A Nyugdíjasok Országos Szövetsége tiltakozik a jövőre tervezett nyugdíjemelés mértéke, módja és indoklása ellen – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

Mint közleményükben írták, "a nyugdíjas társadalom elkeseredéssel és felháborodással fogadta" Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentését a jövő évre tervezett nyugdíjemelés mértékéről.

A miniszter a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban közölte: jövőre 0,9 százalékos lesz a nyugdíjemelés. A költségvetés készítésekor cél, hogy az ellátások megőrizzék reálértéküket, ezért a tervezett infláció mértékével egyező nyugdíjemelésre tesz a kormány javaslatot – indokolta.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége közleményében kifogásolta, hogy egyeztetés nélkül döntött a kormány. Felidézték: korábban az Idősügyi Tanácsban minden lényeges témánál jelen volt és érdemben befolyásolta a döntéseket a nyugdíjas érdekvédelem.

Elkeserítőnek nevezték, hogy a rendszerváltás utáni időszakban – amióta létezik szabályozott évenkénti nyugdíjemelés – 2017-ben fogják a legalacsonyabb nyugdíjemelést kapni, és felháborítónak tartják, hogy a tervezett intézkedés indoklására "olyan érveket hozott a kormány, amelynek véleményünk szerint nincs köze a nyugdíjas fogyasztói szokásokhoz, érdemben nem befolyásolják azokat".

A szervezet szerint értelmetlen 8 hónappal korábban közreadni egy olyan tervezett lépést, amely nem számol a hátralévő hónapok gazdasági és politikai folyamatainak valóságos alakulásával.

Hozzátették: a társadalom valamennyi rétege, nyugdíjasok és leendő nyugdíjasok egyaránt abban érdekeltek, hogy a mainál egy sokkal igazságosabb, méltányosabb, tervezhetőbb, átláthatóbb, és fenntartható nyugdíjrendszer épüljön ki Magyarországon.

A közlemény szerint a Nyugdíjasok Országos Szövetsége 1988-ban alakult korosztályos érdekvédelmi szervezet, 36 tagszervezettel, országos lefedettséggel, a tagszervezetekben mintegy 130 ezer taggal.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Na? mit mondtam? a kormány teszteli a nyugdíjasokat...
ha lázadnak, akkor majd jön Orbán, és megoldja, ha kuss van, akkor marad a 0,9...

ilyen gané a politika.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
christike
Helyes ! Nem kell lebecsülni, és főleg megalázni a több .mint 2 milla kisnyudíjast! Ez ellen igenis tegyenek a Nyugd. Szervezetek! Inogni fog a léc alattuk, ha ezt véghezviszik! mmint ezt a hatalmas emelést ,ami egy 100 ezres nyugdíjjal számolva : keményen 900 ft. SZ
wagabund
Na? mit mondtam? a kormány teszteli a nyugdíjasokat...
ha lázadnak, akkor majd jön Orbán, és megoldja, ha kuss van, akkor marad a 0,9...

ilyen gané a politika.
magyarbakancs
Egyszer azt monda nem tudom szó szerint idézni Orbánt"nyugdíjasok nyűg az országnak"
09% nyűg ennyit érdemelnek a szemében Orbánnak a nyugdíjasok.
Hellcat
Ha jól értem most még csak a NYOSZ tiltakozik...rendkívül sok agymosott nyugger (akik általában kezet csókoltak a cigánykirálynak) azt se tudják mi van...max annyit hallottak, hogy emelkedik a nyugdíj.
