Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet szerint a Fidesz a nemzet vagyonát játssza át vagyonkezelő alapítványoknak – írja az MTI.

Orbán „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására” – mondja az LMP

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az ellenzéki politikus így fogalmazott: Orbán Viktor a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán ahelyett, hogy azzal foglalkozna, lakosságarányosan ne Magyarországon haljanak meg a legtöbben a világon, „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására, a magyar emberek és a jövő nemzedék kifosztására”.

Az MTI szerint hozzátette: a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiba a „Fidesz hűbéreseit” nevezik ki, nem pozícióhoz kötik a tisztséget. Ráadásul a kuratóriumok 2022-ben az alapítói jogokat is megkapják, a kurátorok személyéről is döntenek majd. Onnantól kezdve az államnak semmi beleszólása nem lesz az átadott értékek sorsába még akkor sem, ha a választók 2022-ben leváltják a Fideszt – mondta.

Közölte: eddig 31 ilyen vagyonkezelői alapítvány létrehozásáról döntöttek, melyekkel több ezer milliárd forintot „loptak el” a nemzeti vagyonból. Sajtóhírek szerint azonban olyan törvényjavaslatot nyújt be a kormány, ami további 29 állami tulajdonú céget ajándékoz majd a „fideszes alapítványoknak”. Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel „a magyar emberek kifosztásával”, „álljon le a közvagyon szétlopásával” – mondta Schmuck.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Orbán „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására”

Nem támadás. Rablás. Támadás egy harctéren van. Ő meg egyszerűen kitépi a kezemből a pénztárcámat és elszalad vele. Ne keverjünk már össze egy becsületes támadást egy harcmezőn egy aljas rablással. Nem egy erkölcsi kategória.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Orbán „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására”

Nem támadás. Rablás. Támadás egy harctéren van. Ő meg egyszerűen kitépi a kezemből a pénztárcámat és elszalad vele. Ne keverjünk már össze egy becsületes támadást egy harcmezőn egy aljas rablással. Nem egy erkölcsi kategória.
Nyírfa
A bármilyen módon lenyúlt közvagyon törvényesen visszaszerezhető. Mutasson nekem valaki olyan esetet, amikor a tolvaj azt mondta, hogy amit ellopott, az ellopható volt, ezért az eltulajdonított értékek őt illetik, s az illetékes bíróság erre feleszmélt: tényleg!
szegfue
@Nyírfa: Sajnos ugy tünik, hogy nem lesz rá lehetőség... elég hosszu az irás és "nehéz" is, de érdemes elolvasni:
telex.hu/velemeny/2021/04/16/alapitvanyok-kozvagyon-lopas-velemeny-ligeti-miklos-transparency
Sámannus
A közvagyon lenyúlása a 2008-as népszavazás engedélyezésekor kezdődött. Akkor egy alkotmánybíró jelezte csak, hogy itt a jogállam felbomlásáról van szó. Akkor még sólyom is azt óbégázta, hogy a nap pályája egyre magasabb... Közben a legmocskosabb dagonyában vergődött az ország. Holnap már csak az a kérdés ki hová kerül. a gulágra a kínzókamrába, vagy elmenekül időben. A maffia óvatosan lopja ki alólunk az államot. Mire végeznek velünk a csupasz valagunk lesz kint az ablakban.
Sámannus
@Nyírfa: Kedves Nyírfa nem látsz a jövőbe. Hamarosan olyan eszközökhöz nyúlnak, hogy a taknyunkat sem tudjuk letörölni, úgy lefognak minden védekező képességet. A szavukból már kivehető, hogy teljesen elrugaszkodtak mindentől ami eddig követhető volt. Nincs semmi alapja amit mondanak, és azt a lehető legerőszakosabb intézkedésekkel viszonozzák, eközben bármit tesznek az nem találkozik a társadalmi kontrollal.
lampa laz
Ez mind annak a "bátor" elszánt "133 hős katonának" köszönhető akiknek az agyáig el sem jut az, h mire adják le a szavazatukat. Érdemes lesz megtanulni a nevüket.
Nyírfa
@szegfue: Beleolvastam, később nekifutok az egésznek. Nem akarom elfogadni, hogy egy hazaáruló kormány mai intézkedéseit törvényesnek és visszafordíthatatlannak tekintsük.
Nyírfa
@Sámannus: 13.46

