A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések január 11-ig tartanak, így például a kijárási tilalom is. Ezért várható, hogy a kormány a napokban dönt ezekről.

A miniszterelnök december 7-én jelentette be, hogy meghosszabbítja a novemberben hozott korlátozó intézkedések érvényességét január 11-éig. A december 10-én megjelent rendelet szerint maradt a kijárási tilalom, a középiskolások digitális tanrendje, az üzletek korábbi zárása és gyülekezési tilalom.

Orbán Viktor hamarosan ismét dönt a kijárási tilalomról

A nemzetközi trendet figyelve számos ország, köztük Ausztria, Franciaország, Skócia, Izrael, Norvégia elhalasztotta a korlátozó intézkedések enyhítését, sőt Angliában teljes zárlat lépett életbe.

Hogy Magyarországra mi vár, annak a napokban ki kell derülnie vagy egy miniszterelnöki bejelentés, vagy pedig az Operatív Törzs tájékoztatás formájában. 

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

(portfolio.hu)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A "mindenható" fog dönteni ? Legalább a Pintér nevű vírusszakértőjét hallgassa meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A "mindenható" fog dönteni ? Legalább a Pintér nevű vírusszakértőjét hallgassa meg.
simmering73
Illiberáliában már csak így mennek a dolgok.
verőce21
Több mint valószínű, hogy 11-e után is meghosszabbítja a kormány a kijárási tilalmat. Több nyugati államhoz hasonlóan.

