Üzentek az EU-nak.

Nagy bejelentést tett Orbán Viktor a lengyel miniszterelnökkel

A lengyel álláspont ismeretében Lengyelországgal közös közleményt adtak ki, melynek utolsó mondata, melyet Orbán Viktor a kormány és a parlament többségének felhatalmazásával írt alá:

Mi egyesíteni fogjuk érveinket és erőinket ebben a vitában és Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan lenne.

Forrás: Blikk

Kép: TV2

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ez már a végső vergődése ennek a marhának...csak az a baj hogy majd az országot is rántja magával a bukásban,ha ki nem gyomolják addig!!!
Qqberci
"Ez a harc lesz a végső" aztán elzavarnak benneteket kapálni...
csak úgy....
a V4 böl maradtak ketten és most üzengetnek! orbán mi ellen harcol?
a korrupt rezsímet szeretné így föntartani? az olaf szerint ök voltak a fölopósok és ez ellen így védekeznek,hogy mindenkinek hadat üzennek?
európában mindenki hülye csak ök nem? ezt ki hiszi el nekik a shikarin kívül? fosnak az európai ügyészségtöl és a felelöségre vonástól.., pedig nem ússzátok meg !
rokker33
@justhpeter: Mégis a 2 legbefolyásosabb diktátor Európában! Nem tudnak ellenük semmit tenni az EU vezetői hiába a sok zagyva szöveg nem értek el vele semmit!
rokker33
Hagyjuk már ezt az elzavarják dumát meg majd lesz következmény stb!Az Eu néppártból sem rakták ki a fideszt az EU vezetői évek óta fenyegették hogy szankciót alkalmaznak,de ebből semmi nem valósult meg!A V4 sem tett semmit a 2 diktátor ellen akkor milyen szankciókra számíthat Orbán és a lengyel elnök??Kb semmi majd 10 év múlva kapnak egy ejnye bejnyét kb ennyi lesz a sok éves lopás következménye!!
kereső
Egyszóval a dva bratanki védi egymás scheggét. Az Európa Tanácsban egyhangú döntés kell.
Csizmás Kond
@Horizont: Azokra akik itt a brüsszeli ukázt várva haragudnak a kormányra hogy nem akarja elfogadni a buziházasságot, a számozott szülőket, akik a ferdehajlamuaknak akarnak gyereket örökbe adni, akik migráncsokat akarnak befogadni maguk mellé...
csak úgy....
@Csizmás Kond: kik neked a buzik? nekem te meg a shikari...sött! ti ketten hülye buzik.
verőce21
Forduljon bírósághoz Ursi, ha nem tetszik a vétónk.
Az uniós politikusok vádolják jogsértéssel, a magyar és lengyel kormányokat. Akkor talán a vádlóknak kellene bizonyítani a vádjaikat!
(pl. Senki sem tudja bizonyítani azt, hogy nem ölt!) Ez a fordított jogszolgáltatás az Ursula találmánya, vagy valamelyik soros-ügynök fejéből pattant ki?
csak úgy....
@Csizmás Kond: orbánéknak itt többröl van szó mint a buziházasságról!
ki nem szarja le,hogy mit csinálnak a buzik,persze téged fölöttébb izgat a téma.
a korrupt ,lopós bagázs veszni fog és ti élhettek shikari tibivel kettesben.
jesz
a lengyelek óva intették az elnöküket, hogy vétózzon...namost, ha az elnök visszatáncol, és nem vétóz, akkor Orbán ott áll egyedül a vártán?
Erre a kérdésemre itt a kocsma előtt azt mondta egy cimbi, hogy Orbán nem fog segget csinálni a szájából...de akkor mi lesz?

Ajaj...szar van a palacsintában...
SystemError
Szeretné Orbán kihúzni a hazudozással és időhúzással 2022-ig, hogy addig rabolhasson, de ismerik már a zsebes kis retket.

Biztos Soros véleményét is kikérik az EU-ban és ő röhögve fogja mondani, hogy nehogy belemenjenek..:)
kissé felnőttem
Leyer Asszony elmondta : nem vétózni kell a bírósághoz kell fordulni. mert igy azért a tőbbieket szivatják
.Csak ugye ez megin tökörészés lesz 7 évig. Magára fog maradni mert konok.
tudode
Nincs egyébről szó, mint egy közjogilag érvénytelen sarzsival visszaél azzal, hogy az EU megalakulása óta nem volt példa arra, hogy egy nem is miniszterelnök dirigáljon annak a klubnak, amelynek köszönhető az, hogy nem volt háború 75 éve.
.
