A Fidesz-KDNP erősödése és néhány baloldali ellenzéki párt gyengülése jellemezte az elmúlt negyedévet a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, júliusi kutatása szerint, amelynek eredményét szerdán juttatták el az MTI-hez.

Az összegzés szerint áprilisi kutatásuk óta a korábbi alig mozduló, változatlansággal jellemezhető trend után kisebb elmozdulást mértek, elsősorban a kormánypártok erősödése és egyes baloldali pártok gyengülése miatt.

A teljes népesség körében

a Fidesz-KDNP támogatottsága az áprilisi 33 százalék után 35 százalékra, a pártválasztók körében pedig 51 százalékról 55 százalékra nőtt,

azaz a korábbinál is szilárdabb az előnye.

Tárki: erősödött a Fidesz, gyengült az MSZP
Fotó: Beliczay László/MTI

A második helyen álló Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül nem változott, mindkét hónapban 11 százalék volt, a pártválasztók körében szintén változatlanul 17 százalék.

Az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében az áprilisi 10 százalékról júliusra 7 százalékra, a pártválasztók körében pedig 15 százalékról 11 százalékra csökkent

- közölték.

A felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt közül a Demokratikus Koalíció esetében látható a legnagyobb elmozdulás: a teljes népesség körében az áprilisi 5 százalékról júliusra 3 százalékra csökkent a népszerűsége, a pártválasztók körében pedig 8 százalékról 5 százalékra.

Az LMP-t a teljes népességen belül 3 százalék után jelenleg 2 százalék támogatná, a pártválasztók körében 4 százalék után 3 százalék. Az Együtt mindkét hónapban 1 százalékon állt a teljes népesség és a pártválasztók körében egyaránt, a Párbeszéd tábora pedig továbbra sem éri el az 1 százalékot a teljes népességben belül, a pártválasztók között viszont már igen – írták.

Új pártként másodszor szerepelt a felmérésben a Momentum, amelynek szavazótábora a teljes népességen belül 1 százalékról 2 százalékra, a pártválasztók körében pedig 2 százalékról 3 százalékra változott – olvasható a közleményben.

Az elmúlt negyedévben a pártot nem választók aránya nem változott: áprilisban és júliusban is a választók bő harmada, 35 illetve 36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból vagy nem nevezte meg választott pártját – jelezték, a július 14. és 23. között, 1017 fős, az ország felnőtt lakosságát reprezentáló mintán végzett felmérés eredményeit ismertetve.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Tárki! Erősödött az anyátok retkes 3.14 csája!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
Húúúú szerkesztőség!!!
Ez a kép!! A megemésztett ennivaló, ezt a képet nézve nem a természetes úton távozik az emberekből.
p.coldline.hu/2017/07/26/2598277-20170726-KoBNr9.jpg
kokopelli
@Perwool: ..a képet az unokáknak elalvás előtt bevillantani és egy mukkot sem fogok hallani! :--)
kokopelli
@Perwool: ..még valami ! Mit mondjak a lurkóknak?
Tante vagy Onkel a személy? :--)
colibri
Minden bántás nélkül, a képet elnézve beigazolódik a maximum nyolcosztály, ha egyáltalán megvan!
Perwool
@kokopelli: Tudod az én unokáim tartózkodási helyét.
Nos, ha én átküldeném ezt a képet az antivírus felismeri és letiltja a lányom telefonját.
solidedge
Nem véletlen, hogy a Fidesz uralni akarja a médiát. Sokan csak a kormány hazugságait olvassák és látják, ez az összes támpontjuk. A hazug gépezet által lefestett Magyarország pedig igen jó képet mutat.
dr. prédikátor
Tárki! Erősödött az anyátok retkes 3.14 csája!!!
peterkelemen
Teljesen felesleges megtartani a választásokat, mert egyrészt eleve csalászatokra van feléíptve, másrészt már most előre borítékolható, hogy marad a FideSS így tovább épülhet Orbán fasiszta állama mindaddig amíg a totális összeomlás és a nyomor be nem gyűrűzik a zsebdiktátort éltetők alsóbb köreibe.
X-ray
A képen látható bácsi... vagy néni is megerősödött az évek folyamán...
papa.49
Én csak egy kérdésre kérem a választ, KI FIZETI A RÉVÉSZT ???
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/12/szeg%C3%A9nys%C3%A9g.jpeg
Nem én kiáltok, a Tárki dübörög – őszintén szólva nem is értem, hogyan lehetséges, hogy a
Kolosi Tamás alapította cég olyan tanulmányokat tesz közzé, amilyeneket: az egészet már régesrég meg kellett volna pályáztatni, és a vezérigazgatói székbe ültetni mondjuk Kósa Lajost… csak valami azt súgja, Kolosi, akit a leggazdagabb száz magyar között szokás emlegetni, aki anno, 1998-2002 közt Orbán Viktor tanácsadójaként is feltűnt, méretes falat lehet bárki számára is. Minél többet beszél valaki, minél többször mondja el ugyan azt, minél többet hallgatjuk, minél régebb óta ismerjük, annál könnyebb ... Még egy semmiség a végére: de talán jól mutatja a magyar politikában részt vevők viszonyát a valósághoz. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár így kommentálta a Tárki kötetének megjelenését: „A Társadalmi riport 2016 tanulmánykötet kutatási eredményei, elemzései alapvetően megerősítik, hogy az elmúlt években társadalompolitikai fordulat történt, és pozitív változások indultak meg Magyarországon.” Alapvetően meg, Czibere mester, alapvetően. Ha ráérsz, menj már le egyszer Borsodba, testőrök nélkül, állj meg egy falucska központjában, ahol húsz éve, évi háromszázhatvanöt napon át, napi tizenhat órában ácsorognak a pozitív fordulat felzárkózói, és mondd el szép tagoltan, fennhangon, ki vagy és honnan jöttél. Aztán magyarázd el, hogy is gondoltátok.
division
Csodálkoznék ha 2018 - ban ez másként lenne.
Eladott Ország
@papa.49: Kolosi Tamás a TÁRKI megalapítója és elnöke. 1998-2002 közt Orbán Viktor tanácsadója volt.
papa.49
@Eladott Ország: Ezt én is tudtam ezért volt a ,,költői kérdés,, na ennyire szavahihető a ,,kutatásuk,,))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: www.mfor.hu/cikkek/vallalatok/Kis_orszag_vagyunk__a_leggazdagabbak_nem_rejtozkodhetnek_sokaig_.html
Kolosi Tamás, az 51. leggazdagabb magyar szerint "egy-másfél milliárdos vagyona több ezer embernek van Magyarországon, két-három milliárdja azonban viszonylag kevésnek, annyi pénz pedig hosszú ideig nem marad észrevétlen."
Eladott Ország
@division Nem én kiáltok, a Tárki dübörög – őszintén szólva nem is értem, hogyan lehetséges, hogy a Kolosi Tamás alapította cég olyan tanulmányokat tesz közzé, amilyeneket: az egészet már régesrég meg kellett volna pályáztatni, és a vezérigazgatói székbe ültetni mondjuk Kósa Lajost…
József Attila: Nem én kiáltok

Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megõrült a sátán,
Lapulj a források tiszta fenekére,
Símulj az üveglapba,
Rejtõzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,
Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.
Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fûszálon a pici él
S nagyobb leszel a világ tengelyénél.
Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok!
Meddõ anyánk gyerekért könyörög.
Barátom, drága, szerelmes barátom,
Akár borzalmas, akár nagyszerû,
Nem én kiáltok, a föld dübörög. :
tudode
Igen!
Be kell fejeznie a POLITIKAI KALANDORNAK az ország szinte minden szintű leigázását.
.
Aztán nulláról visszaszerezheti az ország azt, amit elkommunizált a féktelen, VOLT FIATAL DEMOKRATA!
.
Ugyanolyan roncs az ország minden szinten, mint a HONFOGLALÓJA!
Hajrá TÁRKI!
lusta
@solidedge: Mai példa.
Rezsilárd kijelentette az tívíben, hogy ő nem látta, hogy bárki is a hajánál fogva lerántotta a földre, nem beszélve a megrugdosásáról, a posványosi bulin a tiltakozni próbáló hölgyet. Rezzenéstelen arccal bele a képernyőbe, közben a tíví mutatja a hölgy kivezetését. Az egybites 300 forintos budiforradalmár saját szemével látja a renitens hölgy hátratekert kézzel való kivezetését, de semmilyen földre rántásról, a megrugdosásról már nincs kép. Ha nincs és Rezsiszilárd is azt mondja, akkor csak a libsibolcsijudeaisorosbérenc kitalálmány. Le akarnak járatni az ellenzékiek mindekit, csak azért, hogy Soros útmutatása alapján tegyék tönkre fényesen ragyogó csillagú országunkat. Az átlag magyarhoz egyszerűen nem jut, nem is tud eljutni az információ. Nem véletlen, hogy most a még nem hűbéres újságírók lejáratása következik.
Eladott Ország
TÁRKI- Kolosi Tamás:
Dalszöveg:
A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/N%C3%A9z%C5%91pont_m%C3%A1jus.jpg
A Nézőpont 2017 májusi eredménye: 29 % fidesz; 10 % jobbik ; nem szavazó 43% ; azaz a pártokon kívüliekkel/nem szavazóval kormányt lehetne alakítani a fidesz és a jobbik nélkül.
Ennyit a fidesz új többségéről (lof*szt mama )
verőce21
A lipsik népszerűsége folyamatosan csökken! Aki már semmit sem akar, végére járhat a dolognak. :)
Jozefina
Tárki az tárki marad. Annyit hazudik, mint amit megbízói elvárnak tüle!
libellle
Ez egy hazugság, 117% -rol 135%-ra erösödött. Igy inkább hihetö
libellle
@kokopelli: na inkább 27-röl 18% esetleg. Talán még ez is sok. Nekünk Europaiaknak definitiv
Sámannus
Az ellenzék egy rakás lószaron is veszekedni tud. ha akar.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/N%C3%A9z%C5%91pont_m%C3%A1jus.jpg
A Nézőpont Intézet 2017 májusi adata alapján a fidesz 29 százalékon áll. A TÁRKI szerint áprilisi 33 százalék után 35 százalékra, nőtt júliusra a fidesz valami nem stimmel hacsak nem a kenőpénz.
evacica
Mondjuk a TÁRKI rendesen teljesít azét a pénzért amit kap a kormánytól, épp ezért megkérdőjelezi az ember az ő mérésüket. Persze, ha ez igaz akkor sajnálom ezt az országot, hogy ennyi agyament állampolgára van!!!
bence
Ha ez valóban igaz , akkor megérett a magyar a kipusztulásra !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.