Gemüs52
@wagabund: Sok a nyugdíjas, de szétszóródva az országban .Hogy tudod megszervezni az összefogást ?! Falu ,tanya,kisváros !
bundi
azért gondolom a nyugdíjasok tisztában vannak azzal, hogy jelenleg az országban felosztó-kirovó rendszer van elméletileg ...és a kb 4,2 millió dolgozó átlag havi 250 ezréből 25 ezret fizet nyugdíjalapba...ebből a kb 2,2 millió öregségi nyugdíjasnak kb havi 50 ezret lehetne kifizetni...elméletileg...a mostani kb 120 ezres átlagnyugdíjjal szemben...a különbözet a szocho átirányítása javarészt, ami az oktatást és az egészségügyet üti ki...
ja kérem...ha a gazdaság száguld...a nyugdíjasok verhetik az asztalt hogy kevés a lé...na de miből fizessenek többet kérem szépen...miből?
Cicamama55
Ez nem tesztelés, hanem sok ember számára a nyomor...@wagabund:
sokanvagyunk
Varga Mihály a hablagyát adja elő Matolcsy-féléknek a béremelésük kapcsán, hátha meggyőzi őket, érjék be 0,9-cel...
eszegfu
@bundi: Jól számolsz! Ebben csak az a hiba, hogy a kormánynak nem kellett volna a 27 %-os szocho-t bevezetnie adóként, hanem maradt volna a munkáltatói 24 %-os nyugdijjárulék, igy a havi 250 eFt bruttó után +60 eFt ment volna ebbe az alapba, és talán a nyugdijkassza viszonylag kiegyensulyozott lenne. Amikor még igy fizettük a járulékot, akkor az eügyet és az oktatást nem ebből a kasszából fizették. Egyáltalán nem érződik, hogy a szocho-ból képesek jól finanszirozni az előzőeket, ráadásul a nyugdijra sem elég!
Ez a "lé" valóban kevés, ha 3 területet kell finanszirozni! És akkor csak arra tudok gondolni, hogy a régi költségvetésben az e.ü-re és az oktatásra tervezett pénzek máshova "szivárognak".
bundi
@eszegfu: a probléma csak pár év múlva lesz szerintem igazán éles, amikor az uniós források elapadnak, és nem lehet máshonnan forrásokat átterelni...na majd akkor kezdődik a szép élet...
pbalage
tehát akkor most a nyugdíjasok is sztrájkolni fognak?
Ízlelgetem a szót:

nyugdíjassztrájk.
eszegfu
@bundi: Ahogy mondod... az sem lehetett véletlen, amikor "lebegtették", hogy esetleg megadóztatnák a nyugdijakat. Nem irigylem Varga Mihályt!
verőce21
Pedig most megint mehetnek, mint az egyszerű családok hétvégén is, a tesco-ba bóvlikat meg gagyit nézegetni...
spu00
Eddig az volt a jelszó, hogy az infláció mértékével azonos emelést garantáltak, s azt meg is tették.
Most az a baj, hogy nincs, vagy csak minimális 0,9 %-s az infláció, javaslom a sztrájkot, hogy emeljék az inflációt vissza a 7-8%-ra.Mit gondolnak, a 2017-s ÁFA csökkentés nem vonatkozik a nyugdíjasokra? Talán ki kellene számolni, hogy az miként hat rájuk. Én Önök helyett a pékeket támadnám, hogy az elmúlt években a benzináremelések miatt vitték fel a kenyér árát, s azóta is ott tartják ahol van, pedig 20%-s csökkenés van.
Vagy ez nem lehet politikai ügy? Érdekes hozzáállás.
Főlökött
Na szóval ahogy a nagyoknál, úgy kérem én is a nyugdíj tiszteletdíj-emelésemet, minyimum a négyszeresére, mivel én is hajtok, 'mint a fábaszorult...' .
De "a Központi Statisztikai Hivatal által meghatározott 2015-ös bruttó átlagkereset tízszeresét, azaz 2,478 millió forintot vihet haza alapbérként". Na ez is jöhet, mivel ez a bevált módszer, így nagy duzzogva elfogadom !

Forrás :
hvg.hu/gazdasag/20160229_Duplajara_azaz_5_milliora_emelnek_Matolcsy_Gyorgy_fizeteset
verőce21
@Főlökött: Hajts lassabban. És nem szorulsz fába...
nemzeti_nyugdíjas
@wagabund: Nem a politika gané, hanem a hatalmon lévők.