----- Orbán Viktor nem is miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=7s
--------------------------------
.
Annak következtében, hogy az alaptörvénye közjogilag érvénytelen
.
www.youtube.com/results?search_query=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen
---------------------------------
.
Amelynek következtében Magyarország nevű állam nem létezik
.
.www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+&aqs=chrome.2.69i57j35i39l2j46i433j0i433j0i131i433j0i433j0i131i433.8985j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------------------
.
Más izéjével veri a csalánt, Lengyelország gatyája alá bújva, mert a konfrontáció élteti!
.
Még egy családban is sok(k) egy hozzá hasonló kleptomániás párttitkár!

.
csak úgy....
@verőce21: elmegyógyászati szakértöknek kell dolgozni viktoron,hogy kiderüljön ,hogy anno az apja is verte a vétói miatt? na eriggy má...tallinba
Csizmás Kond
Most mindenki a vétóval van elfoglalva, viszont a jogállamiság fogalmát szerintem egyikőtök sem tudná megfogalmazni, és a szégyen az hogy bár a zunió ahoz köti az ebet ő sem tud egy egységes fogalmat meghatározni...szóval ez a vét tulajdonképpen a zunió tudatlanságát próbálja fékezni.
Csizmás Kond
@Horizont: Az a te bajod...a nyaloncság meg falhozállítás meg minden általad felsorolt izé ugyanolyan érvényes rád, rátok, csak a célpont más...törénetesen a vén szarkupec...és szerintem hogy annak nyaltok be aki a pénzét fiaztatva ver át titeket jobban kéne szégyelld de hát kinek mire futja...pedig fogod csak akkor már késő lesz.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem azt kértem hogy kimásolj...és angolszász..miért nem maori vagy hotetotta. A magyar állam jogállam és benne van az alaptörvényben...na azt kéne valahogy megmagyarázni..
pécsi
@Horizont: Gondolom remegve várjátok a szemkilövető gyurcsótányt, vagy a kgb-s feleségét, lesz majd adóemelés, " el lehet menni"- ha nem tetszik! Beindul a szocialista átalakulás, padlás lesöprés és a káderezés. Jó mulatást bolsevikok.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ne lopj és ne hazudozz,ne döndsd nyomorba az országodat és ne külföldiekkel szavaztass magadra,akik csak anyagilag élveznek de nem fizetnek neked adót!
ne támogasd a focisták bérét de aki nem talál munkát vagy beteg,azt kutya kötelességed!
nézz a körmére a családnak és a haveroknak,akik szemtelenül gazdagodtak a fényességed alatt! -vagy ha tudsz a dologról,akkor légy szerény mint egy ibolya és ne vétózz,ne keverd tovább a szart,mert nem csak a te jövöd forog kockán...,ne játszd el magyarország becsületét és jövöjét!
Csizmás Kond
@Horizont: Azt hogy tudod megmagyarázni, hogy egyetlen figyelmeztetés, felhívás vagy akármi soha nem hangzott el hogy az Magyarország nem jogállam de most hogy a pénzosztozkodásra került a sor előállnak hogy nem jogállam ?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Tisztázzunk végre valamit. Gazságügyi nagysasszony azt mondta az ő szájával, hogy nincsen a jogállamiságnak egyértelmű definíciója. Aztán meg rá nem sokkal azt, hogy nálunk a jogállamisággal semmiféle probléma nincsen. Akkor most nem tudjuk mi az a jogállam (mert nincsen egyértelműen leírva) de azt tudjuk, hogy nincsen vele semmi probléma. Ugye mennyire furcsa így, egymás mellett ez a két kijelentés?
Mindemellett, a csatlakozásnak nem volt feltétele a jogállamiság biztosítása?
Utolsó kérdés, hányszor kell még ezt elismételni?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Ne kezd te is...nincs egy olyan közös meghatározás ami minden uniós tagországban ugyanaz lenne, mert minden állam más más törvénnyel rendelkezik amit így mindenki elfogadott csak most basztatják a szart, hogy ők állapítsák meg mi tetszik nekik és mi nem, és majd az lesz a tuti...hát ez nem így megy.
csak úgy....
@Csizmás Kond: és ezt próbálja a büdöslábu jóska kihasználni! :)
már a V4 nél is beletört a bicskája a fölösleges kekeckedésbe, orbán nem nyugszik míg nem éri el,hogy magyarország a leg gyülöltebb országok listáján nem szerepel és akkor löttek az idegenforgalomnak a balatonnak és gyakorlatilag mindennek! remélem megéred a totális káoszt, amit viktorod okozott! :) gyakorold a legelést,még jól fog jönni..
