A Magyarország elleni brüsszeli támadások mögött a hazai ellenzék áll, az ő "kottájukból játszanak" – mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit: a magyar ellenzék "kottájából játszanak" Brüsszelben
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit elmondta, ez volt a jellemző a jogállamisági eljárásnál és a tavaszi támadásoknál is, amikor bár minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormányt soha nem látott nemzetközi "össztűz" alá vették.

Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének kiszivárgott videójából is az derült ki – hívta fel a figyelmet a miniszter –, hogy maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a "külföldiek szájába adni".

Hangsúlyozta, a kormány jogilag aggályosnak tartja, hogy a jogállamisági jelentésről az uniós minisztereknek kellett vitatkozniuk, hiszen ehhez sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem járult hozzá, vagyis nem volt meg a tagállamok egyhangú akarata.

A támadások ellen Varga Judit szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver, hiszen el kell mondani a közvéleménynek, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben.

Példának azt hozta, hogy miközben a korrupció egy kiemelt téma, elfelejtenek arról beszéni, hogy egy sor országban hatalmas botrányok voltak a pénzmosás miatt, s erről is hallgat a jogállamisági jelentés.

Ellenzéki oldalról ezúttal sem volt lehetőség reakcióra a közpénzből működtetett rádióadón.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 09:42
Ne dühöngj, mert még nem tették elétek a fekete levest. Az biztos, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Amikor erre sor kerül, akkor fognak vezéred és pribékjei igazán ajvékolni. Sajnos addig a magyar népre, még sok megpróbáltatás vár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
lassan összejön egy tehetséges börtönkórus...
kereső
@kissé felnőttem: több az!, mint tiz.
nevemnick
Arra lennék kíváncsi, hogy mire gondol ez a ,,hölgyemény" esténként, mielőtt leteszi a fejecskéjét a selyem párnácskájára, amitől másnap reggel eljátsza, hogy ő jó ember, holott csak fideszes...
Lepényleső
Vajon honnan ismeri az ellenzékieknek mondottak kottáját,talán ő íratta velük minden hangját?
ómió
Az itthoni Soros-csicskák a brüsszeliek tollbamondói!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.