Kedden egyeztetés volt az LMP és az MSZP-Párbeszéd vezetői között az esetleges kölcsönös visszalépésekről. 

Az ATV cikke szerint az LMP Hadházy Ákos körzetében, Szekszárdon, valamint Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialista pártot, cserébe pedig az LMP Budapest XVIII. kerületében, azaz Kunhalmi Ágnes körzetében, valamint Nyíregyházán lépne vissza.

Megvolt az egyeztetés az LMP és az MSZP-Párbeszéd között: ők léphetnek vissza

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A keddi találkozón az LMP-t Hadházy Ákos és Ungár Péter, míg az MSZP-P-t Molnár Gyula, Tóth Bertalan és Szabó Tímea képviselte.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Helyes!
Ezeket csak így lehet elküldeni aztán jöhet a felelősségre vonás !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha az ország Vásárhely lenne, elmennék szavazni.
Kookas
@advocat: már kitolásból is menj el szavazni. csak ne az ss-re kössssz.
nyanya001
Helyes!
Ezeket csak így lehet elküldeni aztán jöhet a felelősségre vonás !
Béla333
@advocat: 20.15
Legfőképpen meg a Fidesz maffiatársaira ne szavazz: az MSZP-r és a DK-ra!
JAJMÁR
Helyes! Így már kezd alakulni... 2/3-uk nem lesz! Akkor pedig nem sokáig húzzák, még ha nyernek se!
simmering73
Na végre, nálunk is vége lesz a fidess rémuralmának. Minden szociális támogatást elvettek a rászorulóktól.
JAJMÁR
@Kookas: Hanem?