Volt egyszer egy 1848. Egy 1917. Egy 1945. Van EU - egyelőre. Nem adhatjuk fel!
kereső
Nem "lenyúlás" ez kedves LMP. Eltulajdonitás!!! Kicsit erősebben kéne kifejezni, hogy mi is történik ma Magyarorszgán, az Európai Unió tagjaként egy fasiszta diktatúra megszilárditásaként. Nem kéne eltartott kisújjal finomkodni ezzel a hatalommal szemben!
tudode
Ez igen, vagy mégsem!
----------------------------
.
Miközben az állami feladatot ellátó alapítvfányok egyik napról a másikra teszik a dolgukat, addig a méltóságoSS nagyurak munkaalapu katvvaszában milliók nélkülöznek:
--------------------------------
.
Evés közben jött meg az étvágyuk, kezdve a felcsúti döbrögi akadémiájával, majd az MNB alapítványaival,:
.
--- A 2020/2021-es évadig összesen 34,3 milliárd forint TAO-pénzt kapott a felcsúti sportalapítvány.[16]
hu.wikipedia.org/wiki/Pusk%C3%A1s_Akad%C3%A9mia_FC#Stadion
-------------------------------
.
Majd: 2014-ben
.
----- Az MNB alapítványok botrányai
index.hu/aktak/az_mnb-alapitvanyok_botranya/
--------------------------
.
---- Sorra adják el ingatlanjaikat a Matolcsy-alapítványok cégei
444.hu/2020/02/11/sorra-adjak-el-ingatlanjaikat-a-matolcsy-alapitvanyok-cege
-----------------------------------------------------------
.
Ami szégyen:
.
----- A járványválság sem tudta megakasztani a felcsúti foci szédületes gyarapodását
foci.444.hu/2021/03/31/a-jarvanyvalsag-sem-tudta-megakasztani-a-felcsuti-foci-szeduletes-gyarapodasat
-------------------------------
.
És a közvagyon elherdálásában nincs megállás, amúgy "közjogilag érvénytelenűl TÖRVÉNYESÍTVE"""!!!

.

----------------------------------
Nyírfa
@tudode: Ez már önmagában véve is életfogytiglant ér!
tudode
@Nyírfa: .
És nincs aki megvonja a bizalmat ezektől a kufároktól!!!
Nyírfa
@tudode: Jó lenne tudni, hogyan dönt a magyar nép, mert nem gombától viszket a talpam, hanem a mehetnéktől.
Yoda69
Ettol nem fog meghatodni O1G. Az embereknek mar reg az utcan kellene lenni kiegyenesitett kaszakkal. De ugy latszik olyan birkakka valtunk, hogy a szemunk elott fosztanak ki minket, es meg tapsolunk is hozza.
tudode
@Nyírfa: .
A főkolomposnak az a "munkamódszere", hogy elvégezteti a megélhetési csicsKÁIVAL a piszkos melót, megjátssza a kuldust, miközben A néhai Ferenci Krisztina már 2005-ban megírta a SZÜRET, Orbán vagyonok nyomában c. könyvét erről a telhetetlen párttitKÁRRÓL:
.
uploads.disquscdn.com/images/cf11db35facfcacdc421b59c6be1aa13e9847f0ef67a59d39bc47794d479302b.jpg
--------------------------
.
Most már végig kellene csinálnia a KLEPTOKRÁCIÁT annak, aki már arra vetemedik, hogy az EU-t is megossza!
.

