A SZFE – kancellár szerint van lehetőség a további párbeszédre.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 63 oktatója által az egyetem új vezetésének írt keddi levél olyan lépés a kommunikációban, amely megnyit egy kiskaput a további párbeszédre

- mondta a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja szerdán délelőtt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

"Az oktatók levelének szellemisége és olvasata azt mutatja, hogy alapvetően legitimnek tekintik a jelenlegi helyzetet, elfogadják a kancellárt, bár a két oktatási rektorhelyettes kinevezési módját nem" – tette hozzá Szarka Gábor.

A kancellár kitért arra, hogy az oktatók a párbeszéd hiányát kérik számon rajtuk, holott – fűzte hozzá – az egyetem vezetése korábban, az október 4-én nyolc pontban megfogalmazott kezdeményezésében rögzítette: mindenről hajlandó tárgyalni, egészen az autonómiáig.

Mi végig a párbeszéd mellett voltunk, annyit kértünk csak, hogy szűnjön meg a blokád és ne fenyegessenek bennünket. Azt gondolom, a kezdeményezés lehetősége most a másik oldalon van, de el kell fogadni a kialakult jogi helyzetet, az egyetemi vezetőket és a tanköztársaság különböző elemei már nincsenek napirenden"

- mondta.

Szarka Gábor kérdésre válaszolva furcsának és szokatlannak nevezte, hogy igazgatási vezetőként nem engedik be a munkahelyére. Hozzátette: fenyegetőnek érezte, hogy amikor belépési kísérleténél megkérdezte, kivel tudna beszélni, a nagy csend volt a válasz.

Ezt az anarchikus helyzetet mindenképpen meg kell szüntetni

- jelentette ki.

A hallgatók saját intézményük ellen dolgoznak, amikor azt nem engedik működni, ami érthetetlen. A körülmények teljesen tisztázatlanok, alapvetően két nevet ismerünk, a tanköztársaságot meghirdető, vezetői posztjáról már lemondott Upor Lászlóét, illetve Csernai Mihályét, aki a HÖK elnöke. Nem tudjuk, kik vesznek részt az akciókban, az sem biztos, hogy hallgatók, mert nem ismerjük a neveket, akikkel tárgyalhatnánk. Ez egy jól felkészített, arctalan tömeg, amelynek tagjai szétzúzzák az egyetem belső működését

- jegyezte meg a kancellár.

Szarka Gábor szerint azok jártak el korrekt módon – név szerint Ascher Tamást, Enyedi Ildikót, Máté Gábort említette –, akik már a modellváltás meghirdetésekor lemondtak egyetemi állásukról. Hozzátette: ha valaki nem tud azonosulni az új helyzettel, a kuratóriummal és annak szellemiségével, akkor megteheti, hogy máshol keres lehetőséget. Kitért arra, hogy ezért keresik meg levélben az egyetem valamennyi munkavállalóját, oktatóját és hallgatóját, hogy nevüket is vállalva nyilatkozzanak a kialakult helyzetről, az SZFE vezetésével való együttműködési szándékukról.

Mindenki arccal, névvel vállalja, egyetért vagy sem. Ha valaki elutasít egy legitim helyzetet, akkor annak nyilvánvalóan máshol lesz a helye. Senkit nem kényszerítünk arra, hogy velünk dolgozzon, de ha ezen az egyetemen ezt állami pénzből teszi, tanít vagy hallgató, akkor vállalja ennek kereteit

- hangsúlyozta a kancellár.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"El lehet menni, vagy be lehet hódolni!" Különösen az erőből átvitt kuratórium, kancellár kinevezése után! Találhattak volna olyan kuratóriumi elnököt is, akinek eddigi "szakmai útját" nem romok jelőlik! Esetleg partnernek tekinteni az addigi vezetést. Ja, ez nálunk mostanság nem divat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
"El lehet menni, vagy be lehet hódolni!" Különösen az erőből átvitt kuratórium, kancellár kinevezése után! Találhattak volna olyan kuratóriumi elnököt is, akinek eddigi "szakmai útját" nem romok jelőlik! Esetleg partnernek tekinteni az addigi vezetést. Ja, ez nálunk mostanság nem divat!
jesz
egy elég lepukkant egyetemi vezető mondta bele a kamerába, hogy a kieső idő nem érdekes, meglesz a diákoknak a félév, még akkor is, ha az idén nem lesz hol tanulni...le tudnak vizsgázni minden további nélkül, nem nagy szám...