De ezen nem érdemes ám most rágódni! Nem is szabad!
Mindenki szavazzon a legesélyesebb ellenzéki személyre, és arra a pártra, amelyikben bízik!
(és ne zavarja, ha ez a kettő nem egyezik)
RonaGyuri
@Béla333: neked még annál is fontosabb, hogy ne Fidessre! =))
Béla333
@RonaGyuri: 20.45
Kookasnak kellett odabökni, arra reagáltam!
Ugyanazt mondom már régóta: Sem a Fideszre, sem az MSZP-re, sem a belőle kivált DK-ra nem lehet a bizalmat elvesztegetni!
Együtt tették tönkre az országot!
RonaGyuri
@Béla333: ezt még te sem hiszed el!!! =)) Bugyuta Szakasits-unoka seggnyaló vagy! =))
Béla333
@RonaGyuri: 21.04
Te meg egy másokat sértegető bunkó paraszt vagy!
Hogy mit hiszek vagy mit nem hiszek az az én dolgom!
Kookas
@Béla333: béjla te magadra szavazz csak nyersz mint a lömöpö de csak egyedül!!!
Béla333
@Kookas: 21.18
Zűr-zavaros a beírásod, az biztos hogy nem dícsérni akarsz. (Személynév - nagybetű, Párt neve nagybetű általános iskola - tudod!)
quadrocopter
Na végre, a bánatos hétszentségit a különcködő világnak!
Kookas
@Béla333: azt nem írtad hogy nem így mondják
karma1
@RonaGyuri: En meg eppen meg akartam dicserni az lmp-t, hogy vegre kezd megjonni az eszuk. Igaz, a targyalo kikuldott nem is a szeltyuk volt, hanem a szazszorta kompetensebb Hadhazy. Hagy a csudaba Belat, o heves gyurcsanyozas kozben fog elmulni ebbol a vilagbol... Remelem, minnel kesobb, hogy elvezhesse az lmp huzasainak osszes "jotetemenyet".
Ahogy irod: a fide$$-re nincs annyira kibukva, mint Fletora... Ez mar ko'ros elvaltozas nala...
Madácsi Pali
@Béla333: ezt viszont önnek kell odaszurni kookas helyett: a most egyeztetett 2 hely eredményezhet egy befutót az LMP-nek, a maradék 104-ből viszont 0 lesz az befutó. De ez nem számit mivel, a fideSS közpénzből az indulásért fizet. Kell a lömöpönek az a pár száz millió! Az ország demokrácia deficitje, a lakosság nyomora nem számit. Csak, hogy mindenki tisztán lássa ha Szél pártja hajlandó lenne lemondani ca.230 millió állami támogatásról 52 jelöltjét léptethetné vissza az esélyesebb képviselő jelölt javára, ezzel el lehetne érni a kormányváltást! Minden más csak humbukk a lömöpö részéről. A kormányváltás érdekében az ön és párja által zsigerből gyűlölt DK ca. 580 millióról mondott le önként. Most döngesse a mellét ha még mindig úgy érzi, hogy van miért. Én a döldalá bújnék minden LMP-s helyett szégyenemben.
terlasz
@durbincs: Milyen származású vagy sügérke, mert az tisztán látszik, hogy fordítógéppel írogatsz? Ezt sem fogod érteni, mert a Google-fordító nincs a helyzet magaslatán. Írd azt, amit szoktál:"idevalósi" és máris tudom, hogy mit akarsz mondani..
Madácsi Pali
Előzetes szerint Szekszárd összefogva sem nyerhető, simán viheti az LMP. Nem kívánnak egyeztetni Pécsről, ahol Mellár ha visszalépnének befutna, és szintén a fideSSt védik a budapesti 15-ös körzetben Kunhalmival szemben. Ócska szólam az LMP kormányváltó szándéka! Ez ez a két hely csak kb 2 050 000,- Ft támogatás kieséssel járna az LMP-nek, viazont a fideSS biztosan nem jutna be. Ha ennyi pénzért a fideSSnek szánnak 2 mandátumot, akkor az országban egyetlen szavazólapon sem érdemelnek "+" vagy "X" jelet!
kereső
@Béla333: már megint a hülyeséged!!!Tudod mit:"Hallgass a szivedre,szavazz a fideszre"!
Ócska kis szavát megszegő provokátor vagy.
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: Ez felesleges volt mert erre buggyant béla nem fog válaszolni,mert szellemi adottságai folytán nem tud!!!
dr. prédikátor
Analfabéla!!! inkább igyál mert az meglátszik rajtad, de egyéb...
GeoCravker
Amíg ott nem egyezkednek, ahol szavazni fogok, addig csak felszínesen érdekel. Ha ott LMP marad, akkor én otthon.
Mert a Jobbik, Fidesz, LMP palettából egyik Fideszre sem akarok szavazni.
karma1
@RonaGyuri: 05.04-re: Ooops, - mondja a spanyol, ha jol beszel angolul... En ugyan nem tudtam volna ilyen szepen megfogalmazni, de ugyanezek a kerdesek izgatnak a mai napig.
