A Magyarország elleni brüsszeli támadások mögött a hazai ellenzék áll, az ő "kottájukból játszanak" – mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit: a magyar ellenzék "kottájából játszanak" Brüsszelben
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit elmondta, ez volt a jellemző a jogállamisági eljárásnál és a tavaszi támadásoknál is, amikor bár minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormányt soha nem látott nemzetközi "össztűz" alá vették.

Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének kiszivárgott videójából is az derült ki – hívta fel a figyelmet a miniszter –, hogy maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a "külföldiek szájába adni".

Hangsúlyozta, a kormány jogilag aggályosnak tartja, hogy a jogállamisági jelentésről az uniós minisztereknek kellett vitatkozniuk, hiszen ehhez sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem járult hozzá, vagyis nem volt meg a tagállamok egyhangú akarata.

A támadások ellen Varga Judit szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver, hiszen el kell mondani a közvéleménynek, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben.

Példának azt hozta, hogy miközben a korrupció egy kiemelt téma, elfelejtenek arról beszéni, hogy egy sor országban hatalmas botrányok voltak a pénzmosás miatt, s erről is hallgat a jogállamisági jelentés.

Ellenzéki oldalról ezúttal sem volt lehetőség reakcióra a közpénzből működtetett rádióadón.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
A tengós csaj egyre mélyebbre megy, gondolkodó ember rájön: csak magukat áztatja. olyan baromságokat hord össze.
besúgó apjától ezt tanulta?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
lassan összejön egy tehetséges börtönkórus...
kereső
@kissé felnőttem: több az!, mint tiz.
nevemnick
Arra lennék kíváncsi, hogy mire gondol ez a ,,hölgyemény" esténként, mielőtt leteszi a fejecskéjét a selyem párnácskájára, amitől másnap reggel eljátsza, hogy ő jó ember, holott csak fideszes...
Lepényleső
Vajon honnan ismeri az ellenzékieknek mondottak kottáját,talán ő íratta velük minden hangját?
ómió
Az itthoni Soros-csicskák a brüsszeliek tollbamondói!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok