Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is szilárdan és következetesen képviseli azt az elvet, amellyel kiutazott a brüsszeli csúcstalálkozóra: a magyarok pénzéről csakis a magyarok dönthetnek – mondta Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek, telefonon nyilatkozva.

Közeledtek az álláspontok, de Orbán nem fog engedni a jogállamisági elvárásoknak

Kovács Zoltán a hosszú távú uniós költségvetésről és gazdasági mentőcsomagról zajló tanácskozás állásáról beszámolva kifejtette, pénzügyi kérdésekben, az összegek nagyságát és elosztásának módját illetően közeledtek az álláspontok.

Hangsúlyozta, a kormányfő továbbra is abban a felfogásban folytatja a tárgyalásokat, hogy semmiféle politikai előfeltételt nem lehet állítani a pénzek elosztásával és költésével szemben.

(MTI)

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azért az elképesztö,hogy ezzel a fidesz kijelenti,hogy köpnek a jogállamiságra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Rosszul teszi orbán és a kormány, ha megköti magát, mert a jogállamiság nem csak Brüsszel kritériuma, hanem a MAGYAR EMBEREK ELVÁRÁSA is, anélkül ennek a kormánynak mennie kell!
RonaGyuri
jaj dilis Zotyoka te már megint nagyon hülye vagy, de ez kell a birkáitoknak! =))
tudode
Azért ahhoz rinocérosz pofalemez kell, hogy azok után, hogy mivel
.
----- Az alaptörvénye közjogilag érvénytelen
----- Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, amelynek következtében
.
őfélesége nem is miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=80s
.
Nem elégszik meg azzal, hogy ilyen programmal, olyan programmal, pályázatokkal kiüresíti az ország büdzséjét, elsősorban a betonszarkofágjaira, de klf. programokkal, pályázatokkal nincs az az ország, amely képeSS lenni eltartani egy, hozzá hasonló felelőtlen pasit!
.
Csak úgy kapásból:
.
----- Nemzeti Fejlesztési terv 2030 Nagyjából 124 000 találat (0,47 másodperc)
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03kRBeSZtC-DVQBgj601BInvk-nSQ%3A1595091145054&ei=ySgTX8XZAtD9rgSdy6WQDg&q=Nemzeti+Fejlezt%C3%A9si+terv+2030&oq=Nemzeti+Fejlezt%C3%A9si+terv+2030&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIFCAAQzQIyBQgAEM0CMgUIABDNAjIFCAAQzQI6BAgAEEc6BAgjECc6BQgAELEDOggIABCxAxCDAToCCAA6BAgAEEM6BAgAEA06BggAEBYQHjoICAAQFhAKEB46CAgAEAgQDRAeUMiCAVih6AFgnfABaABwAXgAgAGHAYgBphSSAQQyMy41mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiF4tbIodfqAhXQvosKHZ1lCeIQ4dUDCAw&uact=5
.
Amelyre való hivatkozással Debrecennek már odalökött 600 milliárdot a járvány után miután megnyerte a csatát, de a háborúja még hátra van
.
---- Debreciner: 600 milliárdot adott a kormány egy fejlesztési koncepcióra, ami sehol nem jelent meg (2020, június 6. hír)
,
index.hu/gazdasag/2020/06/12/debrecen_fejlesztesi_program_fantomprogram/
.---------------------------------------------------
----- Kisfaludy Pályázat
.
www.google.com/search?q=Kisfaludy+P%C3%A1ly%C3%A1zat+nyertesei&oq=Kisfaludy+P%C3%A1ly%C3%A1zat+nyertesei&aqs=chrome..69i57j0l2.20118j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
kisfaludyprogram.hu/documents/prod/Ta--bla--zat_2019.pdf