.
!
.
balos
@tudode: Hát Ő sem a saját kedvétől halt fiatalon!A geci mengeléje "gyógyitgatta" sikeresen!
Nyírfa
@Yoda69: Sőt, megmondjuk, mit hol találnak. Készségesen. Elvégre mindig azt tanácsolják a szakemberek, hogy tolvajjal, rablóval nem vitatkozunk, nem ellenkezünk, hanem engedelmeskedünk. Mi ehhez tartjuk magunkat.
Nyírfa
@tudode: 14.46

Nem sok híja van, hogy így süppedjen bele egy távoli csendes intézmény méretes karosszékébe.
De, akkor már nem fogja tudni feltenni magának a kérdést: megérte?
tudode
@Nyírfa: .
Ezeknek még a járvány is jól jött, hiszen már korábban is féltek, mert olyan jogszabályt hoztak, hogy két ember is gyülekezet
.
----- Hétfőtől azt is be kell jelenteni a rendőrségen, ha két ember politikáról beszélget az utcán
168.hu/itthon/ha-ket-ember-beszelget-hetfotol-politikarol-az-utcan-azt-be-kell-jelenteni-a-rendorsegen-156751
-------------------------------
.
És szirénhangjával még mindig sokakat képes befolyásolni!
lampa laz
@kereső: Már szinte nincs is semmilye ennek az országnak, a neve is hamarosan megváltozik, orbán magyar alapítványa névre.
CsipkeRózsa
@Horizont: Én is ezen gondolkodom, remélem találnak rá megoldást.
Yoda69
@Horizont: Tanakodnak rajta, lesz megoldás, nyugi. Olyan nincs, hogy egy illegitim kormany azt csinaljon amit akar, kovetkezmenyek nelkul.
tudode
Bicskanyitogató az amit ezek a kaparjkúrták megengednek maguknak a sefteléssel, már határon túlon is
.
--- A 9 millió eurónyi közpénzből megvett szlovéniai wellness központot is egy alapítványnak játszotta át a kormány
.
444.hu/2021/04/17/a-9-millio-euronyi-kozpenzbol-megvett-szloveniai-wellness-kozpontot-is-egy-alapitvanynak-jatszotta-at-a-kormany
----------------------------------
.
És nem kattan a karkötő!
lampa laz
@tudode: Amig ragyás pintér a belügyminiszter, dadogós polt a legfőbb ügyész addig nem lesz zsarú aki karperecet nyomjon a mocskos mancsukra.
lampa laz
@Horizont: Halvány reményeket emlegetnek már a visszaszerzésre, csak ne árulják el a módját, mert ez a szemét bagázs még azt is megakadályozza akkor. Azt hiszem érzik a vesztüket, h ennyire lopnak menekítenek minden értéket.
Yoda69
@Horizont: Hallgattam Ligetit a Klubradio Beszeljuk meg musoraban. Hat nem volt felvidito amit mondott, de szerintem van lehetseg.
Nyírfa
Gyerekek, kell, hogy legyen megoldás,mert olyan nincs, hogy néhány tucat , akár néhány száz ember kilopja alólunk a hazánkat!
Az életben soha semmi nem marad következmények nélkül!
Nyírfa
@tudode: 15.26

A rendszerváltás után azt mondtam, jó, ha nektek ez kell, legalább csináljatok valami olyat, amiből nemcsak hasznunk lehet, hanem elősegítjük a világ általános fejlődését. Amit elképzeltem, azt csinálják meg orbánék, csak elvtelenül, csak a maguk javát nézve, ostobán, a visszájára fordítva minden lehetőséget, amely a felemelkedést szolgálhatná, elárulva mindent, amit a haza jelent.
Úgy gondoltam, legyen ez az ország Nyugat és Kelet találkozási központja. A kultúrák találkozásáé, a gazdaságoké, a diákoké. Hogy legyen végre béke, legyünk úgy együtt mint a VIT-eken, gyerekek, ifjak, felnőttek, politikusok és üzletemberek, feltalálók és tudósok, művészek és művészetimádók. Hogy pezsgő élet , virágzó társadalom legyen a magyarok legfőbb attrakciója.
Ehelyett a nyakunkba kaptuk a keleti nyitást a gyarmattá válás legkevésbé sem üdvözítő kilátásával.
Ránk telepedett egy cinikus kalandor társaság, amely odáig merészkedett - vagy inkább süllyedt -, hogy nem riad vissza a fasiszta diktatúrától sem.
Itt imbolygunk Európa közepén, a lábunkat kirúgta alólunk az orbáni keresztényietlenség, és lassan menekülőre foghatjuk , hogy ne váljunk politikai dögkeselyűk táplálékává.
Ezt akartuk? Ezt akarták?
A jó isten sem tudja, mit akartak a rendszerváltók, ha csak erre voltak képesek!