Sziszifusz
@verőce21: 11:01
Templomba nem mehetnek, mert nem telik perselypénzre. A Tescó-ban pedig a nézelődés ingyenes. Spórolni lehet a rezsi költségen is mert ott télen meleg, nyáron pedig hűvös van.
verőce21
@Sziszifusz: Széltől óvja őket, és az eső sem esik be...:)
Sziszifusz
@verőce21: 11:14
Na ugye... csupa öröm a nyugdíjasok élete. Főleg az utóbbi években.
wagabund
@nemzeti_nyugdíjas: átértékeltem...nálad a pont.
wagabund
@Gemüs52: 10.08...
igen, erre nem tudok válaszoni, megfogtál...
asszem ebben a szervezhetetlenségben bízik a hatalom... ...mivel nincs tüntető, akkor minden rendben..tehát...marad a (pofátlan)0,9
Főlökött
@verőce21: Járókeretemmel még soha nem trafiztak le :).
Amúgy az általad említett központokban ki is vannak állítva termékek, mint pl. hintaágy. A kóstolgatásos nénik végiglátogatása után, az ebéd utáni sziesztát is meg lehet ejteni, csak halkan kell horkolni :).
alterego56
Na aki eddig orbán kezét csókolgatta az most csókolgassa az ánuszát!
nyanya001
@wagabund: " ilyen gané a politika "
Igen. A kormány még ganébb !
5 milliós fizetés Kusza Szemnek ... mert megérdemli... meg ám
...t kipontoztam mert nem akarok drasztikus lenni !
szaboria1
Mit várunk már egyszer csúnyán átverték a nyugdíjasokat amikor 1998-ban győztek. Még márciusban még meg szavazták a 20%-os nyugdíj emelést 1999 januártól. Jött a győzelem és láss csodát októberbe bejelentették csak 8 % lesz. Onnantól kezdve még mindig lemaradásban vannak. A szocik pedig azért nem tudták folytatni a rendezést mert jött az a fránya gazdasági válság.
dr. prédikátor
Kéz és seggcsókolgató agyament fütyiszes nyuggerek!!! Most mehettek a viktor szopkinhoz és mélyen benyalhattok neki!!! Úgy e örültök a 0.9 százalékos emelésnek???
Kutyuska
@wagabund: Ha esetleg nagy lesz a felháborodás, megemelik 1-2 tized százalékkal és lehet örülni, hogy több lett, mint amit először benyögtek. Sajnos ezt a trükköt sokan beveszik még mindig.
verőce21
@Sziszifusz: (11:16) Én még nem tudom milyen a nyugdíjasok élete, de azt látom, ők a családok biztos anyagi támaszai.
(De ha a fiatalabbakat kérded, azt mondják, mindig jó 2-3 nyugdíjast tartani, jól lepofozni őket és elvenni a nyugdíjukat.)
verőce21
@Főlökött: Járókereteddel? - mindig csak a rohangálás?
Kutyuska
@bundi: A 2018-as választások után ha marad ez a rablóbanda (amire nagyon nagy az esély) drasztikusan csökkenni fognak a nyugdíjak. Pár éve már tervbe volt véve, de még nem merték meglépni. Nem volt még Orbán elképzelésének megfelelően átalakítva az ország, nem volt még kialakítva az elnyomó gépezet annyira, hogy bevállalták volna. Mára már gyakorlatilag kiépült az illiberális állam, csak erőszakos úton lehet eredményt elérni a kormánnyal szemben, ehhez viszont még nincs meg a megfelelő lincshangulat. A lakosság nagy része, akik szenved ugyan a rendszertől még mindig csodára vár, sokan közömbösek, ők azok, akiknek mindegy, hogy élik le az életüket, soha nem fogják hallatni a hangjukat. A következő választásokat mindenképpen elcsalja a Fidesz, ebben ne kételkedjen senki. Tehát 2018-ban, miután a Fidesz-KDNP összeborul a Jobbikkal, megkezdődik a totális diktatúra kialakítása, nem hogy kis mértékben nem nőnek a nyugdíjak, jelentősen csökkennek majd, sőt azt is megkockáztatom, hogy nem is lesznek. Ahogy a rokkantnyugdíjasokkal meg lehetett csinálni bármit, a munkanélküli segélyt el lehetett törölni, stb. nincsenek illúzióim.
