Valaki feljelentette a Nébih-nél Illés bácsi gödöllői cukrászdáját. A messze földön híres cukrászdában május 15-én lehetett utoljára fagyit és süteményt vásárolni, mert a hatóság az elöregedett ház, az elavult berendezések miatt elrendelte, hogy be kell zárni a boltot.

Barna Illés ötven éve működteti a cukrászdát, és bár egészségi állapota már nem a régi, még nem szeretné abbahagyni az ipart. 

"Hagyják dolgozni Illés bácsit!" – Nagy a felháborodás a cukrászda bezárása miatt

(Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu)

Egy ország mozdult meg Illés bácsiért

A bezárás ellen tiltakozók petíciót fogalmaztak meg, amit bárki aláírhat a kézműves cukrászda megmentéséért:

Hagyják dolgozni Illés bácsit!

Kérjük a NÉBIH illetékes vezetőit, hogy vizsgálják felül Barna Illés gödöllői cukrászmester üzemének bezárásával kapcsolatban hozott döntésüket, amelyben a cukrászda teljes felújítására kötelezték az üzemeltetőt vagy a cukrászda bezárását írták elő.

Az idős cukrászmester hagyományos módon és természetes alapanyagokból készített termékei egyediek, kiváló minőségűek és ízűek. Soha senki számára egészségügyi problémát nem jelentettek.

Fontosnak tartjuk a törvények és HACCP előírások betartását, de fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti. Inkább tanítani kellene az általa alkalmazott tudást, nem pedig megalázni őt.

Sok ezren, messziről is felkeresték ezt az üzletet, mert bizton számítottak arra, hogy itt remek süteményeket és fagylaltot vásárolhatnak. Egy legendával lennénk szegényebbek, ha az üzlet megszűnne.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
@wagabund: Van rajta kötény! Persze a fagyitól foltos! Egyébként dög meleg van bent! 16 órát állni egy nap - az se semmi!!!
Máskülönben egy kis retro belefér! HACCP? Szarni bele! A kis öreg cukijában még sose kapott senki szalmonellás fertőzést!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Az összefogás hatalma... Így kell(ene) ezt!
wagabund
én is öreg vagyok, de így nem hagytam volna, hogy lefényképezzenek...sőt, így nem szabad kiszolgálni...a kedves vevő ettől az izompólós látványtól csatakos pizsiben felsír éjjelente...

én így még a kertemben sem mutatkozom...

szóval...hátrább az agarakkal..
simmering73
Talán mégse kellene koszos trikóban fagylaltot mérni Illés bácsi. Amúgy én is azt mondom, el a kezekkel Illés bácsitól.
Csizmás Kond
Az sem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy a kényszerpihenő akár jól is jöhetne a bácsinak.
CHEWBACCA
@wagabund: Van rajta kötény! Persze a fagyitól foltos! Egyébként dög meleg van bent! 16 órát állni egy nap - az se semmi!!!
Máskülönben egy kis retro belefér! HACCP? Szarni bele! A kis öreg cukijában még sose kapott senki szalmonellás fertőzést!!!
lampa laz
@wagabund: a szakmai hozzáértését koránál fogva sem vitatom el, de a mellszőrből én sem kérné dekorációt a curásztermékre.
wagabund
azt hittem mindenki elküld az anyámba...látom, értik a kedves kommentelők, hogy nem a nagytudású cukrásszal, nem a nébih-el van bajom, hanem a látvánnyal...
magamból kiindulva tudom, micsoda tapasztalattal rendelkezik...ezt bizony nem lehet elvitatni.
Azt is tudom, milyen forróság van egy üzemelő cukrászdában...de akkor a fagyis pulthoz egy dekoratív(vabb) kiszolgálót kellene állítani...
...most az jön, hogy nincs annyi haszon, hogy kitermelje a bérét, egyéb járulékait...
na innentől nem tudok hozzászólni...kíváncsi vagyok, a mozgalom mit fog tenni a látvány javítása érdekében?

ezzel együt is jóegészséget kívánok!
Hajrá Illés bá'!
WF
"Kérjük a nébih illetékes vezetőit" ... Ez vicc? Egy vasorrú bürokrata ennyitől nem fog meghátrálni. A hatóság az kérem hatóság. itt nem számítanak az érvek, a ráció, az 50éves tapasztalat - csak a paragrafus. A hivatal nem ember, nincsenek érzelmei, logikája, gondolatai, csak paragrafus. Ezt még időnként megspékeli egy kis ügyintézői rosszindulat, de itt nincs visszaút. Kit érdekel a hivatalban egy 70 éves bácsika? Meg hogy néhány éven belül úgy is megszűnne a cukrászda magától. A hivatal vasszigora lesújt. Majakovszkijt tudom csak idézni: "A bürokratákra vicsorgok, pecsétek előtt hasra nem estem..." (a vicsorgás maradhat, de a HIVATAL úgyis térdre kényszerít)
wagabund
@Horizont: a most szeptembertől bevezetésre kerülő oktatási rendszer fogja kitermelni az idézetben említetteket..tragédia milyen lesz a következő (munkás)generáció...ilyen, mint Illésbácsi, már nem fog kikerülni az iskolából(sem)

(rádióriport alapján)
picike1
fel kell ujitani a cukrászdát és a fönök az Ilésbá legyen az üzembentartó a kegyes államunk ,mert megérdemli az öreg ezt a kitüntetést ! remélem jó ötletem van neki nem volt ideje felujitani .a sok munka miatt .
Csizmás Kond
@Horizont: " Politikusok még 80 évesen is ott lehetnek ahol."
Lehetnek mert ami nagyfeladatuk van azt szunyokálva is el tudják végezni és nincs eu- egészségügyi normához kötve.
papa.49
Valakinek kell ez a hely, de piszkosul!!!
Jozefina
Nyilván valami szemét fidesz-kdnp-s ge...inek kell a hely, vagy zavarja a kis öreg működése. Mocskos rohadt, szemét banda!!!
rdos
Felkerestem a két szereplőt. Illés bácsi cukrászdáját, és a nébihet (Gödöllőn nem talált a kúgli, csak a közeli PestBudán). Mindkét épületen pereg a vakolat, szemmel láthatólag régen sminkelték mindkettőt. Ez a rezsicsökkentett - "szűkített újratermelési" bolsevista rögvaló. Szemére vetnie egyikőjüknek sincs mit.

Talán ha a nébih jó példát mutatna és romosságára tekintettel maga is bezárna.

Aki nem hiszi járjon utána, linkek alább cuki, nébih sorrendben.

www.google.hu/maps/@47.6019901,19.3736633,3a,15y,337.51h,89.66t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJ7dKFLH5zQwRpo9fHAiphQ!2e0!7i13312!8i6656

www.google.hu/maps/@47.5122299,19.0278462,3a,90y,181.02h,94.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOkETfY1hf_M9Y0HwFxFl5g!2e0!7i13312!8i6656
dr. prédikátor
1, 5 milliárdot kap a székelyföldi jégkorong!!! amihez nekünk semmi közünk!!!De egy ilyen évtizedek óta nyitva levő cukrászda nem érdemli meg a támogatást!!!Sőt hiba nélkül üzemelt!!!Ennek a geci kormánynak nem az ilyen jó hírű kisüzemeket kellene felkarolni és segíteni???Ja hogy kell a pénz a játékvasútra meg a szavazatok megvásárlására???

