Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Robbanás egy Teréz körúti üzletben, sérültek is vannak

Tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Hatósági eljárás keretében vizsgálják a robbanás körülményeit.

A rendőrség körbezárta a környéket, az MTI tudósítója sem tudta megközelíteni helyszínt.

Az MTI értesülései szerint a robbanás miatt a Zeneakadémia épületét is kiürítették.

Jelentős a rendőri készültség

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is.

A BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységeit is látni a körzetben.

Robbanás egy Teréz körúti üzletben, sérültek is vannak

Hivatalos tájékoztatást a rendőrség egyelőre nem adott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közleménye szerint az ismeretlen eredetű robbanás a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben következett be. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója éjfél után arról számolt be, hogy információik szerint a sérültek rendőrök, és állapotuk súlyos.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Megérkeztek a terrorista migráncsok?
Már azt hittem nem érnek Magyarországra október 2.-ig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Jaj, gyerekek, hat ennyire ismeritek Budapestet??? Tudjatok, hogy az Oktogonhoz kepest hol van a Kiraly utca, es foleg annak a sarka??? Egy villamosmegallonyival arrebb! Minek mutogatjatok az Oktogont meg az I,. sz. Hazassagkoto termet, arrafele semmi sem tortent, ha a Kiraly utcat emlegetitek???
Ha kerhetem, tessenek elmenni a jo edes nenikejuk reszketos terdekalacsara, es onnan tessenek kuldozgetni elo felveteleket...
(Lehet, hogy kozben valaki majd kiszurja, hogy rossz helyen vannak?)
DK: neked meg bejott a gyanu: orban MEGRENDELT egy varos kozepen tortent terrorcselekmenyt, ugyhogy most varom, mivel rukkolnak ki a botcsinalta biztonsagi szakertok, mint a 42...
F_Viktor
Megérkeztek a terrorista migráncsok?
Már azt hittem nem érnek Magyarországra október 2.-ig.
kkalman
Végre egy robbantás! Lehet migráncsozni újult erővel másodikáig.
RonaGyuri
Egy aktuális kérdés:

On demand???

