Szijjártó Péter külügyminiszter az Európai Unió Tanácsának külügyi tanácskozásán azt állította, már több tagállam is Budapesttől kérte el “Moszkva telefonszámát, hogy ők is rendelhessenek az orosz oltóanyagból” – írja az Euractiv.

Szijjártó: több uniós tagállam is "Budapesttől kérte el Moszkva telefonszámát" a Szputnyik V oltóanyag miatt

Az Unió külügyminisztereinek találkozóját hét elején hívták össze, az újság információja szerint Josep Borrell bocsánatot kért, amiért nem volt elég kemény Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, amikor az EU külügyi főképviselőjét moszkvai látogatásán alázták meg azzal, hogy Lavrov megbízhatatlan partnernek nevezte az Uniót.

A tanácsban szó volt még a Németország és Oroszország közé tervezett Északi Áramlat 2 gázvezeték építéséről is.

Forrás: hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szíjjártó Péter Kósa Lajos szellemi magasságába érkezett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Szíjjártó Péter Kósa Lajos szellemi magasságába érkezett.
nezelodo
Azért isteni szerencse, hogy a mi külügyminiszterünk, mint az új Európa megteremtésén munkálkodó szakember feje kész telefonkönyv, és tároja benne az új demokráciák elérhetőségét! Aztán ha jól viselkednek az EU-s partnerek, lehetővé teszi, hogy megismerjék és élvezhessék az orosz, az azeri, a török, kinai, és kóreai stb demokráciák vivmányait.
kereső
Hátha a ma kezdődő uniós csúcson az állam -és kormányfők is megrohamozzák orbánt, ezért a telefonszámért. Aztán rendelnek orbba, szájba szputnyikot, vagy valamelyik más vakcinát- hiszen már vagy három van belőle náluk..
silber13
Grandiózus hazugág te bőrpari tanonc!
istván irén
Én meg neked küldöm el egy jó dili doki számát. Te hülye komcsi imádó majom .Folyamatosan komcsiztok közben pedig itthon építitek a kommunizmust. Felszeditek az EUs pénzeket és betoljátok a komcsik picsájába
134.bátor
Hazudik,mint a vîzfolyás!! Eltudja valaki kèpzelni,hogy pont tőle kèrnek telefonszámot? Nincs máshol diplomácia,egèszsègügy??? Ezek tènyleg teljesen hülyének nèznek minket!!
vitriol
Mi más feladata lenne egy külügyminiszternek?
tudode
Mindenkinek van egy álma!
.
Nem úgy, mint
.
----- Akinek Orbán volt az álma
index.hu/belfold/2012/05/17/akinek_orban_volt_az_alma/
..
Az Orbán-élmény
.
(…) „”””Szijjártó azt mondta nekünk, hogy ennek megértéséhez jobban vissza kell menni az időben. Egészen pontosan 1995. október 23-ig. Szijjártó ekkor még a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulója volt, Orbán Viktor pedig meglátogatta az iskolát, és két órán keresztül beszélgetett a diákokkal. A találkozás óriási hatással volt rá. „Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne" – meséli Szijjártó Péter. Ekkor határozta el, Orbán mellett akar dolgozni.””” (…)
-----------------------------
.
Azzal együtt, hogy ma már millióknak rémálom a felcsúti nemzetvezető csupasz jelenléte4
.
Ízlések és pofonok különbözőek! Ki előbb, ki utóbb kap egy bazi nagy taslit!
kokopelli
Szúnyog Peti! Lehet,hogy BioNTech is tőletek kérte el a moszkvai számokat? Esetleg már a kutatásoknál?
Nagy az isten állatkertje,de te vagy benne az oroszlán!...hiszen ő az állatok "királya! A Karikó K.-t i csak
beépítettétek a BioNTech-hez? (;-))
Nessy
Mások nem ismerik az internetet? Nem tudnak lekérni egy adott telefonszámot? Drága külügyérünk ne a saját szellemi színvonalát vegye alapul!
Qqberci
Szíjrágó, hozzás képest Münchhausen báró kutyaf@sza...
Madácsi Pali
Hazudsz nyalonc! +7496 vagy +7498 Moszkva nemzetközi körzetszáma, de ettől még nem fog megcsörrenni egy telefon sem. Neked elég a gazdádat 061-el hívni?
Klubtag
Oszt mennyi közvetítői díjat zsebel be az, akinek meg van a közvetlen telefonszáma az orosz "illetékes'-hez?
namihami
Ebben is annyi igazság lehet, mint az új asszony NEMföldvásárlásában! Most vajon miért mondana igazat, hiszen az már alapkövetelmény náluk, hogy csak az az igaz, helyes és jó, ami a Főnöknek (leginkább) és a csordának hozza a hasznot. A hazai nem fideszes lakosság??? Minek azokkal fáradni ha van, határontúli bérszavazó is, akiket ki lehet fizetni és annyit pótol, amennyire szükség van.
""Aki egyszer hazudik, az...""
kereső
@Klubtag: Ismét van "piros" telefon???
Béla333
Peti! B+
Már megint hazudsz?
Tájékozódj már a lengyel haveroknál!:

"Lengyelország nem fogja elfogadni az orosz vagy kínai vakcinával oltottak oltási igazolását"
telex.hu/koronavirus/2021/02/24/lengyelorszag-oltas-eu-igazolas-karanten
Gazella
@Béla333: más dimenzióban él kakadu.
Szevasztok
Pedig Gyurcsány a szakértő, hivják őt .K.anyjukat.
Clavigo
Asszem,,Pötyi,,téged sehol nem jegyeznek,,mint politikust...Egy szardarab vagy,,akit megtűrnek jobb körökben. ,,pont úgy ,mint a csúzliszájú ,dagadt Gazdádat...
lampa laz
Peti, a quvák ennyire kapkodják a telefonszámodat? Igaz 'apád fizeti' őket is.
kereső
@sgl: Bolcsó Dániel

"A Telex is beszámolt róla szerdán, hogy Izrael bejelentette: ötezer adag Moderna-vakcinát ad Magyarországnak a diplomáciai támogatásáért cserébe. Összesen százezer adagot osztottak szét olyan országoknak, amelyek „Jeruzsálem segítségét kérték”.

