Újabb meghallgatásokra van szükség a hétfői után az európai uniós alapszerződés hetes cikke alapján Magyarországgal szemben megindított eljárás ügyében, de az látszik, hogy a többi tagország kész kérdéseket feltenni, a magyar kormány pedig arra, hogy megpróbáljon ezekre választ adni – mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Timmermans: a magyar kormány emberei mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Euronews beszámolója szerint Timmermans azt is megjegyezte, 

Az európai ügyekkel foglalkozó miniszterek hétfői brüsszeli tanácsülésén sor került a magyar kormány első meghallgatására a jogállamisági eljárás részeként.

Tytti Tuppurainen, az EU soros elnökségét betöltő Finnország képviselője arról számolt be, hogy az ülés hosszú volt, de "nagyon együttműködő" szellemben zajlott, és a következő hetekben-hónapokban döntenek majd a további lépésekről.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy

az eljárás nem irányul senki ellen, minden félnek érdeke, hogy a kérdéses ország bemutathassa az álláspontját.

Frans Timmermans rámutatott, hogy a Sargentini-jelentés, amelynek alapján megindították az eljárást, meglehetősen összetett és sok területet lefed, ezért esetleg meg lehetne hívni a jövőbeli meghallgatásokra azon nemzetközi szervezeteket is, amelyek jelentéseire hivatkoztak a dokumentumban, például a Velencei Bizottságot, s így fókuszáltan végigvenni bizonyos témákat.

Hozzátette, tévedés azt hinni, hogy a novemberben hivatalba lépő új Európai Bizottsággal véget ér majd egy korszak, minthogy az új testület azonos eltökéltséggel fog fellépni a jogállamiság védelmében.

"A jogállamiság tisztelete nélkül nincs Európai Unió" – fogalmazott.

Amélie de Montchalin francia külügyi államtitkár ismertette a francia-német közös álláspontot, amelynek értelmében a magyarországi helyzet "aggodalomra ad okot".

Ezzel szemben Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes leszögezte:

Varsó szerint a magyar kormány intézkedései nem jelentenek rendszerszintű veszélyt a demokratikus normákra.

Varga Judit igazságügyi miniszter kiemelte, a meghallgatás a bevándorláspárti erők bosszúhadjáratának újabb állomása volt. Mint mondta, tételesen cáfoltak minden vádat és hamis állítást, de a politikai boszorkányüldözés oka egyértelműen az, hogy a magyarok többször is nemet mondtak a migrációra.

Az Euronews magyar adásának brüsszeli tudósítója megkérdezte Timmermanst és Tuppurainent, hogy ezeket a vádakat Varga a zárt ülésen is szemébe vágta-e a tanács tagjainak. Tuppurainen közölte, hogy nem idézheti az ülésen elhangzottakat, de szeretne mindenkit biztosítani, hogy az eljárás nem boszorkányüldözés, és annak a közös bizalmon kell alapulnia.

Timmermans már valamivel egyértelműbb volt. Kijelentette, hogy

sokszor tapasztalja azt a magyar kormány embereinél, hogy szemtől szembe nagyon barátságosak, de amikor meglátja, hogy utána miket nyilatkoznak róla a magyar sajtónak, alig akarja elhinni, hogy ugyanazokról van szó.

"Mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk" – tette hozzá.

Sajtóhírek szerint eközben az Európai Parlament illetékes bizottságának elnöke levelet küldött a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, sérelmezve, hogy az EP nem képviseltethette magát az ülésen.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Hazudnak és képmutatók. Tudjuk. Ez alap a fideszesnél.
Gauntlet
Kilenc éve nem szoktátok meg? Nem is büntetitek? És csodálkoztok az EU közelgő haláláról szóló titkos híreken? Vissza a nemzetállamokhoz = háború!
verőce21
Időt kértek! Felkészületlenül érte őket Varga Judit felkészültsége!
lampa laz
"Mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk" ...ebben a mondatban minden bent van, mégsem értik sokan. Főleg azok nem akik csak orbán birodalmi médiájából tájékozódnak. Ez is azt mutatja, h mennyire hülyének nézik a magyar embereket.
RonaGyuri
de azért egy igazság van: egyik - sem amit ott zagyválnak, sem amit itthon - nincs köze az igazsághoz! =))
emerencia
""Mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk" – tette hozzá."

Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének és a többi EU-s vezetőnek hány év és hány Sargentini jelentés kellett ahhoz, hogy leessen a tantusz végre?
RonaGyuri
egyébként:
yahoo.com/news/1-eu-questions-hungary-over-171416780.html
dr. prédikátor
Érdekes!!!Közel tiz év után most jöttek rá hogy Magyarországon egy hazug mocskos patkány fityma maffia uralkodik???Eddig süketek és vakok voltak???
Klubtag
@dr. prédikátor: ...pedig még a képükbe is mondta Orbán, hogy ezt fogja csinálni...az a bizonyos unalomig ismert szózata, hogy "ne azt nézzék mit mondok, hanem...".
Bár mit csodálkozunk, az EU-s vezetők nemrég jelentették ki, hogy türelmük végtelen. Igaz, hogy más apropóból, de azért ott is elsősorban a gazdasági érdekek elsődlegessége az iránytű...
Bizony az törvényszerű, hogy ha egy nép önszántából alárendeli magát egy lelketlen "rabszolgakereskedőnek" és kezet csókol a tolvajnak ahelyett, hogy csuklóból amputálná a rabló markokat, azzal úgy is bánik a külvilág...hiába ágál és követel, emberi jogokat, demokráciát, tiszteletet, meg elismerést
verőce21
A Sargentini lufi kipukkadt. Szerintem itt a vége.
Nincs ajánlás, nincs új időpont, mert bebizonyosodott, hogy az egész SZARgentini jelentés kamu. Viszont valahogy menteni kellett a mundér becsületét.
verőce21
Nem túl valószínű, hogy bármikor is eljutna az ügy odáig, hogy felfüggesszék Magyarország szavazati jogát a Tanácsban.
Az eljárásnak ugyanis az a lényege, hogy rábírják a tagállamot arra, hogy változtasson a kifogásolt jogszabályokon és intézkedéseken, nem pedig az, hogy példásan megbüntessék.
tudode
Felelőtlen, piros pacsis rabló kaparintotta meg az ország kulcsát, hogy betonteknőkkel csúfitsa el az országot, a cinkosokkal elvégeztetve a piszkos melót
.
------ A felcsúti tolvajbálon
.
www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t=89s
.
Szégyent hozva az országra!!!
nezelodo
Ideje lenne megvizsgálni a brüsszeli döntéshozók látását, mert a hazug vádjaik alapját, a Soros törvényt, és a plakáterdőt sem láthatták, ahol a vezér tanítómesterét patás ördögként ábrázolták az EU-s vezetőkkel együtt. Nem volt plakát erdő sem, a magyarul nem tudó, az országot elárasztó migráns tömegeknek, ékes magyar nyelven. Sőt a magyar emberek többször kinyilvánították, hogy támogatják a mélykeresztény (hahaha) kormányunk kérésére a bevándorlás tiltását, kivéve a nemzetközi körözés alatt álló arab professzort, meg az elítélt macedón politikai bűnözőt, és válogatás nélkül a fizetős kötvényeseket.
kereső
A magyar igazságügyminiszter azt találta mondani "Brüsszelben", hogy a magyar kormány mindenkor végrehajtja az európai biróságok itéletét. És nem volt ott senki, aki visszakérdezett volna, hogy akkor mi is van Iványi Gábor egyházával, és az európai biróság által megitélt több milliárd nagyságrendű kártéritéssel? Még ilyet, már a magyar igazságügyminiszter IS! hazudik. Hát milyen ország ez az orbanisztán? Itt tapsolnak, meg kezet csókolnak annak aki, naponta az arcukba köpi a hazugságok garmadáját, aki igazat szól- azt meg leköpik, gyűlölik, meg kiutálják?
RonaGyuri
Nem csak gátlástalan és buta

