A "sorosozó" kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

A szervezet által az MTI-hez pénteken eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz.

A "sorosozó" kampány miatt szólt be a kormánynak a Mazsihisz elnöke

Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, "az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan".

Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat – fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök.

Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, "tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen".

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
Soros-fóbiában szenvedő, szellemileg lerobbant társaság Rohadt ez az egész államszervezet. Nincs egyetlen ember, aki szembe merne menni Orbán akaratával? Mindenki grazi kezelésre szorul?
Nincs senki aki megmondaná ennek a félkegyelmű társaságnak, hogy ez már beteges?Elég ne tovább.A kormány még továbbra is arra költi a pénzünket, hogy megmondja nekünk, mitől féljünk, mit és kit utáljunk?Nem látják, hogy még sose volt tele ennyi gyűlölettel ez az ország?Orbán nem békét akar teremteni, hanem konfliktust generál szüntelenül háborúzik, uszítva embereket és gyűlöletet keltve.
"Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén" Soros nem nevet, hanem röhög rajtunk az egész Világgal karöltve. És csodálkoznak rajta, hogy mindezt egy néppel meg lehet csinálni 2017-ben Európában EU tagként.
simmering73
Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, hanem burkoltan, de az.
CsipkeRózsa
András József Fazekas a Facebookról,

Nézd meg a Soros plakátokat, és utána beszélj hülyeségeket, de a mostani plakátolás előtt is nyilvánvaló volt, hogy Orbán terád, és a többi hasonló gondolkodásúra akar hatni. Te vagy az egyik élő példája annak, hogy hatásos a kampány.

Legyél hálás a kormánynak, ha van rá okod, ne másoktól várd el azt.

gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2017/07/plakat_zsidozas-600x319.jpg?x62329
namihami
@Perwool: Ezek a plakátok csak függönyt borítanak az elé a tevékenységük elé, hogy társadalmi kasztokat ugrasszanak egymásnak. Ha nem lehetne sorosozni, akkor találnának bárki vagy bármi mást,. Egy a fontos, egyszerű, könnyen kódolható-dekódolható legyen, ami persze, egy balhé esetén (lásd CEU) könnyen kimagyarázhatóvá váljon a szófosók által. Mert ugye ilyenkor Vezérünk már a függöny mögül osztja az észt. A buktában már nem hajlandó kivenni a részét, ami szinte 100%-ban az övé általában. Hiszen a vezéri csalhatatlanság látszatát feltétlenül fenn kell tartani. A Gazda sose téved és mindig előre kitűzi a helyes utat.
És hát persze az se elhanyagolható körülmény, hogy ezek a plakátok igen jó pénzt hoznak, a haveri médián keresztül, neki is. És ez is fontos szempont. Kell a saját lábhoz.
Perwool
@namihami: Eddig nyomták Brüsszel!
Első lépésként fejezzék ki megvetésünket azzal, hogy nem fogadnak el több pénzt!
Vagy annyira nem haragszanak?
Ha szeretnéd tudni, hogy ki volt régen besúgó Soros bérenc vagy. Ha megkérdezed, miért épülnek üres stadionok Soros bérenc vagy.Ha nem érted, hogy lett egy taj paraszt gázszerelőből 4 év alatt milliárdos Soros bérenc vagy. Ha nem tapsolsz két kézzel Orbánnak Soros bérenc, haza áruló vagy. Én első "Üzenjük Brüsszelnek.." plakátnál kibasztam volna a kormánypárti képviselőket az EP-ből.Ha a kormány plakátokon óhajt kommunikálni Brüsszellel, akkor felesleges jól fizetett képviselőket tartaniuk az EP-ben. A szavazatukat küldjék el levében! Azzal legalább ki lehet törölni...
Egyszerűen nem értem, mit akarnak elérni ezzel a Soros plakáttal?
Ha vaj van a fején jelentsék fel!
Orbánék Európa szégyen foltjává tették az országot!
Perwool
Apropó! Vitya visszaadta már Sorosnak az angliai töketlenkedésének a költségeit, amit az fizetett neki?
Biztosan. Ugye tisztességes ember nem köpköd olyat, akitől adományt fogadott el, Orbán meg közmondásosan tisztességes...
Vagy mégsem? Hiszen akkoriban még liberális volt, az meg közismerten mind hazaáruló. Ez tuti biztos. Orbán mondta. Csak tudja, hisz 8 évig volt a Liberális Internacionálé alelnöke.
Kezdem nem érteni. Elmagyarázná a dolgot valamelyik rajongója?
Eladott Ország
Lépten-nyomon bizonyítja a mi Szemünk Fénye, hogy az egyetemen ráragadt máz lekopott róla, és maradt, aki volt, egy felcsúti tahó, akit meg kellene hosszabbítani Lovasberényig. A legutóbbi díjnyertes felvételen, amelyen a Vígadó előtt gazol, ékesen jelenik meg igazi énje.
nepszava.us/wp-content/uploads/2017/07/orbantiborcz3-696x689.jpg
A fatolvaj tölti az apósnak a házipálinkát. Nem ingyen.
Edmond Dantes
Azzal érvel és védekezik indulatosan a kormány az antiszemitizmus vádja ellen,hogy sehol nem szerepel az a szó a plakáton,hogy zsidó. Ha ismernék csak egy kicsit is a közelmúlt történelmét,tudhatnák,hogy a szégyenteljes numerus clausus törvényben sem szerepelt sehol a zsidó kifejezés.Ennek ellenére minden írástudó ember tudta,hogy ez volt Európában az első kifejezetten zsidóellenes törvény már a húszas években a későbbi három nevesített zsidó törvény előtt.Ennek megfelelően üldöztek el rengeteg művészt, alkotó értelmiségi,későbbi Nobel díjas tudós embert is.Ha ezt nem tudják,akkor botrányos,ha pedig tudják,akkor gyalázatos.
micfild
@Perwool: Bár nem vagyok a rajongója..
de megpróbálom visszaadni a szavait annak aki az..
ugyanis ezt a kérdést már én is feltettem a rajongóknak.
Szóval.. úgy lett a liberálisból konzervatív keresztény, hogy fejlődött.
bezony.
azt sajnos nem tudom, hogyan lett belőle elmebeteg... komcsi diktátor.
tudode
Vajon ki lesz a következő "ellensége" ennek a félresikerült, magától elszállt, habzsi, dörzsi mi fiunk borjának???
.
Ki tett jót vajon még neki???
.
Tudja-e, hogy
.
Törölték Orbán Viktort a híres oxfordi diákok listájáról
eduline.hu/felsooktatas/2014/8/4/Toroltek_Orban_Viktort_a_hires_oxfordi_diak_FUTT5B
.
A történelem szemétdombja várja tárt karókkal!
.
Perwool
@micfild: Hát hogyne.:)))))
Este liberális internacionálé alelnök vagyok, reggel meg jobboldali népnemzeti és keresztény...Így megy ez, nagyon életszerű!:)))))))))))

Ülök becsukott szemmel, emlék képek villannak be.Valami volt liberális, ma újkeresztény rablóbanda, "papamamapénzén" megvásárolt kastéllyal, gázszerelőből lett milliárdossal, kiskorú gyerek számára összelopott nyolcvanmillás lakással, hollywoodi rendezőből lett magyar kaszinókirállyal, magától növekvő tetőterasszal, parasztokból előavanzsált földbirtokosokkal, és rájövök, hogy 2017 írjuk, ez a magyar jelen, és valószínűleg a jövő is.
1magyar
@Perwool: Forgalommal szemben haladsz de akik jönnek mind hülyék?
kukac50
Nem Soros az ellensége a Népnek,hanem Orbán és bandája Farkas Flóriánnal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.