyit tudok, hogy az ilyen KISZ-táborok csak agymosó tanfolyamok voltak,.ú
A komcsik ellopták a történelmünket, az önálló gondolkodásunkat, a...
Rettenetes hosszú a lista.
Aki ott leragadt, az magára vessen.
Azokon már segíteni nem lehet.
Nehogy már egy ilyen "mozgalom" neveljen embert a gyerekemből!!!
Ez semmi más mint a náci Hitler Jugend.
A gyerek félresiklása a szülő hibája!!!
Mindig is.
pbalage
Rövid leszek: az apja is egy beszari sutyerák, megijedt a halálbüntetéstől, ennek kapcsán nem merte felvállalni a gyerekgyilkosságot, pedig már akkor is látta, hogy nem normális a csávó, bármennyire is verte a fajtáját.
világlátó
@zöldszem: A magyar családi élet modell elfogadott, megtűrt, sok családnál kifejezetten ajánlott nevelési módszere volt a testi fenyítés.Ez lehetett fizikai bántalmazás, kamrába zárás kenyéren és vizen, sarokban kukoricára térdeltetés, nadrágszíjjal verés, arcul ütés nyílt tenyérrel, lelki terror.Ne legyünk sem vakok, sem álszentek, ez még ma is él az országban és nem csak faluhelyen.De mit várhatunk el attól a szülőtől, aki maga is így nőtt fel.Hol tanulta volna meg, miképpen kell egy gyermeket csecsemő korától fogva szeretetben, gondoskodásban felnevelni. Vannak népcsoportok, ahol a gyermek a legnagyobb kincs és öröm forrása mégis olyan kíméletlen veréssel párosul ez a szülői szeretet, amelyről sokaknak fogalma sincs.
A baj, többek között, hogy a verés, a fizikai bántalmazás, részévé válik az életvitelnek. Nem véletlen, hogy az ökölvívó, a kűzdősport , a bodybuilding edzőtermek tele vannak fiatalokkal.
A felturbózott testű, agyon tetovált fiatal férfiak és nők felvonulása félelmet keltő, magában hordozza az ösztönös agresszió kirobbanásának esélyeit. Angliában a 2.vh. előtt a középiskolákban a box kifekjezetten azért kapott szerepet, hogy visszatartsák a fiúkat a fizikai erőszaktól, éppen azzal, hogy megtanulták milyen az ha megütnek valakit, vagy ha kemény őkölcsapást kapnak a fejükre, testükre.Nálunk mintha nem ez lenne a cél, hanem éppen ellenkezőleg. A kűzdősportok mintha a támadó szerepének a megalapozását segítené.Lehet sokat és nagyot tévedek, bár így lenne, de én ezt így látom.Tovább megyek, a szemekből is inkább az erőt, a támadni hajlandóságot látom. A közöny az embertelenség esszenciája, olvastam valahol.Nos miniszterelnökünk szeméből én gyakran látom a közöny egy sajátos hideg és rideg kisugárzását, ami a messzi múltban, a gyermekkorban születhetett, az apai pofonokban..
zöldszem
@világlátó: Ezt már egyszer megvitattuk! Sokat nem is akarok írni, mert csak ismételni tudom magam. Ami vissza taszító, hogy kommunistáznak, holott a parlamentben 90% a régi korszak káderei. Lehet nem pontos! "Unalmasak vagytok gyerekek! Addig kommunistáztok amíg elérkeztek saját szüleitekhez"./Hofi/
Én soha nem éreztem hajlamot, hogy KISZ, MSZMP... párt tagja legyek.De nem is ítélem, ítélem el aki érez erre hajlamot. Ettől függetlenül, tisztességes nagymama lett belőlem. Nem volt bűnügyem, 2-3-4(nem tartom nyilván) gyorshajtás!
