A bíróság szerint a Fővárosi Főügyészség hiányosan küldte meg a Quaestor-ügy vádiratát, ezért ha nem javítják a hibákat május 31-ig, akár meg is szüntethetik a büntetőeljárást – értesült az Origo. A hibalista 30 oldalas.

Mivel úgy fest, az ügyészség nem hajlandó elvégezni a hiánypótlást, Tarsoly Csaba és társai megúszhatják a vádiratban kilátásba helyezett 25 év börtönt. 

Elképesztő sumákság miatt úszhatja meg a Quaestor-ügyet Tarsoly

Előfordulhat, hogy az ügy el sem jut a tárgyalásig, dacára a 30 ezer károsultnak és az eltüntetett több tízmilliárd forintnak.

Ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján a következő hat hétben, akkor

május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást, a Quaestor-ügy pedig nem kerül a bíróság elé

– derült ki az Origo által megismert, a törvényszék végzéséből, amelyet április 1-jén küldött az ügyészségnek.

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész korábban világszínvonalúnak nevezte a nyomozást.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem, hogy amennyiben május 31-gyel megszűnik a büntető eljárás akkor megszűnik a kormány, Polt Pot és Ibolya úr szerepe is véglegesen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Gondolta bárki is hogy börtönbe kerül???
Törölt felhasználó
Ez csupán annyit jelent, hogy keményen tudja zsarolni bentről a fidesz vezetőségét... ilyenkor vagy beszokták áldozni az embert vagy leül nevetséges 1-2 évet aztán milliárdosként kijön. Ha már ilyen szarokat találnak ki, hogy eljárási hiba, akkor ott komolyan zsarolható pár politikus és olyan politikusok, akiknek hatalmában áll ezt elintézni. Na kik lehetnek azok?:)
justhpeter
Remélem, hogy amennyiben május 31-gyel megszűnik a büntető eljárás akkor megszűnik a kormány, Polt Pot és Ibolya úr szerepe is véglegesen.
papa.49
@justhpeter: Egy rendes országban ahol jogrend van nem mutyizás minden szinten ott ilyen elő nem fordulhatna!!!A legfelsőbb szinten kell keresni az igazi tetteseket, mert ez a fütyi csak a kivitelező volt, a találmány meg fentről jött, meg a végzés is, gondolom már meg van az elsőfokú határozat az ügy elutasításáról, és ez se véletlen!!!
human
Még az is lehet, hogy hamarabb szabadon engedik mint Simon Gábort.
human
Ja és hol a lóvé skacok? Nem hinném, hogy bőröndökben hordták ki. Az átutalásoknál nyoma kell, hogy legyen.
papa.49
@human: A hátizsákban, vagy a kocsiban nincs semmi nyom!!!
wagabund
Ha ezt Orbán annyiban hagyja, akkor bizony ez neki, és a fidesznek is arcvesztés lesz a vége...mert megmagyarázhatatlan...

szavazatokat csak ezek lapátratételével lehet nyerni...egyébként...pfff...
human
@wagabund: Szerinted hány ember fogja fel, hogy milyen töménytelen pénzről van szó? Még a hatalmas sikerű Wall Stree farkasa filmben is ennek töredékét csalták el Leonardo Dicaprioék.
Bezzeg a Simon Gábor 200 milliója. Na arra mindenki felkapja a fejét, hisz mszp-s és profi módon volt kommunikálva a fidesz részéről.
bakegya
Végül is a NEMZETI KURMÁNY SZUVERINITÁSÁBA MÉG EZ A NÉHÁNY MILLIÁRD IS BŐVEN BELEFÉR.
A nemzet zárt osztályán belül marad !!!A TITOK,AMI NINCS is.
perfekt
Virágnyelven-ezt vesztegetésnek nevezik! A Fidesz-nem akar kormányozni-a következő választástól!
Hellcat
Lehet tapsolni fidesznyikek...a szocik ehhez képest sehol se voltak...
human
@perfekt: Akkor végre elkölthetik a milliárdjaikat.
human
@Hellcat: A fideszesek még büszkék is rá, hisz Orbánék ebben is jobban teljesítenek.
zöldszem
@Hellcat: Azok még az anyjuk kivégzését is megtapsolnák, csak Viktor legyen a hóhér!
human
Na jó. Ezen a híren eléggé felhúztam magam még úgy is, hogy nem számítottam másra Polt Péter ügyészségétől. De ezek tényleg annyira be lennének zsarolva, hogy még az ilyen nyilvánvaló szándékosságot is bevállalják? De tegyük fel, hogy nem szándékos és tényleg ennyire béna az ügyészség. A minimum az lenne, hogy lemond Polt Péter is Ibolya mákvirág is. Ezt vagy Tarsolynak nem szabad megúsznia, vagy a főügyészeknek. Olyan nincs, hogy se tettes, se felelős.
lampa laz
Ha ezt az ügyet elsikálják, akkor itt elszabadul a pokol, ez rettentően sok pénz és nagyon sok embert érint.
Toby
Na, látjátok feleim szümtükkel ? Így kell kimenteni a piuszika pajtit ! Hiányos vádirat, eredménytelen pótlási felszólítás és Tarsoly Makulátlan megússza ! Rogán, a pintérségen eltűnt terhelő bizonyítékai előkerültek ? Csak kérdezem...
Toby
@zöldszem: Ez jött:

