A magyarság a történelemben mindig is küldetésének érezte, hogy híd legyen Kelet és Nyugat között – emelte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton, amikor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeit.

Kövér László szerint sátáni, sötét erők veszélyeztetnek, de az ima sokat segít a képviselőknek
Fotó: Koszticsák Szilárd MTI/MTVA

Példaként a Szent Korona zománcképeit említette, amelyeken mind latin, mind pedig görög nyelvű feliratok megtalálhatók, csodálatos módon egyesítve a Nyugat és a Kelet hagyományát.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által a MTI-hez eljuttatott szöveg szerint a házelnök kiemelte: az általában a napi politikai vitáknak helyet adó falak között "ritkán adatik meg, hogy a testvériség és az egyetértés ennyi elhivatott képviselője legyen egyszerre jelen".

Remélem, hogy az Önök békét sugárzó szellemiségéből a következő nehéz hónapokra, a választási kampány közelgő idejére is marad majd itt valami számunkra

- fogalmazott Kövér László.

A házelnök Szent László király egy levelét idézte, amelyben az uralkodó bevallja, ő bizony bűnös ember, mert "a földi méltóság teendőit" – mai szóval a politikát – nem lehet gyarlóság nélkül előmozdítani.

Ha ezzel egy szentként tisztelt uralkodó is így volt, akkor talán a mai politikus nemzedékek is remélhetnek némi megértést az egyházi vezetőktől

- tette hozzá.

Kövér László megjegyezte, "mi, keresztény emberek a nagyvilágban napjainkban mindannyian epekedünk a tiszta forrásért, amely élteti lelkünket, hitünket és reményünket".

Kövér László úgy fogalmazott:

napjainkban sátáni, sötét erők veszélyeztetik mindazt, amiben a keresztény ember hisz. Veszélyeztetik a kereszténységre épülő civilizációnkat, szabadságunkat és emberi méltóságunkat – tette hozzá.

Az Önök imái, az Önök biztatása és példamutatása ezért sokat jelentenek számunkra, hogy ki-ki a maga rendelt helyén – mi, képviselők itt az Országházban – kellő lelki vértezettel állhassunk ellent e kihívásoknak, megerősítve keresztény hitünket, közösségeinket és Istentől rendelt hazánkat – mondta.

Külön köszöntve mások mellett a szomszédos országokból érkezett egyházi vezetőket, az Országgyűlés elnöke kijelentette:

az ő jelenlétük azt tanúsítja, hogy a keresztény hit ma is összefogja térségünk nemzeteit, s erre a közös alapra érdemes – s ezért szükséges is – építenünk.

Forrás: MTI
Címlapkép: Koszticsák Szilárd MTI/MTVA

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Akkor a jó Isten,,ha van,,,rogyassza rád az eget,,te balfasz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Akkor a jó Isten,,ha van,,,rogyassza rád az eget,,te balfasz.
Nessy
Ima előtt, vagy után teszik tönkre az országot? Két zsolozsma között lopják el, amit csak akarnak? Isten szent nevében kiabálnak kígyót, békát Brüsszelre, ellenzékre, másképp gondolkozókra. A Tízparancsolatból három parancsolatot naponta törvényesen szegnek meg! Farizeus színtársulat! Most ájtatos képpel mondják amit mondanak, hétfőtől óriás plakátokon buzdítanak gyűlöletre!
terlasz
Igaza van Kövérnek abban, hogy sátáni erők teszik tönkre országunkat. Ti vagytok azok bajuszkirály!
Pipás
Mire teljesen megöregszik teljesen gyagya lesz.
RonaGyuri
Laca elmeállapotában valóban sátáninak tűnhet, hogy megpróbálják rajtuk is számon kérni a tisztesség, becsület, a korrektség, a 10 parancsolat s az elemi emberi jogok tiszteletben tartását! =))
justhpeter
@Pipás: Lehet még ennél gyagyább ? Azt még az egyházak is csodaként értékelnék. Kövér már most komplett, megérett a zártosztályra.
Gazella
Persze ..az agyadban van a veszély...kezeltesd magad.
A sok pénzedből kitelik.. de még az is, hogy ennyi szar szöveg nyomuljon ki a szádból, zsirháj utasítása szerint.
dr. prédikátor
PÁPAI KANÁSZ KÖTELES BUNKÓ!!! A VILÁGON NINCS OLYAN IMA AMI RAJTATOK MOCSKOS HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ VÉRESKEZŰ HÓHÉROKON SEGÍTENE!!!
simmering73
Van ebben egy kicsit mulatságos, mikor a sátáni pokolfajzatok imáról beszélnek. A pápának már ezért a beszédért ki kellene átkozni benneteket.
kereső
Gyógyszerre inni, halálos az agyra és a gondolkodásra. Kövér igy járt.
134.bátor
Mikor Marxista- Leninista tanfolyamra járt,vajon már akkor megtámadták az agyrágó bogarak?
Mert,hogy elmebeteg ,az tuti!
ómió
Viszont az efftársak máig is az internacionalizmusra esküsznek!
kissé felnőttem
hát akkor nosza kedves kövér Elvtárs, kérdés tudsz e? vagy blanka szavaival bajuszos sz... pártiskolán nem tanitottak ? akkor dalolhatsz internaciónálét naponta 777-szer akár bűnös lelkű maradsz.
terlasz
@ómió: Mi a fenére lehetne esküdni ebben a globalizált világban? Ez nem jelenti a nemzetállamok, és a haza fogalmának tagadását. A nacionalizmus, az izolacionizmus hosszútávon csőd.
namihami
Még egy kövéri megnyilatkozás, ami bizonyítja a teljes emberi és politikusi alkalmatlanságát.
Ha ezt még egyáltalán bizonyítani kell és az eddigi összes dolgai nem ezt igazolták volna?!?!
Clavigo
Te fasz...Téged Pápán is utáltak,,te szardarab..
ómió
@terlasz: Mi a fenére? Nektek? Persze, hogy az internacionalizmusra! Végtére is az "vívott ki" nekünk itt 45 év alatt 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! És ehhez nem is kellett "csak" ezreket lemészárolnotok, tízezreket bebörtönöznötök és százezreket elüldöznötök! Ez volt az efftársi "abszolut megéri" tipikus esete, ugye? Ekkora "siker" mellett, ugye a "nacionalizmus" csak "csőd" lehet! A Lenin szobor még sosem szakadt rád? Mert már ideje lenne!
vitriol
Talán érvényes még köteles elvtárs nyugdíjasoknak szóló útmutatása, miszerint le kell menni a pincébe egy kötéllel ...stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.