S ha már még egy: a Lehel utcai CIB-ről (2014.01.13) tudnak már valamit?
szép új világ
1994 és 2002 között 61 robbantást történt Magyarországon. Ebből 28 1998-ban.
A migráncs terroristák miatt szított hisztéria miatt már várható volt, hogy valaki majd rendel egyet. (forrás:index.hu/bulvar/merenyletkr/)
simmering73
Kellett már ez a robbanás, mint egy falat kenyér.
dr. prédikátor
Addig pofáztak a geci fütyiszesek amig összehoztak egy robbantást!!!Vajon ki/kik/ a megrendelők???
Cicamama55
Valamelyik nap hallottam a televízióból-valamilyen politikai beszélgetés folyt,- hogy a kampány legalja az lenne, ha még valamilyen terror cselekményt is produkálnának így a választás előtti utolsó időszakra...Nos, ehhez már az ember képtelen bármit is mondani.
Equus
Lesz még robbantás néhány. Lehet majd fontoskodni, eljátszani a védő hazaffy szerepét, aztán szedni a védelmi pénzt. Ügyesen ezt úgy csinálják a maffiában, h először szétveretik a boltot, megfenyegetik a tulajt, aztán bejelntik, h jó pénzért megvédik a galádoktól. De ezt ne tudná az állami maffia?
simmering73
Egy gyöngyszem az internetről. Vgonline alcíme:
Robbanás rázta meg a Teréz körutat, két rendőr sérült meg. Hivatalosan még nincs szó bűncselekményről, de állítólag szöges bombára gyanakodnak.
papa.49
Ez a lakosság megfélemlítésének része, lesz még folytatás is, a szavazás eredményének befolyásolása miatt, lehet hogy lesznek áldozatok is, mivel az is sokat nyom a latban!!!
Aljas szemét fütyisz!!!
anka
@dr. prédikátor: - már említetted...:)
@papa.49: A gyűlöletkeltés és a megfélemlítés működik!
papa.49
Érdekes évekkel ezelőtt volt ott a Király utcában robbantás, utána bekamerázták az egész környéket, akkor mi a gond, nem működtek, vagy olyasmi is látható a felvételeken amit nem szabadna látnunk???
anka
@papa.49: - ha van valami azt akkor eltüntetik..., lesz mindenre magyarázat!
- nem működtek a kamerák...
dr. prédikátor
Elgondolkodtató!!!Előre bocsátom nem kivánom a rendőrök halálát de nem furcsa??? Pont rendőrök sérültek meg , és "csak megsérültek"!!!Még egyszer hangsúlyozom nem a halálukat kívánom , de furcsa!!!Ez egy jól kitervelt provokativ robbanás/ robbantás/ volt.Most teli pofával lehet migráncsozni hogy úgy e megmondtuk!!!
lampa laz
Késő este üzlethelyiségben..., hát a terroristák mint eddig tudjuk, olyan helyeken szeretnek felrobbanni ahol nagy tömeg van. Bevásárló központ, piac, rendezvények, repterek, stb. Ettől függetlenül persze máshol is előfordulhat, csak 1 földszinti üzletben minek. Lehet, h zárlat vagy 1xű bosszú az alvilágtól, esetleg gyakorlatozott a tekjani.
Kíváncsian várom a politikai magyarázatot az agyatlan szócsövektől.
anka
@dr. prédikátor: - ez a két rendőr vállalta be..., igen átlátszó! - miért nem civil?
tutajos
Tudta?
Imádkozzunk Krisztusban kedves hívem,szeretett testvéreim!
Ó Uram Te ott fent, vagy lent, jobbra vagy balra, vagy kinek-kinek akárhol !
Esendően, fohászkodva kérünk, add meg a lehetőségét nékünk, a 15 millió voksolásra éhes boldog magyaroknak, hogy legalább október 02-án oldja fel a kijárási tilalmat Mélymagyar Nagy Nemzeti (Ál)keresztény Illibsi vezérünk Vlagyimir Viktorovics von Baltássy!
Ámen!
"Na, ugye!"
papa.49
@Kovács Gizella: Ez is egy lehetőség...
papa.49
@Kovács Gizella: Milyen jó, hogy mindent rájuk lehet fogni))))))))
Kovács Gizella
@dr. prédikátor: A migráncsok lopták el a kamerákat :P
Kovács Gizella
@dr. prédikátor: De ha mégis migráncsok vótak, akkor nem ám az a fizetős fajta
hanem a mezei menekült migráncs !
human
Nem lehet tudni, hogy a fidesznek vagy Orbán titkos szolgálatának volt-e köze ehhez. De pont egy héttel a választások előtt robbantanak? Ezen még a vak is átlát. Kíváncsi vagyok hogy Orbán és befenyített kampányoló képviselői vajon fel fogják-e ezt használni? Vajon a TEK vezért ismét beleáll és egyből el kezd terroristázni, mint legutóbb?
nusika
Most olvasom egy bukaresti lapban, hogy gázszivárgás okozta a robbanást és talán még haláleset is történt. Több a sebesült mint amit itt leírtak.
magyarbakancs
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de ez a kormány a hatalma megtartásáért mindenre képes.
human
@magyarbakancs: Ha buknak, akkor börtön. Ez elég motiváció nekik ,hogy minden eszközzel hatalmon maradjanak.
magyarbakancs
@human: Remélem a népszavazás érvénytelen lesz.
Minden kőmentelót arra kérek szólítsa fel a vezért a lemondására október 3.-án..
Jozefina
Szerintem nem véletlen a választások előtti aljas propaganda alátámasztására "rendeltetett" cselekmény történt. Jó lenne, ha a megrendelő/k mielőbb kézrekerülnének. A honvédelmi miniszter jósolta pár nappal ezelőtt, hogy előfordulhat esetleg terrorcselekmény nálunk is. Hát lehet büszkélkedni a jós tehetséggel!!!
Nessy
Simicskó szavai "önbeteljesítő jóslatnak" bizonyultak! Csak ne lenne az embernek deja vu érzése a robbantással kapcsolatban.
Most már csak két migráncsra hasonlító manuszt kell produkálni, az meg az informatika világában nem gond.
Az, hogy összeesküvés elméletek születnek, volt kiktől tanulni! Tényleg Soros meg Gyurcsány hol volt a robbanás idején?
human
@Jozefina: Bár én is erre tippelek, de remélhetőleg tévedek és csak egy sima helyi maffiaakció volt esetleg baleset. Ami sokat mondó lesz az az, hogy Orbán az országba szétküldött pártkatonái fel fogják-e ezt az esetet használni a kampányban.
human
@Nessy: Emlékszel még a Nancy ügyre. Megtalálták az elkövetőt egy kínai férfi személyében, aki Kínába menekült ahol nem foglalkozik vele a rendőrség. Tehát van is tettes meg nincs is. Ügy lezárva.
Manhattan
Egy komment:
Ha úgy van, ahogy a rendőrség folyamatosan szivárogtatja, akkor felvetődik egy sor fontos laikus kérdés.
1. Ha fenáll a terrorista támadás gyanúja, akkor miért nem rendeltek el olyan kiterjedt és látványos terrorkészültséget azonnal, mint a korábbi külföldi merényletek esetében?
2. Miért volt sikertelen a megelőzésben a terrorelhárítás és a titkosszolgálatok?
3. Egy gyanús ismeretlen csomagot miért a gyalogos járőrökkel vizsgáltatnak meg (ez úton is jobbulást kívánok nekik) és miért nem a tűzszerészekkel?
4. A terrorista miért éjjel egy üres üzlet előtt helyezi el a bombát, amikor néhány méterre sokkal nagyobb kárt okozott volna?
5. Ha a terrortámadásokat a most érkezett migransok követik el, és Magyarország sikeresen védi meg a határait, akkor ez ki volt?