Csibi
@csak úgy...: Az ellenzékki összefogásnak meg lesz az eredménye.
www.gyaloglo.hu/users/08/11/24/792622.jpg
Hajrá!
Csizmás Kond
@Horizont: Ha egy ország nem jogállam annak nincs mit keressen a zunióba. Az hogy mindenben belekötöttek nem jelent semmit, ugyanis nem kérték hogy azt változtassák meg vagy amit kértek azt meg is változtatták...szóval csak taknyolás az egész. Minden országnak mások a törvényei, tehát ezáltal sem lehet a jogállami fogalmat egységesíteni törvényváltoztatás nélkül.
Szerinted amerika jogállam a sorosi felfogás szerint ?
Csizmás Kond
@Horizont: lemaradt...az a freedom izé meg egy szervezet baszki nem országitélő hatalom...ilyent bárki tud alapít egy lófaszt és aki nem olyan azt lefokozza...ilyen marhaságokkal előállni...
Csizmás Kond
@Horizont: Kifogytál a szusszból kislány...ilyen a sántakutya esete is...
csak úgy....
@Csibi: neked ugyi a shikari gyün be? akkor okosodj vele ..
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te baromságaid nem ismernek határt,persze a jó fideszestöl ez követelmény!
Gazella
Lengyel tahót utasította a szenátus, hogy vonja vissza a vétót!
Gazella
@Gazella: ÉS ez a szenátus, pont a lengyel szenátus.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mondd, neked nem tűnt fel, hogy a 27 tagállamból 25 tudja és érti miről van szó, csak éppen Magyarország kormánya nem?
csak úgy....
@Giovanni Alba: fideszes szemcseppet használ,neki csak az a világos amit orbán mond! ha viktor azt mondja,hogy európában mindenki hülye csak ö nem,erre is bólogatna a sicc! a fideszes slepp nem túl erös gondukodásbu ,cca. mint régen a kan bella vereskatonák..
tudode
Micsoda nagy lefje van őféleségének a 22%-os SS győzelmével akkor, amikor a választásra jogosultak 22%-a, más pártokra 21%.a, és 47% nem adta egyik pártra sem a voksát
.
---- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
-------------------------------------
.
Amúgy közjogilag érvénytelenül, nem is miniszterelnökként!
.
Sportolóként annyi emberség nincs benne mint egy hangyában. Bocsánat a hangyáktól.
.
Az az ország megérdemli a sorsát, amely/aki egy hozzá hasonló kleptomániást választ újra, és újra. Azzal együtt, hogy azt is megérdemli, hogy befejezze ez a politikai szélhámoSS a művét, mégpedig azt, hogy a sarkadzó demokrácia amely
Magyar KÖZTÁRSASÁG Élt:
1989.10.23 12:00:00-tól 2011.12.31 23:59:59-ig..
----------------------------------------------------
.
Évtizedek kellenek ahhoz, hogy kiheverje az ország őfélesége kleptokrácicáját!...
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Ez sem így van. ...ők nem vétóztak ...ennyi.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Hát ez most nagyon vicces volt. Most komolyan, súgták ezt neked?
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem is fognak? mondjuk orbán és a fidesz ellen,mikor tele lesz velük a tökük? orbán miért vétózott? csak nem a buzeránsok miatt? :)
nem köne mindent gondolkodás nélkül megenned , egyszer az okozza a veszted..
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Neked biztos nem súgnak, ezért is értetlenkedsz. Ez a vétó a pénzosztásról szóló tervezet előterjesztését akadályozta meg, vagyis ha most át is megy még azt el kellett volna fogadni, megszavazni stb...figyelj oda miről van szó ember ne csak az érzelmeidre hallgass.
Sámannus
Ő fogja a lengyelek bocskorát fényesíteni.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Hogy miről van szó? Az EU következő hétéves költségvetéséről van szó, meg a károk mérséklésére szánt forrásokról van szó, meg a kekeckedésről van szó. Ha igaz az, amit a vezír meg a V. Jucus mond, miszerint itt a jogállamisággal semmi gond, akkor mire a vétó? Ha nálunk korrupció még csak nyomokban sem fordulhat elő, akkor miért is nem csatlakozunk a közös ügyészséghez? Ha semmi rejtegetnivalónk nincsen, akkor minek a ködösítés és a habverés. Megint megkérdem, Magyarország és Lengyelország lakossága kb. 40 millió. A többi tagországé kb. 400 millió. Ők elfogadják mert nem vétóznak, nincsen ellentmondás, mi vétózunk mert nem fogadjuk el, mert a jogállamiság nekünk homályos fogalom, bár minden rendben van vele.