Van egy élményem a KISZ-l kapcsolatban. Szakma ifjúmestere! Tanulmányi és gyakorlati eredményem alapján, indulhattam. Minden remekül ment! Mind írásbeli, mind gyakorlati! De! jött a politikai kérdés: ki a KISZ központi bizottságának elnöke? Na erre nem készültem! Zöld szememmel néztem bambán. Nem tudtam! Nem is "szabadultam" hamarabb a suliból. Miután megtudtam soha nem felejtettem el. Maróthy László, a KISZ Központi Bizottságának első titkára. Ossz, szorozz, ha jól csinálod kiszámolhatod a korom!-:)))))
világlátó
@Szókrakész: Ma már nincs vita közöttünk. Megismertem a nácizmust is, a sztálinizmust is, a kapitalizmusról is és a szocializmusról is szereztem tapasztalatokat.Az ideológiai kérdésekről annyit, hogy mind agymosás volt a maga idejében a maga nemében. Az eredményesség tekintetében azért ugye látsz némi különbséget?
Ami a gyerekek félresiklását illeti, no ebben tudunk vitatkozni.Volt nekem is néhány osztálytársam, aki példás polgári családban nőtt fel, különóra németből, majd a zongora tanár, szinte ámulatba ejtő vallásos áhitat az asztalnál és a templomban, / anyám elcipelt néhányszor, mindig ott láttam az egész családot /, aztán felnőttünk, ő gazember lett.
Persze a kivétel erősíti a szabályt. A szülők szerepe egyértelműen meghatározó.
Leragadni ott nem igen lehetett, mert egyrészt fiatalok voltunk, nyitottak minden újra, főleg ha tiltották. Az agymosásra így nem is emlékszem.A kommunista erkölcs mint mosószer nem nagyon tudta tisztára mosni az ifjak alig rejthető szexuális vágyait, de egyéb a kicsapongás irányába ható motivációit sem. Ugyanakkor abban voltak mérhető eredmények, amit közösségformálásnak, egymás iránti tiszteletnek, szolidaritásnak, segítőkészségnek nevezünk.Hogy ezt a hitlerjugendben hogy nevezték azt nem tudom, de már nem is akarom tudni.
világlátó
@világlátó: Bocsánatodat kérem, talán figyelmetlen voltam. A zöld szem logo nagyon szép. Óhatatlanul fiatal hölgy nagyon szép szeme láttán úgy gondoltam, a logo gazdája éppen ilyen szép.Miután a korunk azonos lehet, engedd meg, hogy azt gondoljam, a szemed éppen ilyen gyönyörű most is. Ezt a legmélyebb tisztelet íratja velem.
Amint írtam természetesen tudom, nem volt mindenki KISZ, vagy Mszmp. tag.Sőt csak egy magát aktívnak nevező szűk réteg tartozott ide. / kisvárosom 20 ezres népességéből éppen az 5 % volt nyilvántartott párt tag. Ebből az 1 % vallotta magát elkötelezettnek, a többi csak praktikus okokból gondolta belépni.Ez amúgy arányaiban sokkal " kedvezőbb " volt mint a németországi náci párt tagok esetében, ahol mint ma már tudjuk a népesség túlnyomó többsége másként állt Hitler pártjához. " Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva ! " Joseph Goebbels
Ma mit tapasztalunk? Ma is ugyanez a helyzet. Most a fidesz tagok számát nem tudom, de bizonyára nem lehet több mint félmillió.
Az együgyűségből kinőhet egy fiatal, ha olyan közegbe kerül, ahol maga rádöbben ebbéli fogyatékosságára.Ha nem , attól még lehet rendes ember, csak ne kerüljön döntésközeli pozícióba.
Ami a Maróthy -t illeti, csoda hogy most emlékezünk a nevére. Én sokszor mondom, olyan országban lenne jó élni, ahol nem szempont az emberek értékelésénél, hogy tudja e, ki a miniszterelnök, vagy a pártelnök.Ahol viszont ez napi tréning, az ott diktatórikus ország, ahol a személyi kultusz jól ismert tünetei napi gyakorisággal pusztítják a közgondolkodást, a társadalmi morált. Az ilyen országokban a gazdasági életről 5 % a pártpolitikáról, a politikai vezetés nagyszerűségéről 95 % hírözön áramlik , kiemelt fontossággal a kedves vezető irányító szerepének dicsőítésével.Nem Észak - Koreáról beszélek.Rólunk, ahol a reformok működnek.Kedves Zöld szemű kortársam! Jó éjt kívánok, nyugodt álmot !