Kár lenne veszni hagyni az eddig elért védekezési eredményeket. Legalább 60%-os átoltottságig.
Én már azon is csodálkoztam, hogy tegnap hagyták, hogy megkezdődjön az iskola...!
Pálinkás Pál
tippelhetek???, megtartják...igaz szart sem ér...de "baj nem lehet belőle"...ahogy szokták mondani itt az okosok...ennyi erővel hordhatna mindenki az orrában karikát...,abból sem lenne baj!!! az elmúlt hónapok fényesen bizonyítják, semmiféle ilyen hülye intézkedés nincs hatással a járvány terjedésére...ami továbbra is csak egy szűkebb rétegre jelent igazán veszélyt!!! az elhunytak 95 %-a 75 év feletti...a maradék 5% a súlyos betegek...meg talán ha nagyon keresnek lehetne találni egy két embert akinél csak a covid volt a halál ok...no de azért bedönteni az egész világot, nem kicsit nevetséges...de nektek ez kellett...,szájkosár...járhattok munkába... aztán haza kushadni!!! az hogy van,hogy munkába vígan mehettek,de egy sört inni már nem??? valaki gyorsan válaszolja már meg nekem???
tudode
Hitelesebb lenne ha nem a kormány oszLOPÓS tagja tájékoztatná a nagyérdeműt azzal a talentummal, ami ország, világ előtt kétségeSS a székházmutyi óta a tisztessége!
.
Még szójátéknak is elmegy a lájk vadász magamutogatása
Yoda69
Sok valasztas nincs, folytatni kell a szigort, amig a napi esetszamok drasztikusan csokkenek.
csipetke
@tudode: 8:35 Nekem is az jutott eszembe,hogy az emberek szívesebben fogadnák talán a korlátozásokat,ha egy szavahihető ember mondaná el,mert orbán már elcseszte a renoméját ezerszer.Azt se hisszük,amit kérdez. Az operett törzs?!
Na azokkal meg kivagyunk a vízből.A két katona is fel tudná olvasni a cetlit,amit a fidesz a kezükbe nyom,de nyunyó nénit hallgatni kínszenvedés.Nyekeg-nyökög,hebeg-habog.Nem is értem,honnan szedték össze.
Jozefina
A híreket olvasva a németek január 31-ig hosszabbították a jelenlegi szigorításokat!!! Majd meglátjuk orbánnak elég-e 10 ezres halottszám, vagy még többet akar!!!??
Nessy
@csipetke: Fapofával, hazugságokat elmondani, felolvasni nem mindenki tud! A szócséplők, Gulyás Gergely, Kocsis Máté ezt a műfajt magas szinten művelik! Iskolát nyithatnának!
tudode
@csipetke: .
A világháló nem felejt
.
----Meglepő nyilatkozat vörösiszap-ügyben - nem is volt katasztrófa
168ora.hu/itthon/meglepo-nyilatkozat-vorosiszap-ugyben-nem-is-volt-katasztrofa-98821
""""A vörösiszap katasztrófa kapcsán az egészségügyi ellátás nem volt veszélyben, ezért a regionális tisztiorvosnak nem is kellett volna kihirdetni az egészségügyi katasztrófahelyzetet - közölte az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat. Az ÁNTSZ a Magyar Hírlapban megjelent cikkére reagált, melyben egyebek mellett azt írták, hogy Müller Cecília, a közép-dunántúli regionális tiszti főorvos - szembefordulva a kormányzati határozattal - nem hirdette ki az egészségügyi katasztrófahelyzetet, mivel azt nem tartotta indokoltnak."""
.
Azt sem, hogy mi lett az ÁNTSZ sorsa
.
----- Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
Összegezve, részlet:
.
KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel.
-------------------------------------------
.
Valamikor még volt szava Müller Ceciliának, aztán...
tudode
Folyt.
.
Valamikor még volt szava Müller Ceciliának, aztán.a szakbarbár felcsúti nemzetvezető átvette a parancsnokságot!!!
gina
Hányinger kerülget ha ezt meglátom, és ö dönt egy elmebeteg az ország élén.. ez kell nektek narancs IQ nullák ???
Nessy
Szerencsére még nem kezdődik a foci szezon, az ünnepi miséken is túl vagyunk, már csak a farsangot kell kibírni gyülekezés,bulik nélkül. Húsvétig meg csak lesz valami.
Málna
@Pálinkás Pál: Sokan, sokszor megválaszoltuk már a kérdéseidet. Semmit nem fogtál fel ebből, újra és újra megkérdezed ugyanazt. Csodálkoznék, ha valakinek lenne még türelme hozzád.
jesz
@Nessy: 9.20: ráhibáztál, van ilyen iskola, csak nem publikus.
Nyírfa
Arra vagyok kíváncsi, a választások előtti egy évre mit talál ki Orbán, hogy fenntarthassa a gyülekezési tilalmat. Vészesen fogy körülötte a levegő, Putyin beteg, a Néppárt hamarosan dönt a fidesz sorsáról, elkezdődött az EU új költségvetési ciklusa, beiktatják Bident, és itthon sem áll jól a szénája. Új vírus meg sehol a láthatáron.
ómió
Igaz, hogy ő "csak" kimondja a hozzáértők döntését, de ez efftársilag nyilván úgyse érthető!
kereső
Orbán Viktor DÖNT!!! Mint mindig, de a felelősség nem az övé, mint volt olyan szives közölni a parlament plénuma előtt. A felelősség az ellenzéké, ahogy ezt is kommunikálják. Gyáva, gerinctelen, bunkó.
NKF
Mindegy ! Ha szigorít az lesz a baj,ha nem akkor az lesz a baj!
Ez a nagy ellenzék ,régen úgy elfértek egypártban!
Nem tudtam eldönteni,miben külömböznek!Semmiben.
Pálinkás Pál
@Málna: te kicsit nem fogod fel ma dolgokat...nem kérdezek én tőletek semmit, mert nem érdekel a marhaságotok..ami tény...a Svédek jobb eredményt értek el mindenféle hülye maszk,meg kijárási tilalom nélkül...a járvány pedig magasról tesz ezekre a marha ,semmit nem érő rendelkezésekre...hol itt szerinted a kérdés??? ezek kőkemény tények,amit most már eltagadni sem tudtok!!
TollerBela
Már régen nem orbántól várom, hogy mi vár Magyarországra ! Majd ő eldönti, meghosszabítja-e a majd évtizede indokolatlanul tartó rendkívüli állapotot, ami alkalmat ad pintérnek a bárkit bárhol igazoltatásra, meg még egy sor más disznóságra. Most, hogy feloldotta a Nagy-Britanniából ideérkező gépek fogadásának a tilalmát, bármire képesnek tarom, csak a logikus gondolkodásra nem ! Ostoba, öntelt, tudatlan !
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Anders Tegnell, Svédország első számú járványügyi szakértője, a koronavírus elleni védekezés egyik irányítója és fő döntéshozója ... “európai perspektívából nézve” Norvégia és Finnország kivételnek számít, Svédország számai pedig a többi európai országhoz hasonlóak, de hogy ennek mi az oka, azt egyelőre nem tudja megmagyarázni.
Azzal érvelt, hogy a szigorítások hatását nehéz egyértelműen megjósolni, mert vannak olyan európai példák, ahol az első hullámban teljesen leálltak, mégis magas a halálozások száma. Szerinte csak évek múlva lehet majd utólag meghatározni, hogy melyik intézkedések lettek volna a legjobbak.
Svédországban december 7-től távoktatásra állnak át a középiskolák, egészen a félév végéig.
Ezek után Svédországgal példálózni meglehetősen fura.

