Újpesten nagy hagyománya van a krumplival történő szavazatvásárlásnak, már a 2014-es kampányban is rohadt gumók közé rejtette az önkormányzat az választási útmutatást.

Most az Együtt számolt be hasonló esetről, azt írják: Újpesten a nyugdíjasoknak osztott burgonya csomagjába ezúttal az október 2-i szavazással kapcsolatban került buzdító levél.

A párt szerint ez alkalmas a választói akarat befolyásolására, így kifogással fordultak a Nemzeti Választási Bizottsághoz, hogy állapítsa meg a jogszabálysértést.

Az Együtt szerint felháborító, hogy "a Fidesz-kormány propagandagépezetének semmi nem elég". "Eddig is milliárdokért hazudtak az adófizetők pénzéből Európáról, a menekültválságról és hazánk kötelességeiről, most pedig már a nyugdíjasokat is akaratuk ellenére vonják be a kampányba" – írták.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
@A biciklis lepippanthat: Nagyon is célirányos a rohadt krumpli, ugyanis kis vegyészkedéssel vodka készíthető belőle és már is megvan a hangulatfokozás! :)
namihami
Hát valamibe csak tenni kell majd azt a kis krumpihéjat. Legalább nem kell keresni, mindjárt ott van helyben.
A biciklis lepippanthat
@lópicigáspár: És, mint tudjuk, a házi pálinka(avagy vodka) előállítás a KisG. szívügye!
human
Nekik a krumpli a szeretőnek több milliós fizetés jár.
Hellcat
Fel kell markolni a krumplit aztán otthon maradni :)
lópicigáspár
@A biciklis lepippanthat: Ha annyira szívügye volna meghagyta volna a tavalyi szabályozást az 1000,-ft/év átalányt és nem emeli fel 700,-ft/literre az otthon főzött pálinka jövedéki adóját, ráadásul otthon csak 42°-os anyagot lehet előállítani! :(
Nessy
Nem tudom, mennyi krumplit adnak. Gondolom, 2000 forintnál nem kerül többe / fö.
Ennyiért egy lerobbant kurtizán sem állna velük szóba!
feleselek
Előrebocsátom:Nem vagyok fideszes! Az igaz,hogy Télikabát, alias Wintermantel Zsolt, polgármesterré választása óta oszt a kerület nyugdijasainak ősszel krumplit és tésztát,tavasszal pedig étolajat, cukrot, lisztet.Nos én eddig nem kaptam rohadt krumplit,vagy lejárt szavatosságu egyéb élelmiszert.Az, pedig, hogy mellékelik a levelet hogy kire szavazzon valaki, speciel az én választási irányultságomat, nem változtatja meg.Amikor nem volt kampányidőszak a jégcsarnokban tartott szinházi előadásokra kaptunk belépőjegyet.
Perwool
@feleselek: Jó, jó, de nem várhatott volna még egy hetet az osztogatással? Akkor nem lett volna "szarszaga"!
Nessy
@feleselek: Más önkormányzat is oszt krumplit, almát, tavasszal muskátlit, mikor mit. De nem használja propaganda célra! Legalább is Óbudán külön választják a kettőt! Felnőttként kezelik a nyugdíjasokat!
Kutyuska
Kb. ennyit is ér a levelük, hogy rohadt krumplikat tároljanak rajta.
Kutyuska
Az a nyugdíjas, amelyiket így rá tudják venni a szavazásra, megérdemli, hogy életében mást ne tudjon enni, csak krumplit.
nezelodo
Nézzük a jó oldalát a dolognak. Ezzel a fidesz elismeri, hogy akkora a nyugdíjas szegénység a fővárosban is, hogy egy két kiló krumplival megvásárolhatják őket a saját kifosztói. Ha már többek között pld. elhitték egykor, hogy a MANYUP eltőzsdézte a a befizetők pénzét, (akkor mit loptak volna el), akkor mindent elhisznek.
Kutyuska
@nezelodo: Ráadásul még kezet is csókolnak Orbánnak azért, hogy kifosztja őket a fideszes rablóbanda.
wpym
Taszitsd nyomorba, majd gyongyot a disznoknak!

