Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába – jelentette be pénteken Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés ülésszakának általános vitájában elhangzott felszólalásában.

Szijjártó: Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte: Magyarország jelölteli magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába a 2017 és 2019 közötti időszakra. Egyúttal megköszönte a támogatást azoknak az országoknak, amelyek már kinyilvánították, hogy támogatják a magyar jelöltséget.

A miniszter elismerését fejezte ki a Közgyűlés elnökének azért, hogy újszerű módon, a jelöltek meghallgatásával választja ki a leendő új ENSZ-főtitkárt.

Szijjártó Péter leszögezte: a nehéz és összetett problémákkal küszködó közép-európai országok csoportja örömmel látná, ha a világszevezet következő főtitkára a térséget jól ismerő és jól értő politikusok közülkerülne ki.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ember jogi bizottságba az Unió legembertelenebb kormányától, ez még viccnek is kegyetlen!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ember jogi bizottságba az Unió legembertelenebb kormányától, ez még viccnek is kegyetlen!!!
simmering73
Mit mondjak. Van bőr a pofátokon. Remélem körberöhögnek benneteket.
papa.49
@simmering73: Van nekik, mint a rinocérosz talpán!!!
solidedge
A kormány az EU után az ENSZ-et is megtámadta.
human
Bemutatkozó videónak be is adhatják a választási irodában felvett kopaszok videóit. Vagy azt ahogy egy aktivistát gyomron vágnak a kopaszok a ligetben.
Zeta
Ahová lépek, ott fű ,nem terem!
Muszáj mindent tönkretenni?
Vagy új közt.elnök kell? Meg is, ki az az érzékeny ember , aki a Fideszből erre a posztra megfelelne? Orbán, Kövér, nem , csak is Bayer Zsolt!
kamazuka
Háát most,hogy befektetésre ajánlott ország lettünk,bár e kérdés nem újkeletű,szóval egy újabb privatizáció reményében mindenhová bevesznek minket.Ha csak a haza ivóvízbázis elidegenítése kerűl górcső alá,de nekem kisembernek nincsen jogom hozzá,akkor világos,hogy a jólét nem alapjog.
Ludmilla
mulatságos is lehetne,ha nem a korrupció,az ellenzék üldözésének országában élnénk...Kit javasolsz,te kis patkány?
bakegya
Mért nem inkább az orbán győzi áll bele ebbe is ,de volna még esélyes a farkas flóri is az EMBERI JOGOK VISELETÉRE A KÉPESFELÉN!!!-
Vinné az ördög ezeket a világ másik felére-mielőtt még a hirtelen felindulat rasszát alkotmányba röghöz nem köttetik,mert hogy ha sokáig még eluralkodhatnak rajtunk,TOVÁBB FOSZTOGATNAK!!!--- ebben a hegyek nélküli kis medencében,BALTÁVAL FOGNAK FIDESS POTENTÁTÉK FELAPRÓZTATNI,DE ELÜLDÖZNI MINDENKÉPPEN MINKET AKI NEM ORBÁN "NEMMEL" SZAVAZ.