A lekezelő beszólogatásaidat tartsd meg magadnak.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a pénz beszél és orbán ugat? azért bebaxna ,ha ez a többsincs királyfi még jobban becsavarodna és azt hinné,hogy ö és a lölö a fönök az eu. ban..
persze te,mint kóbor erdélyi sicc ,vagy letelepedési kötvényes arab...,neked nem baxxa a csöröd ,pld. a türk tanácsra kidobott fölösleges és a többi ellopott! te egy ócska macska...
csak úgy....
@Giovanni Alba: egy országot nem lehet, de egy lopós és áskálódó tetves pártot miért nem lehetne kizárni az eu. ból!?
csak úgy....
@csak úgy...: mi lett a fideszböl ? falu végin kúrt a kocsma..
amaramaistanna
Tízből nyolc európai úgy gondolja, hogy az uniós forrásoknak csak olyan tagállamokba szabadna áramolnia, ahol tiszteletben tartják a jogállamiságot és a közös demokratikus értékeket. Nemsokára egy új mechanizmus gondoskodik arról, hogy ha egy tagállam nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, akkor azzal az uniós források kifizetésének felfüggesztését kockáztatja. - Forrás: [email protected] Itt lehet megnézni a videót amely bemutatja, hogy az uniós források milyen komoly segítséget jelentenek majd a járvány utáni újrakezdésben: multimedia.europarl.europa.eu/hu/a-stronger-budget-to-get-europe-back-on-its-feet_N01-AFPS-201117-MFFR_ev
Gazella
@rokker33: de tudnak tenni!! Hirtelen kilepnek az EU-bol az országok és alapitanak új Eu-t magyar és lengyel nélkül.
TollerBela
Az elenyésző kisebbség uralma a túlnyomó többség felett ! Ha ez bejön orbánnak, akkor tényleg csak a kíméletlen gazdasági harc marad. Azt ugyanis nem nyerheti meg ez a nagypofájú törpegazdaság. Értünk ugyan kár lesz, de hát, ahol gyalulnak ...
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Ne velem vitatkozz hanem keress rá a kérdéses határozatra és olvasd el...ha tényleg érdekel sokmindenre rá fogsz jönni ha nem akkor ugyanúgy fogsz értetlenkedni mint most.
...segítségül mivel én olvastam ide írok nem szószerint néhány benne lévő dolgot...pl az hogy ki hogállam vagy ki nem azt egy csoport fogja megállapítani, vagy az hogy kinek és miért adnak valamit azt is egy másik csoport fogja megmondani...ha nekik ez a jogállamiság akkor basszák meg. Amúgy ez az egész cécó nem segélyezés hanem csak jóváhagyás lesz hogy ki vehet fel kölcsönt, és mivel sem a megfogalmazás nem kedvez Magyarországnak sem kölcsönt nem aha nem volt semmihez kötve, az ilyen dolgokat csak valami kupec találhatja ki, és a zunió szégyene hogy a legnagyobb bajban is mindenből valakinek a malmára akarja hajtani a vizet nem önkéntesen segít a bajbajutottakon semmiféle megjegyzés vagy mellékzsarolás nélkül.
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: kijavítom...sem kölcsönt nem akar felvenni így semmi érdeke, hogy valami jövőbeli átveréshez adja most a kézjegyét és ha unió viselkedjen társként ne hasznot akarjon húzni a járványból vagy más dolgokból mert soha nem volt semmihez kötve semmilyen segítség csak most valami kupec fogalmazhatott ilyen ordenáré törvényt
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nekünk nem kell kölcsön, nem adósítjuk el az unokáinkat, ezzel szemben felvettünk kilencszáz milliárd piaci alapú hitelt. Az uniós nem kell, mert akkor még abba is beleszólnának, hogy a pénz oda kerüljön ahová szánták, és ne újabb haszontalan stadion épüljön. Még mindig azon "értetlenkedek", hogy az uniós tagállamokkal szemben áll két renitens, de egészen biztos hogy nekünk van igazunk, és mindenki más téved.
Ne veled vitatkozzak? Te mondasz hajmeresztő dolgokat, a lényeget lazán ignorálva.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ALAPVETÉS
A) cikk
HAZÁNK neve Magyarország.
B) cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország államformája köztársaság.
(3) A közhatalom forrása a nép.
(4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.
