Az Európai Bizottság alapos figyelemmel kíséri a magyar felhatalmazási törvény tervezetét – jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság szóvivője szerdán.

Az Európai Bizottság tagjai is tárgyaltak szerdai ülésükön a jogszabálytervezetről, ami az elmúlt időszakban komoly aggodalmakat vetett fel

- tette hozzá Christian Wigand.

Eközben az Európai Parlamentben is egyre nagyobb viharokat kavar a tervezet – írja az Index.

Kedden kritikus hangú közleményben reagál az Európai Parlament alapjogi bizottsága (LIBE) a felhatalmazási törvényre, amivel a kormány előre meg nem határozott ideig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány elleni vészhelyzetet, és rendeleti kormányzást tenne lehetővé erre az időre. A bizottság elnöke, Juan Fernando López Aguilar arra szólítja fel a bizottság tagjait, vizsgálják meg, a magyar kormány törvényjavaslata nem sérti-e az Európai Unió demokráciára, jogállamiságra és az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó alapelveit.

Tisztában vagyunk vele, hogy a tagállamok felelőssége biztonsági intézkedéseket hozni ilyen nehéz időszakokban, de ezeknek az intézkedéseknek sosem szabad a demokratikus, emberi jogi és jogállami alapokat veszélyeztetnie

- áll a közleményben.

Deutsch Tamás, az Fidesz EP-delegációjának vezetője elfogadhatatlannak és felelőtlennek tartja Juan Fernando López Aguilar sajtóközleményét. A közlemény miatt Deutsch levélben fordult az EP elnökéhez, David Sassolihoz, melyben azt írja:

Gyalázatos, hogy a halálos koronavírus járvány közepette, amely több millió európai életét fenyegeti, az Európai Parlament szakbizottsága ahelyett, hogy idejét és intellektuális képességeit a megelőzés és az európai emberek életének védelmében hasznosítaná, hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Twitter-oldalán pedig arra emlékeztet, hogy miközben Spanyolországában 40 ezer koronavírusos beteg van, a LIBE elnöke mégsem a honfitársai miatt aggódik, hanem mással – a magyar koronavírus-törvény jogi aggályaival – foglalkozik. Ez Hidvéghi szerint szégyenletes.

A felhatalmazási törvényt a néppárti osztrák Othmar Karas képviselő is aggályosnak tarja. Az EP egyik alelnöke saját honlapján azt írja:

Orbán a koronavírussal visszaélve sújt le a demokráciára

A magyar parlament jövő hétfőn szavaz ismét a koronavírus-törvényről, mivel hétfőn nem sikerült megszerezni a képviselők négyötödének támogatását a jogszabályhoz, amely határozatlan időre lehetővé tenné a kormány számára, hogy az országgyűlés kiiktatásával, rendeleti úton kormányozzon.