Szep, demokratikus, unios szellemisegu huzas.

Hajra Magyarorszag, en igy szeretlek!
Nemezis
Nincs ezzel gond. A krumplileves, az legyen krumplileves.
anka
@A biciklis lepippanthat: @lópicigáspár: Az tény, hogy szereti a pálinkát..., nem kicsit, nagyon!
img17.dreamies.de/img/657/b/udfcvz2co9s.gif
idppp
@feleselek: @Nessy: De bizony, többször kaptunk rohadt krumplit! Az idén persze szépet... 10 kilót meg fél kiló tésztát, az egész értéke nem éri el az 1.400 Ft-ot, elég megalázó, de azért átvesszük, mert a szükség nagy úr! Hiába nézik a nyugdíjasokat is hülyének, akinek van egy csepp esze az úgysem megy el szavazni, normális embert nem lehet megvenni!
papa.49
@anka: Ha ennyire szereti kívánom hogy gyulladjon meg benne!!!
kkalman
Na, aki egy kiló krumpliért elmegy szavazni, az pont olyan hülye, mint aki biztatja!
hemami
Nem 1-2 kilóról van szó, hanem 10kiló per főről, ami házaspár esetén már 20 kg összesen. Ezzel sem lehet bennünket megvásárolni, mert nem kötelez arra, hogy kire kell szavazni. Sajnos akad olyan fiatalabb családtag, aki nálunk is jobban rászorul, oda szoktuk adni. Most a saját figyelmetlenségünk miatt lemaradtunk róla. Mindez egy percig sem befolyásolta soha, hogy kire-mire szavaztunk. Most egyébként sem pártokról kell szavazni, majd a következő oszággyűlési választásnál kell erről gondolkodni, noha jelenleg egyetlen olyan párt sincs, amelyikre jó lelkiismerettel adnám a szavazatomat.
idppp
"Az Együtt emiatt kifogással fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A párt szerint az újpesti önkormányzat megsértette azt az elvet, ami szerint az önkormányzatoknak semlegesnek kell maradniuk. Márpedig úgy vélik, a krumplihoz adott levél alkalmas a választói akarat befolyásolására, a közéleti vitában ugyanis nem csak az a kérdés, hogy igennel vagy nemmel szavazzanak a választók, hanem hogy egyáltalán elmenjenek-e a népszavazásra."
Na, ez a lényeg, nem a krumpli!
kisrigó
@Nessy: Ne legyen senkinek kétsége, ezt a krumplit is közpénzből vették! Biztos, hogy az osztogató nem a két kis kacsójával szedte a "szedd magad " mozgalom keretében!
evacica
@hemami: Ezeknél még az ördög is jobb!
evacica
Szégyen, hogy a nyugdíjasokat egy csomag száraztésztával és párkiló krumplival akarják megvenni! Különben ez is korrupció piti módon! Kisembernek ez jár, nekik meg a milliárdos nagy falat!Mocskos banda!
eugen4402
Szokott itt kommentelni egy veterán határőr, aki KRUMPLI fedőnéven kíván mindnyájunknak "szebb jövőt"... Kíváncsi lennék, ezzel a hírrel kapcsolatos véleményére. :-)))
herczeg0210
Aki a rohadt krumpli közé keveredik azt megeszik a disznók!
simmering73
Hab a tortán, hogy az önkoris dolgozókat be is fenyítik. Így "önként" mennek krumplit osztani.
Lepényleső
Gondolom a nagyrabecsülés jeléül,amíg más az arany trónon ül?
Jozefina
Csak azért, mert nincs mély szegénység??? Katasztrófa, hogy néhány szem krumpliért eladják egyesek a lelküket. Persze, ha a családnak ezáltal jut egy jó krumplipaprikás 2-án az asztalra, akkor fogyasszák egészséggel és NE MENJENEK SZAVAZNI!!!
solidedge
A migránsok arra nem gondoltak, hogy nem a kerítés hanem a krumpli fog ki rajtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.