A bizottsági tagság, frakcióvezetőség még többet dob a fizetésen, de Kövér László örülhet a legjobban. Megdolgoztak érte biztosan.

A Privátbankár cikke szerint másfél éve szavazták meg az országgyűlési képviselők juttatását nagymértékben megemelő törvényt, ami miatt most márciusban is emelkedni fognak az alapbérek.

A törvény ugyanis úgy határoz, hogy a parlamenti képviselői alapbérek a mindenkori nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosának kell lennie. Ennek felülvizsgálatát minden év februárjában esedékes, mivel ekkor közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előző évi adatokat.

Bruttó 1,1 millióra nőhet a parlamenti képviselők alapfizetése

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a mostani emelés után a képviselői alapbér 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik meg, és ha a családi adókedvezményt nem számítják, akkor is adózás után 733 761 forint üti a képviselők markát, ami 75 610 forinttal haladja meg a jelenlegi nettóját a képviselői minimumnak.

Radásul mivel szinte mindegyik képviselő tag valamelyik parlamenti bizottságban, így az alapbér 1,2-szeresét kapják, ami bruttó 1,324 milliót jelent, ha viszont két bizottságban tagok, vagy a törvényalkotási bizottságban vannak, akkor máris bruttó 1,5 millió forintnál jár a fizetés.

A frakcióvezetők az alap dupláját, azaz az eddigi havi bruttó 1,98 millió forint helyett márciustól bruttó 2,207 milliót kapnak, itt az eddigi 1,467 millió forintos nettó 151 ezer forinttal fog emelkedni.

Kövér László is örülhet, ugyanis házelnökként neki volt eddig is a legmagasabb a fizetése, az eddigi bruttó 2,672 ezer forintja azonban márciustól bruttó 3 millió forintra nő.