Forrás: Index, 444

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd 

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Bizony oda kell figyelni nehogy kólikát kapjanak a mohóságtól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
És???...És??? ...És???
Ennyi nem elég...
Sámannus
Bizony oda kell figyelni nehogy kólikát kapjanak a mohóságtól.
Jozefina
Hülye Tompika!!!??
Ahelyett, hogy a fidesz-kdnp orbán teljhatalmára törekedne, foglalkozna inkább a korona vírus kezelésével, a védőfelszerelések folyamatos bizosításával, a hiteles tájékoztatással, stb!!!?? A koronázás még várhat egy ideig!!!??
Pálinkás Pál
Megszólalt a csira dajcs...már hónapok óta nem hallottam...megtarthatta volna ezt a jó szokását
RonaGyuri
Tompika, Tompika te nagyon hülye! =))
Eladott Ország
Sajnos az Európai Bizottság semmit nem tett ezidáig Orbánék ellen és időközben sikerült a jogállamot teljesen leépíteni. A Kádár rendszer Orbán rendszeréhez képest virágzó demokrácia volt.
vacsi
Az Európai Bizottság ne Magyarországgal foglalkozzon, miután egész Európát megfojtják a vírusok!
Qqberci
Tompi már megont betépett? Vagy még ki sem tisztult?...
Béla333
Ducs majd jól eligazítja az Uniót, hogy a fényestekintetű nem is diktátor.
Ja! A pénzt azért küldjék csak serényen...
volvós
A képen egy bedrogozott f.sz.pó köcsög bámul a semmibe...
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 19:24; Állítsuk meg Brüsszelt, de a pénzt azért küldjétek, ugye?
cdn.blog.hu/re/reflektor/image/bursszlep.jpg
balos
Szeretném felhívni a figyelmet,hogy a soha nem működtetett beléptető kapu,azért most jól jönne!A stadionokban ahol majd elhelyezik a helytelenül viselkedőket!
ómió
Na! Efftársaink Brüsszelig futottak "rémhírelni"?! Ha már Moszkvába nem dívat, valahova muszáj!
ómió
@Eladott Ország: Biztos "eltévesztette", bolsiék fajkreténje! Eredetileg migráncstutujgatásra szánhatta!
ómió
@Eladott Ország:Majd te elmondod, bolsi fajkretén efftárs! Putyin biztos elárulta Böszme efftársadnak még a szemlőhegyi vizit idején!
Eladott Ország
@ómió: A bűnöző és politikai prostituált cigány eddig 85 ezer migránst engedett be letelepedési kötvényért , amelyet kamattal vissza kell fizetni! Ezen milliárdokat bukott az ország, kivéve a fidesz bűnözőket Rogánt és társait!
www.hetihirek.hu/uploads//2019_17_lapszam/revayhozmigransorb_w.jpg
Nálatok aljasabb embertelenebb banda...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82180988_164230484921341_7467661385606889472_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=dhH2i4SedMoAX89mC88&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=747623638edeef2c51300ea2f5aee4d2&oe=5EA1BED8
ómió
@Eladott Ország: Te, mindenesetre, rájuk hazudod, rajtad nem múlik! Igaz, tetüfi? Nem kellett volna a mocskos tolvaj bolsevik tetübandádnak államcsődbe döntenie az országot, te mocsadék, hogy szükség legyen még az utolsó fillérre, még a kötvényesek pénzére is, mert a pénzpiacon nekünk már senki nem adott kölcsönt akkoriban, hogy a már fülünkön kifolyó államadósságotok terheit finanszírozni tudjuk! Érted mindezt az agyhelyeddel, szarkupac? A kötvényesek viszont csak határozott idejű "letelepedésre" jogosultak itt - és még fizettek is érte, szemben a ti agyonszeretett migráncsaitokkal - aminek leteltével, ha nem szerezhetnek állampolgárságot, távozniuk kell! Szóval, aki itt aljas bűnöző, tetüfi, az a mocskos bolsi fekafajtád!
nezelodo
Igen nehezen ébrednek az EU urai, pedig nem hajnalban, hanem már késő délután ébresztgeti, és csinál belőlük hülyét Orbán. Előbb ordibált a támogatásért, ami jár, utána pedig kioktatja arról a szabályrendszerről őket, amit mi is elfogadtunk, amikor beléptünk a klubba.
ómió
@Eladott Ország:Államadósság, bolsi fajkretén, 2002-ben 8000 milliárd, 2010-ben 22000 milliárd, amit utána még évenként 1000 milliárd kamatteher növelt! Innét hazudozzál tovább!
