Úgy vélik, sikerült elérni, hogy továbbra is jöjjön az EU-s pénz, és ne kelljen migránsokat befogadni.

"Megvédtük a magyarok pénzét" – ünnepel a kormány

Győzelmet arattunk, sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

A tárcavezető közölte: most érkezett meg Chisinau-ból, és leszálláskor kapta a hírt, hogy

"mégsem lehet politikai vagy ideológiai feltételekhez kötni a Magyarországnak járó európai uniós források lehívását".

Úgy vélte, ha nem harcoltak volna, akkor csütörtökön olyan döntés született volna Brüsszelben, hogy

"illegális bevándorlókat kellene befogadnunk", és ha nem tennék, nem járnának az uniós források.

Kiemelte: ezt megelőzték, és ennek a tanulsága az, hogy még a lehető legnehezebb körülmények közepette is, a legnagyobb nyomás dacára is ki kell állni a nemzeti érdekekért. "Ezt tettük, győztünk, és ezt fogjuk tenni a jövőben is" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Deutsch Tamás: győzött Magyarország!

Magyarország győzött, ugyanis olyan egyetértést ért el, amely szerint a járvány idején nem lehet feltételekhez kötni az uniós támogatásokat – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdán.

"Nagy siker, hogy megvédtük a magyarok pénzét és megakadályoztuk, hogy a brüsszeli bürokraták a bevándorlók kötelező befogadásával megzsarolhassák Magyarországot"

- fogalmazott a képviselő. Kiemelte, az elért egyetértéssel azt is bebizonyította Magyarország, a magyar és lengyel együttműködés, hogy Brüsszelben is ki kell, sőt, sikeresen ki lehet állni a nemzeti érdekekért. A megoldásnak köszönhetően olyan helyzet áll elő, hogy Brüsszel nem alkalmazhat kettős mércét egyetlen egy tagállammal szemben sem, nem veheti el a magyaroknak járó pénzt, és nem kényszerítheti rá akaratát Magyarországra azért cserébe, hogy a neki járó uniós forrásokhoz hozzáférhessen – tette hozzá Deutsch Tamás. "Még egy ilyen nehéz helyzetben is lehet sikert elérni, érdemes kiállni a hazánkért" – fogalmazott. Kifejtette: győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar-szövetség, és győzött Európa. Ugyanis az Európai Unió azon működési rendje győzedelmeskedett, amely szerint mind a huszonhét ország, mind a huszonhét nemzet egyetértésére szükség van a legfontosabb kérdésekben meghozni kívánt közös döntésekhez – tette hozzá. "Győzelmes nap ez a magyaroknak, és szomorú nap a károgóknak" – zárta nyilatkozatát Deutsch Tamás.

Varga Judit: Magyarország ismét győzött, minden helyzetben megéri kiállni a magyar érdekekért

Magyarország győzött, ismét bebizonyosodott, hogy mindig, minden helyzetben megéri kiállni a magyar érdekekért – írta az igazságügyi miniszter a Facebook oldalán szerda este.

"Érdemes volt harcolnunk azért, hogy a világjárvány idején ne kössék ideológiai elvárásokhoz a pénzügyi támogatásokat"

- fogalmazott Varga Judit. Kiemelte: a megállapodás tiszteletben tartja az uniós szerződéseket, a nemzeti identitásunkat és védelmet nyújt a politikai zsarolással szemben. "Mi mindig, minden alkalommal harcolni fogunk Magyarországért. Győztünk! Győzött a lengyel-magyar barátság!" – írta az igazságügyi miniszter.

(MTI)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mocskos, aljas, hazug hazaárulók vagytok!
Ilyen nyíltan, szemrebbenés nélkül belehazudni 10 millió ember képébe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Baszkikám, hülyét csináltak belőletek, bár ez elég körülményes volt az előzmények ismeretében:

Van egy EU megállapodás, amit a potrohos törp is aláírt. ennek a végrehajtását felfüggesztik annyi időre, amíg az EU bíróság ki nem mondja, hogy rendben van. Ki fogja mondani. Utána viszont nincs helye további ugatásnak...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Az Európai Unió végleg bebizonyította, hogy rendszerei, az EP és EB teljesen impotens és hasznavehetetlen. Tulajdonképpen Orbánnak igaza van. Ha valaki hagyja magát hülyére venni, azt hülyére kell venni. Ez van emberek. Tőlem aztán ezután ugathat az Unio. Teljesen esélytelen hogy komolyan lehessen venni.
Aki Én
Mocskos, aljas, hazug hazaárulók vagytok!
Ilyen nyíltan, szemrebbenés nélkül belehazudni 10 millió ember képébe...
human
A kleptokrata Orbán valóban győzött. Lophat és csalhat 2023-ig minimum. Aztán majd megint elkezd vétózgatni és még tovább lophat.
Aki Én
...tőletek kell megvédeni, agyalágyult hazaáruló.
,,a végleges alku, amely tehát nem nyúl hozzá a már kialakított jogállamisági mechanizmus szövegéhez. A Deutsche Welle szerint ez a kompromisszum nagy engedményt jelentene a magyar és lengyel kormány részéről, amibe valószínűleg a lengyel belpolitikai nyomáskényszer (összeomolhatna a kormánykoalíció és az előrehozott választásokon kieshetne a hatalomból a vezető kormánypárt) és a sokmilliárd eurós nettó pénzvesztés ténye miatt kénytelenek belemenni. A Reuters szerint azért hátrált meg a két kormány, mert a 7 éves költségvetéssel kapcsolatos tartós vétó leginkább az ő gazdaságaikat sújtotta volna és egyébként is megcsinálta volna nélkülük a 25 másik tagállam a helyreállítási alapot, illetve a jogállamisági mechanizmust egyébként is elfogadták volna nélkülük is. Az engedményért cserébe az új mechanizmushoz kiadnak az állam- és kormányfők egy tisztázó nyilatkozatot és „kézikönyvet” kap majd, alkalmazni pedig úgyis csak az Európai Bíróság döntése után (várhatóan 2 év múlva) lehet, és addig is folyósíthatják a 2014-2020-as ciklus még fennmaradó pénzeit Brüsszelből."
Gyurka80
Hajrá Magyarország!!! Így kell, nem kell mindent elfogadni amit a nagyok akarnak.Merjünk nagyok lenni!
Gyurka80
A donáth meg újhülye meg húzzon a francba.
gina
Te mocskos vizfejü nulla. te meg az elmebeteg urad, megvédtétek a magyarok pénzét??? ugyan amit el lehet lopni az érdekel benneteket, mocskos alja banda,,,
human
@fideszes gyökér: "Holnap én is lopok valamit, ha már szabad. "
Ne tedd! Pont ez tartja őket hatalmon. Az emberek nagy része azért legyint, hisz ő is feketén ad-vesz, trükközik az adóval, borítékkal intéz el ezt-azt. Velük Orbánék könnyebben el tudják fogadtatni ezt az urambátyám rendszert.
simmering73
"Orbán azzal nyer időt, hogy bár a jogállamisághoz kötött költségvetés mechanizmusa marad és azt megszavazzák, Orbán és a lengyelek megtámadhatják a törvényt az EU bíróságán, s a kompromisszum egyik része az, hogy addig a végrehajtást befagyasztják. Teljesen nyilvánvaló, hogy az EU bírósága elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet, mert a jogállamiság követelménye az alapszerződésből fakad, és akár a tagságot is köthetnék annak betartásához, nemhogy az anyagi támogatást. De ítélet legalább két évig nem várható, és addig nem tudják Orbánt és lengyel fasisztáit szankcionálni a jogállamiság felszámolása miatt, ezért 2022-ig akadálytalanul megkapják az uniós pénzeket."
nepszava.us/orban-idot-nyer-de-az-irany-marad-az-engedmenyek-azonban-aggalyosak/
gina
@Gyurka80: Hát te nem nagy vagy hanem icipici szürke patkány Viktor idióta patkánya, és ti vagytok nagyok??? ugyan egy elmebeteg hitlerutánzattal az élen, meg meleg, pedofil, csaló tolvaj banda vagytok az egész fidesz mosladékkal. hányni kell tőletek, ki kellene ezt a V4 et rugni páros lábbal az EU ból az lenne a nagy dolog végre,
Gyurka80
@gina: Példaképed szocibanya patkányozott.IQ 0.
lusta
@simmering73: Itt azért nagy tévedés, remélem, fennforgása vagyon. Ugyanis sürgős esetekben, a jogállamiság kérdése szerintem eléggé sürgős, akár fél év alatt, de max. 10 hónap alatt is tudnak döntést hozni. Volt már rá nem is egy példa.
lampa laz
"illegális bevándorlókat kellene befogadnunk", és ha nem tennék, nem járnának az uniós források."
Rohadjon ki az agya annak aki ennek a szövegnek még mindig bedöl.
RonaGyuri
Győzelem győzelem, vagy un. pirruszi győzelem, ha egyáltalán

Hogy a dolog még bonyolultabb legyen a Deutsche Welle által közreadott több információi igencsak érdekesek

A hírek szerint tartalmaz valami olyat, hogy „a rendszerbe épített jogállamisági mechanizmust csak akkor indítják el, ha az adott tagország döntései sértik az Európai Unió pénzügyi érdekeit, és nem lehet politikai célokra használni”!
Ami egy valódi Dodonai döntés (bár azt kell mondjam, hogy sokkal több mint kétértelmű, kapásból tudok egy tucatot).
Azon is van mit elmélkedni, hogy mi sérti az EU pénzügyi érdekeit, de az hogy mi politikai célokra való használatnak, na az végképp szubjektív.
Legalábbis ártunk és qurmányunk unortodox gondolatvilágában nagyon mást jelent mint a normális európai polgári kultúra képviselői számára.
Arról nem is beszélve, hogy könnyen belátható, hogy a lopni, csalni és hazudni szentháromsága ennek a gátlástalan, műveletlen paraszt-suttyó bagázsnak a politikája meghatározó része! =))
justhpeter
Az Unió nem fogja eltüntetni a magyar kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhét, azt a magyaroknak kell megtenni. A tegnapi események ehhez csak újabb érvet szolgáltattak.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na ez az igazi győzelem

miközben küzd a migráncsbérenc EU és Soros simogató EP-vel nem felejti el, hogy mik „nemzetstratégiai érdekek”

Az 574/2020 (XII.9.) Korm. rendelet

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--jufoINZ4--/w_994/7XR6AJEtGYKiBX7Ds.jpeg

