Bécsben főpályaudvar is kijött annyiból, mint amennyiért Budapesten Mészáros Lőrinc pár kilométer vasutat fejleszt – írja a G7-re hivatkozva a 444.hu.

Mészáros Lőrinc pár kilométer vasutat annyiból fejleszt, mint amennyiért Bécsben főpályaudvart építettek

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A portál azt vizsgálta meg alaposan, mennyire reális, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt közel 338 milliárdért nyerte el a Kelenföld és Ferencváros pályaudvar közötti vasúti vágányok bővítését. Azt írják, név nélkül nyilatkozó szakértők szerint egy ilyen munka ára legfeljebb 30-50 milliárd forint lehet.

A projekt során Kelenföld és Ferencváros állomások között harmadik (egyes helyeken negyedik) vágányt építenek, a meglévő vágányokat pedig felújítják. Két új megállót építenek, egyet a Közvágóhídnál, egyet pedig a XI. kerületben, Nádorkert néven. Majdnem 13 kilométer új vágány, 16 új vasúti kitérő és hat új vasúti hídrendszer épül: a Gubacsi út felett, a Soroksári út felett, a Budafoki út felett, a Szerémi út felett, a Fehérvári út felett és a Bartók Béla út felett.

A G7 összevetette a projektet más nagyvárosi vasúti fejlesztésekkel, és arra jutottak, a Déli Körvasút építési költségei olyan magasak, hogy