És rohadtul bánt, hogy a magyarok ennyire, csak ennyire becsülik magukat!
szegfue
@Nyírfa: 13:55 Nekem is többször kellett elolvasnom, hogy megértsem, hiszen laikus vagyok. Ugy értelmeztem, hogy ha ellenzéki kormányunk lenne a választások után, akkor is 2/3-os többséggel lehetne csak uj törvényt elfogadni, hogy az alapitványok addigra már tekintélyes vagyona "visszaszálljon" az államra. Egyébként a mostani tervek szerint ezek az alapitványok sohasem szünhetnének meg és vagyonukkal az idők végezetéig rendelkezhetnek. És ezen alapitványok kezelői az -- ha jól emlékszem -- igazgatói tanács, melynek tagjait ők választhatják meg üresedés esetén, igy nyilván saját "fajtájukból" választanak, tehát egy ellenzéki kormányzás esetén nem szólhat bele sem a miniszter, sem a miniszterelnök. Mocskos egy "munka", amit most csinálnak!:(
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Ami a legbosszantóbbak egyike, hogy a környezete meg sem nyikkan, hogy ez már sok. Mintha mindegyikük süket és vak volna. A piszkos 133 közül megszólalhatna egy vezető néhány fős csoport, ez elindíthatna valamit.
szegfue
@Horizont: 15:28 Pontosan ugy van, ahogy irod... én is ezt szürtem le!:((
gina
Rohadék remélem elviszi ha nem a virus akkor más,,talán az ördög...
szegfue
@CsipkeRózsa: 17:07 Nem hülyék, hogy megszólaljanak, ellentmondjanak?! Hiszen addig lehetnek a "husosfazék" körül és meregethetnek belőle, amig O.V. mellett állnak, ill. kussban vannak. Azért azt remélem, hogy nap mint nap nyugtalan álmuk van!
CsipkeRózsa
@szegfue: Ez igaz, és az is, hogy mindenkinek megengedi a kis, nagy bűnöket, hogy zsarolhatóvá váljanak.
tudode
@Nyírfa: .
Lakva ismerszik meg az ember, és megérdemli az az ország, aki eltűr egy hozzá hasonló politikai szélhámost akkor amikor a repülős Gizi bugyilopásért fél életét a börtönben töltötte, az ország madárléptekkel való lenyúlásáért nincs aki lefogja az enyves kezét amiatt, amit elkövet/tett saját hazája ellen, egyre növő étvágyával, már az EU-t is kóstolgatja olyan szinten, hogy az EU megalakulása óta, az ország szégyenére, még nem találkoztak hozzá hasonló fazonnal!
.
Egy csepp véráldozatot nem érdemel! Az lenne a legjobb ha végig csinálná azt amit elkezdett a közjogilag érvénytelen kleptokráciájával, amire nem vetemedett ilyen fokozon Simicska eszével, hibát hibára halmozva, saját magát buktassa meg, mert a leejtőn nincs megállás!
.
Ha mégis megbukik akkor addig nem lesz nyugalom ebben az országban, hasonlóan 2002 utáni narancsbuktájához, amíg írmagja marad a parlamentben!
kereső
@Horizont: 15:28 "Az biztos, hogy ezt aki kitalálta azt a falhoz állítanám. Ez annyira aljas és hazaárulás." Nem kell nagyon keresgélni. Az (i)gazságügyi minisztérium irja a törvényeket. A magyar jogállamiság isten asszonya- jogászkodik.
Nyírfa
@szegfue: @Horizont: Nem lesz 2/3-unk! Jó, ha a csalásokat is leszámítva összejön a kormányalakításhoz szükséges mandátum.
Számomra innen kezdve kizárólag az a kérdés, hogy a jogászok kiterítik-e a kártyáikat: mennyire volt törvényes a magyar országgyűlés működése az elmúlt 11, illetve jövőre már 12 évben.
Ezen az alapon ugyan megkérdőjelezhető a '22-es választás jogszerűsége is, hiszen a választási törvényeket is egy törvénytelennek kihirdetett kormány határozta meg, de , úgy gondolom , hogy forradalmi változtatásokat éppen a jogállamiság kialakítása érdekében, szabad is, kell is eszközölnünk.