+ 1 Miért gondolják, hogy erről nem kell a közvélemény azonnal tájékoztatni?
lampa laz
@Manhattan: igen, fontos kérdések amiket feltettél, remélem nagyon sok emberben megfogalmazódik mielőtt bepánikol. Mert ugye ezt szeretnék elérni?
sokanvagyunk
@Manhattan: Csatlakozom, én is jobbulást kívánok nekik.
világlátó
@F_Viktor: Már vártam hozzászólásodat. Most minden robbanás csak olaj, sőt benzin a tűzre, mert segíti az okt.2.-i népszavazás " sikerét " Már az a gondolat sem áll távol, hogy direkt robbantgatnak egyes kormány által jól fizetett robbantási alvállalkozók. / lista Kubatovéknál /
Már semmit nem hiszek el mert kilóg a ló mind az öt lába.Mit kerestek ott a rendőrök? Este 22 óra után, egy üres üzlethelyiségben? Odacsalták őket? Vagy talán nem is igazi rendőrök? A balhé persze jól sikerült, mert bár még nem mondták ki, de már fogalmazzák habonyék a legendát.Úgy aljas provokáció ez mint annak a rendje!
Zeta
Nem kellesz csak gyakran ismételni, robbantás, robbantás, sokak fejében az eddigi rémképek aktiválják a szavazást
F_Viktor
@világlátó: Írod:
"Már semmit nem hiszek el mert kilóg a ló mind az öt lába."

Valami tényleg nem kerek.

1) Miért zárták le a környéket a rendőrök már a robbanás előtt, ahogyan állítja azt egy 444.hu olvasó.
Feltételezhető ebben az esetben, hogy a robbantás előtt történt fenyegetés, de akkor hol voltak a tűzszerészek, miért rendőrök sérültek meg?
Viszont ha le volt zárva a környék, hogyan volt a robbanás helyszínén annyi szemtanú?

2) Gázrobbanás történt, ahogyan azt a hvg.hu feltételezi, mert már ebben a házban történt hasonló robbanás.
- Egyes szemtanúk arról számolnak be, hogy a robbanás következményeként a törmelékek az utcát borították el, tehát az épületen belül történt a robbanás.
- Más szemtanúk szerint az ajtó vasrácsa befelé hajlott meg, tehát a robbanás az utcán történt.
- Nem volt tűz a robbanás után. Tehát nem valószínű a gázrobbanás.
- Egy gázrobbanást a tűzoltók 5 perc alatt megállapítanak, tehát ma reggelre már hír lenne, hacsak valaki(k)nek nem érdeke titokban tartani, hogy a trollok kicsit migráncsozhassanak egy héttel a népszavazás előtt.

3) Terrortámadás történt:
- Komolytalan, nem emberi életek kioltására szolgált, mert egy lakatlan épületnél robbantottak, pár méterre a bulinegyedtől.
- Tűzszerészekről, TEK-es legényekről senki nem számolt be még a robbanás után sem.

Tehát vannak kérdések, ellentmondások bőven.
Felmerül a kérdés, hogy ez kinek jó, kinek az érdekeit szolgálja.
Nem nehéz kitalálni.
Manhattan
Egyáltalában véve, ez a robbanás – történt légyen bármi is a valóságban – valóságos adu ász, jolly joker a kormány kezében, ami bármire feljogosítja őket. Hogy úgy mondjam, a legjobbkor jött nekik!
Fradigege
Ott azért volt robbanás, mert robbanásnak kellett történnie, kedves elvtársak! Derítsék ki és hozzák nyílvánosságra. A maszatolásnak semmi értelme. Az élet megy tovább.
Equus
@dr. prédikátor: látta vki a sérült rendőröket??
F_Viktor
@Equus: Több helyen olvastam, hogy többen készítettek róluk felvételeket.
Szerintem hétfőn már fent lesznek a képek több hírportálon is.
lampa laz
@Kovács Gizella: @GeoCravker: egyenlőre nagyon úgy fest a dolog, hogy megrendezett robbantás volt. A sebesült rendőr miért nem maga hívta azonnal a mentőket és a rendőrséget, miért a segíteni szándékozóra bízta a mentő hívást, előtte viszont közli vele, hogy nem súlyos a sérülés, ezt honnan tudta? Hívás nélkül meg megérkeztek a rendőrök... előtte meg már le volt kordonozva a környék is, hát nemtom, de csapnivaló a rendezés ebben a jelenetben. Az a szög is, az egész nem valósághű, de ne is legyen.
Kovács Gizella
@lampa laz: Mert egy megrendezett robbantás volt a megrendelő nevét meg tudjuk ...
oszt jónapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.