B cikk, első pont
Most akkor tudjuk mi a jogállam, vagy nem tudjuk? Ha tudjuk, mert Magyarország jogállam, akkor mi ez a hiszti a definíció, illetve annak hiánya miatt? Mert ez volt az eredeti téma.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...mitmondjak. ha ezeket a kijelentéseket nekem tulajdonítod...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Ne mondjál semmit, ez idézet az alaptörvényből.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Összegezve...abba kötöttél bele hogy " Gazságügyi nagysasszony azt mondta az ő szájával, hogy nincsen a jogállamiságnak egyértelmű definíciója " stb...majd a kölcsönökbe stb és most idemásolod a mi jogállamiságunkat ami bizonyítja hogy van , viszont az még nem jutott el a tudatodig, hogy ki állítja és miért hogy nincs vagy miért kell azt egy valamilyen összevállogatott csoport megállapítsa hogy van vagy nincs vagy mikor van és mikor nincs.
...egyszóval milyen alapon kérdőjelezi meg valaki hogy egy unióstárs nem jogállam ha arra nem talál bizonyítékot?
és olvastad a hollandokról közölt írást ?
karma1
@SystemError: Mar mondta Soros, hogy ne menjen bele semmilyen kompromisszumba most az egyszer, mert akkor szetesik az Unio - ugyanis orban ma alair, hogy nem vetoz, aztan meg megis de. Azt sem lehet elhinni, amit kerdez.
A dagadt focista megint bemenekul a lengyelek szoknyaja moge, - egyetlen kurva szoval sem meri nyultan kimondani az akaratat, inkabb ilyeneket szovegel:
"Mi egyesíteni fogjuk érveinket és erőinket ebben a vitában és Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan lenne."
Ennyire pitlak,. Nem fog o ugyebar semmi mast tenni, csak Lengyelorszagot "megvedeni" ! Adjanak mar egy puskat a kezebe, es dobjak ki valahol Afganisztan folott, es lovoldozzon vegre egy igazi haboruban, ha mar nem tud masra gondolni!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Milyen alapon kapálózik valaki a jogállami normák kifejezés ellen? Mondj valamit a hatalmi ágak önálló és független voltáról, a sajtószabadságról, a köztévé kiegyensúlyozott, objektív tájékoztatási metódusáról. Mondj valamit Alkotmányról, alaptörvényről, alkotmánybíróságról, és az alkotmánybírák kinevezési gyakorlatáról.
Az nem médiapluralizmus, ha az összes megyei napilap egy szervezet alá van benyomorítva, és az a szervezet deklaráltan fideszpárti. A legfőbb ügyész annyira távol áll a kormánytól, hogy polt és orbán együtt vigyorog a focimecsen a VIP páholyban.
Azt se felejtsd el, hogy az unió egy szövetség, melynek tagjai vagyunk. Vannak szabályok, amit a jelek szerint 25 állam elismer, kettő nem. A többségnek nem okoz gondot a jogállami feltételrendszer értelmezése. És ennyike.
kereső
@Giovanni Alba: És , amellett, hogy nem érti ))))))), amilyen hülye még be is vallja, hogy nálunk olyan nincsen- vagy, ha van is, az olyan illiberális, ami meg nem fellel meg a csatlakozási szerződésnek, melynek 90%-át az első orbán tárgyalta le.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Nem én kapálózok János, hanem a zunijó...nekik nem tetszik ők nincsennek megelégedve.
...és média...fogj neki és írj...az hogy ma mindenki csak a kacsahírekből akar megélni úgy hogy a kényelmes székéből vagy ágyikójából fel sem kell kelni arról én nem tehetek ha nem kel a lapjuk cikkeik meg stb és ha valaki valamit megvesz az az ő dolga , vedd meg te és üzemeltesd
...és ügyész meg kormány meg ország, ezek egy egységet kell alkossanak, és nem olyant ami pl sorosgyurinak tetszik hanem olyant ami az ittélő valahánymilliónak tetszik és jó.
Ha pedig neked a kinti jobb miért szenvedsz itt...percenként van valamilyen járat kifelé Jani
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Cicus, ne kóstolgass. Félrebeszélsz, nem érted a lényeget, vagy csak úgy teszel, ami még rosszabb.
Ha és amennyiben tényleg akkora hatalma és befolyása van Soros Györgynek mint mondod/mondjátok, hogy a zsebében van az egész uniós bürokrácia, akkor szerinted tényleg újságokban üzengetne miviktorunknak?
Ha valóban világuralomra tör, akkor mi haszna abból, hogy lerombolja a gazdaságot? Szerinted migránsokkal akarja elárasztani Európát, hogy mindenki mást kiszorítson. Jó, de aztán mit kezd vele? Belegondoltál te már ilyesmibe?
