Hamis hír, hogy az egyes rendelkezései miatt sokak által bírált magyar gyermekvédelmi törvény összemosná a pedofíliát és a homoszexualitást – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

Szijjártó a CNN-nek: nem igaz, hogy az új törvény összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Amanpour című műsorban kedd este Bianna Golodryga kérdezte a nagy visszhangot kiváltó törvényről a tárcavezetőt, aki leszögezte, annak egyik része szigorú következményeket ír elő a pedofília vonatkozásában, másik része pedig a kiskorúak szexuális orientációval kapcsolatos neveléséről szól.

Ez két teljesen különálló és elszigetelt rész a törvényben, semmi sem keveredik össze

_ hangsúlyozta. 

Szijjártó Péter kiemelte, a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólagos szülői jog, a törvény azonban semmit nem mond a felnőttekről. Hozzátette, az új szabályozás még csak nem is tiltja az ilyen jellegű oktatást, de annak értelmében ezt csak az arra jogosult szakértők végezhetik.

Mi azt kívánjuk elkerülni, hogy LMBTQ-aktivisták bármilyen magatartást, orientációt próbáljanak népszerűsíteni az óvodákban vagy iskolákban

– jelentette ki.

A riporter felsorolta a kormány több más korábbi, LMBTQ-ellenesnek tartott intézkedését, amire reagálva a miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországon senkinek sem kell félnie szexuális orientációja miatt, az alaptörvény tilt mindenfajta hátrányos megkülönböztetést.

Bianna Golodryga ezt követően egy májusi Ipsos-felmérést idézett, amely szerint a magyar lakosság 56 százaléka úgy véli, hogy az azonos nemű pároknak ugyanolyan jogokkal kellene rendelkezniük az örökbefogadás terén, mint a heteroszexuálisoknak.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy a kétharmados többséggel elfogadott alaptörvény egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a támadások kereszttüzében álló „pedofiltörvényt” sem csak a kormánypárt támogatta, azt a legnagyobb ellenzéki erő, a Jobbik szavazataival fogadták el az Országgyűlésben.

A helyzetet úgy leírni tehát, mintha ez csupán a kormánypártok álláspontját képviselné Magyarországon, egyszerűen nem igaz és nem is tisztességes

– fogalmazott.