Sajnos nagy a valószínűsége, hogy Orbán és bandája marad még évtizedekig.
Nil
Megszavaztátok őket, tüntettetek mellettük.
Kértetek.
Megkaptátok.
Ma már a kor ne jár együtt a bölcsességgel.
Tisztelet a ritka kivételnek.
bundi
egyébként ez várható volt egy ideje...csak hát ugye a sok hülye bérrettegő...csak riogatta a nyugdíjasokat ...aztán amikor tényleg elkezd beütni a menykő...
namihami
Nem most kellene bepöccenni. Tavaly is többször lett volna alkalom , akkor miért nem pöcögtetek? Úgy hívták, szavazóurna.
2018-ban ismét lehetne pöccenni, de félő, hogy akkor megint csend lesz és "Szeretünk Viktor" meg "Viktor az Isten".
Akkor tessék, az már megint meg fog érni 0,9 %-ot, nem?
Yoda69
Az atlag nyugdijas kap 500 forint emeles, mig eltolcsi elvtarsank 5 milliora emelik a fizetest. Es mindkettot a mi adonkbol fedezik. Hat mit ne mondjak ezen en is bepoccenek.
jancsipapa
@spu00: Igaz ,hogy a 2017-es áfacsökkentés ( ha lesz ) pénzt hagy náluk . DE! az áfa 27 %-ra emelése ( mindenre ) meg alaposan elvett tőlük . Akkor nem emlékszem ,hogy azt kompenzálták volna .És a nyugdíj nem könyöradomány,hanem megérdemelt ( az aktív évek alatt megtakarított) járandóság .
Cicamama55
@jancsipapa: Az áfa csökkentést nem nyugdíjas igazolvánnyal lehet majd igénybe venni én úgy tudom, sőt a rezsicsökkentés sem csak a nyugdíjasok kiváltsága. Legkevésbé azoké, akik amúgy is spórolnak. Innentől kezdve akkor mi a magyarázat erre az óriási nyugdíj emelésre?!
justhpeter
Azok a nyuggerek, akik Orbánra szavaztak nem pöccenhetnek be. Nekik 2018-ig szopendusz van.
Főlökött
@verőce21: Nem rohangálok én már sehova, nyugodtan és megfontoltan ténykedvén - megkóstolgatok mindent, amit ingyen adnak, így nem kerül számomra semmibe. Egy bajom van, rántotthusit nem adnak a kóstolásra szánt savanyúság mellé, de ott a lilatehén típusú előadásos hosszúcombú szőke, ad egy kis kalóriát. Amikor majonézt lehetett kóstolni, kérdeztem, hol van a rántottsajt, sültkrumpli hozzá ? Úgy néztek, mintha gyilkoltam volna... Utána a lightos kávékostolás, mely emésztéskönnyítés gyanánt jöhet. A rágcsáknál lévő kostolgatás pedig levezetéses fázis, nassika, a majdnem tv-nézés előtt, de azt kihagyva, mehet a teljeskörű szieszta, a kerti nyugágyban. Majd a biztonsági őr ébreszt, ha gondja van - illetve akadna :)
Illetve akkor még nem beszéltünk a Praktikerről, ahol feltöltött medence is van, a meleg nyári napokra, hűsölés tekintetében :)))))))))))))) Így egy - agyonfizetett nyugdíjasnak meg lehet mindene. Még az ingyen fürdés is. De azért habfűrdőt - szappant vigyen magával :)-ki tudja.