Hadhazy is mintha felhagyna a korrupcios kerdesekkel, miota megtalaltak - ill,. kerdore vontak - az edesanyja foldvasarlasi ugyei miatt, es hat a papaja a foldoszto bizottsag tagja volt. Tortenetesen a harci kedve ekkor kezdett negativba fordulni.
Nem bantok en senkit sem ott, csak amirol beszelnek, amit probalnak eladni nap mint nap a nepeknek, abban semmi logika sincs - szamomra legalabbis -, de nehany kijelentesuk kezd olyan nyilvanvalo hazugsag lenni, mint a fide$$ propaganda. (Bernike az egyik legutobbi ujsagcikkeben azt allitotta, hogy ok nyitottak mindenki fele, csak a DK nem akar veluk beszelni errol. Itt dobtam egy ha'tast, mert akkora csusztatas volt ez, mint ide Lachaza. Ja, megjegyezte ugyanebben a nyilatkozatban azt is, hogy ok nyitottak minden osszefogasra, targyalnak is emberekkel mas partokbol.
Szoval erted Te ezt???
karma1
@GeoCravker: Akkor huzz be egy X-et ugy, hogy ervenytele n legyen a szavazas, mert a szazalekszamitasba az ervenytelen szavazatok is beleszamitanak. Tudod, akkor kijon, hogy a 100 %-bol hany ember szavazott a fideszre, mszp-re, dk-ra, lmp-re, jobbikra, stb,. es MEGADJAK AZ ERVENYTELEN SZAVAZATOK SZAMAT IS! Vagyis az igaz, hogy a baloldalnak ez nem jelent plusz szavazatot, de a fidesz %-at is lecsokkenti! Es sajnalatos, persze, ha nem talalsz egyetlen olyat sem, akire az ellenzekben szived szerint szavaznal, de legalabb a fidesz se tudja sehova se sorolni a szavazatodat, DE MEGIS SZAVAZTAL!!! Ez nagyon fontos, es persze, hogy ezt egyetlen ellenzeki part se fogja javasolni Neked, mert mind azt szeretne, hogyha az o partjara szavaznal,. De ez ennyi ellenzekinel nem fog menni.
(A fidesz meg plane nem fogja ezt mondani...ok is azt akarjak, hogy rajuk szavazzanak.
Ez egyebkent az OSSZES partra jellemzo , ez a maximalis onzosegukrol szol).
RonaGyuri
@karma1: ebben tévedsz az érvénytelen szavazatok nem játszanak semmiféle szerepet! ÉRTELMETLEN SZÓRAKOZÁS! =))
Béla333
Olyan pártokkal szerintem semmiféle szövetség nem képzelhező el szerintem, amelynek a tagjai érintettek voltak az elmúlt 30 év korrupcióiban, a Fidesszel való összejátszásban.
Pláne, hogy sötét, fanatizált hívei meg még a pártjuk felszólítása ellenére sem szavaznának át az LMP-re!
Eddig az volt a mocskolódás oka, hogy nem tárgyal az LMP a koordinált indulásról. Most hogy tárgyal, az a baj, hogy miért nem mindjárt 50 helyen lép vissza?!
Ilyen fanatikusokat nem győz meg semmi és senki, csak a saját vezérük.
Olyanok, mint a Fideszesek. Annyi demokrácia és erkölcsi érzék is szorult beléjük, magyarán semmi!
Reménytelen vállalkozás!
magyarbakancs
Egyezzenek is meg csak ez az álszent reklámkeresztény tolvaj,nyavalyás párt takarodjon a francba.
a Fidesznek most jelenleg úgy 1,8 millió szavazója van
Amennyiben 60-68 % -között lesz a részvétel a szavazáson MENNEK @ICSÁBA
karma1
@RonaGyuri: Szoval az ervenytelen szavazatokat meg sem emlitik?
Ez nem ugy mukodik, hogy mondjuk 8 millio ember szavazokepes, ebbol 1.5 millio fidesz 1 millio jobbik, 1 millio mszp, 600 ezer dk-s, 400 ezer lmp-s 800 ezer az osszes tobbi kis partra szavazott, es volt 300 ezer ervenytelen szavazat, 290 ezren pedig nem eltgek szavazati jogukkal? En mintha valami ilyesmire emlekeznek. Valoban, a vegeredmenyt nezve part- es szemelypreferenciat nem jelent, de szamolni kell veluk, mert ott voltak a szavazohelyisegben! Tehat mar nincs 42 % passziv szavazo, csak mondjuk az osszes szavazo szamat figyelembe veve 20 %. Aztan marakodjanak a vegeredmenyen...
Mert az ervenytelen szavazatoknak valamilyen formaban meg kell jelenniuk.
Ha nem igy van, akkor a helyzet sokkal sotetebb, mint gondolhatnank...
karma1
@RonaGyuri: Regen bemondtak a partok szazalekosan kapott szavazatait, plusz hanyan adtak le ervenytelen szavazatot, es hanyan nem mentek el szavazni.
Erre azert meg emlekszem..."o))))
karma1
@magyarbakancs: Nincs mar annyi, Kedves, eppen 300 ezer szavazo hagyta oket ott az elmult honapban... Eredetileg is csak 1.5 millio biztos szavazoval szamoltak.
JAJMÁR
@GeoCravker: Hihetetlen! De te nem érted miről van szó... hát próbáld legalább megérteni :)