de kellően korlátolt is, tehát Orbánnak alkalmas

Túl esett az első beavatáson Orhán új libája. Nos hozta a szokásos formáját. Hogy a meghallgatáson mit mondott illetve mit nem, azt nem tudjuk – csak annyit lehet tudni, hogy nem azt, amit később állított -, de az ülés után MAGYARÚL nyilatkozott. Olyanokat, hogy „az egész ülés a bevándorláspárti erők bosszúhadjárata volt Magyarországgal szemben, alaptalan és hazug vádak hangzottak el, koholmányok és szakmailag tarthatatlan vádak, a nyugati liberális sajtó kottájából olvasták a kérdéseiket feltevő miniszterek, és az egész eljárás egy boszorkányüldözés. ”!
Azonban túl is teljesített, mert ehhez hozzáfűzte: „az eddig ismert vádak jelentek meg a kérdésekben: a Stop Soros törvénycsomag kritikája, az akadémiai szabadság ügye, a média körüli helyzet, a közigazgatási bíróságok felállítása. Hozzátette, hogy "a magyar ellenzék kérdéseit tették fel".”! =))
Klubtag
@nezelodo: ...különös előzékenységgel a fizetős köztörvényesek befogadását.
tudode
Nem kellett Bajnai!
.
Törjön le a kezük, akiknek köszönheti az ország ezeket a politikai gazembereket, akikkel 2011 óta demokratikus vitát folytat az EU
.
----- Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszéde
.
www.youtube.com/watch?v=7w8kIFmAf7o&t=22s
.
Álszent senkiházi a népre hivatkozik!!!
.
Pofátlan szélhámos!!!
atekko
ez a timmerember is nagy ész, rájött, hogy így csinálja a fityesz (2010 óta legalább)
tudode
Plagizáltan, közreadom
.
"Az orbáni fasizmus tetten éréséhez szándék és akarat kell, mert a rendszer aljasságának lényege éppen az, hogy a külső látszat megfelel a jogállami normáknak, hiszen léteznek a jogállamiság alaki feltételei.
Aki nem akar Orbán ellen lépni, eljátszhatja a “hülyét”, mintha ezzel rendben is lenne minden. Aki viszont a valóságra kíváncsi, és az igazságot akarja tudni, annak a külső látszat mögé kell nézni, hogy ez egy Patyomkin-falu, a díszletek mögött Orbán egyszemélyes önkényuralma, antiliberális (értsd: a jogállamiságot tagadó) zsarnoksága, fasiszta rendszere működik, amelyben Orbán korlátlan hatalmat gyakorol.
Magyarországon Orbán egyszemélyes uralmának, diktatúrájának semmiféle kontrollja,
demokratikus féke és ellensúlya nem létezik, mert a hatalmi ágak mindegyikében az ő
vazallusai ülnek. A választásokat elcsalják, nincsenek demokratikus és egyenlő választások, a rendszer Orbán mindenkori kétharmados győzelmére van beállítva, ezt szolgálja a választási törvény mellett az elfoglalt média, propagandagépezet, amely becsapja az embereket és elzárja a valós információktól őket. Náci típusú propaganda zajlik az országban, a közmédia butítást és agymosást végez. Az Alkotmánybíróság fideszes többsége Orbánnak dolgozik, az államelnöki székben Orbán ostoba és jellemtelen bábja ül, aki mindent aláír parancsra, A legfőbb ügyészséget egy bűnpártoló korrupt pártkatona vezeti, az igazságszolgáltatást törvénytelen módon Szájer József, Orbán egyik eu parlamenti képviselőjének felesége vezeti. Ez komédia, paródiája egy szabad és független jogállamnak."
Aki Én
@verőce21: Tévedsz. A pofátlan hazudozástól kaptak sokkot.
A jelentés 80%ban igaz, akinek a feje nem a fidesz seggében van, az pontosan tudja.
Te, mint a fidesz egyik nagy áldozata, nem tudnád a butaságaidat egy mondatba zsúfolni?
Nem is hiszem el, hogy ennyire buta lehet valaki :(
Klubtag
@atekko: ...a fidesz Orbán Viktor vezetésével és előjátszásával ezt csinálja már 1989. június 16. óta, csak 2010-től turbó fokozatra kapcsolt.
Jozefina
A brüsszeli adminisztráció és politikusok a híbásak, hogy orbán évek óta átveri őket és építi a diktatúrát, rombolja az EU értékeit!!!
tulipan
@dr. prédikátor: Sajnos, elhitték ennek a hatalommániás, hazug dögnek az etetését, mert abban hiittek, még mindig a 1989-es kommuista-ellenes, szabadelvű embert látják!!
tulipan
@emerencia: : Sajnos, elhitték ennek a hatalommániás, hazug dögnek a haszonleső-hazug etetését, mert AZT hitték, még mindig azt a 1989-es kommunista-ellenes, szabadelvű embert látják maguk előtt!! Ezért aztán, ha egyre jobban hüledezve is, de még hittek neki! Remélem most már rájöttek, mekkora kapzsi KIGYÓ lett belőle és aszerint kezelik!!
Nessy
Aki nem csak a királyi médiából tájékozódik, az eddig is tudta! "Ne azt figyeljék, amit mondok"! Itthon konzultáció, a szócséplők mondták a fidesz szövegét, kint meg udvariasan bólogattak. Viszont értelmes javaslatoknak keresztbe feküdte, hogy bizonyítsák mekkora "hatalmuk van"! Egy kaméleon hozzájuk képest monochrom!
emerencia
@tulipan: Már 1989-ben sem értettem mit esznek egyesek ezen a hadranya hülyegyereken? Többen úgy gondolták, hogy az idősebbek féltek elmondani az újratemetési beszédet, ezért bízták rá. Amikor pedig úgy akarta beállítani, hogy ő zavarta el az oroszokat, sokan csak nevettünk rajta, hiszen tudtuk, hogy ez nem igaz. Később nem értettük, hogy a parlamentben miért engedik őket fideszeseket olykor tiszteletlenül megnyilvánulni. Akkor és ott kellett volna a sok tudós értelmiséginek valahogy visszafogni őket, de nem tették. Ehelyett azzal voltak elfoglalva, hogy mit lehetne az ország javaiból zsebre tenni. Orbánból pedig lett egy hazudós diktátor... Ebben a stádiumban már nagyon nehéz lesz visszatérni az orbánmentes normális útra de nem lehetetlen. Szeretném még megérni.
Aki Én
Nyilvánvaló volt, hogy az agymosott szektának ez világraszóló siker, mint a mindenidők legérdektelenebb, érvénytelenségbe bukott népszavazás.
Aki Én
Azért azt hinni is óriási ostobaság, hogy az euban mindenki hülye.