ómió
@Eladott Ország: A "Sződd a selymet, efftárs", esetleg, nincs meg? Az jobban illenék az "egyéniségedhez"!
Shikari
Szégyenletes liberális bohócok gyülekezete akik a legnagyobb bajban is a liberálfasisztákat akarják Magyarországon hatalomba ültetni. Ezért az Európai polgárok halála sem elég nagy ár ezeknek a szemét mocskoknak!
Lepényleső
Azzal ugyan nehezen,mert az sok minden csak nem az?
Horizont
@Shikari: Ennyi baromságot hogy a fenébe tudsz összehozni kommentről kommentre.
Dobjál be egy páleszt és élvezed hogy süt a nap és nem kaptad (még) el a koronát.
Ne izgasd magad. Az élet rövid.
Shikari
@Horizont: A mocskos magyarellenes liberális csürhe nagyon leszerepelt. Ma már minden normális ember tisztában van vele, hogy amíg a Fidesz védi az embereket az ellenzék- ellenség a hatalomra tör és uszít.
Aljas, mocskos egy köpedelem csürhe, nekik nem számít hányan halnak meg csak a Fidesz ellen tudjanak agitálni fröcsögve!
Horizont
@Shikari: Fékezd már magad. Tényleg megüt a guta. Vagy tényleg fizetnek neked ezért? Ne told túl. Még szerencse, hogy egy kis senki vagy, így a véleményed is ennyi. Nulla.
Shikari
@Horizont: Elég volt a mocskos magyarellenes szarok hazudozásaiból és a nyomorultakat támogató hungarofóbokból. A liberális fekély a nemzet testén!
Horizont
@Shikari: Dőlök a röhögéstől rajtad. Azt hiszem ez a legjobb reakció rád. Szép napot még neked is. Remélem karanténban vagy, ne kóricálj semerre, mert orbán nem véd meg a vírustól. Még a végén elkapod egy libsi csőcseléktől. Szerencsétlen :)))
surdilloFUJT
Pont a két legídiótább vérfidesses senkiházit,főleg a drogbajnokot kellett ide hozni???Hiteltelen hazudós mindkettő!!!Az sem igaz amit kérdeznek,éppugy mint a főnöküknél!!!
ómió
@Eladott Ország: Megint felböffent a "tartalom" szarkupacságodból? Ja, hogy csak "adod, mi lényeged"! Inkább tartsd meg az efftársaidnak!
Shikari
@Horizont: A magyarok nem bocsátanak meg az ellenzéki- ellenséges csürhének ezért.
Érik a 4/5! :-))))))))
Shikari
@Horizont: Tudom Lujza, hogy nem erősséged a gondolkodás de az ellenzéki banda most nagyon elrugta a labdát. Ezeket meg fogják köpködni az utcán hogy nem álltak ki a magyarok mellett.
Ez a konda meg is érdemli!
Horizont
@Shikari: anyád a Lujza te szerencsétlen.
csipetke
Hápersze. Nem felel meg viktorovicsnak,hogy akár havonta,két,-vagy háromhavonta meghosszabbítsák a felhatalmazást,neki az idők végezetéig kell,hogy ennek leple alatt csinálhassák a kis játékaikat,mint eddig.Lassan megismerjük ennek a garázda bandának az észjárását.Átlátják ezt az EU-ban is,de ha onnan szóvá teszik,orbán a maga tapló módján szól vissza oda,ahonnan a nem kevés pénzt kapja.De nagyobb gond az,hogy kiderült,a felhatalmazási törvény nem is kellett volna,mert a puhos intézkedhet a saját jogkörében mindenről.Ezt azért csinálták,hogy -mivel tudták,hogy az ellenzék nem fog megszavazni időkorlát nélküli felhatalmazást,minden rossz,ami történik,az ellenzékre lehet fogni.Szerintem ilyen genyó,rafkós,hazug,hatalmát rohadtul féltő diktátora/kormánya még nem volt ennek a nyomorult országnak
Shikari
@Horizont: Hát hívhatlak Margitnak is. Szólj melyiket szeretnéd! Most még választhatsz akár Julis is lehetsz. Az megy is a szellemi szintedhez! :-))))))))))) Olyan provinciális piaci kofás! :-)))))))
Horizont
@Shikari: Ne szólíts sehogy, semmi közöd hozzám és nekem se hozzád.
Mint írtam egy nulla vagy pajtikám. Hanyagolj.
Shikari
@Horizont: A Julis nekem megteszi és megy is a stílusodhoz! :-))))))
Ezután Julisnak foglak hívni! :-)))))))
Shikari
@Horizont: Julis! Ma nagyon érzékeny vagy! :-))))))))
Tyúknak adtál ződet? :-))))))) Tojást összeszedted?
Horizont
@Shikari: menj oda ahová küldtelek. Jól vagyok.