(Jelzem, nem érdekel, hogy melyik pártban bízol, és főleg nem, hogy melyikben nem bízol! mert nincs JELENTŐSÉGE! Ez a választás nem a pártokról szól! De ettől még bármelyikre szavazhatsz a saját szavazókörödben, vagy ahova átjelentkezel. Senki nem tart vissza!

Ezért nem érdekel, hogy alázod az ellenzék egyik vagy másik pártját, és hogy neked, személyesen, garantálják-e, hogy majd nyugodtan, békében, gazdagon, mittudoménhogyan, ahogy éppen neked éppen tetszik, élhess, és erről adnak-e neked írást. Ez a butaság netovábbja :-DDDD)

@RonaGyuri: Az érvénytelen szavazatoknak az a szerepük, hogy "érvénytelenek", és "lesújtó" üzenetük van a politika felé! Nyilván nem döntő érvényűek, szerepeltetni is kell, de egyértelműen kiszámítható - részvétel és szavazatok adataiból - .

Nyilván most nem lenne értelme, de egy "hülye" népszavazás "hülye" kérdésénél egyértelműen szerepe és jelentése van az érvénytelen szavazatoknak is.
karma1
Tudod, ma is regi , 2016-os Heti Hetest hallgattam, ahol rendkivul jol levezettek, hogy kivel szabad es kell osszefogni,. Tudom, hogy Te fiatalabb vagy mint en, tehat Te a Jobbikban bizol jobban, mint masokban. Megertelek, elfogadom es tisztelem az allaspontodat, - nekem is van otthon olyan ismerosom, aki a Jobbikra fog szavazni. Azert mi meg nagyon joban vagyunk, mert o a mersekelt agat favorizalja. De az egyik politikus nagyon jol levezette, hogy nincs olyan, hogy valaki csak "technikailag" fog ossze a masik partbelivel, hiszen mi van, ha ok gyoznek? Mondjuk a Jobbik ad segitseget az mszp-nek. (csak tegyuk fel, ok a ket legnagyobb ellenzeki part ebben a pillanatban). Mi tortenik, ha nyernek? Melyikuk fogja a masiknak azt mondani, hogy "koszi szepen a segitseget, ez jo munka volt, de en most nem lepek le, mint ahogy elotte megbeszeltuk, hanem bennmaradok, es kerek egy csomo fontos miniszteriumot. Mondjuk ettol Molnar Gyula hidat fog, de mit tehetne? Ha azt mondja, hogy "nem", akkor Vona meg mindig mondhatja azt, hogy "jo, semmi baj, akkor alakitok koaliciot orbannal, hisz elmeletileg mindketten jobboldaliak vagyunk, sok mindenben azonos nezetekkel". Akkor Magyarorszag meg rosszabb helyzetbe kerul, mint amiben most van, mert ketten rabolnak le az orszagot, es ivel Vona meg sohasem volt ennyire magasan, hat talan kovetelozobb is lesz, mint orban. (bar orbanon nem sokan tudnak tultenni.) orban meg boldogan alakit koaliciot Vonaval, mert 4 evre biztosan meguszta a bortont es az elszamoltatast, es kulonben is, az o politikusai ulnek mar mindenhol. Tehat Vona kap egy csomo penzt, nehany jelentektelen miniszteriumot (vagy eppen a legproblemasabbakat, hadd veszitsen a partjaban a nepszerusegebol, igy a kovetkezo valasztas mar megint orbannak allna egyedul).
En ugyanezt lattam problemanak, mert a cukiskodas nem minden.
Sámannus
Figyeljétek mit művelnek. A lömöoö előtt megyen Gulyás és úgy tesz, mintha most lenne a választás és előszavazás lenne, amivel a bercike voksait igyekszik eladni, mint jelölési lehetőséget. Ezzel beavatkozik a rendszerbe, és olyan személyeket akar eladni akiknek nincs meg a választók szimpátiája. Gyakorlatilag a lömöpö nem áll jól a szimpátiájával, vagyis ahogyan itt is jelzik inkább el sem mennek szavazni.
Annyiban erősebb a Momentumnál, hogy neki sikerült begyűjteni valahogy az ajánló cédulákat,
És erős média, és financiális hátteret kapnak, miközben az MSZP-t mindenki bántcsa.
Az egész inkább kiszorítósdi nem összefogás. Ha az utóbbi kicsit is őszinte lett volna, az már 2010 után röviddel meg kellett volna oldani. A szétaprózott ellenzék sunyi játék része. Kezdve a jól lefizetett Szili Katyusától, egészen a Széles Berciig
JAJMÁR
@Sámannus: Szerinted mi lenne a jó megoldás?

Én az egyetlen nyerő megoldásnak azt látom,, amit a Gulyás "gyerek" kitalált, és az egyetlen járható útnak, ha a fidesz nem, vagy nagyon enyhén nyer!
Minden más részletkérdés ma!
GeoCravker
@JAJMÁR: JAJMÁR
"@GeoCravker: Hihetetlen! De te nem érted miről van szó... hát próbáld legalább megérteni :)
"

Már többször megbeszéltük, hogy nem szükséges megmagyarázni, hogy mit írtam. Nekem biztos nem. Pontosan tudom, hogy nézetem szerint a JOBBIK, a FIDESZ, és az LMP egy kutya. Eddig egyik sem cáfolta érdemben.
Ergo,
Ezekre nem szavazok. Mert Neked olyan véleményed lehet, amilyet akarsz. Nekem meg van egy normarendszerem, amibe a Fidesz és csendestársai nem férnek bele.

