Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni, arra kell felkészülni, hogy ez további támadásokat fog kiváltani az EU és egyes tagállamok részéről – jelentette ki Szijjártó Péter az M1 keddi műsorában.

Szijjártó: Németország Magyarországnak köszönheti a migrációs nyomás csökkenését

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett:

a migrációs válság már három éve áll az európai politikai diskurzus középpontjában, ám továbbra is elképesztő képmutatás övezi a kérdést.

Ugyanakkor, miközben az Európai Parlament és az Európai Bizottság sem adta fel a felső határ nélküli folyamatos betelepítés tervét, az látható, hogy szinte minden tagállam álláspontja közelít a magyar kormány azon álláspontjához, hogy erősíteni kell a külső határok védelmét és az unión kívül kell kezelni a problémát – tette hozzá.

Szijjártó Péter elképesztőnek nevezte Martin Schulznak, a német "szocialisták" (SPD) vezetőjének Magyarországot elítélő nyilatkozatait. Szerinte a politikus figyelmen kívül hagyja, hogy

Németország Magyarországnak köszönheti a migrációs nyomás csökkenését.

Vagyis Németország déli határa ma a magyar-szerb és a magyar-horvát határon található, és

ha Magyarország nem költött volna mintegy egymilliárd eurót a déli határok védelmére, Németországnak sokkal nagyobb problémával kellene szembenéznie.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi (LIBE) bizottsága látogatást tesz Magyarországon, a miniszter azt mondta, hogy

a testület tevékenysége egy színház és már kész van a Magyarországot elítélő jelentése.

Kijelentette:

A bizottság bevándorló kontinenssé kívánja változtatni Európát, amivel Magyarország nem ért egyet.

Magyarország aktív szereplője a nemzetközi politikának

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió keddi 180 perc című műsorában azt hangsúlyozta:

a magyarországi diplomáciai nagyüzem azt mutatja, hogy Magyarország továbbra is aktív szereplője a nemzetközi politikának.

Felidézte, hogy tavaly hazánkban járt az egyiptomi, az izraeli, a kínai miniszterelnök, továbbá 15 közép- és kelet euró állam vezetője. Az idén eddig a lengyel és az ír miniszterelnök látogatott Budapestre, Orbán Viktort fogadta a bajor miniszterelnök, illetve a magyar kormányfő szerdán Berlinben találkozik az 50 legnagyobb német vállalat vezetőjével, majd a hónap végén Bécsben az új osztrák kancellárral – sorolta.

Horst Seehofer bajor kormányfő azon nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint Bajorország gazdasági szövetséget kíván létrehozni a közép-európai államokkal, a politikus arról szólt: a gazdasági növekedés európai motorja Közép-Európában található, amit a német befektetők is kihasználnak.

A többi között 6 ezer német vállalat működik Magyarországon, amelyek 300 ezer embernek adnak munkát. Ebben a helyzetben ésszerű a bajor kormányfő felvetése.

