A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az alelnök elmondta: a visszajelzések szerint már az első rezsicsökkentés is jelentősen érintette a nyugdíjasok pénztárcáját, hiszen azt követően olyan dolgokat tudtak megvásárolni, amiket előtte nem.

Hangsúlyozta, ezért is fontos, hogy a rezsicsökkentést megvédjék, mert a szolgáltatók mindent megtesznek, hogy "kizsebeljék" a lakosságot. Hozzátette, a kormány célja, hogy a rezsicsökkentés – egész Európában egyedülálló módon – folytatódjon.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hájasszilárd, a nyuggerek köszönik nem kérnek belőletek, mert ahányszor ti ,,adtok,, mi mindig csak rábaszunk!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Rezseike a nyugdíjas nem igazán költ már másra. A ti összes rezsi csökkentésetek nem éri el, a szocik idején kis keresetűek és kis nyugdíjasok akkor kapott összegét. Itt csak Ti jártattok jól a fűtött medencék és többszintes házaitok fenntartásához.
papa.49
Hájasszilárd, a nyuggerek köszönik nem kérnek belőletek, mert ahányszor ti ,,adtok,, mi mindig csak rábaszunk!!!
Zeta
Vajon mikor fog ez kijózanodni, a megtakarításoktól piás ennyire?
Tisztában van ez az árakkal, mennyi egy köbméter fa, hogy úgy felverték a fa árát, hogy lassan megfagynak az öregek a kályha mellett? A 25- wattos égőt mire cseréljék, gyertyára?
A visszajelzések kitől jöttek?- Ártó Petitől, a medence fűtés számlája miatt?
glorianna
Megnéztem az aktuális számlámon, átlagosan - minden adóval, rendszerhasználati és elosztó- meg mittoménmilyen díjjal együtt - átlagosan 40,14 forint/kWh jön ki, ugyanakkor a németországi átlag lakossági díj 2016-ban (szintén minden adóval és cafranggal együtt, ami ott a díj 54%-a) 28,69 cent, azaz nagyjából 90 forint. Ott a bruttó minimálbér 8,50 EUR (kb. 2600 Ft) óránként, itthon 610 Ft. Vagyis egy óra munkával ott kb. 30 kWh-nyi áram árát keresi meg a minimálbéren foglalkoztatott polgár, itthon 15 kWh-nyira futja (ez egyszerűség kedvéért a bruttó bérekkel számoltam, ott is, itt is magasak a munkabér közterhei, és az egyedi kedvezményeket bajos figyelembe venni).
Nessy
Németh úr! Jön a karácsony, látogassa meg nyugdíjas hozzátartozóit és kérdezze meg őket is!
Neki, meg a haveroknak biztos remek a rezsi csökkentés. De aki kevesebbet fogyasztott, a régi kedvezménnyel számolva a felesleges papiron kívúl mást nem nyert!
vonotok
" Hájasszilárd " hogy az a vastag bőr nem szakad le a pofádról. Valyon édesanyádat is megtudod szédíteni ennyi hazugsággal???
simmering73
Nem bizony, te hatökör. Őket csak a folyamatosan emelkedő árak, meg a semmiben nem mérhető rizsacsökkentés érinti. Pl. a tüzifa ára 20-40%-kal ment fel két év alatt.
glorianna
Ragozom tovább... a német minimális ellátás (HARZ IV ill. minimális nyugdíj) jelenleg havi 760 EUR, ez áram-egyenértékben 2624,3 kWh, ugyanez Mo-n 22800 forint, 556 kWh áram ára.
sziha
Miert nem vesszuk mar eszre, hogy ez nekunk jo? Hol marad a biciklis, hogy vigye a lampast a sotetsegben jaro, maskepp gondolkodok elott es ramutasson, hogy ezzel csak felemelkedik orszagunk? (Kifogyott az olaj a rezsicsokkentes miatt?)
A rezsicsokkentes az egyik legjobb pelda arra, hogy mit is akar artunk es orbanunk.. Hisz' a rezsicsokkentes igencsak jol mukodik azoknal, akiknek honaprol honapra no az ingatlan alapterulte, akiknel mar a futott medence is napi velejaroja az eletnek, ok meg azt rebesgetik, hogy ez jo a magyaroknak. Leforditva csak ok a magyarok. A tobbi, aki eltartja oket, az meg dogoljon meg.
colibri
El nem tudom képzelni, mi a lócitromot tudnak megvennini a nyugdíjasok a " rezsicsökkentésből ", amit azelőtt nem? Ha valaki, akkor a kisnyugdíjjal rendelkezők borzasztóan spórolnak mindennel, de különösen az energiával. Sok helyen még vezetékes gáz sincs, hogy járna nekik kedvezmény. Milyen polgármester volt ez a dagadtfejű, hogy ennyire nem ismeri az idősebb, szegényebb réteg életkörülményeit? Ideje lenne már száműzni Szibériába ezt a csicska se..nyalót!
kamazuka
Lassan már ott tartunk,hogy az embereket, saját maguktól kell megvédeni.
Aki egy kicsit nem figyel oda, azonnal rátok akar szavazni.
Ami persze nem rossz, csak milyen kérdésre vonatkozólag.
Menjetek vagy maradjatok?
helyben topi,or not helyben opi? THAT IS THE QUESTION
Pálinkafőző Rézüst
Nyomdahiba történt, elnézést kérünk kedves olvasóinktól!
A cikk címe helyesen: Németh Szilárd szerint a nyugdíjasokat érinti legkevésbé a rezsicsökkentés.
CsipkeRózsa
@Zeta: "A visszajelzések kitől jöttek?- "

Németh Szilárd saját kútfejéből.
CsipkeRózsa
Németh Szilárd egyre inkább visszafejlődik, ha még van hova.
dr. prédikátor
Rezsi disznyó! Ne idegelj vazze mert beugrok a szádba és belerondítok!!! Szemét geci !!!
Eladott Ország
Rezsiszilárd: A rezsicsökkkentés a Garancsi István és a Wallis-alapító Nagy György energiakereskedő céget tulajdonló MET Magyarország Energiakereskedő Zrt .offshore céghálóban tűnik el.
Clavigo
...én meg mingyááá hányok tőled ,Zsírfejű.,
Clavigo
BÜDÖS kretén,,,,,Az összes SZOLGÁLTATÓ a ti kezetekben van,,,,,( szinte )...NEMZETHHYYY...szart csináltatok mindenből...Asszed,,mindenki idióta ,rajtatok kívűl ebben az országban ?? Qrvára mellé rugtatok a 0.9-1.6 % os nyugdíemeléssel,,meg a 100 ezer forintos orbán-utalvánnyal...Ebből nem lesz szavazat 2018-ban,,Zsírfejű..
nyanya001
JELENTKEZZEN, AKIT MÉG NEM SÉRTETTEK HALÁLRA!
A nyugdíjasokat lealázták a nyugdíjemelés körüli cirkusszal, hülyét csináltak belőlük, úgy adva oda a 0.9% helyett az 1.6%-ot, mintha szívességet tennének, jóllehet saját törvényeikhez képest is hazudnak, mind a mai napig.
Törvény szerint inflációkövető a nyugdíjemelés, ők pedig ezt alátervezik, így a jogosnál kevesebbet fizetnek, a különbözetet pedig kamatmentesen használják több, mint egy éven keresztül.
Minden szakmailag elfogadható prognózis szerint az infláció mértéke meg fogja haladni a 2.4%-ot, de a GKI 3%-ot is prognosztizál.
Ez azt jelenti, hogy a kötelező juttatást felét átmenetileg lenyeli a kormány, miközben az infláció azért kifejti áldásos hatását a nyugdíjakra.
Egyébként is, az inflációs statisztikai adat, a valóság és a nyugdíjasok inflációérzete általában jelentősen eltér egymástól - ebben sok tényező játszik szerepet a statisztikai és a nyugdíjas statisztikai kosár összetételétől a Vezér vágyain át a nyugdíjasok vágyaiig.
Mondjuk, a KSH nem szokott csalni, legfeljebb nem mér, vagy nem propagál kedvezőtlen folyamatokat, de hát lássuk be, minden szervezet vezetőjében van némi konformizmus, ha elvárják tőlük, ha nem...