A Házban a legmagasabb fizetése a házelnöknek, Kövér Lászlónak van, a mostani bruttó 2 millió 672 ezer majdnem 3 millióra nő márciustól.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nincs egyébről szó, mint beárazták a TISZTESSÉGTELENSÉGET!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A minimálnyugdíjhoz kötve szimpatikusabb lenne...
verőce21
A kormányzati alkalmazottak mindig kimaradnak.
tudode
Nincs egyébről szó, mint beárazták a TISZTESSÉGTELENSÉGET!
balos
Ebből a pénzből sporolni lehetne,mert a golyó az olcsóbb és az nekünk nem fáj!
kereső
Úgy örülök. De komolyan! Lesz miből kifizetni a kártéritést az országnak a bűnpártolás miatt.
Csizmás Kond
..most Gyurcsányék miért nem ellenkeznek ?
namihami
Ugye most már értitek, hogy (többek között) miért kapja pártfeladat és statisztikai fényezés okán a KSH a ""magyar átlagfizetés"" ilyen értékre való kiszámítását. A melósok alulról nézik, a képviselők felveszik az emeltet.
""Minden szentnek..."".
@Csizmás Kond: Mert ez egy tavalyelőtti döntés volt. És akkor tiltakoztak...
És hogy felveszik-e vagy mire költik, az még a jövő és a pártok zenéje lesz.
namihami
@Csizmás Kond: Nem tudom. De egyik társulatot se kell félteni, ha pénzről van szó. A szocik az előző emelést (a hírek szerint) beadták valami alapba.
És volt egy (eddig egyetlen) politikusunk, aki nem vette fel a fizetését.
(segítek: nem Orbán néven fut)
kereső
@namihami: Kettő! Ill.az egyik 1 Ft-ért vállalta.
kerekkocka
A "
jó munkát" meg kell fizetni ! Ugyika?!
Csizmás Kond
@namihami: ...ja...de csak az emelést...és tudom kire célzol viszont az a gesztus épp arról szolt, hogy úgy több pénzhez jutott...ne kérdezz vissza hanem nézz utánna mi is a lényege.
namihami
@Csizmás Kond: Na várjál. Azért ne keverjük a dolgokat.
Az a pénz, amit írsz, az nem a parlamenti munkája, hanem a vállalkozásainak eredménye volt. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ha a vállalkozói jövedelem és a parlamenti pénz bárhogyan összekapcsolható lehetne, akkor a képviselők kb. 70-80%-a bukná be az ügyet. És ennek még utánanézni se kell.
Ugyanez pl. nem mondható el több, elsősorban KDNP-s honatyáról, aki a nyugdíja mellett felveszi a képviselői honoráriumokat is. Ami ellen a hétköznapi polgároknak még törvény is lenne (vagy fizetés vagy nyugdíj). De maguknak azért kibulizták a mentességet.
namihami
@kereső: Valóban. De az sem az Orbán névre hallgatott.
Eladott Ország
És amellett, hogy ezen felül mindenféle egyéb díjakkal is megtolják az alapellátásukat, olyan biztosítékot is beépítettek a béremelkedési algoritmusba, hogy ha esetleg csökkenne az átlagkereset, nekik akkor is nő az alap tiszteletdíjuk. Merthogy ilyen esetben nem az utolsó évi (csökkenő) adatot kell figyelembe venni, hanem az egy évvel korábbit, ami még magasabb volt. Hogy közben a plebsznek kiszúrják a szemét az ingyentízmilliók ígéretével, ja hogy a gyes, a minimálnyugdíj, a családi pótlék ugyanannyi, mint 10 éve? Kurvára nem érdekel senkit. Viszont a propaganda hihetetlen ütemérzékkel hirdeti a Kánaánt. Bérunió meg faszom, ezek elintézik egymás között a béruniót.
namihami
@Eladott Ország: Hónapszám kapjuk az állandóan emelkedő bérekről szóló ujjongó üzeneteket. A gond ezekkel pusztán csak (CSAK) annyi, hogy a boriték hiába vastagabb, ha a kassza csilingelése nem hónapról hónapra, de napról napra egyre hangosabb. Hiába adok én neked 10.000 forinttal többet, ha a ""nincsinfláció"" 12-13 ezret visz el havonta. Aki csak a napi dolgokért jár be az üzletekbe, az is érzi az árak emelkedését. A vaskocsit 2-3 éve egy huszasból még meg lehetett pakolni, ma félig ha cincog benne a cucc ugyanannyiért.
Jozefina
Parkányok!!!?? Drágul a gyógyszer??!! A nyugdijasok meg dööljenek meg??!! Így javul a statisztika!!!??
Eladott Ország
Nincs ezzel baj, keressenek ennyit , csak akkor a melós is keressen EU színvonalon. Miért nem annyit keres O1G meg tolvajbandája mit a "stratégiai partnereinél" dolgozó rabszolgák? Ha O1G az őt támogató multiknál dolgozó magyarok órabérét az EU-hoz képest a legalacsonyabb szinten tartja, akkor a saját fizetését miért nem tartja szintén a legalacsonyabb szinten? Meg a vejének, a gázszerelőjének meg a focistáinak a fizetését is? Adóparadicsomot csinált a stratégiai partnereinek, köztük a német autógyáraknak is, az ő kedvükért nem vezeti be az Eurót, hogy még az árfolyammal is tudjanak ezek a cégek trükközni, és cserébe őt támogatják azzal, hogy bármilyen törvénytelenséget, jogállam és demokrácia ellenes intézkedést is csinál, nem állnak az útjába. Jól összefogtak ellenünk. Az EU-nak meg az EU multijainak meg a szakszervezetet megtiltó Suzukinak meg a többi "stratégiai" cégnek a magyarokat kellene támogatniuk, nem a tolvaj O1G-t meg a családját!
miközben mára Magyarország lett a közép kelet európai régió legszegényebb országa, a legalacsonyabb bérekkel.
