Akad néhány probléma a belengetett ötéves 40%-os béremeléssel: csak a kormány hisz benne, a szakszervezetek annyira nem – írja a Figyelő.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a makrogazdasági adatok alapján nem sok esélyt lát arra, hogy egyáltalán szóba kerülhessen a 40 százalékos reálbérnövelés. Számításaik szerint így mintegy 1000 milliárd maradna a piacon, míg ugyanennyi hiányozna a büdzséből. 

Lázár János a Figyelőnek elárulta, most is van olyan terv a kormány asztalán, amely drasztikusan emelné a minimálbért, hogy ezzel segítse a 40 százalékos reálbérnövelés teljesülését.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már megint más kacsójával szedné a kormány a csalánt!
Ők megemelik a minimálbért, ők jó fiuk! Oldják meg a munkáltatók!
Nem volna egyszerübb a minimálbért adómentessé tenni???
Ja, akkor nem lehetne másra mutogatni, ha nem lesz 10 - 15 % béremelés! Ügyes!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Megemelnék, helyett hiszem ha az írják, hogy "megemelték".. Addig süket duma az egész!!!
nevemnick
Folytatjuk! -című sorozatunk újabb része:
,,Hazudunk reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára és az éjszakai nassolásra."
Szókrakész
"Számításaik szerint így mintegy 1000 milliárd maradna a piacon, míg ugyanennyi hiányozna a büdzséből. "

Istenem.

Csak egy lopásmentes hónap és már meg is van a pénz.
Hellcat
Feltételes módban van az egész...kamu szar propaganda már a választásokra készülnek. Tudjuk mi szokott történni a fidesz ilyen kaliberű ígéreteivel...1 millió új munkahely...nyugdíjak megvédése...egyéni számlák...stbstb
szép új világ
Nyelvbotlás volt amit Lázár mondott. Nem megemelni akarják, hanem elemelni!
Zeta
Durván rászednék megint az embereket.
A választás előtti ígérgetés, mely áthúzódik ,a következő ciklusra is. Ígérni ,lopni azt igen.
Zeta
Mennyi is lenne a minimálbér az emelés után, nettóban?
Nessy
Már megint más kacsójával szedné a kormány a csalánt!
Ők megemelik a minimálbért, ők jó fiuk! Oldják meg a munkáltatók!
Nem volna egyszerübb a minimálbért adómentessé tenni???
Ja, akkor nem lehetne másra mutogatni, ha nem lesz 10 - 15 % béremelés! Ügyes!
eszegfu
@Bástya Béla Elvtárs: 8:58 Ez az igazi kérdés!! Ha valóban 40 %-os lesz a béremelés, akkor 40 %-kal több járulék+SZJA folyik be a költségvetésbe... viszont a jövedelmek "kifehéritésének" annyi... ez boritékolható! Ha nem csökkentik a bérek járulékait legalább annyira, hogy tömegében max. kicsit legyen több az eddigieknél, az biztos: a kisebb vállalkozások ezt nem tudják kitermelni, tehát nem jelentik be az alkalmazottakat.
1magyar
@eszegfu: Az emelés ilyen járulékok mellett valóban megemelné a fekete munkát. A járulékcsökkentés az egyetlen megoldás.
qxy
Durván? Drasztikusan? meg hogy ott van az asztalon. szerintem, ezt azt jelenti.
.- pézkő köcsög? na még mit nem az lesz messze nem a karácsony hülye gyerek na még mit nem.
Na ebbe kérem benne van a durva meg a drasztikus is.Eddig nem igen jött le arról a kurva asztalról olyan dolog ami az embereknek is jó nem csak a fidesznek.
Eladott Ország
Olyan durván biztos nem emelik meg mint kuszaszemnek és az állami csókosoknak.
Macskaszem
Ezek kizárólag durván tudnak emelni, 2012-ben is durván megemelték az adóját, ettől látványos béremelésnek látszott, de nettóban szinte semmi.
namihami
Durván megemelik a minimálbért. Igen. -- És durván hozzáemelik a munkaadó és alkalmazott által fizetendőket.
Magyarul: adtunk a sz@rnak egy pofont.
A dolog egyedüli haszonélvezője? Na ki??? Ez volt a 20 Ft-os kérdés...
eszegfu
@1magyar: Ezt a fajta megoldást látjuk mi, de szerintem sokan mások is... és akkor ezt a kormányzat + a szakembereik ezt nem tudják?! Dehogynem!!! Csak megint ez a populista kijelentés, hogy "durván" megemeljük a béreket, ráadásul nem is bruttóról, hanem reál bérről beszél. Azon persze egy pillanatig sem csodálkozom, hogy az alkalmazottak ennek örülnek! Ennek a fonákja majd az is lehet, hogy kevesebb embert foglalkoztat, vagy egyáltalán nem jelenti be őket.
quadrocopter
Ajjajajajajajjjjjajjj...már 6. éve harácsolnak, "gyarapodnak" patkányék és most, hogy zsinórban bebukják a hibbant kezdeményezéseit, hirtelen rátaláltak a "hogyan tegyük milliomossá a zembereket" című DVD-re!
Anyátoknak játszátok le, biztos vevő rá!
mégállnekem
Durva béremelés...ezt perre viszem...öt éven keresztül durván inzultálnak ...jobban szeretném ha finoman inzultálnának és ha lehet, akkor most!
1magyar
@eszegfu: Az árak elég durván emelkednek, csokoládét pld. ami 57 ft volt 5-6 éve most már 127 (Sportszelet) lehet megvenni.
De ugyanígy más dolgok is, a nyári húsárak is megemelkedtek. Pick párizsi 138-ról 169-re az elmúlt évtől stb.
eszegfu
@1magyar: Látod ez is ellentmondásos! A kormány szerint az infláció "O", sőt inkább a minusz fele megy, u.akkor a Te példáid szerint pedig felment az élelmiszer ára. Azt még el tudom képzelni, hogy egy nagyobb egyedi értékü áru (pl. butor, mosógép, TV) ára csökkent, amit ugye az ember mondjuk csak 10 évenként vesz, a naponta vásárolt áruké pedig nőtt, igy szépen kiegyenlitik egymás.
eugen4402
@1magyar: Erről van szó. Laikusként az a véleményem, a "durva béremelés" nem megoldás, mert az ár-bér spirál érvényesül, és néha az árak jobban emelkednek, mint a "kiharcolt" bérek... A bérarányok igazságtalanok, és méregdrága államot tartunk fenn, teljesen feleslegesen. 14 ezer államtitkár helyett elég lenne 14 is... vagy nem??? Mondom: laikus vagyok, nem értek hozzá...
Lepényleső
A terv értéke pont annyi az üzletben,mint például az álomé,a szép szóé,a könyörgésé,a majdé?
justhpeter
Nagyon szurkolok, hogy meg merjék lépni. De komolyan.
Gondoljatok bele. 40% béremelés és O,9% nyugdíjemelés. A legbiztosabb bukás a 2018-as választásokon. 3 millió nyugdíjas izibe elmegy szavazni és a maga 35 százalékával eldönti a versenyt. Hajrá kormány !
TomasP
Hogy is mondta>>>>>blöff,blöff, blöff
Desischado
Nem kellett volna az adó jóváírást elvenni a minimálbérről. Adják vissza, é máris meg van az emelés. A többi csak üres humbug. Azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Tetves, hazug, tolvaj banda! Jönnek a választások, mi?
TomasP
MEGEMELNÉK és nem megemelték. Tehát feltételes módban mindent meg tudok ígérni >>>> nem lehetek olyan szegény, hogy ne sikerüljön. Miért nem most emelik meg, ha akarják és miért majd>>>>>> mert ez is csak olyan, mint a többi ígéretük >>>>>>> humbug.
kamazuka
Háát kedves jános!
Ha engem kérdezel?
Én tervezem,hogy a jövedelmek,és a nyugdíjak kifizetését,leveszem a vállatokról.
Az adókét nem, azzal bíbelődjetek csak nyugodtan Ti.Mert adó lesz doszta!
radios45
@Desischado: na majd megemelik 10%-al, amiből 5%-ot zsebbe rakhatunk, mert ugye a tetves kormány ígérget,/megszavazná/ de azok a csúnya munkáltatók, meg a piszok kapitalista multik, nem akarják emelni a béreket.. pedig Orbán meg mondta..
A sok birka meg elhiszi majd, 2017-ben, no meg, 2018-ban..
radios45
@Nessy: egyszerűbb lenne igen, csak akkor a szegényeknek is maradna pénzük, 20.a után, és nem lennének kiszolgáltatottak annyira, meg aztán kiesne a költségvetésből 600-700mlrd.ft. évente, amiből nem épülhetne stadion, kvázi nem lehetne lenyúlni sem..odafentről..
kukac50
A nettó bér ne lehessen alacsonyabb sehol mint a megélhetési létminimum.
Borsodi
Elírás a kenyeret emelik és a saját fizetésüket.Kell a pénz a választásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.