csak úgy....
@Shikari: látom unatkozol,te hibbant karantén szökevény...
Sámannus
Ha a korona vírust kártékonynak ítéljük a fideszes népnyúzó politikával vetekszik mind a kettő a nemzet életére tört. Ez csak a helyzet egyszerű leírása magyarázat nélkül
Shikari
@Horizont: Juliska! Idegesnek tűnsz! :-) Szedjél hangyát! :-)))))
Horizont
@Shikari: Én nyugodt vagyok. Csak nem gondolod, hogy egy ilyen seggfej miatt ideges leszek mint te? Kevés vagy te ehhez. Te annál idegesebbnek tűnsz .
Shikari
@Horizont: Jól van Julis! :-)))))))) Kicsit szakértsél még tanyasi módra! :-)
ómió
@Eladott Ország:Jó Lenin idézeteid vannak? Tartsd meg őket, bolsijózsi!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Téged megint megfogtak lúzer. Nem is tudsz mást mellébeszélésen kívül, te tényeket telibeszaró ártalmas faszkalap.
surdilloFUJT
@ómió: @Shikari: Agybajos kipcsakok,csináljatok magatoknak vagy egymásnak kistesókat,balfax fitymaszcsicskák!!!
ómió
@Eladott Ország: Na! Már a 100 millió lemészárolt áldozatotokat is a Fideszre kell hazudnotok, bolsiék fajkreténje!? Ez a pártdirektíva? Húzzál bele! Mi lesz így az ötéves tervvel?
ómió
@Aki Én: Önmagával "csetelő" és ocsmány bolsiságát állandóan a másikra hazudni igyekvő komcsi szarkupacságod szerint mivel is "fogtak meg" engem? Hazudj már ide egy öblöset, tetü efftárs!
ómió
@surdilloFUJT: surdilloFUJT efftársnak megártott a Lenin összes? Néha már kinézhetne a bolsi seggből! Vagy más valóságra sosem volt kíváncsi?
Aki Én
@ómió: @ómidióta a buta bolsi: Téged megint megfogtak lúzer. Nem is tudsz mást mellébeszélésen kívül, te tényeket telibeszaró ártalmas faszkalap.
ómió
@Aki Én: Kérdeztem, hogy mivel is, tetüfi? Vagy agysorvadásodban már ennyit se értesz? Böffents már ide egy cupákos bolsi hazugságot!
Aki Én
@ómidióta: ...te súlyos elmebeteg vagy! Kár lenne ezt túlragozni.
Nessy
@Eladott Ország: ne kívánj azonnal lehetetlent, a csodákra meg többet kell várni l!
Én már megszoktam, hogy vannak, akiknek ha O.V. azt mondja, hogy holnap kánikula lesz, fagypont alatt is rövid nadrágban, pólóban mennek sétálni!
ómió
@Aki Én: Megint azt vetítenéd rám, bolsijózsi, amit tükörbe nézéskor láttál? Ne mindig magadból meg a bolsi fajtádból indulj ki!
ómió
@Eladott Ország: Én - úgy tűnik veled ellentétben, bolsiék fajkreténje - el szoktam olvasni! Persze nem a bolsi propagandát meg az olyan tárgyú linkjeidet, mert azért disztingválni muszáj!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Ha van hasztalan ember itt, akkor az te vagy, buta bolsi fajkretén!
flex
Már az európai bizottság is foglalkozik vele.
Már késő.
ómió
@Aki Én: Megint magaddal "csetelsz", bolsiék fajbarma?
ómió
@Eladott Ország: Már azt se tudod elolvasni, bolsiék fajkreténje, hogy kik a diplomás kommunisták? Pedig a nevükben is benne van: DK = Diplomás Kommunisták! És velük "koalíciózik" a teljes "ellenzék"! Ergo, a többi is az! Hiába kenegetnéd, hazudozgatnád másra!
Eladott Ország
@ómió: A "diplomás kommunista" kifejezést, a közönséges bűnöző csúti cigány és politikai prostituált használta legelőszőr, holott ő besúgó spicili és KGB-s ügynök is volt. Nos az ilyen gerinctelen, parazita, szarházi járatja még a mocskos pofáját b+!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
ómió
@Eladott Ország:Attól lett volna besúgó spicli meg kgb ügynök, mert te meg az aljas bolsevik tetübandád ezt hazudja rá? Valami aljasabb, de egyben hihetőbb kamu nincs a bolsi hazugságlexikonban? De - a hazugságodnál nem leragadva - akkor a DK-s efftársaid kicsodák? Pláne Internacionálé-éneklés közben meg, amikor a neobolsi Európai Egyesült Államok megalakításának támogatásáról delirálnak? Ilyenkor talán "kereszténydemokratának" hazudják magukat, vagy minek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.