"Az egészségügyi vészhelyzet miatt a svéd állam december 14-e óta az eddigi javaslatok helyett már előírásoknak nevezi a járványügyi szabályokat, de szankció továbbra sem jár a megszegésükért.
A svéd járványügyi lazaságnak egyébként nemcsak tudományos, gazdasági és társadalmi, hanem jogszabályi okai is vannak: a svéd kormánynak egyszerűen nincs joga korlátozni például a boltok nyitvatartási idejét. Év elején hoztak egy átmeneti törvényt erre, ám ez június 30-án lejárt, anélkül, hogy valaha is éltek volna vele a döntéshozók. A napokban a kormány beterjesztett egy törvényt arról, hogy vész esetén mégis korlátozhassa az üzletek nyitva tartását és a vásárlók számát, de megígérték, hogy csak a legvégső esetben élnek ezzel az eszközzel – ami hihető is az eddigi svéd járványvédekezés fényében."
Csak idézgetek innen-onnan, a sokoldalúság miatt. Tudod, jobb a térlátás a csőlátásnál.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: hiába idézgetsz...kötelező a maszk náluk?, nem.,...volt boltbezárás? nem... jobbak az eredményeik? igen...semmi nem igazolja hogy a tiltásoknak bármi kihatása lenne a járvány alakulására...ha valóban cseppfertőzés,akkor a szabadtéri maszk csak szivatás... kérdezz meg egy szakembert...lehet-e fertőződni szabadban...? megértenélek,ha a világon mindenhol nem ugyanaz a réteg halna...,független attól milyen rendeletet hoztak...a várt vakcináról annyit...pont a veszélyben lévő réteg jórészének nem adható be...
vitriol
Anglia bezárkózott, de ma orbán feloldotta a repülőjáratok tilalmát, így most a magyarok tárt karokkal várják az angol mutálódott vírusokat, mert nekünk olyan még nincs, és orbán kevesli a 10 ezer magyar halottat!
simmering73
Most mutattak egy ausztriai bevásárló utcát. Tömeg, elvétve látni, hogy maszk van valamelyiken. Meg lehet nézni a napi statisztikai adatukat.
lemming
Koronavírus: újra 3 ezer fölé ugrott a fertőzöttek száma, 127 beteg elhunyt
Sámannus
Má én is döntöttem, és lexszarom hogy mit hadovál.
kokopelli
@fideszes gyökér: N.o-ban az utcán nem kötelező a maszk,és soha nem is volt! Az élelmiszer boltok mindíg nyitva
voltak kötelező maszkviseléssel! A nem élemiszerrel foglalkozó üzleteket nem volt érdemes nyitva tartani!Talán a ve-
gyes (mint a "Vas-és Edényboltok ) boltok röviditett nyitvatartással üzemeltek ill. üzemelnek! Talán azért van az úgy,
mert az "országveszejtőnek" vannak emberei,akik a dolgokat jobban értik,és végre dolgozzanak,ha már sokat keresnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.