szerint: „”a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a a Takarék Csoportot irányító MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. fúzióját!
Külön ki kell emelni, hogy ezzel „a magyar pénzügyi szektor versenyképességének növelése érdekében”, közérdekben gyakorolhatnak közvetlen egyedüli felügyeletet!
Mármint a téma legfőbb mozgatója, aki nem más mint a derék Lolo! =))
kereső
@RonaGyuri: És senki észre sem vette, hogy az orbán&Co sikeresen magáévá tette a takarékszövetkezetek oszthatalan közös vagyonát- több milliárd forintot. Éljen Magyarország=orbán=fideSS.
Yoda69
Nem megvedtetek te geci hanem bevedtetek. Meg 2 evig lophatjatok a magyarok es az unio penzet. De utana vege, mert el lesztek szamoltatva az utolso forintig es Euro centig.
kereső
@Yoda69: Ha ébren vagy ne álmodjál. Nem lesz itt semmi. Orbán ezzel a paktummal felhatalmazást kapott- valamint pénzt,sok-sok pénzt- hogy azt csinál itthon amit akar. A lopakodó alaptörvénymódositásba most készülnek beletenni az anya-és az apa meghatározás mellett, hogy a katonaság bármikor bevethető lesz akár a civil lakosság ellen is. Orbán semmit nem biz a véletlenre. Az ellenzék meg néz ki a fejéből, és győzelemként adja el azt, ami a józan paraszti ésszel megáldott számára is világos, hogy Angela Merkel most adta kezébe orbánnak a 2022-es győzelmet.
kereső
@sgl: Miből gondolod, hogy a szocik megváltoztak? Én most is azt látom, hogy fél szemmel mindig azt lesik, hogy "mit szól ehhez orbán"?. és azért ne felejtsd el, hogy bár vannak még talán a szocikhoz kötődő nagyvállalkozók (szerintem egyre kevesebben, hiszen élni kell!)azok is ezer szállal kötődnek a fideSS -es vállalkozásokhoz.Amint lehetett olvasni Puch most kapta meg jutalmát pár száz milla erejéig- gyurcsány kicsinálásáért.
dr. prédikátor
ö1g !!! te mocskos nemzetgyilkos nemzetvesztő hazaáruló szemét vagy!!! T A K A R O D J A KURVA ANYÁDBA!!!
Yeromos
Megvédtük a magyarok pénzét, Ezt a szlogent utoljára selmeczi gabriella hangoztatta a magán nyugdíj pénzekkel kapcsolatba. Az eredmény ismert.
Aki Én
@Gyurka80: Egész pontosan minek örülsz? Mert egy hangot ki nem vettek a jogállamisági kitételből. Annyi történt, hogy évek múlva fogják elszámoltatni őket adott esetben, ami nekik jól jöhet, de neked, vagy a magyar embereknek ebben mi a jó pontosan? Egy kis időhúzással meghátráltak, ennyi történt.
Érdemes lenne a fidesz híradón túl is informálódnod, esetleg nemzetközi sajtót. Habár kétlem, hogy megértenéd, nem tudnátok mit kezdeni az újabb kudarccal.
kereső
"Megvédtük a magyarok pénzét"- mondja ezt toporzék szijjártó a kereskedő házak,a 93 milliárd el nem vámolt lélegeztetők, a trieszti kikötő, a kinai vasúti hitel, a 3000 milliárd manyup, az orosz és kinai vakcinák , a felvett 900 milliárdos szabadpiaci hitel, a kibocsájtott 72 milliárd eurós kötvény kibocsájtás árnyékából Hurrá meg vagyunk "védve" !
kissé felnőttem
a zárszót nem irtad ide?a birósági itélet -ig? nemde aztán utána ?
verőce21
"Ami a lengyeleknek elfogadható, nekünk is elfogadható" - ez volt a fő szempont. Az unió is mi is annyit engedtünk az álláspontunkból, hogy működőképes maradhasson az unió.
Jozefina
Előre tudtam, hogy ez lesz belőle. Saját maguk megkoronázása, holott a javaslatot szerencsétlen Merkel és az EU hozta össze. Megvédik a magyarok pénzét??? Majd úgy, mint anno a nyugdíjakat!!! Iddióta, hazug, semmrekellő banda!!!
Aki Én
@verőce21: Egy fél hang nem sok, annyi nem változott az eu álláspontjában. A szöveg eredeti formájában, egyetlen betű megváltoztatása nélkül maradt.
orbán rájött, amit egyébként mindig is tudott, hogy itt csak ő, vagyis a magyarok bukhatnak. Nektek színészkedik, játssza a tökös gyereket, mert pontosan tisztában van a szellemi képességeitekkel.
Ami most újra be is igazolódik.
kissé felnőttem
meg mi? már vettetek is egy aerbusz repcsit Hát költeni azt tudtok kinek kell a segge alá ekkora?
kissé felnőttem
a kötvényesek pénze? hol landolt egyenes adásba majd elmeséked ?
Málna
@Aki Én: Akkor miért olyan mérgesek az ellenzéki megmondóemberek?
Aki Én
@Málna: Találd ki.
Á, inkább segítek.
Azért, mert orbán megint gátlástalanul belehazudik egy ország pofájába.
Nem mintha nem tudtuk volna előre, hogy nincs az a bukta, amit ne sikernek hazudnának.
Emlékszel még a minden idők legérdektelenebb, érvénytelen népszavazásra? Az is 98 %-os siker volt nekik :)
Ez nektek szól, lassan kikérhetnétek magatoknak.
Aki Én