"Az Európai Tanács tagjai és az európai polgárok azt is pontosan tudják, hogy az Orbán-rendszer az EU legkorruptabb államát hozta létre Magyarországon, ahol a politikai vezetők a saját zsebükre dolgoznak, naponta lopva meg polgáraikat, hogy az Orbán-család és vazallusaik tovább gazdagodjanak"
tulipan
É@emerencia: EGYETÉRTEK!! ÉN is 30 élve utálom és kezdettől fogva mérgelődtem, az SzDSz-re, amiért hittek neki!!
verőce21
@Aki Én: Mint ahogyan, te a buta "igazságodat" sem tudod egy mondatba zsúfolni?
Nem célja az elj
verőce21
Nem célja az eljárásnak, hogy Mo.-ot példásan megbüntessék.
Macskaszem
Az új üdvöske miniszterasszony mindent papírról olvas, de olyan amatőr módon, hogy ha fölnéz néha a papírról, már a következő szóért is vissza kell hajolnia a papír fölé. Néztem, ahogy migráncsozott a tv-ben papírról, esküszöm nekem volt kényelmetlen. De a feladatott végrehajtotta, az kétségtelen.
Aki Én
@verőce21: ...valóban nem céljuk. Ettől még korrupt, aljas a kormányunk.
jesz
ez a timmermans egy igazi gittrágó, aki még semmi hasznosat nem tett...francia irodalomból diplomázott, csinált négy gyereket, oszt annyi...mostanában csak a bajt keveri, és csodálkozik, hogy Magyarországon szitokszó a neve.
verőce21
@Aki Én: (09:58) Na látod, milyen buta vagy, hogy nem céljuk a büntetés!
Aki Én
@verőce21: Szép magyar mondat, felettébb értelmes is.
advocat
Valahol nem mondanak igazat. Hol? Mert akkor az egyik biztos valótlan, azaz hazugság.
SystemError
Timmermans meglátta a lényeget. Minden fideszes politikus egy anyját is eladó féreg patkány. Ez a belépő, hogy elvtelen senkiházi legyen. Aki nem ilyen azt meg kiközösítik. Ezért maradnak csak az igazán vérmes patkányok!
Nessy
@advocat: Ahogy hazánk nagyjai és a szócséplők sem igazán ragaszkodnak még elemi dolgokban sem a tényekhez a nyilatkozatokban, sajnos hihető az állítás.
verőce21
Fél győzelem, hogy nincs időpont.
Nagyszerű munka volt!
tulipan
@Nessy: Végre tájöttek, 9 év után, hogyr enek a pénzéhes, tolvaj, velejéig romlott, antikeresztény szedett-vedett bandának, egyetlen szavát sem lehet/szabad elhinni!!