Szóval lehetnének érdekes dolgok, csak akarni kell, illetve fantáziánk nyitott legyen :) Egyik sem büntetendő cselekmény, de érdekes lenne végigjátszani ! Sőt izgalmas is, hogy ki és mit lépne rá. Tudom, pihent vagyok, de rám is fér(t) :)
Toby
Lehet, hogy egy időre elmarad a főgenyó által már megszokott kézcsók !

Dinamitot nekik, azzal, hogy rá van írva " Nemzethy Fáklya - csak meg kell gyújtani !"
prielle
Eddig is annyi jót tett a nyugdíjasokkal ez a drága ember(?), ez a nyugdíjemelési szám is csak tévesen jelent meg, a 0,9 elöl lemaradt egy 1-es vagy kettes, rövidesen megjelenik a helyesbítés: 10,9 %-kal emelik...hiszen Magyarország jobban teljesít, a reformok működnek, ebből következik, hogy nem kell pöcögni...minden nyugdíjas kezében legyen egy bot, főzőkanál, kapanyél...cselekvést a fantáziánkra bízom!
Pestilence
A legbirkábbakon kivűl mindenkit magukra haragitanak.
Hajrá.
sziha
Na es? Majd lesz meg mivel megetetni a nygdijasok demens reteget es akkor hipp-hopp ujra 2/3. Persze, ahhoz mar eleg lesz 10% is, imerve Viktorovics matekjat.
Fradigege
Beindult a protézis csattogtatás. Eddig a zsidesz valagát nyalták.
Draba
Valaki említette a nyugdíjasok szétszórtságát egy esetleges tiltakozás esetén,mint nehezítő körülményt.
Visszakérdeznék.
Mennyi csoportot is tett tönkre az Orbán kormány eddig,megosztva egymásnak ugrasztva őket?

Csak kb:tizenöt ezer volt rend védelmis dolgozónak tett alá.
Ezek között van rokkant kommandós,mesterlövő tűzszerész stb.
Ezek közűl sok lesz akinek maga miatt nem,de a családja miatt lehet veszteni valója.

Elég egy golyó és Orbánnak GAME OVER.
A TEK itt nem hatásos..
Desischado
Remélem, a nyugdíjasok is fel fognak háborodni! Össze kéne fogni, mindenkinek, aki él és mozog! 4-500 ft "emelés", közben matolcsy meg 5 milliót kap! Tényleg sz@rnak néz ez a banda mindenkit! Megnézném annak a nyugdíjas nyanyának a képét, aki orbán kezét csókolgatta!
sziha
@Draba: Tul konnyu lenne neki. A golyo nem igazan faj, es nincs mivel szembeneznie a halal beallta utan... Ha elve rohasztjak, akkor meg kesereghet egy darabig...
sziha
@wagabund: nem lesz az soha tobb, mint 0.9... Max elhitetik veluk (is), hogy ha eletuk vegeig csirkelabat zabalnak, akkor nem csak kicsattannak az egeszsegtol, de a qrmany annyira biztosan tamogatta oket, hogy ez viszont is jar. Ja, meg tojast.
kkalman
"A nyugdíjasok is kezdenek bepöccenni a kormányra"
Jobb későn ébredni, mint soha. Nem kellett volna eddig sem a csútkai csüngőhasú kezét csókolgatni. Bele kellett volna harapni!
mariaberta
Ha olyan ménkű nagy áfacsökkentés miatt csak ennyit kap a nyugdíjas, akkor Matolcsynak miért nem 0.9 %_kal emelték a bérét? Vagy ő több csirkét, tojást tejet fogyaszt? Na na, majd olyan hasas lesz mint Orbán a nincstelen. Bár lehet, hogy őőőő, ha vendégségben, van dupla adag kaját eszik.