HAJRÁ ILLÉS BÁCSI!!!
papa.49
@dr. prédikátor: Nem emlékszel mit mondott a dádé, más szavazást nyerni, és más kormányozni!!! Pontosan ez történik most a szavazás előtt ,,felkarolják majd a mikróvállalkozásokat,, a szavazás után meg csak a fütyisz pribékeket karolják fel!!!
Borsodi
@dr. prédikátor: Ha Felcsúton lenne már kacsalábon forogna és Mészáros Lőrinc nevén volna,aki már okleveles cukrászmester lenne.Ebben az országban aki tanulni,dolgozni akar azt eltiporják.Érvényesülni itt már csak az tud aki benne van a fiđesz kosarában,akkor mindent megtehet nincs következménye.Szegény öreg becsületben meg öregedet a munkájának élt,ezt kapta a kormányunktól 50 év munkájáért.
varirmag
OK ! Dolgozzon tovább,ne zárják be ! Aki onnan szeretne sütit,fagyit kapja meg !
De a fotók alapján...hát , minden tiszteletem Illés úré ,de én nem leszek a vevője.
justhpeter
@dr. prédikátor: Ez a dolog lényege, amit írtál. Az öreg cukrászdája nem hoz szavazatot, akár veszhet is. Remélem a hatalom is veszteni fog.
kamazuka
Nemengedjük,tiltakozunk!
Lehet hogy a jogszabálynak igaza van de kérdés,eddíg miért nem ellenőrizték,hogy megfelel e a szabványnak a műhely.Ha jut stadionra külföldi csapatok sponzorálására,akkor jusson már pénz egy patinás cukrázda megmentésére gyerekek!
wagabund
@Horizont: 9.52

sajnos a lényeget fogalmaztad meg...saccperkábé olyan szinvonalú lesz a képzettség, mint a tengerentúl, ahol az ügyes kosarast még az egyetemre is felveszik, csak öregbítse az egyetem (sport)hírnevét..aztán kiöregszik, vagy sérül, és esélye sincs elhelyezkedni...pedig diplomás...
na jó, ő i s tudja milyen...
...itt sem lesz másként, csak nem egyetem, hanem szakiskola lesz az a csodaintézmény..jéééézusom...mi lsz itt?...
Ha belegondolok, ez az eljövendő(alulművelt) nemzedék családot alapít, járművet vezet, és becsönget, hogy jóóónapot...a szerelő vagyok...

nem is tudom...álmodom ezt az egészet?mert valóságnak (még)elképzelhetetlen...
wagabund
Most láthattuk a híradóban a Mestert..szegény, sírva panaszolta, hogy be kell zárnia, pedig ez az élete..78 évesen még szeretné folytatni, de egy bejelentő miatt ezt nem teheti. Az igaz, hogy néha kórházba is kellett mennie, de ő bírja még...

Bírja még?...kötve hiszem...a jóakarók tényleg a halálba akrják hajszolni? Nem akad egy ember sem, aki jó szóval elmagyarázná, hogy pihenni kellene, szemlélődni, emlékezni, és átadni a tapasztalatokat(ha lesz, aki megkérdezi)