Végül példaként említette, hogy a Németország és a V4-ek közötti kereskedelmi forgalom 55 százalékkal meghaladja a német-francia kereskedelmi forgalmat, miközben hagyományosan a német-francia tengelyt tekintik az európai gazdaság motorjának.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodóka
Petibohóc ! Ki vesz téged egy cseppet is komolyan Németországban ? A felcsúti cigányon kívül senki ebben az országban sem. Már a megjelenésed sem kicsit gyenge. Magyarország szégyene, hogy ilyen pöcs külügyminisztere van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dodóka
Petibohóc ! Ki vesz téged egy cseppet is komolyan Németországban ? A felcsúti cigányon kívül senki ebben az országban sem. Már a megjelenésed sem kicsit gyenge. Magyarország szégyene, hogy ilyen pöcs külügyminisztere van.
Pálinkás Pál
@dodóka: Mind igaz amit mondasz...de mi nem igaz abból amit a tarajos gőte állított itt?
endeavor
Németország annak köszönheti a migrációs nyomás csökkenését, hogy sok millió eurót fizetett Törökországnak, hogy zárja le a határait.
És az sem igaz, hogy az EU nem ad pénzt a határvédelemre.
A többi meg csak szájtépés.
1magyar
Azt hiszem hanem lenne nálunk kerítés Németország kitehetné a megtelt táblát azzal a felirattal, hogy Kis-Afrika.
kisrigó
Summa-summárum: Németország nekünk köszönheti az eredményeit, Hansi a söröcskéjét (csak a csiki sör!) Persze az EU pénze a bevándorlók ellátására jól jött, de továbbra is küldjétek a lóvét, mert nagy igényünk van rá! Mesélj még a több, mint 4 milliárd forintba kerülő teheráni palotáról, amit még biztos ami biztos meg szeretnétek építen! Jól jön még egy kis pizecske, nagy a család!
szep napot
Van benne nemi igazsag; de igy egymagaban ez az allitas egy barokkos tulzas.
Hellcat
Micsoda szöveg :D:D Népakaratnak megfelelően...mire alapozzátok ezt...az érvénytelen népszavazásotokra?? :D:D
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/11/e.jpg
Tegye fel a kezét az, aki tömeges bevándorlást vél felfedezni az alábbi számok között. Mert nekem valahogy nem sikerül. Volt egy jelentős menekülthullám még 2015-ben, melynek egyik fő útvonala Magyarországon keresztül vezetett. Ez tény. Viszont ez két évvel ezelőtt volt, azóta a számok már régesrégen a korábban megszokottakat mutatják. Nincsenek tízezrével a határ mentén a bokrokban megbúvó gaz menekültek, akik átlépve az államhatárt azonnal fa- és gyümölcslopásba kezdenek. A menekülvtálságból már csak a válság maradt meg számunkra. A menekültek nélküli rettegés. Rettegés az állam által kreált lidércektől.Ennek a választásnak a megnyerése a szegények és elesettek testén át vezet. Őket lekenyerezve próbálnak ismét újabb négy évre a parlamentbe kerülni. A kormány semmi mást nem tart szem előtt, csak a jövő évi választások megnyerését. A Fidesz-KDNP győzelmét követően aztán 4 évig ne várjunk Erzsébet-utalványokat, vagy a szegényekkel megértő, a kilakoltatási moratóriumot a tél végéig meghosszabbító kormányt. Ismét beköszönt a választások utáni, ígéreteit soha be nem tartó, hazug, szégyentelen kormányzás időszaka. Migránsrettegés és Soros György bizonyosan továbbra is lesz, népjóléti intézkedések azonban nem. Ne hagyjuk, hogy ismét becsapjanak a cukormáz alá bújtatott aljas hazugságaikkal. Merjünk mögélátni a dolgoknak, kérdőjelezzük meg döntéseiket, tudjuk meg, mi a valóság, hisz minden éremnek két oldala van.
nevemnick
Az a karvalykarom kézmozdulat mindent elárul erről az izéről...
nyanya001
@görbetükör: sőt ez a kerítés védi egész Európát ...
csak minket nem véd meg senki ettől a hordától !
papa.49
Szargyártó ébredj már fel végre már sehol nem kellesz csak a csutigecinél vagy jó egy kis fartakarításra )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
justhpeter
@görbetükör: Ezt a térképet kellene kötelező módon tanítani a kabaréiskolában. Nadon teccik.
Yoda69
Nem tellik ennek a majomnak egy telikabatra?
Peller Anikó
@Eladott Ország: Pontosan azért nincsenek a határ túloldalán arabok tíz és százezrei mert felépült a kerítés és határozott szándék van a kerítés megvédésére is. Nem ezzel kell kampányolni orbán ellen, mert minél jobban kampányolsz vele, anál nagyobb arányú lesz a gecik győzelme. Rendkívül kártékony belekeverni az iszlám betolakodók simogatását.