A dolog érdekessége, hogy a Moderna része az európai uniós vakcinabeszerzési programnak, ezért a közös uniós keretből Magyarország lakosságarányosan vásárolhat a vakcinájából.

Számításaink szerint azonban az uniós keretből lekötött mennyiség a fele annak, amennyi Magyarországnak eredetileg lakosságarányosan rendelkezésére állt volna.

És negyede annak, amit egy újabb megállapodás alapján összesen leköthetnénk.

3,5 helyett 1,74 millió
Az amerikai Moderna vakcinája volt a Pfizer-BioNTech oltóanyaga után a második, amelyet engedélyeztek az Európai Unióban, és amellyel Magyarországon is megkezdődhetett az oltási kampány még január elején.

Az uniós vakcinabeszerzéseket a tagországok megbízásából koordináló Európai Bizottság november 25-én hagyta jóvá a szerződést a Modernával 80 millió adag lekötéséről, plusz további 80 millió opcionális megvásárlásáról. Ezt az opciót december 15-én le is hívták (a Pfizer-BioNTech 100 milliós opciójával együtt).

Első körben tehát december közepén 160 millió adag volt fixen megvásárolható a 447,7 millió lakosú EU-ban. Magyarország ebből a friss összesítés szerint 1,744 millió adagot vett, de

lakosságarányosan akár 3,5 milliót is lefoglalhattunk volna."
kereső
@sgl: Lopni megyünk, lopni!!! És politikai érdekből kiszolgáljuk a kinai kommunista dikatatúrát. Van pofájuk ma megemlékezni a "kommunizmus áldozatainak emléknapja" alkalmából. Még varga Juditnak is, van hozzá vastag- akinek az III/3-as volt.
kereső
@Nyírfa:" Magyarország a maga orvostudományi hagyományaival, az egészségügyi ellátó rendszerével megkapja a lehetőséget arra, hogy az egyik török oltóanyag kifejlesztésének a harmadik klinikai tesztfázisában részt vegyen - jelentette be Szijjártó Péter ma a Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján"- mai hir!!
sokanvagyunk
Petike! Nem a kolostorból, hanem Budapesttől? ahol Karácsony a főpolgármester...
Aki Én
De csak azért, mert nem találták Moszkvát a térképen.
Meg azért, mert az oroszok nem akarnak betörni az európai vakcinapiacra.
Nyírfa
@kereső: Szóval, felajánlotta a magyarokat a kísérleti nyúl szerepére. Nem emlékszem arra, hogy erről a szándékról konzultált volna velünk a kormány.
A felháborodásom az undorom kíséretében már áttörte a föld vonzáskörét.
Jó lenne tudni mit ért az orvostudományok hagyományai és az egészségügyi ellátórendszer alatt Ártó Péter, ha már az a megtiszteltetés ért minket, hogy lehetőséget kaptunk a világhírű török gyógyszergyártók rendelkezésére bocsátani az emberi tesztanyagot.

Mintha arra játszanának rá, hogy az EU kipenderítsen minket, csak előbb felveszik a pénzt, gondolván, majd a hülye ellenzék jövőre elkezdi visszafizetni az euromilliárdokat.
Nyírfa
@Aki Én: Ha tudták volna, hogy csak egy telefonszámot kell elkérniük ártó pétertől, eszükbe sem jutott volna leereszkedniük hozzánk.
kereső
@Nyírfa: Már igfy is azok vagyunk. A kinaiak és az oroszok kisérleti alanyai.
Az oroszok benyujtották az EMA-hoz a szputnyik vakcina kérelmét, csak dokumenmtációt nem adtak hozzá.Ezek után azért érdekelne, hogy milyen dokumentációt vizsgált az OGYÉI.
Nyírfa
@kereső: Én már nem tudok mit mondani. Várom, hogy a magyar nép felemelje a fejét. Az egy dolog, hogy hajlunk a melankóliára, de az öngyilkosság nem szerepel a terveink között.
Az a rémes érzésem támadt, hogy a fidesz megvalósítja Hitler álmát: cseléddé degradálni a magyarokat, és, amikor már használhatatlanok, jöhet a tervszerű megszabadulás tőlük. Minden zsigerem Hága után kiabál.
percsi
Rajtunk kívül melyik ország olt orosz és kínai vakcinával? A Kínai más oltóanyagot használ.
amaramaistanna
Egyre riadtabban figyelem a mondókájukat (amelyet tudatosan tesznek), címezve a választóiknak. Ha és amennyiben ez a célt érő stílus, tartalom és forma, akkor mérhetetlenül nagy szellemi leépülés következett be bizonyos szavazóknál. Ezt a tudatos butítást tartok tőle, hogy egy emberöltő alatt sem lehet majd helyrehozni.
Lepényleső
Na ja,a gyereket meg a gólya hozza,- minden fydes keresztény családba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.