SŐT, most már Ők is!!!
privatbankar.hu/makro/csunyan-visszaszolt-az-olasz-kormany-szijjartonak-328357
Aki Én
@verőce IQ 21: ...valóban nagyszerű. Gyakorlatilag közölték a magyar kormánnyal, hogy lopnak, hazudoznak éjjel-nappal.
Köszönjük!
Na, nem mintha ez IQ 21 felett kérdés lenne.
tulipan
@Aki Én: Csakhogy végre ŐK is tisztában vannak vele!!

Ez teljesen nyilvánvaló volt eddig is!!!
mandiner.hu/cikk/20190917_brusszelben_is_hazudik_a_fidesz
Aki Én
@tulipan: TECCIK :) A vitathatatlanul súlyos beteg és értelmi fogyatékos okoskodó @vergőce IQ 21: ezeket fel nem foghatja. Na, persze attól még kőkemény tény :)

,,Varga Judit láthatóan hadilábon áll az igazsággal, de szívesen segítek neki. Öt pontban össze is szedtem, hogy a miniszter miben tévedett tegnapi eszmecserén.

1. Bármit is mond a miniszer, nem a bevándorlás miatt támadnak, hanem mert a Fidesz leépíti a jogállamiságot, az uniós forrásokat a haverok kapják, az NGO-k és a független média pedig folyamatos támadás alatt áll, miközben ellenzéki jelölteket a hatalom megrendelésére vegzál a rendőrség. Legutóbb éppen múlt héten.

2. Nem a »liberális elit« támadja a Fideszt, hanem az európai politikai szereplők többsége. Az EP a Fideszt is sorai közt tudó, jobboldali Néppárt támogatásával fogadta el a Sargentini jelentést, de az Európai Bizottságot is néppárti politikus vezeti. Mivel a Néppárt az EU legnagyobb pártcsaládja, a tegnapi meghallgatáson is többségben voltak a néppárti miniszterek.

3. Tényszerűen hamis és cinikus állítása a miniszternek, hogy a jogállamiság mindenhol mást jelent. A Magyarország által is aláírt Európai Unióról Szóló Szerződés világosan rögzíti, melyek azok a közös értékek, amelyek megsértése jogállamisági eljárást von maga után. Ezek közé tartozik a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a pluralizmus, de a nemek közötti egyenlőség is.