Igen, én is laikusként mondom a magamét. De mondom, amit a józan eszem, az igazságérzetem diktál. Ha forradalom kell,legyen! Bár orbán fejében nagyobb valószínűséggel foganna meg az utcai harcok kiprovokálásának a terve, de az én fejemben a demokratikus jogok forradalma élvez prioritást.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 17.07

Egyszerűen hihetetlen, hogy egy darab ember ne legyen a frakcióban, a pártban, akiben felmerül, hogy menteni kell ezt az országot, hogy meg kell buktatni a szellemi torzszülöttet, hogy meg kell akadályozni - hát, nem túlzok, ha azt mondom: a magyar nép eltűnését.
szegfue
@Nyírfa: Ez az! A büdös életben nem lesz 2/3-unk! Gyakorlatilag elsőkörben az alkotmányjogászok dolga lenne "bizonyitani", hogy az Alaptörvény nem egyenlő az Alkotmánnyal, amit már jó pár éve Kolláth György alkotmányjogász kifejtett. Én nagyon földhözragadt vagyok, igy elképzelni sem tudom, hogy lehet "betámadni" bármit is jogilag, amikor mindent körbebástyáztak az izlésüknek megfelelő törvényekkel?! Ráadásul ki, vagy melyik szervezet tehetné ezt meg? És ha erre mondjuk csak a jogászok képesek, akkor miért, vagy mire várnak? Mire vár az ellenzék? Én is annak a hive vagyok, hogy a saját fegyverével, vagyis a jog fegyverével kellene megfogni... csak a hogyanját nem tudom...:(
Nyírfa
@tudode: 17.19

Te vagy az egyik forrásom! :) Ha Te nem tájékoztatsz minket, és nem emlegeted, hogy gyakorlatilag törvénytelen az orbán-kormány, akkor nem veszem magamnak bátorságot , hogy erre alapozzam a reményeimet a jogállami forradalom lehetséges kivitelezésére.

Akkor nem lesz balhé az országban , ha orbán úgy bukik, hogy rántja magával a fideszt. Ehhez persze kellenek a süllyedő hajóról inkább csónakba kívánkozó árulói, és az ördög ügyvédje-szerű leleplezések.
Nyírfa
@szegfue: 18.15

Mi nem! De a szakemberek, igen! Hiszen azért ők az államigazgatás tudói, mert ezt tanulták, ennek a mesterei, és nem vesznek el törvények, paragrafusok világában.
Kolláth fantasztikus "figura", bocsánat, hogy lefigurázom, de annyira egyéni, sajátos , kiemelkedő arca a közéletnek, hogy szobrot kéne mintázni róla. :)
Kell, hogy legyenek követői, tanítványai!
tudode
@Nyírfa: .
Az is megér egy misét, hogy valójában 2010-ben felesküdött a Magyar Köztársaság alkotmányára, amelyet Horn Gyula miniszterelnök jogszabálya szerint "csak" 4/5-el lehetett volna a kukába dobni!
.
Raffinált módon úgy emlékszem belecsempészte egy saláta törvénybe a rafinált jogÁSZ agyával, amelyet csak arra használ, hogyan lehet ki-, be csaplatni a jogszabályok kis-, nagykapuján, amelynek következtében
.
Nem csak az én laikus megitélésem szerint:
.
----- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0
--------------------------------
.
Cinkosok, meegélhetési politikusok/szektáSOKK orzsága lettünk, visszaélve a laikusok tájékozatlanságával.
.
Emiatt karaktergyilkolászással egyenlitik ki -- többek között --, ezt a hadicselüket is, "megszabadítva"" kedves mindannyiunk az alapjogoktól, amelyek csak adhatóak, meghagyva az emberi méltósághoz való jogot, amit valójában naponta sárba tipornak!
.
86. évesen nem a kevelésért, csak az ismereteim átadásával szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az érdeklődők átlássanak ennek a politikai szélhámosnak az egyre ritkuló szitáján, tőlem telhetően tárgyilagosan!
Nyírfa
@tudode: " Az is megér egy misét, hogy valójában 2010-ben felesküdött a Magyar Köztársaság alkotmányára, amelyet Horn Gyula miniszterelnök jogszabálya szerint "csak" 4/5-el lehetett volna a kukába dobni! "

De hát ez a lényeg! Erre kell felépíteni a vádat!