Borsodi
A nyugdíjasok becsületben megöregedett emberekből tevődik össze akik azt hiszik,hogy a Miniszter amit megígér azt teljesíti,Persze aki igérni sem tud az nagyon szegény.A fidesz igen tud igérni és kampányolni.
baloldaliliberalis.blog.hu/2016/02/25/73_ez_egy_hazug_csalo_es_tolvaj_hatalom
kukac50
Van a pofájukon bőr? 130- 800 forint közötti nyugdíj emelést adni embereknek,miközben Matolcsinak 2,5 millióval emelték a fizetését.
Aljas érzéketlen embertelen banda.
El kell zavarni Őket!
spu00
@jancsipapa: Mivel megtették a sertéshúsnál, megfogják tenni a beígért témáknál is.Az ÁFA csökkentés alapja a gazdasági helyzetünk.2010-ben 25%-s volt az áfa, jött hozzá 8-900 milliárd évi kamattörlesztés pluszba. Azt gondolták, hogy ezt nem kell kifizetni? Nagyon kevés a nyugdíj, de ebből a gazdaságból nem telik többre.Vissza lehet sírni a Gy-B-i kormányok ígéretét az IMF-nek, miszerint 10%-s nyugdíj csökkentést kértek tőlük.Tessék kimenni érte az utcára.
Kutyuska
@spu00: Csak halkan kérdezem, ha ebből a gazdaságból nem telik több nyugdíjra, a stadionok miért épülnek tucat számra, miért ad támogatást a kormány a romániai magyaroknak.
spu00
@Kutyuska: Halkan válaszolva : Egy stadion építésnél a befektetett összeg kb.40%-a adó formájában vissza megy a költségvetésbe,500-1.000 embernek munkát biztosítanak, több száz embernek sportolási lehetőséget biztosítanak folyamatosan, GDP -t növeli, az állami vagyon is emelkedik ennek értékével.
Az erdélyi magyarokkal kapcsolatban, ha Ön nem magyar, akkor nem is érthetné, akár mit is írnék.
Kutyuska
@spu00: Mely stadionokban biztosítanak több száz embernek sportolási lehetőséget? Milyen sportágakban? Miért nem tornatermeket építenek azokban az iskolákban, ahol nincs?

Az erdélyi magyarokkal kapcsolatban hadd döntsem én el, hogy mi az amit értek és mi az amit nem. Nem az erdélyi magyarokon van a hangsúly, hanem azon, hogy Magyarországon százezer számra éheznek, nyomorognak gyerekek, idős emberek, a kórházak nagy többségében embertelen állapotok vannak és ennek a helyzetnek a javítására állítólag nincs pénz a költségvetésben.
Ha ebből a gazdaságból nem telik többre, akkor rangsorolni kellene, hogy mi a fontosabb.
A stadionoktól nem fognak jobban élni a mély szegénységben vagy rokkantként élők.
simmering73
Jó reggelt!
Németországban 4-6%-kal emelik a nyugdíjakat. Igaz, ott nem működnek a reformok.
Peller Anikó
@simmering: "Komoly zavarokat okozhat az uniós belső piac működésében, ha az Európai Unió nem lesz képes garantálni a külső határai biztonságát" - figyelmeztetett csütörtökön A mekergel.
eszegfu
@spu00: Csak tájékoztatásul... egy stadion épitése kb. 3,8 milliárdba kerül, 300 ember dolgozik a felépitésén, mely személyek adója a felépitési idő alatt (2 év) 892 millió lehet, ha havi bruttó 200 eFt-tal számolok. (Az épitkezés költsége, ideje és a dolgozók számát egy konkrét stadion adatai, csupán a bruttó 200 eFt a feltételezés.) Tehát nem "megy vissza a költségvetésbe a befektetett összeg kb. 40 %-a"... a számok azt mutatják, hogy max. a 20 % lehet és csak az épitkezés idején. Csak egy költői kérdés: a stadionok fenntartási költségei (villany, fütés, viz, stb.) az évek során hogy térülnek meg, hiszen ez nemcsak 2 évre korlátozódik?! Mert hogy a jegybevételből nem, az biztos! Vélhetően a gazdaság kevésbé "fontos" területeitől (pl szinházak, film, e.ü., oktatás) veszik el.
Mangu
@wagabund: Egy-két észrevétel egy nyugdíjastól:
Nyugdíjasok Országos Szövetsége 1988-ban alakult korosztályos érdekvédelmi szervezet, 36 tagszervezettel, országos lefedettséggel, a tagszervezetekben mintegy 130 ezer taggal. Ténylegesen hány nyugdíjas is van?
A rendszerváltás óta folyamatosan építik le a nyugdíj ellátást, vonják vissza az időközi alkalmi juttatásokat. Tiltakozott valaki ellene?
Nem Orbánnal van baj, hanem az ország lakósságával, aki mindezt zokszó nélkül tűri folyamatosan, mint nyugdíjas és leendő nyugdíjas.
Nem a politika a gané, hanem az, aki támogatja, eltűri és hagyja ezt a politizálást.
evacica
@simmering73: És nem lopnak annyit a vezetők!
evacica
@spu00: De a kormánynak és haverjainak a zsebét tömni azt igen!
evacica
@spu00: Jobb is volna, mert a fagylaltozásától hánynom kell!
evacica
Én felajánlom nekik gyógyszerre és koporsószegre ezt a fene nagy nyugdíj emelést!Remélem a gyógyszer megakad a torkukon.
bretagne
Nagyon szomorú, hogy csak most pöccentek be. Már az elején kellett volna, hiszen úgy bánnak a nyugdíjasokkal, hogy csoda, hogy még élnek. Mindenkitől - legalábbis a rokkantaktól elveszik a járandóságot, gyógyszereket nem tudnak kiváltani, éheznek, megfagynak a saját lakásukban, És csak most kezd elegük lenni???
mariaberta
Kezdenek? Még csak itt tartanak? Kiszámolták már mennyivel emelkedik a minimál nyugdíjasok nyugdíja? Az egyszer egyet már a negyedik általánosban is tudják. Ennyire hülye még egy "kis nyugdíjas" sem lehet???
Peller Anikó
@bretagne: csak ne nagyon pöccenjenek, mert megüti őket a buta. Aztán nem élnek.
Borsodi
@eszegfu: A miniszter hobbijára nem kell sajnálni a pénzt ,majd lebontják és szét hordják mint az Ózdi gyárat,és a vasút állomást.Talán elmehetne Somsályra szét nézni 20 évvel ezelőtt takaros kis település volt,mára gettó lett ,erre kellene oda figyelni nem a stadionokat építeni.Felcsútot Somsállyal hasonlítsák össze !
bretagne
@Peller Anikó: Ha eddig nem kaptak gutaütést, akkor ezután sem.
eszegfu
@Borsodi: Nem tartozik szorosan a témához, de engem megdöbbentett, amit Solymárról irtál!
Emlékeimben még ma is ugy él, mint egy "gazdag", sok hagyománnyal rendelkező, tényleg "takaros kis település". Miből itélted meg, hogy "mára gettó" lett? Régen jártam ott (rokonaink laktak ott, amig éltek) és fogalmam sincs mi történhetett Solymáron...
eszegfu
@Peller Anikó: Kösz.! Én megesküdtem volna, hogy Solymárról beszél és csak elirás...ezt "benéztem"! Bocs.!
Jozefina
Majd ha a sok szenilis vénasszony nem orbán kezét csókolgatja, akkor történik valami. Mondjuk inkább körmösöket kellene osztogatni, mint annó az iskolában!!! A nyugdíjas szervezetek kissé későn ébredeznek, de ha felébredtek, akkor maradjanak is ébren!!!
simmering73
Lehet örülni a 0,9-nek is. Elő a kereplőkkel, dudákkal, sípokkal, dádé fényképekkel, lehet csókolgatni kezét, lábát, meg amit gondolok. Tisztelet a kivételnek, akik inkább a börtönablak alatt adnának szerenádot a nemzetmegvezetőnek.