A külgazdasági és külügyminiszter végül azt mondta, hogy a törvénynek semmi köze nincsen a jövő évi választásokhoz, a jogszabály kizárólag a magyar gyermekek védelméről szól.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Óvodában csak óvodapedagógus foglakozzon ezután is a gyerekkel! Nem tudom, ez miért kérdés egyáltalán! Speciális esetben fejlesztő pedagógus, logopédus mehet még be dolgozni szakértői vélemény alapján! A többiek idegenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a jobbik öngólt lőtt a megszavazásával..
vitriol
Leegyszerűsítve: semmi nem igaz, amit szíj-ártó mond!
vacsi
Mindegy is, de a gyerekeinket egyikre se tanítsák!!!
magyar1
Unalmas ez a törvény kritika már nagyon, a vádat bizonyítani szokták, itt még egyetlen iddézetet sem olvastak fel a törvényt támadók, hogy melyik része az amely összemossa szerintük. Innen kellene indulni a vádaskodásnak.
Légből kapott vádak nevetségesek és hiteltelenek.
kereső
@Pálinkás Pál: az egész ellenzéknek.Lásd toporzék mai CNN-es interjúját. Ezzel takarózik.
koszpeko
Ès megint hazudott.
A legnagyobb ellenzéki erő a D.K.
Designer
Óvodában csak óvodapedagógus foglakozzon ezután is a gyerekkel! Nem tudom, ez miért kérdés egyáltalán! Speciális esetben fejlesztő pedagógus, logopédus mehet még be dolgozni szakértői vélemény alapján! A többiek idegenek!
Giovanni Alba
A riporter felsorolta a kormány több más korábbi, LMBTQ-ellenesnek tartott intézkedését, amire reagálva a miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországon senkinek sem kell félnie szexuális orientációja miatt, az alaptörvény tilt mindenfajta hátrányos megkülönböztetést.
Bianna Golodryga ezt követően egy májusi Ipsos-felmérést idézett, amely szerint a magyar lakosság 56 százaléka úgy véli, hogy az azonos nemű pároknak ugyanolyan jogokkal kellene rendelkezniük az örökbefogadás terén, mint a heteroszexuálisoknak.
Szijjártó Péter azt mondta, hogy a kétharmados többséggel elfogadott alaptörvény egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban.
Csak nekem tűnik ez ellentmondásnak?
Egyszer azt mondja, hogy egyenlő jogok, utána megint az alaptörvényre hivatkozik, mert azt a parlamentben kétharmaddal fogadták el, mert hogy az egyértelműen fogalmaz. Viszont ha senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés, akkor a melegek miért nem házasodhatnak, és miért nem fogadhatnak örökbe gyereket?
Kétharmados törvényre hivatkozni meg azért is különösen pofátlanság, mert kétharmaduk van a parlamentben (ezt jó lett volna valahogy kiemelni, de kiabálni nem akarok), tehát azt fogadnak el, azt emelik törvényre, amit csak a főni akar.
A meleg párok örökbefogadására vonatkozó kérdésre Novák az Indexnek azt válaszolta, hogy mivel a 2009-es, élettársakról szóló törvény szerint a homoszexuálisok Magyarországon nem fogadhatnak örökbe, ezért
"lehet vitatkozni arról, hogy mi mindent, illetve mit nem tesznek lehetővé a törvényeink, azonban jelenleg a szabály az szabály, és mi ezt tartatjuk be."
Nessy
Külügyérünk ebben a melegben menjen inkább az Adriára hajókázni, mint naponta valami orbitális szamárságot nyilatkozni. Ha nem mosta össze, akkor most a miért a homoszexualitás a fő téma, miért nem hallani a pedofilokról, pláne nem egyházi szinten,miért csak a buzi kórus szól teljes hangerővel mindenhol?
tudode
Persze!
.
Ideje lenne, ha már az un. példaképe hűsége jeléül megajándékozta egy bárhokedlival, kötelezően bebifLÁZNI a diplomáciai nyelvet!
.
Arról nem is szólva, hogy nem kellene győzelmi rongyot lobogtatni, mikvel kilóg a pacipimpi pópója az, hogy
.
• A hazugságot kötelezően egyre többen úgy szajkózzák, mintha igazság lenne.
-------------------------
.
.Nem "úri" emberekre vall az, hogy egy csomó hadicselt, mint az autópálya koncesszióba adása, a Fudam egyetem, a Budapest-Belgrád selelyemút, ki tudja még mit azok a gyermekekre hivatkozással terelik el, akiket az iskolákban rendőrök reguláznak, amire nem volt példa az óta, mióta :Mária Terézi királynő állami feladatá tette az oktatást?
.
"""""Állami üggyé a közoktatást Mária Terézia királynő tette, aki 1777-ben kiadta a Ratio Educationis című rendeletet az új nevelési és tanulmányi rendszerről, mely az egész oktatásügyet az elemi iskoláktól egész az egyetemig államilag rendezte."""
.
----- A tanév eleje óta tizenkétszer használtak kényszerítő eszközöket az iskolaőrök
24.hu/belfold/2020/11/04/iskolaor-kenyszerites/
.
"""" A rendőrségtől kapott adatok szerint szeptember elseje és október 26-a között összesen 257 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére. Mint írták, ezek az intézkedések jelentős részben bűnmegelőzési célú figyelemfelhívások voltak. Kényszerítő eszközt ez idő alatt tizenkét alkalommal használtak. Az ORFK tájékoztatása arra nem tért ki, pontosan mi történt abban a tizenkét esetben, amikor kényszerítő eszközöket is alkalmazni kellett.""""
----------------------
.
Ennyit a gyermekek "vételméről"!!!
.
Szégyenletes, mintha ezek a akárkik NEM KÖVETTEK VOLNA EL GYERMEKCSÍNYT!!!
Eladott Ország
Mindenkinek a sátánista uralom alatt álló Európa (ez talán nem volt még, de most már van) utolsó végvárában, ahol a genderfluid óvodásoktól, a globalista pénzügyi háttér hatalmakon és a mindenféle perverz szexuális irányultságú bérenceken át mindenki egy emberként akarja elpusztítani a magyar nemzetet. A sátán átvette az uralmat Európában, és mindent tönkre akar tenni, ami a természetes, a klasszikus, élő vagy – ha úgy tetszik – isteni rendet szolgálja. Sőt pláne el akarja venni a magyaroktól a pénzt, ki akarja kergetni őket ebből az ideológiai terror alatt lévő barakkból, amit most Nyugat-Európának látunk. Jó, hát aki szerint Orbán Viktor keresztényebb, mint a pápa.
gina
Ki ez a senki proli, ö a CNN ellen, egy magyar kis proli rongy, tiszta fönöke egy elmebeteg azt hiszik valakik pedig csak egy darab szarok a világban, a nevüket sem tudják
gina
@Shikari: olyan elmebeteg mint te és a fajtád, szégyene a világnak ez a fidesz maffia,, jobb lenne kussolni, szemét patkányok
jesz
nem ártana tudni, hogy a pedofil buzik simán bemelegítik az örökbefogadott gyermekeket...
...mekkora pánik tört ki...vajon miért?
Hihetetlen, hogy mennyi buzi, pedofil került elő nagyhirtelen...