www.pupublogja.hu/2016/12/jelentkezzen-akit-meg-nem-sertettek.html?spref=fb
Nagyon igaz !
laja70
A földgáz importára 2014 óta a felére csökkent, és a kőolajat is 60-70 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni. Ennek ellenére a magyar emberek két éve ugyanazt a drága tarifát fizetik, ami érthetetlen, méltánytalan és igazságtalan kormányzati nyerészkedés!
Jozefina
Már megint megszólalt a nagyon hülye??? A nyugdíjasok saját magukkal vívnak rezsihatcot, hogy kijöjjenek a nyugdíjukból!!! Nekik egyáltalán nem számít az a pár forint, amit esetleg kizudnak mutatni a számláikon!!! Nekik a nyugdíjemeleés tisztességes mértéke, az élelmiszer, a közszolgáltatások, stb. áfáinak 5-% ra csökkentése. Ez segítség lenne. Minden más kamu és porhintés!!!
Peller Anikó
Vannak ám olyan nyuggerek akik még nem fűtöttek be, alig használnak vizet és áramot is csak egy kicsi tévéhez.

Az alapdíjnak nevezett lehúzást akkor is fizetni kell ha egyáltalán semmit sem fogyasztasz, pont ezt nem érinti a tetves rezsicsökkentésed te fasz.
simitata
Nem értem Orbánt. Szerintem az van, hogy nem tud mindenre figyelni. Ez a szörny kontra-produktív. Egy szörny. Bármit mond az elfogadhatatlan.
vadsanca
Valaki értelmes árulja már el, hogy hol van itt "rezsi-csökkentés"? Legalább ne hazudoznának!
Bebizonyítják a semmit! Ha tényleg van, akkor miért tartunk itt? Vicc az egész és egyben szomorú propaganda. Mondhatnám nép-butításnak is.
vadsanca
Ebben a témában már elemeztem.
"Orbán: Brüsszel megszüntetné a rezsicsökkentést"
Ó-buda
annyira lecsökkentetétek a rezsit , hogy odakint a normálisabb világban kb.25-30%-al olcsobb!Persze az energiaszolgáltato(haver) ennyivel olcsobban kapja és ti a külömbözetböl adtok pár garast "rezsicsökkentés" néven...
objekt
Na de, ha ez a hájfejű, (reggiesziszi -fizess- al(ja)elnök,.!) és hozzá hasonló haveri körök, ( a lenyúlók ! ) nem csökkentenék a "reggit," vajh, hányszorosával lenne olcsóbb az ÉLET magyarországon ?!
Adj' Isten.
Borsodi
@simitata: Nagyon is figyel mindenre,egy csapatba vannak ne feledd,ezek csak bábuk Orbán rángatja őket.
Desischado
Személyes tapasztalat: Minden számlám több lett, mióta a "rezsicsökkentés" van! És a fa ára: 25 mázsa tölgy 70 000 ft! 20 mázsa, "csak" 58 000 ft! Épp most emelték meg az árakat! Én az előbbit vettem épp most! Erről ennyit, a többit már leírtátok. Ez a hájas görény egyszer igazat is mondhatna!
Peller Anikó
@simitata: "Szerintem az van, hogy nem tud mindenre figyelni. Ez a szörny kontra-produktív. Egy szörny"