Kovács Gizella
Ezeknek aztán van bőr a pofájukon, de jó vastag !
human
Végül is ha tényleg demokrataként gondolkodunk egy bizottságba kell ellenzéki tag is. Ők lesznek majd akik a mérleg másik nyelvét képviselve csökkenteni akarják majd az emberi jogokat.
lampa laz
Asszem erre a posztra a legmegfelelőbb személy zorbán. Közel 7 éve gyakorolja rajtunk eme nemes feladatot. Jó kapcsolatot ápol a civilekkel, az ellenzékkel, felemelte a cigányságot nem beszélve a migráncsok kedves marasztalásáról, de azok nem akarnak ittmaradni az istennek sem pedig mindent megtesz ezért, még népszavazhatunk is erről. A lényeg az h nálunk olyan jó világ van, h még a cseresznyefák is havonta virágba borulnak.
nemkati
És ki lehet az a két ország, aki támogatja a jelölést? Az egyik biztosan Pirézia.
nevemnick
Ha felvesznek ,,bennünket", akkor csak azért, hogy legyen egy ütős, nem afrikai-arab ellenpélda az ENSZ Emberi Jogi Bizottságban.
Hajrá Magyarország...
Lepényleső
Mintha a maffiavezér jelöltetné magát főrendőrnek?
justhpeter
@papa.49: Teljes mértékben egyetértek. Javaslom a bizottságba a legembertelenebb emberminisztert Balog pléh bánost, a puhatestűt. A pofáján nincs már bőr, az alfele ki van nyalva. Igazi magyar jelölt.
karma1
Hat besirtam ezen a hiren... Azert nagyon kivancsi lennek arra a ket tamogato orszagra,...Szegeny Helen Clark, a volt miniszterelnokunk palyazik erre a nemes feladatra, es O pedig mar 7 eve az ENSZ-ben dolgozik, megis nehezen megy neki a dolog, pedig minden egyutt van hozza... Sikeresen igazgatott egy orszagot, a 4.6 millio lakosu Ujzeland evente 65 000 menekultet fogad be, mar tobbszor volt meghallgatason, es jelenleg a 7. helyen all a versenyben...
Nem tudom, hogy mitol most ebredt fol szijjaspetya meg ugy altalaban Magyarorszag ebben a kerdesben, ugyanis mar 2 honappal ezelott megvoltak az elso meghallgatasok, es mar asszem a 3. kor fut eppen, tehat nem ertem, hogy hogy is akar most belepiszkalni es foleg kivel ez az agyalagyult bajgunar?
nemkati
@karma1: Azért ne vedd komolyan, amit írtam. :) Azért írtam kettőt, mert a futsalos többes számot használt, az minimum kettő. De tényleg érdekelne, hogy a leggyűlölködőbb európai országot kik találják alkalmasnak az Emberjogi Bizottságban ténykedni.
karma1
@nemkati: Sajnos, tokkomolyan kell, hogy vegyelek, ugyanis nekem is pont ez jott le, hogy "orszagoknak" mondott koszonetet a tamogatasukert...:o))) Es az "orszagok" szerintem is minimum kettot jelentenek...:o)))