@Pálinkás Pál: minden szó igaz, még a népakarat is. Bár bele van verve a fejünkbe, de enélkül sem találsz Magyarországon olyan tömegeket akik például cigányok betelepítésétől várnák a felemelkedést.

@1magyar: Ez pontosításra szorul, mert a tábla kis arábia lenne. Afrikából egyrészt kisebb arányban jönnek arabok, másrészt azok nem erre jönnek. Ők az olaszokat célozzák meg, Afrikáért elsősorban az olaszok a felelősek.

De talán egy kicsit javult náluk a helyzet és ehhez semmit sem kellett tenniük, csupán megtiltani az emberkereskedő, embercsempész rohadékoknak, hogy értük menjenek Líbiába.

Még kerítést sem kellett építeni.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Azért kicsit csúsztatsz..mert hülye az a migráns aki erre jön,mivel tudja ha itt elkapják mindenféle vizsgálat nélkül repül ki az Eu-ból!!!Valóban,az igazi megoldás az lenne ha az olasz partiőrség nem taxizna,hanem minimum visszafordítaná a ladikokat...Az igazi az lenne ha ti migránssimogatók kapnátok egy országot...oda vihetnétek az összes félmajmot,utána határ hermetikusan lezár...és lehetne fogadásokat kötni hány nap alatt fordulnátok fel az éhségtől,meg a balhéktól!!!
tudode
A félresikerűlt Nemzeti Fődiplomatát valaki világosítsa fel, hogy
.
A KOCSMÁBAN, MINDENÜTT az fizet, AKI RENDEL! Ebben az esetben mi, a nép, pedig nem is rendeltünk! Annyit jelent ez a nyúlketrec a menekültek szempontjából, mint HALOTTNAK A CSÓK!
.
Tőlük kellene MEGVÉDENI AZ ORSZÁGOT! Már ma is késő lenne, de ők a BAROMSÁGAIKKAL utánozhatatlanok, legyőzhetetlenek!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál:@Peller Anikó: Marco Minniti olasz belügyminiszter szerint a líbiai parti őrséggel kötött megállapodás óta az észak-afrikai állam partiőrsége sokkal több migránst fog el, mint korábban bármikor. A migránsoknak az EU-ba való tömeges beáramlását követően az EU és a török vezetők 2016 márciusában nyilatkozatot fogadtak el az irreguláris migráció elleni fellépés érdekében. Szlovénia felé sem áramlik több migráns. Úgyhogy nemcsak a csúti cigány Európa védőpajzsa, főkereszténye és Kinizsi Pálja.
desiro
petike zselézd be a hajad, te barom. porszem sem vagytok a németeknél.
papa.49
Az a kb. 15. 20 km kerítés az akadályozza meg a tömeges migrációt ???
Persze az eszetlen fülkeforradalmárok ezt el is hiszik !!!
nezelodo
Petike, még nem jutott eszetekbe esetleg, hogy a legnagyobb német kitüntetéseket követeljétek ki magatoknak? Pedig azt is bemutattátok, milyen az, amikor számolatlanul engedtétek rájuk a menekült áradatot, tehát érzékelhetnék a különbséget!
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: és szerinted a törökök hogy tartják vissza őket??? Megmondom én neked,erőszakkal...mert másképp nem lehet,de mi ezt mondtuk két éve is...ezek csak abból értenek!!
Jozefina
Szerintem a németek és főleg a német politikosok nagyon jól értik és tudják, hogy mit beszél össze-vissza miniszterelnök, külögyminiszter, semmizsóti, vagy bárki!!!
És a maga sulyával is kezelik ezeket, azaz fittyethánynak rá!!!???
nezelodo
@Pálinkás Pál: Hát persze, hogy erőszakkal tartják vissza őket, ezt az áradatot, mert akiknek nincs mit veszteni, mással nehéz, de a németek Euró milliárdjai is sokat lendítenek a dolgon.
quadrocopter
Segiccsen má' valaki Hosszú Lóf@sznak egy kis matekkal: "Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni,..."

