„Azt hiszem, a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára” – írta a Pesti TV ismert riportere a Facebook-oldalára. Mint írja, Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan szerinte a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia, nem igazán jó döntés feldühíteni. Jurák Kata emlékeztet: a szivárvány története a Szentírás legismertebb történetei közé tartozik. Az özönvíz után Isten szövetséget köt az emberrel, hogy soha többé nem pusztítja el özönvízzel a Földet, és e szövetség jeleként szivárványt tesz az égre. ( 1Móz. 9. 11 ) „Szövetségre lépek veletek, és semmi sem pusztul el többé özönvíz miatt, mert nem lesz többé özönvíz a föld elpusztítására.” Azt írta, szerinte a szövetséget meggyalázó országok, nemzetek számára küld Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek.

Forrás: 168.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Isten csapása, egy másik olvasat

Mint ismert; a primitív népeknél a természeti katasztrófák isten büntetései

A napokban Jurák Kata, a Pesti TV hírhedt riportere a Facebook-oldalán arról zagyvált, hogy a Nyugat Európa-i (tegyük hozzá, hogy persze Közép Európa is érintett, lévén a bajoroknál is igencsak durva dolgok történtek) népeket érő természeti katasztrófák: „ Isten egyértelmű jelzése arra vonatkozóan, hogy” nemtetszését fejezi ki „a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása” miatt!
Arról nem értekezett, hogy miért pont neki mondta el aggodalmait, s miért pont ennek fogalomnak a meggyalázása dühítette fel. =))
Az azonban kiderült; szerinte a Biblia ad rá magyarázatot (Mózes első könyve 9. fejezet Isten szövetsége a világgal), mert a szivárvány története a Szentírás legismertebb történetei közé tartozik.
Nos ami azt illeti ennek relevanciája erősen vitatható, de ha már Mózes szóba került. Az ő számos története közül igencsak ismert a Biblia-i „tíz csapás”-é.
„az Örökkévaló mondta Mózesnek: Konok Fáraó szíve, vonakodik a népet elbocsátani” …
Orbánt ismerve sokkal relevánsabbnak tűnik az a magyarázat, hogy: személyesen intézkedett a vele szemben tiszteletlen bajorokkal szemben. Ők egyébként is bögyében vannak, feldühítették, mikor a legutóbbi választásokon azzal kampányoltak, hogy nincs rendben, hogy az ő adójukból a magyar népnek adott támogatásokat Orbán ellopja! =))
Eladott Ország
Orbán egy igazi csatát folytat! Elterelni a figyelmet, hogy a fidesz szétlopja az országot. Most csatát folytat az LMBTQ aktivistákkal, akikkel még senki nem találkozott. Ez már olyan La Mancha lovagja szindróma. De ki a Sancho Panza? Van egy ötletem!...a felcsúti Maradona
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/218725540_1148748982271674_6872993407777395552_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=uILuWvv8hbEAX8INRUq&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=10413801438781f85343b4fa3c9070f4&oe=60F9656E

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.