Vagy csak nem tud angolul a hulyeje...:o)))
nemkati
@karma1: Remélem, hogy a kettő az inkább maximum, mint minimum. De az 1 is sok lenne.
papa.49
@Kovács Gizella: Lehet tőle mást várni, náluk az asszony nem ember csak ,, gyerekszülő, kiszolgáló robot,,!!!
nemkati
@Kovács Gizella: @papa.49: Ilyen mentalitással ez a kormány mit keresne egy emberjogi bizottságban? Persze, lehet, hogy Magyarország delegáltjaként nem saját magukra, hanem egy valóban az emberi jogokat védő valakire gondolnak, de ez viszont roppant érdekes lenne. :)
RonaGyuri
én erről ezt írtam:

Poén akár lehetne is, de értelme?

Megint-egyszer értelmetlen hírt szajkóz a derék matyar média

A hír teljes egészében:

„A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte: Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába a 2017 és 2019 közötti időszakra. Egyúttal köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek már kinyilvánították, hogy támogatják a magyar jelöltséget.
A miniszter elismerését fejezte ki a közgyűlés elnökének azért, hogy újszerű módon, a jelöltek meghallgatásával választja ki a leendő új ENSZ-főtitkárt.
Szijjártó Péter leszögezte: a nehéz és összetett problémákkal küszködő közép-európai országok csoportja örömmel látná, ha a világszervezet következő főtitkára a térséget jól ismerő és jól értő politikusok közül kerülne ki.”
Ezt így egy az egyben írta meg tegnap este úgy ½ 10től ½ 12-ig szinte az összes portál. Azzal egy cseppet sem törődve, hogy ez így egyszerűen értelmetlen, amiben alapvetően nincs semmi meglepő, mert ismert tény, hogy a mi derék külgarázdánk legtöbb hablatyának nem sok értelem szokott lenni. Komolyra fordítva nem érthető, hogy miről beszél: előbb az un. Emberi Jogi Tanács béli tagság megpályázásról, majd hírtelen az új főtitkárról kezd el beszélni, amit tetéz, hogy állításával szemben nem a jelenlegi főtitkár választja ki az utódját (talán összekeverte Őfeneségével).
Az már csak a hab a tortán, hogy kicsiny hazánkban az emberi jogok vonatkozásában nem éppen tanácsra méltó a szokás-jog! =))
papa.49
@nemkati: Lehet, de akinek ilyen az indíttatása mint a hazugovicsnak, nos annak csak a szülőházi példa jut az eszébe, nem is tud, sőt szerintem nem is akar másként cselekedni!!!
Vagy a másik lehetőség, magukhoz édesgetnek egy baloldali szakpolitikust, akit delegálnak, majd valamivel kényszerítik, hogy a fütyisz szája íze szerint működjön!!!
Őszintén megmondom én nem értem az Eörsi Mátyást se, hogyan tudott beállni a fütyiszhez, gondolom a pénz!!!
vadnarancs
Az idegen és fajgyűlölő senkiháziak akarnak bekerülni egy ilyen szervezetbe? Ez a nap vicce!
1magyar
@papa.49: De bezzeg a muszlimok!!! Azok csak a kutyával egy szinten tartják az asszonyt.
Azt szeretnének?
vadnarancs
@1magyar: Igazad van, a fideszesek még abba se nézik őket, csak inkubátornak, meg boxzsáknak! Inkább ezer muszlim, mint egy ilyen szellemi toprongy!
papa.49
@1magyar: Most azt magyarázd meg nekem MI KÖZE EHHEZ A TÉMÁHOZ A MUSZLIMOKNAK???
Egyébként ott se minden muszlim országban, a másik pedig azok akik 300 ezer euróért jöttek ide vagy 18 ezren azok vajon mind elfogadják az európai normákat, az itteni elveket amik szerint élnek itt az emberek!!! Én ezt nem hiszem!!!
Egyébként soha nem mondtam, és nem is fogom mondani, hogy SZERETNÉM hogy ide tömegesen betelepítsenek menekülteket, csak nem árt tudni az arányokat!!!
vonotok
Az a nagy baj, hogy ilyen jellemtelen, köpönyeg forgatót még az ENSZ szóhoz engedi juttatni.
nemkati
@papa.49: Eörsi nem állt be a Fideszhez. Az a baj, hogy ha a Fidesz valahol a saját emberét futtatja, akkor az felháborító, de ha valaki mást, pláne az ellenzék soraiból, na az aztán megkapja a magáét, mint Eörsi. Nem lennék meglepve, hogy a kormány pont azért jelölte Eörsit, mert tudta, hogy emiatt az ellenzék szétszedi, és nem csak őt, hanem a DK-t is. Pedig el tudnék képzelni egy olyan Magyarországot, ahol az természetes, hogy a megfelelő helyre a megfelelő ember kerül, pártállástól függetlenül.