"Not Found

The requested URL /images/7/1/714ek6ep09t256870ibd.jpg@Toby: was not found on this server."
Hofipisti
Nagy trükk ez pártunk és kormányunk 6 éve tartósorozatában, s mást sem bizonyít, mint hogy abból a mintegy 200 milliárdból jócskán volt mit "kanalazni".
Remélem ez az őrült nép most már tényleg kimegy az utcára! nem néhány ezren, de néhány százezren kell legyünk. Pártunk és kormányunk, a hitbizományosok serege, az ügyészség, a rendőrség vezetői, mind "tűzre valók"!
világlátó
Nem is tudom miért, de egyáltalán nem vagyok meglepve / szép magyarsággal /Így legyen ötösöm a lottón, ahogy ezt nemrégiben megjósoltam. Nem vagyok látnok, de az ügy szerteágazó szálai, az érintettek a legfelsőbb körökig mivolta ezt már azonnal vízionálta.
Nemrégiben egy bünügyi szakember csendben megjegyezte, / ő is odafent hallhatta /hogy éves szinten 5 - 7 ezer milliárd Ft.-ot emészt fel az államapparátus és a hozzájuk szorosan köthetők átlagon felüli kiszolgálása. A felduzzadt hatalmi ágak, a fidesz pártkatonák minisztertől államtitkárig, államtitkár helyettesektől az őket delegáló újgazdag, ágazati szféra keresztapái, a fővárosi és vidéki patronáltak jóllakatása, pénzkiáramoltatás a földvásárlásokhoz, a kézivezérelt közbeszerzések győztesei ellátása súlyos milliókkal a munkák többszörösen felszorzott költségvetései finanszírozásához, ezáltal busás haszon kijuttatása az elkötelezett beavatottaknak, stb. Elég az autópályákon járni, 15 - 25 milliós luxusterepjárók húznak el sorozatban százával.Az autópark mindig is egy szondája volt a hazai gazdasági állapotnak.A CSOK és a NOK. is csak újabb trükkje ennek a szabad rablásnak. Az építőipari lobbi úgy látszik nyerésben van.Semmi más vetülete ennek a rafinált szavazóbutításnak nem fontos. Nem fontos a vidék kiürülése, mert tessék végiggondolni, falun ki fogja igénybe venni a CSOK -ot? Hová fog költözni a vidéki CSOK - ra alkalmas?
Természetesen a városba. Hátrahagyva a faluját, ahol ezer okot talál egy perc alatt arra, miért nem marad ott.
Tarsolyra visszatérve, a lopott, piszkos pénzt valahol tisztábbra kell mosni. A pénzmosás elleni törvény érvényesülése sem a Tarsoly féle, sem az Endru Vajna féle intézményekben nem úgy történt, ahogy odalent a kisvállalkozók világában. Ott lent minden kiderül néhány nap, vagy hét alatt. A Questor féle régióban soha nem fog kiderülni a valóság, legfeljebb néhány szerencsétlen kiválasztotton verik el a port, miközben az ellopott pénzt visszaadni már nem lehet. Majd mi valamennyien.
wagabund
@human: 20.17..
erre szerettem valahogy utalni..de te jobban megvilágítottad...

remélem elegendő, ha Orbán felfogja, hogy húbazmeg...ezek életveszélyesen lopnak...nemááá..