Nekem az jött le, hogy egy link bagázs az egész...
...ugyanez a szitu a villamosmérnöki, vagy gépész szakon már nem lenne ilyen laza...ott simán ugrik a félév..ja, hogy ott nagyon kemény a tananyag? Nem is érnek rá lázadni...
verőce21
A ripacsforradalom fölfalja gyermekeit...?
Milyen szomorú is..., a politika fontosabb lett nekik a tanulásnál...
Nyírfa
Egy kicsit meglepődnének, ha egyik napról a másikra kiürülne az egyetem épülete, és úgy is maradna. Vidnányszky emberei berohanhatnának, kitűzhetnék a NER zászlaját, aztán minden órában másik helyiségben tarthatnának helyzetgyakorlatot maguknak, könyvelhetnék a semmit, és élnének boldogan, győztesen, amíg meg nem halnak.
Emlékezetül meg is tartanánk az épületet, kitéve egy márványtáblát a kapu mellé. Itt vérzett el Orbánia a hős fiatalok ellenállásának köszönhetően. A táblát állította a hálás utókor.
tudode
És a tragikomédia folytatódik egy un. illegitim országban!., mert

Shakespeare AHOGY TETSZIK.
.
Szinház az egész világ, szereplők vagyunk csupán!!!
.
---- A „jó“ és a „gonosz“ ellentéte
Az ember a kettő között él és folyamatosan döntenie kell
.
www.bruno-groening.org/hu/brunogroening-hu/bruno-groening-tanitasa/a-jo-es-a-gonosz-ellentete
.
???
kissé felnőttem
vagy a gazdád működését éppen ideje már rég unalmas egysikú
justhpeter
A kuratórium és a kancellár lassan két hónapja hiszi azt, hogy a hallgatók bolondoznak, miközben minden tettükkel igazolják, hogy ők valóban bolondok. A NER-re jellemző rendőrlogikával nekiállnak barmolni és nem veszik észre, hogy a kultúra a műveltségen és az intelligencián alapul, valami olyan dolgon, ami nem fér össze ezzel a militarista gondolkodással.
Szomorú, de az egészségügyben ez már be is igazolódott, amikor a legutóbbi NER-törvény akarta megerőszakolni az erősen tudásalapú világot.
Sámannus
Mehetnél má a Közel-Keletre, ott van szükség tábornokra, de látom a gatyu most is tele szalad, ha a pohos rádóbégázik .
fidem
@Shikari: "Az ami vagy, már jutalom és büntetés is egyben azért, ami vagy."
human
Mondja az aki idegenként fejszével kopogott be az egyetem ajtaján.
gina
Aki itt szemét az ti vagytok mocskos fidesz csatlósok,ti vertek szét mindent ami demokratikus és még jó,, remélem megkapjátok amit érdemeltek...
tudode
Megismétlem!!!
.
Tárgyoéagpsam!!!
.
Nincs egyébről szó, mint a mindenreható az un. járványveszély "első hulláma/fázisa"-ra hivatkozva visszaélt az un.felhatalmazási törvénnyel, és akármilyen sarzsival vírusnak tekintve hét egyetemet, alapítványosíttatta:
.
Alapítványokba szervezi ki a kormány a felsőoktatást
.
------Egyetemek hitbizományba.
magyarnarancs.hu/belpol/egyetemek-hitbizomanyba-130584
--------------------------------
.
Ez a gyermekkori álma is a rötyipapírjának a revíziójába tartozik/hat/het:
.