@karma1: R.Gyurinak igaza van. Az érvénytelen szavazatokat a számlálás elején különrakják, és csak az érvényes szavazatokat osztják. Régen a 2. kérésben azért számított, mert az 1. körben volt érvényességi küszöb. Most nincs. Ellentétben a népszavazással, ahol még mindig van.
Az érvénytelen szavazatnak így jelzésértéke sincs.
Max. a szavazatmegosztásnak van értelme. Jelöltre akárhogy, és egy bármilyen pártlistára.
GeoCravker
@Sámannus: Gulyás egy olcsó provokátor volt, és maradt. Most éppen globálisan az ellenzéket osztogatja
Sámannus
Ez tényleg demoralizáló, amikor a farok csóválja a kutyát.
Yoda69
Gratulalok. Ez is egy ujabb lepes a demokracia visszaallitasa fele.
Bela! Figyelsz?
Yoda69
@Béla333: Ha az LMP visszalep az MSZP javara a korzetben ahol te is szavazol, akkor mit teszel?
A. Nem szavazol
B. MSZP-re szavazol
C. Barkire szavazol csak az MSZP-re nem.

Varom a valaszod!
dr. prédikátor
@Yoda69: Még nem döntötte el hogy iszik vagy vezet!!! De lehet kivándorol!!!
Sámannus
@JAJMÁR: Nincs jó megoldás ez így van kitalálva. Az a párt amelyik lemond a szavazóiról az árulója is. Az első fordulónak azért kellett volna lenni, hogy ez után értelmet kapjon az egyezkedés.
A pártoknak az lenne az érdeke, hogy nagyon sokan menjenek el szavazni. Ekkor a fidesznek kb 30%-os része eltörpül az ellenzéki összes mellett, így a tényleges listás szavazatok felértékelődnek.Az egy másik dolog, hogy akinek a politikai nézetei közel állóak, nem riasztóak a szavazók számára.
Ezzel a machinációval Gulyásék rengeteg kárt okoznak. Az emberek ezt nem követik .és elvetik, igy nem fognak szavazni sem. Kakukk Marciék is csak a kortespálinkáig jutottak, utána még meg is gyepálták őket.
Egy vidéki szabolcsi környezetben ki fogja az ők sakkjátszmát követni megmondom, hogy senki!
Yoda69
@dr. prédikátor: Vagy atpartolt a fideSShez.
Yoda69
@Sámannus: Miert lenne arulo? Ez a mostani valasztas merfoldko, ezt minden szavazonak meg kell erteni. Utolso lehetosegunk egy kiepulo diktatura bekes lebontasara. Ezt a celt kell szem elott tartani, es ennek mindent alavetni. A fideSs ugy alakitotta a valasztasi modszert, a masodik fordulo eltorlesevel, hogy egyszeruen nincs mas modszer. Hodmezon mukodott. Szerintem barhol mashol is fog tudni mukodni. ha 50 korzetet elhozunk a fideSStol, nincs 2/3. Ha 70-et akkor bukik a fideSS.
El kell menni szavazni, es az osszefogas altal tamogatott jeloltre kell szavazni, minden parterdeket feltreteve. En DK szimpatizans vagyok, de ha a korzetemben a DK visszalep az LMP javara, akkor az LMP-re fogo szavazni. Ez ilyen egyszeru.

MEG 34 NAP!
JAJMÁR
@Sámannus: 16:05 Lehet, hogy az emberek nem értik, mi a tét. Talán erősebben, vagy érthetőbben kellene nekik elmondani.
Bár szerintem mégis értik :)

Igen, ez valóban nagyon el van rontva, mégpedig ott, hogy a pártok már régóta nem a választóik igényeit közvetítik, hanem a saját önző céljaikat próbálják érvényesíteni, és ezeket burkolják be populista maszlagokkal a választók felé. Ez már régen nem az értékrendekről szól, illetve két élesen elkülönülő értékrendről!
E kettő közül kell most választani!

Van a fidesz, amelyik eléggé világosan kijelölte az utat, a cél pedig szintén látszik!
Van a másik, ahol az út kijelölése és a cél is alakítható!
De hogy milyen értékrendek mellett, és mi felé akar menni az ország?
Ez a jövő titka, és rajtunk múlik. Újra kell határozni fogalmakat, alapelveket, értékeket, és itt az utolsó lehetőség, hogy ezt maga a nagybetűs "NÉP" megszülje!
Nem a rég kisiklott pártok megmaradása a tét!