justhpeter
@nemkati: És azt az országot is Orbán vezetné ? Orbánnak már most sem országot kellene vezetnie, hanem áramot.
teuton
@1magyar: Latod, az asszonyt legalabb becsülik, mert akar negyet is vehet maganak a muszlim, de olyan ugatos kutyabol mint te, 1 sem kell neki...
teuton
@nemkati: Vannak olyan orszagok, ahol a megfelelö ember a megfelelö helyre kerül! Ezt a vilagban demokracianak hivjak! Pelda: A nemet AB-ben mindenfele part tagjai megtalalhatok, de nem valamelyik part vagy a mindenkri kormany szellemeben, hanem a törvenyek es az alaptörveny szellemeben! Na hogy is van ez MO-on az AB-vel? Ki nevezi ki öket es milyen partok tagjai/szimpatizansai? MNB, Föügyesz, Adohivatal, allami cegek vezetöi? Hany MSZP, DK, Együtt vagy mas ellenzeki van köztük? Ha mind fideszes vagy szimpatizans, az demokracia???
nemkati
@justhpeter: Az kizárt, hiszen ő osztotta ketté az országot, sőt, a teljes magyarságot, megosztotta a családokat, ellenséggé tette a barátokat. 0rbán, amióta betette a mocskos mancsát a politikába, csak rossz irányba változott. Nemhogy a jóirányú változás jelei mutatkoznának nála, hanem mentálisan kezd leépülni. Azaz, az alapbetegsége, amivel Grazban kezelik, súlyosbodik. Egy 2018-as vereség katasztrofális lenne szegénynek. Annyira sajnálom - mondanám, de nem szoktam hazudni.
Csodálkozó
@Lepényleső: Van ilyen: Sintér Pandúr elvtárs olajszőkítő, robbantgató, csempészek barátja stb. orbánc belügyminisztereként üzemel.
nemkati
@teuton: Sajnos ez így van, és ezért nem tud ez a szerencsétlen ország oda emelkedni, ahova egyébként képes lenne. De ez nem csak a Fidesz bűne, a szocik alatt se volt másképp, csak akkor nem ennyire durván.
kisrigó
@karma1: Mert ez olyan jól hangzik! Jól mutatna a kokárdán, (amit kisajátítottak rendesen)! Ez vicc, hogy most jelentkeznek, mikor már javában zajlik a válogatás. Mérhetetlen gőgjében azt hiszi, hogy Magyarországon van, ahol ők az élő isten!
lampa laz
Találtam pár országot, amelyek közül szinte biztosan akad olyan aki szívesen támogatja a magyar jelöltet, íme:
Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Kirgízia, Tadzsikisztán, Üzbegisztán... több nem is kell. Ezek petya kedvenc helyei.
kerékpáros akkor is bekaphatja
Ha majd meg tudnak szólalni a röhögéstől, úgy egy-két hét múlva, akkor elolvasnám erről az ENSZ nyilatkozatát is.
Lehet, az lesz, hogy "Nem jött át gecó"!
anka
Azt hiszi ez a zseléskakadu', hogy kellenek oda?
- se emberség se hozzáértés nincs bennük!
Semmi keresnivalójuk nincs ott!
papa.49
@nemkati: Nézd nekem eléggé szigorú elveim vannak e-tekintetben, én az Eörsi helyében megköszöntem volna, hogy rám gondoltak, és NEM FOGADTAM VOLNA EL MÉG A JELÖLÉST SE!!!
Tudom nem vagyunk egyformák neki ez elment, nálam nem jön be, a következmény ugyanoda került nálam ahol a Tölgyessy van, papírkosár!!!
qxy
a világ szervezet következő főtitkára a térséget jól ismerő és jól értő politikusok közülkerülne ki.
Vagyis," nem rátok gondoltak.2 ember jog" " ? Mert mire van joga az embernek Magyarországon te ostoba Nem a Fideszre, hanem az emberekre gondolok. nem ugyanaz .
nemkati
@papa.49: Eörsi eddig is, a kormány bármiféle támogatása nélkül is a vezetőségében dolgozott, most viszont a főtitkári posztra jelentkezne, de ezt nem lehet a kormány jelölése nélkül megtenni. Szerintem azzal, hogy elfogadja a jelölést, még nem vállal semmi közösséget a Fidesszel. Lehet, hogy a Te szemedben és sokak szemében ez elítélendő, de pont erről írtam feljebb, hogy milyen szomorú dolog az, ha egy ilyen történet miatt valakit elítélnek.
papa.49
@nemkati: Megértem a te álláspontodat is én csak azt mondom a fütyisztől semmit nem szabad elfogadni, mert később benyújtják a számlát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.