Akár a háromszorosára is nőhet azoknak az orvosoknak a bére 2023-ra, akik a bértábla szerint keresnek – közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az M1-en.

Az egészségügyi államtitkár szerint akár a háromszorosára is nőhet az orvosok bére 2023-ra
Fotó: Pixabay

Horváth Ildikó azt mondta, hogy a társadalom összefogott az egészségügyi dolgozókért, a parlament pedig egyhangúlag szavazta meg a "nagy léptékű orvosbérfejlesztést" és az egészségügyi ellátórendszer tisztulását, átláthatóságát növelő csomagot.

Az államtitkár szerint a jövő januárban induló béremeléssel

nemcsak Magyarországon tudják tartani az orvosokat, de néhányan vissza is jönnek majd külföldről.

Cél az is, hogy egy orvosnak ne kelljen több helyen is dolgoznia azért, hogy megfelelően meg tudjon élni – tette hozzá.

Azt is elmondta, a törvény nem tiltja, hogy egy orvos állami és magánpraxisban is dolgozzon, de ennek részletszabályait pontosan ki kell dolgozni.

A törvény az orvosok átvezénylésére is keretszabályozást ad, mert kiszámítható megoldás kell arra, hogy akkor és ott legyen elég dolgozó, amikor és ahol kell. Ennek részleteit szintén ki kell még dolgozni

- mondta az államtitkár, hozzátéve: a munkában továbbra is számítanak a Magyar Orvosi Kamara (MOK) javaslataira.

A hálapénz eltörlésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a MOK sarkos volt ebben a kérdésben, de a kormány elfogadta a javaslatát, a parlament pedig a társadalom nevében egyhangúlag megszavazta.

Horváth Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról beszélt, hogy folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése: november elsején újabb húsz százalékkal nő a fizetésük.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@verőce21: "Fidesz kormány most pótolni igyekszik a lemaradásokat, a lehetőségekhez képest" Hát nem kapkodják el az már biztos!!10 év alatt még csak ott járunk, hogy "akár " hát elég szomorú és szánalmas teljesítmény!! Már legalább osztrák vagy német béreket kellene kapniuk az orvosoknak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A kommunistáknak vagy 60 évük volt rá, hogy a nyugati bérekhez közelítsék a magyar fizetéseket.
A Fidesz kormány most pótolni igyekszik a lemaradásokat, a lehetőségekhez képest...
Pálinkás Pál
@verőce21: Ja a háromszoros rezidensbér nagyjából megközelíti majd egy konyhai mosogató jövedelmét...aki olyan szerencsés ,hogy tőlünk kissé nyugatra dolgozik.. a svájcit már meg sem közelíti, mert ott 25 Euro a minimál órabér...nos ennek tükrében örvendezz!!!
rokker33
Kár hogy ott van az a szó hogy "akár" !! Tudja mindenki hogy nem lesz ebből semmi, csak nép hülyítés az egész a külföldön dolgozó orvosok meg nem fognak hazajönni a bizonytalanságba!!
rokker33
@verőce21: "Fidesz kormány most pótolni igyekszik a lemaradásokat, a lehetőségekhez képest" Hát nem kapkodják el az már biztos!!10 év alatt még csak ott járunk, hogy "akár " hát elég szomorú és szánalmas teljesítmény!! Már legalább osztrák vagy német béreket kellene kapniuk az orvosoknak!
kereső
Ha igy haladunk, akkor "akár" még ötszörös is lehet a béremelkedés- mert mos tmár 2023-ig mindennap kiáll valaki a fidess-ből, és elmondja a történelmi tettet. Persze ez barokkos túlzás, hiszen az orvosok, és az egész közszféra érdemi béremelést utoljára a Medgyessy kormány alatt kapott -egyben 50%.ot.És akkor nem volt trükközés a pótlékok megvonásával, a túlóra pénzekkel. Hanem, direktben és mindenkinek. Ezt majd hiszem, ha látom.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:07
Te azért a magyarkodást,meg a tudatlanságot tökélyre fejlesztetted.
Egyébként hiába írod le ezerszer,te akkor is egy Magyarországon élő(piócáskodó)román,
tetű geci vagy.:)))))))))))))))))))))))))
Sziszifusz
@Shikari: 11:07
Boldog lehetsz amiért ti "turbómagyarok" lehettek és kitagadhatjátok magyarságukból, azokat akik nem értenek egyet, vezéretek ámokfutásával .
Ám érdemes gondolnod rá, hogy az euforia és a boldogság mulandó . Előbb-utóbb mindenképp eljön a változás amit a kijózanodás majd a mély depresszió követ .
Mellékesen megjegyzem, hogy vezetőitek közt nagyságrendekkel több a volt kommunista, mint a mostani ellenzékiek közt . Úgyhogy helyedben óvatosabban kommunistáznék, mivel ez kontraproduktív lehet.
verőce21
@rokker33: Miért nem mindjárt svájci béreket...kellene kapniuk? :)
justhpeter
Megy a roadshow a fideSS-tévéken. Ezt a derék asszonyságot az egész vírus alatt nem láttuk, ez lehet az új fegyver a törvény védelmében.
Pálinkás Pál
@verőce21: a 25 Euros órabér mindenkire vonatkozik, az a minimum,még az utcaseprőnek is!!! tehát továbbra sem kéne lelkendezned hogy majd valamikor a kormányod felemeli az rezidensek bérét egy mosogatóéra...egy főorvosét meg egy közepesen fizetett melóséra!!!
rokker33
@verőce21: Mert egy osztrák sőt egy szlovákiai bért sem tudunk teljesíteni!A Svájci egészségügyet meg semmihez sem hasonlítható és mi magyarok olyan messze vagyunk tőle,mint a földtől a nap !
kissé felnőttem
Ugy mint a pedagógusoké ? (3 éve csak igérgetve?)
vagy a 13 havi nyugdij 4-éves rétesként Nem úgy illene mint a tiéteket ott a parlament peremén? pik- pak itt van +500 ezer mert... ja ?
kissé felnőttem
ja törvényt az orvosok vezénylésére Gondolkodtál ? besorozza orbán valamennyit a seregbe?
ott még parancs van, de civilként vagy tartalékosképpen?
másnap már 88 % veszi a kalapját és Londonig meg sem állnak okkal!
rokker33
@kissé felnőttem: Igen ez a fő probléma,hogy mikor 2 milliós havi fizetést kell megszavazni, akkor bent van a munkahelyén mind a 133 bátor ember,ha kórházak építése felújítása vagy orvosok tanárok és egyéb szolgák béremelésről van szó,akkor valahogy mindegyiknek dolga van és csak pár báb van bent gombot nyomkodni meg laptopon játszani !! Mikor unjátok meg?? Ausztriában Kurzék ezt soha nem tehetnék meg mert az egész kormány repülne mint a kismadár!!!
verőce21
@rokker33: Nem is kell nekünk svájci munkabér, mert túl jó lenne... ott úgyis drágább a lakhatás..., ingatlanárak...
rokker33
@verőce21: Az ostoba fideszes logikát alapján akkor minek kapjon jó fizetést a magyar inkább dögöljön meg a havi 120 ezer forintos fizetésével együtt?? Lehet Svájcba drágább minden,de havi 3-4000 Frank fizetés mellett az emberek jól élnek a gazdaságuk megelőzi az összes EU országot,de mindegy az csak nekünk ne legyen jó!!! Jól van fiam jól bemagoltad a fidesz által képviselt propagandát!!!
verőce21
@rokker33: Látom, sok eszed van...!