4. »Törvénytelenül fogadták el a Sargentini-jelentést«, mondta még a miniszter, megismételve a Fidesz kedvenc ám hazug toposzát. A jelentést az Európai Parlament eljárásrendje szerint fogadták el. Ráadásul kétharmaddal.

5. Egyvalamiben egyetértünk Varga Judittal. A hetedik cikkely szerinti eljárás szerintem sem jó megoldás. Sokkal hatékonyabb eszközökre van szükség ugyanis annak érdekében, hogy valóban védelmezni tudjuk a közös értékeinket. Épp ezért lesz szükség az uniós támogatásokat a jogállamiság helyzetéhez kötni."
tulipan
@Aki Én: ÉrTEM ÉN, hogy neked nem tetszik a 7.cikkely szeriinti eljárás, mert azt jelentené, hogy kirúgnak minket! Az Úniónak viszont az lemme a megoldás, mert az iylen Orbáb-félék, könnyen szétzilálhatják, a öszebissza hazugságaikkal, megbízhatatlanságukkal és Orbán örök féktelen hatalomvágyával!!!
kokopelli
@tulipan: ...szerintem lehetnek más retorziók is a kiléptetés elött! Pl. anyagi retorzió,mert ha tényleg logikusan akar-
nak eljárni,akkor kb. azt a részt amit az Orbánék "elsikálnak",azt nyugodtan zárolhatják,mert az a lakósságot úgy-
sem éri el! Biztosan birtokában vannak az ilyen adatoknak is! Annyira naívak nem lehetnek,hogy az Orbánt az ő ko-
rában "megtérítik"!
kereső
Az még csak-csak, hogy mást mondanak Önöknek, és mást itthon.A nagyobb probléma, hogy egészen mást csinálnak !! itthon, mint amit Önöknek mondanak. Na ez a qrva nagy baj!Nem tudják ott a nagy EB-ben, hogy orbán maga vallotta be az alkotmányos puccsot, az új állam létrehozását- amelly köszönő viszonyban sincs azzal a Magyarországgal, amely 2004-ben az Eu tagja lett. Önök látják az üres diszleteket, amelyek eltakarják a NER =orbánrendszer valódi arcát- és nem néznek ezek mögé. Magyarországon orbán felszámolta a jogállamot a demokráciát, és lehetetlenné tette leváltását demokratikus úton. Ennyi- tárgyaljanak még erről vagy két cikluson keresztül, és akkor joggal lehet Önöket a hajdanvolt Népszövetséghez hasonlitani. Ők is igy kedveskedtek hitlerrel, mint ahogyan Önök teszik.
teuton
Ez nem uj Timmermans ur! A pavatanc tudasa alapkövetelmeny barmilyen fidesztisztseg betöltesehez! Enelkül nincs penzes allas! Azonkivül el kell sajatitani a heti lozungokat, most a bevandorlaspartiak bosszuhadjarata, az EU boszorkanyüldözese van napirenden, ez az aktualis, mert Soros szabadsagon van, nyaral...
tulipan
@kokopelli: Kíváncsi leszek és arra is, hogy lesz-e hatása???
verőce21
"Mi azzal a céllal mentünk oda, hogy megvédjük Magyarország érdekeit. És minden ellenünk felhozott hazug vádat cáfoljunk, és ezt a feladatot mi megfelelően abszolváltuk" – mondta az igazságügyi miniszter, az érdektelenségbe fulladt meghallgatás után.
tulipan
@verőce21: A kleptokráciát nem lehet "megvédeni"!
verőce21
@tulipan: Nincs ajánlás, nincs új időpont, mert bebizonyosodott, hogy az egész SZARgentini jelentés kamu.
Peller Anikó
Kérdéseket tesztek fel hülyék? Pont nekik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.