Véleményem szerint :)))
JAJMÁR
@Yoda69: Csak a jelölt lép vissza, és szavazhatsz pártlistán nyugodtan a DK-ra attól, hogy az LMP képviselőjelöltjére is :)
Itt a nagy "titok" :)
Sámannus
Erre a rendszerre a pártok egybeolvasztásával lehet válaszolni. A mostani összefogósdi csak illúzió, mert a mélyben hatalmas cselszövések vannak ami a másik párt létét fenyegeti. nincs fegyverszünet egy másodpercre sem.Nem a manikűr és a pacsulák döntik el a szavazást, hanem a putrik bűze. Aki nem tud addig elmenni, az csak a flaszteren röhög mindenkire az ötkerben. Az nem változtat semmin.
Yoda69
@Sámannus: Ugy latom nem erted. Olvasd el @JAJMÁR: hsz-et. Eleg vilagosan leirja, listan szavazhatsz barmelyik neked kedves partra, de egyeniben kovesd a partok altal megallapodott jeloltet.
A partokat lehetetlen "egybeolvasztani" es ertelme se lenne.
JAJMÁR
@GeoCravker: Kedves mindent megmagyarázó blogíró :) Még jó, hogy tudod, hogy a te nézeted szerint mi micsoda... de mégse! Ugyanis egész biztos, hogy se a Jobbik, se az LMP, se a fidesz nem kutya! (Nem egy kutya, és nem is egykutya!)
Amúgy pedig mind, az összes politikai párt és közéleti szereplő a "mi kutyánk kölyke" :)
Nem a szomszéd dolga kisöpörni, amit hátrahagynak.)
Sámannus
A sok kamu kutatás mellett hülyeség az egész. A közvélemény kutatások manipuláltak,és ezek a megállapodások is demoralizálóak. A jobboldali szavazók legalábbis nem fognak balra szavazni tehát tiszta játszma kell.Még ahhoz is lelkierőre van szükség hogy én válasszak, akkor, még azt várják, hogy másra szavazzak. Ilyen a mesében sincs
Csak valódi adatokkal lehet összefogni, ha lezajlott a választás túl sokan szeretnének meg nem érdemelten szavazathoz jutni. Az olasz pártok és máshol az EU-ban a rendszer nyílttá teszi a versengést ott mindenki a mögötte álló tömegre építi a politikáját, ami itt nem érvényesül.
Nem teheti meg egyik párt sem, hogy előre elvtelenül elhajtsa a szavazóit.
Különösen, ha ezzel vissza akarnak élni. Ez hazugságra épül. mert nem egyformák a pártok, ott a becsület is mást jelent. Kehet még ellenkezője is a hatása.
GeoCravker
@JAJMÁR: Nem is azt várom, hogy a szomszéd söpörje ki. Annyit tehetek, hogy nem szavazok rájuk. Ezt megteszem.
Amellett mindent nem tudok, de azt igen, hogy mit gondolokmelyik pártról. Vagy azt is, hogy melyikről mit gondolok. Azok a pártok, akik valójában a kutyába (se) vesznek, lehetnek kutyák is :-)
Akkor is, ha a közélet szereplői. Mert azok. Főleg miután a közéletet nagy részét belekényszerítették a hatalom prokrusztészi ágyikójába.
JAJMÁR
@GeoCravker: 18:21 OK! Nem baj, hogy nem érted, nem is nagyon vártam mást.
Mégis reménykedek benne, hogy a többség érti, és fordít egyet a történelem kerekén ápr. 8.-án!
CsipkeRózsa
@GeoCravker: A listára még szavazhatnál.
Madácsi Pali
@Pálinkás Pál: neki írtam, hogy más is értsen belőle.
GeoCravker
@CsipkeRózsa: Igen, ezt írtam Karmának is. Meg lehet osztani a szavazatot.
JAJMÁR
@GeoCravker: De! El kell fordítani, most az a lényeg, akár jobbra, akár balra, mert aztán már sehova... Utána jöhet a merre, ha ezt a hatalmast kikerültük.
Ó, ne várd, hogy könnyű lesz!
Yoda69
@Béla333: Nem csalodtam benned. Tudtam hogy titokban fideSS szimpatizans vagy.
Béla333
@Yoda69: 01.21
Soha nem szavaztam és nem is fogok szavazni a Fideszre.
Úgy látom, hogy a te képzelőerődet meghaladja az, ha valaki nem fogadja el az elmúlt évtizedek maffia összefonódását a Fidesz és az MSZP (a belőle kivált DK) politikusok között.
Az élet nem csak Fideszből és MSZP/DK-ból áll ám!
GeoCravker
@JAJMÁR: Nem! A széljobb irányába Neked lehet, hogy jó, nekem nem tetszenek.
JAJMÁR
@GeoCravker: Attól még, hogy Észak felé irányítod a hajódat, nem kell az északi sarkon kikötnöd, ha van beleszólásod a kormány forgásába :)
de ha nem, akkor mindegy, hogy most melyik irányba nézel!
bencemacska
@GeoCravker: tegnap, 13:48
Nagyon keménynek hangzik, de igazad van! Én csak gondoltam, nem "mertem" ilyen nyíltan kimondani, mivel tudom, hogy maximalista vagyok!
Nekem valahogy a "viták Levezetése " tűnik nem objektívnek. Bár én nem sokat láttam, éppen e miatt!
Valahogy túl értékeli magát.
bencemacska
@karma1: tegnap, 09:00
Elfeledkeztünk, hogy megszűnt az érvényességi küszöb és el ez eltüntette az érvénytelen szavazatokat is.
Persze még akkor is lehetne egy ilyen rovat. Ugyanúgy mint egy tiltakozás. Akkor nem az érvényes szavazat lenne a 100%, hanem a megjelentek száma. És mindjárt kiderülne a tényleges arány.
Kisebb lenne a győztes legitimitása. Pl. az 50% csak negyven valamennyi lenne!
Nem beszélve arról az abszurd helyzetről, ha a megjelentek 90%-a adna le érvénytelen szavazatot, akkor kimondják, hogy 100%-al győzött, aki 10%-ot kapott???