A ciszneműek meg kussolnak...pedig ők a 90% egészséges lelkületűek...
Designer
@Horizont: Az általam felsoroltakon kívül senki ne menjen be (ki)oktatni óvodába! Ha meleg, ha nem!
Yeromos
@vacsi: Amíg nem volt ez a törvény tanították a gyermekeinket valamelyikre ?
Nessy
@Yeromos: Különösen az óvodában soha nem került szóba ilyesmi! Jó ötlet a fejlesztő pedagógus, logopédus, csak lassan már nem akad! Egy gond lehet csak, hogy amit óvodán kívül az utcán, vagy otthon hall a gyerek, azt másnap már mondja, anélkül, hogy tudná mit jelent.
Eladott Ország
Hazánk politikai vezetői midig is ilyen tehetséges, agyafúrt észjárású emberek voltak, és a végén azt vettük észre, hogy önmagunkkal vagyunk határos. A világon nincs még egy ilyen ország. Lehet kopjafákat építeni minden faluban.
ómió
Pedig hűűű, de ráhazudnák az efftársak!
rokker33
Jól tette! Még most sem olvasták el a hülye buzik a törvényt, de nem várok tőlük semmit.Egy értelmi fogyatékos ember sokkal értelmesebb ezeknél a korcsoknál. A CNN meg csak a liberális buzivédőket akarja támogatni. Nem érdekli őket hogy Európa közepén egy kis országban mi folyik! Vannak fontosabb és nagyobb problémák a világon!
vacsi
@Horizont: Természetesen nem, de a környezetemben csak férfi-nő párosok voltak, más verzió fel sem merült!
Clavigo
@ómió: Szijjártó elvtársad ? te gyökér...
Dr. Proktor
Tévedés ne essék, tényleg nem mossa össze a kettőt!
Összeköti...
Gazella
Isten barma vagy kakadu.. Szin tiszta röhögéssel fogadták a mondokásat a CNN-ben.
Dr. Proktor
@Shikari: Hiszed te...
A tévhit is hit, de félrevezet!
vacsi
@Horizont: Hát, ezt nem tudom, de még ilyesmi is előfordulhat. Mindenesetre, nem szeretném, ha az unokáim fejét ilyen agyalágyultságokkal tömnék. Ha Neked van igazad, és ez valóban születési defekt, akkor felesleges nagy dobra verni. És, hogy miért mondom defektnek? Mert nem természetes.
ómió
@Clavigo: Már a tetves efftársiasságodat is másokra hazudnád, bolsi fajkretén!? Ez az "össz-innovációd"?
verőce21
Az EP képviselői besétáltak Orbán Viktor csapdájába, kompletten...!

Jól közéjük bombázott ezzel a törvénnyel!
Epét hánynak a neobolsevikok! 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.