@sgl: Egyrészt valóba ostoba balfaszok, másrészt eszük ágában sincs változtatni a kényelmes, felelősségmentes pénzkereseten. Ráadásul képzeld el ezeket, egy mocsok orbánnal ellenzékben. Aki ellenzékben is mindent megtett az ország ellen, nehogy valami jót tehessen bárki más. Rohant az eu-ba a magyar pénzek ellen...
ómió
Már "jogállamilag" se nyulhatják le az efftársak? Nem rossz!
csak úgy....
a magyarok pénze! :) na eriggy má pötyi..
nezelodo
Jólvan, megint egy hatalmas győzelem a tavaszi sikeres covid ellenes hadjárat után, szerencsére állig fel is fegyverkezett a kormányunk, így meg sem kottyan neki most a napi170 főnyi veszteség a győzelem áraként. Ebben legalább lakosságarányosan az élvonalban vagyunk a harmadik helyezésünkkel!
Sajnos a nyár elején meghirdetett hatalmas gazdasági sikereinkről még nem találtam mértékadó elemzést. Remélem majd abból megtudja a magyar dolgozó, hogyha az osztrákok csak a féklámpáink felvillanását látják mögöttünk, jó messzire elfőttük, néha, néha.
verőce21
@Aki Én: (09:08) Persze (Pszichopata) Feri! :)
verőce21
Már hogyne lenne igaz, a "Megvédtük a magyarok pénzét!" - Azt, amit július végén jóváhagytunk magunknak (is) Brüsszelben.
Aki Én
@verőce21: Gondoltam, hogy érdemben nem tudsz mit mondani erre. A buta hazugság alapból védhetetlen, hát még egy alsó kategóriás, informálatlan propagandistának.
verőce21
@Aki Én: Elég mulatságos, mikor valaki informálatlant kiált, miközben mások számára egyértelmű, hogy a hiba az Ő készülékében van.
Yoda69
@kereső: Hat ha ezekutan orban ismet nyer 2022-ben akkor nekunk vegunk. Marmint annak hogy valaha lesz meg demokratikus Magyarország. Mar megpedzette az uniobol valo kilepest. Szerintem ha nyer, akkor 26-ig meg is csinalja hogy kiviszi az orszagot az Uniobol. Nem lehetunk annyira balfasz nemzet, hogy ilyen eloskodo csicskakat hagyunk hatalmon. Ha meg hagyjuk, akkor megerdemeljuk amit kapunk.
Aki Én
@verőce21: ...mondom, nem csodálkozom.
csak úgy....
@Shikari: egy csöpp ész neked jól jönne még!
verőce21
@Aki Én: Én sem rajtad. Egy pszichopatától nem vár el többet az ember...
Aki Én
@verőce21: Ezzel akarod igazolni, megvédeni a butaságaidat, te, közröhej?
Málna
@Aki Én: Nem kell kitalálnom, olvasgattam az ellenzék megmondóembereinek véleményét. Baromi csalódottak.:-) Általuk értettem meg, hogy tényleg nagyot ment Orbán megint. Lassan majd talán te is elkezded kapisgálni...:-)
Aki Én
@Málna: ...általuk értetted me? Ez sokat elárul :) Mindenki csalódott, hogy bármit is engedtek és elodázták a számonkérést. Ettől még orbán nagyot bukott, meghátrált, ez viszont tény. Egy feltétele volt, azt sem kapta meg. Ez nem a te értelmezéseden múlik.
Te lassan sem fogod kapisgálni... :-)
Pedig lassan felháborodhatnátok, hogy ennyire hülyének néznek titeket. Habár, amíg joggal...
De igazából szerintem talán érted is, csak nehéz beszélni róla :)
balos
Akkor miért nem a jogállamiseggével dicsekedett a mini ksakadu?Milyen migránsoktól kell megvédeni az országot!Itt nem a dolgozókat fogadják be,hanem aki tejelni tud,a maffiának!Munkások csak a volt orosz megszállott zónából jönnek!
Gyurka80
@simmering73: Jajjjjjj aki bartusnak hisz!
Gyurka80
Mi van libernyákok beszoptátok amit a libsik mondtak nektek, rájöttetek már azt sem szabad elhinni amit kérdeznek? Libernyákok merjetek kicsik lenni az való nektek!
RonaGyuri
megvédtétek, mint a manyup pénzeket is! =))
Gyurka80
@csak úgy...: Neked ez a mániád?Bolond vagy te barátom!
kokopelli
@Szeparepa2: a cigányokét is megvédték? A tótókét jövőre,a svábokét jövő után?
csak úgy....
@Gyurka80: örülök,hogy nem a butuskát kérted ki magadnak! :)
tibi-tibi..
Sámannus
Megvédik a buzernyákok pénzét.
Ha egy kis emberség van bennük előmásznak feltartott kézzel, mielőtt bedobunk oda egy bűzbombát..
Ne adjunk pénz erőszakos buzernyákoknak.
kissé felnőttem
meg vagy csak akartál egy kis londoni ködöt ide 121 milliárdot fizetett ki az állam ?Ja dolgozik adózik az állam? bohózat?
beszedi a sarcokat meg még el is koboz az önkormányzatoktól mert úgy dönt? Magyarul pedró az adófizetők pénzét nyomattátok a kötvény visszafizetésre És ki hová tette az eredetileg befolytat
99 témában lehet reagálni rá. Ezért nem kell Khon -bácsinak sittre menni hogy hallgasson ugye?
Dr Beviz Elek
„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki..."
nezelodo
Nagyon úgy néz ki, hogy az a fényes győzelem bizony olyan hosszú és fájdalmas pofán csúszás volt, mint ide Lacháza. Majd kivárjuk a végét, és megtudjuk a részleteit is.
simmering73
Pezsgőben fogunk fürödni, úgy fogunk ünnepelni a bukásotok napján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.