Mégegyszer leírom...78 éves.
amaramaistanna
Gödöllő polgármestere:"Gémesi György
5 órája ·
Ma több tv csatorna és internetes portál érdeklődött Illès bácsi cukrászdája további sorsáról..Minden lehetőséget megragadok , hogy megmaradjon a cukrászda.Tény , hogy rossz állapotban van és az is , hogy a névtelen feljelentés után az ANTSZ nem tehetett mást , hogy feltételeket írt elő és annak teljesüléséig bezáratta.Az ingatlannak van egy értéke és természetesen tulajdonosa , a felújításnak egy költsége.Ezt kell úgy össz hozni , hogy Illés bácsi ameddig akar és tud dolgozhasson és tudását át tudja adni. Lehet egy retro cukràszda felújított száz éves fagyi géppel ès felújított de mégis eredeti környezetben..Ha nem is fogja Illés bácsi "50 fillérért "adni a fagyit de azt a fagyit lehetne enni ami nem porból hanem eredeti csokiból készül Barna Illès technológiájával , azokat a sütiket amikben benne vannak az én ill. sokunk gyerekkorának ízei. Azon leszek , hogy egy ilyesfajta megoldást találjunk. Jövő héten ülünk le Illés bàcsival negbeszélni a részleteket.Egyelőre nem zárkózott el ettől a megoldástól de most egy két nap szünet szüksèges , hogy a "sokkhatást" okozó hírt feldolgozza és végig gondolja a jövőt..Ès erről a jövőről természetesen minden tájékoztatàst megadok..."
Toby
A NÉBIH bátran üljön be a CBA-ba, ha néhai, epernek látszó anyagmaradványokat akar nézegetni ! A párizsiról nem beszélve !
Vagy csókosbóthoz' nem mernek hozzányulni ?
Január
Akár cukrász múzeumot is csinálhatnának belőle, miközben még működik is. Az öreg bácsi pedig lehetne dolgozhatna benne, amikor ereje és kedve van hozzá.
Az Ő nevéért már bemennének a vendégek.
Január
@Toby: A CBA nekem egyenlő az avas szalonnával...
papa.49
@silber13: Ezek a képek nem azt mutatják,hogy ez egy ,,lepusztult cukrászda,, vajon direkt jelent meg a másik képsor???
silber13
@papa.49: Azt hiszem kérte a fotós " tessék úgy csinálni, mint aki éppen kiszolgál egy vendéget !" És kattintott!
Pálinkafőző Rézüst
@Január: és a büdös hússal...Soha többet!!!
glorianna
@wagabund: Tudod, van, akit a munka tart életben, és korához képest nagyon jó kondiban. Bizonyára Illés bácsi is ilyen.
glorianna
@amaramaistanna: Az jó lesz, ha valami okosat találnak ki.
silber13
Hogy elavultak,régiek a gépek? Hát kérem, a győgynövény kivonatokat a jó öreg Galenus is így csinálta anno, perkolátorokkal turillokkal, amfórákkal. Mint most egy galenusi termékeket gyártó üzemben.
Törölt felhasználó
Amúgy a HACCP egy túlszabályzott "betarthatatlan" dolog. Svjácban nincs ilyen!
Amúgy ha annyira akarja nyomatni a bevándorlókkal összekötve a a hatalom ezt, akkor végig lehet menni a körút gyros-osain... Na ott folyik a szar esténként..
Toby
Ebben az üögyb en is az vanb, hogy majd a hatzalom mehgmondja neked, hogy mi a jó, mi a helyes ! Az a kutyát sem érdekli, hogy - fogyasztói véleményekre alapozva - soha, semmilyen megbetegdést nem okozott az az atléta, amelyet Sváby jól benézhetett, mert az kötény és ha járt volna egy pékségben, akkor láthatta volna, hogy a pékek köténye is csirízes, lisztes.
Senki kedévét nem venném el a péksütiktől, de anno, éjszakai ügyeletben, megbíztunk mindig egy munkatársat, aki kiment a legközelebbi pékségbe - egy üveg borral ! - és bő félóra múlva már hozta az igazán friss, illatos, meleg péksütiket. Egy ilyen alkalommal, várakozás közben láttam, amint egyik pék barátunkról leszakadó izzadtság, pontosan belecsöpögött a kovászba, melyet éppen gyúrt a gép ! Észrevette, hogy láttam., mire megszólalt: " a sütés elveszi úgyis az ízét, a múltkor meg az újság esett bele !"
süsüasárkány