Desischado
Én azt gondolom, hogy akiben ott lapul a gonoszság, az alapból gonosz lesz. orbánt nem csak a pofonok tették ilyenné, hanem alapból is embertelen! Egyébként nagy kár, hogy az apja félmunkát végzett, illetve hogy nem ment inkább focimeccsre, hanem utódot nemzett, aki még nála is aljasabb. Ez a család eleve egy aljadék paraziták serege!
nezelodo
Száz szónak is egy a vége számomra. A fotó amely a cikket illusztrálja sok mindent elárul. Nem kell hozzá a Dr. Varga, hogy észrevegye az ember ami hiányzik belőle, az átlagember természetes visszafogottsága, szerénysége. viszont, fellelhető a lekicsinylés, mások felett állás, stb.
bakegya
Nálam ez a két fickó egy fejjel biztonsággal alacsonyabb,de nyilvánvaló,hogy nem ez a döntő abbéli nézetemben és szemléletemben is CAKKK -PAKKK LENÉZEM ŐKET!
iSTENI ÁLDÁS LETT VOLNA,HA NEM CSAKKK A SAJÁT DE A GYEREKEIM,KORTÁRSAIM ÉLETÉBŐL IS KIHAGYNI LETT VOLNA LEHETŐSÉGÜNK!!!
Minden tiszteletem viszont az előttem szólóké-@világlátó: @zöldszem: @Szókrakész: @micfild: @Desischado: @nezelodo: őszinte humánumotok itt tartó-jó olvasni Titeket MÉG EGY ILYEN GENNYES TÉMÁBAN IS KI MERITEK MONDANI A VÉLEMÉNYETEK.
zöldszem
@világlátó: A szemem még ma is tisztán csillog, a tetoválása is örök, de megöregedtünk.Na, nem baj ez, van akinek még ez sem sikerül. Minden kornak meg van a maga szépsége.Ha a társunk is hasonló korú, akkor mire a szépség megfakul, az ő látása is romlik-:))))
Fidesz! Se nem fiatal, se nem demokrata...öreg emberek kezet csókolnak Orbánnak, undorító!!!

-:))) saját magaddal beszélgetsz, semmi gond, én is jártam már így. kepkezelo.com/images/hk7xdnvhs4cdp1bmg687.gif
Aki Én
Qrva jó írás, szinte minden benne van.
papa.49
Csak az a baj hogy az ,,apja,, félmunkát végzett))))))))))
dr. prédikátor
Lassan kérdem hogy mindenki értse!!! Most nem lehetne egy kissé megrugdosni a viktor szopkint???
Aki Én
Szerintem a helyzet annyira súlyos és egyértelmű. hogy nem kell hozzá diploma.
A ténykedésük emberileg, társadalmilag, gazdaságilag, tehát szakmailag NULLA! Minden egyes megnyilvánulásuk kivétel nélkül a harácsolásról, mutyiról szól. Ebben erős és a hozzá nélkülözhetetlen mérhetetlen gátlástalanságban. Az szerintem extra veszélyes, hogy a jelek szerint képtelen leállni, de még lassítani is.
magyarbakancs
A cikkben leírtak teljesen fedik a valóságot.
Hozzá fűzni nem kell semmit.
rapier
Annyira szánalmas ez! Nem tudják a választásokon Orbánt legyőzni, így maradt a mocskolódás!Sajnos az a rossz hírem van, hogy aki mocskolódik, magát teszi hiteltelenné. Ezzel csak megerősítik Orbán híveit, hogy az ellenzéket soha többé ne engedjék a hatalom közelébe! Gratulálok!
verőce21
Ha egyáltalán létezik ez a "pszichológusi interjú", a @christike: szakmai véleménye a mértékadó ennél a cikknél, a többi a szokásos süket orbánfóbia.