-titkár úr! hozza be a lapátot, pár mohót ráteszünk..
-igen uram, már írom is a neveket...
wagabund
@Hofipisti: 21,14...

sejtésem szörnyű...mint ahogy' human' írta, a nép nem érti, és nem fogja fel ezt a nagy összeget...ez számára kezelhetetlen...a piacon beszélgetve még pár tízmilliót érenek, egyesek tudják mit jelent az ezer millió, de ettől nagyobbat kizártnak tartanak, hogy létezik..
nincs akkora padlás, amire ezt fel lehet lapátolni..

nos ezért csendesek az utcák...

sőt...ha nem tüntet senki,(és nem fog, mert miért is?) akkor marad mindenki a helyén, és a gépezet"forog" tovább...

szerintem...
hetöndöe
Ha ezt a békát is benyeli csont nélkül a magyar lakosság,akkor megérdemeljük,hogy ezek a tolvaj szutykok uralkodjanak felettünk.
Hellcat
Bezzeg az ilyen cikkekhez nem jönnek trollkodni a köcsög birkák...szégyen
kkalman
Ez miért hír? A hír az lenne, hogy a Tarsolyt és társait elítélte a bíróság, hosszú évekre, teljes vagyon elkobzással megspékelve. Nemzethy főmosómesterünk ismét jól végezte a dolgát.
Desischado
Egyetértek ezt már nem lehet tűrni! Annyira nyilvánvaló, hogy arra megy ki az egész, hogy megússzák! De ha ezt hagyjuk, akkor megérdemeljük ezt a parazita bandát! Gyalázat, ami itt folyik! De boldog lennék ha a Quaestor ügy lenne a banánhéj, amin a fidesz elbukik végre valahára!
human
@wagabund: Farkas Flórival is mit csinált Orbán, miután kiderült, hogy eltűntetett 1 milliárdocskát. Hát persze, hogy maga mellé vette tanácsadónak. Szerintem Flóri és Tarsoly tudnak valamit ami miatt védettek.
human
@Desischado: Vagy a panamai offshore botrányba buknak bele. A fidesz tele van offshore lovagokkal. Már két fideszes lebukott és az utóbbi esetében a családtagok több országban is offshoreoztak. Úgy néz ki, hogy az EU fekete listára akarja tenni az offshore adóparadicsomokat.
Yoda69
Nincs ebben semmi meglepo. tarsollyal mar a lecsukasa pillanataban megegyeztek orbanek. Maskulonben kopott volna, es kiderul honnan volt szargyartonak meg rogannak penze luxusvillakra.
Sziszifusz
" Elképesztő sumákság miatt ússza meg a Quaestor ügyet Tarsoly"
Az ügyben történt büntető eljárási ellehetetlenítés, elsősorban nem Tarsoly érdekében történik. A dolgok alakulása egyre inkább azt bizonyítja, hogy vannak érintett "nagy emberek" is az ügyben. Az ő megmentésükért az ügyészség minden szükséges áldozatra hajlandó, még egyes vezetői szakmaiságát is lejáratva. Valakiknek élet-halál kérdése az eltusolás.
Jozefina
Ezek szerint Polt Úr és Ibolya Úr is benne vannak nyakig a Quaestor ügyben és így próbálják eltüntetni a nyomokat!!! He nem ez lenne, akkor teljes erővel azon lennének, hogy a bírósággal együttműködve kiderüljön, hogy hová tüntek a milliárdok és a felelősök bűnhődjenek!!! Tébojda ez az ország!!!
nezelodo
Van gyakorlata a fijjuknak a lenyúlásban ehhez képest a macisbank lenyúlása csak gyerekcsíny volt az akkori kölökpolitikusnak.
Yoda69
@Jozefina: Hat igen. Ha nem a hazankrol es a nepunkrol lenne szo csak jot rohognek az ugyon es azt mondanam Hollywoodba a temaval.
Igy viszont sirni tudnek...
Mikor lesz mar vege ennek a remuralomnak???
nyanya001
A magyar bíróságok/ügyészség jól működnek.
Valamii ilyesmit mondott Handó Tünde...
bakegya
@Sziszifusz: a QUAESTOR KÁROSULTAKNAK REGGELTŐL ESTIG UTCÁN ,DE MINDENKÉPPEN AZ ORBÁN ÉS SZÍJÁRTTÓ ,DE MÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ELŐTT KELLENE PARKOLNI@nezelodo: @Jozefina: @zöldszem: @Yoda69: @human: @kkalman: @Hellcat: a tanárok .egészségügy összességében sem zavarja a pénzeszsákolásuk,mért zavarná őket azoknak a serege akik állítólag ONKÉNT TOLTÁK MEG A HINTÓT A NEMZETI ZÁRTOSZTÁLYTÁRSAK ALATT!!!-ja hogy sok köztük a FIDESS-KDNP BANKOLÓ???
perfekt
@human: szia tegnap 20:42 re Nem gond.Ide is egy kevéske, oda is--és kész.Jut-is-marad is.
bakegya
@nyanya001: az is a NEMZETI ZÁRTOSZTÁLY másik fele,méghozzá az egyik leg -jobbikabb fajtájából való barátné-
namihami
Csak egy mondat a leghitelesebb forrásból: ""Senkit nem hagyunk az úz szélén"". Persze ehhez az azért alapvető feltétel, hogy a mi kutyánk kölyke legyen.
nezelodo
Régen a Hofi a renitenseket csak szobordöntögetőnek nevezte. Mára már fejlődtek az egykori szobormászók, a második királyság elején már a forintdöntögető státuszt célozták meg, sikerrel. Hogy örültek a sikerüknek pl. a svájci frank hitelesek, meg az összes polgár!
Aztán eljátszották a naiv befektetőt és "elhitték a tíz százalékos kamatot", betették a pénzüket a "Tarsolyba", nekik be is jött azok kárára, akik a tőke nagy részét is elbukták, mert valahogy fülest kaptak, és időben kimentették a pénzüket. Hát persze hogy hálásak neki, végül is csak egy eszköz volt a mocskos húzásaik egyikéhez.
Hogy van az, hogyha valamelyik bankot és más pénzintézetet átszervezik, lenyúlják, ezek véletlenül mindig arra ólálkodnak?
DR Eric CARTMEN
Megmondta a püffedt pávatáncos anno : SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN !!! Mostmár tudjuk kikről beszélt !
magyarbakancs
azért ússza meg mert a disznóságai magas politikai körökhöz vezetnek.
Nagy lenne a bukta.
sgyuri2003
@nyanya001: Itt van rá a bizonyíték. Hát nem jó ez így nekik? Dehogynem. Na ugye hogy ugye.
bakegya
@magyarbakancs: mert lejebb nem is adja, mint "ANGÉLA",DE BÁRKIT EMLÍTHETNÉNK,mert addig addig sündörög amíg az erőszakszervezetét hatalomba helyezi,vagy a javaikat,legyen az szellemi érték is le nem nyúlja és aztán azzal páváskodik.
egyvandor
A nertársak nagyon magabiztosak voltak. Elfelejtették időben átjátszani a vállalkozást joszip tothnak, vagy kaja ibrahimnak. Most mindenki rájuk mutogathatna. nem lenne olyan égető szükség szíriai menekültekre terelve kerülni a témát.
egyvandor
Gorbán rendszere nap mint nap bizonyítja, Hogy a NemzethyEgyüttRablás olajozottan működik. fidesz nyelven a reformok működnek. Csak abban reménykedem, voltak elegen fideszhívők is, (sőt legalább kétharmados többségben) a károsultak sorában.
Nil
Már Hofi is megmondta hogy kicsit nem szabad lopni
wagabund
@human: 1.32...asszem ebben van valami...

