Mire felébred a turizmus, már a kormányhoz közel álló szereplők mondhatnak ítéletet ágazati versenytársaikról. A HVG megszerezte a Magyar Turisztikai Ügynökség megújuló stratégiáját, amely új védjegyrendszer bevezetésével számol.

Elképesztő befolyásra tett szert a turizmusban Orbán lánya – szinte monopol helyzetbe kerülhet Ráhel és köre
Kép:Propeller

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megújította 2030-ig szóló stratégiáját, amely kimondja:

a kínálat minőségi színvonalának objektív mérhetőségéhez meg kell újítani a turisztikai és vendéglátóipari védjegyeket.

A minősítési rendszert azonban a tervek szerint nem az MTÜ, hanem a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fogja működtetni, és a szakmában arra számítanak, hogy hasonló feladatkört kaphat az újonnan alakult Magyar Turisztikai Program Alapítvány is.

Mindkét szervezet szakmai alapokon működik, de kuratóriumukban messze felülreprezentáltak a kormánnyal és a kormányfő lányával, Orbán Ráhellel remek kapcsolatokat ápoló szakemberek.

Az előbbi alapítvány elsősorban a szálloda- és vendéglátóipar vállalkozóit képviseli, kuratóriumi elnöke, Princzinger Péter 2017-ben az akkor újonnan felállt MTÜ-től igazolt át, de a testület tagjai között van az MTÜ vezérigazgató-helyettese, Könnyid László is. Kuratóriumi tag Somlyai Zoltán, aki a Kempinski Hotel vezetője volt, amikor Orbán Ráhel ott dolgozott, most pedig Tiborcz István szállodamenedzsmentjének vezetője.

Korábban ugyancsak a Kempinski csapatát erősítette Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A kuratóriumban ott ül Vitézy Dávid is, aki a kormányfő tágabb családjának tagja.

Hasonlóan épül fel a rendezvényszervezőket tömörítő új alakulat, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány kuratóriuma is:

a Volt Fesztivált létrehozó Lobenwein Norberttel a Sziget Kft.-nél munkakapcsolatban is volt Orbán Ráhel, az utóbbi években pedig mindketten tanácsadói az MTÜ-nek.

E harmadik alapítvány vezetőségének tagja Szabó László, a Vidnyánszky Attila-féle Magyar Teátrumi Társaság titkára, valamint a Fidesz lelkes támogatójaként ismert énekes, Ákos menedzsere, Fiák Krisztina is. Az alapítók egyike pedig a Művészetek Völgyét vezető Oszkó-Jakab Natália

a baloldali Bajnai-kormány pénzügyminiszterének, Oszkó Péternek a felesége.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:Propeller

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Én biztos nem fogom ennek a NER-közeli csapatnak a vagyonát növelni.
home office
Kirabolják Magyarországot az orruk előtt a sok béna magyar faszparaszt magyar meg néz ki a fejéből hülyén...
Őrület!
Ilyen nincs még egy a világon!

Egyenként kell levadászni ezeket - gerilla háborúban!

Az ellenállás éve.
Van fideszes a környezetedben, akiről tudsz?
Le kell vadásznod - egyéni felelőségvállalás!
home office
Én elmegyek a Szécheni kilátóhoz és ahogy a legkisenbb ellenálás adódik levadászom Mészárost és a zt a kurvát, akinek most elfeejtettem a nevét.
De lavadászom az őröket is, mert kemény csávővagyok, te geci!

Igazából, az őröket vadászom le először- az érdekel. A többi járulékos veszteség.
Gecik vagytok?
Én gecibb vagyok!
Én csak olvastam a zöldsapkásokról. Ártatlan vagyok!

Hallagassunk zenét amíg ki nem derül, hogy ki a gecibb!

