Az érsebészeti ellátásban tavaly márciusban mutatkoztak először problémák.

Februártól sem akut, sem krónikus érbetegeket nem lát el a Péterfy Sándor utcai Kórház. A MedicalOnline szerint ennek az oka, hogy a kórház egyetlen érsebész szakorvossal és a mellette dolgozó rezidenssel nem tudja vállalni a feladatot. Február 1-jétől a többi budapesti, érbetegellátást nyújtó intézménynek így havonta négy ügyelettel kell majd többet ellátni.

A fővárosi érsebészeti ellátásban tavaly márciusban mutatkoztak először problémák, amikor a Péterfy lemondta az akut érsebészeti ellátást, júniusban pedig érsebész szakorvosának halála miatt kényszerült ugyanerre – emlékeztetett a lap. Később a helyzet rendeződni látszott, ám szeptemberben a Péterfy „hosszabbítást” kért, így végül november elejéig a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikája, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI), a Szent Imre Kórház, a Bajcsy Zsilinszky Kórház és a Honvédkórház vette át a készenléti ügyeletet.

Február 1-jével azonban nemcsak az akut, hanem az olyan krónikus betegek ellátását is meg kell oldani, akik a fővárosból és annak agglomerációjából érkeznek. A MedicalOnline értesülései szerint az ország legnagyobb (35 ágyas) és legforgalmasabb angiológiai osztályát megtartja a Péterfy.

(medicalonline.hu, blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.