Kutyuska
@Szókrakész: Végre szakember is leírta, amit évtizedek óta gondolok Orbánról, már korábbi kommentben itt is leírtam.
1.Nem tartom tehetséges politikusnak, csak egy kis vidéki tehetségtelen törtetőnek.
2. Nincs tisztában a képességeivel és korlátaival egyáltalán. A legnagyobb problémát az okozza minden embernél, ha hamis az önképe. Tudnom kell, hogy mire vagyok alkalmas, miben vagyok jó, és mik azok a dolgok, amikben nem tudok jól teljesíteni. Ismernem kell a teherbíró képességemet.
3. Nem tudja letagadni, hogy honnan jött, milyen körülmények között gyerekeskedett.
Bekerült a "felsőbb" körökbe, de továbbra is csak egy szotyit köpködő, huszadrangú falusi focista. Amikor nemzetközi eseményeken vesz részt, akár az EU parlamentben, vagy bárhol,
a gesztikulálása elárulja, hogy rohadt rosszul érzi magát, mert a tudatalattija tudja, hogy nem való közéjük, nem tud "viselkedni" ezekben a helyzetekben. A zsebre dugott keze, a nyakkendő ráncigálása, zakó ki-begombolása, kényszeredett vigyorgás, a kézcsókok politikus nőknek mind azt mutatja, hogy kínosan érzi magát, csak nem tud róla. Röviden nem oda való, ő kevés ahhoz, azokban a körökben mozogjon.
Nem tudom, hogy protokoll oktatást kapott-e, van-e egyáltalán valaki, aki el merné neki mondani, hogy ezekről a nevetséges pótcselekvésekről szokjon le, mert kiröhögteti magát velük.
Nem tehetek róla, amikor meglátom ilyen szitukban rám jön a nevetés, annyira idétlenül viselkedik és egyben szánalmas is.
Aki Én
@verőce21: Nincs olyan, hogy ,,orbánfóbia". Olyan van, hogy valaki képes meglátni a nyilvánvalót, vagy nem. Aki képes látni, az nem képes azt éltetni. Ennyi, nem több.
Olyan van, hogy ,,orbánhit", ami nem különb az isten hittől mint olyantól. Annyi a különbség, hogy isten létezése nem bizonyított, míg orbáné sajnos kézzel fogható.
Azt kellene már megértened végre, hogy senki nem azért utalja mert ő orbán, hanem azért amit tesz. Ennyi energiával tehetne olyat is, amiért mindenki imádná. Viszont a jelek szerint ilyenre egyszerűen képtelen. És akkor itt jön elő a psziché.
nezelodo
@verőce21: Igazad van kár a szóért, marad az a "másfél méteres latin szakkifejezés", amit kórtünet leírásnak hívnak a doktorok, az meg nem tartozik még az elszenvedőkre sem. Nagyon sok embernek van hasonló leírása, de azok nem határozzák meg a sorsunkat.
Aki Én
@christike: orbán olyan amilyen. Ha verés nélkül lenne ilyen, az sem változtatna semmin. A dr. annyit mond, nála visszavezethető akár erre is, vagyis lehet ez az oka, habár az senkit nem érdekel. És nem szülőként jellemezte, mert annak akár jó is lehet, habár a példamutatás része megkérdőjelezhető. Itt kimondottan a politikusi, illetve kormányfői mivoltja a téma.
JAJMÁR
@christike: A gyerek rendszeres verése nem válik hasznára a gyereknek. Persze, ez sem az a dolog, amit össze lehet egyénenkét hasonlítgatni: ilyen lett verés mellett, ilyen lett szeretet mellett.
A szeretet a kulcsszó, hiszen attól még, ha a szülő "kiakad" és leken egy pofont a gyereknek, majd magához öleli, mert dehogy akarja ő bántani, az közel sem esik azonos latba a tudatos, hideg alázó, szeretetmegvonásos neveléssel, amit fizikai bántalmazás kísér, vagy nem kísér, de lélekromboló!