Ennyi ma a havi nettó átlagkereset a közép-kelet európai régió országaiban, euróban számolva :
Észtország 1193
Szlovénia 1128
Csehország 978
Szlovákia 894
Horvátország 871
Lengyelország 864
Litvánia 803
Lett 791
Magyarország 765
Forrás:en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
idáig süllyedtünk. Az EU NE fizesse tovább a tolvaj O1G családot meg a diktatúrájukat a 10 millió magyar ellen!
Clavigo
Farkas flori sem gondolta volna,,hogy egyszer ennyit fog keresni,,,8 általánossal,, ( két első,,meg hat második ) Kár,hogy én is fizetem a bérét,,,nem csak a félkegyelmű 2 bites fitymasz- proletárok...
nevemnick
A legszebb, hogy a szakképzésben dolgozó főiskolát, egyetemet végzett pedagógusok, tanárok júliustól átkerülnek ,,oktatói" státuszba, így nem illeti meg őket, az eddigi pedagógusi összes kedvezmény. Kérdés az, hogy fizetésük ,,követi" e ezt az átminősítést?
Hajrá Vektor, hajrá rat's bandája!
Clavigo
Plusz a kőccség térítés...telefon,kocsi,lakhatás,,,kaja,pia... Oszt jó van az úgy..
namihami
@Eladott Ország: Azt írod, ne fizesse tovább.
A gondot én nem ebben látom. Attól félek, hogy ha nem szerezheti be az EU-tól, akkor (már a slepp eltartása miatt is), de rajtunk fogja pótolni az elmaradt pénzeket.
A megoldás csak egy csauseszkuzás lehet, mert a felheccelt tömegét polgárháborúra uszítva, pillanatok alatt kimenekülne és itthagyná a káoszt. Az akár ide is irogató fanatikusai elsőszavára képesek lennének lőni, ő meg Moszkvából vagy egy Karibi országból (nuku kiadatás) röhögne rajtunk.
Ha a falhoz lehetne állítani az ugyan a pénzt már nem hozná vissza, de legalább a káröröm a torkára lenne forrasztva. És ő nem élvezhetné becsületesen megszerzett vagyonkája áldásait. A család ellen nem tehetnénk úgysem. Kis öröm, de öröm.
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 11:16; Jaj de imádtam a 6. osztályt. Életem legszebb 4 éve volt.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80478364_491134588203116_7788484593530699776_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=8iwiAjjncQwAX-1MbD1&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=50543fbf7a8a2997e0825764d0558811&oe=5EB7615D
Farkas Flórit te túlbecsülted azzal a 8 általánossal. Jelenleg @Divisionnal van együtt, jelentős üzletkötésen van. Ezt onnan tudom, hogy elköszönt tőlem és közölte hogy nem ér rá. Én meg dögöljek meg ha kiváltom...
Eladott Ország
@namihami: Lehet, hogy egy teljes blokád (népfelkelés) lesz a megoldás, nem a választás, de ne legyen igazam!
Bár a magyarok többsége még hisz abban, hogy demokráciában a legjobb élni, a magyar politikai életet illetően mély apátiába süllyedtek. Az emberek fele szerint demokratikus eszközökkel már nem lehet leváltani a fideszt.
24.hu/belfold/2018/09/20/demokracia-magyarorszag-fidesz-ner/
justhpeter
@Eladott Ország: 11:36: Nagyon jó a képi valóság.
justhpeter
@Eladott Ország: 11:53: "Az emberek fele szerint demokratikus eszközökkel már nem lehet leváltani a fideszt"
Akkor keresni kell másikat..
cikicakk55
@namihami: ma 10:04
Kettő volt. ketten nem vették fel a fizetésüket.Úgy emlékszem mind a ketten valamilyen alapítványt támogattak belőle. Mondjuk én az alapítványoknak nem vagyok a híve.Amennyiben nekem lenne pénzem támogatni valakit,vagy valakiket,akkor oda vinném a pénzt,vagy közvetlenül a rászoruló(k) bakszámlájára utalnám. Túl sok alapítványnál derültek már ki disznóságok.
Eladott Ország
@cikicakk55: A pártok pénzfelajánlásának útvonalát és összegét homály fedi, de az európai bérunió a képviselők között mindenesetre kiválóan működik, a többi meg nem számít, hogy vakuljon a paraszt.
Csizmás Kond
@namihami: Fogalmam sincs hogy miárt bonyolódsz ekkora hazudságokba Feri miatt...na de a te dolgod... Tehát amikor a miniszterelnöki fizetését nem vette fel azt azért nem tette mert a vállakozását akkor abba kellett volna hagyja és az sokszorosa volt az akkori fizetésének...szóval nem a jóindulat hanem a pénzkérdés vezértelte.
...és erről ennyit mert unalmas a hülyeségeket osztani.
verőce21
@Csizmás Kond: Azonkívül én úgy tudom, egy (saját) alapítványba utalta, ami jelentősen csökkentette az adókötelezettségét!
namihami
Mivel Kond nem óhajt érdemben reagálni a felvetéseimre, ezért csak úgy a levegőbe...
A saját vállalkozásában többet keresett? Ezért nem vette fel a miniszterelnőki fizetést? Hát, ez borzasztó. Nem volt ilyen elvetemült a Mi Vezénylő Tábornokunk, aki bezzeg a fizetését is felvette és közben a saját, a Mészi , a vő, a Százlábú és a család többi tagja útjait se volt rest egyengetni. Persze, közben azért nullára szegényedett el, de hát a népért, az országért tett mindent. Csak úgy mellékesen, melyik a hihetőbb változat? És csak úgy halkan kérdezném:: legális volt a fenti tranzakció? Mert ha igen, akkor mi a gond? Ha nem, miért nem folyik a büntetőeljárás?