Igen ahogy mondod, ő a szörny de sajnos, az orbán szörny mindenre figyel. Csak azt mondhatod amit megenged. Ő maga a szörny, a többi csicska zsírfejű senki meg őt szolgálja. Nem téged.
perfekt
Izomagyú:Annyira jól sikerült a rezsi csökkentés,hogy ma már a nyugdíjasok,és persze mások is többet fizetnek-mint mikor el nem kezdtetek harcolni.És Izomagyú Rezsike megsúgom neked,mert gyakran vásárolok utcánk nyugdíjasainak-mikor otthon vagyok-és látom,hogyan tömörítitek az anyagokat-pl a dobozos sajtokat,miközben nőnek az árak.Ne harcoljatok--voltatok már ti Pécs B -ben--? Akkor menjetek ti a Pécsába!
Zeta
Igen ,a nyugdíjasokat érintené a legjobban, ha lenne! Lehetne, ha nem lenne,MET!
Amiről a nyugdíjasok semmit sem tudnak, mert a királyi tv, és a többi média hallgat.
Yeromos
Te agyatlan a rezsicsökkentésből az részesül a legmagasabb mértékbe akinek magas a rezsije.
A nyugdíjas spórol alig fűt, havonta néhány száz forintot jelent neki. Aki ezerrel fűti a pl. a budai több száz négyzetméteres villáját az egy hónak alatt több kedvezményt kap mint a "nyugger" tíz év alatt.
havasigyopár
Normális ez, hogy ilyen hülyeségeket beszél? A havi 1-200 Ft-t észre sem veszem, te idióta.
Spórolok a gázon, a villanyon, alig érint a rezsicsökkentés! A 27% ÁFA két havi nyugdíjamat viszi el. Azt kellene csökkenteni a rezsiben te agyalágyult, hazug disznó. Csak a hülye dumát hablatyolja a szátok. Azt hiszitek beveszi a nép? Azon már túl vagyunk.
Adtatok 10 e Ft /még nem/ utalványt. Ezen is csak a civakodás megy, hogy ki hozza ki. Bezzeg mikor az Orbán leveleit kellett megírni, borítékolni, akkor nem volt érdekes a postaköltség, pedig az egész ment a kukába! Ez most drága a nyugdíjasokra? Meggondolatlanul össze-vissza megy az intézkedés, de ez most konkrétan a nyugdíjasok megalázása.
Peller Anikó
@havasigyopár: nincs ebben semmi meggondolatlanság. nagyonis kitervelt, választások felé tartva kiszúrják a szemedet egy fecnivel amivel csak baj van és csak náluk lehet beváltani. Mint a földesúrnál régebben.

Beveszi a nép. Igen, ezt kell tenni velük, megérdemlik.

100 ezer ember látja mit tesznek ezek, na és? A választásokat a 3 millió dönti el.
quadrocopter
Zsíragy előadta a szokásos "évi többszázezret spórol(hat)nak meg" című és színvonalú pártmesét! Mert Mari néni a társasházban kizárólag csak azt a kis szobát fűti, ahol egésznap tartózkodik az amúgy is 40 m2-es lakáskájában!
No és hova tűnt a csepeli pártpénz - rezsikócsag?
Desischado
@Peller Anikó: Hát az nagy szám lenne, ha beismerné!
evacica
Szilárd a hülyeség fájna te üvöltöznél!Aki jól járt az ti és milliárdos haverjaid, akik nagy fogyasztók!Persze a te képességeiddel ezt nem tudod felfogni, csak jártatod a lepcses szádat! Ha megszólalsz csak úgy dől belőled a hülyeség!
szép új világ
Nem a szolgáltatók hanem a qurmány az aki kizsebeli a lakosságot. Jelenleg a a gáz világpiaci ára kb. 30%-al alacsonyabb, mint ahogy azt a "rezsi csökkentés" után ez a maffia a MET-en keresztül a lakosságnak adja.
Borsodi
Nem rezsi csökkentés ha nem ez a kész átverés,most úgy csökkent,hogy valójában 10 000 Ft_tal nőtt a havi álltalány.Aki elhiszi,hogy ez rezsi csökkentés az elmebeteg.aki hisz még a fidesznek és a miniszterünknek az meg hülye.!
nyanya001
Te rohadt állat !
Toljátok a levegőt a gáztartályokba, most éppen egy 30 ezres településen nincs
gáz, leállt a rendszer a büdös kúrva anyátokat, decemberben nincs fűtés,
hogy vezetnétek a kúrva anyátokra a vezérbikát.
Ez nektek a rezsicsökkentés, hogy 3 liter víz másfél óra alatt forr fel.
Szakadt volna a fejetek a kúrva anyátokba !
Bocsánat de teljesen kiborultam ettől az aljas geci kormánytól !
quadrocopter
@szép új világ: Erre csak azt tudom reaglin, hogy a rohadt mocskos kurva anyjukat a sunyi, tetű patkányoknak!
Ezek így kerültek hatalomra is!
papa.49
@nyanya001: Épp ezt akartam írni én is, a gázkazán amelyik normál esetben ilyen időben elfogyaszt 6-7 m3 gázt 24 óra alatt most 12-14 m3 fogyaszt el naponta!!!
A kombikazán tárolójából kiengedett 60 fokos víz 2 liter, 10-12 perc alatt forr fel, ebből ki lehet számolni a gáz körülbelüli fűtőértékét, ami úgy fele, harmada annak amiért fizetünk!!!
Hájasrezsidisznó hogy dögölj meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.