@Toby: nem akarom leírni, hogy a svábya félék sem kimondottan arról híresek, hogy annyira adnának a higiéniára.
"Úgy szép a magyar, ha ..."
(régi magyar szólás)
Aki Én
@Csizmás Kond: 10:19 Az egészen más normákhoz van kötve. (elvileg)
advocat
Nem tudom. Egykor a cukrászdákban a felszolgálók fejfedővel, hajleszorítóval a fejükön szolgáltak fel. Biztos fontos, hogy haj ne kerüljön a sütikre. De más szakmákban is előírás volt a haj lefedése. Is. Szóval ezért egy fehér köpeny (vagy picérkabát, ami régen is volt) azért kötelező volt. Annak akkor oka volt. Ma már biztos nem fontos.
Szóval nem biztos, hogy ilyen cukrászdában vásárolnék. De biztos bennem a hiba.
Oszi
A HACCP csak ajánlása az EU-nak.
Nálunk az ÁNTSZ-nél lett csak szabály.
Európa más országaiban, ha akarja a vendéglős betartja...
Nálunk egy halom értelmetlen papírért elkér az ÁNTSZ-es 100-ezret, hogy utána ne büntessen meg ha jön ellenőrizni 2-300-ezerre.
Egy régi politikai bölcsesség...:
"Minél átláthatatlanabb egy jog vagy Adórendszer annál előbb bukásra van ítélve az állam!"
Ha a Danon tetű fekáliával színezi a joghurtot az rendben van,
ha egy kézműves mester nem a HACCP- szerint készíti az azonnal elfogyó fagylaltot,
amitől se allergiás se beteg nem lett még senki, akkor az nincs rendben.
Be kell zárni, meg kell büntetni...
Biztos nincs haszna a közgyűlésnek, meg a polgármesternek,
ezért nem kap milliós támogatást,
de egy "modern" szökőkút vagy le márványtéglázott tér igen...
Egy gyalogátkelő hely 6-800 ezer forint főleg ha haver csinálja!
Egy 50 éve működő, a városnak jó hírt és népszerűséget hozó cukrász mester nem...
A polgármester bele gondolhatna, hogy adna egy ilyen szakembernek egy "HACCP-s" kis üzletet, amit ha támogat, akkor a választói ezt biztosan jó néven veszik, hisz tesz a városáért!
Még a szavazói is elismernék, hogy mennyire gondoskodó!
A lakosok, a turisták vagy az átmenő forgalmat használók, pedig szívesen várnák a sorukat, hogy egészséges finom és minőségi terméket kapjanak.
De sajnos, Illés bácsi sem az akinek "MAGYARORSZÁG JÓL TELJESÍT",
mint még 6-7 millió magyar honpolgárnak.
A közmunkás ha szakmája van is - értelmetlen, felesleges, és nem a szakmába vágó munkát végez egy évig.
Illés bácsinak nem lehet egy ilyen közmunkást kirendelni?
Aki mellesleg pincér cukrász bolti eladó üzletvezető?
A bácsi készíthetné a remek termékeit,
az eladó térben meg az ÁNTSZ-HACCP-NAV-stb ellenőrizgethetne.
Elfogyott a józan paraszti ész ebben az országban... :-(
Bringás
Nem hisztizni kell, hanem betartani az előírásokat! Azért hibás a Nébih, mert be akarja tartatni mindenkivel a törvényt? Illés bácsi mivel öreg, nem vonatkoznak rá a törvények?
Nem felháborodni kell, hanem jogkövető módon üzemeltetni a cukrászdát!
Everest
A Tv hiradókban nem is egyszer szörnyűlködve láttuk, h egynémely élelmiszereket előállító üzemek milyen elképesztő higiéniai állapotban vannak. Itt-ott egérpiszok, mocsok undorító körülmények voltak láthatóak... A végitélet nem a bezárás és eltíltás volt, hanem az, h miután kitakarították ezt a mocskot - újra üzemelhetett.
Toby
@Bringás: Mennyire vágták meg a cba-t a rothadó eperért és nyálkás, "élőflórás" párizsiért ?
Mert erről még a cikk megjelenése után sem lehetett hallani !
Miért pont egy, mindenki megelégedésére árusító öregemberen kell köszörülni egy nagyhatalmú hatóságnak a kését ?
Bringás
@Toby: Az öreg maga döntött a bezárás mellett! A CBA kidobta a szemetet, fertőtlenít és kifizeti a birságot! ennyíi!
Toby
@Bringás: A befullad kisvllalkozók is maguk döntöttek a vállalkozás feladásával! Miután egy büdös támogatást nem kaptak sem uniós léből, sem államiból és lefagytak.