Annyi sebből vérzik ez a választási törvény, hogy az embernek már fel sem tűnik a hazugság!
Igenis bele kellene számolni!!!
bencemacska
@Sámannus: tegnap, 16:28
Nekem meg pont az az érzésem, hogy azok a rétegek passzívak, vagy megvehetők, becsaphatók, akik egyben a legnagyobb vesztesek!
Legalábbis a 2014-es szavazások területenkénti elemzése ezt mutatta!
GeoCravker
@JAJMÁR: Ha a humista liberalizmusra nézek, de jobbra tekerek, akkor gerincferdülést kapok. Mert nekem van olyanom. Mármint gerincem.
Te ettől még úgy tekereghetsz, ahogy jólesik.
karma1
@bencemacska: Nincs olyan statisztika, amit nem 100 %-ra szamitanak ki!
Altalaban az egyszeru , legkonnyebben emesztheto grafikon a korong alaku, mint a kerek torta, ahol kulonbozo szinekkel jelolik a kulonbozo szavazatokat, illetve a szavazo reteg megoszlasat.
Ez olyan dolog, mint fozeskor a krumpli heja,... Nem eszed meg, de a receptnel szamolnod kell vele: ha a recept ugy szol, hogy "ve'gy 1 kg tisztitott zoldseget," akkor te a zoldsegesnel nem 1 kilo zoldseget fogsz vasarolni, hanem masfel kilot, hogy a pucolas utan maradjon legalabb 1 kilod kulonben a recept szart sem er.
Hidd el, a statitisztikusoknak is szamit, mert akkor a torta ugy fog kinezni, hogy a fideszre szavazott 27 %, a jobbikra 25 % az mszp-re 13 % a dk-ra 10 % lmp-32 5 %, ervenytelen volt 8 % es 12 % nem vett reszt a szavazason. Mert csak igy fog kijonni az a szam, amire MINDENKI kivancsi. Ekkor merettetik meg az osszes part nepszerusege, es az, hogy hany szazalek maradt megint teljesen erdektelen, es hany szazalek benazta el me'g ennek az X-nek a behuzasat is.
Hiszen a 14-es szavazas osszeszamolasakor jott ki az az eredmeny, hogy 42 % az a reteg, aki nem megy el, nem szavaz semmilyen partra sem meg szarul sem.

@GeoCravker: Ebben az esetben hiaba tartod meg a gerinced, ha orban marad, nem sokat fogod tudni rendeltetesszeruen hasznalni, attol felek,...

Sajnos, most mindenben @JAJMÁR: -nak van igaza,...Vannak pillanatok, amikor nem lehet finnyaskodni. Hidd el, ha valakitol messzire all a Jobbik, az en vagyok. De ha o lenne az eselyes a valasztokeruletemben, csak arra gondolnek, hogy BARKI, csak orban NE !