Olyan szinten lélekromboló, hogy ritkán válik az ilyen gyerekből egészséges érzelmű felnőtt. Nem biztos, hogy látszik rajta, lehet, hogy csak a család, a házastárs tudja, hogy képtelen szeretni.
Gyereket rugdosni hirtelen felindulásból nem lehet!
Pálinkafőző Rézüst
És akkó még a Dopemant akarták elítélni? Gyerekkínzás jogállási tétele vajon elévül-e? Tudja valaki? Ez a barom tovább adja amit kapott...
világlátó
@zöldszem: Már késő este volt, elfáradtam, egy fél barack is befolyásolt, amikor írtam magamnak. Jelzésértékű. Üdvözlettel.
Pestilence
Már mindenki tudja, hogy nem normális.
Mégis irányithatja ezt az országot.
Szókrakész
@JAJMÁR: Csak előre megfontolt szándékkal?
Kutyuska
@világlátó: Sajnálatos, hogy Magyarország miniszterelnökéről ezt a jellemzést lehet adni.
Aki Én
@Kutyuska: 08:50 Ez is csak óvatos megközelítés.
világlátó
@Kutyuska: Nagyon igaz. Én is szeretnék büszke lenni az ország vezetőire. Nehezemre esik bíráló mondatokat írni róluk.Talán még illetlennek is tartom ezt, mert én még tudom mi a tekintélytisztelet. Amúgy sem az embert, hanem a magatartását kritizálom.
Sajnálatos hogy ma már az embert , a személyiséget is ütik, vágják. De ez a végső stádium,
Ezután már a lealacsonyító, megalázó szavak jönnek, amit azért el kellene kerülni, mert visszahull a fejünkre. A dolog kétoldalú, mert neki is lépnie kellene már.Nem egyet, hanem ezt már sétának nevezik.
Cappuccino
A mikor az apja megcsinálta, akkor is félmunkát végzett meg a rugdosás után is félmunkát végzett.
Feraj49
A papa is "foci is foci őrült" ? Már tudjuk honnan van OV. foci szeretete ,szereti ha más is rugdosnak ! De ezért stadionokat építeni ?
papa.49
Sajnos nem eléggé rugdosta meg, jobban kellett volna, bár ez is sok mindent elárul a díszes családról, hogy a rugdosás volt a nevelési eszköz, vajon csúzlival etették))))))))))))
Borda
Engem hidegen hagy, hogy milyen neveltetésben részesült. Az a probléma, hogy sok ember nem lát át egy álarcon,mert nincs elég emberismerete és bedől egy színjátéknak. Nem lett volna szabad idáig eljuttatni! Miért nem erre költenek annyit,hogy ne ilyen emberekre szavazzon a legegyszerűbb ember is?
Borda
Engem hidegen hagy, hogy milyen neveltetésben részesült. Az a probléma, hogy sok ember nem lát át egy álarcon,mert nincs elég emberismerete és bedől egy színjátéknak. Nem lett volna szabad idáig eljuttatni! Miért nem erre költenek annyit,hogy ne ilyen emberekre szavazzon a legegyszerűbb ember is?
mariaberta
Ezt már sokszor elmondták doktor uraimék, de miért nem tudják megjavítani, hogy hagyna minket békében?
1magyar
Ez az apja szégyene, sőt bújjon a föld alá, hogy még ezek után egyáltalán a fia szóba áll vele, mert nem érdemli meg.
Orbán intelligensebb százszor mint az apja. Pedig a gyermeki bosszút bőven megérdemelné.
mariaberta
@1magyar: Miért? Szerinted az apja olyan intelligens? Ha az volna nem rugdosta volna hülyére a gyerekét. Ennek isszuk mi a levét.