A legfőbb ügyész ne alkosson a kormányfővel véd és dacszövetséget, mert az ügyészségnek a törvényesség felett kell őrködnie, és nem a haveri kör mocskát takarítania. Az Állami Számvevőszék is jó firma. Pont beleillik a csapatba.
Ne hadoválj az újságokkal kapcsolatban se, ha megkérhetlek. Messziről bűzlött az egész KESMA sztori, bár van aki nem hajlandó észrevenni, sőt, még védelmébe is veszi. Sok helyen még mindig a megyei napilap a hírforrás, és a politikai rész fidesz propaganda, az ellenzékről csak mocskolódás, bizonyítatlan, de mindenképpen karaktergyilkos híresztelések jelennek meg.
A médiapluralizmusról tehát az a véleményed, amit itt összehordtál? Meglehetősen szánalmas magyarázkodás.
A végére még egy megjegyzés, az Unió mi is vagyunk, fogd már fel végre. A magyar képviselők is ott vannak Brüsszelben, az a város nem a szomszéd vár, amellyel hadban állunk. Nyisd ki a szemed és nézz körül. Ha az Unióval van gondod, akkor fordulj bizalommal Deutsch T. korlátozottan cselekvőképes, valamint Szájer (a Handó nagysasszony férje) képviselőkhöz, és kérd számon rajtuk a teszetoszáskodásukat.
Fidesz - 13 mandátum
Dr. Trócsányi László
Dr. Szájer József
Járóka Livia
Deutsch Tamás
Gyürk András
Dr. Gál Kinga
Hölvényi György
Győri Enikő
Dr. Kósa Ádám
Bocskor Andrea
Deli Andor
Hidvéghi Balázs
Tóth Edina
Csizmás Kond
...a lényeg hogy zagyválnak a jogállamiságról, holott épp azzal nem tudnak megfogni. A vétó meg épp jókor jött, ugyanis így bizonyossá válik, hogy a zunió csak az időt húzza krízis időben. Nem volt erre semmi szükség ugyanis nem a saját pénzét kellett volna szétossza hanem a kölcsönök felvevését meghatározni, egyszóval ezzel épp soros orra alá borítottak a bilit.
...ja és mi is unió vagyunk ...persze épp ezért élünk olyan jogokkal ami nem megfelelő eredményekhez vezetne
rokker33
@Gizella: Ilyen ostobaságot még nem olvastam pedig vannak itt ostoba emberek akik csak okoskodni járnak ide,de ilyen hülyeséget rágen olvastam !Kik fognak kilépni az EU ból ?Hmm ?? lássuk csak a németek franciák Belgium az olaszok ??Hisz ők alapították az Eu.t ! Talán a V4 tagjai Lengyel és magyar biztosan marad az ingyen pénz miatt ha Csehország és Szolvákia kilép még nem lesz semmi következménye!Akkor kik fognak új eut alapítani te ostoba jószág!!??Kíváncsian várom a válaszod!
tudode
Az ország sara az, hogy az un. soros elnöksége óta baromkodik az EU-ban!
.
Nevezetesen a Libe, a Taveras bizottság, a Sargentini jelentés hívta fel a figyelmét, hogy az EU nem az a hely, ahol vagánykodha, illik/kötelező bertani az EU-ban elvárható jogállamiságot!
.
Sorjában:
.
----- LIBE-bizottság: Elmarasztalták Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=YlWlDPVNorE&t=60s
---------------------------------------
.
... Tavares jelentés
www.youtube.com/watch?v=luTOH3xAa9o
---------------------------------
.
------ Sargentini-jelentés: Orbán beszéde az Európai Parlamentben
www.youtube.com/watch?v=Hedv3vGpvNQ&t=481s
.
Rátette au 'i"'.re a pontot a vétójával, kiszúrva 470 millió állampolgárral,összetévesztve az EU-t a nevelőintézettel!!!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Egészen biztosan van valami elmekórtani szakkifejezés arra, hogy valaki a tényeknek ellentmondva, semmitől nem befolyásolva csak darálja a szöveget papagáj módra. Nem zagyválnak a jogállamiságról, fénylő csillagunk és holdudvara hord itt össze hetet-havat, hogy valahogy kibújjon a felelősségvállalás alól. A vétó csak arra jó, hogy megmutassa, a kormány első emberének az égegyadta világon minden fontosabb, mint a krízishelyzetben lévők megsegítése. Az a zsarolás amit a csúti birkapásztor művel. Akadályozza a költségvetés elfogadását a jogállamisági feltétel miatt, pedig szerinte itt ezzel minden a legnagyobb rendben van. Hogy akkor mi a baja vele? Az, hogy a gazdaság talpraállítására szánt összeget nem lehet saját zsebbe rakni.