Ettol fuggetlenul tiszteletben tarrtom a Te velemenyedet is, de ha tudnam, hogy ez az utolso demokratikus(nak hazudott) lehetosegem ve'r nelkul leszamolni ezzel a tetuvel, akkor "a cel szentesitene" az eszkozt.
bencemacska
@karma1: ma20:06
"Nincs olyan statisztika, amit nem 100 %-ra szamitanak ki!"
Tökéletesen egyetértek. Úgy látszik nem fogalmaztam világosan, ha te mást értettél.
Csak az a lényeg, hogy mit számítunk bele a 100%-ba.
Jelenleg csak az érvényesek számítanak bele. Ha beleszámítjuk a rontottakat is, magától értetődően változnak az arányok, mégpedig lefelé.
A tökéletes arányokat viszont akkor kapjuk, ha az összes szavazásra jogosultat tekintjük 100%-nak és azt osztjuk fel a tényszámok alapján!
karma1
@bencemacska: Egeszen biztosan lesz egy olyan elszamolas, amiben megemlitik majd, hogy mondjuk 8 217 631 szavazasra jogosult emberbol X % szavazott, Y % nem szavazott Z % volt ervenytelen es H % tartozkodott a szavazastol. Rengetegen az H kategoriaba fognak tartozni, mint a seggukon marado'k, de csak akkor el az egyenlet , ha a 8 217 631 = X + Y + Z + H ertek osszessegevel.
De nem vitatkozni akarok, csak ez nem lehet maskeppen. ha a matekot vesszuk alapul. Persze, boven tevedhetek. Mindenesetre meglatjuk 8-an
bencemacska
@karma1: ma, 20:38
Ne okozzon neked ez fejtörést! Úgy fogják szólni, hogy nekik legyen jó.
Nem ismerem a törvény részleteit, de a szakértők azt mondják, hogy csak az ÉRVÉNYES szavazatokkal számolnak!
Mikor én számlálóbiztos voltam, a felvett szavazócédulák volt a kiinduló pont.
JAJMÁR
@GeoCravker: Nem bírom kihagyni: nekem is van olyanom, mármint gerincem... de a felső végén van egy fej is :))))

Azt mondod, hogy a "szélső"jobbra nem nagyon tekeregsz, meg hogy egyáltalán nem.
Nos, én általában nem szeretem a szélsőségeket, a politikában pedig abszolút elutasítom, ha egyeduralomra tör. Mindegy az, hogy jobb, vagy bal, mert hatását tekintve "egykutya", ha csak az diktál!
Társadalmi összetételben én sokkal jobban szeretem a fejemet forgatni, és ettől sérvet se kapok. Ami veszélyes, az a fanatizmus, a másik értékrendjének teljes elutasítása.
Ezért kell mindenképpen szavazni április 8-án, hogy a jövőben mindenki megtalálhassa és vállalhassa a maga értékrendjét.
GeoCravker
@karma1: "Ebben az esetben hiaba tartod meg a gerinced, ha orban marad, nem sokat fogod tudni rendeltetesszeruen hasznalni, attol felek,..."
Ha a jobbik nyer, vagy második legerősebb pártként koalíciós 4/5-e lesz a Fidesszel, akkor sem.
GeoCravker
@JAJMÁR: A Jobbik neofasiszta értékrendjének elutasításához fenntartom a jogot. Ahhoz is, hogy az LMP-t a Fidesz balközép felé tiolt karjáénak tekintsem, és ahhoz is, hogy ne szeressem a Fideszt.
Emellé a véleményem mellé az elmult időszakban elég sok érvet, hivatkozást is felsorakoztattam. Eddig egyiket sem cáfolták. Te sem. Alkalmasint ez zavar kevésbé. De sajnos Vona és Szél sem. Ez ár kicsit jobban zavar
JAJMÁR
@GeoCravker: Persze, eszem ágában sincs korlátozni a jogaidban. Még ha tehetném se :)

Alaposan kiveséztük már a témát, és nem akarom most elölről kezdeni, hogy most túl jelentéktelenné zsugorodtak ezek a "cáfolatok", hogy melyik ellenzéki párt mennyire áll melyiktől, amelyek egyébként jogállamban és "békeidőben" nagyon fontosak.
Most viszont az a legfontosabb, hogy a jövőben tényleg csak ez lehessen a fontos, és majd akkor megbeszéljük ezt is :)
ápr.8. után!
GeoCravker
@JAJMÁR: pont az a problémám, hogy erősek a kétségeim azirányban, hogy ápr 8 pont arról szól, hogy az ellenzék hátán a Fidesz támogatói másznak be a parlamentbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.