Gauntlet
Nem vagyok meglepve! Mondassuk le! (Nem mintha megtenné, de egy próbát megér!)
human
Szerintem fontosabb lenne, hogy az ellenzék a társadalom profilját felállítsa mint Orbánét. Nem Orbánt kell meggyőzni arról, hogy egy képmutató, hataloméhes alak, hanem a választókat és alternatívát kell nekik mutatni. Ha a következő 4 év ismét Orbánról fog szólni, akkor megismétlődik 2014 és 2018. Nem kellene ugyanabba a hibába esni.
Borsodi
@human: Legtöbb ember megvásárolható és ez így lesz .Csak fentről várhatunk segítséget.szerinted a következő választáskor kik lesznek az itthoni szavazók?Ne álltassuk magunkat ez csak rosszabb lesz.ahol száz forintért is agyon vernek,ott valami nincs rendben.
CsipkeRózsa
"Orbánt rugdosta az apja gyerekkorában"

Nem eléggé.
Edmond Dantes
Orbán politikai tehetsége abból áll,hogy kimond és megcsinál minden olyant,amit egy kulturált nyugati politikus soha nem tenne.Ez a titka a celebek népszerűségének is bizonyos körökben,gátlástalanul produkálják magukat,hogy figyeljenek rájuk.Orbán ugyanezzel a magatartással Magyarországon Superman,Európában pedig bohóc.Ez sajnos nem csak Orbánt minősíti.
human
@Borsodi: Akkor nem demokratikus eszközökkel el kell ragadni a hatalmat attól aki szintén nem demokratikus eszközökkel magánál tartja azt. Sajnos én sem hiszek abban, hogy a parlamenti pártoknak bármi szerepe lehetne a 2022-es választásokon. Ők annyit tudnak tenni, hogy figyelnek, betekintenek iratokba és a nekik járó állami költségvetésből (amit a fidesz már megkurtított) támogatják a civil mozgalmak építését.
papa.49
@tulipan: Sokkal többet kellett volna rugdosni ha egyáltalán igaz a rugdosás, mert szerintem az se igaz !!!
Aki Én
@tulipan: @Shikari a szellemi mélyszegény: ,,Politikus lejjebb már nem süllyedhet.
Orbán most ért le! Megérkezett. Ez már a fenék. Emberségnek, józanságnak, politikának a legalja! A gusztustalan iszapban pedig feldereng a körmök letépésének, vesék leverésének, a fekete autók hajnali menetének egyre valóságosabb képe. Természetesen mind-mind szigorúan az ország érdekében."
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: A nemezti beteg maga mondja el egy ma is elérhető videóban, hogy az apja agyba-főbe ütötte-verte, és valószínűleg skizofrén, mert kívülről szemlélte magát.
Nevezheted lejáratási kísérletnek ezt a ma is aktuális (sőt egyre inkább aktuális) írást, de a gazdádat hazudtolod meg :)
Aki Én
@Shikari a nemzeti buta: Nem használnak a kezelések? Még mindig az elcsalt kétharmad a téma, pedig még így sem kétharmad? Még így is többen szavaztak orbánod ELLEN!!!
Nem ereszted ezt a propaganda szöveget? Itt hiába nyomod, ez nem a szekta.
solidedge
"Orbán idővel meg fog roppanni, mert a képességeihez képest túl nagy terhet cipel." Nosza rajta, nagy igény van rá.
advocat
"ez a megnyerő, kedves fiatalember arról beszél, hogy az apja verte, sőt rúgta is őt. Tudja, a szülők nagyon ritkán rúgják a gyerekeiket." További "rajongói" kérdés?
advocat
És ha valaki végre megtanítáná, hogy kell kezet csókolni!!! Mert a szellemi semmiség jele az, hogy nem tud! Mert arra születni kell!
kokopelli
@advocat: ..akár még utána is lehet olvasni!A szellemiség alapja az is,hogy rögtön utá-
nanézek! Milyen IQ nullás tanácsadói vannak?...vagy a szinfal mögött röhögnek rajta?
A "bevallott" skizós videója is mutatja,hogy azóta semmi sem változott" Sőt...! :-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.