Arról a népakaratról van szó, amelyiket simán elbuktatok?
Pálinkás Pál
@nezelodo: Aha ...értelek...tehát a sok eritreai,elefántcsontparti...meg az összes az életéért fut mi???bangladesben is hatalmas háborúk dúlnak...ezeknek a 90 %-a here ,ingyenélő ,segélyvadász!!!Most arról nem is beszélek hogy miért nem a gazdag arab testvérekhez menekülnek?? Ja hogy ott gondolkodás nélkül lelövik őket a legkisebb balhé esetén...igen érdekes a ti felfogásotok...
nezelodo
@Pálinkás Pál: Nem csak a háború miatt nincs mit veszíteniük. Miért, ötvenhatban csak a forradalmárok menekültek tőlünk nyugatra? Az volt a kevesebb... Igaz a gazdag arab országok nem akarják a jólétüket, biztonságukat megosztani velük. Én sem látnék egy dakota családot a szomszédomban szívesen, pedig azok itt élnek, (majdnem azt írtam hogy és dolgoznak)...
Pálinkás Pál
@nezelodo: Nos...akkor tökéletesen tisztában vagy vele hogy ezekre semmi szükség Európában...És kicsit demagóg hogy 56-hoz hasonlítjátok...ott ugyanolyan,keresztény...egy világnézetű emberek költöztek arrébb párszáz kilóméterrel...kicsit erős a félanalfabéta tevehajcsárokhoz hasonlítani őket..ez pontosan ugyanolyan értékű társaság mint a dakoták,akiket te sem akarsz szomszédnak!
nezelodo
@Pálinkás Pál: Na azért én tudom kik mentek el pl a településünkről 56-ban . Nem lettünk kevesebben a többségüknek hiányától, de sokaknak az eltelt idő megszépíti a velük töltött időt.
libellle
Elemebeteg, miután ránkbuszoztatott amásik elmebeteg fönöke 450 ezret.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: tegnap, 15:19 De nem is a csúti cigány,- Kinizsi Pál- kerítése alkotja Európa védőpajzsát. A törökök, olaszok, spanyolok, az EU-Észak Afrikai államokkal kötött megállapodások stb. Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát.
m.blog.hu/b1/b1/image//kerites_2.jpg
kukac50
Magyarországnak az köszönhető,hogy Magyarországról érkezik a legtöbb fegyver pl: Iránba
Abból a térségből menekülő emberek köszönhetik Orbánnak,hogy fegyvereket juttat oda.

Már csak az lenne a kérdésem,hogy van Magyarországon fegyvergyártás?
Ki intézi a fegyver eladását?
Ha nincs fegyvergyártás akkor Orosz fegyvereket ad el a kormányunk?
Ki a közvetítő?
Pharaon és Tiborc benne volt e a fegyver eladási üzletben?
A tiszteletbeli nagykövet aki nem ment át az átvilágításon milyen szerepet vállal a fegyverüzletben?
Orbán személy szerint benne van e ebben a fegyver eladásban?
Ezért van sok menekült mert a fegyver üzlet mindent felül ír?
kokopelli
@libellle: Nem várja el a kormány,hogy a Sz@rjártó igazat mondjon! Az "igét" kell
neki hírdetni! A kerítés senkit nem késztetett a visszafordulásra! Más utat választottak,
oszt annyi! "Lelakatolom a pincémet,hogy azzal a másokét védjem?" Ennyire hülyének
nézi a kormány a polgárait,vagy arra a tulajdonságára játszik,hogy "hülyén választot-
tam,de megvédem őket,különben tényleg hülyének néznek"! Te is ismered más ország
vesztes pártjainak választóit az elveszitett voksolás utáni kidumálásban"! Én ismerem
őket az én gyakorlatomból! (a cipőtalpra krétával ráírt 13%-ot,majd a az 5% köszöböt
sem érték el!) Hány kollégám magyarázta az okokat anno! ;-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.