akkor most ez következik?
-na emberek oszoljunk! nincs itt semmi látnivaló! menjen mindenki a dolgára!
Toby
Jelen esetben nem a terhelő bizonyítékok tűnnek el, mint Tró-gán - Göbbelsz esetében, hanem maga Tarsoly !
dr. prédikátor
Kételkedett valaki abban hogy ezt a "tarsojt" lecsukják???Pár száz millácska a fütyisz-nek és máris ártatlan a szent lelkem!!! Sőt még kártérítést is megitélnek neki a jó "hirnév megsértése" miatt!!!De már a neve is a mutyira utal!!!Simán fel fogják menteni bizonyíték hiányában!!!
human
@dr. prédikátor: Mehet Orbán mellé tanácsadónak, mint a Farkas Flórián. Az ilyen gazemberekre van szüksége Orbánnak.
human
Én ha 2 ezer forinttal tartozom és a bőr a képemen. Itt meg milliárdok esetén is mintha mise történt volna.
bencemacska
@human: ma, 01:38

Attól tartok, hogy a fidesz offshore lovagok, nem Panamában érdekeltek!
Welsz Tamás ott kavart valamit, amibe bele is halt. Azóta átmentek a szigetekre, az biztonságosabb.
bencemacska
@human: ma,18:48
Hasonló a hasonlónak örül!!!
wagabund
mindannyian tanultuk a régi bölcsességet: a tudás hatalom...

itt a példa, ő valamit nagyon tud.
human
@bencemacska: Ez a panamai offshore borítás nagy akció volt az oknyomozó újságírás részérél. Ha jól tudom nemzetközileg fogtak össze az újságírók, hogy kibogozzák a szálakat. Bízom benne, hogy elindul valami dominó folyamat és újabb ügyvédi iroda bukik le.
micfild
@wagabund: A zemberek memóriája szelektiv.. már azt sem tudják mi volt az az Quaestor és ki az a tarsolycsaba.

van itt pl egyetlen ember is... aki még emlékszik a cba-franchise 4 milliárdot érő áfacsalására???
kukac50
Rogán mondta,hogy jó befektetést csinált! Elvitték a pénzt ami nem volt az Övék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.