------ Alkotmányrevíziót tervez Orbán (összekeverve a szezont a fazonjával, illetve a vírussal)
hvg.hu/itthon/20180608_alkotmanyreviziot_tervez_orban
------------------------------------
.
Így működik az EU bacilusa, hazájában mutálódva vírussá, és addig amíg van aki elvégzi a piszkos melót helyette, ez a Gánt-kő ki tudja hol áll meg, magyarok magyarok ellen, annak örömére, aki a konfrontációtól duzzad duplájára!
creativehun
@Shikari: Igaz...de ...ha már állatmeséknél tartunk...azt a juhászkutyát meg amelyikre nem hallgatnak a juhok...azt meg elkergeti a juhász!
Nyírfa
Aszongya a kancellár, ha a lekapcsolt internettel, a felszólításaival nem ér célt, akkor tovább megy. Tovább az erőszak útján.
Orbán meg hátulról sugdos a fülébe: adj, nekik, vidd be a gyomrost, tanítsd meg ezeket kesztyűbe dudálni!

Ma kiderült, hogy a diákok és a kollégisták fizetik az internetet, nem a fenntartó. A kancellár, jogtalan, önkényes intézkedése miatt felelősségre vonható, és lemondatható.
fck u
SZFE: A sztrájk folytatódik, 23-án ’56-ra emlékező tüntetés indul a Műegyetemtől

Törvénytelen a sztrájkolók listázása, a személyes adatokat csak a bérszámfejtésben érintett hivatalnokok hivatottak kezelni, majd megsemmisíteni, továbbá törvénytelen a kollégiumi diákok infrastruktúráját megvonni, amiért fizetnek.

hirklikk.hu/kozelet/szfe-a-sztrajk-folytatodik-23-an-56-ra-emlekezo-tuntetes-indul-a-muegyetemtol/371109/
advocat
Ennyiért? Bármit! Ez egy barom katona! Az is marad! Csak segget nyalni tud.
Lepényleső
Az első kormányalakításkor felkért pénzügyminiszter jelölt kérése kapcsán a bán válasza,- idézve a hallgatót;
"Tulajdonképpen nem teljesíthetetlen amit kért,de én nékem senki ne mondja meg mit tegyek!"
Ekkor 1998 évében jártunk. A kutyából ha nem lesz szalonna,a bánból miért lett volna azóta demokrata?
ómió
"Arctalan tömeg" lenne? Ahhoz képest a "modern" Lenin fiu "arcuk" elég jól látszik!
Aki Én
@verőce21: @Shikari: Komolyan mondom nem értem, kérlek segítsetek megérteni.
Ezek a csendben tiltakozó fiatalok kiverik a biztosítékot, a 2006-os felforgatók meg hősök.
Hogy van ez?
Aki Én
@Shikari: ...én pl nem hallom őket, nem félek a családommal az utcára menni, nem lángol miattuk semmi... Úgy gondoltam, hogy a 2006-os hősökhöz képest mindenképpen. Uszításnak meg akkor nevezem majd, ha rajtad túltesznek.
Szóval 2006 mitől hősies???
Clavigo
@Shikari: Legalabb nem szarnak az utcára,,mint te, gyökér..2006- ban..
Clavigo
@Shikari: ??? Megduplázták a cujka- fejadagodat,,muzsik ?
Aki Én
@Shikari: Ma nincs tömeg, kik százezreket tartanak rettegésben, felgyújtják, élhetetlenné teszik a fővárost.
A világon mindenhol ezt teszik hasonló esetben, sőt, az amerikai esetnél te is erre biztattál.
Mint tudjuk, a fideszesek ma is éleslőszert használnának.
Aki Én
@Shikaritka hülye: Már megint a régi lemez? Aki a nemzeti-beteged ellen szólni mer, az terrorista?
Te súlyosbodó elmebeteg, te :(
Aki Én
@Shikari: ,,Remélem, hogy lesz felelősségre vonás! "
Jó úton jársz. Hamarosan te lehetsz ennek a felelős, tárca nélküli minisztere. Észrevetted, hogy egyre több az ilyen ,,tárca nélküli"? Ezek egymást is meglopják.
evacica
Ez a senkiházi em tudom, hogy tud úgy a tükörbe nézni,,hogy nem köpi szemen magát! Ez a pasas mindenre kapható jó pénzért amit Orbán a mi pénzünkből meg is tesz! Pénzért a saját anyjukat is eladják! Mocskos gerinctelen senkik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.