"ja és mi is unió vagyunk ...persze épp ezért élünk olyan jogokkal ami nem megfelelő eredményekhez vezetne"

Ezt a mondatot értelmeznéd számomra? Kicsit zavarosnak tűnik.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ..kérdezd meg az orvosodat...
Ami a vétót jelenti..utoljára...joga volt hozzá és élt vele. Ez egy elfogadott szabály nem most kitalált mint a jogállami aztsemtudjákmi.
...értelmezés...a vétó az egy jog nekünk is és éltünk vele, mert ha nem a határozat amit megvétóztunk még hozhat kellemetlen meglepetést.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mi volt most a vétó célja? Valami nagy-nagy igazságtalanságot akadályoztunk meg vele? Hátrány érte volna az országot? Itt, minálunk minden rendben van, akkor miért nem mutatjuk be? Mi a félelem oka? Te tényleg nem látod, hogy ez csak időhúzás, de nem az Unió többsége részéről, hanem a nagyvezír miatt.
25 országnak tesz keresztbe, zavaros magyarázkodással. Kettő tagállam áll szemben a huszonöttel, és a kormányunk vezetője köti az ebet a karóhoz, ő ugyan nem fog kompromisszumokat kötni. Akkor mit fog csinálni? Toporzékol, követelőzik, tehát zsarol.
A jogállamiság nem egy most kitalált akármi, a csatlakozás feltétele volt, benne van az alaptörvényben is, akkor mi a búbánatról nyávogsz?
A kalapod a szemedre csúszhatott hogy nem látod a nyilvánvalót. Varga Misi már arról beszélt, elképzelhető, hogy jövőre már nem jön pénz az Uniótól. Akkor mit fogunk csinálni? A büszke vétókért nem adnak kenyeret a boltban.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: A vétó célja hogy a zunió költségvetési elosztása ne politikai kifogások alapján történjen hanem tagsági és befizetési alapon. A zunió még nem egy közös alkotmányon alapuló egység hanem gazdaságo társulat...csak néhány hányaveti próbál úgy intézkedni mintha az apukájától örökölte volna a zuniós posztját.
Nem a keresztbetevés a cél hanem a megeggyezés...de ha ők ne akarnak máskép egyezkedni mi miért akarnánk ? Ez amit elművelnek inkább diktatura mint egyéb.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Kormányfőnk kijelentette, nem köt kompromisszumot. Akkor miféle megegyezésről lehetne szó? Van néhány alapító tag, a befizetéseik, a közös költségvetéshez való hozzájárulásuk jóval nagyobb, mint amennyit a közös alapból visszakapnak. Aztán vannak, pl. Magyarország, amelyek többet kapnak a befizetésüknél, plusz még "rászorultsági alapon" különböző felzárkóztatási lehetőségeket. De nekünk követeléseink vannak, merthogy az nekünk jár. Hát nem. Kérhetünk és kaphatunk, ha kekeckedünk, akkor meg nem kapunk. Vehetünk fel piaci alapú kölcsönöket, mert büszkék vagyunk a pénzügyi függetlenségünkre. Az egész egy nagy süketelés. Ha nem tetszenek az Unió feltételei, ott lehet hagyni a társaságot, nem kötelező tagoknak lenni. Aztán szépen búcsút inthetünk a belső vámmentességnek.
Ha a megegyezés lenne a cél, akkor bizony kompromisszumokat kell tenni, és nem csak követelőzni és zsarolni a többséget a költségvetés elfogadása elleni vétóval.
csak úgy....
@Giovanni Alba: keress egy okosabb cicát ! :) ebbe kár,még a veszetség elleni szuri is..
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: A kormányfőnknek azért van igaz mert a zunió változtatott a terveken nem a tagországok...tehát aki mást akar mint ami le van írva az kérjen elnézést és próbáljon egyezségre jutni.
...és kölcsön...mindenki onnan kér ahonnan akar...lehet te nem emlékszel de ott volt a zimefé hitel ..még azt is megszabták volna hogy milyen napokon szabad elkölteni...hát basszák meg az ilyen felzárkózást.
...és mondtam ha nem tetszik hagy ott..itt...de főleg ne hadoválj olyasmikről...pl vámmentesség amiről fogalmad sincs...még jízráel is vámmentességet kap a zuniótól vazze és attól fész hogy mi kiesünk ???