spu00
@eszegfu: Próbálja meg esetleg az anyag költség oldaláról is vizsgálni. De , ha személyesen is megnézné, sok helyen 800 főt is számolhatna, nem nézőt.
qxy
Kezdenek be pöccenni? Na én három év múlva megyek de ha addigra nem lesz meg a pénzem, Ki kardom a rántom és le nyakom a vágom az tuti. Nagyon sok disznó fejét le szedtem annak idején otthon.( hentesként ) Nehogy rosszra gondoljon valaki.
human
A nyuggerek nem tudják, hogy ők a dolgozó fiatal társadalom új ellenségei? Hát tessék ezt szépen elolvasni: nepszava.hu/cikk/1092135-a-nyugdijasok-felelik-a-jovonket---idoseket-alaz-a-habony-portal/
human
2011. dec. 31.
"Éjfél után néhány perccel elhunyt az a zirci férfi, aki december 14-én a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon szíven szúrta magát.
Mint ismert Veszprémben a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon egy 55 éves férfi az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették, majd néhány kérdést tett fel ezzel kapcsolatban. Ezt követően az igazgatóság ügyfélvárójában a zsebéből elővett késével szívtájékon szúrta magát. A férfi kórházba szállították, majd életmentő műtétet végeztek el rajta, szombaton halt meg - írja a Veszprém Megyei Napló."
zaol.hu/cimlapon/meghalt-az-a-nyugdijas-aki-sziven-szurta-magat-1398156
eszegfu
@spu00: Természetesen nézhettem volna az anyagköltség oldaláról... de én az ápr.21-i 11:50 hsz-dre válaszoltam, ahol a "befektetett összeg kb. 40 %-a adó formájában visszamegy a ktv-be" és ez szerintem nem helytálló, ahogy irtam. Egyébként egy épitkezésnél az bekerülési költség megoszlása kb. 1/3 anyag, 2/3 pedig az élő munka értéke. Az anyagköltség soha sem térül meg semmilyen formában, max. ennek az ÁFA-ja, ami az egész költségnek durván a 7 %-a. Azt meg végképp tulzásnak tartom, hogy egyszerre 800 ember dolgozik, hiszen el sem férnek egymástól (az egyes szakmunkákat egymás után végzik el). De eszembe sem jut vitázni, csak ugy gondolom: érdemes a számokat is nézni, nemcsak érzelemből véleményt alkotni.
nyanya001
erről miért nem ugat ez a szellemi csökkent takonyárpi ?
A jó qrva édesanyját !
Meg a kormányközeli lap ?
hvg.hu/gazdasag/20160224_ukranok_magyar_nyugdij
spu00
@eszegfu: Igaza lehet, mert ha konkrétan nézzük, akkor anyagköltség révén 8,91%, bérjellegű bevételként 26.4 % kb az adó és járulék, tehát csak 36,31%. Elnézést , pontatlan voltam.
Az, hogy pontosan hány ember dolgozik rajta, lehet vitatkozni.De például az anyag ellátás érdekében és az építkezéseken résztvevők számát nehéz meghatározni, lehet, hogy 799, s akkor már megint Önnek lesz igaza. Ugyan nem számoltam a tervezés, az engedélyezés, a HR témákat, a bérgazdálkodás és egyéb adminisztrációs tevékenységet ellátó embereket, ne haragudjon, tévedni emberi lehetőség. Máskor jobban vigyázok a számokkal.
És most úgy gondolja, hogy Önnek van igaza? Én úgy gondolom 3,69% -s érzelem még beleférhetne.
eszegfu
@spu00: 20:55 Természetesen nem gondolom, hogy nekem van igazam! Ennyi "káló" belefér még nálam is! Tisztelem, hogy számoltál! Csak annyit füznék hozzá: mivel más az anyag és a bér esetében a % alap, igy a %-okat nem lehet összeadni. Kösz. a beszélgetést (és most nem akarlak "lepattintani"), de a többiek számára lehet, hogy már érdektelen és hosszu...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.