A miniszterelnök éles kritikával illette Vona Gábort, a Jobbik elnökét. Mint fogalmazott, érti, hogy kiabál, mert bajban van:

"Így szoktak járni azok, akik eladják a pártjuk lelkét".

Hozzátette: ne rá legyen dühös, ha csinált egy antiszemita pártból egy filoszemita pártot, egy EU-ellenesből egy EU-barátot, egy bevándorlásellenesből egy bevándorláspártit.

Orbán hozzátette:

ma azért jut fejlesztésekre, mert nem engedik, hogy "az önökhöz hasonló alakok ellopják" a forrásokat, Magyarország ma azért erősödik, "mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani".

A miniszterelnök az egész ellenzéket bírálva kijelentette: tagjai egymással futnak versenyt.

"Futnak az életükért, be akarnak jutni a következő parlamentbe", amihez a kormány csak kísérleti tárgyként szolgál, de "ha demagógiában akarnak versenyezni, mi annak nem állunk az útjába".

Orbán Viktor felszólalása után Vona Gábor szót kért, ám Kövér László házelnök úgy reagált: nem érzi, hogy olyan méltánytalan személyes támadás érte volna a jobbikos politikust, ami meghaladta volna az ellenzék stílusát. Mivel nem látta indokoltnak a szókérést, a Házat kérdezte meg arról, amely nem szavazott többséget a kérésnek.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a hazugsága már űbereli az összes eddigit!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
laja70
Orbán: a korrupt politikusokat sikerül ellenzékben tartani. Van belső ellenzéke a fidesznek, hogy ott tartják a korruptakat?
Macskaszem
És megint nem szakadt rá a plafon...
A jóisten szabadságon van? Csessze meg.
sokanvagyunk
"Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik."
Edmond Dantes
Hát azért ehhez a szöveghez pofa kellett.Igen nagy pofa.
papa.49
Ez a hazugsága már űbereli az összes eddigit!!!
Béla333
Orbán hazudik, mint a vízfolyás!
Az elmúlt évtizedek legnagyobb tolvaj politikusa, az egész pártja úgy működik, mint egy maffia alakulat és erre föl van képe ezt az ellenzékre mondani ?
Különben is a korábbi évtizedekben közösen lopták, osztották szét az adóforintjainkat, akkor jó volt a korrupt politikus a másik oldalon?
nyanya001
Azért van abban némi báj, amikor a legkorruptabb ( személyében és pártjában is ) lekorruptozta
a másikat :-)
nezelodo
Ebben az a csodálatos, hogy úgy elmondta, hogy egyszer sem röhögte el magát! Vagy azért nem tudott röhögni mert annyira bökte a zabszem?
Cefi
Orbánt, és a korrupt politikusokat sikerül ellenzékben tartani.

Nyilatkozat 2018 nyarán az M1 hiradóban, ami azóta közszolgálat lett.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/11/miota-az-aldott-jo-orban-viktor-az-o-csaladja-volt-kollegiumi-szobatarsai-szomszedai-es-baratai-atvettek-az-orszagot/
Amióta a jóságos Orbán ­király uralkodik, azóta olyan boldog és elégedett mindenki, hogy az kész beszarás. Az áldott jó Orbán Viktor, az ő családja, volt kollégiumi szobatársai, szomszédai és barátai átvették az ország szétrablását, azóta itt minden szép és jó. Még sztrájkolni se akarnak a népek, mert tök elégedett mindenki. Ezt az elégedettséget csak növeli az új sztrájktörvény, ami gyakorlatilag lehetetlenné is teszi a sztrájkot. Jogellenes és így büntethető lett az elégséges szolgáltatás elmaradása. Azt meg majd megmondja a jó király, hogy mi az elégséges. Ráadásul a gondos kormány feltalálta és azon nyomban meg is honosította a visszaélésszerű sztrájk fogalmát, ami szintén sokat használ a dolgozói elégedettség virágba borulásának. Igaz, hogy jócskán emelkedtek a bérek is, köszönhetően a kormánynak. Olyan sikeresen elüldözték az országból a munkavállalókat, hogy a munkáltatók kénytelenek emelni a fizetéseken, különben nem marad dolgozójuk. Hát mi ez, ha nem egy rendkívül sikeres politika?
dr. prédikátor
Viktor szopkin! Szépen jellemezted magatokat!!!Az egész fütyisz egy buzi nagy korrupció!!!GECI!!!
cs.n.
Most komolyan, ez már olyan szinten erőlködés, hogy úgy jár, mint az ecceri ember, aki fingani akart egy nagyot, aztán beszart.
Ludmilla
én hallgatom folyamatosan a közvetítést...szégyen..Mindamellett az ,hogy kinek milyen a nemi identitása,nem igazán érdekel.Pénztáros Lőrinc,Orbán és pereputtya gazdagodása annál inkább.a négyes metró ügyét pedig nemzetközi bíróság elé vitetném,ismerve a hazai viszonyokat...
quadrocopter
Mocskos kajmán másra mutogat, mi van a 6 darab kitiltottal? Melyik qrmány alatt tiltották ki ezeket? Hol vannak a tolmácsok, szarházi?
Apatszerek
Azért ez felkeltette az érdeklődésemet itt ebben látható az igazság vajmi kis szikrája."Így szoktak járni azok, akik eladják a pártjuk lelkét".
nevemnick
Mottó:
,,Van egy ország, ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot."
nemfideszes
@Apatszerek: Csak nem a "térdre csuhások"-at kántáló fidesz ugrott be, élén a Liberális Internacionálé alelnökével, az egykori KISZ titkárral?!
cikicakk55
@Ludmilla: Miért nem érdekel Pénztáros Lőrinc és az Orbán pereputty gazdagodása? Azt megértem,hogy a 4-es Metró ügye is fontos,de ezzel a metró üggyel Orbán magukról akarja elterelni a figyelmet. nyugodtan lehetne a vizsgálatokat mind a két kormánynál párhuzamosan is végezni.Semmivel nem loptak kevesebbet a Fidesz nyaloncok és vezetők,mint az MSZP 8 év alatt.Sőt... Na ezt kéne gyorsan kideríteni,mielőtt megérzik a fő bűnösök,hogy forró a lábuk alatt a talaj,és kámfort játszanak.Mennek az eldugott milliárdjaik után egy másik földrészre
bakegya
"Futnak az életükért,be akarnak jutni a következő parlamentbe..." aljas!
quadrocopter
@Hellcat: Van, BAZme-gye!Minrt egy kajmánnak! Gripen-ügy!

"Amikor is sajtóinformációk szerint Orbán szinte egy személyben döntött a Gripenek (körülbelül 100-120 milliárdot felemésztő) beszerzéséről. A fideszesek utólag gazdasági szempontokkal indokoltak, a repülőgépgyár ugyanis szinte 100 százalékban ellentételezte volna az üzletet. Ennek ellenére a katonák nem a Gripeneket választották volna. Az amerikai F-16-osokat és a Gripeneket egybevető szakértői bizottság 2006. szeptember 6-ára dátumozott anyagának tételmondata ugyanis úgy hangzik: „a szakértői bizottság javaslata a Nemzetbiztonsági Kabinetnek: amennyiben azonnali döntést kívánnak hozni, 24 amerikai F-16A/B MLU repülőgép bérlését javasolja a szakértői bizottság".

Négy nap múlva Orbán Viktor mégis bejelentette, hogy a Gripenek mellett döntött. Kérdés, hogy miért nem vette figyelembe az általa fölkért bizottság javaslatát. De az is, valóban a nemzetbiztonsági kabinet döntött-e (egyes vélemények szerint tagjai csak a kész ténnyel szembesültek). Vannak arra utaló információk, hogy Orbán Viktor e döntését csak a lehető legszűkebb körben vitatta meg. Úgyhogy nehezen elképzelhető, hogy az ügyletet utólag támadó szocialistákat is meg kellett volna kenni."
index.hu/belfold/2009/04/16/gripen_ugy_2001-es_mszp-s_korrupciorol_cikkeznek/
quadrocopter
Még egy kis Gripen-ügy:

"Bizonyítva látja az osztrák Profil című hetilap, hogy magyar személyek megvesztegetése árán döntött 2001-ben a budapesti kormány a Gripen harci repülőgépek lízingjéről. A brit BAE konszern pénzével lobbizó osztrák grófot decemberben bíróság elé állítják Bécsben pénzmosás, hamis tanúzás és bizonyítékhamisítás vádjával.

180 millió schilling volt az összeg, amelyet öt magyar személy kapott megvesztegetés gyanánt a Gripen-lízingüzlet előmozdítására. A mai árakon 13 millió eurónak megfelelő pénzről a Profil című hetilap hétfői és egy héttel korábbi száma ír, cikksorozata középpontjába a magyar felmenőkkel is rendelkező lobbistát, Alfons Mensdorff-Pouillyt állítva. A Dél-Burgenlandban élő grófot már Bécsben és Londonban is előzetes vizsgálati fogságban tartották, azt gyanítva, hogy a brit BAE Systems konszern megbízásából, katonai gépek megvásárlása érdekében magyar, cseh és osztrák döntéshozókat vesztegetett meg a 2000-es években.

A világszerte 83 ezer alkalmazottat foglalkoztató, a 2011-es évet 1,5 milliárd euró adózás utáni nyereséggel záró brit cég 2010-ben már 326 millió euró büntetéspénzt fizetett, hogy lezárhassa a vesztegetési vádak sorozatát. A bánatpénz arra is elég volt, hogy a Londonban rács mögött ülő Mensdorffot is kiengedjék, és vele szemben a vesztegetési vádakat ejtsék."
nol.hu/kulfold/mensdorffot_birosag_ele_allitjak_-1334797

Szóval miről is kaffog a koszos kajmán?
justhpeter
Ha a korrupt politikusokat sikerült ellenzékben tartani, akkor nagy baj van. Akkor a haza ellenzékben van. Márpedig Viktor vezértől tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben.
Arra már gondolni sem merek, hogy korrupt haza van ma kormányon.
Lehet, hogy a Gazdaállat csak engem akar összezavarni ?
qxy
szerintem, ez a gyökér füstölt csülök, azt sem tudja mit beszél. ez már " eset" De mint látjuk, hála a Magyar törvénynek, a jognak, a főügyész segédletével, basszus, neki van igaza és ő a becsületes. De kíváncsi lennék amikor a pápánál volt gyónt e? és mit?
bakegya
ORBÁN lesántult-tessék lecserélni!!!
moareka
@bakegya: lehet, hogy le is sántult, de hogy megizzadt, az biztos. a "termelési értekezlet " szakaszban sem volt toppon, amikor ráolvastak, grimaszokat vágott, amikor pedig reflektált a hozzászólásokra levegőt is kapkodta, lehetett hallani, hogy remegett a hangja a dühtől...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.