www.youtube.com/watch?v=9r2m4-sMpdg&list=RDMM&index=12
namihami
Csak azért Racsi, hogy mégse minden a Papi nevén (Orbán: ejtsd Mészáros) legyen!
Persze, senkinek ne legyen illúziója. Ha mégis kitörne valami affér családon belül, Racsi 2 hét alatt átmenne hajléktalanba.
(Timi is azt hitte, hogy a Télapó után mindent örökölni fog, eléggé megszenvedett érte--pofára is esett)
kissé felnőttem
@home office: 600 évet meg majd a bötrönbe tán te rohadsz? a szó kevés az kb uszitod a másikat és te ? ja igy müködik ám már az országod
kissé felnőttem
@namihami: nem vagyok ebben meggyőzve de tévedhettél is tán?: nézz utána nem lett koldus! max sokan irigylik
Csizmás Kond
Vihar a biliben. A turizmus nem attól függ, hogy ki kezében van vagy hányféle ágazata van hanem attól, hogy az megéri-e az átlagembernek. Amikor mindent a pártunk és kormányunk vezetett akkor is bár sokkal elérhetőbb árak voltak mégis volt akinek elérhetetlen volt.
kissé felnőttem
arról regéltek,hogy senkit nem hagyunk az ut szélén? csak ja a pelenkával lett népszerű valahol?
kissé felnőttem
@sgl: siker ? Ja ez a mérce kissé "Dániában valami bűzlik "
Eladott Ország
"Ott tartunk ugye, hogy újabban Orbán Európa esze, akkor a lánya Európa eszének az alesze. Őt nem hatja meg a stadion, a Nemzet Divatdiktátora lett. Mindketten a magyar emberek szolgálatában gályáznak, mert ha az apuka segít, akkor a lánya is. Öröklés da. Ráhel nem Soros, hanem a mi pénzünkön tanult Svájcban. A fater bőven dobálja hetente nászajándékkal a Tiborcz- Orbán házaspárt. Szélhámosságuk nem marad a családban. A nej például a saját maga kis eszével oktatott a Corvinus Egyetemen. Ezzel a tudásával bírta eldobni a szaros pelenkát Horvátországban. Úti dizájn. Emlékeznek, amikor Ráhel az ő Pistijével magánúton Bahreinben járt? Mert a Pisti jogász, ügyvéd, vállalkozó, ha sötét is, mint az Elios lámpák, fényt forintban, euróban kap az apóstól. Az energetikai miniszter éppen ráért fogadni őket, éppen ott volt a konzulunk is. Csokievés közben nem hivatalosan, csak barátian csicseregtek: – Oil? – Yes. Hol az olaj, Pisti? Késésben vagy, fizetnénk már! Orbán Ráhel nem stadionokra tette fel a mi milliárdjainkat, mint az apja. Orbán Ráhel ide-oda kapkod, feltűnik mindenütt, ahol állami pénzt szagol. Szimata apukáig és a jól felpumpált férjéig terjed. Nagyon jól lehet élni belőle. Orbánéknál ez a módi – másokkal kapartatják ki a tüzes gesztenyét, és még hejehujáznak is. Saját lábunkon állva, saját pénzünkből az Orbán családban két diktátort tartunk el. Régen mondom, iszonyatosan hülyék vagyunk."
Récsöl, országblamázs
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/67874278_2486610168066908_8820753758053990400_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=pzXX_CELy-gAX9OVCZy&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1dd8bde00c2ba4f0333bc8ff0e8629d5&oe=60B74DD1
A plebejus bűnöző román cigány és pulyái
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/140391670_1038169926662914_543981857380453594_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=uAFx3v1jBnsAX8ASVOy&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=f65ddd049bc0da02ff9651f0616b21c8&oe=60B9BA94
human
El sem olvasom a cikket. Egyrészt mert mire elolvasom biztos újabb milliókat loptak el az országtól. Másrészt annyira undorodom ettől a pelusdobáló sajátlábtól és a fatolvaj párjától. Jobban undorodom tőle, mint Mészárostól.
Toller Béla
A logók ! Turizmus = rasi, hadsereg - gazsi tábornok, fél ország = lőrinc neve alatt orbán maga, másik fél ország = tiborc neve alatt orbán meg rasi, foci = orbán, konc = aki egyszerre lép, egyébként egy konc sem jut !
Csizmás Kond
@Horizont: Pályáztál te a programban hogy tudod kinek adnak abból támogatást és kinek nem ?
ómió
Csak nem "privatizálja"!? Ja, persze! Azt már az efftársak rég "abszolválták"!
csak úgy....
orbán milliárdost faragott a pereputtyból és a haverokból efftársilag! :)
csak úgy....
@Horizont: még jó,hogy a hívei ennyire buták és ezt sem veszik észre! :)
Csizmás Kond
@Horizont: Akkor máshogy kérdezem...mióta érdekel téged hogy egy pl turisztikai akármi ki kezében van, hány mostanig összejött nyaralásod vagy kirándulásod múlott azon, hogy azért nyaralsz vagy épp azért nem nyaralsz mert ez vagy az valami nagy turisztikai izé...?
Csizmás Kond
@Horizont: ...mióta lett neked az ilyen támogatási mittudommi háziolvasmány ?
tudode
Miközben a fater memorizál az liberalizmusról az oknyomozó újságírók kiguberálták a durva papi, és fiacsKÁI gazdagodását, nem akármikor, járvány idején: "is", megfűszerezve a saját lábán álló Tiborcz-klán gazdagodásával:
.
----- Hogyan tárultak fel az Orbán bányák titkai
.
www.direkt36.hu/hogyan-tarultak-fel-az-orban-banya-titkai/
.
www.youtube.com/watch?v=FDUnqqIm1TA&t=56s
-----------------------------
.
Azért a zorbán-klánnak van mit a tejbe aprítania, ha esik,ha fúj, ha "megtámadja" a járvány úgy, hogy ezt a billogot a jóég sem mossa le arról sem, aki agyba, főbe rugdosta nevelhetetlen gyermekét, de a székházmutyiból származó bányát nem utasította vissza, úgy kitólva a tiszességét elpazarló utódjával, hogy arra nagyon kevés példa van!
Aki Én
@Csizmás Kond: @ómió: Két buta bohóc, nem akartok privátban csevegni? Ennyi butaságra senki nem kíváncsi. Ti itt ketten, egy-egy merénylet vagytok a józan ész ellen. Két ilyen semmitmondó, tájékozatlan balfaszt.
Csizmás Kond
@Horizont: Hol olvastál tőlem olyant hogy minden jót csak Orbán csinál ?
Úgylátszik máma valami által csak badarságokat tudsz összehordani...
JAJMÁR
Ja, hát a verseny, amit megnyert. Ügyes a lány, ugye?