Amúgy pontosan a bírság érdekelt volna a cba esetében, mert arról nem lehetett hallani egy betűt sem!
Bringás
@Toby: Ha a bírság közérdekű adat, kérd ki! Az öreget már pár ezer vállalkozás megelőzte a bezárásban. Hol is voltál akkor, nagy ellenálló?
Bringás
Új szlogen: Hagyják takarítani és tisztálkodni Illés bácsit!
Toby
@Bringás: 15:38
15:39

- Megírta volna a sajtó, ha lett volna bírság.
- lassan megy ki belőled az anyag, mert mióta tőlem függ a bezárás? Tegnap olvashattad az oldalon is!
- járj többet hentesüzletbe, mert akkor láthatsz zsíros, helyenként véres, a fehér szürke árnyalatában tündöklő kötényeket!
-járj többet lángos sütőnél, mert a vérrel díszitett kötényen kívül, sok egyéb anyagmaradványban is gyönyörködhetsz!
És nem óbégat a NÉBIH.
Csak úgy mondom, különösen, hogy az öreg nem a kötényével meri a fagyit!
Bringás
@Toby: Megint bebuktad! A Nébih elég okot talált, amit te nem cáfolsz, hanem jószokás szerint, miért zárják be, ha máshol is kosz van? Ez neked érvelés?
Te meg járj az öreghez, hátha összef...od magad a fagyijától! Meg is érdemelnéd, hiszen a törvénytelenséhget pártolod! Nem szégyenkezel?
Toby
@Bringás: Fogalomzavarod, de pótold szorgalmasan! A NÉBIH elsősorban a széles vásárlókört kiszolgáló üzletekre ugrik, de nem szokása egyéni kisvállalkozókra rávetődni! Most - nyilván jó nemzethy feljelentésre, ami származhat egy konkzrenstől is!
Talán olvasnod kellen azt is, ami jelzi, hogy elég nagy mozgalom indult be az öreg mellett - biztos nem azért, mert megfosatta volna őket a fagyi!
Nem bonyult ez, csak neked!
Mi van a hentesüzlettel és a lángos sütőkkel?
Bringás
@Toby: Te mondod meg, hol ellenőriz a Nébih?
Valakinek elege lett a retekből és lépett. Jól tette!
Toby
@Bringás: Értési szinteden te segíthettél volna,azzal, hogy elvégzed az általános III. osztályt is.
Bringás
@Toby: Mit kezdjek ezzel a "szellemi" (haha) szinttel?
Toby
@Bringás: Semmit, amíg nincs meg az általános III. osztály. Ez téged messze meghalad, ha beragadtál a 2/3-nál, ez elmondott rólad mindent.
Bringás
@Toby: Mit beszélgessek egy érvtelen sértegetővel? Menj amerre akarsz! Nudli vagy!
Toby
@Bringás: A 2/3-os baromságod magadat csúsztattad el, ehhez "érv" sem kellett!
Bringás
@Toby: Mennyi Fideszes volt a parlamentben a választás után, Na most beszélj!
Toby
@Bringás: Mekkora VOLT Nagy-Magyarország Trianon előtt ?- és most mekkora ? "Na most beszélj!" Ilyen színvonalú a bölcseleted! Amúgy nem múltidőben sírtál a 2/3-ról, az ez után érkezők, csak magyarázkodások. Ami igazán bányászbéka, hogy ez élből be sem ugrott neked!
Azonban a délutánt értelmesebbekkel tölteném, addig írd össze bánataidat és egyben közöld, ha akarod.
Bringás
@Toby:Gyenge vagy és nem vagy ellenfél! Semmire nem válaszolva hablatyolni, nem erény! Gyenge vagy öcsi! É skevés. Minek pazarlom az időm rád?
kamazuka
Mióta Celeb ,,cigányok" hatalmaskodnak állami hivatalok élén, azóta Magyarországon a demokrácia halott!
prime777
@Toby: Hagyd rá!
.
Egy fideszest sosem érdekelt a kisember,vagy a gyengébb.
Azokat inkább eltiporják meg kicsinálják.
A fideszt csak az erős tehetős réteget támogatja,ami persze fontos is,mert velük lehet nagy dolgokat csinálni.
De,hogy ennyire ne legyen érzékük a kisebbek iránt.
Ez is lesz a vesztük majd.
Majd mikor lesz 2 millió kőgazdag meg 7 millió mélyszegény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.