----- 83 milliárd forintot osztottak ki szállodafejlesztésre, Mészáros és Garancsiék is nagyot szakítottak
...
csak úgy....
azért az elképesztö,hogy ezzel a fidesz kijelenti,hogy köpnek a jogállamiságra!
szegfue
Szakadjatok már szét, mint a véreshurka!!!
Borsodi
A csicskák így érvényesülnek a gazdájuk előtt.
@csak úgy...: Nekünk Magyaroknak rájuk kéne köpnünk,ha számít a gyermekeink jövője.
human
Ne várjuk a megmentőt. Ezeket helyettünk senki nem fogja elkergetni.
Az lesz, hogy valamilyen szintű jogállamiságot érintő feltételrendszerbe Orbán bele fog menni, olyanba ami nem jelent veszélyt rá. Sok államnak nagyon fontos, hogy a költségvetés minél hamarabb el legyen fogadva és nekik ez fontosabb, mint egy kis 9.x milliós ország jogállamisági kérdése. Ezért fognak engedni Orbánnak. Ugyanakkor Orbán is megkapja az üzenetet majd, hogy ne akadékoskodjon és fogadja ez az ajánlott alkut.
justhpeter
Nem enged, no problem, hiszen pénzt sem fog annyit kapni mint szeretne !
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja egyébként a cenzor persze törölte =))
Pálinkás Pál
Az Unio is egy gittegylet...nem kéne szarakodni ezzel a patkánnyal...egyszerűen nem utalni a pénzt...aztán mit tud csinálni??? a saját emberei ásnák el lóvé nélkül!!!
simmering73
Kezdenek ébredezni az illibernyák fasiszta csatornapatkányok.
Gazella
@Pálinkás Pál: először is tőled veszi el amid van ..persze a néptől is...
szegfue
@Gazella: 7:55 Azért ezen egy kicsit vitatkoznék... mármint, hogy a "néptől" veszik el a pénzt. Ha átgondolom, hogy uniós pályázatokból eddig is kik kaptak pénzt, ill. mely vállalkozások, akkor bizony kötve hiszem, hogy ezen tul a "népre" is gondolna a kormány. A járvány alatt is mi volt? A "nép" nem tudott venni egy nyomorult maszkot, vagy gumi kesztyüt, mert nem volt, pedig állitólag milliós nagyságrendben érkeztek be, viszont "ajándékozni" tudtunk a "baráti országoknak". (Persze most már lehet venni, de a járvány előtt a gumikesztyüből 100 db került 1.399 Ft-ba, most meg 5.888 Ft-ba.) Szerintem most sem a "nép" a fontos, nem értünk "harcol" O.V.:((
szép új világ
Miért nem rúgták még ki a Néppártból a Fideszt? Nos azért mert csak a Fidesz-szel van többségben a Néppárt. A Népárt ugyan úgy ragaszkodik az igen kényelmes saját többségéhez Brüsszelben, mint Orbán a magyar parlamentben. Színjáték az egész, amit Orbán elképzelése szerint fog végződni, legfeljebb kap majd egy fejmosást és kész.
Brüsszel ez előtt is tisztában volt azzal, hogy Orbán ellopja az uniós pénzeket mégsem tettek semmit és ez után sem fognak. Miért? Mert cserébe Orbán teljesítette amit vállalt: biztosította a nevetségesen olcsó munkaerőt, megvédte a külföldi munkáltatók érdekeit a saját melósaival szemben, piacot biztosított a ( sokszor eladhatatlan) termékeknek és szemétlerakót csinált az országból.
Ez tényleg nem nagy ár egy kis jogállamágért cserébe.
sokanvagyunk
Talán ha korlátozott költhetőségű Erzsébet-utalványokkal lepnék meg kormányunkat, mint a magyar nyugdíjasokkal tették az elmúlt években.
human
@Pálinkás Pál: ".nem kéne szarakodni ezzel a patkánnyal"
Ezt az EU is mondhatná a magyar ellenzéknek.
Jozefina
Hülye lenne az EU engedni a jogállamiság kérdésében, hiszen arcul köpné önmagát!!! Nem is értem, hogy akik ellen a 7-es cikkhely szerinti eljárás van folyamatban, milyen alapon szólhatnak ebbe bele!!!??? És akkor még hol van a sajtószabadség, a kiegyensúlyozott tájékoztatás, stb...
csak úgy....
@Shikari: a nagyon buta,már megint remekelt! :)
ómió
A böszmefi bezzeg a pénzszagra még népzsebelne is!
verőce21
Van pár százezer butuska aki el is hiszi, hogy a brüsszeli liberálnáci gittegylet majd igazságos lesz.
SystemError
Köcsög tolvaj kecskére nem bíznak káposztát mostantól..A lényeg, hogy ez az irány..Majd a fidessszavazók pótolják, hiszen normális lesz számukra, hogy fizetni kell..:)
Rockxy
igen, mer a jog államiság a blekk lájvz metternél kezdődik és a buziházasság környékén még nincs vége.
Nessy
Amikor azt sem tudja mi az, hiszen már rég lebontotta a jogállamot, és lett belőle jogász állam! A jelenlegi (i)gazságügyi miniszterünk már definiálni sem tudja a jogállam fogalmát! Pedig csak meg kellett volna tanulni a XIX.század költöihez c. verset:
Ha majd a szellem napvilága ragyog be minden ház ablakán,
Ha majd a bőség kosarából mind egyaránt vehet,
Ha majd a jog asztalánál mind egyaránt foglal helyet,
Akkor mondhatjuk, hogy megállhatunk,mert itt van már a Kánaán!
Málna
@Nessy: Ez nem a jogállam fogalma, hanem a Kánaáné.
Nessy
@Málna: Az a mondat viszont igen:" Ha jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet!" Ehhez viszont az is szükséges: "Ha a szellem napvilága ragyog be minden ház ablakán!" Ezek viszont manapság egyre távolabb kerülnek a megvalósulástól.
verőce21
Nem is lesz megállapodás, amíg a történet arról szól, hogy a mag országai, a gazdagok, hogyan fosszák ki továbbra is az újonnan érkezőket... és a déliek tönkretételét..., hogyan fizettessék az új, szegényebb országokkal...?
görbetükör
Ez így igaz!
Hiszen sok milliárdot költ nemzeti konzultációra!
Ja, hogy az nem a pénzelosztás témában van? Részletkérdés!
silber13
@durbincs:: Kuss templomfosztogató és már mondják sokan, nem csak fosztogató, hanem gyujtogató is!
Rockxy
@SharonVF89: énmá ottvagyok!
te hun vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.