Erről beszélt.

Ismét bejelentést tett Novák Katalin

Januártól hárommillió forintos otthonfelújítási támogatás, februártól pedig kedvezményes otthonfelújítási kölcsön is segíti a családok otthonteremtési terveit – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn az MTI-vel.

Novák Katalin a közleményben emlékeztetett: a legfeljebb 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás azoknak a legalább egy gyermeket – 12 hetes magzati kortól 25 éves korig – nevelő vagy váró családoknak szól, amelyek meglévő otthonukat szeretnék korszerűsíteni. A támogatásból a kiadások teljes összegének maximum fele finanszírozható, anyagköltségre és munkadíjra fele-fele arányban.

A megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők a gyermekük életkorától függetlenül vehetik igénybe a támogatást – tette hozzá.

Azok, akik a felújításhoz nem rendelkeznek kellő mértékű önerővel, kedvezményes otthonfelújítási kölcsönt vehetnek igénybe: legfeljebb 6 millió forintot vehetnek fel maximum 10 éves futamidővel és 3 százalékos kamattal.

A feltételeknek megfelelő igénylőknek a kölcsön felvételét és a munkálatok befejezését követően kell elszámolniuk a számlákkal, hogy kölcsönösszegük az állami támogatásként járó maximum 3 millió forinttal csökkenjen. Erre egy teljes év áll majd a rendelkezésükre.

Emellett sok intézkedés az új otthont vásárló vagy építtető családokat is támogatja, ilyen az áfacsökkentés, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt vagy építtetett új otthonhoz kapcsolódó áfa-visszatérítés, a csokkal vásárolt használt vagy új ingatlanok illetékmentessége és a tetőtér beépítésének támogatása is.

Az otthonfelújítási támogatás lehetősége tovább bővíti a családok mozgásterét. A kormány a koronavírus-járvány alatt is kiemelten támogatja a családokat, nem szűkíti, hanem bővíti a családtámogatásokat és az otthonteremtési programot – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@csak úgy...: idegesítenek a hazugságaid? 
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A következő előadása az ablakpucolás helyes idejéről és a hozzá alkalmazott szakszerű eszközök tárgykörében fog elhangzani.
verőce21
@csak úgy...: "a főnöktő tanúta!" - te buta műparasztoskodó Tajparaszt!
kokopelli
@Horizont: ...és az ilyen ß@rért is fizetik!? (;-))
csak úgy....
@verőce21: tudod mint bunkókám!? most rádérek,gyere és kapd be!:)
olvasd el még egyszer,hogy mit írtam és ne idézz valótlant!
nezelodo
Mennyivel kevesebb poén születne róluk, ha nem fertőzte volna meg valamennyit az Orbáni nagyotmondás, a jópofának hitt poénkodás és a járványos szófosás?
verőce21
@csak úgy...: idegesítenek a hazugságaid? 
kissé felnőttem
A nyugdijasok ja azok már nem családban élők ? ugye 2 generációt nevelve? Mind 1 millás nyugdíjal széltében- hosszában megjártak minden valamira való üdülő paradicsomot (Felébredtem ).
Ássák majd a saját vermüket ?mert 250,000 nem jut még hamvasztásra sem a gyógyszerárakat elő se hozzam? És akkor még milyen jól élnek akik magukra maradtak ránéznek a tüzifára az apróvá válik bevonul a kandallóba és belobbanik . A szatyor meg sétál naponta kenyérért, pontyért, mákosbeigliért
(megint felébredtem ) Messze a valóság vagy ?Ja dronokkal megoldjátok ? hm.vagy nem .Adósodjunk tovább? tovább ?
csak úgy....
@verőce21: a buta,hazudós fideszes férgek idegesítenek ! mint pld. te! :)
Eladott Ország
Eközben a közmédiából és Novák Katalinból jönnek a hírek, jövőre újabb segítséget kapnak a családok, már azok is kaphatnak lakásfelújítási támogatást, akik nem rendelkeznek önerővel – jól hangzik, persze azért hitelképesnek kell lenniük, és bizony sokan nem felelnek meg a feltételeknek, a jövedelmük még a hárommillió forintos hitel visszafizetését sem teszi lehetővé. A Fiatal Családosok Klubja elnevezésű fideszes civil szervezet elnöke arról áradozik, milyen jó, hogy a magyar kormány felismerte, a magyar emberek számára mennyire fontos a saját tulajdonú otthon. A családügyi miniszter pedig a pisztáciakrém elkészítésének receptjét osztja meg a közösségi oldalon. A miniszterelnököt is elkapta az ajándékozási roham, ezúttal is milliárdokat osztott szét, természetesen csak azok között, akik erre érdemesek.Az első csavar, hogy itt utófinanszírozásról van szó, tehát az ügyfélnek a munka elvégzése után ki kell fizetnie a teljes összeget, aztán majd utólag visszakapja a hárommillió forintot. Akiknek a jövedelmi helyzete lehetővé teszi, nyilván könnyedén elvégeztetik a felújítást, nem tartom valószínűnek, hogy az ő otthonaikban ez feltétlenül szükséges lenne, de abban biztos vagyok, hogy nem mondanak le a talált pénzről. Kizárt, hogy ne találnának otthonukban valami fontos feladatot. Hatmillió forint nem kevés, de nem is sok, akár egyben is el lehet költeni, mondjuk egy szaunára vagy jakuzzira. Ez megint azoknak jó, akiknek amúgy is van pénzük. Akiknek meg nincs ennyijük azok annyit is érnek a kormánynak.
simmering73
Még mindig az ablakot pucolja? Miért nem hív hozzá egy szakértőt.
Nessy
Akinek már van már babaváró, otthonteremtő, diák, stb. hitele, annak már nem probléma még hatmilliót felvenni! Ha kap! Aztán majd a Kincstár eldönti, melyik számlát fogadja el, melyiket nem! És ha szerencséje van, kap is vissza valamennyi támogatást. Ha nincs, így járt!
csipetke
Ó, ez csak a már elmondott rizsa.Már azt hittem,azt jelenti be,hogy nem drága sídzsekiben pucolja kívűlről az ablakot,hanem kinyitja,és nem egy ficni popsitörlővel fotóztatja magát,hanem ahogy a bejárónője szokta,egy jó nagy adag papírtörlővel,vagy takarékosabban,újságpapírral pucolja az ablakot. Nagyjából 20 másodpercig,amíg a fotó elkészül. Aztán majd folytatja a bejárónője
Jozefina
Novák Katica háztartásbeliként talán elmenne, de egyébként egy idióta!!!??
Clavigo
Remélem,,ez a némber néha ellátogat,,,ide a propi - kommentekre ..
balos
Hídd el,amíg azt hiszik a csicskáik,hogy ami nemzethy az már nem is lehet szar,így "finom",addig nincs miről "konzultálni" velük!A rossz lány is pézért szopik és nyal,de nem ad puszit!
ómió
És még devizahitel se kell hozzá? Ja, hogy azt majd a Böszme ad!
Nyírfa
Azt hittem, van valami új. Hogy most ajtót mos.
kokopelli
...miért? Az agymosása már mögötte van ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.