Egyre hosszabbak a kórházi várólisták. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint közel ezer emberrel több vár műtétre most, mint egy hónapja. Közben Rétvári Bence úgy nyilatkozott az ATV Híradójának: "sikeres a kormány várólista csökkentési programja".

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint van olyan kórház, ahol a hónap végén már nem is lenne szabad beteget fogadni, mert nincs rá pénz – írja az atv.hu.

Fáj a gerince? Örüljön, ha egy éven belül megműtik

Ha valakinek fáj a térde, esetleg a csípője, akkor nagyjából 10 hónap alatt el is múlhat a kellemetlen érzés, gerincprobléma esetén valamivel tovább kell bírni, majdnem egy évet.

Az átlagos várakozási idő a térd- illetve csípőprotézis műtétnél 295 nap, míg a gerincstabilizáló műtét esetén több mint 350 nap.

A gyöngyösi kórházban szürkehályog műtétre öt hónapot vár a beteg. Mindezekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján a Világgazdaság hívta fel a figyelmet.

Közben Rétvári Bence szombaton arról beszélt az ATV Híradójának, hogy az elmúlt években

nagyon sikeres a kormányzatnak a várólista csökkentési programja, hiszen érezhető mértékben csökkent a várólistán várakozóknak a száma.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Egy 130 kilónál nagydob embert nem tudnak meg CT-z-ni Magyarországon.
Mivel nem fér bele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Egy 130 kilónál nagydob embert nem tudnak meg CT-z-ni Magyarországon.
Mivel nem fér bele.
Zeta
Rétvárinak nem kell figyelemve venni a nyilatkozatait.
Úgy is az ellenkezője igaz!
magyarbakancs
@Zeta: "az meddig várhat?"
Elmondanám neked az állat kórházban készítenek róla CT mert abba fér be aki 130 kilónál nagyobb.
Nem megalázó?
Zeta
@magyarbakancs: rohadtul! Szégyen gyalázat.
1magyar
Láttam valakit aki a műtét előtt el tudta látni magát de utána már nem.
Nem mindenki mer vállalkozni a műtétre mert nincs aki garantálja a jobblétet.
Nessy
Persze, hogy az egy évvel ezelőtti lista csökkent, a közben elhunyt páciensekkel!
Jelzem a VIP betegeknél nincs várólista!
A Tvk (Teljesítmény volumen korlát, amit fizet a TB.)meg évek óta nem változik, sőt esetenként csökken! Viszont, sürgős esetben beteg ellátatlan nem maradhat, ergo "ingyen kell" ellátni, és csodálkoznak, hogy nő az intézmények adóssága. Mint ahogy amortizáció sincs szerintük! Az, hogy a később műtött beteg ellátása többe kerül, több a kisérő betegség, ami közben kialakul, azt nem lehet ennyi fafejnak megmagyarázni.
Ónodi Szücshöz van egy halk kérdésem! Emlékszik az orvosi esküje egyik mondatára? "Nil nocere!" Ne árts!
Nessy
@1magyar: Minden beavatkozásnak van rizikója! Még egy influenza oltásnak is!
Ez viszont nem lehet hivatkozási alap.
1magyar
@Nessy: Saját magamnak lehet, de az eü-nek nem.
namihami
Fáj a gerince és egy évet kéne várni? Mi a gond? A Fidesz vezetőinek, tagjainak és szavazóinak olyanjuk egyébként sincs (nincs rá szükségük). A sok balos libsinek pedig direkt úgy alakítják az ellátást, hogy ne is legyen, hadd fájjon nekik, ha már a balosoknak van még gerincük.
Egy sima jobbos csigabiga nem igényli a gerincet. Luxus testrész.
namihami
@1magyar: A ""jobblétet"" az Orbán-kormány biztosan garantálja, csak a gyógyulás lesz kétséges.
Nessy
@namihami: A "jobblétre szenderülésre" gondolsz?
namihami
@Nessy: Ezt a célt szolgálná az idézőjel. A ""megboldogulás"" lehetne szinoníma.
cikicakk55
Rétvári Bencének szívből kívánom,hogy élje át azt,amit egy csípő,vagy térd protézisre váró embernek kell átélni minden nap.Ezeknek a mocskoknak biztos nem engedném,hogy magánkórházat választhassanak.Azok akik becsületes adózás és munka mellett megtehetik,hogy magánorvoshoz,magánklinikára menjen,hogy megfizesse a várólistán való előre kerülést,Ők megérdemlik,bár ezzel azok csúsznak hátra akiknek nincs rá pénzük. Nem szoktam senkinek rosszat kívánni,mert én egész életemben ápolónő voltam és arra tettem fel az életem,hogy csökkentsem a beteg emberek fájdalmát és növeljem a komfort érzetüket.Én gyógyítani nem tudtam,de sokszor nem is az a legfontosabb.
division
Még jó hogy vannak magánklinikák. Kíváncsiságból megkérdeztem haveromat aki az sztk - ban dolgozik mikor jutnék be egy bizonyos helyre, azt mondta 3 hónap. Két nap múlva már ott voltam a magánon.
Equus1
hát... várni kell... és miért van az, h a tb-t időre kell átutalni. Mi van, ha aszondom, várjatok egy évet, most éppen kurvára kell a pénz? Majd a reptéren félreállítanak a kurvámmal együtt és addig nem mehetek sehá, míg nincs a zsé kfizetve. Nekik mire kell a pénz? Stadionra? Nem várhatna egy kicsit?
Lepényleső
...azonkívül önnek van. Akinek meg nincs,azt nem érdekli kinek van.
Equus1
@Mirabilis: alapvetően szemléletváltásra volna szükség. Sztem mindenkinek joga az eü. komfortérzethez, kortól függetlenül. Erre fizetik a népek a tb-adót. Mo-n egyre inkább terjed a nézet, hála dicső kormányunknak, h a nyugdíj, de a közgyógyellátás is vmiféle adomány. Hát nem az! Csak azt a pénzt, amit erre beszedett az állam nem kellett volna másra eltapsolni.
Lackó50
Amikor a TAO pénzeket kitalálták, akkor miért nem jutott eszükbe az egészségügy??? Miért csak a sportra lehet néhány kiválasztott embernek ez a pénz? A focisták miért nem termelik ki maguknak azt a magas fizetést amit kapnak? Nekik jár a fűthető gyep, nehogy felfázzon a pici lábuk. Akkor még az is előfordulhat, hogy kórházi ellátásra szorulnának az átfázott izületei.
Desischado
Ha van pénzed, gyógyulhatsz, ha nincs, akkor jogod van megdögleni. Ennyi, a fidesz szerint. Rohadjanak meg!
magyarbakancs
@Zeta: És még valami.
Ha 120 kilónál nagyobb vagy van olyan kórház ahol a műtőasztal nem bír el.
És ez még semmi ha a tüdő vitál kapacitása nagyobb mint 5 liter nem tudnak átlélegeztetni műtétközben nincs akkora teljesítményű altatógép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.