abból Bécsben főpályaudvart fejlesztettek, Malmőben pedig városi vasúti alagutat.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Csizmás Kond: Csak az indulók. Szóval a sógor, a koma, a vej?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos...és ezek után az ellenzék börtönben gondolkodik?...már rég a parcellákat kéne kialakítani, kormányváltás utánra...
ómió
És egyik efftársi milliárdos se ígért alája? Utólag se lehet azt hazudni?
Nessy
Erre van pénz! Szegény Lőrinc barátot "támogatni kell", hiszen a fiatal feleséget valamivel ki kell elégíteni. Csak azt nem értem, hogy miért a haverok által megnyert közbeszerzésekből készülő állami beruházások kerülnek többszörösébe a reális árnak? Aztán menet közben csendben tovább drágulnak, a határidő meg rugalmasan növekszik a plusz költségekkel egyetemben.
Aki Én
@ómió: Hogy a faszba vagy te ennyire ijesztően buta faszfej???
Pálinkás Pál
@ómió: példaképetekben..Kínában...ennél kisebb gazdasági bűncselekményekért végeznek ki embereket, remélem mi is átvesszük ezt a gyakorlatot!
Eladott Ország
@ómió: Csak azok az építőipari cégek maradhattak talpon, akik a fidesz bandának leadják a sápot, ( alkotmányos Voldemort illeték) a többieket kinyírják, aki nem áll be a sorba. Lásd Kósa Lajost, akinek beceneve Mister 20 % volt, bár sokak szerint jóval nagyobb sápot húzott le! Mr 20 %: A korrupció elítélendő és mindenki küzd ellene
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/176826062_4294217843923038_375194320085167768_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Sc7jg1uExvUAX-AN2v-&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1cb29ff58b9ffb4c09d613382d9a3467&oe=61744327
Csizmás Kond
...mongyuk azért az ilyen pályázatoknál bárki óvást nyújthat be egy olcsóbb árra...
namihami
@ómió: És mi változna, ha bárki aláígérne? Azonnal akadna valami, ami miatt visszavonják a tendert és egy hét múlva, már a gyerekkorira szabva ismét kiírnák.
Amint erre már többször sor került.
Aki Én
@Csizmás Kond nyelvtan tanár: ...mongyuk...
Aki Én
Milliószor láttuk azt is, amikor volt lényegesen olcsóbb ajánlat.
csak úgy....
@Shikari: csak az idióták röhögnek azon mikor meglopják öket!
ómió
@namihami:Tenderen az nyer (attól versenytárgyalás), aki a projektet legolcsóbban és a legkedvezőbb feltételekkel ajánlja megvalósítani! Az lenne, hogy, akkor, az nyerne! Még, ha másképp hazudjátok is!
ómió
@Aki Én: Most meg az elmebeteg egódat hazudnád mindig másra? Kezeltesd már magadat!
ómió
@Pálinkás Pál: Az lenne a "gazdasági bűncselekmény", amire te ráhazudod, véresmancs efftárs!? Az nem gazdasági bűncselekmény lenne, hanem sztálinizmus, te mocsadék!
ómió
@Eladott Ország: Ezt a kispesti efftársaidtól tanultad - ők ebben a "menők" - és most a Fideszre hazudva prezentálnád, idiótája!? Ne görcsölj, még megárt!
Pálinkás Pál
@ómió: nektek kötél kell,hogy esélyetek ne legyen visszatérni lopni...
lusta
@Csizmás Kond: Csak az indulók. Szóval a sógor, a koma, a vej?
Aki Én
@ómidióta: Hogy a faszba vagy te ennyire ijesztően buta faszfej???
lusta
Jobb országokban ez úgy megy, hogy a pályázat kiírója beárazza a beruházást. Törvény szabályozza mennyivel lehett eltérni lefelé és felfelé és a határértékek átlápáse automatikus kizárást, ha mindenki akkor pedig a kiírás megsemmisítését jelenti.. Például az egyik országban lefelé max. 30%-al lehet eltérni és a versenytársak buktak emiatt. Ugyanis 29,5%-al tért le a nyertes cég, amiért mindenki szerint nem lehet megvalósítani a beruházást, de legyen a nyertes cég baja, mert plusz munkák kiszámlázására szerződésileg nincs lehetőség. Hát valahogy így is lehet.
Csizmás Kond
@lusta: ...te miért nem indultál...legalább próbából..
a mi a jobb országokat illeti mindenütt arra utaznak ki dolgozik a legolcsóbban. Ahhoz hogy valaki olcsón tudjon dolgozni nagyon sok olyan cég felett kell rendelkezzen amelyek ha sajátja akkor olcsóbb, ezért is vásárolt össze mindent hogy bárhová tudjon beszólni és ne legyen versenytársa...és ez így megy külföldön is csak ott ebből senki nem csinál színházat, mert ott más a hozzáállás, vagy tudsz vagy nem, de nem a másik lehetőségeit piszkálod. Amúgy nálunk sem a versenytársak azok akik a kakát piszkálják, hanem azok akiknek csak a fészbukos vagy más forumos hősködés az egyetlen lehetőségük.
ómió
@Pálinkás Pál: Azoknak a csáposaként hazudozol lopásról, hóhérfi, akik 2002-2010. között szétlopták az országot? Nektek most is a "golyószóró-terápia" kellene, mint 56-ban is kellett a tetübandádnak! Már nem jönnének a moszkvai efftársaitok, hogy előmerészkedjetek a bolsi latrina mélyéről!
ómió
@Aki kretÉn: Nem gyógyul az elmebajod, bolsiék fajkreténje!? Miért nem szedáltatod magadat?
Pálinkás Pál
@ómió: te patkány..ti bratyiztok a muszkákkal...szar dolog készülni a bukásrs...
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:10
Akkor biztos te is így születtél meg.
Anyukád efogadta a legjobb ajánlatot tevő idióta közeledését.
Meg is látszik rajtad
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy elmezavarodott (nem) fideszes ütödött macska!
ómió
@Pálinkás Pál: Ha patkányt látnál, nézz tükörbe meg az efftársaidra - ha már a moszkvai efftársaitok megbuktak! Ahogy ti is újra meg fogtok bukni!
Pálinkás Pál
@ómió: az lehet, semmi nem tart örökké...de előtte elbánunk veletek...
ómió
@kulabombaafityiszre: Neked anyád versenytárgyaláson nyerte a fajkretén apádat? És te rá "ütöttél"? Ezért hazudnád rám a sztorit, "jó efftárs" módjára? És leszel te még idiótább is? Akkor, még a Lenin Díjatokra is aspirálhatsz!
ómió
@Pálinkás Pál: Ha arra kerül a sor, elbújtok ti még a patkánylyukba is! Ahova egyébként valók vagytok!
Pálinkás Pál
@ómió: tényleg?...akkor miért remeg a lábatok?..
namihami
@ómió: 11.10: Te ezt hiszed is vagy csak írod? Hány olyan tenderről tudunk, amelyiket valamilyen mondvacsinált ok miatt (nem futott be a kijelölt nyertes) visszavontak, majd az új kiírás már a NERtárs sikerét hozta.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ezt most két sör vagy két szippantás között állapítottad meg ?...amúgy nem kéne dolgozz ,...még a végén hazazavarnak ha sokat lógsz...
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te hülyeségeid jobban kábítanak mint az általad fölsoroltak!
dolgozniuk csak a magyar nyugdijasoknak kell,itt ez nem divat.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...értem, szóval mivel te nem vagy nyugdíjas akkor segélyből élsz...mert ugye nem dolgozol ha folyton itt lógsz...
csak úgy....
@Csizmás Kond: te miböl élsz ? az itt produkált marhaságaidból mint shikari?
-oszt csoda ha szellemileg elvagytok dugulva...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...a szellemeket hagyjuk mert nálad az mást jelent amúgy hat éve vagyok nyugdíjas.
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem is látszik rajtad, gondolom a 60. at még nem töltötted be csak herótod volt és lefizetted az orvost...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...mint mindig most is a látatlant látottnak állítod be...ja és lefizettem és ukrán nyugdíjra javasolt...
csak úgy....
@Csizmás Kond: elöször te döntötted el rólam (látatlanban) hogy nem vagyok nyugdijas ,ezért csak segíjes lehetek! :) cicim,te fárasztóan butus !
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ezt írtad..." dolgozniuk csak a magyar nyugdijasoknak kell,itt ez nem divat."...vagyis dolgozni nem divat stb...mert miért ne értelmezhetném én is úgy ahogy akarom...amit tőletek tanultam
csak úgy....
@Csizmás Kond: a gyengécske értelmedröl nem én tehetek...
Csizmás Kond
@csak úgy...: nem is vádoltalak és nem is kértelek hogy tehess róla...
csak úgy....
@Csizmás Kond: hetek -hónapok óta az elsö értelmes sorod! tudsz te ha akarsz..
ómió
@Pálinkás Pál: Az csak a bolsi delíriumotok!
ómió
@namihami: A valóságról tökmindegy, hogy hisszük-e, vagy írjuk! Az van! A tendert megalapozott óvás esetén ismétlik és megint csak a legkedvezőbb ajánlat fog nyerni! Még, ha NERtársakra hazudnád is!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 14:18
Tudod ómió elolvasva amit ide írsz,látom nem vagy te hülye csak nincs szerencséd a gondolkodással.
ómió
@kulabombaafityiszre: Nagy kár, hogy te hülye is vagy (esetleg csak eljátszod?), meg a gondolkodással sincs szerencséd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.