Giovanni Alba
@sgl: Ebben teljesen igazad van, ám ez nem befolyásolja cicussal folytatott üzengetésünket. Szajkózza ami bevésődött, jogunk van, meg nem engedünk, mások idomuljanak hozzánk, mert ... na itt megszakad a folyam. Érve nincsen, mondja a magáét. Amikor itt abbahagyja, másutt ugyanúgy mondja tovább, mintha semmi nem történt volna. Ami különösen irritál az az, hogy szerinte kölcsön felvételére akarnak kényszeríteni minket, de nem hagyjuk és közben meg felveszünk jóval többe kerülő hitelt. Meg hogy az EU diktatúra, mert nekünk akar diktálni. Fafejre tett vaskalapot, lényegében lényegtelen, mit is írok itt neki.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem érdemes neked észérveket felsorakoztatni, csak a magad mondókáját fújod. Lazán figyelmen kívül hagyod, hogy 25 tagállamnak megfelel, 2-nek meg nem. Mindenki hülye, meg le van fizetve, Soros zsoldjában áll?
Az IMF egy nemzetközi pénzügyi alap, a tagjai vagyunk, éves befizetéssel, és ezért, ha a gazdaság bajban van, pénzügyi alapot biztosít a gazdaság talpraállításához. Érted ezt a megkötést? Nem szabadon felhasználható, hanem konkrét célokhoz kötött hitel. Ez az ami nem tetszett a vezírnek, ezért akart mielőbb megszabadulni tőle, persze előbb kivette amit csak lehetett, amit a "szocik" nem hívtak le.
Ha a banktól lakásépítésre veszel fel kölcsönt, akkor igenis ellenőrizni fogják, hogy nem luxusautókra költötted-e.
Eddig tudsz követni?
csak úgy....
@Giovanni Alba: "Eddig tudsz követni? " :) mi mindent el nem vársz,ettöl a szerencsétlen sicctöl!?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Nézd nem tudom a többi államnak mi a véleménye viszont sokan drukkolnak Orbánnak és a lengyeleknek és azt sem tudom hogy te honnan veszed azt a huszonöt igent mert az sem igaz...
...hitel... már az is sértő, hogy folyton meg kell okold mire kell a pénz nem gondolod ? ha valakitől kölcsön kérsz az ad és megszabja a visszafizetési határidőt meg a kamatot és ne érdekelje hogy azt mire költöd. Az aki kiszabott dolgokra ad az legyen kedvezményesebb különben miért vennék fel olyan pénzt amiből egy esetleges megmaradt összeget nem szabadna felhasználjak...lehet hülyének látszok de szerintem nagyon beszívtad a soros féle uzsoramaszlagot.
..és tényleg hagyjuk abba mert íz ilyen egyoldalúsaág sem neked sem nekem nem jó.
..
csak úgy....
@Csizmás Kond: a neonácikon kívül senki sem drukkol orbánnak!
kokopelli
@csak úgy...: ...és a nyugati országok szélsőjobboldali pártjai,amik az egykori demokratikus pártok tagjaiból verbuvá-
lódtak!Nem tudták elviselni,hogy leválthatók,akár a saját pártjainak tagjai által is! Már azért is megsértődtek,hogy a vo-
natkozó törvények szerint jártak el ellenük!...maradt a szélsőjobboldal! (;-))
gina
Te elmebeteg idióta(OV) magad nevében ugass te zsiros disznó..nem véletlen hogy gyülölöm a kis embereket, beteg nárcisztikus diktátorok, tele kis nővésük miatt komplexusokkal. hatalomvággyal, de szerencsére mind megbukott és te is meg fogsz te mocsok kis patkány ...
gina
@Csizmás Kond: Te meg ennek az elmebeteg rángatozó agyhalottnak a szövegét, gondolkodj ha van mivel??, de átalában egy fidesz hivőnek ez nem sikerül mert az IQ juk kb 10 es
kokopelli
@ gina: ..amit O.V. csinál,az semmi más,mint "egy országot túszként maga elé tart"! Általában azok csinálják,akik
tudják,hogy az álláspontjuk helytelen,de karakterük miatt nem engedhetnek!".Az utolsó csicskával is állja a sarat le-
ß@rva a következményeket! Nem volt rá elég példa rá '50-es évektől a '80-as évek végéig? A "fizetett karzat" is
hátraarcot fog csinálni,és elmesélik majd,hogy ők belülrőrl bomlasztottak!...hányszor történt már...?
kokopelli
@SystemError: A kétsebességes EU nagyon nagy téma a "donor" országok között! (;-)) Érdekes,hogy a "jobbos"
pártok követelik a leghangosabban!
csak úgy....
@durbincs: mesélj még 1/2 nótás aranyhal! az eszedet belefözték a hallevesbe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.