Ezzel simán kellene nyomd a mandarint, kantoni akcentussal is... :)
RonaGyuri
egyes orvosok bére, pl. a fityesznyik pártkatonáké!!! =))
kokopelli
@rokker33: Egy biztos,hogy egy svájci munkavállaló a drágább lakbérét könnyebben fizeti ki,mint egy azonos foglal-
kozású magyar,egy hasonlóan nagyvárosban! Sok-sok évvel ezelőtt a BNV-n láttam hogy egy német pavilon kiállított te-
rmékei mellett hogy állt az is,hogy egy átlagos német szakmunkás hány percet/órát dolgozik az árúért!A magyar bérek-
rekből Németo.-ban senki nem venne BMW-t,Audit vagy Mercédest,de még Skodát, lakást vagy házat sem!...(;-))
-
rokker33
@kokopelli: BNV-n egyszer voltam vagy 15 évvel ezelőtt :) A bérekkel kapcsolatban meg van ismerősöm aki Svájcban dolgozik mint hegesztő és nagyon jól megél ott!! Soha nem jönne haza pedig Magyarországon sem keresett rosszul most a 4szeresét keresi, persze azért az összes minősítése megvan és tökéletes munkát végez ami Svájcban egy alap szintű elvárás!!Ott lehet előre haladni de Magyarországon soha! Ezek a fizetések nem elegendőek arra, hogy karriert építsen az ember és persze van olyan munka amiért jó fizetést kapnak az emberek,de sokkal jellemzőbb az alacsony jövedelem!
ómió
De az efftársak a lenyuláshoz vannak "edzve", nem az emeléshez!
kissé felnőttem
@rokker33: ne gondold hogy be vannak betonozva idő kérdése és szárnyalnak is.
kulabombaafityiszre
@Shikari: október 8., 11:46
Takarodj román fostalicska,abból is a fasszopó fajta.
Tudod már mi az a demke ,román korcs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.