Nemcsak tárgyilagos vagy, hanem nagy tudású is, és köszönet jár azért a munkáért, amit elvégzel.
szegfue
@Nyírfa: 18:32 Én egyenesen imádom Kolláth Györgyöt! Még Kálmán Olga idejében elég sokszor volt müsorban... az én "szintemre" leereszkedve, érthetően mondta el a véleményét. Remélem igazad van a "tanitványok" tekintetében...
Aki Én
Azért ehhez kell egy ostoba, balfasz társadalom is. Ezt a fidesz csicskák is látják, csak nem értik.
Ennek nem lehet jó vége, mert ugyan a nagy többség türelmes, higgadt és intelligens, de nem fideszes.
Nyírfa
@szegfue: A régi szép időkben, amikor még az ATV nyitotta a csatornalistám, és az Egyenest semmi pénzért nem mulasztottam volna el. :) Régen volt.
Csak vannak tanítványai, ha már egyetemi oktató is! :)
szegfue
@Nyírfa: tegnap 20:57 Én is csak az ATV-t néztem... mára már csak a természetfilmek maradtak..:(
Toller Béla
És ebben az ÁSZ, a KT, a parlament, az Alkotmánybíróság, a Kúria - önként és dalolva támogatja ! A kormány persze, az első helyen ! Kínai lerakat lesz ebből a sárfészekből ...
ómió
Nafene! Ez az országot már többízben szétlopók egyik mutánsának a "vádja"?
Pipás
Orbán érzi, hogy nem tarthatja meg a hatalmát örökre, ezért kirabolja az országot.
kissé felnőttem
és ti meg egytől egyig hagyjátok???
9 millió koldus országa lesz kinai fennhatósággal
Nyírfa
@kissé felnőttem: Csak egy kérdés: Miért Ti, és miért nem Mi?
Nyírfa
@szegfue: 8.22

Az ATV-t és a TV2-t a leányaival együtt kiraktam, de így járt a Dunán kívül az összes közszolgálati és a mészároshoz köthető valamennyi csatorna. Az ATV-n kicsit gondolkodtam, amikor megtudtam tőletek, hogy megint van CSATT, de végül nem hoztam vissza, túl nagy már az ellenérzésem.
Ma már az RTL a vezérkolompos, de az információkat elsősorban a netről szerzem - gondolom, ezzel a többség így van.
Feliratkoztam Gulyás Marci csatornájára, Fridi is jön a YouTube-ra, bőven van és lesz mit nézni.
csipetke
Ezt mindenki látja,de mit lehet tenni a tolvaj-banda ellen?A kétharmadukkal annyit lopnak,amennyit nem szégyellnek.És ezek semennyire se szégyellősek.Teljesen nyíltan fosztják ki az országot
kokopelli
@csipetke: Ellopják hazafias kötelességből,hogy az ellenzéknek nehogy eszébe jusson! "Elveszem" a pénzedet,
hogy ne vásárolhass hülyeségeket! ...ne köszönd meg,mert szivesen teszem! Csavaros! (;-))
csipetke
@kokopelli: 13:22 Mire eltakarodnak,kiürítik a kasszát. Azt olvastam,hogy az ilyen-olyan alapítványokba beültetett (akár élethosszig) lények kitakarítására már keresik a jogászok a megoldást.Bár ezek a fidesznyákok olyanok,hogyha új gazda lesz,annak a seggét is pont ugyanolyan,vagy mégolyanabb csapásszámmal fogják nyalni,mint orbánét. A fiam,mikor még bokorról bokorra szállt,és megreklamáltam 1-1 csajszi kinézetét,azt mondta.-"Nem mindegy?Lyuk-lyuk,csak a keret más.
Itt is az lesz,csak a segg változik.De az is lehet,hogy az új górék majd kiszórják a parazitákat,mert a fidesznyák fajtából még macska se kéne

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.