@verőce21: Saját(???) célra pénzt kifizető alapítvány? És csökkentette vele az adóALAPját (nem az adót)? A kettő nem mindegy! Hasonló alapítványáról és a fizetésének felajánlását valamint az adóalapja ilyetén történő csökkentéséről a fenti Vezérünkről még sose hallhattunk. Viszont a család és egyebek gazdagodása---lásd mint fent.
verőce21
@namihami: Sehol nem írtam, hogy "Saját(???) célra pénzt kifizető alapítvány" !
Ezt te ferdíted így, amiért elszégyellheted magad! A másik, ha adóalapot csökkent, ezzel a fizetendő adóját is!
Tehát 100%-ig helyesen írtam, te pedig csak kekeckedsz, mint a tébolyodott, aki igyekszik világgá kürtölni életük értelmét!
namihami
@verőce21: ""egy (saját) alapítványba utalta""--ezt Te írtad.
A saját alapítványba utalás, ha az együtt jár a kifizetendő adó csökkentésével, az bizony a magyar nyelv szerint saját célnak IS minősül, mert hasznot hoz a végrehajtójának. Tehát, ezek szerint mégiscsak saját célnak minősül. Az adóALAP összegének csökkentése és az ADÓ összege között bizony nagyságrendi különbség van.. És a kettő mértéke jelentősen messze áll egymástól.
Lehet, hogy ez számodra kekeckedés, de sajnos a magyar nyelv is és az adórendszer is már csak ilyen kekeckedő fajta. A tébolyodott jelző legyen a Te karácsonyi ajándékod. Ezzel nem állok le vitatkozni.
verőce21
@namihami: A "saját alapítvány" az támogathat bármilyen idegen célt, gyerekmenhelyet, vagy alkoholistákat, de nem saját magát, te elmeháborodott. Öngólt lőttél!

Az alapítványi befizetés az adócsökkentés eszköze. És nem nagyságrendekkel kevesebb mint a támogatás összege, hanem ~20%-a! '1/5-e! Nem nagyságrend!
Ne erőlködj tovább, mert mélyebbre süllyedsz!
Béla333
Emelni kell a pénzt, mert ezek is túl vannak terhelve! Állandóan figyelni kell azt a 3 gombot, hogy Igen, Nem, Tartózkodik.
Eléggé komoly agymunka ez, még akkor is, ha a megmondó emberek mindig bekiabálják, hogy melyiket kell megnyomni...
Borsodi
Láthatjuk Magyarországon nem a munkát fizetik meg! Igaz az aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni.Különben is szégyen a munka!
Rockxy
a fidesz nemérdemlimeg.
a többiek meg megérdemlik, vagy még megebb.
főleg a lófaszos csávó.
verőce21
@namihami: Csak a festék, meg a kosz ragadt rád ott a nyomdában...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.