Előbb-utóbb akadállyá válik. Eltűnik süllyesztőben.
Gondolom erre az időre spájzolnak.
balos
Ismerve a fideSS válógatását a posztokra,minium,hogy a pénzlenyúláson kívűl még jól meg is "rontják "egymást!Az eresz kötelez!
Csizmás Kond
@Horizont: ...már van vagy öt pár éve ..ha nem több...
... mit értesz a szűrés alatt ?
Béla333
A mi milliárdjainkból, de a saját lábán... Jah...
solidedge
El tudom képzelni, hogy a szakma a haját tépi Ráhel jelenléte miatt, de nem mernek megmukkanni sem a retorziótól félve.
Csizmás Kond
@Aki Én: ha nem tetszik miért nem húzol a picsába ? miért itt nyeletlenkedsz, szólítgatsz le másokat mint egy utcasarki koldus...ha nem tetszik állj arrébb.
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem nem kell szűrő ahhoz, hogy lássd ki merre húz...pl én nyiltan ki is írom...te is és évek sem kellettek ahhoz hogy ezt tudjuk. ...viszont az elfogadással már különbözően állunk ...pl te az istennek sem akarod megérteni, hogy nem mindenki a te izlésedet szereti és ezért sokszor le is támadsz...na ez a nem szép.
istván irén
Ez a röfi az arca a turisztikának? pont olyan rút dagi ,mint az apja
Aki Én
@Csizmás Kond: Elmondtam miért. Buta vagy, és ez szemmel láthatóan mindenkit bosszant már. Meg hát aztán én itthon vagyok Magyarországon, nem Romániából ugatok mások belügyeibe, így életébe. Eddig érted?
CsipkeRózsa
@sgl: A link nem nyílik meg, mert ott van a végén az idézőjel.
Idézőjel nélkül másolás - beillesztéssel nyílt meg:

scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/148072742_1942549695883185_1524547502894553780_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=FSFW79ZVOaYAX9z5sv2&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=fcb3544106c451acd27b0c4baca4867e&oe=60B776C5
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem te született díva vagy...élsz halsz a tapsért...:)...na de én ne szoktam csak úgy összevetni a tenyeremet...
Tényekkel pedig sosem szoktál alátámasztani semmit hanem csak holmi blogbeírásokkal...na azért se igen tapsolok...
nem szokásom védeni senkit, viszont sokszor szembeállítok valakit mással valamivel...vagy akár önmagával ami vagy megvési vagy megcáfolja...
Ezt a normális beszélgetést már sokszor feldobtad, és nálam mindig csak az csengett le hogy he neked nem adok igazat akkor az a beszélgetés nálad nem normális...hát ebből sem kérek...amúgy mindig értékellek, sőt te vagy az egyik akit mindig értékelek, mert bár soha nem egyezik az ízlésünk és ezáltal te néha elragadtatod magad de attól igazi vitapartnernek hiszlek...sőt ha megmaradunk ennék a szintnél, hogy nevezgetés meg igazgatás nélkül ki tudjuk bírni egymást akát elő is íratlak nyugdíjemelésre...:)
Csizmás Kond
@Aki Én: ...le sem szarlak...és akkor lássalak amikor a hátamközepét...taknyolsz itt utánam mert gondolom hasznod van belőle de ha volna egy falatnyi bőr a pofádon már rég lekoptál volna...ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.